سيامك جان سلامنقل قول:
دستت درد نكنه
خيلي خش بود من خو حض بردم
ماشالا.... ها والا ... نه والا...:31:
Printable View
سيامك جان سلامنقل قول:
دستت درد نكنه
خيلي خش بود من خو حض بردم
ماشالا.... ها والا ... نه والا...:31:
ادامه » صنایع دستي استان يزد
شعربافی: از مهمترين صنايع دستي يزد، شعربافي و محصولات مختلف اين صنعت است. شعربافي در ابتدا توسط زنان انجام مي شد، اما رفتهرفته اين هنر به يک كار كارگاهي و مردانه تبديل شد. تا چند سال پيش صداي كار دستگاههاي شعربافي در بيش تر كوچههاي يزد شنيده میشد. كارهاي شعربافي متنوع و دستبافتههاي آن عبارت اند از: ترمه زریبافی، شمد، دستمال، مخمل، دارايی، چادرشب، قناويز و دندانی.
ترمه: ترمهبافي در استان يزد سابقهاي بيش از دويستوپنجاه سال دارد و همواره جزو سوغات مهم اين شهر و يكي از اقلام صادراتي آن بوده است. ترمه پارچهاي است در نهايت زيبايي كه تار آن از ابريشم طبيعي و پودش از ابريشم نخ، پشم و كرک الوان است. در گذشته ترمه را با دست میبافتند، از اين رو به آن «انگشتباف» نيز میگفتند. اما در حال حاضر توليد آن نيمه دستي است. انواع ترمه عبارتند از: شال چارقدی، شال بندی، شال راهراه، شال محرمات، شال اتابكی، شال كشميری، شال رضايی، شال اميري و شال يزدی. معروفترين نقشهاي ترمه عبارتند از: طرح جام، بته كشميری، بته اژدری، رضا تركی، گلزار، قاب قرآن، خجسته،تاجي و نقوش جديد.
زریبافی: زریبافي از بافتههاي قديمي است كه قدمت آن به دوره ساسانيان میرسد. در گذشته مراكز عمده توليد آن شهرهاي اصفهان، ابيانه، يزد و كاشان بود.
شمد: نوعي پارچه ابريشمي است كه به عنوان روانداز در فصل تابستان استفاده میشود. شمد اغلب داراي نقشهاي ساده و چهارخانه است.
دستمال: دستمالبافي در كارگاههاي كوچک صورت میگيرد. دستمال يزدي در ابعاد و طرحهاي متنوع در تمام نقاط كشور خريدار دارد. معروفترين طرحهاي دستمال يزدي عبارت اند از:عشايری، ابريشمی، مرسريزه. در حال حاضر، ماده اوليه اين بافتهها ابريشم مصنوعي (ويسكوز) است.
مخمل: توليد اين پارچه به طور دستبافت در يزد انجام میشود. در بافت مخمل يزدي از ابريشم استفاده میكنند.
دارايی: دارايي از بافتههاي زيبا و ويژه يزد است. براي تهيه دارايی، نخهاي تار را قبل از بافت به روشهاي خاصي رنگ میكنند، به طوري كه پس از بافت، نقشهاي متنوعي در آن پياده میشود. ماده خام دارايي قبلاً ابريشم خالص بود و اكنون ابريشم مصنوعي است.
چادرشب: در يزد و اردكان دو نوع چادرشب بافته میشود. گونه نخست، نازک و نقشدار است و به چادر شب رختخواب پيچ معروف است. گونه دوم، ضخيمتر بوده و براي حمل علوفه و فرآوردههاي كشاورزي به كار مي رود و به آن چادرشب بياباني میگويند.
قناويز: قناويز از پارچههايي است كه با ابريشم بافته میشد و امروز به فراموشي سپرده شده است.
دندانی: دنداني يا گل خورد پارچهاي است كه بافت آن ساده به نرمي رسد، اما زحمت بسيار دارد. اين پارچه به پارچه جامه زرتشتيان شهرت دارد.
گيوهبافی: بافتني و سرگرمي زنان روستايي هنگام فراغت از كار است. زنان با استفاده از نخ پنبهاي و سوزن گيوه میبافند. در مناطقي مانند تفت، مهريز، خوانزا، نير، بهاباد هنوز گيوهبافي ادامه دارد. پس از آن كه بافت رويه گيوه توسط زنان به اتمام رسيد، مردان كار دوخت آن را انجام میدهند. به اين عمل تختكشي میگويند. در گذشته تخت گيوه را از چرم و لته (پارچههاي سر قيچي) درست میكردند؛ اما در سالهاي اخير از تخت لاستيكي استفاده میكنند.
حصيربافی: حصيربافي يا بافت بوريا كه با استفاده از الياف درخت خرما است، در مناطق مختلف استان يزد چون بافق، طبس، بهاباد، مباركه و ورستاني «زردين» اردكان رواج دارد. مهمترين مراكز توليد اين صنعت در مناطق طبس و بافق متمركز است. انواع توليدات حصيري عبارت اند از: انواع كلاه، بادبزن، جارو، سبد و پادری.
خورجينبافی: لبافي يا خورجينبافي از ديرباز در شهرهاي اشكذر و اردكان رواج دارد. خورجين بيش تر مورد استفاده روستاييان است. ماده اوليه خورجين، نخ پنبه است كه آن را مانند زيلو بردارهاي عمودي ميبافند و نسبت به زيلو نقش كم تري دارد.
روفرشی: پارچه نخي يا پنبهاي ضخيمي است كه به صورت راهراه در رنگهاي سياه و سفيد و يا آبي و سفيد بافته میشود.
سفره: پارچه چهارگوش پنبهاي است كه توسط زنان روستا بافته و رنگ رزي میشود. از اين بافته براي سفره خميري يا موارد ديگر استفاده میكنند.
احرامی: پارچهاي است پنبهاي در اندازههاي 100×70 سانتي متر كه براي مصرف حجاج بافته میشود.
از ديگر صنايع دستي استان میتوان به قلمزنی، شيشهگری، چرمسازی، موتابي و نمدمالي اشاره كرد.
ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد
اقا هيچ كه مره راهپيمايي؟
من امرو رفتم با چند تا از دوستام .نقل قول:
اقه حال داد .:46:
یتا گروه اورده بودن شیپورک مزد شعر به لاله در خون خفته را مخوندن.:21:
فکر کنم یکی از تفریحات یزدی جماعت، رفتن به راهپیمایی، روضه و مراسمات اینچنینی باشه!
راسم ميگي خوبه خو ني؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
مانم رفتم همراه زيرو سكتور و بقيه فاميلا.............
روضه خشه راهپيمايي علاوه تر خشه....................
مگم سناتا اين اواتارت منو ياد قبرسون مندازه (ببخشتا)
منم موافقمنقل قول:
اگه نگاتيوش كني عين عكساي رو سنگ قبر ميشه :31:
اينم نمونش
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
1.نقشه خیابونهای یزد رو دارید؟؟ آدرس بدید ممنون میشیم..
2. کرایه تاکسی مسیرهای مختلف یزد رو اگر بذارید :11:
منم دارم میام یزد ...
خيلي خوش اومدينقل قول:
چن تا آدرس برا نقشه يزد:
نقشه يزد برا موبايل:کد:http://yazdchto.ir/SC.php?type=component_sections&id=29&t2=HL&sid=54
www.yazd.com/images/Map/YazdCityMapMidRes.jpg
کد:http://yazdchto.ir/SC.php?type=component_sections&id=29&t2=DT&sid=62
اقا مس اين كه اگه من نباشم اي تاپيك زير گله نه
چرا هيش تاتون نميد اههههههههههههههههههه.