خطر ازبست در لامپ های خلاء
همونطور که احتمالا میدانید، Asbestos یا "آزبست" به پشم کوهی گفته میشه که در صنایع نسوز و جاهایی که گرما و اصطکاک زیاد وجود داره، استفاده میشه. این ماده به دلیل داشتن الیاف با قطر کمتر از نیم میکرون، در صورت استشمام شدن و ورود به ریه، برای همیشه (فی الواقع تا آخر عمر) در ریه باقی میمونه. داستان به اینجا ختم نمیشه، این الیاف در ریه ایجاد التهاب می کنند که منجر به ایجاد سرطان ریه میشه :13:و نهایتا منجر به مرگ فرد میشه. آزبست سالهاست که در امریکا و اروپا قدغن شده و استفاده نداره ولی در سالهای دور بسیار پر استفاده بوده است. ازینرو من فکر کردم که در پایه (base) لامپ های خلاء که ما گاهی ازشون استفاده میکنیم، ممکنه به دلیل وجود حرارت زیاد آزبست هم وجود داشته باشه. پس تصمیم گرفتم چند عدد لامپ معیوب از مدلها و کدهای مختلف رو در اختیار یکی از دوستانم که متخصص میکروبیولوژی است قرار بدم تا بتونه یه بررسی کنه. در بررسی مشخص شد لامپ 5R4WGB که یه رکتیفایر هست از میان 6 لامپی که در اختیارشون قرار داده بودم، دارای آزبست مدفون در باکالت است. به همین دلیل خواستم این مطلب رو بنویسم تا به دوستان هشدار بدم. البته آزبست تنها در صورتی خطرناک میشه که سوراخش کنید، بشکنیدش، ببریدش، پرسش کنید و ... یعنی تا وقتی داخل سیمان یا باکالِت مدفون شده هیچ خطری نداره. یه تاپیک هم در
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
در همین مورد باز کردم که شاید مطالعه اون خالی از لطف نباشه. خطر آزبست بسیار جدی ست، پس به هیچ عنوان در محل تخریب ساختمان های قدیمی توقف نکنید، میلیون ها تن ازبست در ساختمان های قدیمی شهر ما وجود دارد که میتونن شدیدا باعث سرطان ریه بشن. در سپتامبر 2001 که برج های تجارت جهانی فرو ریخت، حدود 400 تن ازبست بکار رفته در تاسیسات حرارتی برج ها بهمراه مقادیر بسیار بسیار زیادی از انواع مواد سمی مثل جیوه، کادمیم، سرب، PCB و سیمان و تراشه های نانومتری شیشه روی گراند زیرو و منهتن پخش شد... حدود نیم میلیون نفر مستقیما این غبار سنگین رو تنفس کردند!!! طی 10 سال اخیر آمار قابل توجهی از سرطان ریه و هنجره و مرگ بر اثر بیماریهای مربوط گزارش شده که وحشتناکه. تازه ازبست دوره نقاهت داره و معمولا حدود 20 الی 30 سال بعد علایم خودش رو نشون میده. یعنی از الان 10-20 سال بعد تازه در نیویوک و نیوجرسی یه فاجعه انسانی رخ میده و ممکنه چند ده برابر قربانیانی که در 9/11 کشته بشن. پس یادتون باشه که لامپ خلاء که میتونه موسیقی رو برای شما به ارمغان بیاره، ممکنه حاوی فرشته مرگ باشه، پس هیچوقت یه لامپ خلاء رو با چکش نکوبید!! :13:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]