تامین امنیت رایگان در بالاترین سطح ممکن برای ویندوز 7 و 8 بدون نیاز به آنتی ویروس و فایروال!!!
سلام.
آیا برای تامین امنیت ویندوز نیاز به نصب آنتی ویروس و فایروال است؟
آیا میدانید که فایروال داخلی ویندوز بسیار قدرتمند است و شما نیازی به فایروالهای خارجی ندارید؟
آیا شما ویندوز را درست نصب و پیکره بندی می کنید؟
هزینه آنتی ویروس شما در ماه چقدر است؟ چقدر وقت برای پیدا کردن سریال تقلبی برای آنتی ویروس میکنید؟ ماهی چند مگابایت آپدیت از اینترنت دانلود میکنید؟ چقدر از قدرت پردازشی سیستم شما صرف اجرا آنتی ویروسها و اسکن آنها می شود؟
آیا میدانید که میکروسافت آنتی ویروس رایگان دارد ولی آن را به صورت پیش فرض روی سیستم عامل نصب نمی کند؟
زیرا ویندوز نیازی به آنتی ویروس ندارد!
به زودی آموزشهایی در این زمینه در این تایپیک قرار خواهم داد.
این داستان ادامه دارد...
درس اول! نسخه مناسب من... .
سلام.
اولین چیز توی نصب ویندوز اینکه ابتدا یک نسخه مناسب برای خودمون انتخاب کنیم.
در کشور ما همه نسخه های ویندوز رایگان هستش و به خاطر همین کاربران همیشه بالاترین نسخه را نصب می کنند. این یک عیب بزرگ داره و اون اینکه شما خیلی از ابزارهارو دارید که حتی یک بار هم ازشون استفاده نخواهید کرد. این ابزارها به این علت که درست پیکره بندی نمیشن به شدت باعث ایجاد مسائل امنیتی میشن.
پس یک پیشنهاد حرفه اینکه ابتدا بهترین نسخه مناسب را برای خودمون انتخاب کنیم. نسخه مناسب میتونه حتی Stater هم باشه! البته شوخی می کنم!
نسخه های ویندوز شامل :
Starter
Home Basic
Home Premium
Professionl
Enterprise
Ultimate
است.
با توجه به اینکه شما از این شانس برخوردارید که یکسری تنظیمات حرفه ای را یاد بگیرید و این تنظیمات فقط توی ورژن Enterprise و Ultimate قابل پیاده سازی هست، پیشنهاد میکن نسخه Ultimate را نصب کنید. البته اگه قرار این آموزشهارو نخونید یا فکر کنید که من دارم حرف الکی میزنم، نسخه Home برای شما خیلی بهتره!!!
حالا شما باید ویندوز را نصب کنید. احتمالا یک هارد گنده توی کامپیوترتون هست! اون هاردو چند پارتیشن میکنید و بعد ویندوز را توی یکی نصب میکنید. این یک اشتباه گندتره!!! ویندوز میکروسافت فقط باید روی یک پارتیشن نصب بشه و دیگه هیچ پارتیشن دیگه ای نداشته باشیم. یعنی یک هارد و یک پارتیشن. نگران جابه جایی اطلاعات نباشد چون این آخرین باریه که ویندوز نصب میکنید و دیگه قرار نیست که خراب بشه. البته راهکارهای هم برای خرابی هست که بعداً می گم.
یک نکته : استفاده از نسخه اورجینال ویندوز بسیار نکته مهمی هست. البته با توجه به گرون بودن اون مکنه که همه نتونند بخرند. چاره ای نیست، با همون کرک شده ها کار میکنیم. البته من به حرفه ای ها فقط اورجینال را پیشنهاد میکنم.
این داستان ادامه دارد.
شبه، خستم، اگه غلط املایی دارم یا کجوماوج نوشتم منو ببخشید.
درس دوم. آدم از چی ویروس میگیره!!! ویندوزمو چطوری نصب کنم!
سلام.
خوب بزارین ببینم! بدافزارها هم داستانی دارن برای خودشون. من کاری با داستانشون ندارم. مهم اینکه بدافزار اجرا نشه. حالا به هر طریقی که هست، نباید اجرا بشه. چه توسط کاربر، چه خود سیستم.
شما یه فلش مموری داخل سیستم میزنی و به صورت اتوماتیک یه سری داستانا توش اجرا میشه. مثلا درایورش اجرا میشه. یا اینکه وارد سایتی میشی و یه سری کدها به صورت اتوماتیک اجرا میشن. شایدم با باز کردن یه ایمیل کامپیوتر رو از کف بدی!!!
از سه طریق بدافزار جماعت عمل میکنند که باید جلوشونو گرفت :
Executable --- فایلهای اجرایی
Windows Installer ---- فایل های نصب کننده
Script ---- کدها اجرا شونده
در ادامه بیشتر توضیح خواهم داد.
ادامه دارد.... .
----------------------------------------
نصب تمیز ویندوز :
بعد از خرید یک ویندوز اورجینال و انتخاب ورژن مناسب .......................
مراحل نصب ویندوزو انشااله همه میدونند.
هارد را فرمت کنید و به طور کامل همه پارتیشنها را پاک کنید. دقیقا مثل اولش (هارد نو و بدون پارتیشن). بدون ساخت هیچ پارتیشنی در مرحله انتخاب مکان نصب ویندوز، دکمه NEXT را میزنید.
توی صفحه مربوط به فایروال و نوع شبکه، گزینه Public Network را انتخاب کنید. برای اکانت اولیه یک پسور دله درست انتخاب کنید. و خیلی زود یک اکانت دیگه از نوع Standard درست کنید و حتما پسورد هم بزارید براش. دیگه هیچ وقت با اکانت ابتدایی ویندوز که از نوع Admin هست لاگین نکنید. UAC را هم در همون ابتدا در بالاترین حد خودش بزارین. اگه از کامپیوتر قراره افراد زیادی استفاده بکنند باید برای تک تکشون اکانت بسازید. پسور یادتون نره. برای مهمونها هم همیشه از اکانت مخصوص مهمونا (Guest) استفاده کنید! اگه با سیستمتون خرید اینترنتی میکنید، بد نیست که یک اکانتم برای اون بسازین.
برای ذخیره سازی اطلاعاتتون از MyDocument و Libraries استفاده کنید. اگه اطلاعات مشترک بین یوزرها ساخته شده دارید از پوشه Public استفاده کنید.
سوالی هم دارین، بپرسین.
ادامه دارد .... .
درس سوم - چطوری این همه اطلاعاتمو جابه جا کنم!!!
سلام.
این درس خیلی کوتاه هستش.
استفاده از Windows Easy Transfer هست که برای انتقال اطلاعات بین سیستم و سیستم نو، سیستم و هارد (فلش، هارد اکسترنال، هارد دو و ... ) و ... استفاده میشه و برای دوستانی که انتقال همه اطلاعاتشون خیلی براشون مهمه هستش. طرز استفاده از اون خیلی آسونه و فقط باید به گزینه ها و توضیحات خوب گوشی کنید (بخونید)
سوالی بود، در خدمتم... .
متاسفانه خیلی نمیتونم بیام نت. اینترنتم تموم شده و تا ماه آینده باید صبر کنم و یکمی هم مشقله کاری برام پیش اومده. امیدوارم بتونم یک وبلاگ راه اندازی کنم.
این داستان ادامه دارد .... .
لطفا انتقادهای خود را با نرمی اعلام کنید. توهین و تمسخر جالب نیست............
نقل قول:
نه عزیز بی اعتماد نیستم ، ولی اینکه بحث بزرگی به نام آنتی ویروس رو پس میزنید
برای من بسی جای سوال داره... بزرگترین فاروم امنیت هم چنین بحثهــایی از قبیل
" نیازی به آنتی ویروس نیست " و ... رو درش انجام نمیدن ، با اینــــکه از هـر شرکت
امنیتی یک نماینده درش قرار گرفته و همه متخصص هستند..
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
شما راهکارهای خودتون رو بگذارید ولی هیچوقت توصیه نکنید که نیازی به آنتی ویروس
نیست دوست من.
ضمنن چنین حرفهایی در این فاروم با این همه متخصص یکجور توهین محسوب میشه
متشکرم.
نقل قول:
بهتر بود دوستمان بحث را با عنوان " راهکارهایی در تکمیل امنیت سیستم های خانگی " شروع می کردند . در ضمن طولانی شدن ارایه نظرات ایشان این شبهه را در ذهن تداعی می کند که ایشان در حال ترجمه یک مقاله یا متن یک سایت بوده و مرحله به مرحله در حال قراردادن آن در این انجمن می باشند ! لذا شایسته است تسریع بفرمایید .
بنده نیز به مانند دوستان اعتقاد دارم با حضور اساتید و اهل فن در این انجمن نباید قاطعانه در مورد نظرات خود صحبت کرد .
متشکرم. چشم.
ترجمه نیست.
نقل قول:
سلام داداش شرمنده اگه لحنم تند بود.
اگه لطف کنی یه خورده زودتر بذاری آموزشتها رو ممنون میشم
اینترنتم تموم شده. از هفته آینده سعی میکنم وبلاگم رو راه اندازی میکنم. البته قول نمیدم. من تو این ماه دچار تحول بنیادین میشم!! و متاسفانه خیلی وقت ندارم. ولی سعی میکنم توضیحاتم را مرتب و زود به زود بزارم.
نقل قول:
مایکروسافت به گفته ایشون توصیه کرده که آنتی ویروس نصب نکنید! بعد خود این شرکت محترم میاد و Windows Defender رو بصورت دیفالت روی ویندوز نصب و روشن میگذاره. ولی توجه کنید که آنتی ویروسی نصب نکنید:n09:
دلیلتون رو هم بگین که چرا نباید یک هارد دیسک رو پارتیشن بندی کرد. دلیل منظورم این نیست باز بگین چون مایکروسافت گفته!
هاردیسک را با یک پارتیشن فرمت میکنیم تا هر User مدیریت بهتری روی فایل های شخصی خودش داشته باشه و در صورت ویروسی شدن حوضه ویروسی بودن فقط در حد همون یوز باقی بمونه تا طی پروسی ای که بعدا میگم پاک سازی بشه.
در هر صورت ممنون از شما. ضمنا Windows Defender آنتی ویروس نیست.
نقل قول:
در عنوان این تاپیک آمده " بدون نیاز به آنتی ویروس و فایروال " که فعلا ایشان با توجه به فرمایشات اخیرشان از قسمت فایروال و دیوار آتش کوتاه آمده اند ! باید دید کی حرفشان را در مورد آنتی ویروس پس می گیرند !!
فایروال داخل خود ویندوز هست. من گفتم نیازی به فایروال خارجی نیست.
نقل قول:
عجب تاپیکه باحالیه ! من هم به شخصه فکر نمی کنم که ویندوز به تنهایی بتونه با این همه ویروس مقابله کنه ! درسته گه نکاتی رو رعایت بکنیم میتونیم امنیت سیستم رو خیلی بالا ببریم ولی همیشه قدرت با آنتی ویروس ها هست ! بهتره علاوه بر اینکه نکاتدوستمون تو این تاپیم رو رعایت می کنیم یک آنتی ویروس هم کناره سیستم خودمون داشته باشیم !
آنتی ویروس لازم نیست. اگه نیاز بود میکرو سافت پیش فرض میذاشت. میکروسافت خودش آنتی ویروس رایگان داره ولی روی سیستمش نذاشته.
نقل قول:
رضا جان مطلب رو نگرفتی ، در طول این آموزش برای امنیت بیشتر باید این آنتی ویروس رو از روی سیستم حذف کنیم :دی
در کل برای همه دوستان مخالف بحث میگم : شما بهتره از آنتی ویروس قفل شکسته و بدون لایسن که آپدیت آن را هم از طریق سرورهای غیر اصلی تهیه میفرمائید استفاده نمائید. که خود این دریافت آپدیت یک مسئله امنیتی هستش.
برای آموزش های آتی با توجه به دلگرمی های حاصله، سعی خودم را میکنم به صورت کلی تر و سریعتر توی حداکثر دو یا سه پست مسئله را جمع کنم.