RAID یا AHCI برای هارد SSD...کدام گزینه مناسب تر است؟
سلام دوستان.
بعد از کنجکاوی که بعد از بنچ مارک گرفتن سیستم برام پیش اومد کمی تنظیمات بایوس رو با دقت بیشتری نگاه کردم و متوجه شدم که هاردهای داخل کیس به صورت RAID تنظیم شدند.
مشخصات هاردها.
هارد اول که ویندوز 8 روش نصبه همراه با برنامه ها: SanDisk U100 128GB
هارد دوم که پارتیشن بندیش کردم و برای ذخیرۀ اطلاعات ازش استفاده میکنم:
Seagate Barracuda ST1000DM003 1TB 7200 RPM 64MB Cache SATA 6.0Gb/s 3.5"
مشخصات سیستم هم به این صورته:
Intel Core i7 3770
Nvidia GTX 670
3 تا رم 4GB با فرکانس 1600 مگاهرتز
الازم به ذکره که این سیستم رو خودم سر هم نکردم و به صورت OEM گرفتمش اسمشم ASUS CG8270 است. بنابراین این تنظیماتی که در مورد هاردها گفتم تنظیمات کارخونه ایه که از طرف ASUS برای این سیستم در نظر گرفته شده.
اما با توجه به تحقیقاتی که کردم یک جای کار اشتباهه و بیشتر پیشنهاد شده که از AHCI برای هاردهایی که از یک نوع نیستند استفاده بشه. مثل همین مورد من که یکی SSD است و یکی هارد معمولی.
از دوستان میخوام که به این 2 تا سوال من جواب بدند تا بهترین پرفورمنس رو برای سیستم داشته باشم.
1. آیا حالت پیش فرض RAID با توجه به متفاوت بودن هاردها برای این سیستم مناسبه و یا اینکه به AHCI تغییر بدم؟
2. اگر به AHCI تغییر بدم ریسک پاک شدن اطلاعات و بالا نیومدن ویندوز وجود داره؟ چون نمیخوام ویندوز و برنامه هاش رو از اول نصب کنم. از اطلاعات میتونم نسخۀ پشتیبان تهیه کنم اما تنظیمات برنامه ها و نصب دوباره شون دردسر ساز میشه برام با این وقت کمی که روزانه برای استراحت دارم.
دو تا عکس هم از وضعیت سیستم میزارم. اولی مال بایوس هست که تنظیمات پیشفرض کارخونه ای رو نشون میده و دومی بنچ مارکی است که از هارد SSD گرفتم.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
پیشاپیش بابت راهنمایی و کمکتون سپاسگذارم. :n16:مهران