خوب این محموعه اولین رمان بلندی بود که خوندم و اونقدر برام جذاب بود که تا حالا شاید بدون اغراق بیش از 20 بار هر 3 جلد رو خونده باشم
مشخصات:
این مجموعه دارای سه کتاب هست البته انگار قراره از
سه گانه بودن در بیاد و به
پنج گانه تبدیل بشه
سه کتاب
منتشر شده:
سابریل 1995
لیراییل 2001
ابهورسن 2003
و کتابی که قراره بیاد
کلاریل2012
این مجموعه دو تا کتاب همراه هم داره که متاسفانه ترجمه نشدند که اسمشون اینا هست
در طول دیوار
موجودی درون صندوقچه
که کتاب اولی ( در طول دیوار) رو دارم سعی میکنم زبان اصلی بخونم
نویسنده کتاب گارت نیکس (garth nix) استرالیا است که کتاب های دیگش مجموعه برج هفتم و کلیدی به سوی پادشاهی است
مترجم کتاب ها
پریا تجلی پور که از نام خانوادگی مادرش استفاده میکنه و ترجمه هایش را با نام
پریا اریا منتشر میکنه و اولین داستان بلندی که ترجمه کرده این مجموعه بوده
سعی کردم یه سری از چیز هایی که در داستان بهشون بر میخوریم و جالبه رو بگم تا یه شناخت از دنیا داستان پیدا کنید اگه خیلی حساسید که چیزی از داستان ندونید قبل از اونکه بخونیدش متن زیر رو نخونید اما فکر نکنم توضیحاتم چیز مهمی رو لو بده چون همه اینا رو همون اول داستان میفهمید
سرزمین های داستان کتاب به دو پخش جدا میشند جنوب دیوار و شمال دیوار در شمال دیوار جادو وجود داره و در جنوب دیوار زندگی معمولیه البته نه چندان برای اونا که نزدیک دیوار قرار دارند به کشور شمال دیوار کشور کهن گفته میشه و به کشور جنوب دیوار انسلستیر البته کشور های جنوبی تر هم وجود داره و چون نزدیک دیوار نیستند درگیر داستان نمیشند
جادو ها هم دو شکل هستند جادوی کارتر یا جادوی ازاد جادوی کارتر جادوی پاک و جادوی ازاد جادوی شیطانی و ممنوع است
شامل
دنیای زندگان و دنیای مردگان میشود
دنیای مردگان نه بخش داره و مردگان باید به حوزه ی اخر برسند و در انجا به ارامش برسند وقتی مرده ای به حوزه ی اخر برسه دیگه بازگشتی در کار نخواهد بود اما برخی مردگاه در حوزه های قبلی به شکلی میمونند و با بدست اوردن هر فرصتی خودشون رو به زندگی بر میگردونند
قدرت های خیلی خیلی قدیمی که
نه تا بودند و بعدا
هفت تای اون ها باهم یکی شده و سازنده اصلی کارتر هستند ولی دو تای دیگه یکی تقریبا بی طرفه و دیگری مخالف
هفت عنصر بعدا به شکل های مختلف حضور دیگری پیدا میکنند
کنترل کنندگان
مردگان هستند و همیشه بین دنیای مردگان و زندگان رفت و امد دارند وظیفه اصلی اونا اینه که نذارند هیچ مرده ای به دنیای زندگان برگرده
زنگوله های ابهورسن:
هفت
زنگوله که به ابهورسن های در مقابله با مردگان کمک میکنند
(هرکدام نشانه ی یک عنصر)
که شامل
رانا،موسرائل،کایبت،دایریم،بلگائر،سارانت،استارائل میشند که هر کدوم قدرت خاص خود رو داره
و به وسیله یک کمر بند که از یک سمت شانه به سمت دیگر کمر بسته میشه نگهداری میشند
خیلی وقت پیش برای ساخت دیوار خودشان را فدا کردند و اثری ازشون نیست غیر از دیوار شمشیر های قدرت مند بعضی مکان و چیز های جادویی ساخته به وسیله انها باقی مانده مانند
شمشیر ابهورسن
در برج یخی در شمال کشور کهن به دیدن اینده میپردازند
پادشاهی سرزمین کهن بر عهده ی خانواده ی سطلنتی است که از قدرت زیادی برخوردارند
- ماگت:(شخصیت مورد علاقه من)
گربه ی جادویی که در خدمت ابهورسن هاست در حالیکه اصلا راضی نیست و مجبوره:31: و هویتی مرموز داره که در اخر معلوم میشه
کتاب اول: سابریل
داستان این کتاب با مقدمه ی از ماجرای به دنیا امدن دختری به نام سابریل شروع میشه سابریل سال اخر در مدرسه ای انسلستیری رو میگذرونه و پدرش ابهورسن هست و در شمال دیواره و حالا که مدرسه اش داره تموم میشه قراره اونو با خودش به کشور کهن که در شمال دیواره ببره اما مشکلی پیش میاد و اون مجبور میشه خودش به تنهایی به کشور کهن و دنبال پدرش بره
کتاب دوم: لیراییل
لیراییل دختر کلیری هست که در برج یخی زندگی میکنه و با اینکه به سن بلوغ رسیده خبری از بینایی(اینده بینی) نیست و برای همین حیلی ناراحته و حتی میخواد خودکشی بکنه اما حوادثی رخ میده و پشیمون میشه شغلی در کتاب خانه کلیر ها پیدا میکنه و با موجودی جادویی که سگ سیاه رو نام داره دوست میشه و بعد از مدتی سفرش در کشور کهن اغاز میشه و ...
در کنار لیراییل سم هم قهرمان دیگه ی داستان هست که پسر سابریل است و استعداد زیادی در ساختن چیز ها داره بر خلاف اینکه ازش انتظار میره پادشاه بعدی باشه
کتاب سوم:ابهورسن
این کتاب داستانش دقیقا ادامه لیراییل هست و مبارزه نهایی با یک قدرت شیطانی بزرگ که داره دنیا رو تهدید میکنه
جوایز: سابریل برنده جایزه Aurealis برای بهترین رمان نوجوانان شده و کتاب برتر American Library Association
و نامزد بهترین رمان تخیلی جایزه Ditmar در 1996 شد
نظر من درباره کتاب:
اصولا داستان هایی مانند سابریل هری پاتر اراگون و ... که امیخته با جادو هستند هر کدام به شکل مخصوص خود جادو و شکل استفاده از اون رو معرفی میکنند که به نظر من گارت نیکس سبک خیلی جالبی داشت و خیلی خوب تونست برای حادو و همه چی تاریخچه زیبا درست بکنه
مطمئنا تمام کسایی که از این سبک خوششون میاد از این کتاب لذت بسیاری میبرند به نظر من اگه سابریل فیلمش ساخته میشد(که خبرهایی در باره هست) از خیلی از رقیب های خودش الان جلو تر بود ولی خوب ساخت فیلم این داستان هم کار سختیه چون کاراکتر ها همش در حال سفر هستند و کشور کهن هم کوچیک نیست:31:
نقشه ی کشور کهن
سایز اصلی
کد:
http://up.--------.com/images/3ponqgrqr6ofwubxt9k.jpg
farzan311©