-
نگاهی به Suse 10.1
بعد از مدت ها تبلیغ و بتا های مختلف و عقب افتادن های بسیار لینوکس قدرتمند suse نسخه 10.1 چندی پیش وارد شد ...
این نسخه از آخرین ورژن های محیط های کاربری معروف یعنی Gnome 2.14 و KDE 3.5.2 استفاده می کنه و شاید همه منتظر یه نسخه خوب و پایدار بودند ...
خب با هم می ریم بخونیم که اصلا این نسخه این اتظارات رو بر آورده کرده یا نه و چقدر تونسته لینوکس رو راحتر و زیباتر از قبل بکنه ....
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
-
نصب
اولین چیزی که موقع نصب می بینیم یه بک گراند آبی با کلمه welcome به زبان های Japanese, English, German, Italian, Czech, French, Spanish و Chinese است که زیبایی خاصی به این صفحه داده :
بعد از لود شدن صفحه زیر رو می بینید . روی دکمه Installation کلیک کنید تا به مرحله بعد برید :
حالا شما به جایی اون نوشته ها و خط فرمان های صفحه زیر رو می بینید :
بعد از لود شدن این مرحله شما صفحه مانند صفحه زیر می بینید :
همونطور که در عکس بالا هم می بینید شما وارد محیط نصب معروف suse یعنی yast شدین . مراحل نصب بسیار آسان هست و در ستونی که در سمت چپ وجود دارد شما می فهمید در چه مرحله ای از کار وجود دارید . با این وسیله می شه سوال های بیشتر از کاربر پرشید بطوری که خسته کننده نباشه و در هر مرحله شما دکمه help رو می بینید که این مرحله رو برای شما بطور کامل توضیح داده . در عکس بالا باید زبون انگلیسی رو انتخاب کنید .
روی دکمه next کلیک کنید ...
بعد از انتخاب زبان شما وارد مرحله ای جدید می شین ( عکس بالا ) . در این مرحله suse در حال تست و سنجش آمادگی قطعات شما هست ...
این مرحله هم که معرف حضور همه هست . مثل همه مردم بدون اینکه متن رو بخونید ، اونو قبول کنید و روی دکمه next کلیک کنید .
در این مرحله که در عکس بالا می بینید شما با 2 تا گزینه مواجه هستید . گزینه اول نصب این لینوکس هست و گزینه دوم زمانی کاربرد داره که شما قبلا suse داشته باشید و با انتخاب این نسخه اونو به این نسخه ارتقا می دید .
ما در اینجا یه نصب جدید رو انتخاب می کنیم چون قبلا رو این سیستم suse نداشتیم .
بعد از اون مرحله یاست از شما ساعت و زمان رو می خواد ...
در این مرحله هم می تونید محیط های کاربری مورد نظرتون رو انتخاب کنید . ما بعدا در مورد هر دو یعنی gnome و kde توضیح می دیم ....
در این مرحله ( عکس بالا ) زوزه یه سری چیزا رو که معمول هست انتخاب می کنه ولی شما می تونید برای تغییر روی دکمه change کلیک کنید .
ما در عکس بالا به تب expert رفتیم . در این صفحه جزئیات بیشتری از تنظیمات پیشفرض رو می بینید ...
شما در اینجا می تونید کیبوردتون رو انتخاب کنید ( زبونش رو ) .
شما می تونید در این بخش براحتی نرم افزار های مورد علاقه خودتون رو انتخاب یا حذف کنید . برای هر نرم افزار توضیح نسبتا کاملی نوشته شده و نصب یا عزل اون بسیار آسان هست و هر دفعه می زان حجم گرفته شده و باقی مونده رو به شما نشون می ده . همچنین این صفحه دارای یک موتور جستجو برای پیدا کردن پکیج ها و نرم افزار های مورد نظر هست که کار رو بسیار راحت کرده ...
نصب تمامی موارد انقدر راحت انجام شد که هر کاربری می تونه اونو انجام بده و حتی نویسنده از اینکه ناول تونسته این مراحل رو انقدر راحت کنه تعجب کرده ...
داریم به مراحل نصب می رسیم . در این مرحله شما زمان باقی مونده و زمانی که نیازه سی دی ها عوض بشه رو می بینید ! در نوع خودش بسیار جالب هست ...
در تصویر بالا ما روی دکمه و تب details کلیک کردیم تا جزئیات نصب رو مشاهده کنیم ...
در این مراحل از شما خواسته می شود که سی دی ها رو وارد کنید ...
راستی می تونید به منوی سمت چپ هم نگاه کنید و ببینید در کجای کار قرار دارید ...
بعد از نصب شما به مرحله جزئیات می رسید . در اینجا از شما پسورد و نام کاربری و یه مشت چیزای دیگه می خواد که می تونید اونا رو بطور پیشفرض رد کنید . چون در آینده می تونید براحتی اونارو تغییر بدین ...
پس ما سریعتر از این مراحل می گذریم چون نیازی به توضیح نیست ....
خب تموم شد ! بله ، شما تونستید لینوکس رو نصب کنید . بدون هیچ مشکلی و مرحله به مرحله با تنظیماتی پیشفرض عالی و راحت که نصب اونو مثل آب خوردن کرده و هر کاربر مبتدی می تونه این نسخه رو نصب کنه ...
این راحتترین نصبی بود که تا حالا دیدم ....
خب فعلا تموم شد . در قسمت بعد در باره محیط کاربری Gnome توضیح می دیم ...
( ادامه در روز های بعد .... )
:cool:
راستی می تونید روش نصب این نسخه رو در قالب یک فیلم ببینید :
-
با سلام
آقا نوید خیلی متشکرم از شما بابت این آموزش کامل تصویری
فقط دو نکته ابهام برای من هست , فضای مورد نیاز برای نصب ( پیشفرض و کامل ) و فرمت های پارتیشن بندی مورد حمایت این توزیع رو هم که بفرمایید , برای من هم سوالی باقی نخواهد ماند :happy: ;)
-
FX64 Dual Core
جان من چند جا گشتم چیزی ندیدم که چقدر فضا لازم داره . ولی با توجه به اینکه 3 تا سی دی هست فکر کنم 5 گیگ کافی باشه براش . اگر هم فضا داری 10 گیگ !
-
-
-
سلام
کار خیلی خوبیه. من خودم از SUSE 10.0 استفاده می کنم (همین الان هم بااون وصلم) و واقعا نصب و کار کردن با اون راحته.
حتی اگه یه نفر هیچ چیزی هم از \ارتیشن بندی و تنظیمات \یشرفته هیچی ندونه به راحتی با چند تا کلیک به راحتی نصب میشه.
در ضمن سا\ورت اون از سخت افزار ها هم عالیه. حتی می تونید از Bluetooth و \رینتر (HP) و ... شما به راحتی استفاده کنید
در ضمن من کار کردن با KDE برای یه کاربر جدید راحت تره. خودش درایو های FAT , NTFS شما را مونت می کنه و در My Computer شما قرار میده و ظاهر خوب تری داره (البته تو این مورد نظرا متفاوته)
-
امیدوارم روزی بتونم یدونه از اون ستاره هارو واسه خودم داشته باشم
-
اگه دي وي ديش هست بگيد تا بگيرم اينجا اصفهان كه تا حالا آدم حسابي براي اين جور نرم افزارها پيدا نكردم(منظور آدم با انصاف-رفتم نسخه 9.1 رو از پايتخت گرفتم 7 تومن!).اگه مي تونين يه جايي معرفي كنيد كه مثلا پست كنه
ممنون.....در ضمن من در اين نسخه ي 9.1 در هنگام نصب(براي تعويض سيدي ها) و هنگام راه اندازي مجبور بودم سيستم رو 6 بار ريسيت (سخت افزاري) بكنم!يعني 5 بار توي يه مرحله گير ميكرد ولي با فدورا 1 و مندريك اصلا از اين مشكلات نداشتم..لطفا راهنمايي كنيد
-
اول اینکه دستت طلا
دوم اینکه اگه تونستی یعنی وقت کردی چطوری برقراری یه کانکشن دیال آپ رو تو سوس واسه ما آموزش بده . من ازpppconfig استفاده کردم ولی جواب نداد .منتظر جوابت هستم