سلام
نقل قول:
1.ثابت کنید چرا سرنشینان سفینه فضایی احساس بی وزنی میکنن؟
ما در اینجا با یک دستگاه چرخان مواجه هستیم
باید دید احساس وزن چیست؟ وزن همان نیروی تکیه گاه هست که شما احساس می کنید مثلا وقتی روی صندلی نشسته اید نیروی عکس العمل صندلی را حس می کنید و این به عنوان احساس وزن تلقی میشود. نبود نیروی تکیه گاه یعنی بی وزنی.
درست مثل حالتی که سقوط آزاد می کنید. اگر اثر باد را احساس نکنیم - چون نیروی مخالفتی است - درست مانند بی وزنی هست (مشکلش اینه که آخرش مثل گوجه پهن می شویم)
در واقع از دید ناظر لخت مثلا جایی در ستارگان دور دست سفینه فضایی همواره درذ حال سقوط به سمت زمین است - به دلیل وجود نیروی جاذبه
اما به دلیل داشتن سرعت خطی و اینکه عاملی برای از بین بردن این سرعت خطی نیست همواره در حال دور شدن از زمین به صورت مماس بر دایره در حال حرکتش هست که نیروی مرکزی زمین اونرو به دایره بر می گرداند.
یعنی همواره در حال سقوط هست برای همین بی وزن هست. اما چون از دید ناظر غیر لخت درون سفینه، چون دیوار های سفینه با افراد همگی با یک سرعت ثابت حرکت می کنند پس حس نمی کند که در حال گردش با سرعت ثابت هست
نقل قول:
2.شخصی در وسط یک استخر یخ زده قرار داره.و اصطکاک بین کفشش و سطح یخ وجود نداره .توضیح بدین چه طوری شخص میتونه خودشو به کنار استخر برسونه؟
نقل قول:
2- باید یه چیزی (مثلا همون کفش) رو پرت کنه به یه طرف، بر اساس قانون پایستگی تکانه، خودش در خلاف جهت حرکت می کنه.
می تونه فوت کنه!!
نقل قول:
4.
فوتبالیستی هنگام گرفتن توپ برای یک لحظه متوقف میشه در این لحظه بازیکنی از تیم مقابل درگیر میشه این برخورد یقینا ناکشسان است و تکانهباید پایسته بمونه.در چارچوب مرجع میدان فوتبال قبل از برخورد تکانه وجود داره ولی بعد از برخورد تکانه وجود نداره در این صورت ایا تکانه خطی حقیقتا پایسته است؟؟؟
منظور شما اینه
من توپ دستم هست و ایستاده ام
شخصی به من برخورد می کند و هر دومتوقف می شویم
حال پایستگی تکانه را بررسی کنیم؟؟
تکانه وقتی پایسته است که نیروی خارجی نباشد. اگر اصطکاک بین پا های من و زمین نباشد بعد از برخورد شخص به من ، من با سرعتی پرت خواهم شد ولی نیروی اتلافی خارجی نمی گذاره