سلام.
من مطالب بالا رو نخوندم و نمي دونم با خوندن اونا جواب سوالت روگرفتي يا نه.
اگه بخوام ساده بگم:
هر چيزي كه قابل اندازه گيريه حتما بايد يك واحدي براش وجود داشته باشه. مثلا واحد طول متره. حالا حافظه كامپيوتر هم يك چيزيه كه ما بايد بتونيم اندازش بگيريم. براي چي؟ برا اينكه بدونيم چقدر داده مي تونيم توش بريزيم. داده هاي ما چي هستن؟ داده هايي كه توي حافظه قرار مي گيرن 0 و 1 هستن. هر نوع داده در كامپيوتر فقط از 0 و 1 تشكيل شده. خوب حالا فرض كن يك دونه 0 يا يك دونه 1 بخواي توي حافظه كامپيوترت مثلا هاردت بذاري. بالاخره يه مقداري جا ميگيره ديگه. درسته؟ به اون مقدار جايي كه براي قرار گرافتن يك 0 يا 1 در حافظه لازمه مي گن 1 بيت.
پس بيت واحد اصلي اندازه گيري حافظه كامپيوتره و مقدار اون به اندازه قرار دادن يك 0 يا 1 است.
درست شد؟ اگه باز توضيح لازمه بگم.
حالا ما مگه متر رو نداريم. ولي مثلا براي اندازه گرفتن فاطله دو تا شهر متر يك كمي كوچيكه و ما از كيلومتر استفاده ميكنيم.
ما به هر "8 بيت" مي گيم يك "بايت". حالا چرا 8 بيت؟ آها ... چون كوچكترين چيز "معنادار" ي كه بخوايم توي حافظه قرار بديم حداقل 8 بيت احتياج داره. حالا كوچكترين چيز معنا دار ما چيه؟ بله.... به اون ميگيم كاراكتر: مثلا كاراكتر 1 يا كاراكتر a يا كاراكتر @ .
آخ خسته شدم. تو رو خدا اگه جايي مبهمه بگو. من عاشقساده توضيح دادنم.
حالا بريم سراغ پردازنده...
ميگن فلان پردازنده فلان بيتي يعني چي؟
فرض كن يك آسانسور داريم اي آسانسور در هر دقيقه 3 بار بالا يا پاين بره (اين آسانسور ما وسط راه ايست نداره) حالا اگه هر بالا یا پایین رفتن رو یک پردازش (کار) بگیریم اين ميشه قدرت پردازنده به هرتز (Hz). هرتز یعنی پردازش در دقیقه. وقتی می گیم یک پردازنده 2 گیگا هرتزه یعنی اینکه در هر دقیقه 2000000 بار عمل پردازش رو انجام میده.
خوب حالا آسانسور چی رو پردازش می کنه؟... بله آدم ها رو. فرض کن این آسانسور در هر بار بالا یا پایین رفتن می تونه چهار نفر رو جابجا کنه.
آفرین. درست حدس زدی. این میشه قدرت پردازنده بر حسب بیت. یعنی اینکه پردازنده ما در هر بار پردازش چقدر داده رو می تونه پردازش کنه.
مثلا وقتی میگیم یک پردازش گر 32 بیتیه یعنی اینکه در هر پردازش 32 بیت داده رو پردازش می کنه. حالا اگه این پردازشگر 2گیگا هرتز باشه. یعنی در هر دقیقه 2000000 تا 32 بیت داده رو پردازش می کنه. ولی اگه 64 بیتی باشه در همین مدت زمان 2000000 تا 64 بیت رو می تونه پردازش کنه که دو برابر مقدار قبلیه.
اینم درست شد؟
اگر سوالی برات باقی مونده بپرس. بازم سر میزنم. البته اگه یادم بمونه که بیام.
راستی این وبلاگ منه: (البته ریاضیه)
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]