◦▫▪•● کــــاراکــتــــــر و ریــــگیــــــنگ (Update) ●•▪▫◦
با سلام خدمت دوستان .....
در این تاپیک می خواهیم در مورد طراحی کاراکتر و ریگینگ صحبت کنیم.....
در انیمیشن ایران طراحی کاراکتر برای پروژه های سه بعدی ، معمولا یا ضعیف هستند یا اصلا طراحی صورت نمی گیرد و بعضی وقت ها هم کسی که طراحی سه بعدی آن را انجام می دهد توانایی ساخت آن را ندارد و یا اصوال ساخت آن را نمی داند ...(*ساخت یک کاراکتر ، مخصوصا صورت آن نیازی به اصولی دارد تا در موقع حرکت دادن و morph بهترین ، جالب ترین و درست ترین کار از آب در بیاید....! حتی بیشتر مواقع سفارش دهنده از کاراکتری که یک طراح خیلی مطرح ایران و خیلی حرفه ای است ایراد می گیرد و می گوید مشکل دارد...
بگذریم.......
بعد از طراحی کاراکتر و ساخت اصولی آن باید ریگینگ صورت بگیرد که این هم معمولا خیلی ساده ازش می گذرند..
یک ریگینگ خوب ( مخصوصا در انیمیشن های فانتزی و unreal ) باید بسیار انعطاف پذیر و قابل تغییر باشه
شما می تونید یک طراحی شخصیت خیلی حرفه ای و ریگینگ آن رو تو این کلیپ making of ببینید ( *خود انیمیشن رو در تاپیک دانلود انیمیشن می تونید دانلود کنید*) :
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
کد:
http://www.le-building.com/makingof_staphylas.html
حالا هر کسی اطلاعاتی در مورد نحوه ریگینگ کردن و طراحی شخصیت داره این جا پست کنه تا دوستان فیض ببرن!!:5:
من هم خودم یه آموزش ساختم فقط آپلودش error میده ، بعدا تو کافی نت آپ می کنم!!!!
این تکنیک اسمش Reverse Foot Lock هست
این تکنیک اسمش ((Reverse Foot Lock هست تکنیک ساده ولی خیلی مفید برای کنترل کردن پای کاراکتر می باشد می باشد.
من این تکنیکو هم در مایا و هم در مکس توضیح میدم و فایلاشو هم میتونید دانلود کنید .
طبق عکس زیر در مایا جوینت و در مکس بون بسازید.
طبق تصویر عملیات زیر را انجام دهید.
1.از استوخان ران(لگن) به استوخان قوزک یک (Ik) بسازید یا در مایا IK از نوع(IK RP Solver) و در مکس (HI Solver) باشد.
2.از استوخان قوزک به استوخان کف پا هم یک IK و از کف پا به انگشت هم یک IK.
طبق تصویر زیر عملیات Link در مکس و Parent در مایا را انجام دهید.
به این صورت که (فقط (Ik مربوط به هر استوخان طبق تصویر به استخوخان اشاره شده لینک کنید .
این تکنیک یک روش ساده ولی مفید می باشد شما مفید بودن این روش را وفتی متوجه می شوید که حتما یک ریگ کامل انسان را با این تکنیک انیمیت کنید.
با این روش پاهای کاراکتر شما به راحتی از نوک انگشتان حرکت میکند همچنین از کف پا و همینطور از پاشنه به راحتی قابل حرکت میباشد.
اینم لینک دانلود فایلها هم برای مایا هم برای مکس.
کد:
http://www.4shared.com/file/45541077/4b5cf05a/File_Max_Maya.html