آموزش برنامه persian oc با توضيحات كامل ( فروشگاه ساز اينترنتي )
با سلام
از امروز قصد دارم در مورد اين سيستم مديريت سايت
كه براي ساخت فروشگاه هاي اينترنتي بكار مي رود و نحوه نصب آن ، و ....براي شما مطلب بگذارم .
براي قرار دادن اين مطالب علاوه بر تجربيات شخصي ،از سايت
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
كه فارسي كننده اين برنامه بوده است ،كمك زيادي گرفته ام و منبع بسياري از مطالب خواهد بود .
توضيحات كامل اين سيستم از وب سايت فارسي اين پروژه
اطلاعات كلى در رابطه با FarsiCommerce
1- مقدمهاى بر FarsiCommerce
FarsiCommerce يك پروژه ايجاد فروشگاه الكترونيك مىباشد كه به صورت كدباز در حال توسعه است. اين پروژه به هر شخصى كه قصد ايجاد فروشگاه برروى اينترنت را دارد اين اجازه را مىدهد كه در كمترين زمان ممكن و به آسانى و بدون صرف هيچ هزينه اضافى صاحب فروشگاه منحصر به فرد خود برروى اينترنت شود.
FarsiCommerce كاملا به طور رايگان و آزاد و بدون داشتن هيچگونه محدوديتى تحت ليسانس عمومى GNU/GPL قابل استفاده است. اين پروژه با بهرهگيرى از امكانات قدرتمند زبان PHP و سرعت پايگاه داده MySQL و همچنين امنيت وب سرور Apache بهترين امكانات را به صاحبان فروشگاه ارائه مىكند كه مىتوانند بدون داشتن هرگونه اطلاعات اضافى در رابطه با برنامهنويسى و طراحى صفحات وب فروشگاه زيباى خود را مديريت كنند. FarsiCommerce بدون هيچ چيز اضافى برروى هرمحيطى اعم از لينوكس, سولاريس و ويندوز قابل نصب و اجرا است.
شما مىتوانيد اطلاعات اضافى را در رابطه با FarsiCommerce در سايت پشتيبانى اين پروژه پيدا كنيد:
2- تاريخچه FarsiCommerce
اين پروژه در شهريور ماه سال 1383 متولد شد. در اين تاريخ بنيانگذار پروژه (فرهاد زارع) كه قصد ايجاد يك فروشگاه الكترونيك برروى اينترنت براى فروش انواع محصولات را داشت به دنبال برنامهاى بود كه بتواند نيازهاى خودش را برطرف كند بعد چندين روز جستجو در ميان سايتهاى انگليسى زبان بالاخره او به وجود يك پروژه قدرتمند به نام OSCommerce پىبرد كه با داشتن سابقهاى درخشان يكى از برترينها بود. او بعد از انجام مطالعات زياد برروى اين برنامه تصميم گرفت كه آنرا مطابق نيازهاى خود ويرايش كند تا بتواند از آن براى ايجاد يك فروشگاه فارسى استفاده كند. هردقيقهاى كه او با اين پروژه كار مىكرد بيشتر و بيشتر عاشق آن مىشود امكاناتى فوقالعاده در قالب يك پروژه بىهمتا. بالاخره بعد از سه هفته سعى و تلاش شبانه روزى او موفق شد برنامه OSCommerceرا به آن حالتى كه موردنظرش بود دربياورد.
در اين لحظه بود كه فكر جديدى به ذهنش رسيد چرا پروژهاى با اين همه امكانات نتواند راهگشاى مشكلات تجارت الكترونيك در ايران باشد. با سابقه قبلى كه او در انجام پروژههاى كدباز داشت تصميم گرفت كه اين برنامه را به طور كدباز در اختيار همه قراردهد. و اين درست نقطه آغاز پروژه FarsiCommerce بود بعد از آن با استقبال بىنظيرى كه از اين حركت شد او روز به روز مصممتر مىشد كه پروژه را به طور كاملا حرفهاى ادامه دهد. بالاخره او تصميم به ايجاد مكانى گرفت كه همه بتواند با مشاركت خود اين پروژه را گسترش دهند تا شايد روزى روياى تجارت الكترونيك در ايران به واقعيت بپيوندد.
سال 84 سال فوقالعادهای هم برای پروژه وهم برای توسعهدهنده اصلی پروژه بود. بعد از ارائه نسخه اولیه سیستم استقبال خوبی از آن شد و پیام های تبریک زیادی رسید و همچنین افرادی تمایل به همکاری برای توسعه سیستم داشتند ولی در عمل افراد زیادی همکاری طولانی و کاملی نداشتند. در این حین شرکتهای با توسعه دهنده اصلی تماس گرفته و پیشنهادی مبنی بر اینکه سیستم رو به یک نرمافزار تجاری تبدیل کنند دادند ولی توسعه دهنده اصلی که همواره مجذوب نرمافزار آزاد بود هیچ تمایلی به این کار نداشت. البته در این بین افرادی هم بودند که سعی داشتند با کمکهای مالی و معنوی خود به توسعه برنامه کمک کنند. بعد از گذشت چندماهی که تنها فعالیت پشتیبانی و جواب دادن به سوالات بود برنامهریزی برای نسخه جدید آغاز شد. هنوز کار برروی نسخه جدید آغاز نشده بود که پیشنهاد فوقالعادهای داده شد و آن هم در راستای توسعه سیستم به صورت آزاد بود. این پیشنهاد بعد از گفتگوهای فراوان مورد پسند توسعه دهنده اصلی قرار گرفت و برنامهها و نقشههای بسیاری برای آینده نرمافزار کشیده شد. توسعه به سوی استاندارد شدن و کامل شدن حرکت کرد و بعد از تقریبا 2 ماه تلاش بدون وقفه نسخه جدید آماده ارائه شد. با اینکه سیستم هنوز به جایی که همه میخواستند نرسیده بود ولی باید حتما نسخه جدیدی ارائه میشد تا توسعه مرحله به مرحله ادامه پیدا کند. سال 84 سال واقعا فوقالعادهای بود.
3- توسعهدهندگان FarsiCommerce
فعلا فقط يك نفر:
1- فرهاد زارع
مديريت پروژه و بنيانگذار آن
شدیدا به همکاری شما در توسعه این نرمافزار احتیاج دارم. اگر شما تمايل داريد كه در اين راه به من بپيونديد حتما با من تماس بگيريد:
4- تاريخچه انتشارات
تاريخ 20 شهريور سال 1383: انتشار اولين نسخه به طور آزمايشى FarsiCommerce-1.0rc
تاريخ 22 فروردين سال 1384: انتشار اولين نسخه پايدار FarsiCommerce-1.0 Final
تاريخ 2 فروردين سال 1385: انتشار نسخه آزمایشی FarsiCommerce-1.1rc
تاريخ 22 تیر سال 1385: انتشار نسخه نهایی FarsiCommerce-1.1
5- درباره انتشار فعلى
اين نسخه از FarsiCommerce هم اكنون روبروى شماست مسلما كاملترين نسخه نيست ولى با اطمينان مىتوانم بگم كه يكى از پايدارترين نسخههايى است كه تاحالا منتشر شده است. من سعى كردم با تغييرات اساسى در پروژه اصلى علاوه اضافه كردن امكانات فارسى, امكانات امنيتى و اضافى ديگرى نيز در آن بگنجانم. با اينكه من سعى كردم در مدتى كه اين برنامه به طور آزمايشى منتشر شده بود تمامى اشكالات را برطرف كنم ولى هنوز ممكن است حفرههايى در برنامه پيدا شود. اگر شما موفق شديد كه حفرهاى رو در برنامه شناسايى كنيد لطفا با آدرس ايميل
من را در جريان بگذاريد. متشكرم.
6- درباره آينده FarsiCommerce
اين نسخه از FarsiCommerce هنوز فاصله زيادى با آن چيزى كه من انتظارش را دارم دارد. من از همان اولين انتشار هم اعلام كرده بودم كه از اين به بعد FarsiCommerce به طور مستقل انتشار و توسعه پيدا خواهد كرد يعنى ديگر جزئى از پروژه OSCommerce محسوب نمىشود و به انتشارهاى آن ربط زيادى ندارد. من سعى خواهم كرد بهترينها را براى پروژه در نظر بگيرم و مطمئن باشيد كه طرحهاى زيادى در سر دارم كه اگر تحقق پيدا كنند انقلاب بزرگى در صنعت تجارت الكترونيك در ايران رخ خواهد داد.
ولى تمامى اينها تنها با همكارى و كمك شما مىتواند ادامه داشته باشد پس خواهشمندم مرا در اين راه تنها نگذاريد:
براى همكارى با پروژه حتما صفحه
را در سايت مطالعه كنيد.
7- انجمنهاى پشتيبانى
بهترين جايى كه شما مىتوانيد به جواب سوالات خود در رابطه با اين پروژه و تجارت الكترونيك برسيد انجمنهاى پشتيبانى پروژه مىباشد:
8- تشکر ویژه
از کلیه کسانی که مرا در توسعه این نرمافزار کمک کردهاند واقعا متشکرم و سعی دارم در اینجا با آوردم اسم آنها تشکر کوچکی هرچند ناچیز از آنها داشته باشم. مطمئنا بدون یاری این دوستان توسعه این نرمافزار برای من بسیار مشکل بود. - آقای نادر ماکاراچی به خاطر همکاری گسترده با من
- تیم توسعه OsCommerce به خاطر هسته اصلی این سیستم
- گروه امنیتی KAPDA به خاطر گزارش مشکلات امنیتی و کمک به من در امنتر کردن این سیستم
- تیم توسعه سیستم عامل قدرتمند گنو/لینوکس
- تیم توسعه زبان برنامهنویسی قدرتمند PHP
- تیم توسعه وب سرور وفقالعاده Apache
- تیم توسعه پایگاه داده سریع MySQL
- تیم توسعه نرمافزار قدرتمند SubVersion
- تیم توسعه مرورگر قدرتمند و بی نظیر FireFox
- تیم توسعه نرمافزار Planner
- تیم توسعه دیکشنری قدرتمند XFardic
- تیم توسعه نرمافزار انجمن زیبای MyBB
- تیم توسعه نرمافزار بینظیر OpenOffice
- با تشکر از تمامی افرادی که در مرحله آزمایش اولیه نرمافزار مرا یاری کردن به خصوص آقای پیام صادری
- با تشکر از کلیه کسانی که در توسعه این پروژه کمکهای مالی خود رو دریغ نکردند
- با تشکر از تمامی کسانی که در انجمن رسمی پروژه هم مرا یاری کرده و هم به من روحیهای دوچندان دادند.
شاید این لیست کامل نباشد ولی در کل هدف من تشکر از تمامی کسانی است که مرا در این راه برای رسیدن به توزیعی بینظیر یاری کردند.
9- حمايت كنندگان
در اينجا به طور رسمى از مسئولان
تشكر مىكنم كه همواره حامى جامعه كدباز در ايران بودهاند. persian Services با پشتيبانى از اين پروژه و تمايل در ميزبانى سايت PersianOC برروى سرورهاى قدرتمند خود واقعا روح تازهاى را به پروژه اهدا كردهاند.
راهنماي نصب برنامه بصورت سريع
در اين تاپيك با راهنماي نصب برنامه بصورت سريع آشنا خواهيد شد .
* قبل از ظروع به كار ،براي دانلود فايل هاي برنامه به سايت
مراجعه فرماييد .
سپس مراحل انجام نصب را طبق توضيحات زير انجام دهيد .
راهنماى نصب برنامه
روش نصب سريع
بعد از دريافت فايلهاى برنامه از روى سرور براى نصب و راهاندازى سريع مراحل زير را طى كنيد: - فايل فشردهاى را كه دريافت كردهايد از حالت فشردگى خارج كنيد. براى اين كار مىتوانيد از برنامه رایگان 7zip استفاده كنيد.
- حال پوشهاى به نام farsicommerce-1.1 ايجاد خواهد شد كه در داخل آن پوشهاى به نام catalog موجود است. اين پوشه را به مسير root سرور Upload كنيد براى اينكار مىتوانيد از يك برنامه FTPاستفاده كنيد. پوشه root در بيشتر موارد همان پوشه www يا HTML_PUBLIC مىباشد.
توجه كنيد اگر مىخواهيد كه FarsiCommerce را به صورت برنامه اصلى سايت استفاده كنيد بايد به جاى Upload پوشه catalog تمامى محتويات اين پوشه را به مسير root سرور Upload كنيد. - حال با استفاده از مرورگر مورد علاقه خود به آدرس سايت خود برويد و اگر پوشه catalog را Upload كردهايد در انتهاى نام سايت خود اسم پوشه را بياوريد برنامه FarsiCommerce به صورت خودكار اينستالر را نمايش خواهد داد.
- از اين قسمت به بعد شما مىتوانيد به راحتى مراحل نصب برنامه را با راهنمايى اينستالر ادامه دهيد و اطلاعات خواسته شده را وارد كنيد و اگر در وارد كردن اطلاعات با مشكلىمواجه شديد مىتوانيد از علامت سوال موجود در كنار آن كادر براى گرفتن راهنمايى استفاده كنيد.
- به ياد داشته باشيد كه در آخرين مرحله از مراحل نصب حتما نام كاربرى و كلمه عبور مخصوص صفحه مديريت را براى داشتن امنيت بيشتر وارد كنيد.
- بعد تمام شدن مراحل نصب شما مىتوانيد به راحتى به بخش فروشگاه و مديريت دسترسى داشته باشيد. فقط به ياد داشته باشيد كه به خاطر مسائل امنيتى پوشه install را بعد از نصب برنامه از روى سرور حذف كنيد. همچنين سطح دسترسى فايل configure.php در داخل پوشه includes را با استفاده از كنترل پانل سرور يا برنامه FTP به مقدار مناسب تغيير دهيد.
موفق باشيد
محسن
راهنماي نصب برنامه بصورت كامل و با تصوير
* راهنماي نصب تصويري برنامه ،تا چند روز آينده قرار داده مي شود .