مشاهده نسخه کامل
: سوال:تکنولوژی مادربرد مثلا 90nm یعنی چی؟
سلام به همه دوستان
هر چی فکر کردم که این سوال رو توی کدوم تاپیک بزارم به ذهنم نرسید به همین دلیل یه دونه باز کردم.
اینکه می گن تکنولوژی مادربرد مثلا 90nm یعنی چی؟
من تا اونجايى كه مىدونم، اين اصطلاح در مورد پردازنده به كار برده مىشه، نه مادربرد!
Lord_theOne
01-02-2007, 07:06
مادربرد مي تواند از تكنولوژي 90 نانومتري استفاده كند براي پردازندها هستند هرچه اين نانو كمتر باشد مثلا 60 نانومتري يا 45 نانومتري گرماي كمتري توليد مي كند البته اين يكي از مزاياش هست دسترسي به سرعت بالا
من در اين مورد قبلا يه پاسخي داده بودم - اگر اشتباه نكنم اين nm در واقع قطر پايه هاي ترانزيستور هايي هست كه در ساخت پردازنده بكار مي ره - هر چه قطرش كمتر باشه حجم پردازنده كمتر ميشه در نتيجه توان مصرفي هم كمتر ميشه . و همينطور گرمايي كه ايجاد مي كنه و همينطور مي تونن كش بيشتري در پردازنده جا بدن
=======
شك دارم كه اين nm قطر پايه هاي ترانزيستور بود يا قطر خود ترانزيستور ( اولي مناسب تر به نظر مي رسه )
اگر دوستان اطلاعي دارن ارايه بدن
ممنون /.
ممنون ازجواب هاتون
اون مادربرد اشتباه لفظی بود منظورم همون پردازنده هست
من یه جا (توی تاپیک over clock ) خوندم که همه پردازنده هایی که با یک تکنولوژی ساخته می شن تقریبا سرعت یکسانی دارند و تفاوت اساسی پردازنده ها رو توی تکنولوژی می دونست.آیا واقعا این طوریه ؟
ممنون.
Lord_theOne
02-02-2007, 08:31
واضحتر مي توني بگي؟
اکثر نيمه هاديهاى امروزى از تکنييک 90 نانومترى استفاده ميکنند. اين عدد معرف پهناى خطوطى است که روى چيپ ساخته ميشود. قابل ذکر است که 65 نانومتر معادل يک هزارم پهناى موى انسان است!
هرچه اين عدد کوچکتر شود، ابعاد فيزيکى تراشه ها و به تبع آنها دستگاهها کوچکتر خواهد شد و مصرف کمترى خواهد داشت.
البته دیروز خوندم که تونستن به تکنولوژی22نانومتری هم دست پیداکنن....درنتیجه قانون معروف مور درمورد ساخت وتعداد ترانزیستورهای روی cpu بازهم ادامه داره
مدت ها بود که سازنده های cpuنگران این بودن که مبادا نتونن از 45نانومتر کمتر برند درنتیجه قانون مور ممکن بود دیگه صادق نباشه و عملا ساخت cpuهای سریعتر وکوچکتر متوقف بشه ولی با جایگزینی یک آلیاژخاص بجای سیلیکون توی تولید ویفر چیپ ها دریچه جدیدی باز شده........
lمثلاIBMاعلام کرده که CPUهائی باسرعت 5GHوبالاتر رو میخواد تولید کنه
اين عدد معرف پهناى خطوطى است که روى چيپ ساخته ميشود.
به نظر من اين تعريف نادرسته . اصلا خط اينجا يعني چي ؟
به نظر من اين تعريف نادرسته . اصلا خط اينجا يعني چي ؟
باعرض معذرت..........:blush:
شمارو ارجاع میدم به مقاله ی قانون مور؛ همچنان پابرجا در ماهنامه شبکه ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
البته خلاصه اش رودراینجا میذارم....دوستان میتونن بقیه اش رو از همون لینکی که درمورد ماهنامه شبکه گذاشتم دنبال کنن(مطلب جالبیه)
صنعت الكترونيك مي گويد: بله. به خاطر هزينه و كارايي. ميلياردها نفر از مردم زمين هنوز آنقدر پول ندارند كه تلفن همراه بخرند؛ چه برسد به يك پيسي. بنابراين اگر سازندگان تراشه بتوانند چند سال ديگر هم قانون مور را دنبال كنند، تسهيلات ديجيتالياي كه در كشورهاي غني به امري عادي بدل شدهاند، آنقدر ارزان خواهند شد كه همه بتوانند از آن برخوردارشوند. بهعلاوه، آنقدر قوي خواهند شد كه بتوان با آنها به زبان مادري كاركرد.
ولي برقرارماندن قانون مور، امروزه بيش از هميشه به خلاقيت نياز دارد. سازندگان تراشه تاكنون اغلب به يك شگرد كارآمد متوسل ميشدند: آنها ترانزيستورهاي تراشهها را كوچكتر ميكردند تا الكترونها مسير كمتري بپيمايند و به اين ترتيب، سرعت پردازش افزايش يابد. ولي اجراي اين تكنيك، هر روز سختتر ميشود.
در دهه 1990 كوچكتركردن تراشهها موجب دستيابي به سرعتهاي بالاتري شد. ولي امروزه مدارها چنان درهم فشرده شدهاند كه تراشهها داغ ميشوند و عملكرد كلي كاهش مييابد. به همين دليل، غولهايي مثل اينتل، وIBM، برنامههايي براي توليد نسل جديد ريزپردازندهها در سالهاي آينده دارند.
البته سازندگان تراشه، قبل از اينكه به آخر اين خط هم برسند، چند سالي ميتوانند به شگرد كوچكتركردن براي توليد تراشههاي جديد اميد داشته باشند. آنها از مواد و ابزارهاي توليد جديد استفاده ميكنند و بسياري از متخصصان نيز به پيشرفتهاي به دست آمده در نانوتكنولوژي اميد بستهاند.
خطوط مدارهاي امروزي حدود 90 نانومتر قطر دارند. بنابر بررسيهاي گروه تحقيقات صنعتي International Technology Roadmap for Semiconductors، قطر اين مدارها امسال و سال آينده به 65 نانومتر، تا سال 2010 به 45 نانومتر، تا سال 2013 به 32 نانومتر، و تا سال 2016 به 22 نانومتر كاهش خواهد يافت. Paolo A. Gargini، مدير استراتژيهاي تكنولوژيك اينتل، مي گويد: نميتوان با اطمينان گفت كه بعد از آن، چه چيزي خواهد آمد.
خوشبختانه كوچك سازي، فقط يكي از راههاي موجود براي حل اين مشكل است. يكي ديگر از تكنيكهايي كه به تازگي به بازار معرفي شده است، اين است كه چند هسته ريزپردازنده را روي يك نيمهرسانا به هم متصل كنيم. البته اين تكنيك نياز به نرمافزارهاي جديد و اختصاصي دارد و نرمافزارهاي قبلي براي اجرا روي آن، نياز به اصلاح و تغيير دارند. علاوه بر تكنيك فوق، مهندسان به دنبال روشهايي هستند كه مدارها را در لايههاي جداگانه روي هم سواركنند و تراشههاي سه بعدي چند طبقه بسازند
ادامه در اینجا:[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
این هم مطلب خوبیه براخوندن:[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
با سلام به همه دوستان
من چند وقت پیش چیزی شنیدم که نظرم رو جلب کرد اون هم این بود که همانطور که پیش می رویم پیشرفت با علم الکترونیک سخت تر می شود و دانشمندان در علم الکترونیک در حال به بمبست رسیدن هستند فعلا سرمایه گذاری رو علمی به نام فوتونیک انجام می شود که انتقال و پردازش به وسیله نور انجام می گیرد اگر دوستان در این زمینه اطلاعاتی دارند در اختیار بنده و دوستان دیگر قرار دهند.
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.