ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : اجراي Ngn زمينه خروج سرويس‌هاي It از انحصار مخابرات



soleares
19-01-2007, 12:18
جمعه، ۲۹ دیماه ۱۳۸۵
يكي از مزاياي NGN اين است كه لازم نيست به يك باره گذار انجام شود و مي‌توان با گسترش ارايه سرويس‌ها كم‌كم گذار را انجام داد و به طور مسلم همانند تجربه گذار آنالوگ به ديجيتال سخت و مشكل نخواهد بود.



عضو هيئت علمي ‌دانشگاه علم و صنعت ايران گفت:‌ پياده‌سازي مدل‌هاي اجرا شده شبكه‌هاي نسل آينده يا NGN در دنيا تضمين موفقيت نيست و به مطالعه، انتخاب مدل نزديك به شرايط داخل كشور نيازمند خواهد بود.

سيداصغر بهشتي، در گفت‌وگو با ايسنا، NGN را شبكه‌اي با سرويس‌هاي نرم‌افزاري دانست و اظهار كرد: لازمه گذار به سمت شبكه نسل آينده به مطالعات بر روي تمامي ‌مدل‌هاي موجود در دنيا نيازمند است و بايد مدلي با در نظر داشتن عواملي چون ظرفيت شبكه، وضعيت جغرافيايي و جمعيت كشور انتخاب شود؛ وضعيت توسعه‌يافتگي كشور نيز پارامتر مهمي ‌در انتخاب مدل است و اين مدل نبايد باعث ناكارآمدي شبكه‌ي موجود باشد.

وي ادامه داد: مطالعات برروي مدل‌ها به طور جدي صورت نگرفته است و با پياده‌سازي مدل‌هاي موجود نمي‌توان موفق عمل كرد چرا كه نيازمند بومي‌سازي با شرايط داخلي و برنامه دراز مدت است و نبود مطالعات به سرمايه‌گذاري‌هاي ناكارآمد منجر مي‌شود اما اين بخش مهم مي‌تواند توسط مشاور داخلي يا خارجي صورت پذيرد.

بهشتي افزود: يكي از مزاياي NGN اين است كه لازم نيست به يك باره گذار انجام شود و مي‌توان با گسترش ارايه سرويس‌ها كم كم گذار را انجام داد و به طور مسلم همانند تجربه گذار آنالوگ به ديجيتال سخت و مشكل نخواهد بود؛ تنها بايد زمينه را آماده كرد تا گذار به تدريج انجام و سرمايه‌گذاري تدريجي كاهش هزينه‌، به اضافه حفظ كيفيت فعلي بايد در طرح NGN لحاظ شود.
وي ادامه داد:‌ شبكه نسل جديد زمينه را براي خروج سرويس‌هاي IT و مخابراتي از انحصار مخابرات فراهم مي‌آورد؛ در حال حاضر كه با افزايش سهم دولت مواجهيم بايد برروي استفاده از منابع مالي و نيروي انساني خصوصي سرمايه‌گذاري كنيم.

عضو هيات علمي ‌دانشگاه علم و صنعت ايران، تاكيد كرد: با NGN نمي‌توان به كيفيت شبكه دست پيدا كرد؛ اين شبكه با ارايه سرويس‌هاي جديد نقش بخش خصوصي را پررنگ و رقابت ايجاد مي‌كند و تكنولوژي زيرساخت كيفيت شبكه را تضمين مي‌كند اما نبود مطالعات با افق ده ساله از ضعف مديريتي است.

وي با اشاره به مشكلات در بخش شبكه دسترسي و اتصال گفت:‌ با اجرايي شدن NGN با حجم وسيعي از كاربران مواجه خواهيم شد كه نيازمند تقويت در اتصال و دسترسي به شبكه ديتا است تا جوابگوي اين ميزان متقاضي باشد؛ بايد با ارايه محتواي داخلي تقاضا را افزايش داد و در ادامه آن به پهناي باند نياز داشته و اهميت اتصال دايم بايد درك شود.

به گفته وي هم اكنون پهناي باند با در نظر گرفتن ميزان محتواي داخلي جوابگو است اما با نگاه به چند سال آينده كه ورود NGN، سرويس‌هايي را به همراه خواهد داشت بايد در افزايش پهناي باند مطالعاتي انجام گيرد و تخمين‌هايي زده شود و پهناي باند آينده با پارامترهايي مانند سياست مجري كه در چند سال آينده با چه كاربردهايي و به چه ميزان كاربر سرويس مي‌دهد و بر اساس آن امكانات شبكه NGN زيرساخت فراهم مي‌آورد، پيش‌بيني شود.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]