PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : چرا بالمر بايد مايكروسافت را ترك كند؟



soleares
12-11-2006, 17:13
با كناره‌گيري تدريجي بيل گيتس از تصدي امور در مايكروسافت، دلايلي وجود دارد كه چنين كاري را نيز براي همراهِ چندين ساله او را هم لازم جلوه مي دهد. حال كه بيل گيتس، مؤسس مايكروسافت، خداحافظي خود از نقش روزانه اش در اين شركت را (كه در طول دو سال آينده تدريجاً انجام خواهد شد) آغاز كرده است، زمان آن فرا رسيده كه استيو بالمر، مدير عامل اين شركت نيز چنين زمانبندي‌اي را براي كناره‌گيري خود اعلا‌م كند.






منبع: ماهنامه فورچون‌

از زماني‌ كه گيتس سمت مديرعاملي مايكروسافت را در سال 2000 به بالمر واگذار كرد، اين شركت با چالش‌هاي فني و استراتژيكي مختلفي روبه‌رو بوده است. گيتس به عنوان رئيس، طراح ارشد نرم‌افزار و نيز ايده‌پرداز اين شركت، به علت عقب‌ماندن از موج نرم‌افزارهاي مبتني بر وب (Web-based software) همواره با انتقاد روبه‌رو بوده است؛ موجي كه رقبايي چون گوگل و ياهو سوار بر آن خيز گرفتند. ولي بالمر نيز در نقش درازمدت خود در را‡س امور تجاري شركت، مسبب بسياري از اشتبا‌هات بوده است؛ از جمله تلاش نافرجامش در رقابت با نرم‌افزارهاي تجاري اوراكل، سياست‌هاي مالي اشتباه و در پي آن ركود سهام شركت (كه امسال با كاهش شانزده درصدي مواجه شده است) و نيز مشكلات اين شركت در ايالات متحده و اروپا مبني بر سياست‌هاي كاري نامنصفانه مايكروسافت.

بنابر نظر Rob Enderle، تحليلگر ارشد مؤسسه Enderle كه بيست سال روند كاري مايكروسافت را مورد مطالعه قرار داده است، به نظر نمي رسد كه بالمر پس از كناره‌گيري گيتس از سمت طراح ارشد نرم‌افزار، همچنان در جايگاه مديرعاملي مايكروسافت باقي بماند. وي با اشاره به شركت مايكروسافت مي‌گويد: <در چنين چرخه‌اي، مؤسسان بايد يكي پس از ديگري جايگاه خود را ترك كنند>. البته بالمر به لحاظ فني از مؤسسان مايكروسافت به شمار نمي‌رود، ولي يكي از نخستين كساني است كه در اين شركت آغاز به كار كرده و زمان زيادي است كه فعاليت‌هاي اجرايي و امور مربوط به فروش را عهده‌دار بوده است.

Enderle بر اين باور است كه بالمر ظرف دو تا پنج سال آينده از سمت مديرعاملي مايكروسافت كناره‌گيري خواهد كرد. زماني ‌كه گيتس به معارفه Ray Ozzie، رهبر جديد مايكروسافت و معاون وي Craig Mundie پرداخت، بالمر به جانشين آتي خود اشاره‌اي نكرد. با اين همه، سه تن از كاركنان ارشد شركت از رقيبان اصلي اين پست به شمار مي‌روند. اين افراد عبارتند از:

معاون بي‌همتا
Kevin Turner، مسئول اموراجرايي، كه به‌تازگي از شركت وال‌مارت به استخدام مايكروسافت درآمده است، در شركت قبلي مسئوليت اطلاعات مربوط به فروش را عهده‌دار بود. او از احتمالي‌ترين جانشينان بالمر به شمار مي رود.

ولي مانع بزرگي نيز بر سر راه ترنر در تصدي اين پست قرار دارد و آن تازه وارد بودنِ اوست كه مي‌تواند به ناآشنايي وي با فرهنگ رايج در مايكروسافت تعبير شود. گمان مي‌رود وي در پشت پرده اتفاق اخير اين شركت بوده است كه طي آن براي كاهش بخشي از هزينه‌هاي شركت، نيروي كار تأمين‌كننده محصولات، به گرفتن يك هفته مرخصي بدون حقوق وادار شدند. از آن جايي كه اين دسته از كاركنان در مايكروسافت براي كار روي پروژه‌هاي مهم و اغلب به صورت تمام وقت در بخش‌هاي مختلف شركت توزيع شده بودند، اين تصميم تأثير سوء خود را بر كاركرد كاركنان بيشتر نشان مي‌دهد.

ولي ترنر در مقام سرپرست بخش فناوري اطلاعات در شركت وال‌مارت، نرم‌افزارهاي بسياري را از شركت مايكروسافت خريد كه همين امردر آن زمان، سابقه‌اي ارزشمند از وي به عنوان يك مشتري در ديد رهبران مايكروسافت ترسيم كرد؛ امتيازي كه بسياري از مديران مايكروسافت فاقد آنند.

متخصص فروش‌
Kevin Johnson، معاون بخش پلتفرم مايكروسافت و خدمات كه شامل ويندوز و پورتال وب MSN است و سابقه كاري بسيار شبيه به استيو بالمر دارد. جانسون پيش از تصدي اين مقام، بخش فروش، تبليغ و خدمات شركت را رهبري مي‌كرد و هم اكنون سرپرستي يكي از مهم‌ترين خطوط توليد محصولات مايكروسافت را برعهده دارد؛ موقعيتي كه مي تواند به افزايش تجربه وي منجر شود و او را به يكي از مناسب‌ترين نامزدهاي پست مديرعاملي شركت تبديل كند.

اسب سياه‌
Robbie Bach، پيشتر، مسئوليت توسعه دستگاه Xbox مايكروسافت را بر عهده داشته است و يكي از معدود مهره‌هاي موفق در سال‌هاي اخير اين شركت به شمار مي‌رود. او هم اكنون رياست بخش سرگرمي‌هاي خانگي و مصرفي را برعهده دارد و در حال حاضر كمترين شانس تصدي مقام مديرعاملي را داراست، ولي چنانچه اكس‌باكس به پيروزي فعلي خود در رقابت با دستگاه پلي‌استيشن شركت سوني ادامه دهد و وي استراتژي كارآمدي را در بازار موسيقي ديجيتال براي رقابت با آي‌پاد شركت اپل و نرم‌افزار iTunes طراحي كند، مي‌تواند به خوبي توجه مايكروسافت را براي انتصاب وي به جاي استيو بالمر جلب كند.

چه كساني در اين رقابت جاي ندارند؟ ري اوزي و Craig Mundie براي طراحي استراتژي مايكروسافت در بخش هاي فناوري، پژوهش و توسعه، اختيار تام دارند و به نظر مي‌رسد اين استراتژي هنوز كاملاً ترسيم نشده است. Jim Allchin كه پيشتر معاون گيتس بود، به علت تأخيرهاي متعدد در عرضه سيستم‌عامل ويندوز ويستا با انتقادهاي بسياري مواجه شد و تا پايان امسال از مايكروسافت بازنشسته مي‌شود.

كناره‌گيري گيتس و بالمر از سمت فعليشان مي‌تواند به معني تغييري بزرگ در مايكروسافت باشد؛ البته يك تغيير مثبت. بالمر بيشتر با روش‌هاي سختگيرانه در مديريت امور تجاري انس گرفته است كه اين روش از سويي بر اتهام‌ها عليه مايكروسافت مبني ‌بر روش‌هاي جاه‌طلبانه و غيرمنصفانه تجاريش، و از سوي ديگر بر كاهش سود سهام شركت و به دنبال آن، بي‌انگيزگي كاركنان خواهد افزود. جانشين آينده بالمر مشكلات بسياري را (كه طي سال‌ها پديد آمده است) پيش رو خواهد داشت كه بايد از ميان برداشته شوند.














:blink: