PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : تعزیرات

donkeyoxte
15-04-2026, 23:58
سلام دوستان

درباره اداره تعزیرات و نحوه شکایت و زمان و نحوه رسیدگی اگه تجربیاتی دارید ممنون میشم به اشتراک بزارید

خود من قصد شکایت از یکی از فروشگاه های لوازم خانگی رو دارم که گران فروشی کرده و جنس 17 میلیونی رو, 25 میلیون فروخته و جنس های دیگه هم حدودا 5 تا 7 میلیون بالای قیمت بازار فروخته

radarz
18-04-2026, 08:58
سلام

124 شماره رسیدگی به گران فروشی وزارت صمت هست با سرعت بیشتری نسبت به تعزیرات پیگیری میکنن

donkeyoxte
27-04-2026, 01:59
سلام

دوستان تجربه خودم در این چند روز را عرض می کنم:

اول اینکه به توصیه مسئول پاساژی که بنده از یکی از مغازه داران اون پاساژ خرید کرده بودم و فروشنده گران فروشی کرده بود, به تعزیرات در میدان ولیعصر تهران مراجعه کردم, نگهبان ساختمان تعزیرات به من گفت که برای ثبت شکایت باید 200 متر پایین به ساختمان

صنعت معدن تجارت مراجعه کنم, بعد از اینکه به این ساختمان رفتم و کمی هم منتظر موندم برای ثبت شکایت, کارشناس شکایت از من خواست یه شرح مختصر در مورد موضوع شکایت بدم, من هم گفتم چند قلم جنس مثل جاروبرقی فیلیپس و اتو...

که بلافاصله جلوی صحبتم رو گرفت و گفت آقا این اجناس قاچاقه و شما نمیتونی به عنوان گران فروشی شکایت کنی, من هم گفتم جلوی همین ساختمان تعزیرات مغازه لوازم خانگی است که هم فیلیپس میفروشه هم برند های دیگه! گفت: به ما مربوط نیست!

من هم صدا رو کمی بالا بردم و گفتم نمیشه این اجناس رو وارد کنید و پول به جیب بزنید و بعد بگید به من چه! خلاصه دید نه قرار نیست به این راحتی ها با دست به سر کردن امثال من, پوشه شاکی ها رو نازک تر کنه و کمی بار از رو دوششون برداره! برگه ای بهم داد

و گفت: تو اینجا بنویس ولی بنظرم فایده ای نداره چون قاچاقه!

بعد از اینکه برگه رو پر کردم به من و چند نفر بعد از من گفت: سایت 124 قطعه بریذ بعدا بیاید یا به سایت برید و شکایتتون رو بنویسید.

پس عملا رفتنم بی نتیجه بود و از طرفی هم کمی جمله " این اجناس قاچاقه و نمیتونی بابت گران فروشی شکایت کنی " دلسردم کرد.

دو سه روز بعد دیدم سایت 124 باز شده و سریع یه شکایت نامه تنظیم کردم و همراه با عکس از فاکتور خرید اجناس ضمیمه شد, دو روز بعدش از بازرسی کشور با من تماس گرفتن و به بنده گفتن که ما شکایت شما را پیگیری می کنیم و صحبتی از اینکه این اجناس به قول

اون کارشناس شکایت, قاچاقه و شامل گران فروشی نمیشه, نزد.

حدودا 4 تا 5 روز بعد شماره غریبه ای تماس گرفت و خودش رو مالک اون مغازه ای که اجناس رو به من فروختن معرفی کرد و شروع کرد به خواهش و تمنا و التماس!

میگفت:" برادرای من تو قسمت فروش هستن و من هیچ اطلاعی از این قضیه نداشتم " که کاملا مشخص بود دروغ میگه و خدا میدونه چند نفر دیگه رو اینجوری با قیمت بالا اجناسش رو فروخته!

خلاصه بعد از نیم تا سه ربع خواهش و تمنا درخواست بخشش, بهش گفتم شکایتم رو پس میگیرم و توافق کرد مابه تفاوت گران فروشی رو واریز کنه. نیم ساعت بعد از اتمام صحبت با ایشون, از اتحادیه لوازم خانگی تماس گرفتن و گفتن که پرونده شکایت شما

بعد از ثبت در 124 , اول به اتحادیه اون صنف ارسال میشه و اطلاعات و کارشناسی ها انجام میشه و بعد به تعزیرات ارسال میشه و گفت که فروشنده به اتحادیه زنگ زده و گفته" که رضایتشون رو جلب کردم لطفا پرونده رو به تعزیرات نفرستید"

مسئول اتحادیه از من خواست یا به مغازه فروشنده مراجعه کنم و یا به اتحادیه بیام تا رضایت نامه رو امضا کنم و فروشنده هم مابه تفاوت رو به حسابم واریز کنه, اتحادیه لوازم خانگی در پاساژ آلومینیوم واقع در خیابان جمهوری است.

بنده هم اونجا رفتم و بعد از امضا رضایت نامه, فروشنده تلفنی شماره شبا رو گرفت و مابه تفاوت رو واریز کرد. به مسئول اتحادیه گفتم : که موضوع فقط مابه تفاوت نیست, من مطمئنم این شخص (فروشنده) با مشتری بعدی خودش هم همینطور رفتار میکنه و گران فروشی

می کنه, واقعیت دوست دارم تا جریمه شدن این شخص جلو برم و از اینکه امروز باهاش صبحت کردم و با خواهش و التماس و قسم دادن های یک ساعته اش باعث شد بیخیال این روند بشم احساس خوبی ندارم, مسئول اتحادیه گفت: فکر نکن چون رضایت دادی پس

ایشون (فروشنده) دیگه باز هم هرکاری بخواد میتونه بکنه! اول اینکه نمره منفی در پرونده اش ثبت شده و "لطفا این موضوع رو به خودش نگو" چرا که ما این پرونده رو چه با رضایت نامه شما و چه بدون رضایت نامه به تعزیرات ارسال می کنیم!

به من بخشی از پرونده رو نشون داد که مشخص می شد بنده شاکی سوم از این فروشنده هستم, البته دو شاکی قبلی شاید برای سال قبل یا 5 سال قبل باشند و مسئول اتحادیه گفت: چهارمین شاکی باعث میشه مغازه اش پلمپ بشه توسط تعزیرات.

خلاصه این تجربه من از سایت 124 و تعزیرات بود, انصافا انتظار رسیدگی به این سرعت , حدودا در 10 روز, نداشتم و واقعا غافلگیر شدم.