PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : نرم افزار مهندسی مکانیک چی یاد بگیرم ؟



meysam_s2015
14-02-2022, 12:02
سلام خدمت همگی . برای کسی که مکانیک سیالات خونده نرم افزار اتوکد رو یاد بگیره بهتره یا کتیا ؟ و اینکه برای این گرایش چه نرم افزاری رو پیشنهاد میکنید ؟ اگه قرار باشه تو پالایشگاه نفت و یا نیروگاه برق شاغل بشه

k-19widowmaker
15-02-2022, 23:18
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]



طبق گفته گوگل اتوکد

salman2003
16-02-2022, 14:03
منم زیاد نمی دونم و این چیزهایی که می نویسم کاربرد صنعتی ندارن اما شاید کمک کنن بهت. در ضمن یه پست هم در انجمن مهندسان ایران بزن اونجا شاید بیشتر جواب مرتبط ببینی.

برای نقشه کشی صنعتی دوبعدی اتوکد و برای ساخت مدل سالید و کتیا. البته کار کردن با نرم افزار لزوما به شما آشنایی کافی برای کار کردن در صنعت رو نمی ده و باید بر اساس استاندارد برید جلو که ملزم می کنه شما رو به خوندن استانداردهای API و ASME و استاندارهای ابزار دقیق ISA. برای مبدل های حرارتی هم TEMA . خوندن استاندارد هم به این راحتی ها نیست به خاطر ابهام در بعضی بندها و گستردگی موضوع که عالمی:whistle: باید در کنار شما باشه و توضیح بده این بندها چجوری باید ترجمه بشن.

برای شبیه سازی Catia و Ansys . که هر کدام اینها مدت زمان زیادی لازم هست که یاد بگیرید.برای CFD هم شاید Comsol رو بهت بگن. هر برنامه فیلد خودش رو داره و من بیشتر از این نمی دونم.:worried:

برای آنالیز عددی Matlab هست، ولی Octave سعی کرده Syntax کدنویسی اش رو شبیه متلب کنه. متلب حجم زیادی رو می گیره اما سریع هست و این برنامه پولی هست . اما Octave فری هست و حجم کمی می گیره اما به سرعت Matlab نیست. مقایسه برنامه با خود شما من زیاد طرف این دو تا برنامه نرفتم. روش های عددی هم نیاز داره که شما پایه ریاضی مناسبی داشته باشی و همچنین محدودیت های نرم افزارها رو بشناسی. در ضمن برنامه نویسی بر اساس محدودیت های محیط برنامه هم در نظر داشته باشی. ولی هیچ چیزی جایگزین Simulink نمیشه و کارهای مربوط کنترل فرآیند رو فقط در Matlab بررسی کن.

البته سوالت چون کلی هست این برنامه رو هم می گم. یه برنامه دیگه برای ترمو من استفاده می کردم به اسمه Engineering Equation Solver یا EES که یاد گرفتن کدهاش کمی زمان بر هست اما از نکات خوبش این هست که در صورت معرفی واحد، می تونه مابقی محاسبات رو بر اساس اون واحد ببره جلو، این چیزی هست که ممکنه توی آنالیز ابعادی و quantity calculus به درد بخوره. کارهای دیگه مثله فیت کردن دادها و گزارش دادن ها مناسب هم انجام می ده اما به انگلیسی فقط. بیشتر استفاده من از این برنامه حل دستگاه های معادلات خطی و گهگاهی غیرخطی بود.


اگر دوست داری پایتون را در حد مقدماتی یاد بگیر و از ابزارهای موجود در مجموعه لایبری Scipy استفاده کن. به خصوص Numpy که کار با آرایه ها رو خیلی سریع می تونه انجام بده.برای کارهای آماری هم در صورتی که Scipy رو بری جلو، ابزار زیادی داره برای کار با داده های پرحجم، ولی زبان R هم بدک نیست. به خصوص برای کسی که بخواد کاره آماری انجام بده، مثلا در بهبود فرایند که نیاز دارید آنالیز دیتای یک یا چند سال رو بررسی کنید و با اکسل فقط میشه سردرد خالی.

زبان پایتون قابلیت های زیادی داره اما یک ابزار هست. خود من الان توی چیزی گیر کردم که بهش می گن "tutorial hell" و ممکنه مدت طولانی درگیر یه سری کارهای ساده باشم. اما امیدوارم که از این موقعیت بیام بیرون.

برای Scipy به خاطر بزرگی لایبرری ها و پییچده بودن مدیریت ورژن ها بهتره Anaconda نصب کنی و مدیریت نسخه ها رو به اون بسپاری. من خودم پایتون رو در محیط pycharm یاد گرفتم، به خاطر اینکه پایچارم راهنمایی های زیادی داره برای درست نوشتن کد.ولی کارهای که مرتبط با رشته خودم هست رو در نوت بوک های ژوپیتر که از طریق اناکوندا مدیریت می شه ، جلو بردم. البته من کار صنعتی انجام نمی دم در حد شخصی هست.

اگر با ورد و اکسل آشنایی کافی نداری بهتره بیشترین زمان رو صرف یاد گرفتن این ها کنی و از محیط Visio هم برای تولید شکل های پیچیده استفاده کنی. در ضمن میشه فایل های CAD رو در Visio وارد کنی و اون ها به صورت vector وارد فایل های ورد ات کنی.

علاوه بر این ها، پیشنهاد من به شما اینه که از همین الان مسایل مربوط ایمنی و فیلد HSE رو هم پیگیری کنی. چون که توی منطقه صنعتی فقط کار مهندسی نیست. شما حمل بار دارید، آلوذگی صنعتی (مواد شیمیایی، صدای زیاد، نور کم یا زیاد،) مسائل ارگونومی، کار با قطعات دوار، ایمنی برق هست و از این چیزمیزا:thumbsup: