ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : رانژه خطوط تلفن برای ارائه اینترنت ثابت متوقف شد



Dr Nima
05-05-2021, 15:12
اختلاف مخابرات و وزارت ارتباطات به هزینه آماده‌سازی تلفن ثابت برای اینترنت و تعرفه برق رسید




رانژه خطوط تلفن برای ارائه اینترنت ثابت متوقف شد


شرکت‌های ارائه کننده اینترنت ثابت (FCP) اعلام می‌کنند شرکت مخابرات ایران در روزهای اخیر از رانژه کردن خطوط تلفن ثابت برای ارائه ADSL سرباز زده و خواهان دریافت مبالغ بیشتری برای این کار است؛ اما در مقابل مخابرات می‌گوید این مشکل به دلیل نبود تجهیزات فنی است.


به گزارش پیوست، شرکت‌های FCP می‌گویند از روز دوشنبه هفته گذشته (۶ اردیبهشت) شرکت مخابرات ایران از انجام عملیات رانژه کردن خطوط تلفن ثابت برای ارائه ADSL سر باز زده است. آنها این موضوع را به درخواست مخابرات برای افزایش تعرفه رانژه‌کشی مرتبط می‌دانند؛ اما در مقابل، مخابرات می‌گوید خود را همچنان ملزم به اجرای مصوبات رگولاتوری دانسته ولی به دلیل کمبود تجهیزات، در برخی از مراکز، مشکلاتی ایجاد شده است. این در حالی است که شرکت‌های FCP می‌گویند حاظر به تامین تجهیزات برای رانژه‌کشی هستند؛ اما مخابرات اجازه چنین کاری را نمی‌دهد.

رانژه کردن خطوط تلفن ثابت به عملیاتی گفته می‌شود که در آن، مسیر سیم تلفن ثابت مشترک در مرکز مخابراتی به گونه‌ای تغییر می‌کند که از تجهیزات شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنتی (FCP) نیز بگذرد و امکان دریافت اینترنت را در کنار مکالمات صوتی داشته باشد. در این عملیات نیاز است بخشی از مسیر، سیم‌کشی جدید شود.

شرکت مخابرات ایران فروردین ماه امسال به شرکت‌های FCP‌ اعلام کرد تعرفه‌های مصوبه ۱-۲۳۷ رگولاتوری که در سال ۹۵ برای رانژه کردن خطوط، دیگر جوابگوی هزینه‌های این کار نیست و باید تعرفه‌ها افزایش یابند.

در این نامه که به امضای مدیرعامل شرکت مخابرات ایران رسیده، اعلام شده است هزینه رانژه و درانژه کردن خطوط که براساس مصوبه رگولاتوری در مجموع ۱۲ هزار تومان است به ۱۱۴۵۰۰ تومان (۷۴۵۰۰ تومان برای رانژه و ۴۰ هزار تومان برای درانژه) افزایش می‌یابند.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]


محمدعلی یوسفی‌زاده، مدیرعامل آسیاتک در گفت‌وگو با پیوست اعلام کرد: «شرکت‌های FCP در جلسه‌ای که برای این موضوع در ۲۴ فروردین ماه تشکیل شد، با شروطی آن را پذیرفتند. از جمله این شروط، اعمال تعرفه‌های جدید برای تمامی مشترکان ( شرکت‌های ارایه کننده اینترنت ثابت FCPها و مخابرات) به صورت یکسان و موافقت رگولاتوری با این موضوع است.»


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]


اما نامه‌ای که به امضای مجید حقی، معاون امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات رگولاتوری رسیده است نشان می‌دهد این سازمان با افزایش تعرفه رانژه مخالفت کرده است. نامه حقی که ۲۸ فروردین ماه نوشته شده، یک پیوست دارد که در آن از مدیرعامل مخابرات ایران خواسته شده است اطلاعات مربوط به تعداد دایری و تخلیه در سال‌های ۹۸ و ۹۹ به رگولاتوری ارسال شود. این پیوست به امضای سیدمحمد امامی، مدیرکل دفتر نظارت بر خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات رگولاتوری رسیده و در آن اشاره شده که شرکت مخابرات ایران در ۱۷ فروردین ماه امسال اعلام کرده است کار رانژه خطوط در برخی از مراکز مخابراتی به دلیل «نبود سیم رانژه» متوقف شده است.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]



محمدرضا بیدخام، مدیر کل ارتباطات و امور بین‌الملل شرکت مخابرات ایران در این رابطه به پیوست گفت: «در یک مرکز مخابراتی در تهران برای اجرای عملیات رانژه به ۶۰ متر سیم مسی نیاز است که اگر قیمت آن را متری ۱۵۰۰ تومان در نظر بگیریم و دستمزد اجرای این کار ۱۰ هزار تومان باشد، مجموع عملیات رانژه‌کشی حداقل ۱۰۰ هزار تومان خواهد بود و فروش آن به قیمت ۱۲ هزار تومان به‌صرفه نیست.»


این در حالی است که شرکت‌های FCP‌ معتقدند عددی که مخابرات اعلام می‌کند، مربوط به مراکز ۱۰۰ هزار شماره‌ای در تهران است و مراکز کوچک‌تر در شهرهای دیگر، هزینه تمام شده بسیار کمتری دارند. با این وجود شرکت‌های FCP‌ در نامه‌ای به تاریخ ۴ اردیبهشت ماه اعلام کردند در صورت موافقت رگولاتوری با اعمال تعرفه‌های جدید و همچنین اخذ هزینه از تمامی مشترکان، حاضر به پذیرش آن هستند.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]


با این همه شرکت‌های FCP می‌گویند از دوشنبه هفته گذشته (۶ اردیبهشت ماه) عملیات رانژه‌کشی در مراکز مخابراتی کشور متوقف شده و حتی از ورود ماموران این شرکت‌ها به مراکز مخابراتی برای انجام رانژه، جلوگیری می‌شود. این در حالی است که تخمین زده می‌شود به طور متوسط ماهانه بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار عملیات رانژه‌کشی برای برقراری اینترنت ثابت شهروندان در کشور انجام می‌شود که طبق ادعای شرکت‌های ارایه کننده اینترنت ثابت بخش مربوط به متقاضیان اینترنت ثابت از شرکت‌های FCP متوقف شده است. با این وجود بیدخام مدیر روابط عمومی شرکت مخابرات ایران تاکید می‌کند مخابرات خود را ملزم به اجرای مصوبات رگولاتوری می‌داند و توقف عملیات در برخی از مراکز مخابراتی به دلیل کمبود تجهزات مورد نیاز است.


موضوع تغییر تعرفه خدمات مخابراتی که از سال‌ها پیش محل اختلاف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و ارتباطات و شرکت مخابرات ایران بوده، در زمستان سال گذشته و همزمان با انجام تغییرات مدیریتی در مخابرات، دوباره اوج گرفت و به انتقادهای علنی وزیر ارتباطات و بیانیه شدیداللحن شرکت مخابرات ایران رسید.

در تازه‌ترین تحول در این زمینه شرکت مخابرات ایران اعلام کرده است هزینه تامین برق شرکت‌های FCP که براساس مصوبه ۲-۲۱۸ رگولاتوری انجام می‌شود و از سال ۹۴ ثابت مانده، باید براساس تعرفه‌های جدید برق محاسبه ‌شود. در این نامه که به امضای مدیرعامل مخابرات ایران رسیده، به شرکت‌های FCP‌ اعلام شده است در صورت تمایل می‌توانند خود برق مورد نیازشان را از شرکت برق خریداری کنند.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]


نصب تجهیزات شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اینترنتی در مراکز مخابراتی که از سال‌ها پیش و در زمان ارائه پروانه PAP انجام شده است، همواره یکی از موضوعات مورد مناقشه این شرکت‌ها با مخابرات است. هرچند شرکت‌های PAP مجوز ایجاد شبکه مستقل نداشتند شرکت‌های ارایه کننده اینترنت ثابت FCP می‌توانند شبکه جداگانه از مخابرات داشته باشند؛ اما به دلیل هزینه‌های زیاد ایجاد شبکه، آنها همچنان مجبور به استفاده از شبکه مخابراتی موجود هستند.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

Bensonw3x
29-06-2021, 11:49
اگه بخوایم به خوده مخابرات مهاجرت کنیم چی فرقی میکنه ؟

epaaeiz
01-07-2021, 09:17
اگه بخوایم به خوده مخابرات مهاجرت کنیم چی فرقی میکنه ؟
درود.
اینترنت چه شرکتی دارید؟
اینترنت مخابرات آشغالی بیش نیست.
مگر اینکه خونتون به مرکز مخابرات نزدیک باشه.

*سینا*
11-08-2021, 10:21
با سلام // از امروز طبق نرخ مصوبه جدید سازمان تنظیم مقررات هزینه رانژه خط 60 هزار تومان خواهد شد

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید


بسمه تعالي

كميسيون تنظيم مقررات ارتباطات
مصوبه شماره 2 جلسه شماره 323 مورخ 10/05/1400

کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در جلسه شماره 323 مورخ 10/05/1400، با توجه به پیشنهاد شرکت مخابرات ایران و دارندگان پروانه ایجاد و بهره‌برداری از شبکه ارتباطات ثابت (FCP) (ارایه‌کننده خدمت)، بند 11 مصوبه شماره 1 جلسه شماره 237 مورخ 22/03/1395 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات و تبصره ذیل آن را به شرح زیر بازنگری و اصلاح کرد.
11- سقف تعرفه "دایرکردن (رانژه) و تخلیه (درانژه) خطوط مشترکین"، جمعاً به مبلغ ششصد هزار (600،000) ریال تعیین می¬شود و فقط یکبار در هنگام دریافت خدمت جدید و یا تغییر ارایه‌کننده خدمت از مشترکین قابل دریافت است. شرکت مخابرات ایران موظف است نسبت به دایرکردن و/ یا تخلیه خطوط مشترکین حسب درخواست ارایه‌کننده خدمت اقدام کند؛
11-1- اپراتور قدرت‌مسلط بر بازار ، ملزم به اخذ حداقل شصت (60) درصد تعرفه "دایرکردن (رانژه) و تخلیه (درانژه) خطوط مشترکین" از مشترکین نهایی خود است؛
11-2- در‌صورتی‌که تعرفه "دایرکردن (رانژه) و تخلیه (درانژه) خطوط مشترکین"توسط شرکت مخابرات ایران به نیابت از ارایه‌کننده خدمت صورت پذیرد، درآمد ناشی از تعرفه "دایرکردن (رانژه) و تخلیه (درانژه) خطوط مشترکین" که بر روی صورتحساب مشترکین توسط شرکت مخابرات ایران اخذ شده است، مشمول تسهیم درآمد نخواهد بود؛
تفسیر مفاد این مصوبه با کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات می‌باشد و از تاریخ ابلاغ لازم الاجراست.

soroori2
12-08-2021, 18:01
با سلام // از امروز طبق نرخ مصوبه جدید سازمان تنظیم مقررات هزینه رانژه خط 60 هزار تومان خواهد شد

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

سلام
یعنی اگر کسی پول نده تخلیه نمیشه ؟

Bensonw3x
13-08-2021, 00:52
یعنی هم برای تخلیه هم برای راه اندازی باید 120 ت بدی ؟

misam5526
13-08-2021, 20:08
سلام
یعنی اگر کسی پول نده تخلیه نمیشه ؟

برای قرار دادهای جدید (خرید جدید) اعمال میشه. کسایی که قبلاً قرار داد بستن و رانژه کردن برای تخلیه پولی نیاز نیست اضافه بدن


یعنی هم برای تخلیه هم برای راه اندازی باید 120 ت بدی ؟

خیر. دائری و جمع اوری روی هم 60 تومن شده که در زمان خرید سرویس فاکتور میشه.