مشاهده نسخه کامل
: انتشار گزارش کیفیت اینترنت در ایران
ariobarzan2
07-11-2020, 10:12
حسین فلاح جوشقانی در توئییتر گزارشی از کیفیت اینترنت در ایران ارائه داد.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
به گزارش حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، حسین فلاح جوشقانی، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در توییتر بحث کیفیت اینترنت و رضایت مردم را مطرح کرده و نوشت: " کیفیت حقالناس است و ما «وظیفه» داریم بر کیفیت اینترنت اپراتورها نظارت کنیم. "
جوشقانی در ادامه فایلی را منتشر کرد که در آن گزارشی از کیفیت اینترنت در ایران ارائه شده و به کاربران کمک میکند که به راحتی میان اپراتورهای اینترنت دست به انتخاب بزنند.
در ادامه متن و توییت ارسالی جوشقانی را مشاهده میکنید و میتوانید فایل مورد نظر را از این لینک ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) دریافت کنید:
رقابت بین اپراتورها باعث بهبود کیفیت خدمات آنها میشود. گزارش مفصل زیر را مطالعه و با آگاهی از کیفیت، اپراتور خود را انتخاب کنید.
پیگیر حقوق شما هستیم.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
italodance
07-11-2020, 11:44
اینهم بچه لوسش بش پریده و خواستار بوده و گرنه وجدان و انسانیت ندارند.
ariobarzan2
08-11-2020, 18:11
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
گزارش کیفیت اینترنت ایران نشان میدهد که حال اینترنت ثابت وخیم است
نوشته
آرش پارساپور شنبه، ۱۷ آبان ۱۳۹۹
گزارش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از وضعیت کیفیت اینترنت در شش ماه اول سال ۹۹ منتشر شد. با نگاهی به آمار و ارقام مندرج در این گزارش مفصل، بار دیگر وضعیت بحرانی اینترنت ثابت در کشور مشاهده میشود. شرکتهای ارائه دهنده اینترنت ثابت از کل بازار سهم چندانی ندارند و اینترنت ثابت در ایران برخلاف ترند جهانی، قافله را به اینترنت موبایل باخته و به نظر میرسد ارائه محدود سرویس VDSL نیز نتوانسته هنوز نجاتبخش این شرکتها باشد.
در چارتهای این گزارش میتوان دید که هیچگونه مشترک اینترنت سیاری در سال ۹۲ وجود نداشته است. احتمالا منظور از اینترنت سیار، 3G و 4G بوده است. اواسط سال ۹۳ بود که ایرانسل و سپس در انتهای سال همراه اول، مجوز ارائه نسلهای جدید را دریافت کردند. در این زیر میتوان دید که چگونه اینترنت سیار به سرعت رشد کرد؛ به طوری که جمعیت کاربران اینترنت سیار از رقم کمی بیش از هفت میلیون در سال ۹۳ حالا در سال ۹۹ به بیش از ۷۶ میلیون و پانصد هزار نفر رسید و ضریب نفوذی بیش از ۹۱ درصد در کشور پیدا کرده است؛ ضریبی که در سال ۹۲ «صفر» بود.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
در بخش اینترنت ثابت اما جمعیت تقریبا ۶۰۰ هزار اشتراک این سرویس در سال ۹۲، در سال ۹۹ به ۹ میلیون و ۴۷۹ هزار و ۳۳۷ اشتراک رسیده است. نکته جالب اینجاست که آمار اینترنت ثابت تا سال ۹۷ رو به رشد بوده و در این سال بخصوص به بیش از ۱۰ میلیون مشترک هم رسیده ولی پس از آن و با پیشرفت اینترنت سیار و احتمالا ارائه نسل 4.5G از سوی همراه اول و ایرانسل، این آمار در سال ۹۸ روندی نزولی پیدا کرده و حالا با ارائه سرویسهای چون VDSL و شرایط پیش آمده کرونایی در کشور، در سال ۹۹ دوباره اندکی رشد پیدا کرده است. اکنون ضریب نفوذ کمی بیشتر از ۱۱ درصد در اختیار اینترنت ثابت کشور است؛ عددی که با ضریب نفوذ این نوع اینترنت در سال ۱۳۹۴ برابری میکند و یک پسرفت به تمام معنا شمرده میشود.
بیشترین مشترک اینترنت ثابت در حال حاضر بر اساس گزارش رگولاتوری متعلق به مشترکین «شرکت مخابرات ایران» است که جمعیت ۴ میلیون و ۳۳۳ هزار مشترک را تشکیل میدهند و پس از آن شرکتهای خصوصی شاتل، آسیاتک و پارس آنلاین رتبههای بعدی را در زمینه بیشترین دارندگان مشترک در اختیار دارند. با این حال باید گفت که حتی رتبه دوم (که متعلق به شاتل است) باز هم به یک میلیون مشترک نمیرسد و ۸۷۷ هزار و ۷۲۰ مشترک در جامعه آماری مشتریان شاتل قرار دارند. در واقع تمامی FCPها روی هم رفته ۳ میلیون و ۱۷۷ هزار و ۳۱۰ مشترک دارند که این رقم حتی به آمار کلی کاربران خانگی اینترنت ثابت مخابرات (بیش از ۴ میلیون مشترک) نمیرسد.
بیشترین تعداد مشترکین در بخش خانگی هستند (۴۴ درصد) که از سرعت ۲۰۴۸ تا ۱۰۲۴۰ کیلوبیت بر ثانیه بهره میبرند؛ روی این سرعت مخابرات ایران نزدیک به دو میلیون مشترک دارد و سایر FCPها ۱ میلیون و ۷۲۶ هزار و ۶۹۶ مشترک دارند.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
ناگفته نماند اگر TD-LTE ایرانسل را در این بخش حساب کنیم، این اپراتور رتبه دوم را حوزه اینترنت ثابت در اختیار دارد. در گزارش رگولاتوری آمده برخی شرکتهای FCP قدیمی مانند لایزر (که از سال ۱۳۴۹ در ایران تاسیس شده و از سال ۸۰ در زمینه ارائه اینترنت فعالیت میکرد)، هیچگونه مشتری ندارند. اساسا از بین ۱۷ شرکتی که مجوز FCP را دارند، شرکتهای حلما گستر خاورمیانه، ارتباطات ثابت پارسیان، رسپینا، فرابرد دادههای ایرانیان، گسترش ارتباطات مبنا و فناپ تلکام عملا هیچ سهمی از بازار اینترنت کشور ندارند و به نظر میرسد صرفا مجوز FCP را خریداری کردهاند.
در ادامه گزارش کل اشتراکهای پهنباند ثابت و سیار به تفکیک تکنولوژی تا شهریور ۱۳۹۹ نیز مشخص شده است و مشخص شده که بیشترین کاربران اینترنت کشور با 4G سروکار دارند. بر همین اساس تعداد مشترکان اینترنت براساس تکنولوژی XDSL که نخستین سرویس آن در سال ۱۳۸۲ و برمبنای سرویس ADSL به کاربران ایرانی عرضه شده ۷ میلیون ۷۴۹ هزار و ۲۷۰ مشترک است. این تعداد مشترک بر مبنای تکنولوژی FTTX به ۱۱۸ هزار و ۲۰۴ مشترک میرسد و در تکنولوژی WiFi برابر ۳۱۳ هزار و ۹۴۰ مشترک است. همچنین تعداد مشترکان در TD-LTE نیز تا ۶ ماه اول سال جاری ۱ میلیون و ۲۹۷ هزار و ۹۲۷ مشترک بوده است. کاربران 3G کشور ۲۰ میلیون و ۹۵۰ هزار و ۴۴ هستند و تعداد مشترکان 4G نیز با اختلاف زیادی نسبت به سایر سرویسها، ۵۵ میلیون و ۵۸۱ هزار و ۱۳۶ مشترک اعلام شده است.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
تنها بخشی از گزارش که به آمار VDSL در کشور اشاره شده
نکته عجیب در این بخش از گزارش اینجاست که هیچگونه اشارهای به مشترکان VDSL در آن نشده؛ سرویسی که ارائه و راهاندازی آن از زمان شیوع ویروس کرونا در دستور کار برخی شرکتهای FCP قرار دارد. به نظر میرسد برنامه وزارت ارتباطات در توسعه این نوع دسترسی به اینترنت بر طبق وعدههای مسئولین پیش نرفته و حالا که بیش از نیمی از سال ۹۹ را رد کردهایم، خبری از آمار چشمگیر کاربران VDSL در کشور نیست. البته در بخشی دیگر از گزارش ضریب نفوذ اینترنت VDSL در کشور معرفی شده و گفته شده ضریب این فناوری در استان قم ۰/۶۱ درصد و تهران با ۰/۲۸ و مازندران با ۰/۲۲ درصد است.
در اینجا باید خاطر نشان کرد که رئیس سازمان رگولاتوری و معاون وزیر ارتباطات پیشتر در گفتگوی خود با دیجیاتو تاکید کرده بود تا پایان سال ۹۹ بیش از ۵ میلیون پورت VDSL راه اندازی خواهد شد
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
سهم بازار اپراتورها در بخش اینترنت سیار نیز رقابت تنگاتنگی را ایجاد کرده است. باید گفت در بخش اپراتورهای سیار، همراه اول ۵۰ درصد سهم را در اختیار دارد و ایرانسل نیز ۴۶ درصد این سهم را به خود اختصاص داده و در کنار این دو اپراتور، رایتل با ۴ درصد سهم قرار دارد.
آنطور که این گزارش نشان میدهد از بین ۳۱ استان کشور بیشترین ضریبنفوذ کلی اینترنت به تهران با ۱۲۶.۰۸ درصد اختصاص یافته است. بعد از تهران البرز با ۱۲۵.۳۵ درصد در جایگاه دوم و سمنان با ۱۱۳.۶ درصد در جایگاه سوم قرار دارند. استانهای اصفهان با ۱۱۲.۳۱درصد، قم با ۱۱۰.۴۱ درصد، فارس با ۱۰۵.۲۱ درصد نیز از دیگر استانهایی هستند که در بین ۵ استان اول از نظر ضریب نفوذ قرار دارند. سه استانی هم که کمترین ضریب نفوذ در آنها دیده میشود استان سیستان و بلوچستان با ۶۳.۷۰ درصد، کرمان با ۸۰.۹۲ درصد و کردستان با ۸۴.۲۷ درصد است.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
در مورد ضریب نفوذ اینترنت ADSL اما داستان کمی فرق میکند و استان سمنان بیشترین ضریب نفوذ این نوع اینترنت را دارد و پس از آن اصفهان و تهران و یزد قرار دارند. در مورد سرویس FTTx هم دوباره استان سمنان رتبه اول را دارد و پس از آن تهران و خراسان جنوبی قرار دارند. TD-LTE در استان تهران بیشترین ضریب نفوذ را دارد و پس از آن خوزستان و البرز هستند. درصدهای ضریب نفوذ به ترتیب در استان تهران ۳.۴۰ درصد و خوزستان ۳.۱۳ درصد و البرز ۲/۵۲ درصد اعلام شده است.
4G نیز در پایتخت بیشترین ضریب نفوذ را ندارد و این استان البرز است که با ۸۳/۸۴ درصد بیشترین کاربران 4G را در اختیار دارد. پس از آن استان تهران با ۸۲/۸۴ درصد و قم با ۷۲/۴۳ درصد بیشترین ضریب نفوذ اینترنت 4G را در ایران به خود اختصاص دادهاند.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
شایان ذکر است تقریبا در همه انواع فناوری اینترنت استان سیستان و بلوچستان کمترین درصد مشترکین را دارد (به جز TD-LTE که این استان جزو ده استان برتر در این زمینه است).
گزارش کامل رگولاتوری را میتوانید در قالب یک فایل PDF از این لینک ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) بخوانید و کیفیت اینترنت را بر اساس پارامترهایی چون Jitter، RTT، PLR، DNS و.... در یک به یک استانهای کشور نیز مقایسه کنید.
منبع : دیجیاتو
(
حسین فلاح جوشقانی) این بابا فکر کرده همه مثل خودش و وزیرش گلابی تشریف دارن ! که فقط بتونه با شواف سر ملت رو گرم کنه !
نه تنها شبکه ثابت وضعیت خوبی نداره ! بلکه اینترنت نسل 3 و 4 هم کیفیت جالبی نداره ! در تهران سر رو تکون میدی انبوه دکل های مخابراتی
اپراتور ها دیده میشه اما باز هم نقاط کور انتن دهی بسیار وجود داره ! که علتش میتونه توزیع نامناسب فرکانس ها و تجهیزات مخابراتی باشه !
متاسفانه بازار تماما انحصاری هست و جای هیچ اعتراضی نیست !
ariobarzan2
09-11-2020, 23:12
به گزارش تجارتنیوز، کیفیت و سرعت اینترنت یکی از گلایههای جدی بسیاری از مردم در ایران است. حالا که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، نخستین گزارش از وضعیت کیفیت اینترنت را ارائه کرده، این ناراحتیها تایید شده است. هر چند اختلافی هم در میان نظر گروهی از مردم با نتایج این گزارش وجود دارد.
پیوست در گزارشی که در این مورد منتشر کرده، نوشته است، اینترنت و رسیدن به کیفیت و سرعت بالا در ایران هیچ وقت به هم نمیرسند. این موضوع را گزارش اخیر وزارت ارتباطات در مورد وضعیت کیفیت اینترنت در کشور به خوبی نشان میدهد.
در حالی که حداقل در چند سال گذشته مدیران ارشد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از افزایش ضریبنفوذ و بالا رفتن میزان دسترسی به اینترنت در کشور و مخصوصا روستاها گفتهاند؛ اما کاربران از کیفیت پایین و قطع و وصلهای مکرر سرویس اینترنتشان گله کردهاند؛ حالا هم اولین گزارش وزارت ارتباطات در مورد کیفیت نشان میدهد که حق با کاربران است تا جایی که بعد از سالها صحبت از توسعه اینترنت، عمده میزان دسترسی به سرعت اینترنت براساس همین گزارش کمتر از ۲ مگابیت بر ثانیه است.
همین گزارش نشان میدهد که در حالی کاربران پیوسته از پایان زودهنگام بستههای اینترنتی خود شکایت دارند، این بستهها با بیکیفیتترین سرعت در اختیارشان قرار میگیرد.
بر اساس گزارش پیوست، بررسی کیفیت اینترنت براساس شاخصهای سنجش کیفیت و تجربه مشتری در فناوری ADSL گویای آمار عجیب و شاید باورنکردنی است. در حالی که بسیاری از کاربران در شبکههای اجتماعی و پای پستهای وزیر ارتباطات در اینستاگرام و توئیتر، از کیفیت بد اینترنت ثابت خود گلایهمند هستند، گزارش کیفیت رگولاتوری و حداقل روی کاغد نشان میدهد که کیفیت ADSL براساس پارامترهای سنجش کیفیت در وضعیت به مراتب بهتری از کیفیت اینترنت سیار است.
ariobarzan2
10-11-2020, 15:09
رگولاتوری: ضعیفترین سرویس اینترنت در ایران 3G و قویترین سرویس ADSL است
نویسنده: فاطمه مختاری
دوشنبه, ۱۹ آبان ۹۹ ساعت ۲۱:۲۵
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
در گزارش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از وضعیت کیفیت اینترنت کشور طی ۶ ماه ابتدای سال مشاهده میکنیم که اکثر کاربران با سرعت کمتر از ۲ مگابیت بر ثانیه به اینترنت دسترسی دارند.
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گزارش جدید وضعیت ارتباطات و کیفیت اینترنت کشور طی ۶ ماه ابتدای سال را منتشر کرد. برای تهیهی این گزارش، ۶ هزار و ۷۰۰ سنجه در سراسر کشور نصب شده تا کیفیت اینترنت را بر اساس آنها اندازهگیری کنند. رئیس سازمان تنظیم مقررات با انتشار این گزارش اعلام کرد که کاربران اینترنت میتوانند بااستفادهاز اطلاعات بهدستآمده، سرویس اینترنت بهتری را برای خود انتخاب کنند.
به گزارش رگولاتوری، کیفیت اینترنت بر اساس شاخصهای اندازهگیری ارزیابی میشود که شامل شاخصهای سنجش کیفیت (QoS) و شاخصهای تجربهی مشتری در نقطهی انتهایی انتقال خدمات (QoE) هستند. بر اساس شاخصهای سنجش کیفیت (QoS)، متوسط معیار تأخیرِ (latency) حدود ۹۰ میلیثانیه، نوسان تأخیرِ (Jitter) کمتر از ۴ میلیثانیه، پینگِ (RTT) کمتر از ۹۰ میلیثانیه و پکِتلاسِ (PLR) زیر یک درصد، بهترین وضعیت پوشش اینترنت را رقم میزنند. بااینحال، بر اساس همین معیارها، اپراتورهای اینترنت در کشور فاصلهی زیادی تا ارائهی کیفیت بالا به کاربر دارند؛ در این میان، اینترنت نسل سوم یا 3G، وضعیت بغرنجتری دارد.
بررسی معیارهای سنجش کیفیت اینترنت
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
وضعیت نوسان تأخیر در اپراتورهای اینترنت
Jitter یا نوسان تأخیر، نشاندهندهی تغییرات زمان تأخیر ارسال بستهها در شبکه است. برای بهدست آمدن تجربهی اینترنت باکیفیت، میزان جیتر نباید بیشتر از ۱۵ تا ۲۰ میلیثانیه باشد.
با نگاهی به آمار ارائهشده در گزارش رگولاتوری مشاهده میکنیم که میزان جیتر اینترنت 3G همراه اول ۲۴/۶۹ میلیثانیه، ایرانسل ۴۷/۶ میلیثانیه و رایتل ۳۱/۸ میلیثانیه است. این درحالی است که طبق مصوبه ۲۲ رگولاتوری، میزان مناسب جیتر باید ۲۰ میلیثانیه باشد. بالابودن جیتر بیش از همه روی سرویسهایی بر پایهی Voice تأثیر میگذارد.
مقدار ثبتشدهی تغییرات تأخیر در اینترنت 4G بهنفع همراه اول است. جیتر 4G در همراه اول ۵/۴۳، در ایرانسل ۵/۷۶ و در رایتل ۱۲/۸ میلیثانیه است.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
بر اساس گزارش رگولاتوری، جیتر ایرانسل روی تکنولوژی TD-LTE برابر با ۷/۲۲ میلیثانیه و در مبیننت برابر با ۸/۹۲ میلیثانیه است. میانگین نوسان تأخیر برای سرویس TD-LTE هم ۸ میلیثانیه است.
وضعیت پینگ در اپراتورهای اینترنت
میزان تأخیر چرخشی یا رفتوبرگشتی (RTT: round-trip time) که با نام پینگ نیز شناخته میشود، مدتزمانی را نشان میدهد که یک درخواست از مبدأ به مقصد ارسال و پاسخ آن نیز دریافت میشود. هرچقدر این مدت زمان کمتر باشد، تجربهی بهتری در مصارفی مانند گیمینگ، ارتباط صوتی یا تصویری و حتی وبگردی ساده خواهید داشت.
پینگ اینترنت 3G در ایرانسل وضعیت بهتری دارد. ایرانسل پینگ ۱۹۲/۲۸ میلیثانیه، همراه اول ۲۰۲/۱۸ میلیثانیه و رایتل ۱۹۲/۵۴ میلیثانیه دارد. این درحالی است که طبق مصوبهی ۲۲ رگولاتوری، مدت زمان ارسال درخواست از مبدأ به مقصد و پاسخ دریافت آن باید کمتر از ۲۰۰ میلیثانیه باشد. بالاتر بودن این میزان، تأثیر بیشتری روی کاهش کیفیت سرویسهای گیم و گیمرها میگذارد.
مقدار ثبتشدهی تأخیر در اینترنت 4G همراه اول ۱۱۱/۳، در ایرانسل ۱۱۵/۰۳ و در رایتل ۱۳۵/۰۵ میلیثانیه است. همراه اول در این معیار هم موفقتر ظاهر شده است.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
ADSL در میزان پینگ از دیگر سرویسها وضعیت بهتری دارد. میانگین پینگ ADSL برابر با ۹۷/۰۱ میلیثانیه است درحالیکه TD-LTE پینگ متوسط ۱۱۷/۲۳ میلیثانیهای دارد. معیار RTT برای TD-LTE ایرانسل برابر با ۱۲۱/۸ میلیثانیه و برای مبیننت ۱۱۳/۴۱ میلیثانیه است.
وضعیت پکِت لاس در اپراتورهای اینترنت
معیار پکت لاس یا PLR، میانگین گمشدن یا از دست رفتن بستههای داده در طول شبکهی خدمتدهنده را نشان میدهد و بهصورت «درصد بستههای گمشده نسبت به کل بستههای ارسالی» اندازهگیری میشود. برای تجربهی خوب انتقال صوت، میزان پکت لاس باید کمتر از یک درصد باشد و برای سایر مصارف نیز حداکثر میزان پکت لاس قابل قبول کمتر از ۲ درصد است. اتلاف بستهها در شبکه 3G در همراه اول ۰/۹ درصد، در ایرانسل ۱/۲۲ و در رایتل ۱/۶۸ درصد است. این میزان برای اینترنت 4G در همراه اول ۰/۳، در ایرانسل ۰/۴۸ و در رایتل ۳/۳۲ درصد است. طبق مصوبه رگولاتوری، اتلاف بستهها در شبکهی اینترنت نباید بیش از دو درصد باشد. پایینبودن این معیار بیش از همه روی کیفیت Video Call تأثیر میگذارد. بنابر این، اتلاف بستهها در رایتل تقریبا دو برابر بیشتر از حد مصوب است.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اتلاف بستهها در اینترنت TD-LTE مبیننت ۰/۴ درصد و ایرانسل ۰/۴۶ درصد گزارش شده که بهصورت متوسط کمتر از دیگر تکنولوژیها است.
وضعیت اپراتورهای ثابت چگونه است؟
بر اساس معیارهای Jitter، PLR و RTT، شرکت شاتل بهترین کیفیت اینترنت را ارائه میکند. در نمودار زیر، وضعیت هر یک از شرکتهای ارائهدهنده اینترنت ثابت را مشاهده میکنیم:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
بر اساس این نمودار، معیار نوسانات تأخیر (جیتر) برای شاتل ۰/۹۵ میلیثانیه، برای مخابرات ۱/۱، آسیاتک ۱/۱۹ و در های وب ۳/۲۶ میلیثانیه است. در بخش پکت لاس شاتل با ۰/۲۴ درصد در صدر قرار دارد و پس از آن، آسیاتک با ۰/۳۱ درصد، پارس آنلاین با ۰/۳۸ درصد و رهام داتک با ۲/۷۴ درصد (آخرین رتبه) قرار دارد.
میزان پینگ در شاتل ۸۸/۰۲ میلیثانیه، پارس آنلاین ۹۰/۰۲، صبانت ۹۵/۴۳ و در رهام داتک برابر با ۱۱۶/۰۹ میلیثانیه است. براساس نمرات کسبشدهی هر اپراتور، مخابرات با داشتن ۴۷ درصد سهم بازار اینترنت ثابت، در رتبهی پنجم قرار دارد.
بر اساس دادههای حاصل از شاخصهای QoS میتوان چند نتیجه گرفت:
اینترنت 3G در سه اپراتور همراه اول، ایرانسل و رایتل کیفیت نامطلوبی دارد
همراه اول بهترین کیفیت 4G را ارائه میدهد
اینترنت روی سرویس ADSL کیفیت بهتری نسبتبه اینترنت اپراتورهای سیار ارائه میدهد
میزان رضایت کاربران از اپراتورهای اینترنت
شاخصهای تجربهی مشتری در نقطهی انتهایی انتقال خدمات (QoE) که در گزارش رگولاتوری بررسی شدهاند، شامل سه معیار «سرعت دانلود FTP»، «زمان پاسخ DNS» و «سرعت دسترسی به وب» (Web Throughput) میشوند. این شاخصها تجربهی کاربری را بهطور نسبی و محلی مورد بررسی قرار میدهند.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
بررسی معیار سرعت دانلود FTP
درحالیکه بر اساس گزارش رگولاتوری، میانگین کیفیت سرویس انتقال فایل برای ADSL برابر با ۳/۰۸، برای TD-LTE برابر با ۵/۵۱، برای 4G برابر با ۵/۸۳ و برای اینترنت 3G برابر با ۳/۵۰ مگابیتبرثانیه است؛ کیفیت اینترنت 3G باتوجهبه همین معیار در همراه اول برابر با ۳/۲۱ مگابیت برثانیه، در ایرانسل ۲/۸۷ و در رایتل برابر با ۳/۲۶ مگابیت برثانیه است. در ارائهی اینترنت 4G، همراه اول کیفیت ۵/۲۴، ایرانسل ۵/۸۶ و رایتل ۳/۵۵ مگابیتبرثانیه دارد. در بخش TD-LTE، ایرانسل عدد ۵/۵۳ و مبیننت ۴/۱۲ مگابیتبرثانیه را برای خود ثبت کرده اند.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
بررسی معیار زمان پاسخ DNS
بنا به اعلام رگولاتوری، میانگین کیفیت اینترنت بر اساس معیار زمان پاسخ DNS روی 3G برابر با ۱۴۸/۷۲ میلیثانیه است. این درحالی است که رایتل عدد ۱۷۱/۱۲ را برای خود ثبت کرده، پس از آن ایرانسل با ۱۴۵/۷۶ و سپس همراه اول با ۱۴۰/۰۳ میلیثانیه قرار دارد.
طبق معیارهای رگولاتوری، ریسپانس تایم قابل قبول DNS روی اینترنت 4G برابر با ۱۳۲/۶۸ میلیثانیه در نظر گرفته شده، درحالیکه همراه اول عدد ۱۲۷/۵۶، ایرانسل ۱۲۸/۵۳ و رایتل ۱۶۱/۲۶ میلیثانیه را ثبت کرده است. به همین ترتیب، تکنولوژی TD-LTE که میانگین ۱۳۳/۹۹ میلیثانیه برای آن در نظر گرفته شده، در ایرانسل عدد ۱۳۱/۰۴ و در مبیننت ۱۳۶/۸۵ میلیثانیه را ثبت میکند.
بررسی معیار WEB Throughput
رگولاتوری برای معیار WEB Throughput میانگین ۰/۳۳ مگابیت برثانیه در اینترنت نسل سوم موبایل، ۰/۴۵ مگابیت برثانیه در اینترنت 4G و ۰/۴۶ مگابیت برثانیه در TD-LTE و ADSL در نظر گرفته است.
در این معیار، همراه اول روی تکنولوژی نسل سوم عدد ۰/۳۱، ایرانسل ۰/۳۴ و رایتل ۰/۳۰ مگابیتبرثانیه را ثبت کردهاند.
روی اینترنت 4G، همراه اول با ۰/۴۶، ایرانسل ۰/۴۸ و رایتل با ۰/۳۵ مگابیتبرثانیه قرار دارند. درحالیکه در بخش TD-LTE، ایرانسل عدد ۰/۴۷ و مبین نت ۰/۴۵ مگابیتبرثانیه را ثبت کردهاند.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
وضعیت اپراتورهای ثابت در شاخصهای تجربه مشتری
رگولاتوری میانگین کیفیت ADSL را براساس معیار زمان پاسخگویی DNS برابر با ۱۱۳/۴۸ میلیثانیه در نظر گرفته است.
در این معیار، شاتل با ۱۰۱/۵۸ میلیثانیه در صدر و پس از آن، پارسآنلاین با ۱۰۵/۹۲، آسیاتک با ۱۰۹/۳۴ و در رتبهی آخر، رهام داتک با ۱۵۱/۰۵ میلی ثانیه قرار دارند.
در معیار سرعت دانلود FTP رقم میانگین ۳/۰۸ برای شرکتهای FCP در نظر گرفته شده که صبانت با کیفیت ۱/۳۲ مگابیتبرثانیه در قعر و پس از آن مخابرات با ۱/۴۳ برثانیه و فناوار با ۱/۶۸ مگابیت برثانیه قرار دارند. بالاترین ارقام هم در این بخش مربوط به شرکتهای شاتل با ۴/۸۱ مگابیت برثانیه، پارسآنلاین با ۴/۵۴ و هایوب با ۳/۷۶ مگابیت برثانیه است.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
درنهایت با بررسی معیار WEB Throughput که میانگین ۰/۴۶ مگابیتبرثانیه برای آن در نظرگرفته شده، مشاهده میکنیم که فناوا با ۰/۳۸ مگابیت برثانیه، لایزر و رهام داتک با ۰/۳۹ مگابیت برثانیه در قعر قرار دارند و بالاترین رتبهها هم نصیب شاتل با ۰/۵۵ و پارسآنلاین با ۰/۵۳ مگابیتبرثانیه میشود.
با درنظرگرفتن معیارهای تجربهی مشتری هم میتوان چند نتیجهگیری کرد:
بهطور کلی، کیفیت اینترنت از نگاه کاربران در ایران مطلوب نیست
با وجود اینکه اینترنت روی سرویس ADSL استانداردهای رگولاتوری را دریافت میکند، مشتری از کیفیت آن رضایت ندارد
شما میتوانید گزارش کامل رگولاتوری را با مراجعه به سایت سازمان تنظیم مقررات مشاهده کنید.
منبع : زومیت
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.