ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : تصویب فیلترینگ ایسنتا.واتس اپ و ... + جزئیات



mojt90
25-08-2020, 11:21
طرح «ساماندهی فضای مجازی » تصویب شد

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]


در این مطلب نیم‌نگاهی به محدودیت‌هایی که این طرح برای کاربران خواهد داشت، انداخته‌ایم؛ ایده‌هایی سخت‌گیرانه که می‌توانند نحوه استفاده کاربران از اینترنت یا همان «فضای مجازی» را به شکل تاثیرگذاری تغییر دهند. برخی محدودیت‌های این طرح شامل مسدود شدن پیام‌رسان‌های خارجی در صورت نداشتن نماینده در ایران، نیاز به نصب پیام رسان داخلی جهت اجازه واردات موبایل، و همچنین مجازات حبس برای انتشار VPN یا فعالیت در پیام رسان اجتماعی غیرقانونی می‌شود. مهم‌ترین محدودیت‌ها و موارد این طرح به شرح زیر هستند.


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]


تمامی پیام‌رسان‌ها مشروط به تایید هیات ساماندهی و نظارت می‌توانند فعالیت کنند



با این تفاسیر شبکه اجتماعی مانند اینستاگرام در جرگه شبکه‌های غیرمجاز قرار می‌گیرد و احتمال فیلتر شدن آن در صورت تصویب این قانون بسیار بالاست، شبکه‌های اجتماعی دیگر نیز در همین جرگه قرار می‌گیرند.


این طرح تاکید کرده که فعالیت پیام‌رسان‌ خارجی اثرگذار در کشور مستلزم تعیین شرکتی ایرانی به عنوان نماینده قانونی آنهاست.

در واقع به بیانی ساده‌تر اینستاگرام باید یک شرکت قانونی ایرانی را به عنوان نماینده خود در کشور ما معرفی کند؛ امری که با توجه به تحریم‌ها و مسائل دیگر بعید به نظر می‌رسد و همین مسئله‌ است که احتمالا در نهایت به مسدودیت همه شبکه‌های اجتماعی خارجی منتهی می‌شود.


همچنین در تبصره ۵ ماده ۲ اعلام شده که تمامی پیام‌رسان‌ها باید مصوبات کارگروه فیلترینگ را رعایت کنند، موضوعی که بازهم اجرایی شدن در چندین پلتفرم بین‌المللی دور از ذهن است و شائبه فیلترینگ آنها را تقویت می‌کند.


کاغذبازی بیشتر برای ارائه خدمات
تبصره ۴ ماده ۴ این قانون گفته که اگر پیام‌رسان‌ها خدمتی ارائه نمایند که به موجب ضوابط و مقررات جاری کشور مستلزم اخذ مجوز از دستگاه یا نهاد خاصی باشد، هیات نظارت باید آن مجوز را با اجازه دستگاه مربوطه صادر کند. به عنوان مثال اگر پیام‌رسانی قصد اضافه کردن درگاه بانکی را داشته باشد باید این مجوز را از کانال هیات نظارت پیگیری کند و این هیات با نهادهای مربوطه نظیر وزارت صمت و شاپرک و... برای صدور این مجوز رایزنی کند. البته ناگفته نماند به خاطر ماده ۱۱ فصل سوم این قانون، بانک مرکزی موظف است که امکان پرداخت برخط را برای تمام پیام‌رسان‌های اجتماعی تاثیرگذار داخلی فراهم بیاورد و تاکید شده ارائه این خدمات در تمامی پیام‌رسان‌های خارجی ممنوع است.


در تبصره ۶ همین ماده همچنین ذکر شده که این هیات ساماندهی و نظارت در صورت اطلاع از وقوع جرم در این شبکه‌ها، موارد به قوه قضاییه جهت اقدام مقتضی ارجاع دهد.


استفاده از سامانه‌های خارجی نباید با امنیت ملی منافات داشته باشد
تبصره ۱۲ این ماده نیز اعلام شده بهره‌برداری از سامانه‌های نرم افزاری خارجی برای ایجاد و توسعه توانمندی‌های مدل‌های داخلی در صورتی امکان پذیر است که هیات نظارت تشخیص دهد این موضوع با امنیت ملی منافات نداشته باشد.


نصب پیام‌رسان داخلی به شکل پیش فرض روی گوشی‌های وارداتی

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]


تبصره ۱۴ این ماده به بحث واردات تلفن همراه و رجیستری می‌پردازد و در آن تاکید شده که نصب پیام‌رسان‌های موثر داخلی باید روی گوشی های وارداتی به صورت پیش فرض نصب باشد.


این موضوع یعنی تمامی گوشی‌های وارداتی باید پیام‌رسان داخلی موثر (که بر اساس معیارهایی چون تعداد کاربران ثبت‌نامی و کاربران فعال و نوع خدمت حجم ترافیک ایجاد شده تعیین می‌شود) را به صورت پیش‌فرض در خود داشته باشند.


گیت‌وی اینترنت کشور به نیروهای مسلح سپرده شود

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]


ماده ۵ این قانون نیز ماده جنجال برانگیزی است که در دوره پیشین مجلس با آن مخالفت‌هایی شد و حالا به روند قبلی خود بازگشته است. مرزبانی دیجیتال و دفاع سایبری از کشور و جلوگیری از بهره‌برداری غیرمجازی از داده‌های مجازی در درگاه‌های ورود و خروج پهنای باند کشور به نیروهای مسلح سپرده خواهد شد.


کاربران پیام‌رسان‌ها باید احراز هویت شده باشند

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]


احراز هویت کاربران در فضای مجازی نیز ماده ششم این قانون است که باید توسط هیات نظارت تعیین و تکلیف شود. اجرایی شدن این ماده به این معناست که برای فعالیت در شبکه‌های اجتماعی باید حتما احراز هویت شد و نمی‌توان به صورت ناشناس در این فضا فعالیت نمود.


اجازه کنترل و تفتیش اکانت‌ها در صورت شرایط خاص


تبصره سه ماده ۷ این قانون نیز اجازه کنترل و تفتیش اکانت‌های کاربران را در صورت رخ دادن این شرایط صادر کرده است: جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی، تهدید به قتل و ضرب و جرح، تجاوز به عنف ، محاربه، افساد فی الارض ، ساخت ، تولید و وارد کردن و توزیع مواد مخدر و روانگردان، کلاهبرداری و اخاذی. البته تاکید شده که تنها در صورت وجود شاکی خصوصی یا حکم قضایی می‌توان به این اطلاعات دست پیدا کرد.


فعالیت زیر ۱۸ ساله‌ها در پیام‌رسان‌ها با امضای والدین
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]



تبصره ۱۱ ماه ۷ فعالیت افراد زیر ۱۸ سال در شبکه‌های مجازی را منوط به اجازه والدین معرفی کرده است. همچنین پیام‌رسان‌ها موظف هستند قابلیت نظارت والدین را توسعه ببخشند و امکان پالایش محتوا متناسب با کودک و نوجوان را فراهم آورند.


توزیع VPN و فعالیت در پیام‌رسان‌های غیرقانونی جرم است

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]


ماده ۱۵ این قانون که به بخش ضمانت اجرای آن می‌پردازد جرایمی را برای متخلفین در نظر گرفته است. بر اساس این ماده هرکس مسدودسازی را دور بزند (یعنی از فیلترشکن استفاده کند) و در پیام‌رسان غیرقانونی فعالیت موثر داشته باشد، به مجازات تعزیری درجه ۶ محکوم خواهد شد. در اینجا ذکر شده که تعریف «فعالیت موثر» توسط هیات ساماندهی و نظارت ارائه خواهد شد اما مجازات تعزیری درجه ۶ شامل چه مواردی است؟


حبس بیش از شش ماه تا دو سال
جزای نقدی بیش از بیست میلیون (20.000.000) ریال تا هشتاد میلیون (80.000.000) ریال
شلاق از سی و یک تا هفتاد و چهار ضربه و تا نود و نه ضربه در جرائم منافی عفت
محرومیت از حقوق اجتماعی بیش از شش ماه تا پنج سال
انتشار حکم قطعی در رسانه ها
ممنوعیت از یک یا چند فعالیت شغلی یا اجتماعی برای اشخاص حقوقی حداکثر تا مدت پنج سال
ممنوعیت از دعوت عمومی برای افزایش سرمایه برای اشخاص حقوقی حداکثر تا مدت پنج سال
ممنوعیت از اصدار برخی از اسناد تجاری توسط اشخاص حقوقی حداکثر تا مدت پنج سال
پیام‌رسان اجتماعی را بدون این ضوابط عرضه نمایند به حبس محکوم شده و جرایم دیگری نیز برای وی در نظر گرفته شده است. یا در بخشی دیگر اعلام شده که هر کس فیلترشکن توزیع کند به مجازات تعزیری درجه ۶ محکوم می‌شود و فروشندگان این VPNها به جزای نقدی تا دو برابر مال به دست آورده شده محکوم خواهد شد.

خرید و فروش رمز ارز ممنوع

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

در بخش دیگری نیز اعلام شده هر شخص مبادرت به عرضه، خرید و فروش «رمز ارز» بدون مجوز بانک مرکزی نماید حسب مورد به مجازات‌های مقرر در مواد 18 و 18 مکرر قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز محکوم می‌شود.



منبع : دیجیاتو

Dr Nima
25-08-2020, 11:51
بنظرم مهمترین بخشش همین ماده 15 هستش که تو چین هم اجرا میشه که تو یکی از کانالهای تل گذاشته بودن که اخطاریه براش اومده بود با یه مهر قرمز بزرگ پایین متنش شاید هم احظاریه بوده باشه برای معرفی خودش برای اعمال مجازاتش
البته اگه عینا همین مجازات رو بطور کامل اعمال کنن تاثیر زیادی در استفاده مردم از نت داره
خیلی وقت پیش یکی میگفت وی. پی ان هم دولتی با شناسایی کامل طرف و نظارت شدید انجام خواهد شد برای اونایکه بخاطر کارشون لازم دارن
یحتمل سال دیگه نت هم گرون میشه که نمونش هم چن وقت پیش همراه اول و ایرانسل اجرا کردن که موقتا جلوش گرفته شد

italodance
25-08-2020, 14:09
دستوری هنوز مبنی بر اعدام عمومی کلی مردم نیومده ؟!!!

در تعجبم که نیومده! باز کیم تو کره از این دستورات سالی چند بار میداد.

mojt90
25-08-2020, 15:59
مخالفت نماینده مجلس با این طرح

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]


مجتبی توانگر، نماینده مردم تهران و عضو شورای عالی اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 و رئیس کمیته اقتصاد انرژی مجلس اولین شخص مخالف با طرحی است که روز گذشته برای بررسی به رئیس مجلس تحویل داده شد. توانگر در حساب توئیتر خود در واکنش با طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی در یک رشته توئیت گفته است:


این‌جانب به عنوان نماینده مردم، ضمن تأکید برگسترش اقتصاد دیجیتال، توسعه شبکه ملی اطلاعات و گسترش توان حاکمیتی جمهوری اسلامی در فضای مجازی، با طرح ارایه شده در مجلس مخالفم. مسأله مجلس، اقتصاد است و دنبال اقتصاد دیجیتال است.
امروز شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ ها محل ارتباط و ابزار کار مردم هستند و بخصوص کسب و کارهای خرد و معاش افراد زیادی به این فضا وابسته است، مسدودسازی شبکه‌های اجتماعی راهکاری سازنده‌ یا دست‌کم بهترین راه‌حل نیست، تعامل و پاسخگو نمودن پلتفرم‌های خارجی دستورکار درست‌تری است.


طبق فتوای روشن مقام معظم رهبری مورخ 20/1/98 نقض حریم خصوصی کاربران درفضای مجازی حرام شرعی است، لذا بخشی از طرح که به احراز هویت کاربران ارتباط دارد، در تضاد با آزادی و حریم خصوصی شهروندان قرار دارد. در عین حال که با اصول قانون اساسی نیز در تضاد آشکار است.
توسعه شبکه ملی اطلاعات نیازمند اتخاذ تدابیر سازنده وتشویقی برای جلب مشارکت شهروندان وبخصوص افزایش تولیدات محتوایی و برنامه‌های کاربردی بومیست و تصمیماتی که ملت را به توسعه این شبکه بدبین کند بالطبع مضرست.
همچنین بی‌توجهی وزیرارتباطات و دستگاه فرهنگی دراین زمینه حتما پیگیری می‌شود.

منبع : سخت افزار مگ ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

radarz
25-08-2020, 18:26
ملت یک هفته اینترنت نخرن اینا نابود میشن

italodance
25-08-2020, 19:47
اخه آدم خندش میگیره هی میگه چیزی نگه نمیشه

یک مشت بی دانش جمع شدند برای ما علم دار شدند. اخه جمعیت تو مجلس یکی بتون بگه دانش و فناوری همه از غرب هست و شما خودتون هیچی ندارید.

تمامی سیستم عاملهای کامپیوتری و موبایلی و فلانی همگی از همین امریکاست.

خوب باید همینها رو هم تحریم یا مسدود کنید، مثلا بچه بسیجیتون فلان برنامه موبایلی را تولید کرده خوب این بر بستر امریکایی و SDK غربی هست.

همه چی انور، اگر واقعا سواد و علم دارید برید ابتدا یک سیستم ‌عامل کاملا بومی و بی نقص بسازید و سپس عرضه کنید. البته با این وضع کشور داری طبیعی هست گیریم هم بسازید کسی محل نمی گذاره چه برسه به این اپ های شبکه ای تان.

mojt90
25-08-2020, 19:55
جالبه کامنت های سایت منبع رو بستند ! ملت بخش کامنت دیجیاتو رو به توپ بستند :laughing:

ksra
25-08-2020, 22:14
سلام.
واقعا آدم نمیتونه جلوی خودشو بگیره :biggrin:
وزیر جوان قرار نبود دستش روی دکمه فیلترینگ بره .... نم نم داره میشینه روی دکمه فیلترینگ!!!:ohno:
ما همه ی سیستم عاملمون و ..... مون مال آمریکاست . نتونستن یه پیام رسان درست و حسابی بزنن . اونوقت میخوان واتساپ و .... رو فیلتر کنن . خوب فیلتر کردید بعدش چی ؟ لابد میخواید از سروش و... استفاده بکنیم .... نتونستن حتی یه پیام رسان تولید کنن .. اونوقت یه سیستم عامل تولید کنن ؟؟
اگر قدرتش رو داشتن حالا یکچیزی ..... والا اونم ندارن....
فیلترم بشه من به شخصه صد سال بعداز اینم پیام رسان داخلی نصب نمیکنم . حتی از بدون پیام رسانی هم بمیرم سروش و.... نصب نمیکنم .
وقتی واتساپ و تلگرام و ایمو هست چرا آخه سروش و آی گپ؟:دی خب دیوونم مگه میرم خوبشو میریزم دیگه.

ksra
25-08-2020, 22:36
استارتر تاپیک به نظر من تاپیک رو پاک کن ....:D
نت رو دیدم خیلی ها نظر داده بودن و نت رو به گلوله بسته بودن :D
اینجا به زودی طوفان میشه .................

CORTANA
25-08-2020, 23:51
درود

استفاده از پبام رسان های داخلی چیزی جز یک حماقت محض نیست!

کاربرانی ک نگران حریم خصوصی خود هستند اصلا نباید از این پیام رسان های داخلی استفاده کنند.زیرا تمامی پیام ها، عکس ها،فیلم ها،موزیک ها و فایل های دیگر موردبررسی قرار میگیرند و توسط ناظرین رصد میشوند

دولت با این کار ها شورشو دراورده و ما هم تا هستیم از مسنجر های داخلی استفاده نمی‌کنیم.

بنده هم با واکنش های زیادی توی اینترنت مواجه شدم مطمئن هستم ک دیگه مردم رو خیلی عصبانی کردند.اما خوشبختانه این تصمیم لغو شده و امیدوارم همینطور باقی بمونه

:»:»:»

ژیان
26-08-2020, 02:33
فیلتر نباید کنن اما نظارت شدید حتما باید باشه وضعیت الان طوری هست که اینستاگرام شده دانشگاه هرزه سازی و سالی کلی تحصیل کرده بیرون میده خیلی ها نمیتونن عقاید کثیفی مثل حمایت از ازدواج همجنس بازها و روابط نامشروع رو در اجتماع بیان کنن چون از جامعه ترد میشن اما تو فضای مجازی راحت اینکارو میکنن و کلی مرد و زن بدتر از خودشون هم لایک و کف و هورا میکشن قطعا باید نظارت باشه جایی که اکثر کابرانش بچه و نوجوان هستن سکان فرهنگی اخلاقیشون نباید بیوفته دست یه سری زن و مرد بی اخلاق که معلوم نیست چیکاره هستن. نظارت شدید و فوری برای جلوگیری از نسلی بی اخلاق و بی ادب و بی شعور کاملا ضروریه

بامدادنیکنفس
26-08-2020, 08:08
یه مشت بی جنبه اینستا گرامی . دسترسی ما رو به قیلتر شکن هم نابود میکنن

کار ی که اینا میکنن مثل ایرانی های اون ور آب هست که اینترنت را به لجن میکشن و مثلا با ویدیوهای سیاسی باعص شدن یوتوی ار همون اول فیلتر بشه

J@viD
26-08-2020, 18:52
فیلتر نباید کنن اما نظارت شدید حتما باید باشه وضعیت الان طوری هست که اینستاگرام شده دانشگاه هرزه سازی و سالی کلی تحصیل کرده بیرون میده خیلی ها نمیتونن عقاید کثیفی مثل حمایت از ازدواج همجنس بازها و روابط نامشروع رو در اجتماع بیان کنن چون از جامعه ترد میشن اما تو فضای مجازی راحت اینکارو میکنن و کلی مرد و زن بدتر از خودشون هم لایک و کف و هورا میکشن قطعا باید نظارت باشه جایی که اکثر کابرانش بچه و نوجوان هستن سکان فرهنگی اخلاقیشون نباید بیوفته دست یه سری زن و مرد بی اخلاق که معلوم نیست چیکاره هستن. نظارت شدید و فوری برای جلوگیری از نسلی بی اخلاق و بی ادب و بی شعور کاملا ضروریه

اینستاگرام فقط یک ابزار هست مثل یک آینه که واقعیت جامعه مارو نشون میده، این واقعیت محصول سیستم آموزش، صدا و سیما و مراکز فرهنگی کشورمون هست. کسی که باد میکارد طوفان درو میکند.

در مورد فیلتر کردن هم به نظر من کار خیلی خوبی میکنن، الان من از تلگرام میخوام برم واتزاپ فیلترشکن رو خاموش میکنم و خوب بعد از اینکه واتزاپ فیلتر بشه دیگه همیشه فیلتر شکنم روشن هست و اینجوری یک مرحله جلو میفتم. و خب جا داره تشکر کنیم از مسئولان این کشور، اونها که تمام وجودشون از ثروت این کشور و مردم این کشور هست هر روز تلاش میکنن برای آرامش و راحتی روز افزون این مردم.

ژیان
26-08-2020, 21:08
اینستاگرام فقط یک ابزار هست مثل یک آینه که واقعیت جامعه مارو نشون میده، این واقعیت محصول سیستم آموزش، صدا و سیما و مراکز فرهنگی کشورمون هست. کسی که باد میکارد طوفان درو میکند.

در مورد فیلتر کردن هم به نظر من کار خیلی خوبی میکنن، الان من از تلگرام میخوام برم واتزاپ فیلترشکن رو خاموش میکنم و خوب بعد از اینکه واتزاپ فیلتر بشه دیگه همیشه فیلتر شکنم روشن هست و اینجوری یک مرحله جلو میفتم. و خب جا داره تشکر کنیم از مسئولان این کشور، اونها که تمام وجودشون از ثروت این کشور و مردم این کشور هست هر روز تلاش میکنن برای آرامش و راحتی روز افزون این مردم.

کی باد کاشته و کی قراره طوفان درو کنه؟ اگه منظور سیاست مدارها و مسئولین هستن که اونها خیلی وقته کاشتن و برداشتشون رو هم کردن اصلا آینده اخلاقی جامعه دغدغه اشون نیست ما مردم که قراره تو این جامعه زندگی کنیم باید حواسمون باشه انسان های بیشعور و بی اخلاق و فاسد تکثیر نشن وگرنه فساد و جرم و جنایت و اختلاس حالا حالاها ادامه داره.

J@viD
26-08-2020, 21:45
کی باد کاشته و کی قراره طوفان درو کنه؟ اگه منظور سیاست مدارها و مسئولین هستن که اونها خیلی وقته کاشتن و برداشتشون رو هم کردن اصلا آینده اخلاقی جامعه دغدغه اشون نیست ما مردم که قراره تو این جامعه زندگی کنیم باید حواسمون باشه انسان های بیشعور و بی اخلاق و فاسد تکثیر نشن وگرنه فساد و جرم و جنایت و اختلاس حالا حالاها ادامه داره.

منظورم اینه که وقتی به اندازه کافی و به صورت درست در زمان کودکی به نیازهای انسان رسیدگی نشه بعدا و در نتیجه کم کاری های گذشته شما یک انسان مشکل دار تحویل جامعه میدی. برخلاف نظر شما اینستاگرام دانشگاه هرزه سازی نیست، اینستاگرام نمایش دهنده وضعیت فعلی جامعه ما هست که داریم میبینیم. و اگر قبلا بواسطه نبودن شبکه های اجتماعی خیلی از این معضلات به چشم نمیومد به این معنی نبود که وجود نداره. سیستم آموزشی غلط، والدینی که به دلیل مشکلات مالی وقت و یا صلاحیت تربیت صحیح فرزندانشون رو ندارن. سیاست های کلی اشتباه و رسانه های ناکارآمد و ... عوامل ریز و درشت بوجود اومدن این محصولاتی هستند که می بینیم. حالا کدوم آدم عاقلی میاد با پاک کردن صورت مساله (فیلتر کردن شبکه های اجتماعی) به راه حل برسه؟

وقتی نخبه هارو از کشور فراری میدن یه خواننده دوزاری میاد میشه الگوی نسل جوون در صورتی که ما هم میتونستیم افراد پیشرویی در حد الون ماسک داشته باشیم که تبدیل بشه به الگوی بخش بزرگی از جوون های کشورمون.

منتها همچین افرادی رو نمیشه تو قفس نگه داشت و بصورت دستوری باهاشون رفتار کرد. گاهی وقت ها یک انسان میتونه به اندازه منابع طبیعی برای یک کشور و مردمش درآمد داشته باشه. حالا فکر کنید ما 8 میلیون ایرانی اکثرا تحصیل کرده و با پتانسیل بالا به خارج از کشور صادر کردیم.

اگر این 8 میلیون تو کشور خودشون زندگی میکردن الان اینستاگرام ما هم یه شکل دیگه ای بود.

ژیان
26-08-2020, 23:46
منظورم اینه که وقتی به اندازه کافی و به صورت درست در زمان کودکی به نیازهای انسان رسیدگی نشه بعدا و در نتیجه کم کاری های گذشته شما یک انسان مشکل دار تحویل جامعه میدی. برخلاف نظر شما اینستاگرام دانشگاه هرزه سازی نیست، اینستاگرام نمایش دهنده وضعیت فعلی جامعه ما هست که داریم میبینیم. و اگر قبلا بواسطه نبودن شبکه های اجتماعی خیلی از این معضلات به چشم نمیومد به این معنی نبود که وجود نداره. سیستم آموزشی غلط، والدینی که به دلیل مشکلات مالی وقت و یا صلاحیت تربیت صحیح فرزندانشون رو ندارن. سیاست های کلی اشتباه و رسانه های ناکارآمد و ... عوامل ریز و درشت بوجود اومدن این محصولاتی هستند که می بینیم. حالا کدوم آدم عاقلی میاد با پاک کردن صورت مساله (فیلتر کردن شبکه های اجتماعی) به راه حل برسه؟

وقتی نخبه هارو از کشور فراری میدن یه خواننده دوزاری میاد میشه الگوی نسل جوون در صورتی که ما هم میتونستیم افراد پیشرویی در حد الون ماسک داشته باشیم که تبدیل بشه به الگوی بخش بزرگی از جوون های کشورمون.

منتها همچین افرادی رو نمیشه تو قفس نگه داشت و بصورت دستوری باهاشون رفتار کرد. گاهی وقت ها یک انسان میتونه به اندازه منابع طبیعی برای یک کشور و مردمش درآمد داشته باشه. حالا فکر کنید ما 8 میلیون ایرانی اکثرا تحصیل کرده و با پتانسیل بالا به خارج از کشور صادر کردیم.

اگر این 8 میلیون تو کشور خودشون زندگی میکردن الان اینستاگرام ما هم یه شکل دیگه ای بود.

آره قبول دارم نسلی مشکل داری هستیم و بد بار اومدیم اما الان نسل جدید مهمه چطوری بار بیاد وقتی محیط های مثل اینستاگرام رو بعضی ها به گند کشیدن اگه نظارت بشه که هرکس هرکاری نکنه و هر حرفی رو نزنه خیلی بهتر میشه وگرنه بچه ای که صبح تا شب وارد این محیط بشه چه خودش بخواد چه نخواد رو شخصیتش تاثیر میذاره پس فردا این بچه نوجوان میشه یه موجود بی خود و بی ادب و بی شعوری میشه که یه جامعه از دستش به تنگ میان. فیلتر خوب نیست چون سرپوش گذاشتنه اما نظارت و حداقل ارسال یه اخطار به افرادی که این محیط رو آلوده میکنن لازمه نسل جدید بد بار بیاد همین بدبختی هایی ما کشیدیم رو نسل های بعدی هم باید بکشن.