مشاهده نسخه کامل
: فرونشست ٢٩ سانتیمتری استان البرز
wichidika
19-06-2019, 17:29
رئیس سازمان نقشهبرداری هشدار دادفرونشست ٢٩ سانتیمتری استان البرز
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]رئیس سازمان نقشه برداری در نامه ای به محمدباقر نوبخت و عیسی کلانتری، نسبت به فرونشست ٢٩ سانتیمتری استان البرز هشدار داد.
به گزارش ایسنا به نقل از سازمان نقشهبرداری، در نامه مسعود شفیعی که هفت وزیر کابینه (کشاورزی، کشور، صنعت، نیرو، راه، ارتباطات و نفت) نیز از مخاطبhنش بودند؛ آمده است: محدوده تحت تاثیر پدیده فرونشست در استان البرز در حدود ٧٠٠ کیلومتر مربع بوده و بیشترین نرخ فرونشست سالانه قابل توجه به میزان ٢٩ سانتیمتر در سال، مربوط به زمینهای زراعی جنوب اتوبان کرج - قزوین در محدوده روستای حاجیآباد است. محدوده فرونشست به منطقه شهری حسینآباد مهرشهر نیز با نرخ سالانه ١٨ سانتیمتر در سال نیز رسیده است. در محدوده نظرآباد، ماهدشت و کمالشهر نیز این نرخ به ترتیب به ٥،٤ و ٨ سانتیمتر در سال نزدیک شده است.
انتهای پیام
wichidika
05-08-2019, 08:31
سهم البرز از دو سد امیرکبیر و طالقان باید بیشتر شود؛زنگ خطر نشست زمین در سه منطقه شهری کرج به صدا در آمد
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])مدیر مطالعات پایه آب شرکت آب منطقهای البرز با بیان اینکه فرونشست زمین در استان البرز به دلیل برداشت از منابع آب زیرزمینی رخ میدهد گفت: فرونشست در نقاط شهری مانند مهرشهر، کمالشهر و محمدشهر به چهار تا شش سانتیمتر رسیده است.
سعید نقدی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه البرز، با بیان اینکه عمده برداشتها و مصارف استان البرز بر دوش منابع زیرزمینی قرار دارد گفت: بیش از 70 درصد نیازهای ما از سفرههای زیرزمینی تأمین میشود و در کشاورزی هم استان هیچ سهمی از منابع سطحی و دو سد کرج و طالقان ندارد و فقط بخش کمی از کشاورزی استان با رودخانه کردان آبیاری میشود.
نقدی ادامه داد: با توجه به اینکه وسعت دشتهای ما ناچیز است در استان البرز حدود هزار کیلومترمربع آبخوان وجود دارد و در مقابل این آبخوانها با حجم زیادی از برداشت برای شرب، صنعت و کشاورزی مواجه است.
وی خاطرنشان کرد: روند رو به رشد جمعیت و مهاجرت به البرز هم بر حجم برداشتها از سفرههای زیرزمینی افزوده و در نتیجه هر چه برداشت از آبخوانها بیشتر شود فضای خالی در زیر زمین هم بیشتر خواهد شد که همین منجر به فرونشست میشود.
این مسئول با بیان اینکه نشست زمین باعث از بین رفتن آبخوان خواهد شد گفت: به این اتفاق مرگ آبخوان گفته میشود و در صورت وقوع آن دیگر با هیچ طرحی نمیتوان آبخوان را احیا کرد.
وی ادامه داد: به همین دلیل برای جلوگیری از این وضعیت ما برنامههایی چون اجرای طرح تعادلبخشی به منابع زیرزمینی با اقداماتی چون انسداد چاههای غیرمجاز، کنترل برداشت از چاههای مجاز، تغذیه مصنوعی سفرههای زیرزمینی و ... را دنبال کرده و اجرا میکنیم.
این مسئول از انجام مطالعاتی برای بررسی وضعیت آبهای زیرزمینی استان و فرونشست زمین در مناطق مختلف خبر داد و گفت: در این مطالعات که از نقشههای ماهوارهای و چاههای پیزومتری(بررسی مداوم سطح آبهای زیرزمینی) استفاده شده است، در مقایسه با سالهای قبل و بلند مدت مشخص شد که فرونشست در برخی نقاط استان بین 29 تا 30 سانتیمتر و به طور متوسط بین سه تا چهار سانتیمتر است.
وی خاطرنشان کرد: بیشترین فرونشست را در حول و حوش جاده قدیم، تنکمان و مرکز دشت هشتگرد و مناطقی چون نظرآباد شاهد هستیم.
نقدی ادامه داد: در هر حال فرونشست در برخی مناطق استان چشمگیر و نگران کننده است و ممکن است باعث رخدادهای بدی همچون ایجاد فروچاله و از بین رفتن تأسیسات زیربنایی شود.
مدیر مطالعات پایه آب شرکت آب منطقهای البرز در خصوص فرونشست در مناطق شهری البرز هم اعلام کرد: ما در برخی مناطق شهری مانند مهرشهر، کمالشهر و محمدشهر با فرونشست چهار تا شش سانتیمتری مواجه هستیم، این یک زنگ خطر جدی است که باید به آن توجه شود.
نقدی خاطرنشان کرد: برداشت زیاد آب این وضعیت را به دنبال داشته است، در سالهای نه چندان دور سطح آب در مهرشهر بر روی عمق پنج متری زمین قرار داشت اما الان به خاطر برداشتهای بی رویه این عمق حداقل 50 متر افزایش یافته است.
وی ادامه داد: علاوه بر این باید موضوع فرونشست زمین در اطراف تاسیساتی چون نیروگاه منتظرقائم در فردیس و فرودگاه پیام هم باید با جزئیات بیشتر بررسی شود.
این مسئول با بیان اینکه هر تنشی در استان البرز بر روی پایتخت اثر خواهد گذاشت گفت: یکی از راههای کاهش میزان فرونشست زمین در البرز، کم کردن تکیه استان بر منابع آب زیرزمینی است بنابراین باید سهم البرز از دو سد طالقان و امیرکبیر بیشتر شود، لازم است همه مسئولان مرتبط این موضوع را به صورت جدی دنبال کنند.
نقدی بر لزوم اصلاح الگوی کشت در کشاورزی، توجه به صنایع کمآببر، بازچرخانی آب و خودداری از کشت زیاد سبزی و صیفی در استان و انجام یک کشت در سال تأکید کرد و گفت: در کنار آن مردم هم باید به عنوان مهمترین ذینفعان مشارکتی جدی در این بخش داشته باشند و اگر حفر چاه غیرمجاز و یا تخلفاتی از این دست را میبینند به آب منطقهای گزارش دهند.
وی در پایان اعلام کرد: باید به صورت جدی به موضوع فرونشست زمین در البرز توجه شود تا شاهد حوادث ناگوار در این بخش نباشیم.
wichidika
05-08-2019, 08:55
فرونشستهای البرز در دستور کار وزارت راه قرار گرفته است
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])وزیر راه و شهرسازی با اشاره به گزارشهای مربوط به نشست زمین در استان البرز گفت: وزارت راه مطالعاتی را در این زمینه انجام داده و میتواند عملیات ویژهای در خصوص فرونشست در البرز انجام دهد.
به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه البرز، محمد اسلامی در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی البرز که امروز سهشنبه یکم مرداد در استانداری البرز برگزار شد گفت: در مجموع هشت هزار میلیارد تومان پروژه زیرساختی راه و راهآهن در البرز وجود دارد که از جمله مهمترین آنها میتوان به قطار گلشهر-هشتگرد، ادامه همت، تهران-شمال و کنارگذر جنوبی تهران اشاره کرد.
وی با بیان اینکه پروژههای در دست اقدام پیشرفت خوبی داشته و امسال میتواند به اتمام برسد افزود: مسیر هشتگرد طالقان هم تا آخر تابستان به بهرهبرداری خواهد رسید.
وزیر راه و شهرسازی در خصوص مشکلات فرودگاه پیام و تعلیق پروازهای مسافری آن اعلام کرد: برای اینکه مشکل این فرودگاه حل شود به مصوبه هیئت دولت نیاز است که امیدوارم از این شکل خارج شود، در خصوص بحث باربری هم برای جان گرفتن آن اقدامات لازم انجام خواهد شد.
اسلامی در ادامه به گزارشهای مربوط به فرونشست زمین در البرز اشاره و اعلام کرد: وزارت راه مطالعاتی را در این زمینه انجام داده و میتواند عملیات ویژهای در خصوص فرونشست در البرز انجام دهد.
انتهای پیام
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.