مشاهده نسخه کامل
: 1 میلیارد 30 سال اینده چند هزار تومان الان است؟
dokhtarak_e_darya
11-02-2019, 01:30
شرکت های بیمه عمر ادعا میکنن با پرداخت سالانه 1 میلیون تومان (با ضریب افزایش 15 درصد در هر سال ) بعد از 30 سال (جمع حق بیمه پرداختی ما در این 30 سال به شرکت بیمه 435 میلیون تومنه) 1 میلیارد تومان تضمیمی بدون سود مشارکت و 6.5 میلیارد تومان با سود مشارکت (مبلغ نهایی با سود قطعی 24 درصد فرضی) پرداخت خواهند کرد. این مبلغ برای الان در ظاهر قابل توجه و گول زننده است ولی سوال اصلی اینجاست بطور تقریبی 1 میلیارد 30 سال دیگه چند میلیون الان ارزش داره؟ کسی میتونه با یک روش قابل اطمینان (برای مثال براساس اطلاعاتی که از 30 سال گذشته است نرخ تورم، طلا سکه ارز) این مورد رو محاسبه کنه؟
albertxx
11-02-2019, 02:15
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اگه منظورتون بیمه عمر هست که شرکت های بیمه گذاشتن باید بگم که قبلا 2 تا تاپیک دوستان در این مورد ایجاد کردن
شما 2 تا تاپیک رو بخون اگه به جواب نرسیدی و یا سوال دیگه ای داشتی از همون دوستانی که تو همون تاپیک های جواب دادن سوال بپرسی به نتیجه میرسی
ولی به طور کل میگم
یکی از دوستان تو همون تاپیک حساب کرده که اگه شما همون پول رو تو بانک بزاری و سالیانه همون سود رو دوباره با پول همون سال محاسبه کنی تقریبا مشابه پول بیمه عمر در میاد !
در باطن فرق آنچنانی با بانک نداره و یه دوست عزیزی خلاصه توضیحی داده
mohsenP3000
11-02-2019, 10:13
شرکت های بیمه عمر ادعا میکنن با پرداخت سالانه 1 میلیون تومان (با ضریب افزایش 15 درصد در هر سال ) بعد از 30 سال (جمع حق بیمه پرداختی ما در این 30 سال به شرکت بیمه 435 میلیون تومنه) 1 میلیارد تومان تضمیمی بدون سود مشارکت و 6.5 میلیارد تومان با سود مشارکت (مبلغ نهایی با سود قطعی 24 درصد فرضی) پرداخت خواهند کرد. این مبلغ برای الان در ظاهر قابل توجه و گول زننده است ولی سوال اصلی اینجاست بطور تقریبی 1 میلیارد 30 سال دیگه چند میلیون الان ارزش داره؟ کسی میتونه با یک روش قابل اطمینان (برای مثال براساس اطلاعاتی که از 30 سال گذشته است نرخ تورم، طلا سکه ارز) این مورد رو محاسبه کنه؟
سلام
من مورد شما رو مطالعه کردم. ببینید یه سری پارامتر هست که باید خودتون تعیین کنید. بعد با علم آمار و جداول توزیع بر اساس داده ها به نتیجه برسید. 30 سال بعدی با 30 سال قبلی قابل مقایسه نیست.
مثلا 30 سال قبل جنگ تحمیلی داشتیم یا پدیده های دیگه.
الان جنگ اقتصادی داریم.
من یه برنامه اکسل دارم که دوران دانشجویی در همین رابطه نوشته بودیم برای یه سری محاسبات با پارامتر های خوشبینانه من 1 میلیارد الان حدود 14.5 میلیون 30 سال بعد ارزش خواهد داشت.
اگر خیلی زیاد خوشبین باشیم.
dokhtarak_e_darya
11-02-2019, 13:59
اگه منظورتون بیمه عمر هست که شرکت های بیمه گذاشتن باید بگم که قبلا 2 تا تاپیک دوستان در این مورد ایجاد کردن
شما 2 تا تاپیک رو بخون اگه به جواب نرسیدی و یا سوال دیگه ای داشتی از همون دوستانی که تو همون تاپیک های جواب دادن سوال بپرسی به نتیجه میرسی
ولی به طور کل میگم
یکی از دوستان تو همون تاپیک حساب کرده که اگه شما همون پول رو تو بانک بزاری و سالیانه همون سود رو دوباره با پول همون سال محاسبه کنی تقریبا مشابه پول بیمه عمر در میاد !
در باطن فرق آنچنانی با بانک نداره و یه دوست عزیزی خلاصه توضیحی داده
تاپیک ها رو دیدم، موضوع بحث سر بهتر بودن بانک یا بیمه عمر برای سرمایه گذاریه که نظر شخصیه من با توجه به اینکه بعضی از شرکت های بیمه مثل "ما" و "ملت" طی سال های گذشته سود قطعی بالای 24 درصد دادن بنابراین بهتر از بانک ها عمل کردن. البته در بیمه عمر سالهای اول هیچ خبری از سود نیست حتی 5 سال اول پولتم بخوای بازخرید کنی مبلغ کمتری از پولی که دادی بهت برمیگردونن و برای سرمایه گذاری باید قرارد طولانی مدت 30 ساله داشت و سود اصلی این قرارداد در سال های 25 تا 30 هست.
موضوع این بحث سر بهتر بودن بانک یا بیمه عمر نیست بلکه سوال من اینه یک میلیارد سی سال دیگه چقدر الان ارزش داره!
dokhtarak_e_darya
11-02-2019, 14:04
سلام
من مورد شما رو مطالعه کردم. ببینید یه سری پارامتر هست که باید خودتون تعیین کنید. بعد با علم آمار و جداول توزیع بر اساس داده ها به نتیجه برسید. 30 سال بعدی با 30 سال قبلی قابل مقایسه نیست.
مثلا 30 سال قبل جنگ تحمیلی داشتیم یا پدیده های دیگه.
الان جنگ اقتصادی داریم.
من یه برنامه اکسل دارم که دوران دانشجویی در همین رابطه نوشته بودیم برای یه سری محاسبات با پارامتر های خوشبینانه من 1 میلیارد الان حدود 14.5 میلیون 30 سال بعد ارزش خواهد داشت.
اگر خیلی زیاد خوشبین باشیم.
با تشکر از توجه شما
اگر میتونید این فایل اکسلو در اختیار ما هم بذارید ممنون میشیم.
بلکه سوال من اینه یک میلیارد سی سال دیگه چقدر الان ارزش داره!
با همین فرمون که داریم میریم تا 20 سال اینده می تونید بعنوان دستمال توالت ازش استفاده کنید. اگر واقعا این میزان پول در اختیار دارین بهتره به گزینه های دیگری جز نگه داری بصورت ریال فکر کنین .
محاسبه در کشوری که هیچ مبنا و شالوده اقتصادی درست و صحیحی نداره بیشتر شبیه جک هست دوست من.
فرض کنید نرخ تورم یکسال گذشته q درصد باشه. اگه قیمت یه کالا پارسال a تومن بوده امسال به اندازه aq افزایش پیدا کرده یعنی قیمتش شده a+aq=a(1+q .یعنی باید قیمت قبلی جنس توی نرخ تورم بعلاوه یک ضرب بشه تا قیمت جدید بدست بیاد .به همین ترتیب دو سال دیگه اگه نرخ تورم همون q باشه میشه قیمت اون جنس میشه a(1+q)^2 .و در حالت کلی با فرض ثابت بودن نرخ تورم توی n سال بعد از n سال قیمت اون جنس میشه a(1+q)^n.
اگه پولی که شما الان دارید رو A تومن فرض کنیم و فرضا با این پول شما میتونید یه مقدار از این جنس رو بخرید n سال دیگه با همین مقدار پول میتونید یعنی A تومن A /(1+q)^n مقدار از این جنس رو بخرید.
این یعنی ارزش A تومن پول شما بعد از n سال با نرخ تورم متوسط q میشه B=A/(1+q)^n.
با اینحساب اگه متوسط نرخ تورم رو توی سی سال بین ده تا پونزده درصد در نظر بگیریم مقدار مخرج کسر بالا بین ۱۷ و ۶۶ خواهد بود و کافیه یک میلیارد رو به این اعداد تقسیم کنیم که میشه بین ۵۸ ملیون و ۱۵ ملیون تومن.
Sent using Android ForumReader app
royayebozorgam
11-02-2019, 15:11
پارامترها مهمند ولی فکر نکنم ارزشی داشته باشه با توجه به اینکه سی سال پیش با یک میلیون بهترین خونه را میخریدند
dokhtarak_e_darya
11-02-2019, 15:15
فرض کنید نرخ تورم یکسال گذشته q درصد باشه. اگه قیمت یه کالا پارسال a تومن بوده امسال به اندازه aq افزایش پیدا کرده یعنی قیمتش شده a+aq=a(1+q .یعنی باید قیمت قبلی جنس توی نرخ تورم بعلاوه یک ضرب بشه تا قیمت جدید بدست بیاد .به همین ترتیب دو سال دیگه اگه نرخ تورم همون q باشه میشه قیمت اون جنس میشه a(1+q)^2 .و در حالت کلی با فرض ثابت بودن نرخ تورم توی n سال بعد از n سال قیمت اون جنس میشه a(1+q)^n.
اگه پولی که شما الان دارید رو A تومن فرض کنیم و فرضا با این پول شما میتونید یه مقدار از این جنس رو بخرید n سال دیگه با همین مقدار پول میتونید یعنی A تومن A /(1+q)^n مقدار از این جنس رو بخرید.
این یعنی ارزش A تومن پول شما بعد از n سال با نرخ تورم متوسط q میشه B=A/(1+q)^n.
با اینحساب اگه متوسط نرخ تورم رو توی سی سال بین ده تا پونزده درصد در نظر بگیریم مقدار مخرج کسر بالا بین ۱۷ و ۶۶ خواهد بود و کافیه یک میلیارد رو به این اعداد تقسیم کنیم که میشه بین ۵۸ ملیون و ۱۵ ملیون تومن.
نرخ تورم طی 40 سال گذشته بطور متوسط 18 درصد اعلام شده: [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] اگر فرض کنیم رقم اعلامی واقعی باشه و طی 30 سال اینده متوسط نرخ تورم همین عدد باقی بمونه ارزش 1 میلیارد چقد میشه؟ این فرمول شما رو من متوجه نشدم میشه ساده ترش کنید؟
نرخ تورم طی 40 سال گذشته بطور متوسط 18 درصد اعلام شده: [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] اگر فرض کنیم رقم اعلامی واقعی باشه و طی 30 سال اینده متوسط نرخ تورم همین عدد باقی بمونه ارزش 1 میلیارد چقد میشه؟ این فرمول شما رو من متوجه نشدم میشه ساده ترش کنید؟
با نرخ هجده درصد مقدار q=0.18 میشه و n=30 تعداد سالها وA=1000,000,000 مقدار پولی هست که شما سی سال دیگه دارید(علامت ^ توی فرمول به معنی توان است) که با قرار دادن توی فرمول بالا میشه B=A/(1+q)^n=1,000,000,000/(1+0.18)^30=6,974,928 تومن یعنی حدود هفت ملیون تومن.
هر قسمت از توضیحات فرمول رو متوجه نشدید بگید کدوم قسمتش هست سعی میکنم بهتر توضیحش بدم.
dokhtarak_e_darya
11-02-2019, 18:35
هر قسمت از توضیحات فرمول رو متوجه نشدید بگید کدوم قسمتش هست سعی میکنم بهتر توضیحش بدم.
دوست عزیز کامل متوجه شدم.
اگر بخوایم براساس شاخص های دیگه و تغییرات طلا، سکه، دلار و cpi ارزش این یک میلیاردو پیدا کنیم چطور؟ [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
دوست عزیز کامل متوجه شدم.
اگر بخوایم براساس شاخص های دیگه و تغییرات طلا، سکه، دلار و cpi ارزش این یک میلیاردو پیدا کنیم چطور؟ [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
البته بنده اطلاع دقیق از فرمولهای اقتصاد و نحوه تاثیر این پارامترها برای محاسبه ارزش پول ندارم.ولی احتمالا با همون فرمول میشه این محاسبات رو انجام داد.مثلا بجای نرخ تورم کلی فقط نرخ تورم دلار رو در نظر بگیریم احتمالا ارزش پول بر اساس دلار بدست میاد.ولی خوب همونجور که گفتم قابل اطمینان نیست و باید در اینمورد کسی که از فرمولهای اقتصاد اطلاع داشته باشه نظر بده.
dokhtarak_e_darya
11-02-2019, 21:15
البته بنده اطلاع دقیق از فرمولهای اقتصاد و نحوه تاثیر این پارامترها برای محاسبه ارزش پول ندارم.ولی احتمالا با همون فرمول میشه این محاسبات رو انجام داد.مثلا بجای نرخ تورم کلی فقط نرخ تورم دلار رو در نظر بگیریم احتمالا ارزش پول بر اساس دلار بدست میاد.ولی خوب همونجور که گفتم قابل اطمینان نیست و باید در اینمورد کسی که از فرمولهای اقتصاد اطلاع داشته باشه نظر بده.
نرخ متوسط افزایش دلار و سکه رو برای سی سال گذاشته ندیدم سایتی حساب کرده باشه فقط قیمت دلار و سکه رو برای هر سال اعلام کردن، چطور میشه سی سال گذشته رو میانگین گرفت متوسط افزایش سالانه چند درصد بوده یا راه دیگه ای اگر به ذهنتون میرسه لطفا اعلام کنید.
با تشکر.
نرخ متوسط افزایش دلار و سکه رو برای سی سال گذاشته ندیدم سایتی حساب کرده باشه فقط قیمت دلار و سکه رو برای هر سال اعلام کردن، چطور میشه سی سال گذشته رو میانگین گرفت متوسط افزایش سالانه چند درصد بوده یا راه دیگه ای اگر به ذهنتون میرسه لطفا اعلام کنید.
با تشکر.
اگه به توضیحات فرمول قبلی توجه کنید میبنید که کالایی که قیمتش a تومن باشه بعد از n سال قیمتش میشه b=a(1+q)^n که q در این فرمول نرخ متوسط سالیانه تورم اون کالا هست.حالا اگه مقدار q رو توی این فرمول مجهول بگیریم فرمول به اینصورت میشه
q=[n√(b/a)]-1
[منظور از √n ریشه nام هست وn فرجه رادیکال هست و ضریب رادیکال نیست ] که در واقع میشه رادیکال ریشه nام b/a منهای یک [یک خارج از رادیکال است]
مثلا اگه قیمت دلار ۴۰ سال پیش ۷ تومن بوده و الان شده ۷۰۰۰ تومن متوسط نرخ تورم سالیانه دلار توی چهل سال میشه
q=[40√(7000/7)]-1=0.18
البته از روی جدول نرخ سالیانه تورم کالا هم میشه مقدار تورم متوسط سالیانه کالا رو حساب کرد.کافی همه نرخهای تورم سالیانه رو با یک جمع کنیم و ریشه nام حاصلضرب اونها رو حساب کنیم و منهای یک کنیم که n تعداد سالهای جدول میشه .یعنی
q=[n√(1+q1)(1+q2)...(1+qn)]-1
که مقادیر qn,...,q2,q1 نرخ سالهای اول و دوم و...nام هستن ( یک خارج رادیکال هست)
مثلا اگه نرخ تورم یک کالا توی سه سال متوالی q3=0.13 , q2=0.18 , q1=0.15 باشه در اینصورت نرخ متوسط سالیانه این کالا برای این سه سال میشه
q=[ 3√(1+0.15)(1+0.18)(1+0.13)]-1=3√(1.533)-1=0.15
این فرمول
q=[n√(1+q1)(1+q2)...(1+qn)]-1 از روی فرمول کلی متوسط هندسی چند عدد محاسبه شده.اگه مثلا n عدد an , ...,a2,a1 رو داشته باشیم که بخوایم متوسط هندسی اونها رو حساب کنیم میشه گفت a^n=a1a2...an
در اینجا 1+q متوسط هندسی q1+1 وq2+1 و ...وqn+1 هست
dokhtarak_e_darya
12-02-2019, 00:19
اگه به توضیحات فرمول قبلی توجه کنید میبنید که کالایی که قیمتش a تومن باشه بعد از n سال قیمتش میشه b=a(1+q)^n که q در این فرمول نرخ متوسط سالیانه تورم اون کالا هست.حالا اگه مقدار q رو توی این فرمول مجهول بگیریم فرمول به اینصورت میشه
q=[n√(b/a)]-1
[منظور از √n ریشه nام هست وn فرجه رادیکال هست و ضریب رادیکال نیست ] که در واقع میشه رادیکال ریشه nام b/a منهای یک [یک خارج از رادیکال است]
مثلا اگه قیمت دلار ۴۰ سال پیش ۷ تومن بوده و الان شده ۷۰۰۰ تومن متوسط نرخ تورم سالیانه دلار توی چهل سال میشه
q=[40√(7000/7)]-1=0.18
البته از روی جدول نرخ سالیانه تورم کالا هم میشه مقدار تورم متوسط سالیانه کالا رو حساب کرد.کافی همه نرخهای تورم سالیانه رو با یک جمع کنیم و ریشه nام حاصلضرب اونها رو حساب کنیم و منهای یک کنیم که n تعداد سالهای جدول میشه .یعنی
q=[n√(1+q1)(1+q2)...(1+qn)]-1
که مقادیر qn,...,q2,q1 نرخ سالهای اول و دوم و...nام هستن ( یک خارج رادیکال هست)
مثلا اگه نرخ تورم یک کالا توی سه سال متوالی q3=0.13 , q2=0.18 , q1=0.15 باشه در اینصورت نرخ متوسط سالیانه این کالا برای این سه سال میشه
q=[ 3√(1+0.15)(1+0.18)(1+0.13)]-1=3√(1.533)-1=0.15
اینجا نرخ تورم سالیانه کالا (q) رو نداریم بلکه فقط قیمت سال به سال کالا (دلار و طلا) رو مثلا برای 30 سال گذشته داریم. طبق این فرمولی اولی که دادید باید q رو برای هر سال جدا جدا حساب کرد و بعد میانگین گرفت؟ فرمول دوم هم متوجه نشدم چون اصلا نرخ تورم سالیانه کالا (q) رو نداریم.
اگر منظور شما اینه برای بدست اوردن میانگین تورم سالیانه طلا طی سال های 65 تا 94 (30 سال) کافیه ریشه سی ام (قیمت طلا در سال 95= 1186000 تقسیم بر قیمت طلا در سال 65= 6500) - 1= 0.189 این مدلی فک نکنم خیلی دقیق باشه چون ما فقط دو سال خاص رو بررسی کردیم نه کل سی سالو
mohsenP3000
12-02-2019, 00:33
با تشکر از توجه شما
اگر میتونید این فایل اکسلو در اختیار ما هم بذارید ممنون میشیم.
فایل خیلی اختصاصی هست و باید یه سری اصول رو بدونید و با نحوه فرمول بندیش آشنا باشید.
من برای قرار دادنش باید اجازه بقیه عزیزان همکار رو هم بگیرم.
ولی اگر فقط براتون مهمه که 1 میلیارد 30 سال آینده چقدره به پول امروز می تونید با دادن پارامتر های بیشتر و مثلا وجود یا عدم وجود احتمال جنگ نرخ تورم 30 سال یا میانگین کلی 30 ساله و پیش بینی نرخ دلار و طلا و نفت و نرخ رشد اقتصادی در هر یک از سال ها یا میانگین 30 ساله و .... یه سری پارامتر مدنظر خودتون رو بگید من براتون محاسبه کنم.
ولی حدودی بین 14 تا 20 میلیونه. در حالت خیلی خوش بینانه.
در حالت خیلی بدبینانه بین 100 هزار تا 1 میلیون تومن.
دقت کنید که دقیقا دنبال چه چیزی هستید؟
آیا کسی سال پیش همین موقع پیش بینی می کرد دلار به نرخ 12 تومن برسه؟ پس پاسخ سوالتون خیلی پیچیده هست و مجبورید یکی از فرمول های دوستان رو مبنا قرار بدید. فرمول ساده ای هم که عزیزان اشاره کردن بسیار کاربردیه و از اصول اولیه اقتصاد ولی همه پارامتر ها رو نداره. در واقع هیچ فرمولی این پارامتر ها رو کامل نداره حتی فایل اکسل ما.
dokhtarak_e_darya
12-02-2019, 01:08
فایل خیلی اختصاصی هست و باید یه سری اصول رو بدونید و با نحوه فرمول بندیش آشنا باشید.
من برای قرار دادنش باید اجازه بقیه عزیزان همکار رو هم بگیرم.
ولی اگر فقط براتون مهمه که 1 میلیارد 30 سال آینده چقدره به پول امروز می تونید با دادن پارامتر های بیشتر و مثلا وجود یا عدم وجود احتمال جنگ نرخ تورم 30 سال یا میانگین کلی 30 ساله و پیش بینی نرخ دلار و طلا و نفت و نرخ رشد اقتصادی در هر یک از سال ها یا میانگین 30 ساله و .... یه سری پارامتر مدنظر خودتون رو بگید من براتون محاسبه کنم.
ولی حدودی بین 14 تا 20 میلیونه. در حالت خیلی خوش بینانه.
در حالت خیلی بدبینانه بین 100 هزار تا 1 میلیون تومن.
دقت کنید که دقیقا دنبال چه چیزی هستید؟
آیا کسی سال پیش همین موقع پیش بینی می کرد دلار به نرخ 12 تومن برسه؟ پس پاسخ سوالتون خیلی پیچیده هست و مجبورید یکی از فرمول های دوستان رو مبنا قرار بدید. فرمول ساده ای هم که عزیزان اشاره کردن بسیار کاربردیه و از اصول اولیه اقتصاد ولی همه پارامتر ها رو نداره. در واقع هیچ فرمولی این پارامتر ها رو کامل نداره حتی فایل اکسل ما.
پارامتر خاصی مدنظرم نیست همون بدون جنگ و پیش بینی نرخ دلار و طلا و نفت و نرخ رشد اقتصادی در میانگین 30 ساله رو در نظر بگیرید.
در واقع من قصد داشتم به جای بیمه تامین اجتماعی که اونم مدل دیگه ای از کلاه برداری دولتیه، برای زمان پیری بیمه عمر تهیه کنم و تا الان فکر میکردم بیمه عمر بعد سی سال یک مبلغ قابل توجهی به ما میده که میشه باهاش خیلی کارا کرد و برای بازنشستگی در اسایش باشم ولی اینجوری باشه همش سرابه :n15: اگر ارزش 1 میلیارد 15 میلیونم باشه بازم امیدوارانست چون طیق حق بیمه پرداختی مورد نظر من سالانه 2400 و افزایشی 15 درصد بعد سی سال با سود مشارکت بیمه باید 17 میلیارد برگردونه که اگر هر میلیاردو 15 میل در نظر بگیریم میشه 255 که بازم بدک نیست ولی اگر اون 7 میل یا کمتر باشه رسما کلاه برداریه. :n04:
mohsenP3000
12-02-2019, 10:32
پارامتر خاصی مدنظرم نیست همون بدون جنگ و پیش بینی نرخ دلار و طلا و نفت و نرخ رشد اقتصادی در میانگین 30 ساله رو در نظر بگیرید.
در واقع من قصد داشتم به جای بیمه تامین اجتماعی که اونم مدل دیگه ای از کلاه برداری دولتیه، برای زمان پیری بیمه عمر تهیه کنم و تا الان فکر میکردم بیمه عمر بعد سی سال یک مبلغ قابل توجهی به ما میده که میشه باهاش خیلی کارا کرد و برای بازنشستگی در اسایش باشم ولی اینجوری باشه همش سرابه :n15: اگر ارزش 1 میلیارد 15 میلیونم باشه بازم امیدوارانست چون طیق حق بیمه پرداختی مورد نظر من سالانه 2400 و افزایشی 15 درصد بعد سی سال با سود مشارکت بیمه باید 17 میلیارد برگردونه که اگر هر میلیاردو 15 میل در نظر بگیریم میشه 255 که بازم بدک نیست ولی اگر اون 7 میل یا کمتر باشه رسما کلاه برداریه. :n04:
خب حالا متوجه شدم هدفتون دقیقا چیه.
ببینید اصولا شما واقعا یه هیچ روشی نمی تونید آینده رو پیش بینی کنید در اقتصاد ما یا شبیه به ما.
مادر منم سال پیش گیر داده بود که این بیمه رو بگیرم چون متاسفانه الان شغل ندارم و این رو بهترین راه می دید. من گفتم همون پول حق بیمه رو به من بده من بهت قول می دم بیشتر ازش استفاده کنم.
شما هم اگر خواستید کاری کنید روی طلای کم عجرت یا سکه سرمایه گذاری کنید. می دونم 1 تومن در سال پولی نیست ولی می شه قطعات کوچک خرید.
هیچ راهی وجود نداره که شما بگید من بعد فلان سال و این کار دیگه خیالم راحته. شب سرم خلوت شد بهتون داستانی رو می گم.
اینجا نرخ تورم سالیانه کالا (q) رو نداریم بلکه فقط قیمت سال به سال کالا (دلار و طلا) رو مثلا برای 30 سال گذشته داریم. طبق این فرمولی اولی که دادید باید q رو برای هر سال جدا جدا حساب کرد و بعد میانگین گرفت؟ فرمول دوم هم متوجه نشدم چون اصلا نرخ تورم سالیانه کالا (q) رو نداریم.
فرمول q=[n√(1+q1)(1+q2)...(1+qn)]-1 رو میشه به این شکل هم نوشت که راحت تر بشه
(q+1)^n=(q1+1)(q2+1)...(qn+1)
که در اون qn,...,q2,q1 نرخ سالیانه تورم و q میانگین نرخ تورم سالانه برای n سال هست.
حالا میشه این فرمول رو توی فرمول محاسبه ارزش پول قرار داد
B=A/(1+q)^n=A/[(1+q1)(1+q2)...(1+qn
با این فرمول دیگه نیازی به محاسبه متوسط کل تورم n سال نیست و میشه نرخهای تورم هر سال رو توی فرمول گذاشت و یه مقدار برای بررسی جدول مناسب تر هست.
اگر منظور شما اینه برای بدست اوردن میانگین تورم سالیانه طلا طی سال های 65 تا 94 (30 سال) کافیه ریشه سی ام (قیمت طلا در سال 95= 1186000 تقسیم بر قیمت طلا در سال 65= 6500) - 1= 0.189 این مدلی فک نکنم خیلی دقیق باشه چون ما فقط دو سال خاص رو بررسی کردیم نه کل سی سالو
اینموضوع رو بررسی کردم و به نظرم درست هست.میتونید با چند تا عدد امتحان کنید و از این لحاظ مشکلی نداره.
اگه قیمت کالا رو توی سالهای متوالی با tn,...,t2,t1 نشون بدیم طبق فرمول محاسبه تورم داریم
q1+1=t2/t1
q2+1=t3/t2
.
.
qn+1=tn/t(n-1
حاصلضرب سمت چپ این n معادله برابر حاصلضرب سمت راست هست .یعنی
(q1+1)(q2+1)....(qn+1)
برابر هست با
t2/t1 x t3/t2 x ...x tn/t(n-1
در عبا رت بالا مخرج هر کسر برابر صورت کسر قبلی هست.بنابراین تمام صورتها و مخرجهای کسرها بجز مخرج کسر اول و صورت کسر آخر ساده میشن. پس سمت راست معادله بالا میشه tn/t1
یعنی حاصلضرب
(q1+1)(q2+1)....(qn+1) برابر tn/t1 هست
از طرفی فرمول تورم متوسط n سال رو داریم:
q =[n √(1+ q1)(1+q2)...(1+qn)]-1
حالا اگه فرمول بالا رو با فرمول قبلیش ترکیب کنیم یعنی بجای حاصلضرب
(q1+1)(q2+1)....(qn+1)
مقدار tn/t1 رو قرار بدیم داریم
q=[n√(tn/t1)]-1
به عبارت دیگه این دوتا فرمول یکی هستند و بنابراین شما میتونید دقیقا متوسط نرخ تورم سی سال رو از روی مقادیر قیمت کالا در سال اول و سال سی ام محاسبه کنید و نیازی به داشتن قیمتهای بین این سالها نیست
dokhtarak_e_darya
12-02-2019, 19:36
اگه قیمت کالا رو توی سالهای متوالی با tn,...,t2,t1 نشون بدیم طبق فرمول محاسبه تورم داریم
q1+1=t2/t1
q2+1=t3/t2
.
.
qn+1=tn/t(n-1
حاصلضرب سمت چپ این n معادله برابر حاصلضرب سمت راست هست .یعنی
(q1+1)(q2+1)....(qn+1)
برابر هست با
t2/t1 x t3/t2 x ...x tn/t(n-1
در عبا رت بالا مخرج هر کسر برابر صورت کسر قبلی هست.بنابراین تمام صورتها و مخرجهای کسرها بجز مخرج کسر اول و صورت کسر آخر ساده میشن. پس سمت راست معادله بالا میشه tn/t1
یعنی حاصلضرب
(q1+1)(q2+1)....(qn+1) برابر tn/t1 هست
از طرفی فرمول تورم متوسط n سال رو داریم:
q =[n √(1+ q1)(1+q2)...(1+qn)]-1
حالا اگه فرمول بالا رو با فرمول قبلیش ترکیب کنیم یعنی بجای حاصلضرب
(q1+1)(q2+1)....(qn+1)
مقدار tn/t1 رو قرار بدیم داریم
q=[n√(tn/t1)]-1
به عبارت دیگه این دوتا فرمول یکی هستند و بنابراین شما میتونید دقیقا متوسط نرخ تورم سی سال رو از روی مقادیر قیمت کالا در سال اول و سال سی ام محاسبه کنید و نیازی به داشتن قیمتهای بین این سالها نیست
دوست عزیز فرض کنید دو نفر هستند که نفر اول میره با پولش بیمه عمر باز میکنه و سالیانه مبلغ 2,400,000 تومان پرداخت میکنه با افزایش 15 درصد حق بیمه برای سال های بعد، به مدت سی سال که مبلغ حق بیمه پرداختی این شخص در هر سال و مبلغی که بیمه بعد از سی سال بهش برمیگردونه توی این عکس کاملا مشخصه: [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
حق بیمه پرداختی سال اول: 24000000
حق بیمه پرداختی سال دهم: 84429033
حق بیمه پرداختی سال بیستم: 341562550
حق بیمه پرداختی سال سی ام: 1381811062
حق بیمه پرداختی کل سی سال: 10433884584
شرکت بیمه بعد سی سال در خوشبینانه ترین حالت با سود پیش بینی 25 درصد مبلغ 20.9 میلیارد تومان برمیگردونه.
ولی نفر دوم دقیقا همین مقدار پول هایی که نفر اول هر سال میریزه به حساب شرکت بیمه، میره طلا/سکه میخره. بعد از سی سال نفر دوم چقدر طلا/سکه و با چه ارزشی داره؟
دوست عزیز فرض کنید دو نفر هستند که نفر اول میره با پولش بیمه عمر باز میکنه و سالیانه مبلغ 2,400,000 تومان پرداخت میکنه با افزایش 15 درصد حق بیمه برای سال های بعد، به مدت سی سال که مبلغ حق بیمه پرداختی این شخص در هر سال و مبلغی که بیمه بعد از سی سال بهش برمیگردونه توی این عکس کاملا مشخصه: [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
حق بیمه پرداختی سال اول: 24000000
حق بیمه پرداختی سال دهم: 84429033
حق بیمه پرداختی سال بیستم: 341562550
حق بیمه پرداختی سال سی ام: 1381811062
حق بیمه پرداختی کل سی سال: 10433884584
شرکت بیمه بعد سی سال در خوشبینانه ترین حالت با سود پیش بینی 25 درصد مبلغ 20.9 میلیارد تومان برمیگردونه.
ولی نفر دوم دقیقا همین مقدار پول هایی که نفر اول هر سال میریزه به حساب شرکت بیمه، میره طلا/سکه میخره. بعد از سی سال نفر دوم چقدر طلا/سکه و با چه ارزشی داره؟
به نظرم قیمت سکه الان حدودای ۳.۵ ملیون تومن هست.الان با ۲.۴ ملیون میشه 0.685 سکه خرید. پولی که نفر اول سالانه به بیمه میده هر سال ۱۵ درصد افزایش پیدا میکنه ونفر دوم با همین پول میخواد سکه بخره اگه قیمت سکه هر سال ۱۵ درصد گرونتر از سال قبل بشه (یعنی نرخ تورم سکه ۱۵ درصد باشه) چون از یک طرف پولش ۱۵ درصد بیشتر شده و از طرف دیگه سکه هم ۱۵ درصد گرونتر شده یکسال بعد هم نفر دوم دقیقا همین 0.685 سکه رو میتونه بخره و به همین صورت با فرض تورم ۱۵ درصد سکه توی تمام ۳۰ سال نفر دوم سالی 0.685 سکه میخره که در مجموع میش ۳۰x۰.۶۸۵=۲۰.۵۵ تعداد سکه.
حالا قیمت سکه بعد از سی سال با نرخ تورم ۱۵ درصد میشه 1.15 به توان ۳۰ در 3,500,000 که میشه 231,742,202 تومن که باید در تعداد سکه ها ضرب بشه که میشه 4,762,281,701 یعنی حدود پنج میلیارد تومن.
خوب نفر اول که بیمه پرداخت کرده بعد از سی سال ۲۰ میلیارد داره و نفر دوم که سکه خریده ۵ میلیارد.
ولی برای نرخ تورم بیشتر از ۱۵ باید با فرمول محاسبه کرد.ولی همینجور ذهنی میشه پیش بینی کرد که چون تعداد سکه ای که هر سال نفر دوم میتونه بخره کمتر میشه احتمالا از این ۵ میلیارد کمتر میشه.ولی از طرف دیگه چون قیمت سکه افزایش پیدا میکنه ممکنه نتیجه فرق کنه .
حالا اگه نرخ تورم سکه رو ۱۸ درصد فرض کنیم ببینیم چی میشه.سال اول که همون ۰.۶۸۵ سکه رو میخره.ولی سال بعد ۱۵ درصد به پولش اضافه میشه و از طرفی ۱۸ درصد هم سکه گرونتر میشه.یعنی مقدار ۰.۶۸۵ رو باید در ۱.۱۵/۱.۱۸ ضرب کنیم که تعداد سکه های سال بعد بدست بیاد و همینطور هر سال ۱.۱۵/۱.۱۸ برابر نسبت به سال قبل میتونه خرید کنه.
میشه از فرمول مجموع تصاعد هندسی تعداد سکه هایی که توی ۳۰ سال جمع میشه حساب کرد.فرمولش اینه
S=t1 x (p^n-1)/(p-1
که p قدر نسبت جملات یا همون ۱.۱۵/۱.۱۸ هست و t1 جمله اول هست که در اینجا t1=0.685 هست و n تعداد جملات تصاعد هست که در اینجا تعداد سالهاست و n=30.
بنابراین
S=0.685 x ((1.15/1.18)^30-1)/((1.15/1.18)-1)=14.5
پس تعداد سکه ها میشه ۱۴.۵ و چون نرخ تورم سکه ۰.۱۸ هست بعد سی سال قیمتش میشه
3,500,000x(1.18)^30=501,797,235
بنابراین پول نفر دوم میشه
7,276,059,907 = 14.5 * 501,797,235
یعنی حدود ۷.۳ میلیارد تومن با نرخ تورم سالیانه ۰.۱۸ سکه نفر دوم بعد از سی سال بدست میاره.
برای نرخ تورم ده درصد هم اینطور میشه
p=1.15/1.1
S=0.685 x ((1.15/1.1)^30-1)/((1.15/1.1)-1)=42.11 تعداد سکه ها
b=3,500,000 x (1.1)^30=61,072,908 قیمت سکه سی سال بعد
B=42.11 x 61,072,908=2,571,780,156 پول نفری که سکه خریده بعد سی سال
یعنی حدود 2.5 میلیارد با نرخ تورم ده درصد سکه نفر دوم سی سال بعد بدست میاره.
سلام.
روش که بماند چون باید کلی بهتون توضیح بدم و واقعا وقت ندارم اگر شرایط عادی کشور رو داشته باشیم بین 10 تا 20 میلیون تومان حال ارزش خواهد داشت. با نگاه بسیار بسیار بسیار خوش بینانه.
یه نکته جالب اینه که قیمت فعلی سکه تاثیری توی پولی که نفر دوم بدست میاره نداره و فقط نرخ تورم سکه توی این موضوع تاثیر داره.بعبارت دیگه اگه قیمت سکه الان یک ملیون باشه یا ده ملیون یا حتی یک ریال برای نفر دوم فرقی نمیکنه.بعد از سی سال با نرخ تورم ۱۸ درصد همون ۷.۳ میلیارد رو بدست میاره.
اگه محاسبات رو یه مقدار فرمولی تر بکنیم میبینیم که قیمت فعلی سکه توی محاسبات حذف میشه.
فرض کنید قیمت سکه الان a هست .مقدار سکه ای که سال اول میشه خرید میشه k=2,400,000/a و نرخ تورم سکه رو هم q فرض کنیم.برای اینکه فرمول راحت تر بشه Q=q+1 در نظر میگیریم.
با این حساب اگه تعداد کل سکه ها و قیمت سکه در سال سی ام ضرب بشن مقدار پولی که نفر دوم بدست میاره میشه :
B=2,400,000/a * [((1.15/Q)^30-1) / ((1.15/Q)-1)] * a * Q^30
که همونطور که مشخصه مقدار a توی مخرج کسر اول با مقدار a مربوط به قیمت نهایی سکه ساده میشن و فرمول بعد از ساده کردن کسرها به این شکل میشه
B=2,400,000 *Q*(1.15^30-Q^30)/(1.15-Q
با این فرمول برای نرخهای تورم دیگه هم میشه راحت تر حساب کرد.مثلا برای نرخ تورم سکه ۲۲ درصد مقدار پولی که بدست میاره حدود ۱۳.۵ میلیارد میشه و برای ۲۵ درصد میشه حدود ۲۲.۲ میلیارد تومن و برای ۲۰ درصد میشه ۹.۸ میلیارد تومن.اگه خواستین با این فرمول حساب کنید دقت کنید که مقدار Q نرخ تورم بعلاوه یک هست.
dokhtarak_e_darya
13-02-2019, 13:33
یه نکته جالب اینه که قیمت فعلی سکه تاثیری توی پولی که نفر دوم بدست میاره نداره و فقط نرخ تورم سکه توی این موضوع تاثیر داره.بعبارت دیگه اگه قیمت سکه الان یک ملیون باشه یا ده ملیون یا حتی یک ریال برای نفر دوم فرقی نمیکنه.بعد از سی سال با نرخ تورم ۱۸ درصد همون ۷.۳ میلیارد رو بدست میاره.
اگه محاسبات رو یه مقدار فرمولی تر بکنیم میبینیم که قیمت فعلی سکه توی محاسبات حذف میشه.
فرض کنید قیمت سکه الان a هست .مقدار سکه ای که سال اول میشه خرید میشه k=2,400,000/a و نرخ تورم سکه رو هم q فرض کنیم.برای اینکه فرمول راحت تر بشه Q=q+1 در نظر میگیریم.
با این حساب اگه تعداد کل سکه ها و قیمت سکه در سال سی ام ضرب بشن مقدار پولی که نفر دوم بدست میاره میشه :
B=2,400,000/a * [((1.15/Q)^30-1) / ((1.15/Q)-1)] * a * Q^30
که همونطور که مشخصه مقدار a توی مخرج کسر اول با مقدار a مربوط به قیمت نهایی سکه ساده میشن و فرمول بعد از ساده کردن کسرها به این شکل میشه
B=2,400,000 *Q*(1.15^30-Q^30)/(1.15-Q
با این فرمول برای نرخهای تورم دیگه هم میشه راحت تر حساب کرد.مثلا برای نرخ تورم سکه ۲۲ درصد مقدار پولی که بدست میاره حدود ۱۳.۵ میلیارد میشه و برای ۲۵ درصد میشه حدود ۲۲.۲ میلیارد تومن و برای ۲۰ درصد میشه ۹.۸ میلیارد تومن.اگه خواستین با این فرمول حساب کنید دقت کنید که مقدار Q نرخ تورم بعلاوه یک هست.
درسته منم میخواستم به این نکته اشاره کنم طبق این فرمول قیمت اولیه سکه در قیمت نهایی تاثری نداره. درصد تورم طلا رو برای 10 سال گذشته بررسی کردم متوسط روی 22 درصد هست و اگر این مقدار تورم رو برای 30 سال اینده بسط بدیم نفر دوم 13.5 میلیارد پول داره بدون دردسر. طبق اون عکس، بیمه با سود 22 درصد 12.7 میده که 800 میلیون کمتره. (من هیچ پوششی رو انتخاب نکردم که بخواد از هزینه کم بشه)
از طرفی 25 درصد سود دادن شرکت بیمه خیلی خوش بینانس از این 30 تا بیمه فقط یکی دو تا هستن که سال های گذشته متوسط سود 25 درصد دادن و اکثرا همین الان سود قطعی سالانشون (سود تضمینی + مشارکت) روی 20 درصد میچرخه و در اینده هم معلوم نیست کمتر بشه یا نه با توجه به اینکه سود های بانکی داره هر سال کمتر میشه. بنابراین کسی که دید سرمایه گذاری داره و میخواد بیمه عمر تهیه کنه باید در انتخاب شرکت بیمه هم دقت کنه چون اون شرکت بیمه ای که الان داره سالانه 20 درصد سود میده مثل پاسارگارد بعد سی سال 10 میلیارد برمیگردونه ولی اون شرکتی که داره 25 درصد سود میده مثل "ما" بعد سی سال دو برابر یعنی 20 میلیارد برمیگردونه.
درسته منم میخواستم به این نکته اشاره کنم طبق این فرمول قیمت اولیه سکه در قیمت نهایی تاثری نداره. درصد تورم طلا رو برای 10 سال گذشته بررسی کردم متوسط روی 22 درصد هست و اگر این مقدار تورم رو برای 30 سال اینده بسط بدیم نفر دوم 13.5 میلیارد پول داره بدون دردسر. طبق اون عکس، بیمه با سود 22 درصد 12.7 میده که 800 میلیون کمتره. (من هیچ پوششی رو انتخاب نکردم که بخواد از هزینه کم بشه)
از طرفی 25 درصد سود دادن شرکت بیمه خیلی خوش بینانس از این 30 تا بیمه فقط یکی دو تا هستن که سال های گذشته متوسط سود 25 درصد دادن و اکثرا همین الان سود قطعی سالانشون (سود تضمینی + مشارکت) روی 20 درصد میچرخه و در اینده هم معلوم نیست کمتر بشه یا نه با توجه به اینکه سود های بانکی داره هر سال کمتر میشه. بنابراین کسی که دید سرمایه گذاری داره و میخواد بیمه عمر تهیه کنه باید در انتخاب شرکت بیمه هم دقت کنه چون اون شرکت بیمه ای که الان داره سالانه 20 درصد سود میده مثل پاسارگارد بعد سی سال 10 میلیارد برمیگردونه ولی اون شرکتی که داره 25 درصد سود میده مثل "ما" بعد سی سال دو برابر یعنی 20 میلیارد برمیگردونه.
یه نکته ای که بهتر هست بهش توجه اینه که چون نفر دوم سکه ها رو سال به سال میخره نرخ تورم سکه توی این سالها روی مقدار پولی که بعد از سی سال بدست میاره تاثیر میذاره.البته اگه مثلا سکه رو امسال بخرید و سی سال دیگه بخواین بفروشین با نرخ تورم متوسط میشه محاسبش کرد ولی اگه بخواین هر سال یه مقدار سکه بخرید روی پول نهایی تاثیر داره.
با اینحساب بهتر هست از روی جدول محاسبه رو برای هر سال انجام داد و نتیجه گیری کرد.
مثلا فرض کنید نرخ تورم سکه برای دو سال متوالی بصورت ۱ (یعنی یکسال بدون تورم) و ۱.۲ باشه.در اینصورت مقدار پول نفر دوم برای این سه سال به اینصورت بدست میاد (A=2,400,000)
A(1+1.15/1+1.15^2/1*1.2) *1.2=A*3.9
حالا اگه متوسط هندسی نرخهای ۱ و ۱.۲ رو حساب کنیم میشه ۱.۰۹۵ و پول نفر دوم بعد سه سال میشه
A(1+1.15/1.095+(1.15/1.095)^2)*1.2=A*3.78
البته به نظر فرقش کمه ولی اگه مثلا سال اول نرخ تورم ۱.۲ باشه و سال دوم ۱ یعنی بدون افزایش در اینصورت مقدار متوسط تغییر نمیکنه و بازم طبق فرمول میشه همون ۱.۰۹۵ و اگه دقیق حساب کنیم پول نفر دوم میشه
A(1+1.15/1.2+1.15^2/1.2*1)*1.2=A*3.67
به نظرم چون هر چه جملات بیشتری رو بنویسیم توانهای صورت کسرها بیشتر میشه بنابراین اگه متوسط نرخ تورم تغییر نکنه
ولی سالهای آخر این سی سال نرخ تورم سکه کم باشه و سالهای اول زیاد باشه ممکنه تغییر نسبتا قابل توجهی توی پولی که بدست میاره بذاره هر چند نرخ متوسط تورم سکه ثابت مونده.
بنابراین برای نتیجه گیری دقیق باید پول هر سال با نرخ تورمهای مختلف مثلا سی سال گذشته محاسبه بشه
البته احتمال داره شرکتهای بیمه هم همین مقادیر سالیانه تورم رو در نظر بگیرن و مقدار اندوخته رو سال به سال با نرخ تورم واقعی مربوط به همون سال حساب کنن و در نتیجه ممکنه اون عدد ۲۰.۹ میلیارد هم با مقدار واقعی نهایی تفاوت داشته باشه.باید دید قوانین شرکتهای بیمه دقیقا چجور هست و نرخ تورم رو سال بسال در نظر میگیرن یا تورم متوسط کل سی سال رو.
توی یکی از پستهای قبلی نوشته بودم نرخ تورم متوسط یک کالا برای n سال برابر ریشه nام tn/t1 هست منهای یک ، که tn قیمت سال nام و t1 قیمت سال اول کالا هست.الان متوجه شدم که فرجه رادیکال باید (n-1) باشه یعنی یکی از تعداد سالها کمتر.پس فرمول درست متوسط نرخ تورم کالا برای n سال این هست
q=[(n-1)√(tn/t1)]-1
که (n-1) فرجه رادیکال هست و ضریب نیست
مثلا اگه قیمت دلار ۴۰سال پیش ۷ تومن و الان ۷۰۰۰ تومن باشه متوسط نرخ تورم سالیانه دلار میشه
q=39√(7000/7)-1=39√(1000)-1=1.193-1=0.193
خوشبختانه این موضوع توی بقیه محاسبات و فرمولها و نتایج تاثیر نداشته.
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.