مشاهده نسخه کامل
: وجود بیش از ۵۰۰ هزار پرونده نزاع خیابانی در پایتخت در سال
wichidika
17-12-2017, 20:02
عضو شورای شهر تهران خبر دادوجود بیش از ۵۰۰ هزار پرونده نزاع خیابانی در پایتخت در سال
۹۵
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]عضو شورای شهر از تشکیل ۵۰۰ هزار پرونده نزاع خیابانی منجر به جرح منتهی به تشکیل پرونده در دستگاه نظامی و قضایی در پایتخت در سال ۹۵ خبر داد.
به گزارش ایسنا، حسن رسولی که در نشست چشمانداز مددکاری اجتماعی در ایران صحبت میکرد با اشاره به اینکه تهران در شب بیش از هشتونیم میلیون و در روز بیش از ۱۴ میلیون نفر جمعیت دارد، گفت: به نظر میرسد آینده این شهر متاثر از شکافهای ناشی از مشکلات قومی، مذهبی، مسائل جنسی و بحران آب خواهد بود.وی با اشاره به اینکه در حال حاضر علیرغم کاهش جمعیت روستایی به ۲۰ درصد از جمعیت کشور در استانهای مختلف با نزاعهایی بر سر آب روبهرو هستیم، اظهار کرد: جامعه مددکاری باید خودش را آماده کند و با ادبیاتی متفاوت از حکومتگران صحبت کند. امروز جامعه مددکاری برای مردم ناآشناست و نتوانسته است برندسازی کند.وی در ادامه تصریح کرد: در شورای شهر تلاش خواهیم کرد که نمادی را به عنوان نماینده رشته مددکاری در تهران انتخاب کنیم. به این ترتیب در شورای فرهنگی عمومی کشور نیز این حرفه را بشناسانیم. این خواسته باید از رئیس شورای شهر نیز مورد مطالبه قرار گیرد.در بخش دیگری از این نشست ماریکو کیمورا رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه فدراسیون بینالمللی مددکاری اجتماعی با اشاره به اینکه از سال ۲۰۱۴ تلاش کرده است تا اهدافی را برای ۲۷ کشور منطقه در مددکاری اجتماعی مشخص کند، گفت: این کشورها باید از نزدیک با یکدیگر همکاری داشته باشند و به این شکل نسبت به توسعه شبکه در تقویت سازمانها و ارتباطات خود اقدام کنند.وی با اشاره به برخی از چالشهای مددکاری اجتماعی در منطقه تصریح کرد: اعضای کشورهای عضو فدراسیون مددکاری باید احساس کنند یک خانواده هستند و به این ترتیب حس تعلق و همبستگی را به عنوان مددکاران اجتماعی در خود ایجاد کنند.رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه فدراسیون بینالمللی با اشاره به اینکه جامعه جهانی به دنبال تغییر آینده و نگاه خود نسبت به مددکاری اجتماعی است، اظهار کرد: برای حل مشکلات نابرابری مددکاران اجتماعی سالهاست که تلاش کردهاند روشهایی را تدوین و اجرا کنند. کشورهای منطقه در تلاش هستند تا توسعه پایدار را در کشورشان ترویج کنند و اقداماتشان را در معرض عموم قرار دهند.وی با اشاره به کیفیت انجام خدمات مددکاری اجتماعی در ایران اضافه کرد: در ایران نیز افراد به مراکز مددکاری اجتماعی به شکل گسترده مراجعه میکردند و چه افرادی که در این مراکز مشغول ارائه و چه کسانی که دریافتکننده خدمات بودند به این فرایند افتخار میکردند.وی با اشاره به تنوع فرهنگی بالا در منطقه افزود: با توجه به این تفاوتها باید از دانش محلی بهره بیشتری برد. همچنین استفاده از فناوریهای نوین باعث ارتباط بیشتر ایران با سایر کشورها خواهد شد.انتهای پیام
wichidika
22-08-2018, 11:20
تهران رکورددار نزاع۳۱ مرداد ۱۳۹۷
تهران- ایرنا- سال گذشته حدود 544 هزار و 470 نفر در کشور به علت نزاع به پزشکی قانونی مراجعه کردند که تهرانیها با 93 هزار و 295 مورد رکورد زدند. رکوردی که نه تنها جای افتخار ندارد، بلکه باید جای خالی توجه ویژه نظام سلامت به این امر را هم در آن جستوجو کرد. [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا، از چپ چپ نگاه کردن و تنه زدن توی خیابان تا دعواهای زن و شوهر و هزاران دلیل دیگر باعث بروز نزاع و درگیریهایی میشود که عاقبت خوشایندی ندارد. اتفاقی با عنوان نزاع که چه در خیابان و چه در خانه میتواند منجر به آمدن اورژانس و بستری شدن در بیمارستان یا فوت شود.
تنها در سال ۹۵ تعداد ۶ هزار و ۹۲۸ نفر به علت صدمات ناشی از نزاع به مراکز پزشکی قانونی استان تهران مراجعه کردند و از این تعداد، ۲ هزار و ۵۹۵ نفر را زنان تشکیل میدادند. البته ممکن است رقم نزاعها بسیار بیشتر از این اعداد باشد، زیرا بسیاری از افراد به دلایل مختلف از مراجعه به پزشکی قانونی ممانعت میکنند. به هر حال شفافترین آمار از میزان نزاعها را باید از رقمهای اعلام شده توسط پزشکی قانونی رصد کرد.
* تهرانیها اول، ایلامیها آخر
تهرانیها در صدر جدول دعوا و زد و خورد قرار دارند و ایلامیها در سال 96 کمترین میزان نزاع را داشتند. سال گذشته حدود 544 هزار و 470 نفر در کشور به علت نزاع به پزشکی قانونی مراجعه کردند که تهرانیها با 93 هزار و 295 مورد رکورد زدند.
همچنین تنها در فروردین ماه امسال 6 هزار و 486 نفر و در سه ماهه ابتدایی سال بیش از 25 هزار تهرانی به علت آسیبهای ناشی از نزاع به مراکز پزشکی قانونی استان تهران مراجعه کردند. مسعود قادی پاشا مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران با بیان این آمارها، گفت: این ارقام افزایش 2 درصدی مراجعه به پزشکی قانونی استان به علت نزاع نسبت به مدت مشابه سال قبل را نشان میدهد.
* نزاع دومین عامل مرگ و میر در اورژانس کشور
سال گذشته و در روز ملی اورژانس، سید حسن هاشمی وزیر بهداشت نیز به این فاجعه اشاره کرده و گفته بود: تا کی میتوان ناوگان اورژانس را تجهیز کرد. چرا باید نزاع دومین عامل مرگ و میر در اورژانس کشور باشد. دستگاههای فرهنگی مسئولند تا از این اتفاقات پیشگیری کنند.
هاشمی در حاشیه همان مراسم به خبرنگاران گفته بود: مصدومان یا ناشی از تصادفات هستند یا نزاعهای شخصی، صنفی و خانوادگی که منجر به جرح میشوند و بالاترین آمار را نیز دارند. وظیفه اورژانس فرهنگ سازی نیست و رسانهها میتوانند در این حوزه کمک کنند. بخشی از این مسائل به دست مردم حل میشود و باید آموزشها از دوران دبستان و دبیرستان به افراد جامعه ارائه شود.
نکته دیگر این است که بر اساس آمارهای سال 95 سازمان اورژانس کشور، حدود 27 درصد تماسها با اورژانس به علت نزاع بوده است. اتفاقی که تعامل و همکاری بیشتری بین دستگاههای مختلف را میطلبد.
* نزاع خیابانی و اشغال تختهای بیمارستانی
سید محمد هادی ایازی معاون اجتماعی وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار سلامت ایرنا درباره برنامهریزیهای این وزارتخانه درباره نزاعهای خیابانی گفت: بالاترین جرمی که در سامانه 110 پلیس ثبت میشود، مربوط به نزاعهای خیابانی است و این موضوع به رفتار مردم برمیگردد. دستگاههایی که در حوزه فرهنگی مسئولیت دارند، باید این موضوع را دنبال و این اشکال رفتاری را برطرف کنند.
ایازی با بیان اینکه در شورای فرهنگ عمومی موضوع فرهنگ سلامت را مطرح کردیم، افزود: در چهارچوب فرهنگ سلامت باید برای مردم اطلاع رسانی کرده و مشکلات را مطرح کنیم. با توجه به اینکه بالاترین آمار جرایم مربوط به نزاعهای خیابانی است و بخش قابل توجهی منجر به مجروحیت افراد و اشغال تختهای بیمارستانی میشود، از دستگاههای مختلف میخواهیم نقش خود را در این زمینه به خوبی انجام دهند.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به نقش مهم رسانهها در راستای کاهش نزاعهای خیابانی گفت: همکاریهای بین بخشی نیز در این زمینه وجود دارد؛ در سند فرهنگ سلامت بر اساس بند 11 سیاستهای ابلاغی نظام سلامت پیشبینی کردیم که از ظرفیت دستگاههای مختلف استفاده کنیم اما تاکنون به طور خاص به مباحث نزاع خیابانی در وزارت بهداشت پرداخته نشده است.
آمارهای بالای نزاع خیابانی بر اساس ارقام سازمان پزشکی قانونی نشان دهنده خلا موجود برای فرهنگ سازی است. اقدامی موثر که میتواند در درازمدت باعث کاهش هزینههای سلامت و کاهش ضریب اشغال تخت در بیمارستانها به واسطه درگیریهای فیزیکی و ضرب و جرح شود.
هرچند معاون اجتماعی وزارت بهداشت بر لزوم این امر تاکید کرد اما به نظر میرسد تشکیل کارگروه ویژه برای بررسی دلایل اصلی این اتفاقات موثرتر باشد. قدر مسلم شرایط اقتصادی و فرهنگی در بروز این اتفاقات موثر هستند و این موضوع نیازمند همکاری بین بخشی و تعامل وزارت بهداشت، شهرداری تهران و سازمانهای دیگر است.
wichidika
29-10-2019, 09:42
شنبه / ۴ آبان ۱۳۹۸
افزایش 2.5 درصدی مراجعین نزاع به پزشکی قانونی در نیمه نخست امسال
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]در نیمه نخست سال جاری 331 هزار و 152 مصدوم نزاع به مراکز پزشکی مراجعه کردند، این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که آمار مراجعین نزاع 323 هزار و 34 نفر بود، 2.5 درصد بیشتر شده است.
به گزارش ایسنا و بنابر اعلام اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل سازمان پزشکی قانونی کشور، در شش ماهه نخست سال جاری از کل مراجعین نزاع 223 هزار و 669 نفر مرد و 107 هزار و 483 نفر زن بودند.
در این مدت استان های تهران با 54 هزار و 981، خراسان رضوی با 28 هزار و 133 و اصفهان با 24 هزار و 361 بیشترین و استان های ایلام با یکهزار و 513، بوشهر با دو هزار و خراسان جنوبی با دو هزار و 117 نفر کمترین آمار مراجعین نزاع را داشتهاند.
یادآور می شود در شش ماهه نخست امسال بیشترین آمار مراجعین نزاع با 61 هزار و 828 نفر در تیر ماه و کمترین آن با 44 هزار و 858 نفر در فروردین ثبت شده است.
با ظاهر خونآلود به پزشکی قانونی مراجعه نکنید
در بسیاری موارد مشاهده می شود که افراد آسیب دیده در نزاع و یا تصادفات جرحی با همان ظاهر خون آلود و پیش از مراجعه به مراکز درمانی، برای تعیین خسارت به پزشکی قانونی مراجعه و تصور می کنند با چنین وضعیت ظاهری خسارات بیشتری به آنان تعلق می گیرد. حال آنکه مراجعه به پزشکی قانونی پیش از دریافت خدمات اولیه درمانی هیچ تأثیری در تعیین خسارت ندارد و آنچه مبنای صدور نظریه کارشناسی قرار می گیرد نوع جراحت است.
بنابراین به منظور رفع برخی ابهامات و آگاهی بیشتر جامعه در ادامه به نکاتی در خصوص مراجعین نزاع اشاره میشود:
1- ظاهر خون آلود تأثیری در صدور نظریه کارشناسی توسط پزشکی قانونی ندارد، آنچه مبنای صدور نظریه کارشناسی در خصوص جراحات است، نوع جراحت و عمق آن است. لذا معاینه دقیق تر ضایعات نیازمند تمیز بودن موضع و بررسی دقیق آن توسط کارشناسان پزشکی قانونی است.
2- همچنین باید افزود که دیگر چیزی به نام طول درمان در پزشکی قانونی تعیین نمیشود و این هم یکی دیگر از باورهای نادرست به یادگار مانده از گذشته است.
3 - برای صدور نظریه کارشناسی در خصوص صدمات ناشی از نزاع توسط سازمان پزشکی قانونی ارائه معرفی نامه از مراجع قضایی و یا کلانتری الزامی است.
4- در مواردی برای بررسی دقیق تر جراحات و یا عوارض صدمات نیاز به اخذ مشاوره و یا تصویربرداری و یا سایر اقدامات پاراکلینیک میباشد، این امر برای حفظ حقوق مراجعین و اظهار نظر دقیق در خصوص صدمات است، لذا صبر و شکیبایی بیشتر مراجعین را می طلبد.
5- در صورت وجود جراحات و صدمات عمده و تهدید کننده، فرد می تواند پس از انجام اقدامات درمانی به پزشکی قانونی مراجعه کنند. سوابق اقدامات انجام شده از سوی پزشکی قانونی از مرجع درمان کننده اخذ خواهد شد تا حقی از فردی ضایع نشود.
6- صدمات ایجاد شده در نزاع (شامل آثار ضرب و جرح) یا مشمول دیه است یا ارش. دیه " مقدار مالِ معینی است که در شرع مقدس به سبب جنایات غیرعمدی بر نَفس، عضو یا منفعت یا جنایات عمدی در مواردی که به هر جهت قصاص ندارد، مقرر شده است". اَرش نیز "دیه غیر مقدر است و میزان آن در شرع تعیین نشده است و دادگاه با لحاظ نوع و کیفیت جنایت و تأثیر آن بر سلامت مجنی علیه و میزان خسارت وارده با در نظر گرفتن دیه مقدر و با جلب نظر کارشناس میزان آن را تعیین می کند." لذا در مواردی که برای صدمه وارده، دیه مقدر وجود نداشته باشد کارشناس پزشکی قانونی بر اساس نوع جراحت و کیفیت آن و تأثیر بر سلامت مُجنی علیه و ایجاد یا عدم ایجاد نقص عضوی و تأثیر در کارایی عضو یا اندام اقدام به تعیین ارش میکنند که میزان ارش نسبت به دیه کامل انسان تعیین میشود.
انتهای پیام
wichidika
29-10-2019, 09:45
تحلیلی بر آمار نزاع در نیمه نخست امسال
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]صبح امروز سازمان پزشکی قانون اعلام کرد که در نیمه نخست سال ۹۸ آمار مراجعین نزاع به پزشکی قانون در مقایسه با سال گذشته افزایشی ۲.۵ درصدی داشته است، موضوعی که این سوال را ایجاد می کند که چرا برخی افراد دست به نزاع زده و اصطلاحا با یکدیگر دعوا میکنند. یک روانشناس به تشریح چرایی این رفتار پرداخت.
امیر محمد صفرانداقی در گفتوگو با ایسنا، درباره آمار منتشر شده از سوی پزشکی قانونی مبنی بر مراجعه ۳۳۱ هزار و ۱۵۲ مصدوم نزاع به مراکز پزشکی قانونی سراسر کشور در نیمه نخست امسال، گفت: مسلما یک عامل مشخص برای افزایش این آمار وجود ندارد و به تبع آن یک نتیجه قطعی نیز نمیتوان از آن داشت و مثلا گفت که مشکلات مردم سبب این دعواها شده و نتیجه قطعی آن هم خشن شدن جامعه است.
وی با بیان اینکه تحلیل این آمار دارای پیچیدگیهای زیادی است، گفت: نزاع پدیدهای چند وجهی است که برای تحلیل دقیق آن باید تیمی متشکل از کارشناسان حقوقی، کارشناس علوم اجتماعی و روانشناسی به دادههای اصلی دسترسی داشته و حتی این امکان را داشته باشند که با تعدادی از مراجعین نزاع صحبت کنند. اما می توان این آمار را به صورت کلی تحلیل کرد.
این روانشناس ادامه داد: به عبارت کلی میتوان گفت که هر چقدر فشارهای وارد بر شهروندان بیشتر شود، احتمال این که این افراد در رسیدن به هدفشان ناکام باشند، افزایش مییابد. نتیجه ناکامی هم هیجاناتی مثل خشم و غم خواهد بود که میتواند به اشکال مختلفی که نزاع یکی از آنهاست خود را بروز دهد. گاهی هم این خشم به خود فرد بازمیگردد و فرد مدام خودش را سرزنش میکند.
صفرانداقی با بیان اینکه ممکن است برخی از نزاع ها به دلایلی شکل گرفته باشد که واقعا بی اهمیت است، گفت: گاهی ممکن است یک بوق زدن ساده در خیابان باعث درگیری شود، آیا بوق زدن باید باعث نزاع شود؟ طبیعی است که خیر اما در مواردی فرد خشمگین که خود را در مقابل مشکلات محل کار، زندگی شخصی، اجتماع و ... خود را ناکام و ناتوان میبیند و با کوچکترین تلنگری از کوره در رفته و اصطلاحا دق دلیاش را سر همان فردی که یک بوق زده خالی میکند و اینطور میشود که برای تخلیه آن خشم مرتکب نزاع می شود.
وی با اشاره به آمارهای منتشر شده از سوی مراجع رسمی در مورد اختلالات روانی و افسردگی اظهار کرد: در مواردی هم افسردگی میتواند منجر به وقوع نزاع یا درگیری شود.
این روانشناس در مورد افرادی که از طریق نزاع قصد رسیدن به اهداف خود را دارند، گفت: گاهی اوقات فرد با خشونت و نزاع قصد رسیدن به هدفش را دارد، حتی ممکن است نیت درگیری هم نداشته باشد، اما یاد گرفته با لحنی نامناسب خواستهاش را پیش ببرد و همین لحن ممکن است موجب درگیری با برخی افراد شود، چنین افرادی حتما باید با کمک روانکار و مشاور اقدام به ترک عادت کنند، چرا که معمولا این رفتار از طریق پدر و مادر یا محیطی که فرد در کودکی یا نوجوانی در آن قرار داشته به فرد منتقل می شود و تغییرش نیازمند جلسات مشاوره و روانکاوی است.
صفرانداقی با تاکید بر اینکه با تمام این جوانب به هیچ عنوان نمی توان گفت که جامعه ما خشن شده است، تصریح کرد: از یک عامل هم نباید غفلت کرد و آن آگاهی مردم است، امروز مردم بیشتر از قبل از حقوق خود با خبر شده و به همین دلیل نیز ممکن است شمار مراجعه کنندگان نزاع به پزشکی قانونی بیشتر شده باشد، اما تعداد وقوع نزاع در کشور کمتر هم شده باشد. به این معنا که اگر در گذشته از هر پنج مورد نزاع یک نفر به پزشکی قانونی مراجعه می کرد، حالا این این آمار به سه نفر به ازای هر پنج نفر افزایش یافته است.
وی در مورد راهکارهای مدیریت و کنترل فرد برای جلوگیری از وقوع نزاع نیز اظهارکرد: بهترین راهکار مدیریت استرس و کنترل هیجانات آنی است، توصیه همیشگی این است که فرد به هیچ عنوان در هنگام عصبانیت و اوج استرس و هیجان تصمیم گیری نکند. در مورد افرادی که این مهارت را ندارند، مراجعه به روانکاو بسیار توصیه میشود.
انتهای پیام
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.