مشاهده نسخه کامل
: غلبه بر سادگی
سلام
از چند نفر در مقاطع مختلف شنیدم که میگن انسان ساده ای هستی و پخته نیستی
و واقعا هم کلاه های بدجوری سرم رفته
27 ساله هستم . برای پخته شدن و غلبه بر این موارد و مشکلات باید چی کار کرد؟
MOHAMMAD_ASEMOONI
02-11-2017, 17:51
سلام
شما باید چند کار انجام بدین:
1- باید این واقعیت در ذهنتون جا بیافته که قیافه معصومانه , لباس شیک و عر و ادوکلان , قشنگ و مودبانه حرف زدن , ناز بودن , پولدار بودن , معروف و مشهور بودن و و دکتر و مهندس و استاد و وکیل و غیره و غیره بودن دلیل بر پاکی و درستی کسی نیست و هر کسی ممکنه پلید و خبیث باشه اما با نقش بازی کردن این پلیدی رو مخفی کنه . پس به همه باید شک کرد اما هرگز بر اساس شک و ظن قضاوت نکنین و به کسی تهمت نرنید , بی احترامی نکند و حتی چپ چپ هم نگاه نکنید بلکه خیلی طبیعی رفتار کنین اما طوری باهاش برخورد کنین که اگر پلید باشه نتونه سرتون رو کلاه بذاره
مثال:
سوار ماشین شخصی مسافرکش هستین . چک پول 50 تومنی میدین به راننده . تا رسیدن به مقصد بقیه پولتون رو نمیده . وقتی رسیدین مقصد حتی درب ماشین رو هم باز نکنین .اگر چیزی نگفت و کاری نکرد بهش بگین بقیه 50 تومن بی زحمت چون ممکنه واقعاً یادش رفته باشه . وقتی بقیه اش رو گرفتین و شمردین اونوقت در رو باز کنین و پیاده شین
یکی میگفت رسیدم مقصد پیاده شدم تا بقیه پول رو بگیرم . گاز داد و در رفت !!!
2- روشهای دزدی و کلاهبرداری رو یاد بگیرین و به خاطر بسپارین تا کمتر و کمتر سرتون کلاه بره.
اخبار 18:30 TV5 - اخبار 20 IRINN - اخبار 20:30 TV2 , سر زدن به سایت پلیس فتا و خوندن ترفندهای هکـرها , خوندن اخبار حوادث در نت و غیره میتونه باعث بالا رفتن سطح آگاهی و هشیاریتون میشه .
این تاپیک رو هم از آخر بخونید
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
========================
3- میگن این گفته نصیحت لقمان حکیم به پسرش هست :
به کسی اطمینان نکن اما خودت مورد اطمینان و امینِ همه باشه
مثال:
اگر کسی ازتون پول خواست , بدون رسید و ضمانت و مدرک و شاهد بهش پول ندین اما اگر کسی پول بی مدرک و شاهد بهتون داد امانتدار باشین و سر موقع پول رو به صاحبش تحول بدین
4- این خیلی مهم هست :
بعضی ها هی اشتباه میکنند , فراموشش میکنند و دوباره تکرارش میکنند !!!! . این اصلاً رفتار عاقلانه ای نیست . یکی از معیارهای سنجش هوش و ضریب هوشی همینه که ببینند فرد چقدر به اشتباهاتش توجه داره و ازشون درس میگیره و دیگه تکرارش نمیکنه . گاهی بهتره اشتباهاتمون رو بنویسیم و گهگهاهی بخونیمشون تا در ذهنمون بمونه
5- استفاده از تجربه های دیگران که گاهی بهای سنگینی هم براش پرداخت کرده اند اما ما میتونیم از تجربه هاشون در درسهایی که گرفتند و ضربه هایی که خوردند استفاده کنیم تا ما مثل اونها ضربه نخوریم .
مثل تاپیک زیر:
6- رفتارتون مثل آدمهای ساده و از همه جا بی خبر نباشه .
مثال:
وقتی با کسی حرف میزنین به چشمهاش نگاه کنین و قاطع و محکم و با صدای رسا صحبت کنین . البته به جنس مخالف نامحرم نمیشه دائم نگاه کرد (قابل توجه مُتَدَیّنها)
توی خیابان دائماً همه چیز رو زیر نظر داشته باشین مثل وقتی که پای خودپرداز هستین یا وقتی صدای موتورسیکلت میاد چون ممکنه گوشی قاپ و کیف قاپ باشه. گوشی به دست کنار خیابون نایستید و یا دائماً اطراف رو نگاه کنین .
دزدها سراغ مردم هشیار نمیرند .
هر کسی اومد باهاتون حرف بزنه باید تصور کنین که ممکنه درد و کلاهبردار باشه پس اقدامات امنیتی رو انجام بدین یعنی همه چیز رو بذارین توی جیبتون اگر امکان داره و بهش زل بزنین و قیافه اش رو به خاطر بسپارین اما در عین حال مودب و عادی باشید .
7- خوش باور و خوشخیال نباشید .
هرگز از یاد نبرید که گرگ صفتی و بی وجدانی و بی رحمی داره روز به روز بیشتر رایج میشه بین مردم
شما باید شکّاک باشید اما عاقلانه شکاک باشید تا بیخودی کسی رو نرنجومید , بیخودی به کسی تهمت نرنید . میشه هشیار و شکاک بود اما رفتاری طبیعی و مودبانه داشت .
8- بعضی از خبیثها و پلیدها با پنبه سر میبرند یعنی با مودبانه و قشنگ حرف زدنشون قربانی رو خواب میکنند و بهش ضربه میزنند.
9- احتمالِ پلید و خبیث بودنِ هیچ کسی رو منتفی ندونید حتی عزیزترین عزیزانتون رو . دشمنانِ امروز دوستانِ دیروزند و دشمنانِ فردا دوستانِ امروز.
10- اسرار زندگیتون رو تا میتونین به هیچکسی نگین . مغز شما باید انبار اَسرار زندگی خودتون و دیگران باشه.
اگر عادت دارین هی برای این و اون درد دل کنین پس این عادتِ خیلی خطرناکی هست .
شما باید شخصیتی قوی داشته باشین تا احساسِ نیاز به درد دل در وجودتون به کمترین حد برسه . اگر متدین هستین این کار خیلی ساده هست چون خدای متعال برترین و ایمنترین هست برای درد دل و پناه جوئی و آرامش گرفتن .
11- در یادگیری باید متواضع باشید تا بیشتر و بیشتر یاد بگیرید و قویتر بشید چون علم و دانش به انسان قدرت میده . خدای متعال , قدرتمندِ مطلق هست چون دانای مطلق هست.
سر به زیر باش اگر طالب فیضی , هرگز نخورد آب زمینی که بلند است .
اگه باز هم چیزی یادم اومد مینویسم إن شاء الله
تمایل دارم علاوه بر سادگی فردی به سادگی جمعی هم اشاره بشه
مثلا همین دیروز یک سایت خبری فیلمی از یه گرگ نشان میداد که از شدت گشنگی به خودخوری روی آورده بود سیل نظرات کاربران و تعجب آنها را شاهد بودم و ناراحتی آنها از فرد دوربین به دست که به جای اینکه حیوان زبان بسته را از گشنگی نجات بده با بی خیالی در حال گرفتن فیلم هست من در جواب کاربران سایت نوشتم تعجب من از تعجب شماست که با اینکه می بینید دولت هم با کاهش سود سپرده بانکی و... مردم را به خودخوری ـ خودخوری سرمایه و ... ـ وادار کرده چیزی نگفته و اعتراضی هم نمی کنید و این همان سادگی جمعی هست که می تواند همانند سادگی فردی خطرناک باشد
من وضعم خراب تر این حرفهاست
چند وقت پیش رو صداقت و سادگی و دلسوزی یک کاری شروع کردیم بعد اوعضاع ناجور شد . همه در رفتند و همه تقصیر ها و مشکلات شد گردن من
مردم برای اینکه خودشون رو راحت کنند و فرار کنند. شرف و وجدان و همه چی رو زدن کنار و همه چیز رو گذاشتن گردن من و رفتند
مردم هم که راحت و از روی ظواهر قضیه قضاوت کردند و من رو مورد حمله قرار دادند و بی مهری کردند...کسانی که شاید یک درصد ماجرا رو هم نمی دونستند
خسته شدم از بس سرم کلاه رفت و از احساس و صداقت و یک رنگی ام سو استفاده شده
MOHAMMAD_ASEMOONI
03-11-2017, 11:06
من وضعم خراب تر این حرفهاست
چند وقت پیش رو صداقت و سادگی و دلسوزی یک کاری شروع کردیم بعد اوعضاع ناجور شد . همه در رفتند و همه تقصیر ها و مشکلات شد گردن من
مردم برای اینکه خودشون رو راحت کنند و فرار کنند , شرف و وجدان و همه چی رو زدند کنار و همه چیز رو گذاشتند گردن من و رفتند
مردم هم که راحت و از روی ظواهر قضیه قضاوت کردند و من رو مورد حمله قرار دادند و بی مهری کردند...کسانی که شاید یک درصد ماجرا رو هم نمی دونستند
سلام دوست عزیز
حالا شما دوست بزرگوار یک صفت و خصلت دیگه رو مطرح کردین . صفتِ درستکار بودن
نصیحت لقمان حکیم رو به خاطر بیارید
به کسی اطمینان نکن ساده و هالو نباش تا سرت کلاه نره , اما خودت مورد اطمینان همه باش درستکار و امین و امانتدار باس تا سر دیگران رو کلاه نذاری
بحث شما در مطلب دومتون دقیقاً قسمت دوم نصیحت لقمان هست
==============================
در تاپیک تراوشات فلسفی یک مطلبی نوشتم که معنیش اینه:
کسی که عادت نداره اشتباهش رو به گردنِ دیگران بندازه , این فرد خیلی کم هم اشتباه میکنه چون در همون آغاز کار به فکر عاقبتش هست و اگر بدونه کار درستی نیست و پایان خوشی نداره و پای ظلم کردن و گیر افتادن و آبروریزی و پذیرفتن اشتباه و مسئولیتش و مجازات در میونه پس اصلاً انجامش نمیده .
این خصلت شما به احتمال 99% از همون درستکار بودنِ شماست که علتش 2 چیز میتونه باشه:
1- وجدان داشتن
2- ایمان داشتن اگر شما منکر وجود خالق و امتحان بودنِ زندگیمان در دنیا و قیامت و حساب و کتاب قیامت هستید پس این کار شما فقط از باوجدان بودنتون هست
اما اگر متدیّنید (مردم به اشتباه میگن مذهبی) پس درستکاری شما هم از وجدانتون هست هم از ایمانتون
کافر (مُنکِر ) اگر درستکار باشه پس علتش باوجدان بودنشه اما مومن واقعی هم وجدان داره هم ایمان و علت درستکار بودنش هر دو تای اینهاست .
برای همین امام حسین ع فرمود:
اگر دین ندارید لااقل آزاده باشید
یعنی اگر ایمان به خدا و قیامت ندارید لااقل وجدان و انصاف داشته باشید
================================
افرادی مثل شما که به علت وجدان داشتن و یا وجدان و ایمان داشتن مسئولیت خطاهاشون (اشتباهاتشون) و خطایاشون (گناهانشون) رو میپذیرند و انکار نمیکنند به گردن دیگران هم نمیندازند , این افراد ممکنه در نوجوانی و ابتدای جوانی به دلیل کم تجربه بودنشون فریب بخورند و با دیگری یا دیگران همراه بشند برای یک کار اشتباه یا گناه و وقتی گیر میافتند مسئولیتش رو میپذیرند
اما با افزایش تجربه هاشون و درس گرفتن از خطاها و خطایا (خطایا جمع خطیئه هست ) دیگه اونقدر هشیار میشند که اصلاً کار اشتباه رو از قبل از انجامش تشخیص میدند و سراغش نمیرند و دعوت کسی رو هم برای انجامش نمیپذیرند
====================
یکی از بزرگترین نعمتها در این دنیا همین هست که انسان برسه به درجه های بالای علم و دانش و تجربه و دیگه بتونه قبل از انجام کار اشتباه و گناه , متوجهش بشه و فربب وسوسه ها رو نخوره و اصلاً انجامش نده (پیشگیری)
====================
چیزی که الان شما بهش نیاز دارین کسب تجربه های بیشتره تا حتی اگر تمام مردم شهر هم با همدیگه بخواند برند یک کار خطا و گناه انجام بدند شما باهاشون همراه نشید (مثل ماجرای ابراهیم ع در قرآن کریم که مردمش یا همون قومش ماه و سیاره و خورشید رو میپرستیدند , بهشون گفت کارتون خطا هست و من با شما همراه نمیشم . من خدای یکتا رو پرستش میکنم )
===========================
خلاصه:
کار شما در به عهده گرفتن مسئولیت اشتباهتون یک کار درست هست که ناشی از وجدانتون و یا وجدان و عقیده و ایمانتون هست و از سادگی و هالو بودن نیست
ولی اگر مسئولیت خطای دیگران رو به عهده میگیرین میتونه ناشی از ایثار یا عشق یا ایمان باشه و گاهی این کار خطا هست مثل کسی که به دروغ اعتراف میکنه به قتل یا سرقت تا قاتل یا سارق حقیقی مجازات نشه
شما باید برسید به جائی که علم و دانشتون و تجربتون از زندگی اونقدر زیاد بشه که کمتر در مخمصه گیر بیافتین یعنی کمتر اشتباه کنین و کمتر و کمتر هم گناهان کوچک انجام بدین و از گناهان کبیره هم کاملاً دور بشین (اگر که متدین هستید)
لیستی از گناهان کبیره و صغیره در این تاپیک هست
=================================
اگر شما باوجدانید اما متدین نیستید باید سریعاً با کسب علم و دانش کافی و داوطلبانه و با اراده ی خودتون متدین بشید وگرنه بدجوری ضرر میکنید چون از خطاها و خطایا دوری میکنین فقط برای وجدانتون نه برای ترس از خدا یا طمع به بهشت خدا یا عشق به خدا . پس در آخرت هم پاداشی ندارید و کلی ضرر میکنین . بزرگترین ضرر هست این . سنگینترین خسارتی که به یک آدم میتونه وارد بشه (باختن در امتحان و آزمایش دنیا و از دست دادنِ نعمتهای بیکرانِ ابدیِ خالق جهان هستی)
================================
کورکورانه از مردم تقلید نکنید . همیشه عاقبت کار رو با دوراندیشی ببینید تا اگر عاقبتش خیر نیست اصلاً انجامش ندین و تحت تاثیر وسوسه ها و یا افتادن توی رودربایستی انجامش رو قبول نکنین
این همون جمله ی معروف هست:
نه گفتن رو یاد بگیرین و از بچگی به فرزندانتون هم یاد بدین
هر کسی که دعوتتون میکنه به انجام کار اشتیاه یا گناه بهش نه بگین چه نفس خودتون باشه (نفس أمّارة) چه وسوسه ی ابلیس چه مردمِ کافر و یا منافق و یا فاسد و یا مفسد و یا گمراه
این احساس بدی که الان نسبت به خودتون داره اذیتتون میکنه بیشتر بخاطر این اتفاق اخیر هست ... بذارید یکم زمان بگذره حالتون بهتر میشه ... این مسایل ممکنه برا همه پیش بیاد ... فقط دیگه حواستون باشه قبل از هر کار مهم و پولی تا جایی که میتونید تجقیق کنید و مشورت بگیرید ... به هیچ کس اعتماد نکنید و تا جایی که میتونید کارهای مهمتون رو براشون مدرک بگیرید، یه فاکتور، یه چک، یه امضا و ... اصلا و ابدا در کارهای مهم به اینکه دیگران ممکنه در موردتون چی بگن اهمیت ندین، با هیچ کس تعارف نداشته باشید، گول تیپ و ظاهر کسی رو نخورید، چرب زبونا از همه خطرناک تر هستن، تو جامعه ما بخوای آدم خوب و با معرفت و ... باشی به احتمال بسیار سرت کلاه میره ...
خلاصه بخای دیگه کلاه سرت نره بزن تو کار مرام قیصر ... "احترامت واجبه خاندایی! اما حرف از مردونگی نزن که هیچ خوشم نمیآد … کی واسه من قد یه نخود مردونگی رو کرد تا من واسش یه خروار رو کنم؟ … این دنیا همیشه واسه من کلک بوده و نامردی … به هر کی گفتم نوکرتم خنجر کوبید تو این جیگرم …" :n02:
mehdi_08
06-11-2017, 17:57
سلام
من هم اعتراف کنم که زیادی ساده هستم و زود اعتماد می کنم (حتی چند نفر هم همینمورد روبهم گوشزد کردن)
تا این که در کسب و کارم کار دستم داد :n27:
دقیقا 2 فرد چرب زبان خیلی راحت تونستن اعتمادمو جلب کنن و نسیه جنس ببرن و منم زود اعتماد کردم (در حالی که مثلا با خودم گفته بودم نسیه ندم به کسی)، حالا باید بدوم دنبال پولم :n35:
مبلغش کمه ولی شد تجربه خوبی برام
از این به بعد نباید اعتماد کنم خصوصا به افراد چرب زبان و حراف ، کسانی که زیادی از خودشون تعریف می کنن یه جای کارشون می لنگه
دیدن فیلم و خواندن کتاب در حوزه های مختلف به انسان کمک میکنه
دوستان سادگی را با ساده لوحی اشتباه نگیرند
ساده باشید ساده لوح نباشید
دوستان سادگی را با ساده لوحی اشتباه نگیرند
ساده باشید ساده لوح نباشید
با سلام
لطفا بیشتر توضیح دهید و مثالی بزنید
با سلام
لطفا بیشتر توضیح دهید و مثالی بزنید
ببینید وقتی فردی ساده هست یعنی زندگی پر الایش را دوست ندارد و از زندگی حالت زرق و برق دار پیش هر کسی که میخواد باشه خوشش نمیاد (البته این با اون گفته که کی از پول بدش میاد" فرق داره ها) برای اینکه سرت رو درد نیارم یه نمونه بارز سهراب سپهری زندگی ساده ای داشت
ولی ساده لوحی چیست
ساده لوحی یعنی اینکه هر چیزی رو بشنویم باور کنیم و به خصوص دلمون فورا براش بسوزه
مثلا از شما اومدند با بلبل زبانی یا ... جنس خریدند. و یا ممکنه یه روز دلتون برا یه نفر که زیاد بدهی داشته باشه بسوزه جنس بدین.
شما باید اینطور باشین که دل من نمیسوزه ولی من را هم در غم خود شریک بدان همین و بس!
وقتی میخواین کاری انجام بدین از همون اول رو تصمیمی که گرفتین بایستین و اجازه ندین کسی تو حریم شما وارد بشه
به خصوص به خصوص به خصوص بازار و کار! اصلا و ابدا
javad2015
10-11-2017, 17:02
سادگی یعنی اهتماد سریع به طرف مقابل که هر چی میگه درسته و .....
اینو در نظر داشته باشه هر کسی حدالامکان اول نفع خودش رو میبینه.در هر مساله ای.
ملا نصرالدین
13-11-2017, 15:38
خسته شدم از بس سرم کلاه رفت و از احساس و صداقت و یک رنگی ام سو استفاده شده
برای پخته شدن اول توانایی نه گفتن را بیاموزید.مهم نیست که دیگران ناراحت بشوند.انها کم کم یاد میگیرند و میفهمند که رفتار شما این هست و باید توقعات و خواسته های معقول از شما داشته باشند
دوم به هیچ کسی مخصوصا دوستان نزدیک اعتماد نکنید.ادم ها بیشتر از نزدیکانشون ضربه میخورند تا افراد غریبه.اعتماد نکردن به معنی بدبین بودن نیست.در زندگی خوش بین و امیدوار باشید ولی نسبت به کسب و کار و اینده و تلاش خودتان.نه نسبت به اطرافیان و دوستان.این رو بدونید روزگار جوری شده که همه فقط و فقط به منافع شخصی خودشان فکر میکنند.
سوم مردم رو بشناسید.ادمی که خیلی زبون میریزه حتما یه ریگی به کفشش داره.ادمی که خیلی قسم میخوره حتما یه دروغی داره میگه.ادمی که یهویی مهربون میشه حتما یه چیزی ازت میخواد
چهارم حساب حساب کاکا برادر.توی حساب کتاب ها دقیق باشید.توی هر کاری که میخواهید شروع کنید اول حساب و کتاب ها رو معلوم کنید.اگر چیزی میخرید یا میفروشید حتما از شخصی که میخرید رسید و فاکتور بگیرید و به کسی که میفروشید فاکتور بدهید.تا ریز مخارج رو بنویسید .قانون کاسبی همینه.دوستی و فامیلی جای خود.کار هم به جای خود
پنجم.هر کاری رو میخواهید شروع کنید قبلش تحقیق کنید.چه شرایطی لازم داره.چقدر سرمایه میخواد.هر جایی که میخواهید بروید ببینید از چه مسیری بهتره.کلا از سوال پرسیدن نترسید.از اینکه دیگران شما رو بخاطر سوال پرسیدن مسخره کنند نترسید
ششم اعتماد به نفس داشته باشید.و بر خدا توکل کنید
با تشکر از همه
خوشحال میشم باز هم نظرات بگذارید
homaadib
02-02-2018, 14:48
منم این جوریم همه سرم کلاه میزارن :n03:
دوستان نصایح بسیار خوبی کردن جا داره تشکر کنم ازشون چون خودم خوندم و استفاده کردم
اما از تجربیات خودم بگم
همیشه همه احتمالات و حتی بدترین احتمالات رو در نظر بگیرین و روی حرف هیچکس حسابی باز نکنید
مثلا در مورد پول قرض دادن من دوستی دارم که ادم خوش قولی هستش و خیلی بمن کمک کرده و منم همینطور چند وقت پیش بهش 5 ملیون تومن دادم تا در جایی برام سرمایه گذاری کنه (امکان سرمایه گذاری با نام خودم وجود نداشت) من ازش سفته و دستخط گرفتم با اینکه بهش اعتماد داشتم ولی بهش گفتم اگه خدایی نکرده به صورت ناگهانی اتقفاقی بیافته مثلا تصادف کنی تکلیف من چیه و چطور باید ثابت کنم بهت پول دادم؟
پول من دست تویه و اگرم من سفته رو بخوام حتی پاس کنم تو چیزی از دست نمیدی اونم قانع شد
یا وقتی دوستی ازم پول قرض میخواد شرایط رو میسنجم ببینم خودم بدون این پول مشکل نمیخورم برای مثال این ماه هنوز حقوق ما واریز نشده و دوستی چند هفته پیش پول خواست و گفت با حقوق این ماه میدم منم ذخیرهه ام کم بود و ندادم ایشون ناراحت شد ولی من الان خوشحالم چون اگه پول ذو داده بودم خودم نه کرایه خونه رو میتونستم بدم و نه تا امروز پول برای خرید داشتم
منظورم کمک نکردم و پلید بودن نیست منظورم اینه خوشخیال نباشید و اول از همه منافع خودتون رو در نظر بگیرید
vBulletin , Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.