PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : بزرگترين رايانه ساز جهان ۱۳ هزار کارمند را اخراج می کند



ali_boujari
07-05-2005, 12:53
شرکت رايانه سازی آی بی ام تصميم گرفته است ۱۳ هزار نفر يا چهار درصد از کارکنان خود را در راستای اصلاح ساختار برای تقويت فروش اخراج کند.
اکثر اين کارکنان در واحدهای اروپايی اين شرکت آمريکايی مشغول به کارند و آی بی ام می خواهد توجه خود را روی بازارهای دارای رشد سريع متمرکز کند.

مسئولان بزرگترين رايانه ساز جهان ابراز اميدواری کرده اند با اخراج اين گروه حدود يک و نيم ميليارد دلار صرفه جويی کنند. اين شرکت در اروپا يکصد هزار کارمند دارد و حدود ۲۵ هزار نفر آنها در بريتانيا زندگی می کنند.

سخنگوی اتحاديه کارگران آی بی ام اين تصميم را اقدامی "شتابزده و بی محابا" در واکنش به نتايج مالی اين شرکت توصيف کرد و خواستار گفتگو بين رهبران اتحاديه و مديران شرکت شد.

اين خبر درست چند هفته بعد از آن اعلام می شود که آی بی ام اعلام کرد درآمدش در سه ماهه نخست سال ۲۰۰۵ ضعيفتر از انتظار بوده است. اين شرکت که دفتر مرکزی آن در شهر نيويورک واقع شده، ناتوانی در عقد قراردادهای فروش و رشد کند اقتصادی در بازارهای مهم اروپايی خود را در اين مورد مقصر دانست.

سود خالص آی بی ام در سه ماهه منتهی به ۳۱ مارس ۲۰۰۵ يک ميليارد و ۴۱۰ ميليون دلار يا ۸۵ سنت برای هر سهم اعلام شده است. سود اين شرکت در دوره مشابه سال گذشته يک ميليارد و ۳۶۰ ميليون دلار بود.

فروش اين توليدکننده رايانه در سه ماهه نخست سال جاری ميلادی حدود ۲۲ ميليارد و ۹۰۰ ميليون دلار عنوان شده ولی تحليلگران پيش بينی می کردند اين رقم ۲۳ ميليارد و ۲۰۰ ميليون دلار باشد.

نوسان کارمند

شمار کارکنان آی بی ام در سال ۱۹۸۵ به اوج خود يعنی ۴۰۵ هزار نفر رسيد و بعد در سال ۱۹۹۴ به ۲۱۹ هزار نفر کاهش يافت. اين شرکت تا دسامبر سال گذشته ۳۲۹ هزار نفر کارمند داشته است.

اروپا نقطه ضعف آی بی ام در سه ماهه نخست ۲۰۰۵ بود و اين شرکت کندی رشد اقتصادی در کشورهايی مانند آلمان، فرانسه و ايتاليا را مقصر می داند.

هنگام انتشار خبر افت فروش در سه ماه اول، مارک لوريج، رييس مالی آی بی ام هشدار داد که "اصلاحات بزرگی" بايد صورت پذيرد. اين گروه اکنون قصد دارد برنامه ها و عمليات خود در اروپا را برای کاهش ديوان سالاری در کشورهای دارای رشد پايين يکپارچه سازد.

اين شرکت در بيانيه ای اعلام کرد: "آی بی ام چند واحد عملياتی کوچکتر و انعطاف پذيرتر در اروپا داير می کند تا تماس مستقيم با مشتری را افزايش دهد."

جان بوکووينسکی، سخنگوی اين غول رايانه سازی اعلام کرد که اکثر اين کارکنان مازاد بر نياز داوطلبانه بيرون خواهند رفت و مذاکره با اتحاديه ها و شوراهای کار برای تعيين جدول زمانی اين اخراجها در اروپا آغاز شده است.

با اين حال، تحليلگران ابراز ترديد کردند که اين شرکت بتواند همه اين کارکنان مازاد را بدون توسل به زور کنار بگذارد. مارک هرسکوويتس، مدير يک صندوق سرمايه گذاری در آمريکا، گفت: "نمی دانم آی بی ام چگونه می خواهد ده هزار نفر را کنار بگذارد."

وی افزود که مشکلات آی بی ام ربطی به کندی رشد صنعت جهانی فناوری اطلاعات ندارد. اين شرکت قبلا نيز گامهايی برای يکپارچه سازی ارکان مديريت خود برداشته و واحد توليد رايانه های شخصی خود را به مبلغ يک ميليارد و ۷۵۰ ميليون دلار به شرکت چينی لنوو فروخته است.

ساليان سال است که آی بی ام کوشيده است تا بفهمد چند نفر کارمند نياز دارد و شمار کارکنانش از اواخر دهه ۱۹۸۰ نوسان داشته است.

شمار کارکنان آی بی ام در سال ۱۹۸۵ به اوج خود يعنی ۴۰۵ هزار نفر رسيد و بعد در سال ۱۹۹۴ به ۲۱۹ هزار نفر کاهش يافت. اين شرکت تا دسامبر سال گذشته ۳۲۹ هزار نفر کارمند داشته است.