ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : فشار خون ناشی از استرس

foxlab
18-10-2015, 15:32
با سلام و یاد خدا
بنده متاهل و 30 سالم هست.پارسال همین موقع اتفاقی متوجه شدم که فشار خونم بالاست که با مراجعه به متخصص داخلی،متخصص قلب و متخصص ریه و چکاب ها از غدد آدرنال گرفته تا اسپیرومتری و نوار قلب و تست ورزش همگی نرمال بود.
فقط توی تست ورزشم با یک شیب معنادار فشارم رو به فزونی بود.راستش دکتر می گفت که شما آزمایشات نرمال هست ولیکن باید با یک روز دستگاه هولتر رو توی خونه استفاده کنی تا فشارخون 24ساعتت مشخص بشه.

از اونجایی که 4،5 سالیه که سرترالین واسه استرسم میخوردم به این نتیجه رسیدم که قطعا این استرسه که فشارم رو بالا میبره و حس کردم که پیگیری بیشتر منو حساستر و فشارم رو بیشتر میکنه درنتیجه بیخیال شدم ولی طبق تجویز متخصص داخلی قرصهای زاناکس رو چند هفته و لوزارتان و متوپرونونول و سرترالین رو چند ماهی مصرف کردم و وقتی که دیدم استیبل شد کم کم همه رو بجز سرترالین قطع کردم. توی این ماههای که قرص نمیخوردم فشارم توی خونه همیشه زیر 13/8.5 بود.

تا اینکه بعداز حدودا 10 ماه،امسال موقع موسم حج و حادثه منا مامانم مکه بود و استرس وحشتناکی بخاطر اون گرفتم ،توی این حین هم رفته بود دندون پزشکی که اونجا بهم گفت انگار استرس داری و فشارم رو گرفت 15/9 بود هی گفت فشار منم استرسم بیشتر شد تا 18/9.5 رفت بالا درحالی که هیچ وقت اینقدر بالا نمی رفت خونه که رسیدم و آروم تر شدم حدودا 14روی9 بود و فرداش زیر 13.9 رو 8.9 بود.ولی مطابق پارسال چون حس کردم هنوز استرس دارم شروع کردم به خوردن قرصهای سال گذشته (جز سرترالین روزی یکی زاناکس روزی دوتا و متوپرولول 50 روزی دوتانصف و لوزار 25 روزی دوتا مصرف میکنم.) که با این قرصهای زیر13.5 روی 8 هست.
با توجه به اینکه تحقیقات جدید هم نوسانات فشار رو از فشارخون بالا خطرناکتر اعلام کرده پس از شما عاجزانه درخواست کمک دارم.

ضمنا گرچه ورزش نمیکنم.ولی نمک هم اصلا نمیخورم و از خوردن قرصهای جورواجور هم دیگه خسته شدم. دنبال یه برنامه اصولی و منطقی یا ترکیبی برای بهبودی استرس و فشارخونم هستم.

masooyan
18-10-2015, 17:25
مصرف چای سفید رو به شما پیشنهاد میکنم یک آرامبخش قوی هستش و هم به نرمال شدن فشار خونتون کمک میکنه و همچنین عرق برگ زیتون برای کاهش فشار خون.

M.R.S.
19-10-2015, 00:20
دوست عزیز،با تغییر شرایط روحی و استرس های گوناگون،فشار خون ماندد سایر علائم حیاتی بدن تغییر میکنه که این موقتی و طبیعی هست
اما یک فشار خون به اسم اسنشیال وجود داره که علل مختلف و حتی کاملا شناخته نشده ای داره که در این نوع فشار خون هم ژنتیک نقش داره و هم شرایط محیطی

در درمان فشار خون راه اول تغییر سبک زندگی هست،یعنی رعایت رژیم غذایی،دوری از سیکار،استرس و فعالیت بدنی
در مرحله بعدی درمان دارویی توصیه میشه که معمولا با یک نوع دارو شروع میشه و بعد در صورت عدم کنترل،دارو های دیگه اضافه میشه

اما پیشنهاد من این هست که اول از همه فشار خون در شما اثبات بشه،در حال حاضر هم در افراد زیر 60 سال بدون بیماری زمینه ای درمان دارویی فشار خون برای فشار بالا تر از 140/90 توصیه میشه
برای درمان فشار خون به متخصص داخلی یا فوق تخصص نفرولوژی یا متخصص قلب میشه مراجعه کرد

foxlab
19-10-2015, 12:31
ممنون از جواب دوستان،سوال دیگری که دارم اینه که" برای کسی که ذاتا و ژنتیک استرسی هست،حالت بدون تنش و درحالت آرامش":
1- زمان عدم مصرف قرصهای فشارخون، بصورت نرمال فشار خون چند باید باشه؟ آیا باید زیر 13 روی 8 باشه یا باید زیر 14 روی 9 باشه؟

2-زمان مصرف قرصهای فشارخون، بصورت نرمال فشار خون زیر چند باید باشه؟

M.R.S.
19-10-2015, 13:53
ممنون از جواب دوستان،سوال دیگری که دارم اینه که" برای کسی که ذاتا و ژنتیک استرسی هست،حالت بدون تنش و درحالت آرامش":
1- زمان عدم مصرف قرصهای فشارخون، بصورت نرمال فشار خون چند باید باشه؟ آیا باید زیر 13 روی 8 باشه یا باید زیر 14 روی 9 باشه؟

2-زمان مصرف قرصهای فشارخون، بصورت نرمال فشار خون زیر چند باید باشه؟

درصورتی که فرد مبتلا به فشار خون اولیه شده باشه،یعنی فشار خون بالای 140/90 در افراد زیر 60 سال و 150/100 در افراد بالای 60 سال ،باید درمان دارویی برای وی آغاز بشه
بنابراین کسی که بیماری فشار خون در وی مشاهده شده،یعنی طی ویزیت های مکرر فشار خون بالا داشته و یا با مانیتور 24 ساعته،بالا بودن فشار خون ثابت شده باید درمان رو آغاز کنه،دارو باید به طور مرتب مصرف بشه و ارتباطی با بالا بودن یا نبودن فشار فرد نداره
بسته به شرایط فرد و بیماری ها زمینه ای و ریسک عوارض عروقی،بعد از طبیعی شدن فشار خون،تصمیم گرفته میشه که داروهای فشار خون قطع بشه یا همچنان درمان ادامه داشته باشه
استنباط من این هست که شما مشکل فشار خون رو داشتید،که با دارو کنترل شده بوده اما باز مجدد با قطع دارو فشار خون بالا دارید
پس دارو ها رو ادامه بدین،مقطعی مصرف نکیند،بعد از چند ماه برای ویزیت و نیاز به قطع دارو یا ادامه دادن اون به پزشک(داخلی-/فرولوژی/قلب) مراجعه کنید

foxlab
22-10-2015, 09:14
ممنون
با این تفاسیری که فرمودین من اکثرا در حالت بدون تنش در منزل فشارم 13روی 8 هست و
توی مطب بخاطر استرسی که میگیرم فشارم بالای 14 روی 9
میشه گفت من فشارخون دارم یا نه؟

M.R.S.
22-10-2015, 10:53
کسانی که در مطب افزایش فشار خون دارند،که به اصطلاح فشار خون روپوش سفید گفته میشه،مستعد ابتلا به پرفشاری خون هستند
برای این افراد میشه مانیتور ۲۴ ساعته فشار خون انجام داد و در صورت دیده شدن پرفصاری خون،دارو تجویز کرد

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

foxlab
28-10-2015, 12:49
خیلی خیلی ممنون از پاسخ مجددتون،یه سوال اساسی دیگه که دارم و سوال خیلیهاست.
-آیا فشارخون بالا درمان قطعی دارد؟
اگر نه:
-آیا میتوان از طریق مصرف دارو،ورزش،رژیم غذایی مناسب،دوری از تنش فشارخون را تثیت نمود و سپس مثلا یعد از یکسال تمام موارد قبل را ادامه داد ولی کم کم قرص را حذف نمود؟ یا خوردن قرص باید مادام العمر باشد؟

M.R.S.
28-10-2015, 14:09
درمان قطعی درباره فشار خون های ثانویه صدق میکنه که با برطرف کرپن عامل زمینه ای مثلا فئوکروماتوز،فشار خون هم بهبودی پیدا میکنه
اما چون فشار خون اولیه،علت مشخصی نداری فقط میشه کنترلش کرد

در مورد ادامه درمان یا قطع اون بعد از طبیعی شدن فشار خون عوامل زیادی هست که باید در نظر گرفته بشه؛مثلا اگه خطر بالا برای ایجاد بیماری های عروقی وجود داشته باشه درمان رو ادامه میدیم چون باعث کاهش مرگ و میر این افراد میشه
اما در کل میشه گفت امکان قطع دارو هم وجود داره

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

foxlab
31-10-2015, 10:27
با سلام مجدد،اگر امکانش هست بفرمائید که:
با عنایت به اینکه معمولا فشارخون درحالت عادی و نرمال زیر12/8 و آخرین مرحله پیش فشاری خون 13.9/8.9 می باشد،پس در یک فرد کاملا سالم
1-ماکزیمم فشار خون در حین انجام ورزشهای مثل فوتبال و دوچرخه سواری در چه محدوده ی می بایست باشد؟
2-ماکزیمم فشار خون در حین تنش و اضطراب یا عصبانیت در چه محدوده می بایست باشد.؟

از حسن توجه شما بسیار سپاسگذارم.