PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : رنگ در چای مصرفی



Life24
21-06-2015, 14:15
به گزارش پایگاه خبری سازمان غذا و دارو، سولماز چوبکی با اشاره به اینکه بیشترین تولید چای در استان های گیلان و مازندران است، افزود: نوشیدنی چای به دلیل اینکه جزو اقلام سبد خانوار محسوب می شود به لحاظ سلامتی از اهمیت بسیار زیادی برای سازمان غذا و دارو برخوردار است.




وی اظهار داشت: سرانه مصرف چای برای هر نفر در سال حدود یک و نیم کیلوگرم بوده و چای یکی از پرمصرف ترین نوشیدنی ها است بنابراین الزاماتی را در ضوابط از جمله اندازه گیری باقیمانده سموم و فلزات سنگین اعمال کرده ایم که اولویت با چای های وارداتی به کشور است .




وی ادامه داد: همه چای های وارداتی کشور از لحاظ تمامی ویژگی ها مورد آزمون قرار می گیرند.




کارشناس تخصصی چای سازمان غذا و دارو گفت: بنا به اطلاعات مرکز تحقیقات چای ، از آفت کش ها برای چای های تولید داخل کمتر استفاده می شود مگر اینکه باغات چای مجاور با سایر باغات از جمله باغات مرکبات باشد، با این حال علاوه بر چای های وارداتی، الزاماتی را برای بررسی باقیمانده سموم چای های تولید داخل نیز قرار داده ایم.




چوبکی افزود: از دیگر اقدامات سازمان غذا و دارو بازنگری یکسان سازی عناوین چای، با توجه به تنوع فرآورده های چای، از جمله انواع چای های سیاه و سفید، اولونگ، معطر، کیسه ای، بدون کافئین و دمنوش های گیاهی و میوه ای و غیره، است.




وی خاطر نشان کرد: واحدهای تولیدکننده چای باید موارد برچسب محصول را به گونه ای درج کنند تا مصرف کننده بتواند به راحتی با مشاهده برچسب روی محصول چای مصرفی خود را از لحاظ نوع چای و ترکیبات تشکیل دهنده از جمله نوع و میزان طعم دهنده انتخاب کند.




کارشناس تخصصی چای سازمان غذا و دارو گفت: چای های وارداتی نیز که دارای پروانه بهداشتی ورود و کد رهگیری روی برچسب محصول هستند، مورد تایید این سازمان هستند .




چوبکی تصریح کرد: از لحاظ ظاهر تشخیص چای های تقلبی مشکل است زیرا اکثرا چای های حاصل از باغات مختلف در واحدهای تولیدی ترکیب شده تا محصولی با ذائقه مصرف کننده از لحاظ رنگ و طعم تولید شود.




وی افزود: بنابراین پیشنهاد ما این است که خریداران چای از لحاظ ظاهری صرفا استناد به برچسب محصول داشته باشند و مشخصاتی مانند مواد متشکله، نام کارخانه تولیدی، شماره پروانه بهداشتی ساخت، تاریخ تولید و انقضاء و لوگو سازمان غذا و دارو و شماره پروانه بهداشتی ورود را نیز مد نظر قرار دهند .




چوبکی با بیان اینکه مصرف کنندگان می توانند با یک آزمایش ساده متوجه شوند که در چای مصرفی رنگ بکار رفته است یا نه ، گفت : مصرف کنندگان می توانند چای را داخل آب سرد بریزند اگر رنگ پس دهد یعنی رنگ به آن اضافه شده حتی آن رنگ می تواند مجاز و خوراکی باشد ولی افزودن رنگ به چای از نظر ما غیرمجاز است.




وی خاطرنشان کرد: مصرف کنندگان به موارد درج شده بر روی برچسب محصول از جمله شماره پروانه ساخت محصولات داخلی یا کد رهگیری جهت محصولات وارداتی دقت کنند؛ همچنین می توانند آمار چای های وارداتی و تولید داخل که دارای مجوز از سازمان غذا و دارو می باشند را از سایت سازمان غذا و دارو دریافت یا با سامانه 1490 جهت پیگیری اصالت کالا تماس بگیرند.

Life24
21-06-2015, 16:04
اینکه در اب سرد چایی بریزیم و رنگ نداد یعنی رنگ نزدن بهش..زیاد درست نیست. من چایی که مطمئنم رنگ خورده رو گذاشتم و رنگ پس نداد
چایی که در چند دقیقه مشکی میشه ..مشخص هست رنگ و عطر داره و چایی اصل نیست
چای ایرانی خوب چایی هست و طبیعی هست و سالم