ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : پدر علم کویرشناسی: نسبت به جنگل‌های زاگرس کم‌توجهی شده است



wichidika
09-06-2015, 13:16
پدر علم کویرشناسی: نسبت به جنگل‌های زاگرس کم‌توجهی شده است :n16:





([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] B%8C-%D9%86%D8%B3%D8%A8%D8%AA-%D8%A8%D9%87-%D8%AC%D9%86%DA%AF%D9%84-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B2%D8%A7%DA%AF%D8%B1%D8%B3)
پدر علم کویرشناسی ایران گفت: متاسفانه تاکنون نسبت به جنگل‌های غرب کشور کم‌توجهی شده و بیشتر تمرکز بر روی جنگل‌های شمال بوده است.

پرویز کردوانی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه ایلام، با ابراز تأسف از آتش‌سوزی‌های اخیر در جنگل‌های ایلام، اظهار کرد: جنگل‌های غرب کشور چون در کوه‌های کاستی و آهکی هستند بر روی آب زیرزمینی تأثیر دارند به‌طوری‌که اگر جنگل‌ها از بین بروند تمام رودها و سراب و چشمه‌ها اعم از کرخه، کارون، دز و. همه خشک می‌شوند.

وی ادامه داد: در ریشه درختان باکتری وجود دارد به‌طوری‌که در هر گرم آن میلیاردها باکتری دارد که این باکتری‌ها که موجودات زنده هستند و تنفس می‌کنند اکسیژن هوا را می‌گیرند و co2 می‌دهند و این co2 در ریشه انباشته می‌شود و با آب بارندگی اسیدکربنیک را ایجاد می‌کند و این اسید به وجود آمده کوه‌های آهکی را حل می‌کند و بانفوذ خود شبکه آبیاری درست می‌کند به همین دلیل با نابودی جنگل می‌توان گفت تمام سراب‌ها و رودها خشک می‌شوند.

پدر علم کویرشناسی ایران با بیان اینکه نسبت به جنگل‌های غرب کشور توجه کمتری شده و بیشتر به جنگل‌های شمال کشور توجه می‌شود، خاطرنشان کرد: اکنون جنگل‌های استان به طرق مختلف از بین می‌روند که یکی از این عوامل آتش‌سوزی است که چند روز پیش حجمی از جنگل‌های ایلام را از بین برد و متأسفانه امکانات برای اطفا حریق در این مناطق نسبت به شمال کمتر است و با توجه به گرم و خشک بودن هوا در مناطق زاگرس کوچک‌ترین آتشی که اتفاق بیفتد بیشتر مناطق جنگلی را در برمی‌گیرد.

کردوانی گفت: یکی از دلایل دیگر نابودی جنگل‌های زاگرس آفتی است که به جان این جنگل‌ها افتاده و هنوز نتوانسته‌ایم آن را شناسایی و مهار کنیم و برخی تنها راه ممکن را قطع درختان دانستند و به‌جای آن درخت بکارند که به نظر من این کار اشتباهی است چون اگر قرار باشد آفت از بین نرود و صرفاً درخت را قطع کنیم با این عمل باز آفت در عرصه وجود دارد و ممکن است به درختان باقیمانده و جدید نیز سرایت کنند.

وی با بیان اینکه حیات مردم ما علی‌الخصوص زاگرس نشینان به جنگل‌های زاگرس وابسته است، تأکید کرد: مسئولان نباید بی‌تفاوت باشند و دولت باید به فکر جنگل‌های استان ایلام باشد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: جنگل‌های زاگرس ایلام حساسیت سیاسی دارند، در زمان جنگ مشکلات عدیده‌ای برای این استان به وجود آمد و اگر الآن به آب، جنگل و کشاورزی آن توجهی نشود، در حق این مرزداران اجحاف شده است.

کردوانی تأکید کرد: هر درخت که از جنگل‌های غرب کم شود به همان اندازه از آب زیرزمینی کم می‌شود و با توجه به اینکه در فصل گرما هستیم نیاز است که شورا تشکیل دهند و گشت‌های محیط‌بانان در عرصه‌های طبیعی بیشتر شود.

پدر علم کویرشناسی ایران پیشگیری را شرط اول برای حفاظت از جنگل‌ها در مقابل آتش‌سوزی دانست و تصریح کرد: هر فرد خود باید نگهبان منابع طبیعی و درختان در عرصه‌ها باشد و هر فرد موظف است از محیط زندگی‌اش محافظت کند.

کردوانی با تأکید بر اینکه باید به عشایر مناطق مختلف آموزش داد تا هر کدام به‌عنوان جنگل‌بان و محیط‌بان نقش خود را ایفا کنند، تصریح کرد: متأسفانه بعضی از عشایر با ریختن موادی چون گازوییل در پای درختان سبب خشک شدن درختان می‌شوند تا این درختان را به‌عنوان درخت خشک قطع و از آن‌ها زغال‌گیری کنند.

انتهای پیام

hamid_diablo
09-06-2015, 15:18
نه تنها روی جنگلهای ارزشمند زاگرس توجهی نشده بلکه به تمام جنگلهای شمال هم توجهی نمیشه

یه روزی سمت رودبار جنگل داشت...اما الان شده یه کوهستان سنگی بدون پوشش گیاهی .جنگلهای رستم آباد و تالش هم داره ویران میشه

جنگلهای بلوط زاگرس که که میتونست جلوی گرد و غبارو بگیره هم داره نابود میشه.عجیبه توی 1 روز 100 هکتار جنگل در استان ایلام با خاک یکسان شد...