PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : روش مناسب برای مدیریت درسها بین دو آزمون(پیش دانشگاهی)

jobberwock
10-05-2015, 11:31
سلام دوستان
مسئله تو ی نگاه پیش پا افتادس ولی جزئیاتی هست موقع اجرا ک تو راندمان تاثیر داره ب هر حال من تو این 6 ماه ب نتیجه قانع کننده نرسیدم. وقتی درست برنامه ننویسم وسط هفته تو ی نگاه نمیفهمم چکار کردم چکار میخوام بکنم و حجم مطالعم مشخص نیست و سردرگمی و ...
من برای این ک تو همه امتحانا یه الگو داشته باشم چند طرح پیاده کردم ولی هیچکدوم اونی ک میخوام نمیشه
چارچوب کلیم این بود
جمعه ی آزمون، تعیین منابع برا هردرس: ک مثلا برای انتگرال کتاب مهروماه کافیه
هفته اول ساعت مطالعه زیاد 11-12 ساعت برای این ک اگه اشتباهی تو تعیین منابع داشتم جبران شه
هفته اول درسای غیرفرار یا ضریب بالا
مثل زیست، شیمی، ریاضی، ادبیات قرابت معنایی...
چهارشنبه هفته دوم دوره، پنج شنبش استراحت
بدون تعیین برنامه خاص(چون منابع رو تعیین کرده بودم دیگه) از اول هفته درسها رو ب همون ترتیب میخونم
معایب: وقتی تو ی درس گرم میشم تمایلی ب عوض کردنش ندارم از طرفی زیاد رو ی درس موندن راندمانو کم میکنه مگه این ک ساعت تعیین کنم.
چون حجم تعیین نمیکنم بعضی وقتا میبینم کل روز 100 تست هم نزدم
واسه همین تغییر دادم گفتم همون جمعه برای هر روز هفته اول ساعت و حجم کار رو مشخص کنم ساعت رو برای پایبندی و حجم رو برای اطمینان راندمان
حجم مطالب رو یه جا مینویسم، ساعت لازم رو مینویسم بعد روی روزای هفته پخش میکنم و تکلیف هر روزو معلوم میکنم
معایب: تخمین ساعت لازم برای هر مبحث همیشه درست در نمیاد
ذوق درس از بین میره و راندمان کم میشه ممکنه شما ی روز بخواید زیست بخونی ولی طبق برنامه مجبوری...
اینم بگم ک من وسط هفته با برنامه کاری ندارم ینی دوباره دوساعت برا تغییرش وقت نمیذارم شاید ایرادم همین باشه، شاید هر روز باید برنامه رو دوباره نویسی کنم و تغییر بدم فک کردم برا سال دیگه اینطور عمل کنم
به جای این ک اول هفته برای کل هفته برنامه بریزم. هر شب فقط برنامه فردا رو بنویسم هم از نظر حجم کاری بهتره هم این ک هر روز دقیقا میدونم میخوام چیکار کنم در نتیجه با راندمان بهتر کار میکنم و بهتر بین درسا سوویچ میکنم و ی لیستم از کارایی ک انجام میدم بنویسم ک وسط کار بدونم چیکارا کردم و نیازی هم نیست ک حالا بدونم هفته بعد میخوام چیکار کنم و ....
نظر شما چیه چجوری درس خوندنتونو مدیریت میکنید؟
به نظرتون من ب خصوصیات اخلاقیم تو درس خوندن زیاد از حد توجه میکنم؟
به نظرتون تا این حد فکر کردن سر استراتژی ها باعث حواس پرتی نمیشه(اصن نیازی هست؟ واقعا گفتم ک 6 ماهه هی اینو تغییر میدم)

Alireza SM
10-05-2015, 12:12
سلام. به نظر من شما بیش از حد برنامه و طرح و نقشه رو جدی گرفتی. برنامه ریختن فقط 10درصد ماجراست 90درصد مساله اجرای برنامه هست. اینهمه آدم و موسسه هستن که اسمشونو گذاشتن مشاور و دارن هرچی به ذهنشون میرسه به عنوان بهترین و مناسبترین برنامه به داوطلبان میدن و اغلب داوطلبان هم موفق نمیشن ( مثلا در تجربی از 500 هزار نفر داوطلب، اسم 20 هزار نفرشون رو میشه گذاشت موفق ) جالب اینجاست که این برنامه ها رو هرکی بتونه اجرا کنه قطعا موفق میشه چون مطالعه و مرور همه درس ها تو همه برنامه ها هست ! ولی مساله سر قابل اجرا بودن برنامه ها هستش.
احساس میکنم یکم مشکل تمرکز یا وسواس فکری هم داشته باشی که سعی میکنی اینطور منظم و دقیق منبع انتخاب کنی. شما کلا بهترین کتابها رو برای هر درس داشته باش و از روی اون ها برای کل آزمون ها درس بخون. این که بیای هفته اول یه سری درس و هفته دوم یه سری درسای دیگه رو مطالعه کنی دقیقا یکی از بهترین فرمول های شکست هست. همه درس ها برای همه آزمون ها باید موازی باهم خونده بشن. هر هفته همه درس ها. منتها درسایی مثل دین و زندگی و زبان و عربی ممکنه یک روز در میان لازم باشن. ولی مسلما باید زیست و شیمی رو هر روز خوند. اگه فیزیک و ریاضی هم مشکل داری باید قطعا هفته ای 5-6 روز بخونیشون.

شما دقیق برنامه آزمون بعدیت رو بزار جلوت و ببین که کدوم فصل ها از کدوم درس ها توی آزمون هستن و با توجه به شناختی که از خودت داری نگاه کن ببین چند ساعت برای هر درس لازمه. اگه دینی 4 درس از پایه و دو درس از پیش میاد با توجه به راندمان سابقت ببین آیا یک روز در میان یه درس بخونی کافیه یا نه. درس های تخصصی راحت معلومه تکلیفشون چون حجمشون زیاد هست و تقریبا هر روز خونده میشن.
خوندن مهم هست ولی نقش اصلی رو سر جلسه، استفاده از خونده هات تعین میکنن نه حجم خونده هات ! برای اینکه مطلبی رو فراموش نکن سعی کن خوب مرور کنی. فرمول ها که تعدادشون کمه و آدم با چند بار استفاده ازشون حفظشون میشه. اگه اینجور نیستی مرورشون کن. مطالب حفظی رو یاد داشت کن و هر روز مرورشون کن. خدا رو شکر الان دیگه نیاز نیست از روی کتاب ها نت برداری کنی. برای هر درسی منابعی هست که صرفا خلاصه نویسی های مفید برای همه رو داره. درسته خلاصه نویسی شخصی هست ولی یه خلاصه استاندارد طوریه که میشه هرجوری تکمیلش کرد و برای همه قابل استفاده هست. مثل کتابهای فیل شیمی مهندس بازرگان یا همایش زیست نشردریافت و ...

jobberwock
07-06-2015, 17:36
*****دوست عزیز خیلی ممنون از پاسختون
من کارنامه نفرات برتر کانونو ک میبینم بچه هایی هستن ک ی آزمون درمیون درسا رو 85-90 میزنن من فکر میکنم برای همچین حالتی ی دیدگاه لازمه ک من در طول هفته قبل از آزمون بدونم الان ریاضی تو چ سطحیم و اصن 70 میتونم بزنم؟ و بر این اساس مثلا تمرکزم رو ریاضی رو کم کنم و زیست رو بیشتر تمرکز کنم. معیار مقایسه ای ک آزمون های غیرحضوری کانون ایجاد نمیکنن

طبق فرمایش شما من زیاد از حد ب برنامه گیر دادم و خودمم فکر میکنم اشتباهم اینجاس ک هدفمند خوندنو با متعادل خوندن اشتباه گرفتم منظورم از هدفمند خوندن اینه ک توی پیدا کردن ضعفهام مشکل دارم تراکتوری تست میزنم و میخونم و با این ک زیاد کار میکنم نتیجه کم میگیرم چون برای ی سری مباحثی اضافه کاری میکنم و باعث میشه ب ی سری مباحث نرسم
فکر میکردم با تنظیم وسواسی تر برنامه بهش میرسم مثلا بعد از آزمون نمیدونم فصل ترموی شیمی رو ک دوهفته بعد امتحان دارم - با توجه ب این ک قبلا ی دور تست زدم - کدوم قسمتشو باید کار کنم بعضی وقتا چندین درس با هم وارد برنامه میشن و اوضاع بدتر میشه... و متاسفانه با غریزی و حسی پیش رفتن و صرفا خوندن (یا موازی خونون) هم جواب نمیگیرم

ب خاطر این نداشتن دیدگاه نتایجم تو قلمچی خیلی نوسانات داره ایده خودم اینه ک من ک فارغالتحصیلم ضمن سال از کتابای جم بندی استفاده کنم واسه اشراف بیشتر رو سرفصل ها و عناوین مطالب بعد هرجا احساس ضعف داشتم از روی کتابای جمع بندی متوجه ضعفم میشم و میرم بیشتر تست میزمم اگه درین مورد تجربه ای دارید ممنون میشم بگید چطور درسا رو بهتر مدیریت کنم و دچار افراط یا تفریط توی هر درس نشم

راستی من پست جمع بندی وبلاگ رو خوندم کتابا رو گرفتم از بیشترشون خوشم اومد و استفاده کردم (البته زمان جم بندی رو طبق قلمچی پیش رفتم ک اشتباه بود...) سوال دیگم خدمت شما اینه ک مشاوره از راه دور انجام میدید؟ من خوزستانی هستم
در مورد منابع استانداردم خواستم ببینم شما چ کتابایی رو پیشنهاد میکنید من منابع خودم اینان:
کتاب هایی ک تو پرانتزن رو از آبانماه ب بعد اضافه کردم زیست:گاج نقره ای+(نشر الگو)
شیمی: مبتکران
ریاضی: قلمچی ابی+(مهرو ماه)
فیزیک: قلمچی ابی
ادبیات: (لغت و املا و زبان فارسی: نشرالگو+ قرابت:ادبیات موضوعی گاج فقط بخش قرابت)
دینی و زبان و عربی: (گاج نقره ای)

شرمنده اگه زیاد شد
از وقت و حوصلتون متشکرم