ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : مشکل هارد در اثر ویروس؟

javade
10-04-2015, 22:25
سلام

آیا امکان خراب شدن هارد (منظورم فایل ها نیست) در اثر ویروس هست؟
ایجاد بد سکتور یا خراب شدن برد و ...

V i r u s e r
10-04-2015, 23:37
امکان خراب کردنش هست ولی سطح دسترسی بالایی می خواد که در ویندوز فقط به درایور ها داده میشه
یعنی در شرایط عادی خیز

javade
12-04-2015, 13:53
ضمن تشکر از جواب شما
مشکل من اینه که دو تا سیستم که خونه دارم تقریبا به طور همزمان هاردشون مشکل پیدا کرده
هردو بد سکتور پیدا کردند با HDD Regenarator چند مرتبه احیاشون کردم ولی یکی دوروزه
دوباره مشکل پیدا کردند
حتی کامل فرمت و دوباره پاتیشن بندی کردم مشکل حل نشد
شک به پاور بود که چون دوتاش همزمان مشکل پیدا کردند به نظرم بعید باشه
به همین خاطر شک کردم شاید ویروس باشه؟
به نظر شما مشکل از کجا میتونه باشه؟

ata.royalfalcon
14-04-2015, 09:35
ضمن تشکر از جواب شما
مشکل من اینه که دو تا سیستم که خونه دارم تقریبا به طور همزمان هاردشون مشکل پیدا کرده
هردو بد سکتور پیدا کردند با HDD Regenarator چند مرتبه احیاشون کردم ولی یکی دوروزه
دوباره مشکل پیدا کردند
حتی کامل فرمت و دوباره پاتیشن بندی کردم مشکل حل نشد
شک به پاور بود که چون دوتاش همزمان مشکل پیدا کردند به نظرم بعید باشه
به همین خاطر شک کردم شاید ویروس باشه؟
به نظر شما مشکل از کجا میتونه باشه؟

اول بايد ديد بدسكتور چيست و ويروسها روي كدام مورد ميتوانند تاثير گذار باشد . همانطوريكه خودتان هم ميدانيد بدسكتوري بطور كلي به دو گروه logical bad sector (بدسكتوري نرم افزاري) يا physical bad sector (بدسكتوري سخت افزاري) گروه بندي ميشود . بدسكتوري سخت افزاري عمدتاً در اثر هد كرش و يا بر اثر فرسودگي زياد و به اصطلاح از بين رفتن خاصيت لايه مگنتيكي ايجاد شود . البته گاهي اوقات بخاطر رايت زياد از حد و غير معمول در يك منطقه خاص از پلاتر ميتواند باعث فرسودگي ، خرابي و بيخاصيت شدن آن قسمت از لايه مگنتيكي روي پلاتر هم بشود (توسط OS ، نرم افزارها و حتي ويروس) البته عمر اجزاء هارد ديسك ها بالا هست (با توجه به مدل هارد ديسك) و اينقدر بايد در يك محدوده خاص رايت بشود تا چنين موردي ايجاد شود . كيفيت پايين و حتي فاسد شدن لايه مگنتيكي روي پلاترها به خاطر سپري شدن عمر مفيد و يا حتي بخاطر شرايط نامساعد نگهداري ميتواند يكي از علل ايجاد بدسكتوريهاي سخت افزاري باشد .

پس ميتوان گفت كه غير ممكن هست اين نوع بدسكتوري ناشي از ويروس باشد و همچنين رفع اين نوع بدسكتوريها بدون استفاده از تجهيزات خاص غير ممكن هست . بدسكتوريهاي نرم افزاري هم خود به چندين نوع ميتواند تقسيم ميشود بعنوان مثال :

ECC field corruption
Servo sector corruption
Sector ID Not Found
Address Marker Not Found
Data corruption
و ...

در بعضي از موارد مثل ECC field corruption و يا Data corruption ويروس ميتواند موثر باشد اما بقيه موارد نياز به سطح دسترسي خاصي هست و احتمال كمي هست كه ويروس باعث اين مشكلات شود ، البته من اطلاعي از نوع ويروسها و نحوه كاركرد آنها ندارم .

اگر خيلي شك به ويروس داريد از يك نوع ديگه سيستم عامل استفاده كنيد كه ويروس روي آن قادر به اجرا و كار نيست (مثلاً لينوكس) . اگر بازهم چنين مشكلي ايجاد شد مشخص هست كه مشكل هارد ديسك از ويروس نميتواند باشد . مثلاً همين ECC field corruption و يا Data corruption (كه گفتم ويروسها هم ميتواند بر روي ايندو مورد موثر باشند) ميتواند در اثر قطعي ناگهاني برق هم ايجاد شود مخصوصاً در زمانيكه هارد ديسك مشغول ذخيره اطلاعات و يا توليد كدهاي ECC براي آن ديتا هست و همچنين ميتواند در اثر خرابي يا كيفيت پايين مادربرد مخصوصاً Southbridge Chip ايجاد شود كه باعث تغيير پيدا كردن اطلاعات (Shift Of Data) شود .

يك نكته ديگر : مناطق خاصي در هارد ديسك وجود دارد كه در حالت عادي سيستم عامل و نرم افزارها نميتوانند به آن دسترسي داشته باشند و حتي اگر صد بار هارد ديسك را فرمت كنيد بازهم اين مناطق و اطلاعات موجود در آن دست نخورده باقي ميمانند . مثل S.A كه قسمتي از Firmware و ماژولهاي نرم افزاري هارد ديسكها بر روي آن ذخيره ميشوند . در سطح دسترسي عادي امكان ندارد كه ويروسها به اين قسمت رخنه كنند . كاربران عادي بدون استفاده از تجهيزات خاص و گرانقيمت هم نميتوانند به اين قسمت دسترسي داشته باشند . حتي احتمال ذخيره برنامه هاي جاسوسي در اين قسمت توسط سازنده هم وجود دارد (لينك توضيحات ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])) . يك قسمت ديگري هم هست كاربران عادي ميتوانند يك فضاي حاصي با حجم دلخواه در هارد ديسك ايجاد كنند كه سيستم عامل و اكثر نرم افزارهاي عادي نميتوانند اين فضا را ببينند و حتي با فرمت چندين باره هم اطلاعات اين قسمت هم پاك نميشود . اين قسمت HPA و DCO گفته ميشود (توضيحات بيشتر ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])) . البته خود هارد ديسك بايد از اين دو مورد پشتيباني كند .

HORROR
14-04-2015, 11:46
ریکاوری پارتیشن و یا دیتا میتونه جدول پارتیشن رو خراب یا معیوب کنه؟ من بدلایلی مجبور شدم دو پارتیشن رو ریکاوری کنم ( بعد از ریکاوری بعضی از فایلها خراب شدن) و بعد از ریکاوری هارد صدای بیشتری برای خوندن ونوشتن تولید میکنه.