ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : سوال در مورد ریاضیدانان

MOHAMMAD_ASEMOONI
26-03-2015, 16:48
سلام
آیا در دانش ریاضیات چیزی هست که ریاضیدانانِ باستان یا معاصر بر سرش با هم اختلاف داشته باشند ؟

MOHAMMAD_ASEMOONI
30-08-2015, 07:21
سلام
هیچ اختلافی وجود نداره ؟

hamid3369
30-08-2015, 08:08
سلام دوست عزیز اگه دقت کرده باشید ریاضی دان یا فیزیک دان فیلسوف همگی یه سری نظریه ها و عقاید داشتن که درست بوده ولی ناقص بوده نیازمند اصلاحات و ویرایش بوده و دانشمندان و ریاضی دانان نسل بعد که اومدن این نظریه ها را قبول داشتن اما تنها مشکل و اختلافی بوده که متناسب با دانش روز و سطح سواد و اگاهی مردم ان دوران بوده..یعنی ان روزگار همواره در حال تغیر بوده
میتونید این صفحه رو هم یه نگاهی بکنید [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 8%D8%B1%D9%8A%D9%87%20%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%86%D8% B4%20%D9%86%D9%8A%D9%88%D8%AA%D9%88%D9%86%20%D9%88 %20%D9%86%D8%B3%D8%A8%D9%8A%D8%AA%20%D8%B9%D8%A7%D 9%85%20%D8%A7%D9%8A%D9%86%D8%B4%D8%AA%D9%8A%D9%86% 20%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87%20%D9%86%D8 %AD%D9%88%D9%87%20%D8%B1%D9%81%D8%AA%D8%A7%D8%B1%2 0%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%86%D8%B4/

sentimental
14-11-2015, 17:55
بنیادی ترین مبحث تو ریاضی منطقه
وقتی بین دانشمندان در این زمینه هم اختلاف وجود داره دیگه تا آخرشو میتونی بخونی
یه عده منطق ارسطوئی رو قبول دارن
یه عده ای رفتن به سمت منطق فازی که از نظر بعضی ها چیزی جز احتمال نیست
بله تفاوت ها زیاده
حتی در پایه ای ترین مسائل

MOHAMMAD_ASEMOONI
15-11-2015, 03:48
بنیادی ترین مبحث تو ریاضی منطقهوقتی بین دانشمندان در این زمینه هم اختلاف وجود داره دیگه تا آخرشو میتونی بخونییه عده منطق ارسطوئی رو قبول دارن یه عده ای رفتن به سمت منطق فازی که از نظر بعضی ها چیزی جز احتمال نیستبله تفاوت ها زیادهحتی در پایه ای ترین مسائل
سلام
تشکر از حضورتون و نظرتون
میشه مثال بزنید ؟ مثلاً یه قضیه یا قانون بگین که ریاضیدانان بر سرش اختلاف دارند با هم

sentimental
15-11-2015, 15:40
خواهش می کنم دوست عزیز
مثال هایی هستن که اساتیدمون تو مقطع کارشناسی که رشتم ریاضی محض بود در موردش صحبت میکردن
هندسه اقلیدسی و نا اقليدسی
منطق ارسطویی و منطق فازی
حتی مسائل نمادگزاری و اختلاف بین نیوتون و لایبنیتز

MOHAMMAD_ASEMOONI
15-11-2015, 17:25
خواهش می کنم دوست عزیز
مثال هایی هستن که اساتیدمون تو مقطع کارشناسی که رشتم ریاضی محض بود در موردش صحبت میکردن
هندسه اقلیدسی و نا اقليدسی
منطق ارسطویی و منطق فازی
حتی مسائل نمادگزاری و اختلاف بین نیوتون و لایبنیتزبا تشکر مجدد
اختلاف در تعریفها و فرمولها و روشهای محاسباتی اصلاً مهم نیست
اختلاف ریاضیدانان در پاسخ به یک مسئله و یا اختلافشون در نتیجه گیری و یا اختلاف در مقدار محاسبه شده با یک واحدِ یکسان هست که نشاندهنده اختلاف هست
مثال:
یک ریاضیدان بگه مساحت دایره با قطر 1 متر برابر با 3.14 متر مربع هست و یک ریاضیدان دیگه بگه میشه 3 متر مربع
مثال2:
یکی بگه مساحت مستطیل میشه طول x عرض
دیگری بگه طول x عرض بعلاوه ی یک صدم
مثال3:
مساحت یک مثلث با ارتفاع 20m و قاعده ی 5m در هندسه ی اقلیدسی تفاوت داره با هندسه نااقلیدسی ؟

sentimental
15-11-2015, 17:39
با تشکر مجدد
اختلاف در تعریفها و فرمولها و روشهای محاسباتی اصلاً مهم نیست
اختلاف ریاضیدانان در پاسخ به یک مسئله و یا اختلافشون در نتیجه گیری و یا اختلاف در مقدار محاسبه شده با یک واحدِ یکسان هست که نشاندهنده اختلاف هست
مثال:
یک ریاضیدان بگه مساحت دایره با قطر 1 متر برابر با 3.14 متر مربع هست و یک ریاضیدان دیگه بگه میشه 3 متر مربع
مثال2:
یکی بگه مساحت مستطیل میشه طول x عرض
دیگری بگه طول x عرض بعلاوه ی یک صدم
مثال3:
مساحت یک مثلث با ارتفاع 20m و قاعده ی 5m در هندسه ی اقلیدسی تفاوت داره با هندسه نااقلیدسی ؟

به نظر من عملا یه همچین چیزی نمیتونه وجود داشته باشه
چون وقتی اصول و مبانی و تعاریف یکی باشه به جواب واحدی میرسن و اگر تفاوتی باشه ناشی از اشتباهات محاسباتی یا فردیه
لاقل من تا حالا به همچین چیزی برنخوردم ، خوشحال میشم اگر کسی چیزی مدنظرش هسا بدونم در موردش
تفاوت هایی که من اشاره کردم بیشتر تو وادیه ریاضیات محضه که تفاوت در اصولش به وجود میاد البته ، وگرنه فکر نمیکنم سر جواب اختلافی باشه

B-Prot
15-11-2015, 19:11
بیشترین اختلافات رو توی نظریه مجموعه ها می توانید پیدا کنید.
پارادوکس در نظریه مجموعه ها را جستجو کنید. خصوصا پارادوکس راسل.

------------------
من متوجه نشدم منطق ارسطو و منطق فازی!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ...
منطق ارسطو دنیای دیگریست و منطق فازی دنیای دیگری.

ضمنا بحث در خصوص منطق فازی گسترده هستش و کاربرد هم بسیار زیاد داره.
برای مثال:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

و منطق فازی در زندگی روزمره هم خیلی دیدید: دستگاه های تهویه و ماشین های ظرفشویی و لباسشویی و تلویزیون.
حتی در فیلم ارباب حلقه ها هم از مطق فازی استفاده شده.
-----------------
درسته بسیاری از ریاضیدانان، فیلسوف هم بودند اما بحث های ریاضیاتی تفاوت هایی با بحث های فلسفی داره.
در خصوص منطق هم همینطوره.
در ریاضیات و به خصوص کاربرد عملی با همان منطق بول و فازی سرکار داریم.
مشهود ترش در خصوص استقراء هست. استقراء ریاضی دقیق هست در صورتیکه استقراء در فلسفه نادقیق هست.

*برای اطلاعات بیشتر در خصوص همه اینها فقط کافیه به بحث های راسل رجوع کنید.

sentimental
15-11-2015, 19:43
دوست عزیز مبنای ریاضیات منطقه ، میتونید کتاب نظریه مجموعه ها رو مطالعه کنید. تمام قضایی هم که در ریاضیات اثبات میشه برگرفته از منطقه ، و تنها چیزی که در ریاضیات به عنوان اصل تعریف شده میپذیریم مجموعه ها هستند.
پس منطق خیلی بیشتر از اون چیزی که فکر می کنید مهمه و بنیادی. یه جورایی میشه گفت ریاضیات یعنی نظریه مجموعه ها و اگر منطقی نباشه نظریه مجموعه ها رشدی نداره.
من فازی رو مطرح کردم چون خیلی از ریاضی دانان در مقابلش مقاومت کردن و اونو یه جورایی احتمال میدونستن.

B-Prot
15-11-2015, 20:06
دوست عزیز مبنای ریاضیات منطقه ، میتونید کتاب نظریه مجموعه ها رو مطالعه کنید. تمام قضایی هم که در ریاضیات اثبات میشه برگرفته از منطقه ، و تنها چیزی که در ریاضیات به عنوان اصل تعریف شده میپذیریم مجموعه ها هستند.
پس منطق خیلی بیشتر از اون چیزی که فکر می کنید مهمه و بنیادی. یه جورایی میشه گفت ریاضیات یعنی نظریه مجموعه ها و اگر منطقی نباشه نظریه مجموعه ها رشدی نداره.
من فازی رو مطرح کردم چون خیلی از ریاضی دانان در مقابلش مقاومت کردن و اونو یه جورایی احتمال میدونستن.

کسی با منطق مجموعه ها کاری نداره.

من دارم میگم منطق ارسطو کجا! و منطق مجموعه و فازی کجا! ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ شما گفتید منطق ارسطو یا من گفتم منطق ارسطو!!!!!!!!!

شما تا چه حدی در خصوص منطق فازی مطالعه کردید؟؟؟؟؟؟؟؟

بهتره به فرگه رجوع کنید چون منطق نوین از ایشون شروع شد.

محمد7966
16-04-2016, 15:45
کارل پوپر فیلسوف علم جایی گفته بود ریاضیات هم قطعیت نداره و این عدم قطعیت در ریاضی رو گودل هم اثبات کرده

کسی میدونه گودل چیکار کرده به زبان ساده؟

البته استاد ریاضی فیزیک دانشگاه مون هم همین حرفو زد که گودل نشان داده قضیه های ریاضی رو اگر از یه منظر دیگری بهش نگاه کنید همدیگر رو نقض خواهند کرد

حالا اگر کسی از دوستان به زبان ساده به ما بگه ممنونم میشم