مشاهده نسخه کامل
: آیا دنیای لینوکس دنیای مطمئنیه؟
vahidmir2000
07-11-2014, 02:24
سلام به همه دوستان و اساتید.
من حدود 11 ساله که لینوکس رو میشناسم، حدود 5-6 ساله که روش دقیق شدم و حدود سه ساله که کاربر سیستم عاملهای لینوکسی هستم. این دنیا رو دوست دارم و علی رغم مشکلات و کمبودهایی که باهاشون گاهی برخورد میکنم اما حس خوبی از کار کردن با لینوکس و نفس کشیدن در دنیای لینوکسی دارم. هنوزم کاربر کاملا معمولی با کارکردهای معمولی هستم و هیچ کار عجیب و غریب و پیچیده ای با سیستم عامل انجام نمیدم. در طول زمانی که کاربر لینوکس هستم با یک سری مسائل کلی / جزئی برخورد کردم که نمیدونستم چجوری و کجا اونها رو مطرح کنم و دنبال بازی با کلمات بودم که بتونم منظورمو برسونم. بلاخره به این نتیجه رسیدم که با ساخت یک تاپیک بحث مفیدی رو شروع کنم. البته امیدوارم مفید باشه :)
بحث رو با یک سوال شروع میکنم: آیا دنیای لینوکس دنیای مطمئنیه؟
و حالا سعی میکنم سوالمو توضیح بدم. خب ما در یک دنیای جدید هستیم و اکثرا از ویندوز به این دنیا اومدیم. یکسری امکانات پایه لازم داریم و یک سری امکانات شخصی به فراخور نوع کاربریمون. حالا بحث من یک بحث کاملا عمومیه. سوالم رو به چند سوال جزئی تبدیل میکنم. آیا فایل سیستمهای لینوکسی مطمئنن؟ مثلا تا حالا شده یک سری اطلاعات از روی یک درایو که فرمت ext4 داره بدون دلیل پاک بشه؟ یا دیتاهای روی اون درایو آسیب ببینن (به هر دلیل)؟ مثلا شما فیلمی رو پخش کنین و ببینین اون فیلم خراب شده!!! آیا فایل منیجرهای لینوکسی مطمئنن و عملیات اولیه مثل کپی و جابجایی فایلها رو دقیق انجام میدن؟ تا حالا شده فایلی رو کپی کنید و بعد ببینین درست کپی نشده؟ یا یه فولدر رو کپی کنید و ببینید چندتا از فایلهای درونش کپی نشدن؟ تا حالا هیچ تهدید امنیتی ای واقعا براتون رخ نداده؟ دانلود منیجر های لینوکسی مثل axel فایلها رو بدون مشکل دانلود میکنن؟ تا حالا شده فایلی رو دانلود کنید و بعد ببینید ناقص یا با مشکل دانلود شده؟ در مورد تورنت چطور؟ و... کلی از این دست سوالا توی ذهنم هست که اکثرا بر اساس اتفاقها و تجربه های شخصیم شکل گرفته. درسته که شاید بعضی از این سوالا حتی مسخره به نظر برسند ولی یک قانون علمی هست که میگه گاهی مشکلات دقیقا همونجایی به وجود میان که انتظار نداری. مثلا من از smplayer خیلی خوشم میاد و پلیر اصلیم در مینت همین smplayer هست ولی یه نکته جالبی که وجود داره اینه که وقتی صدای پلیر رو میبندی پخش فیلم به مشکل میخوره و فریم فریم میشه!!! مشکل از این عجیب تر سراغ دارین؟ یا مثلا چندبار من از طریق تورنت فایلهای مختلف دانلود کردم و دانلود بدون مشکل به پایان رسید ولی وقتی به طور اتفاقی چند روز بعد تورنت دانلود شده رو recheck کردم دیدم مثلا 95% دانلود شده و باز دانلود رو ادامه دادم تا دوباره 100% شد!!! یا گاهی اوقات حس کردم متنی که با pluma ویرایش کردم و سیو کردم وقتی بازش کردم قسمتهای ویرایش شده سیو نشده بودن!!! این مسائل کوچیک باعث شد یک سوال بزرگ در ذهنم شکل بگیره که در این پست سعی کردم با شما مطرحش کنم. میدونم سوالای زیادی پرسیدم و جواب دادن بهشون برای شما وقتگیره ولی لطفا هرکدوم از دوستان در مورد هر بخش از صحبتهای من که نظر و تجربه ای دارن مطرح کنن تا در کنار هم به نتیجه برسیم.
توضیح تکمیلی: شاید در تمامی مواردی که مطرح کردم ایراد از من بوده و یا حتی دچار توهم شدم. خواهش میکنم دوستان در بحث شرکت کنن که من بفهمم مشکلی در میان هست یا نه. ممنون :)
ممنون وحید خان.تاپیک خیلی مفیدی رو باز کردید.یکی از مشکلات اساسی من مشکل لینوکس و فرمت ntfs هست.من تا زمانی که ویندوز بودم تمام درایوام به این فرمت بود و الانم که فقط لینوکس دارم هنوز همینطوره.اگه حین کار با این فایل سیستم کوچکترین مشکلی پیش بیاد ممکنه درایو یا حتی یه پوشش خراب شه و تنها راهش اجرای chkdsk /f در دیسک بوت ویندوزه.همینطور پارتیشن منیجر ها هم باهاش مشکل دارن.در کل به نظر من کسی که با لینوکس کار میکنه بهتره از ext4 استفاده کنه...
من بیشتر یه خاطر بازی و یه سری مسائل کنار لینوکس، ویندوز هم دارم و نزدیک 8 ترا پارتیشن NTFS دارم:n02: ( به غیر از هار های اکسترنالم )
تو این دو سه سال خدا رو شکر مشکلی از بابت حذف اطلاعات ندیدم:n16:
تنها مشکلی که بیشتر آزارم داد درایور انحصاری کارت گرافیک بود که این دیگه مشکل لینوکس نیست و شرکت سازنده باید به فکر باشه:n24:
vahidmir2000
07-11-2014, 12:23
ممنون وحید خان.تاپیک خیلی مفیدی رو باز کردید.یکی از مشکلات اساسی من مشکل لینوکس و فرمت ntfs هست.من تا زمانی که ویندوز بودم تمام درایوام به این فرمت بود و الانم که فقط لینوکس دارم هنوز همینطوره.اگه حین کار با این فایل سیستم کوچکترین مشکلی پیش بیاد ممکنه درایو یا حتی یه پوشش خراب شه و تنها راهش اجرای chkdsk /f در دیسک بوت ویندوزه.همینطور پارتیشن منیجر ها هم باهاش مشکل دارن.در کل به نظر من کسی که با لینوکس کار میکنه بهتره از ext4 استفاده کنه...
من از شما ممنونم برای شرکت در بحث. خب وقتی سیستمتون فقط لینوکس هست چرا پارتیشنها رو ext4 نکردین دوست من؟
انتقال فایل ها به یک درایو دیگه و فرمت و اینکارا خیلی وقت گیر بود.ولی تو فکرشم...
V i r u s e r
07-11-2014, 22:15
سلام به همه دوستان و اساتید.
من حدود 11 ساله که لینوکس رو میشناسم، حدود 5-6 ساله که روش دقیق شدم و حدود سه ساله که کاربر سیستم عاملهای لینوکسی هستم. این دنیا رو دوست دارم و علی رغم مشکلات و کمبودهایی که باهاشون گاهی برخورد میکنم اما حس خوبی از کار کردن با لینوکس و نفس کشیدن در دنیای لینوکسی دارم. هنوزم کاربر کاملا معمولی با کارکردهای معمولی هستم و هیچ کار عجیب و غریب و پیچیده ای با سیستم عامل انجام نمیدم. در طول زمانی که کاربر لینوکس هستم با یک سری مسائل کلی / جزئی برخورد کردم که نمیدونستم چجوری و کجا اونها رو مطرح کنم و دنبال بازی با کلمات بودم که بتونم منظورمو برسونم. بلاخره به این نتیجه رسیدم که با ساخت یک تاپیک بحث مفیدی رو شروع کنم. البته امیدوارم مفید باشه :)
بحث رو با یک سوال شروع میکنم: آیا دنیای لینوکس دنیای مطمئنیه؟
و حالا سعی میکنم سوالمو توضیح بدم. خب ما در یک دنیای جدید هستیم و اکثرا از ویندوز به این دنیا اومدیم. یکسری امکانات پایه لازم داریم و یک سری امکانات شخصی به فراخور نوع کاربریمون. حالا بحث من یک بحث کاملا عمومیه. سوالم رو به چند سوال جزئی تبدیل میکنم. آیا فایل سیستمهای لینوکسی مطمئنن؟ مثلا تا حالا شده یک سری اطلاعات از روی یک درایو که فرمت ext4 داره بدون دلیل پاک بشه؟ یا دیتاهای روی اون درایو آسیب ببینن (به هر دلیل)؟ مثلا شما فیلمی رو پخش کنین و ببینین اون فیلم خراب شده!!! آیا فایل منیجرهای لینوکسی مطمئنن و عملیات اولیه مثل کپی و جابجایی فایلها رو دقیق انجام میدن؟ تا حالا شده فایلی رو کپی کنید و بعد ببینین درست کپی نشده؟ یا یه فولدر رو کپی کنید و ببینید چندتا از فایلهای درونش کپی نشدن؟ تا حالا هیچ تهدید امنیتی ای واقعا براتون رخ نداده؟ دانلود منیجر های لینوکسی مثل axel فایلها رو بدون مشکل دانلود میکنن؟ تا حالا شده فایلی رو دانلود کنید و بعد ببینید ناقص یا با مشکل دانلود شده؟ در مورد تورنت چطور؟ و... کلی از این دست سوالا توی ذهنم هست که اکثرا بر اساس اتفاقها و تجربه های شخصیم شکل گرفته. درسته که شاید بعضی از این سوالا حتی مسخره به نظر برسند ولی یک قانون علمی هست که میگه گاهی مشکلات دقیقا همونجایی به وجود میان که انتظار نداری. مثلا من از smplayer خیلی خوشم میاد و پلیر اصلیم در مینت همین smplayer هست ولی یه نکته جالبی که وجود داره اینه که وقتی صدای پلیر رو میبندی پخش فیلم به مشکل میخوره و فریم فریم میشه!!! مشکل از این عجیب تر سراغ دارین؟ یا مثلا چندبار من از طریق تورنت فایلهای مختلف دانلود کردم و دانلود بدون مشکل به پایان رسید ولی وقتی به طور اتفاقی چند روز بعد تورنت دانلود شده رو recheck کردم دیدم مثلا 95% دانلود شده و باز دانلود رو ادامه دادم تا دوباره 100% شد!!! یا گاهی اوقات حس کردم متنی که با pluma ویرایش کردم و سیو کردم وقتی بازش کردم قسمتهای ویرایش شده سیو نشده بودن!!! این مسائل کوچیک باعث شد یک سوال بزرگ در ذهنم شکل بگیره که در این پست سعی کردم با شما مطرحش کنم. میدونم سوالای زیادی پرسیدم و جواب دادن بهشون برای شما وقتگیره ولی لطفا هرکدوم از دوستان در مورد هر بخش از صحبتهای من که نظر و تجربه ای دارن مطرح کنن تا در کنار هم به نتیجه برسیم.
توضیح تکمیلی: شاید در تمامی مواردی که مطرح کردم ایراد از من بوده و یا حتی دچار توهم شدم. خواهش میکنم دوستان در بحث شرکت کنن که من بفهمم مشکلی در میان هست یا نه. ممنون :)
باگ های نرم افزاری همیشه وجود داشته و وجود خواهند داشت.
اشتباه شما اینه که گنو/لینوکس رو یکپارچه فرض می کنید. در گنو/لیوکس تمام اجزای سیستم عامل به صورت جدا از هم روی همدیگه سوار میشن تا یک سیستم عامل کامل رو تشکیل بدن. نکته ی مهم اینه که هرکدوم از این قطعات می تونه با یک قطعه ی مشابه خودش تعویض بشه بدون این که در سیستم عامل مشکلی ایجاد بشه. مثلا به جای Gnu coreutils میشه از busybox استفاده کرد. یا به جای linux از hurd استفاده کرد.
بحث امنیتی هم که شما نگرانش هستید برمیگرده به همین اجزا. اگر از یکی خوشتون نمیاد می تونید اون رو عوض کنید.. همین بحث جزء جزء بودن سیستم عامل باعث بوجود اومدن dependency ها میشه. چون بیشتر نرم افزار ها برای اجرا از برنامه های دیگه هم کمک میگیرن. مثلا یک فایل منیجر به depend coreutils میشه چون فقط یک wrapper هست و برای نشون دادن فایل ها از ls استفاده می کنه٬ برای کپی کردن از cp و ... درواقع فایل منیجر مورد بحث یک پوسته ی گرافیکی برای coreutils هست.
همین smplayer که شما مثال زدید یک پوسته برای mplayer هست در واقع شما از mplayer استفاده می کنید و smplayer به صفحه ی شما چند تا دکمه اضافه می کنه تا شما راحت تر باشید. این مشکل افت فریم رو هم من ندارم. ممکنه مشکل از کدکی که mplayer استفاده می کنه باشه یا تنظیمات. با درایور های مختلف صدا و تصویر بازی کنید تا به بهترین نتیجه برسید. خودم از alsa و gl استفاده می کنم
اما فایل سیستم. اولا فایل سیستم ربطی به لینوکس نداره و لینوکس تقریبا از همه ی فایل سیستم های ازاد پشتیبانی می کنه. اگر احساس می کنید که با ext4 مشکل دارید می تونید فایل سیستم های دیگه رو امتحان کنید. الیته ext4 امتحانشو خیلی وقته که پس داده و جزو پایدارترین ها هست. مشکل خراب شدن فایل ها و .. ممکنه از یه برنامه ی خراب یا سیستم عامل دیگه مثل ویندوز باشه. مخصوصا ویندوز که خیلی با چیزایی که ازش سر در نمیاره ور میره.
فایل سیستم های غیر ازاد مثل ntfs مشکل هستن چون کسی به غیر از سازندش نمی دونه چجوری کار می کنن و فقط با مهندسی معکوس اونها درایور براشون نوشته میشه. درایور ntfs-3g برای خوندن اطلاعات خوبه ولی برای نوشتن اطلاعات روی درایو به هیچ وجه پیشنهاد نمی کنم. چون احتمال خراب کردن فایل سیستم توش زیاده. اگر فایل سیستمی می خواید که هم تو ویندوز کار کنه هم گنو/لینوکس پیشنهاد من فایل سیستم exfat هست که البته ازاد نیست ولی درایور بهتری برای لینوکس داره
----
سخن اخر اینکه قبلا گفته بودم که لینوکس دنیا نیست. فرهنگ هم نیست. انقلاب هم نیست. یک برنامه هست. به طور دقیق تر هسته ی سیستم عامل هست که با unix و استاندارد هاش سازگاره. معمولا در سیستم عامل های gnu/linux و Android و سیستم های embedded ازش استفاده میشه.
vahidmir2000
08-11-2014, 13:32
اشتباه شما اینه که گنو/لینوکس رو یکپارچه فرض می کنید.
دوست من سلام. باور کن من هیچوقت نگفتم گنو/لینوکس یکپارچه است. من همیشه میگم سیستم عاملهای لینوکسی( یعنی سیستم عاملهایی که برپایهء لینوکس هستند). اینکه من لینوکس رو دنیا میدونم برداشت منه و اینکه شما اونو یک نرم افزار میدونی برداشت شماست. من حکمی صادر نکردم دوست من. منظور از دنیای لینوکس همون هسته ایست که شما مطرح کردی به علاوهء تمامی بسته هایی که بهش اضافه شده و میتونه بشه. مثل ویندوز که یک سیستم عامله و به همراه نرم افزارهای جانبیش یک دنیا رو میسازن ... بحث من اینه که ما معمولا در ویندوز به یک استانداردهایی رسیدیم و حد و حدودی از امکانات و قابلیتها و درصد اطمینان این سیستم عامل داریم. مثلا همه میدونیم که ویندوز بدون آنتی ویروس نمیتونه زیاد دووم بیاره ! یا یک سری پیش فرض برای هرکاری در ویندوز در ذهنمون هست. مثلا میدونیم که power DVD کارشو خوب بلده :) یا jetAudio خیلی خوبه. به یکسری استانداردها در ویندوز رسیدیم. من میخوام بدونم این موارد در لینوکس چگونه است. مثلا اگر صحت کپی کردن فایل در ویندوز 99% هستش(مثال زدم فقط) در لینوکس چگونه است.این بحث رو راه انداختم که از تجربه های شخصیمون بگیم دوست من. امیدوارم بحث ادامه پیدا کنه. بازم ممنون:n16:
* بی ربط به موضوع: یک گله هم از مدیران این انجمن دارم و اونم اینه که چرا انقدر تبلیغات pop-up این سایت زیاد و دست و پا گیر هستن. داری پست مینویسی و یک جای متن کلیک میکنی صفحهء تبلیغات باز میشه. درسته که مخارج سایت از راه تبلیغات تامین میشه ولی تعبیه کردن تبلیغ به این شکل خیلی آزا دهنده است. همین الان در حال نوشتن و یرایش کردن این پست 3 بار پنجره pop-up باز شد :) ممنون
vahidmir2000
08-11-2014, 15:42
ممکنه مشکل از کدکی که mplayer استفاده می کنه باشه یا تنظیمات. با درایور های مختلف صدا و تصویر بازی کنید تا به بهترین نتیجه برسید. خودم از alsa و gl استفاده می کنم
ممنون از اینکه منو به فکر انداختی یکبار دیگه با تنظیمات smplayer ور برم. با برداشتن تیک گزینهء use software volume مشکل گیر کردن فیلم موقع بستن صدای پلیرحل شد!!! یعنی اینهمه مدت من گیرم فقط همین تیک بود؟ :) بازم ممنون.:n02:
V i r u s e r
08-11-2014, 17:00
دوست من سلام. میشه بگی دقیقا کجا به این نتیجه رسیدی که من گنو/لینوکس رو یکپارچه فرض کردم؟ من همیشه میگم سیستم عاملهای لینوکسی( یعنی سیستم عاملهایی که برپایهء لینوکس هستند). شما متاسفانه به جای توجه به مواردی که مطرح کردم مدام درحال گرفتن غلط املایی هستین. اینکه من لینوکس رو دنیا میدونم برداشت منه و اینکه شما در حد یک نرم افزار معمولی میدونی برداشت شماست. من حکمی صادر نکردم دوست من. منظور از دنیای لینوکس همون هسته ایست که شما مطرح کردی به علاوهء تمامی بسته هایی که بهش اضافه شده و میتونه بشه. مثل ویندوز که یک سیستم عامله و به همراه نرم افزارهای جانبیش یک دنیا رو میسازن ... بحث من اینه که ما معمولا در ویندوز به یک استانداردهایی رسیدیم و حد و حدودی از امکانات و قابلیتها و درصد اطمینان این سیستم عامل داریم. مثلا همه میدونیم که ویندوز بدون آنتی ویروس نمیتونه زیاد دووم بیاره ! یا یک سری پیش فرض برای هرکاری در ویندوز در ذهنمون هست. مثلا میدونیم که power DVD کارشو خوب بلده :) یا jetAudio خیلی خوبه. به یکسری استانداردها در ویندوز رسیدیم. من میخوام بدونم این موارد در لینوکس چگونه است. مثلا اگر صحت کپی کردن فایل در ویندوز 99% هستش(مثال زدم فقط) در لینوکس چگونه است. باور کن بعد از چند سال میدونم smplayer پوسته ای برای mplayer هستش. این بحث رو راه انداختم که از تجربه های شخصیمون بگیم دوست من. امیدوارم از هم نرنجیم و بحث ادامه پیدا کنه. بازم ممنون:n16:
* بی ربط به موضوع: یک گله هم از مدیران این انجمن دارم و اونم اینه که چرا انقدر تبلیغات pop-up این سایت زیاد و دست و پا گیر هستن. داری پست مینویسی و یک جای متن کلیک میکنی صفحهء تبلیغات باز میشه. درسته که مخارج سایت از راه تبلیغات تامین میشه ولی تعبیه کردن تبلیغ به این شکل خیلی آزا دهنده است. همین الان در حال نوشتن و یرایش کردن این پست 3 بار پنجره pop-up باز شد :) ممنون
سلام. البته ناراحت نشید من همیشه لحن تند و رکی دارم :n02:
لحن کلی شما در پست اول طوری هست که سیستم عامل رو یکپارچه فرض کردید. فایل سیستم و پلیر و فایل منیجر و ... همه چیز های جدا از هم هستن و ربطی به لینوکس ندارن. فقط لینوکس به صورت پیشفرض درایور های فایل سیستم های پر طرفدار رو در سورسش قرار میده. منظورتون این بود؟
بله برداشت ها متفاوته. طوری که من از صحبت های شما متوجه شدم. برداشت شما اینه که لینوکس رو فرض کردید که بعد قطعات دیگه بهش اضافه شده و یک سیستم عامل کامل رو تشکیل داده.
برداشت من این هستش که چندین پکیج مختلف به هم دوخته شده و یک سیستم عامل کامل بوجود اومده که لینوکس یکی از این پکیج هاست. نمیدونم منظورم رو درست رسوندم یا نه. در کل دارم میگم که لینوکس به هیچوجه از coreutils یا libc مهم تر نیست. بلکه همه ی اینا باید باهم باشن
در سیستم عامل گنو/لینوکس هم استاندارد هایی وجود داره ولی این استاندارد ها اونطوری که شما با استاندارد های ویندوز مقایسه میکنید نیست. میتونید استاندارد های GNU و POSIX رو مطالعه بفرمایید. اصلا اینطوری نیست که وجود داشتن یک پلیر گرافیکی استاندارد کاربری یا توصعه دهنده ای باشه. همه ی این "استاندارد" هایی که میفرمایید مخصوص خود و شخص خود شماست.
اتفاقا برعکس شما من فکر می کنم انتی ویروس برای ویندوز فقط یک کلاهبرداری برای پول گرفتن از افراد بی اطلاع هست. چون برخلاف اون چیزی که فکر می کنید ویندوز امنیتش بالاست. نهایتا یک سازمان یا نهاد مهم دست به دامن شرکت های امنیتی میشه برای جلوگیری از سرقت اطلاعات مهم. که البته بازهم میگم امنیت ویندوز بالاتر از اون چیزی که فکر می کنید هست به شرطی که مدیر سیستم بتونه اون رو درست پیکره بندی کنه. "استاندارد" من از ویندوز اینه که حرف شما "ویندوز بدون انتی ویروس نمیتونه زیاد دووم بیاره" خنده داره چون اصلا انتی ویروس ها هنوز قدرت شناسایی بد افزار هارو ندارن و برای پیدا کردن بدافزار ها از یک دیتابیس بدافزار های شناخته شده استفاده می کنن. یعنی اول باید یک شرکت اون رو شناسایی بکنه بعد در دیتابیسش ذخیره بکنه تا تازه انتی ویروس شما بتونه اون بد افزار رو تشخیص بده. تا این پروسه طی بشه تاریخ مصرفش چند ماهه که گذشته! البته این بحث خودش تاپیک جدا میخواد
Powerdvd و jetaudio هم باز هم نظر شخصی شماست. خودم به همه smplayer رو پیشنهاد می کنم. با وجود باگ های فراوان smplayer باز هم به نظرم به خاطر استفاده از mplayer خیلی خیلی از دیگر پلیر ها بهتره. برای موزیک هم foobar2000 معروفه.
حالا نگی غلط املایی ولی این کلمه ی استاندارد که شما به کار می بری اشتباه هست و فقط به سلیقه ی کاربر بر می گرده.
صحت کپی کردن فایل هم من تاحالا ندیدم فایلی خراب بشه. اگر احساس می کنی فایلات زیاد خراب میشه یا ویندوز خرابش می کنه یا هاردت بد سکتور داره
--
اون گله رو هم من چندین بار به مدیران گفتم ولی کو گوش شنوا. کلا سایت های ایرانی میخوان به هر قیمت از کاربر پول بکشن. خیلی ناراحت نشو :n01:
ممنون از اینکه منو به فکر انداختی یکبار دیگه با تنظیمات smplayer ور برم. با برداشتن تیک گزینهء use software volume مشکل گیر کردن فیلم موقع بستن صدای پلیرحل شد!!! یعنی اینهمه مدت من گیرم فقط همین تیک بود؟ :) بازم ممنون.:n02:
خواهش. متاسفانه تو گنو/لینوکس تنظیمات پیشفرض بیشتر پکیج ها چندان جالب نیست. حداقل برای من اینجور بوده و همیشه بعد از نصب برنامه ها چندین ساعت برای کانفیگ کردنشون وقت صرف می کنم !
vahidmir2000
08-11-2014, 18:27
اتفاقا برعکس شما من فکر می کنم انتی ویروس برای ویندوز فقط یک کلاهبرداری برای پول گرفتن از افراد بی اطلاع هست. چون برخلاف اون چیزی که فکر می کنید ویندوز امنیتش بالاست. نهایتا یک سازمان یا نهاد مهم دست به دامن شرکت های امنیتی میشه برای جلوگیری از سرقت اطلاعات مهم. که البته بازهم میگم امنیت ویندوز بالاتر از اون چیزی که فکر می کنید هست به شرطی که مدیر سیستم بتونه اون رو درست پیکره بندی کنه. "استاندارد" من از ویندوز اینه که حرف شما "ویندوز بدون انتی ویروس نمیتونه زیاد دووم بیاره" خنده داره چون اصلا انتی ویروس ها هنوز قدرت شناسایی بد افزار هارو ندارن و برای پیدا کردن بدافزار ها از یک دیتابیس بدافزار های شناخته شده استفاده می کنن. یعنی اول باید یک شرکت اون رو شناسایی بکنه بعد در دیتابیسش ذخیره بکنه تا تازه انتی ویروس شما بتونه اون بد افزار رو تشخیص بده.
ممنون از پاسخت دوست خوبم. این قسمت از حرفهات برام عجیب بود. چون به نظر من حتی یک ساعت نمیشه ویندوز رو بدون آنتی ویروس استفاده کرد. درسته که کمی طول میکشه که آنتی ویروسها ویروسهای جدید رو شناسایی کنن ولی احتمال اینکه شما به ویروسهای قدیمی هم آلوده بشین همیشه هست و وجود آنتی ویروس کاملا ضروریه. مخصوصا با استفادهء امروزی ما از فلش مموری ها و متصل بودن دائم ما به اینترنت و ... البته طبق گفتهء شما جای این بحث اینجا نیست.
power DVD و jetaudio رو مثال زدم به عنوان نرم افزارهایی که امتحانشونو پس دادن. اتفاقا خودم الان در ویندوز از فوبار 2000 استفاده میکنم :n02:
صحت کپی کردن فایل هم من تاحالا ندیدم فایلی خراب بشه. اگر احساس می کنی فایلات زیاد خراب میشه یا ویندوز خرابش می کنه یا هاردت بد سکتور داره
نه فایلهام زیاد خراب نمیشه. چندبار پیش اومد که فایلی رو کپی کردم تو فلش مموری ولی بعد دیدم نیست! البته تاکیدی روی این قسمت ندارم و شاید دارم اشتباه میکنم. فقط سوال پرسیدم که اطلاعاتم زیاد بشه:n01:
متاسفانه تو گنو/لینوکس تنظیمات پیشفرض بیشتر پکیج ها چندان جالب نیست. حداقل برای من اینجور بوده و همیشه بعد از نصب برنامه ها چندین ساعت برای کانفیگ کردنشون وقت صرف می کنم !
با این قسمت از حرفاتون کااااملا موافقم و واقعا برام عجیبه که چرا در این بخش توسعه دهنده ها یکم خوش سلیقه تر نمیشن :) منم هربار توزیع جدیدی نصب میکنم واقعا کلافه میشم با تنظیمات ریز و کوچیکی که در جهت خوشدست کردن نم افزارهام انجام میدم. یه مثال میزنم. مثلا در VLC به طور پیشفرض گزینهء Disable Screen Saver فعال نیست و موقع پخش ویدئو اسکرین سیور فعال میشه. حالا این یه مثال جزئی بود ولی خوشحالم که در این بخش هم عقیده ایم :n02: بازم ممنونم.
پ ن: ضمنا من متن پست قبلیمو چندین بار ویرایش کردم که خدایی نکرده باعث رنجش شما نشه و لحنم بد نباشه ولی در کمال تعجب دیدم شما متن اصلی رو نقل قول کردین که نمیدونم از کجا آوردینش :n02:
V i r u s e r
08-11-2014, 18:54
نه فایلهام زیاد خراب نمیشه. چندبار پیش اومد که فایلی رو کپی کردم تو فلش مموری ولی بعد دیدم نیست! البته تاکیدی روی این قسمت ندارم و شاید دارم اشتباه میکنم. فقط سوال پرسیدم که اطلاعاتم زیاد بشه:n01:
اها فهمیدم چی شد
درایور های fat32 یه مشکلی که دارن وقتی یه فایل توش کپی می کنی٬ بعد از چند ثانیه با سرعت نور اون نوارش پر میشه و برنامه فکر می کنه که عملیات انجام شده ولی در پشت پرده همچنان در حال انتقال فایل هست
این مشکل توی درایو های fat32 خیلی زیاده.
مثلا یه فایل یک گیگی رو کپی می کنید. با سرعت ۳۰ مگابایت بر ثانیه نوارش پر میشه ولی در واقع سرعت انتقال ۱۵ مگابایت هست و باعث میشه که عمل کپی بیشتر از زمان اعلام شده طول بکشه حتی اگه برنامه اعلام کنه که عملیات تمام شده
به خاطر همین اگر فلش مموری چراغ داره به چراغش نگاه کنید که مطمئن بشید کارش تموم شده یا چند دقیقه صبر کنید. معمولا موقع رد و بدل اطلاعات درایو قفل میشه و اجازه unmount داده نمیشه. پس اگر قبل از کشیدن
درایو unmountش کنید میتونید مطمئن بشید که عملیات تموم شده
ممنون از پاسخت دوست خوبم. این قسمت از حرفهات برام عجیب بود. چون به نظر من حتی یک ساعت نمیشه ویندوز رو بدون آنتی ویروس استفاده کرد. درسته که کمی طول میکشه که آنتی ویروسها ویروسهای جدید رو شناسایی کنن ولی احتمال اینکه شما به ویروسهای قدیمی هم آلوده بشین همیشه هست و وجود آنتی ویروس کاملا ضروریه. مخصوصا با استفادهء امروزی ما از فلش مموری ها و متصل بودن دائم ما به اینترنت و ... البته طبق گفتهء شما جای این بحث اینجا نیست.
البته گفتم این بحث نیاز به تاپیک جدا داره. یه سه چهار ماهی میشه که chikorita رو از رده خارج کردم (خدا بیامرزدش الان کنارم نشسته داره خاک میخوره) ولی از اون موقع که خریدمش تا اخر هیچوقت روش انتی ویروس نصب نکردم. مهم اینه برنامه ای که از جای غیر قابل اطمینان و معتبر (دوستان٬سایت های ایرانی٬ سایت های غیر از سایت سازنده ی اصلی) میاد رو روی کامپیوتر اجرا نکنید. به برنامه هایی که قاعدتا نباید به دسترسی administrator احتیاج داشته باشن دسترسی ندید (مثلا کسی نمیاد firefox رو در root اجرا کنه. در ویندوز هم همینطور باید باشه) و .. اینجوری چیزی نیست که امنیت سیستم رو به خطر بندازه
در نهایت اینکه. اشکال نداره من درسته خودم لحن تندی دارم ولی هیچوقت بابت این چیزا ناراحت نمیشم. جمع دوستانه است :n11:
vahidmir2000
08-11-2014, 19:06
اها فهمیدم چی شد
درایور های fat32 یه مشکلی که دارن وقتی یه فایل توش کپی می کنی٬ بعد از چند ثانیه با سرعت نور اون نوارش پر میشه و برنامه فکر می کنه که عملیات انجام شده ولی در پشت پرده همچنان در حال انتقال فایل هست
این مشکل توی درایو های fat32 خیلی زیاده.
در این مورد هم تجربه شو داشتم و ممنونم که یادآوری کردین. از این به بعد حتمن دقت میکنم که به موقع فلش رو جدا کنم
در نهایت اینکه. اشکال نداره من درسته خودم لحن تندی دارم ولی هیچوقت بابت این چیزا ناراحت نمیشم. جمع دوستانه است
ممنون که ناراحت نمیشی ولی نگفتی چجوری متن اولیه رو نقل قول کردی :n02: کنجکاوم دیگه
V i r u s e r
08-11-2014, 19:16
ممنون که ناراحت نمیشی ولی نگفتی چجوری متن اولیه رو نقل قول کردی :n02: کنجکاوم دیگه
والا من که میام خونه٬ معمولا ۲۰ ۳۰ تا تب باز می کنم تا جمعشون کنم یکی دو ساعت طول می کشه. این نقل قول رو قبل از ویرایش شما کرده بودم ولی گذاشتم اخر سر جواب دادم. دیگه چک نکردم که ادیت کردید فقط اون پست اخر رو دیدم به جوابم اضافه کردم :n01:
یه مشکل دیگه هم که امیدوارم تو ورژن های بعد GParted رفع شه اینه که اگه توی یه درایو (گسترش یافته)extended دو تا یا بیشتر فضای تخصیص داده نشده (unallocated) داشته باشید کلا هارد رو نمیشناسه.اولین بار هم که اینو فهمیدم میخواتم مینت رو نصب کنم که دیدم هارد رو نمیشناسه و بعد کلی تحقیق متوجه شدم.
الان ترجیح میدم از KDE Partition Manager استفاده کنم.تو مینت ویرایش KDE به طور پیش فرض نصبه و رابطش به نظر من از جی پارت اِد قشنگ تره!!!
در مورد اون پاپ آپ چون واقعا آزار دهنده بود مجبور شدم بلاکش کنم:n02:
و یه مشکل که بیشتر مشکل اجتماعی محسوب میشه اینه که چرا کاربران لینوکسی سر توزیع یا میز کار یا نرم افزار مورد علاقشون انقدر کل کل میکنند؟:n23:
در مورد اون پاپ آپ چون واقعا آزار دهنده بود مجبور شدم بلاکش کنم:n02:
و یه مشکل که بیشتر مشکل اجتماعی محسوب میشه اینه که چرا کاربران لینوکسی سر توزیع یا میز کار یا نرم افزار مورد علاقشون انقدر کل کل میکنند؟:n23:
بالاخره وقتی آدم به یه چیزی علاقه مند میشه یه تعصبی بهش پیدا میکنه!!!
V i r u s e r
08-11-2014, 20:48
دیگه کل کل نداره که همه میدونن gentoo از همه بهتره :n02:
دیگه کل کل نداره که همه میدونن gentoo از همه بهتره :n02:
تجربه کار با اون رو نداشتم ولی بین ۲۵ دیسترویی که امتحان کردم مینت از همه بهتر بود :n02:
راستی یکی از دوستام CD فدورا (نه دی وی دی ) رو دانلود کرده که پیش فرض کدک فایل های صوتی و تصویری رو نداره.موقع جستجو هم میگه که پیداش نمیکنه و نصب نمیشه.کسی راه حلی داره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
V i r u s e r
08-11-2014, 21:06
تجربه کار با اون رو نداشتم ولی بین ۲۵ دیسترویی که امتحان کردم مینت از همه بهتر بود :n02:
راستی یکی از دوستام CD فدورا (نه دی وی دی ) رو دانلود کرده که پیش فرض کدک فایل های صوتی و تصویری رو نداره.موقع جستجو هم میگه که پیداش نمیکنه و نصب نمیشه.کسی راه حلی داره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
فدورا در مخازن رسمیش پکیج های غیر ازاد رو نداره
یه سری مخازن غیر رسمی هست که میتونید از اونا استفاده کنید. فکر کنم اسمش rpm fusion یا یه همچین چیزی بود
gentoo توزیع خیلی خوبیه و بدون شک جزو ۱۰ توزیع پیشرو هست. به همه پیشنهاد می کنم یه بار امتحان کنن. خوبیش اینه که برای نصب لازم نیست حتما دیسک خودشو داشته باشید٬با دیسک لایو هر توزیعی میشه نصبش کرد (خودشم dvd لایو داره). شنیدم سیستم عامل گوگل کروم هم از این توزیع fork شده. البته مطمئن نیستم
اگر کسی دوست داشت.. این لینک ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) پکیج نصب و اینم لینک ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]_part1) اموزش نصب برای پردازنده های amd64
vahidmir2000
08-11-2014, 21:09
خوبیش اینه که برای نصب لازم نیست حتما دیسک خودشو داشته باشید٬با دیسک لایو هر توزیعی میشه نصبش کرد
این قسمت رو توضیح مییدی دوست من؟
بله ویروسر جان (اسم کوچیکتو نمیدونم؟؟؟) ، به نقل از ویکیپدیا:
By February 2010, Google switched its development Linux distribution for Chrome from Ubuntu to Gentoo Linux in order to use that distribution's Portage package management system, which, according to sources at Google, is used with "Google's own take on the vanilla Linux kernel"
راستش من خودم به غیر از اوبونتو و مشتقاتش از اوپن سوزه و آرچ هم خوشم میاد:n02: ( رو لپ تاپ اوپن سوزه دارم )
ولی منظورم اینه که قلب تپنده همه اینها لینوکس هست که همه باید باهم اتحاد داشته باشند:n06:
vahidmir2000
08-11-2014, 22:16
راستش من خودم به غیر از اوبونتو و مشتقاتش از اوپن سوزه و آرچ هم خوشم میاد:n02: ( رو لپ تاپ اوپن سوزه دارم )
ولی منظورم اینه که قلب تپنده همه اینها لینوکس هست که همه باید باهم اتحاد داشته باشند:n06:
منم با اینکه همچنان کاربر مینت هستم اما نسبت به تمامی توزیع ها حس مثبت دارم و امیدوارم تجربه هامون به درد همدیگه بخوره.
البته منکر لذت کل کل نمیشم :n02:
آره همین کل کل هاست که باعپ میشه نواقص و فواید دیسترو و دسکتاپ همدیگه رو بفهمیم.شاید هم با هم به برطرف کردنشون کمک کنیم!؟
V i r u s e r
09-11-2014, 07:28
این قسمت رو توضیح مییدی دوست من؟
منظورم این بود که برای نصبش می تونید از هر محیط لایو لینوکسی استفاده کنید و لازم نیست حتما دیسک خودش رو دانلود کنید (چون طریقه ی نصبش این هست که اون پکیج رو دانلود می کنید و اکسترکت می کنید. به خاطر همین به چیز خاصی احتیاج ندارید و در هر محیط گنو/لینوکسی ای میشه نصبش کرد)
بله ویروسر جان (اسم کوچیکتو نمیدونم؟؟؟) ، به نقل از ویکیپدیا:
کوچیک شما٬ارمان هستم :n01:
آره همین کل کل هاست که باعپ میشه نواقص و فواید دیسترو و دسکتاپ همدیگه رو بفهمیم.شاید هم با هم به برطرف کردنشون کمک کنیم!؟
منم با اینکه همچنان کاربر مینت هستم اما نسبت به تمامی توزیع ها حس مثبت دارم و امیدوارم تجربه هامون به درد همدیگه بخوره.
البته منکر لذت کل کل نمیشم :n02:
درسته. البته دیسترو های مختلف اونقدر ها هم باهم فرق ندارن. به غیر از اوبونتو که بحثش جداست و جزو منفور ترین هاست (و خودمم به هیچکس پیشنهادش نمی کنم)
بقیه توزیع ها فقط در پکیج منیجر (مخازن) و برنامه ها (و تنظیمات) پیشفرض با هم متفاوتند.
به خاطر همین جای کل کلی باقی نمی مونه. تنها چیزی برای بحث وجود داره yum vs dpkg vs pacman vs portage هست که این دیگه معلومه که pacman راحت ترین و portage قدرتمند ترین هست. (yum قابل تحمل و dpkg افتضاح.. که خوشبختانه apt یکم به وضعیتش کمک میکنه)
این برای کسی که با پکیج منیجر های مختلف کار کرده باشه کاملا واضحه
آره dpkg یکی از بزرگترین معضلات توزیع های مبتنی بر اوبونتوست.وقتی با yum با سرعت ۱۹۰-۲۰۰ میگیرم با اون ۲۵-۳۰ هست!!!
vahidmir2000
09-11-2014, 16:50
آره dpkg یکی از بزرگترین معضلات توزیع های مبتنی بر اوبونتوست.وقتی با yum با سرعت ۱۹۰-۲۰۰ میگیرم با اون ۲۵-۳۰ هست!!!
جدی سرعت مخازن yum انقدر بالاتره؟
معمولا آره مگر اینکه از mirror دیگه ای بخواد بگیره اونوقت میرسه به ۵!!!و هر ۳۰ ثانیه یه بار قطع میشه و دوباره به میرر دیگه ای وصل میشه و... ولی خیلی کم پیشمیاد
یه سری مشکلات هم هست که خیلی کوچیکن و شاید اصلا مشکل به حساب نیان، ولی واقعا یه کاربر تازه وارد همچین چیزایی رو میبینه چه ذهنیتی از لینوکس تو ذهنش ایجاد میشه؟ مثلا اینکه تو مینت درایو های ext به صورت read-only مانت میشن و هربار باید فایل منیجر رو به صورت روت باز کنی، یا دنگ و فنگ های درایور و ... واقعا خیلی ها رو از لینوکس فراری میده و ترجیح میدن که از همون ویندوز استفاده کنن...
vahidmir2000
14-11-2014, 11:40
یه سری مشکلات هم هست که خیلی کوچیکن و شاید اصلا مشکل به حساب نیان، ولی واقعا یه کاربر تازه وارد همچین چیزایی رو میبینه چه ذهنیتی از لینوکس تو ذهنش ایجاد میشه؟ مثلا اینکه تو مینت درایو های ext به صورت read-only مانت میشن و هربار باید فایل منیجر رو به صورت روت باز کنی، یا دنگ و فنگ های درایور و ... واقعا خیلی ها رو از لینوکس فراری میده و ترجیح میدن که از همون ویندوز استفاده کنن...
در لینوکس (تمامی توزیع ها) file system به صورت Read-only هستش برای اینکه دخل و تصرف ناخواسته ای روی فایلهای اصلی سیستم صورت نگیره که البته شما با مجوز روت میتونین هر دخل و تصرفی خواستین روش صورت بدین :). ولی این فقط مختص به همون قسمت هست و شما مثلا اگر یک پارتیشن جداگانه با سیستم فایل ext4 برای فایلهای شخصیتون بسازین یا مثلا در Home هرکاری بخواین میتونین انجام بدین. ممنون از پستت. البته منم باهات در مورد یک سری مشکلات (یا هر اسمی روش بذاریم) در سیستم عامل های لینوکسی که ممکنه تازه واردها رو فراری بده موافقم :)
پیرو فرمایشات دوستان یه نکته ای رو اشاره کنم
yum یک پکیج منیجر front-end برای rpm هستش و apt-get یک پکیج منیجر front-end برای dpkg هست. rpm و dpkg هردو نصاب سطح پایین (low-level) هستند. پس اینجا تقابل yum و apt-get رو داریم.
معمولا آره مگر اینکه از mirror دیگه ای بخواد بگیره اونوقت میرسه به ۵!!!و هر ۳۰ ثانیه یه بار قطع میشه و دوباره به میرر دیگه ای وصل میشه و... ولی خیلی کم پیشمیاد
جدی سرعت مخازن yum انقدر بالاتره؟
خیلی تفاوت ها بینشونه اگه وقت کردم یه تاپیک براش میزنم، yum روی خطاها و تایم آوت ها خودکار سوییچ میکنه روی میرور های دیگه درحالیکه apt-get کل روند نصب رو متوقف میکنه و ریستارت میشه و کل زحماتتون به فنا میره.
apt-get روی ابونتو و مشتقاتش سرعت پایینی داره. اولین کاری که در یک سیستم تحت مخزنهای دبیان باید انجام داد نصب شل اسکریپت apt-fast هست که به شکل عالی سرعت دانلود رو میشه باهاش بوست کرد. با کارکردی مشابه بیت تورنت به طور همزمان پکیج هارو از میرورهای مختلف دریافت میکنه. تعداد کانکشن رو هم باید تنظیم کرد مثلن 10 تا.
aptitude و synaptic هم گزینه های خوبی میتونن باشن.
+
به نظر بنده هم کل کل و تعصب در زمینه توزیع ها اصلن کار زیبایی نیست. ولی نبینم کسی از اونایی که من دوست دارم بد بگه :n15: : دی
+
ازین سایت میتونید درصد محبوبیت دیسترو هارو ببینید. (البته شیوه اشون زیاد جالب نیست)
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
ارادت
vahidmir2000
14-11-2014, 20:05
خیلی تفاوت ها بینشونه اگه وقت کردم یه تاپیک براش میزنم، yum روی خطاها و تایم آوت ها خودکار سوییچ میکنه روی میرور های دیگه درحالیکه apt-get کل روند نصب رو متوقف میکنه و ریستارت میشه و کل زحماتتون به فنا میره.
apt-get روی ابونتو و مشتقاتش سرعت پایینی داره. اولین کاری که در یک سیستم تحت مخزنهای دبیان باید انجام داد نصب شل اسکریپت apt-fast هست که به شکل عالی سرعت دانلود رو میشه باهاش بوست کرد. با کارکردی مشابه بیت تورنت به طور همزمان پکیج هارو از میرورهای مختلف دریافت میکنه. تعداد کانکشن رو هم باید تنظیم کرد مثلن 10 تا.
aptitude و synaptic هم گزینه های خوبی میتونن باشن.
+
به نظر بنده هم کل کل و تعصب در زمینه توزیع ها اصلن کار زیبایی نیست. ولی نبینم کسی از اونایی که من دوست دارم بد بگه :n15:
: دی
+
ازین سایت میتونید درصد محبوبیت دیسترو هارو ببینید. (البته شیوه اشون زیاد جالب نیست)
ممنونم امین عزیز که افتخار دادی و در این تاپیک شرکت کردی. مثل همیشه از اطلاعاتت استفاده کردیم. در مورد apt-get متاسفانه سرعتش گاهی خیلی پایینه و واقعا روی اعصابه و منم از apt-fast استفاده میکنم بیشتر. بازم ممنون.
مثلا تا حالا شده یک سری اطلاعات از روی یک درایو که فرمت ext4 داره بدون دلیل پاک بشه؟ یا دیتاهای روی اون درایو آسیب ببینن؟
بله متاسفانه دوبار لینوکس رو نصب کردم و بعد از نصب کل پارتیشن های هارد دومم !!!:n38: (دوتا هارد دارم یکی سیستم عامل و یکی دیتا روش هست اونی که سیستم عامل روش نبود رو خراب کرد) و بخاطر این از لینوکس استفاده نمیکنم
vahidmir2000
17-01-2015, 04:35
بله متاسفانه دوبار لینوکس رو نصب کردم و بعد از نصب کل پارتیشن های هارد دومم !!!:n38: (دوتا هارد دارم یکی سیستم عامل و یکی دیتا روش هست اونی که سیستم عامل روش نبود رو خراب کرد) و بخاطر این از لینوکس استفاده نمیکنم
سلام دوست من. اطلاعات شما در مراحل نصب از بین رفت یا بعد از نصب؟ بیشتر توضیح میدین؟ مرسی
V i r u s e r
17-01-2015, 09:20
سلام
شرمنده رک حرف میزنم. ولی لطفا کاربری نادرست خودتون رو به سیستم عامل نسبت ندید
بار ها تو همه ی تاپیک ها گفته شده که گنو/لینوکس با کسی شوخی نداره و خودش هم خود به خود هیچ کاری انجام نمیده
ولی خیلی کاربر ها بدون این که اول تحقیق کنن و یاد بگیرن اومدن نصبش کردن و بعد هاردشون پاک شده.. چون مراحل نصب گنو لینوکس مثل ویندوز نیست که ۴ تا نکست بزنی همه چیز درست بشه
نحوه ی مدیریت بلاک ها در گنو/لینوکس با ویندوز خیلی متفاوت هست و مثل ویندوز درایو c d e f وجود نداره به خاطر همین خیلی ها اشتباهی پارتیشن دیگه ای رو فرمت میکنن
سلام دوست من. اطلاعات شما در مراحل نصب از بین رفت یا بعد از نصب؟ بیشتر توضیح میدین؟ مرسی
سلام وحید جان .بعد از نصب چیزی که خیلی جای تعجب داره اینکه که هاردی که اوبونتو رو روش نصب نکردم اینطوری شد ! اونم دوبار !!! برای نصب با چند تا از اساتید مشورت کردم و بعد که اینطوری شد همه تعجب کردن
سلام
شرمنده رک حرف میزنم. ولی لطفا کاربری نادرست خودتون رو به سیستم عامل نسبت ندید
بار ها تو همه ی تاپیک ها گفته شده که گنو/لینوکس با کسی شوخی نداره
شرمنده که رک حرف میزنم ولی تعصب احمقانه بعضی از دوستان باعث چندش میشه. این تعصب ادم رو یاد داعش میندازه .اخه کی میخوایم سرعقل بیایم؟ این تعصبات به درد چی میخوره؟ لینوکس یعنی ازادی نه تعصب کورکورانه و توهین به کاربران دیگه
vahidmir2000
17-01-2015, 13:35
سلام وحید جان .بعد از نصب چیزی که خیلی جای تعجب داره اینکه که هاردی که اوبونتو رو روش نصب نکردم اینطوری شد ! اونم دوبار !!! برای نصب با چند تا از اساتید مشورت کردم و بعد که اینطوری شد همه تعجب کردن
جالبه. دلیلش رو نمیدونم ولی برای خودم تا به حال پیش نیومده. حتی اولین باری که ردهت رو نصب کردم با کمی دقت در مراحل نصب هیچ خللی به اطلاعاتم وارد نشد ولی مورد شما فرق داره. امیدوارم دوستان دیگری هم در بحث شرکت کنن و ببینیم دلیل این قضیه چی میتونه باشه.
خوب شما از چه آپشنی موقع نصب استفاده کردی؟ اینکه خودش خودکار کنار ویندوز نصب شه یا پارتیشن بندی دستی و انتخاب پارتیشن ریشه؟
ArashMiniStar
17-01-2015, 15:49
شرمنده که رک حرف میزنم ولی تعصب احمقانه بعضی از دوستان باعث چندش میشه. این تعصب ادم رو یاد داعش میندازه .اخه کی میخوایم سرعقل بیایم؟ این تعصبات به درد چی میخوره؟ لینوکس یعنی ازادی نه تعصب کورکورانه و توهین به کاربران دیگه
این حرف دوستمون توهین نبود یه واقعیت بود اشتباه خودتون رو به مشکل لینوکس نسبت ندید خیلی بده این نه توهینه نه چیزی
راست میگی ثابت کن همچین مشکل و باگی داره با مدرک!
اینکه من فلان کارو کردم فلان شد دقیق نمیدونم چی شد فقط میدونم هاردم فلان شد که نشد حرف!
جالبه. دلیلش رو نمیدونم ولی برای خودم تا به حال پیش نیومده. حتی اولین باری که ردهت رو نصب کردم با کمی دقت در مراحل نصب هیچ خللی به اطلاعاتم وارد نشد ولی مورد شما فرق داره. امیدوارم دوستان دیگری هم در بحث شرکت کنن و ببینیم دلیل این قضیه چی میتونه باشه.
فکر نمیکنم برای کس دیگه این مشکل پیش اومده باشه
خوب شما از چه آپشنی موقع نصب استفاده کردی؟ اینکه خودش خودکار کنار ویندوز نصب شه یا پارتیشن بندی دستی و انتخاب پارتیشن ریشه؟
نه خود ابونتو به تنهایی.دقیقا طبق روش اموزش ابونتو و با راهنمایی های دوستان قدیمی عمل کردم.
اون پست رو نزدم که مشکل حل بشه فقط یه جور درد دل بود
این حرف دوستمون توهین نبود یه واقعیت بود اشتباه خودتون رو به مشکل لینوکس نسبت ندید خیلی بده این نه توهینه نه چیزی
راست میگی ثابت کن همچین مشکل و باگی داره با مدرک!
اینکه من فلان کارو کردم فلان شد دقیق نمیدونم چی شد فقط میدونم هاردم فلان شد که نشد حرف!
به خاطر عقب موندگی مون یه دقیقه سکوت میکنم...
vahidmir2000
17-01-2015, 16:54
دوستان لطفا کمی مهربون تر گفتگو کنید. اینجا نه کسی سهام دار مایکروسافته و نه توسعه دهندهء گنو لینوکس (اینو مطمئن نیستم). اینجا نه کسی عقل کله و نه نادان. هر کسی به اندازهء تجربیات خودش یه چیزایی میدونه و خیلی چیزها رو هم نمیدونه. اصلا اگر کسی همه چیز رو بدونه اینجا چیکار میکنه؟ هر سیستم عامل و نرم افزار و ... هم ایرادهای خودش و محاسن خودش رو داره. اینکه ایرادی مطرح میشه (حتی اگر ایراد نباشه) نباید زود موضع گرفت و اینکه کسی اشاره ای به موضوعی میکنه دلیل بر این نیست که دیگری رو کوچک میشماره یا خودش رو بزرگتر و دانا تر. در کل خواهش میکنم کاملا دوستانه گفتگو کنیم و از وجود همدیگه استفاده کنیم و در کنار هم پیشرفت کنیم. ممنون از تک تک دوستان.
فکر نمیکنم برای کس دیگه این مشکل پیش اومده باشه
نه خود ابونتو به تنهایی.دقیقا طبق روش اموزش ابونتو و با راهنمایی های دوستان قدیمی عمل کردم.
دوست عزیز نمیدونم چه جوری این اتفاق افتاده ولی هیچ جا چنین چیزی ندیدم و هیچ چیزی بی دلیل نیست.
خودم 4 تا هارد و یه SSD روی سیستم با چند سیستم عامل دارم و همه چیز سر جاش هست( چیزی برابر با 8 ترابایت )
خیلی دوست دارم از نزدیک ببینم چی شده و کمکتون کنم.
اگه مایلید یه تاپیک بزنید و موقع پارتیشن بندی که فکر میکنم مشکل از همین جا باشه یه عکس بگذارید و بگید این همون هارد مورد نظر هست یا نه.:n01:
مرحله مرحله باهم میریم جلو تا این مشکلتون بر طرف بشه:n06:
دوستان لطفا کمی مهربون تر گفتگو کنید. اینجا نه کسی سهام دار مایکروسافته و نه توسعه دهندهء گنو لینوکس (اینو مطمئن نیستم). اینجا نه کسی عقل کله و نه نادان. هر کسی به اندازهء تجربیات خودش یه چیزایی میدونه و خیلی چیزها رو هم نمیدونه. اصلا اگر کسی همه چیز رو بدونه اینجا چیکار میکنه؟ هر سیستم عامل و نرم افزار و ... هم ایرادهای خودش و محاسن خودش رو داره. اینکه ایرادی مطرح میشه (حتی اگر ایراد نباشه) نباید زود موضع گرفت و اینکه کسی اشاره ای به موضوعی میکنه دلیل بر این نیست که دیگری رو کوچک میشماره یا خودش رو بزرگتر و دانا تر. در کل خواهش میکنم کاملا دوستانه گفتگو کنیم و از وجود همدیگه استفاده کنیم و در کنار هم پیشرفت کنیم. ممنون از تک تک دوستان.
به نظر من بهتره با این رفتارهای غیر دوستانه برخورد بشه که کسایی که تازه با لینوکس اشنا شدن دلسرد نشن
دوست عزیز نمیدونم چه جوری این اتفاق افتاده ولی هیچ جا چنین چیزی ندیدم و هیچ چیزی بی دلیل نیست.
خودم 4 تا هارد و یه SSD روی سیستم با چند سیستم عامل دارم و همه چیز سر جاش هست( چیزی برابر با 8 ترابایت )
خیلی دوست دارم از نزدیک ببینم چی شده و کمکتون کنم.
اگه مایلید یه تاپیک بزنید و موقع پارتیشن بندی که فکر میکنم مشکل از همین جا باشه یه عکس بگذارید و بگید این همون هارد مورد نظر هست یا نه.:n01:
مرحله مرحله باهم میریم جلو تا این مشکلتون بر طرف بشه:n06:
بعد چهارسال اومدم بخاطر علاقه ام به لینوکس گفتم شاید یه راه حلی چیزی درمورد نصب و... پیدا کنم الان تصمیم گرفتم اوبونتو رو نصب کنم از اطلاعاتم تو یه هارد دیگه بک اپ گرفتم و از اونجایی که تو تجربیات قبلی هارد هایی که به سیستم هم وصل نبودن خراب شدن اطلاعات مهمم رو روی DVD هم کپی کردم.
سیستمی که میخوام روش لینوکس نصب کنم جدیده بجز هارد. توزیع ابونتو 14.10 64 بیت. توزیعی که هاردرو خراب کرد اوبونتو 10.10بعد از نصب روی سیستم جدید سیستم عامل رو پاک میکنم و دوباره روی همون سیستم قدیمی (که کل هارد رو خراب کرد) نصبش میکنم
sajjadrb93
24-01-2015, 01:06
توی نصب ویندوز هم اگه درایو اشتباهی انتخاب کنید ممکنه همچیزش رو پاک کنید این مشکل شماست نه سیستم عامل :n06:
یه نکته مهم وجود داره همیشه پشتیبان تهیه کنید
قبل از نصب حتما با برنامه gparted که توی دیسک زنده ی اوبونتو وجود داره پارتیشنی رو برای نصب جدا کنید.(این برنامه واقعا بی خطر و ساده هست از ویندوز هم بی خطرتره من توی جدا کردن پارتیشن تو ویندوز مشکل داشتم ولی با gparted همه چیز آسون تره)
و نکته ی مهم توی نصب اوبونتو حتما وقتی که توی یکی از مراحل نصب که می پرسه چجوری نصب بشه(توی گزینه هاش پاک کردن همه چیز و نصب کنار سیستم عاملی که وجود داره هست و... ) حتما گزینه something else رو انتخاب کنید تا خودتون پارتیشن نصب رو انتخاب کنید.
توی نصب ویندوز هم اگه درایو اشتباهی انتخاب کنید ممکنه همچیزش رو پاک کنید این مشکل شماست نه سیستم عامل :n06:
یه نکته مهم وجود داره همیشه پشتیبان تهیه کنید
قبل از نصب حتما با برنامه gparted که توی دیسک زنده ی اوبونتو وجود داره پارتیشنی رو برای نصب جدا کنید.(این برنامه واقعا بی خطر و ساده هست از ویندوز هم بی خطرتره من توی جدا کردن پارتیشن تو ویندوز مشکل داشتم ولی با gparted همه چیز آسون تره)
و نکته ی مهم توی نصب اوبونتو حتما وقتی که توی یکی از مراحل نصب که می پرسه چجوری نصب بشه(توی گزینه هاش پاک کردن همه چیز و نصب کنار سیستم عاملی که وجود داره هست و... ) حتما گزینه something else رو انتخاب کنید تا خودتون پارتیشن نصب رو انتخاب کنید.
اینها مسایل ساده ای هستن و مشکل اینها نبود دوست گرامی
V i r u s e r
26-01-2015, 12:35
اینها مسایل ساده ای هستن و مشکل اینها نبود دوست گرامی
خوب خودش که الکی نمیاد تمام درایو هارو پاک کنه دوست عزیز. :n02:
vahidmir2000
29-01-2015, 03:49
خوب خودش که الکی نمیاد تمام درایو هارو پاک کنه دوست عزیز. :n02:
اتفاقا یکی از باگهایی که در نصاب لینوکس مینت 17 وجود داشت و رفع شد این بود که اگر گزینهء نصب در کنار ویندوز رو انتخاب میکردی کل هاردت رو پاک میکرد و ... بعد از چندوقت اومدن و فایلهای ایزوی 17 رو re spin کردن و مشکل رو حل کردن.
V i r u s e r
29-01-2015, 09:51
نصب اتوماتیک همیشه در گذشته مشکل داشته. همیشه به همه پیشنهاد کردم که به جای نصب اتوماتیک پارتیشن هارو خودشون تنظیم کنن
حتی خود توزیع ها هم در این مورد هشدار میدن :n01:
درسته. شما موقع نصب ویندوز مثلا ویندوز 7 هم custom رو انتخاب میکنید تا نظارت دقیق تر داشته باشید. خب همیشه و همه جا این کار رو انجام بدید دیگه:n02:
فعلا این جور امکانات رو در حد بتا حساب کنید تا یه روز انشاا... درست میشه:n01:
ArashMiniStar
29-01-2015, 13:51
اصلا غیر از کاستوم انتخاب کردن اشتباه محضه
شما ویندوزم بخوای بریزی باید انتخاب کنی کجا ریخته بشه فلان
vahidmir2000
29-01-2015, 13:56
درسته. شما موقع نصب ویندوز مثلا ویندوز 7 هم custom رو انتخاب میکنید تا نظارت دقیق تر داشته باشید. خب همیشه و همه جا این کار رو انجام بدید دیگه:n02:
فعلا این جور امکانات رو در حد بتا حساب کنید تا یه روز انشاا... درست میشه:n01:
متاسفانه درست شدن همین چیزهای ساده در گنو/لینوکس سالیان سال زمان میبره. :n02: نرم افزار رو مینویسن و منتشر میکنن و از کاربر به عنوان ممتحن استفاده میکنن و همینطور ایراد پشت ایراد. من کلمهء شسته رفته رو خیلی در مورد مقایسه ویندوز و گنو لینوکس استفاده میکنم. شاید به نظر خنده دار بیاد و مورد تمسخر هم قرار بگیره ولی دنیای گنو/لینوکس دنیای شلخته و کثیفیه. پر از دنگ و فنگ هایی که خیلی هاش بی دلیل (کم اهمیت) هستن. البته هروقت من اینجا در مورد همه گیر شدن گنو/لینوکس حرف زدم مورد انتقاد قرار گرفتم که گنو/لینوکس اصلا قرار نیست همه گیر بشه ولی من عقیده دارم هر محصولی که منتشر میشه در جهت جذب طرفدار و کاربر ارائه میشه. قطعا از کالی لینوکس و آرچ و ... انتظار نداریم ساده و سرراست باشن و همه گیر بشن و توزیع هایی مثل مینت که اصلا شعار و تبلیغ اصلیشون همه گیر شدن و برای همه بودنه باید یکم دقت نظر بیشتری داشته باشن که کاربر رو دلزده نکنن. ممنون از همهء دوستان.
vahidmir2000
29-01-2015, 13:59
اصلا غیر از کاستوم انتخاب کردن اشتباه محضه
شما ویندوزم بخوای بریزی باید انتخاب کنی کجا ریخته بشه فلان
دوست من انتخاب پارتیشن برای نصب چیکار داره به نصب کاستوم؟ و اگر انتخاب غیر از کاستوم اشتباه محضه پس چرا به عنوان انتخاب های اول در همهء نصابهای گرافیکی توزیع های پرطرفدار وجود داره . اگر اینطوره بهتره پیشنهاد بدیم که جلوی انتخابهای اتوماتیک بنویسن خطرناک!
V i r u s e r
29-01-2015, 14:41
متاسفانه درست شدن همین چیزهای ساده در گنو/لینوکس سالیان سال زمان میبره. :n02: نرم افزار رو مینویسن و منتشر میکنن و از کاربر به عنوان ممتحن استفاده میکنن و همینطور ایراد پشت ایراد. من کلمهء شسته رفته رو خیلی در مورد مقایسه ویندوز و گنو لینوکس استفاده میکنم. شاید به نظر خنده دار بیاد و مورد تمسخر هم قرار بگیره ولی دنیای گنو/لینوکس دنیای شلخته و کثیفیه. پر از دنگ و فنگ هایی که خیلی هاش بی دلیل (کم اهمیت) هستن. البته هروقت من اینجا در مورد همه گیر شدن گنو/لینوکس حرف زدم مورد انتقاد قرار گرفتم که گنو/لینوکس اصلا قرار نیست همه گیر بشه ولی من عقیده دارم هر محصولی که منتشر میشه در جهت جذب طرفدار و کاربر ارائه میشه. قطعا از کالی لینوکس و آرچ و ... انتظار نداریم ساده و سرراست باشن و همه گیر بشن و توزیع هایی مثل مینت که اصلا شعار و تبلیغ اصلیشون همه گیر شدن و برای همه بودنه باید یکم دقت نظر بیشتری داشته باشن که کاربر رو دلزده نکنن. ممنون از همهء دوستان.
دوست من انتخاب پارتیشن برای نصب چیکار داره به نصب کاستوم؟ و اگر انتخاب غیر از کاستوم اشتباه محضه پس چرا به عنوان انتخاب های اول در همهء نصابهای گرافیکی توزیع های پرطرفدار وجود داره . اگر اینطوره بهتره پیشنهاد بدیم که جلوی انتخابهای اتوماتیک بنویسن خطرناک!
اه لعنتی.. حدود نیم ساعت تایپ کردم به اندازه ی یه کتاب پست نوشتم.. حواسم نبود قبل از ارسال اینترنتم قطع شده بود همش پرید :n03:
یه چکیده ای از چیزایی که میخواستم بگم:Patches are welcome
Also, "pull requests welcome"
The open source way of saying "go screw yourself".
When somebody requests a new feature in a open source project and nobody wants to implement it, the project moderators will politely say no by saying that the person requesting the feature is welcome to do the work himself.
Random guy: I think it would be a great if Firefox supported joystick navigation. That way, a user can click on links using a joystick rather than a mouse.
Project Maintainer: We don't have the resources to create such a feature. Patches are welcome and we will review the code if you are willing to write it yourself.
منبع: [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
و
3.2. Back Up Your Existing Data! Before you start, make sure to back up every file that is now on your system. If this is the first time a non-native operating system is going to be installed on your computer, it is quite likely you will need to re-partition your disk to make room for Debian GNU/Linux. Anytime you partition your disk, you run a risk of losing everything on the disk, no matter what program you use to do it. The programs used in the installation are quite reliable and most have seen years of use; but they are also quite powerful and a false move can cost you. Even after backing up, be careful and think about your answers and actions. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work. If you are creating a multi-boot system, make sure that you have the distribution media of any other present operating systems on hand. Even though this is normally not necessary, there might be situations in which you could be required to reinstall your operating system's boot loader to make the system boot or in a worst case even have to reinstall the complete operating system and restore your previously made backup.
If you choose guided partitioning (either classic or using (encrypted) LVM) for a whole disk, you will first be asked to select the disk you want to use. Check that all your disks are listed and, if you have several disks, make sure you select the correct one. The order they are listed in may differ from what you are used to. The size of the disks may help to identify them. Any data on the disk you select will eventually be lost, but you will always be asked to confirm any changes before they are written to the disk. If you have selected the classic method of partitioning, you will be able to undo any changes right until the end; when using (encrypted) LVM this is not possible.
منبع: [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
vahidmir2000
29-01-2015, 14:56
اه لعنتی.. حدود نیم ساعت تایپ کردم به اندازه ی یه کتاب پست نوشتم.. حواسم نبود قبل از ارسال اینترنتم قطع شده بود همش پرید :n03:
یه چکیده ای از چیزایی که میخواستم بگم
ممنونم ویروسر عزیز. اتفاقا برای منم خیلی پیش اومده که با تلاش بسیار پست طولانی ای نوشتم و بعد فهمیدم نتم قطع بوده و پریده و رفته... به خاطر همین همیشه پستهای طولانی رو در یک ویرایشگر متن تایپ میکنم و بعد کپی میکنم :)
در مورد جوابت هم ممنون که وقت گذاشتی ولی همینطور که گفتم کسی از توزیع های حرفه ای و مادر مثل دبیان و آرچ و ... انتظار نداره ساده و سهل الوصول باشن و اتفاقا با غرور و قدرت هم به همه میگیم : اگه بلدی نصبش کن :)
منظور من در توزیع های کاربرپسندتر و سرراست تر مثل مینت بود ( در پست قبلی هم مشخصا اشاره کردم) که باید در حد امکان ساده باشن و ...
قطعا از کالی لینوکس و آرچ و ... انتظار نداریم ساده و سرراست باشن و همه گیر بشن و توزیع هایی مثل مینت که اصلا شعار و تبلیغ اصلیشون همه گیر شدن و برای همه بودنه باید یکم دقت نظر بیشتری داشته باشن که کاربر رو دلزده نکنن.
بازم ممنون رفیق :n11:
behnamy01
30-01-2015, 11:03
دوستاتن من الان یک اوبونتو 12 به صورت مجازی نصب دارم. هر کاریش میکنم به ورژن 14 آپدیت نمیشه و اررور میده. میخوام ویندوز اصلیمو عوض کنم میگید همینو نگه دارم و توی ویندوز جدید restore کنمش یا برم ورژن 14 رو نصب کنم از اول؟ میشه تفاوت های mint و Ubuntu رو هم بگید؟ من خیلی در موردش شنیدم و مثل اینکه تعداد یوزرهاش از Ubuntu بیشتر شده!
کدوم 12؟
12.10 اگه باشه پشتیبانیش تموم شده.
14.04 نصب کن:n01:
vahidmir2000
30-01-2015, 11:23
دوستاتن من الان یک اوبونتو 12 به صورت مجازی نصب دارم. هر کاریش میکنم به ورژن 14 آپدیت نمیشه و اررور میده. میخوام ویندوز اصلیمو عوض کنم میگید همینو نگه دارم و توی ویندوز جدید restore کنمش یا برم ورژن 14 رو نصب کنم از اول؟ میشه تفاوت های mint و Ubuntu رو هم بگید؟ من خیلی در موردش شنیدم و مثل اینکه تعداد یوزرهاش از Ubuntu بیشتر شده!
دوست من سوال شما مربوط به تاپیک ابونتو هستش. لطفا در تاپیک مربوطه بحث رو ادامه بدین. با تشکر :n11:
behnamy01
30-01-2015, 13:00
دوست من سوال شما مربوط به تاپیک ابونتو هستش. لطفا در تاپیک مربوطه بحث رو ادامه بدین. با تشکر :n11:
دقیقا حرف شما درسته!! من اصلا فکر میکردم دارم توی تاپیک اوبونتو سوال میپرسم!! الان که اومدم اینجا ببینم چی شد، تازه موضوع تاپیک رو دیدم، ببخشید واقعا.
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.