ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : کم شدن ولتاژ و خرابی وسایل برقی

روانپریش
30-10-2014, 21:35
سلام دوستان
من یه جایی کار میکنم برقش حدودا 180 یا 190 ولت هست اگه بهش ال ای دی یا لپ تاپم رو وصل کنم مشکلی پیش نمیاد؟
در کل برق کمتر باعث سوختگی قطعات برقی میشه یا برق قوی تر؟
مثلا وسیله ای که با 220 ولت کار میکنه اگه با 190 ولت کار کنه مشکلی براش پیش میاد یا فقط توانش میاد پایین؟

B3NYAMIN
30-10-2014, 21:47
تا اونجایی که من میدونم ولتاژ پایین باعث سوختگی نمیشه . فوقش یا کار نمیکنه یا کارایی ـه مطلوب رو ارائـه نمیـده

به خصوص اگه پی سی استفاده کنی مدام ریست میشه و رو اعصابه

روانپریش
30-10-2014, 21:52
تا اونجایی که من میدونم ولتاژ پایین باعث سوختگی نمیشه . فوقش یا کار نمیکنه یا کارایی ـه مطلوب رو ارائـه نمیـده

به خصوص اگه پی سی استفاده کنی مدام ریست میشه و رو اعصابه

ولتاژ چندان هم کم نیست حدود 180 یا 190 ولت هست

B3NYAMIN
30-10-2014, 22:01
ولتاژ چندان هم کم نیست حدود 180 یا 190 ولت هست

خب ببین عزیـز ، محافظ های برق بیشتر از 230 رو قطع و کمتر از 180 رو قطع میکنن ...

New Ray
30-10-2014, 22:29
معمولا به الکتروموتورها یا کمپرسورها که به بار وصلند (مثل موتور یخچال) ممکنه آسیب برسونه. اما برای شارژر و LED و غیره نباید مشکلی پیش بیاد چون رنج ولتاژ وسیعتری دارن.

شارژر با توجه به ولتاژ ورودی توان رو تنظیم میکنه و افت توان نداریم. ضمنا میتونید از ترانس اتوماتیک استفاده کنید.

metalhead_forever
31-10-2014, 08:27
یبشتر لپ تاپ ها روی شارژرشون نوشته شده از 100 ولت تا 240 ولت ولتاژ مجاز برای استفاده هست... پس قاعدتا" نباید مشکلی باشه

MOHAMMAD_ASEMOONI
31-10-2014, 15:25
سلام دوستانمن یه جایی کار میکنم برقش حدودا 180 یا 190 ولت هست سلام
از کجا مطمئنید که ولتاژ اینقدره ؟
بنده توی روستاهای دور افتاده هم چنین افت ولتاژی ندیدم
با ولتمتر اندازه گرفتین ؟

AliSub
31-10-2014, 20:25
دوستمون در بالا درست گفته بیشتر شارژرها بین 100 تا 240 کار میکنند. حتی تلویزیونهای جدید هم اغلب اینجوری هستند. ولی این ولتاژ برای کمپرسورهای یخچال ضرر داره!

ali_mohandes
31-10-2014, 20:39
فقط برای دستگاه های با قدرت پایین مثل ای ای دی لپ تاپ شارژرو...استفاده کنید برای کولر کامپیوتر و..نمیشه
موفق باشید

روانپریش
31-10-2014, 21:22
سلام
از کجا مطمئنید که ولتاژ اینقدره ؟
بنده توی روستاهای دور افتاده هم چنین افت ولتاژی ندیدم
با ولتمتر اندازه گرفتین ؟
یه ساختمون خیلی قدیمی هست فک کنم سیم کشیش پوسیده باشه

MOHAMMAD_ASEMOONI
31-10-2014, 21:57
یه ساختمون خیلی قدیمی هست فک کنم سیم کشیش پوسیده باشهسلام
حتی اگر سیمهای خونه برق دزدی داشته باشه باز هم ولتاژ اینقدر افت نمیکنه
بهتره با ولتمتر اندازه بگیرین ولتاژ رو .
درضمن خیلی راحت میشه فهمید سیمهای برق ساختمون برق دزدی داره یا نه :
همه ی وسائل برقیِ تویِ ساختمون رو از برق خارج کنین . حتی یک شارژر موبایل هم به برق وصل نباشه . همه ی لامپها هم خاموش باشه
اگر باز هم کنتور میچرخه پس یک جای ساختمون یک سیم برق دزدی داره
با قطع فیوز هر قسمت اگر کنتور از چرخش وایساد پس سیمهای همون قسمت مشکل داره .

روانپریش
31-10-2014, 23:46
سلام
حتی اگر سیمهای خونه برق دزدی داشته باشه باز هم ولتاژ اینقدر افت نمیکنه
بهتره با ولتمتر اندازه بگیرین ولتاژ رو .
درضمن خیلی راحت میشه فهمید سیمهای برق ساختمون برق دزدی داره یا نه :
همه ی وسائل برقیِ تویِ ساختمون رو از برق خارج کنین . حتی یک شارژر موبایل هم به برق وصل نباشه . همه ی لامپها هم خاموش باشه
اگر باز هم کنتور میچرخه پس یک جای ساختمون یک سیم برق دزدی داره
با قطع فیوز هر قسمت اگر کنتور از چرخش وایساد پس سیمهای همون قسمت مشکل داره .

البته حدس میزنم این مقدار باشه شایدم 210 یا 200 ولت باشه متاسفانه ولت متر دیجیتال در دسترسم نیست

روانپریش
01-11-2014, 14:13
کلا وقتی چندتا وسیله پرمصرف رو همزمان به برق بزنیم ولتاژ افت میکنه یا جریان یا توان؟

ali_mohandes
01-11-2014, 15:01
هم ولتاژ هم امپر ولی امپر افتش خیلی بیشتره ولتاژ خیلی کمشاید10ولت ولی امپر خیلی

SNOW PATROL
01-11-2014, 18:58

یعنی شما میفرمایید با افزایش مصرف کننده های موازی جریان و ولتاژ کاهش می یابد ؟!!

برادر ولتاژ در حالت موازی برای تمام مصرف کننده ها برابر است..
با افزایش تعداد مصرف کننده ها ( در حالت موازی ) جریان افزایش پیدا کرده و در نهایت باعث افزایش توان مصرفی میشود

New Ray
01-11-2014, 20:14
کلا وقتی چندتا وسیله پرمصرف رو همزمان به برق بزنیم ولتاژ افت میکنه یا جریان یا توان؟

جریان ، کمیتی متغیر و وابسته به ولتاژ و مقاومت مصرف کننده هست و مقداری ثابت نیست که افت کنه . چون قبلش باید ببینیم ولتاژ افت کرده یا نه. در صورتی که ولتاژ افت کنه با توجه قانون اهم چون مقاومت ثابت هست ، در نتیجه جریان کم میشه. ( ولتاژ = جریان X مقاومت ). و همینطور توان که حاصلضرب ولتاژ در جریان هست هم کاهش پیدا میکنه.

مشکل از جایی شروع میشه که سیمهای مسیر انتقال دارای مقاومت زیادی باشن ( مسافت طولانی یا نازک بودن کابل و ... ) و این مقدار با مقاومت مصرف کننده جمع میشه. حالا هر چقدر مصرف کننده بیشتر وصل کنیم مقاومتهاشون موازی میشن و کاهش پیدا میکنن که سهم کمتری از ولتاژ اصلی روش افت میکنه و کاهش ولتاژ داریم. اگه مسیر انتقال و منبع ولتاژ ایده آل باشند افت ولتاژی نداریم و میتونیم بینهایت مصرف کننده بهش وصل کنیم.

یعنی شما میفرمایید با افزایش مصرف کننده های موازی جریان و ولتاژ کاهش می یابد ؟!!

با افزایش تعداد مصرف کننده ها ( در حالت موازی ) جریان افزایش پیدا کرده و در نهایت باعث افزایش توان مصرفی میشود

از یه نظر غلط هم نیست نه ؟ :n02: فکر کنم منظور ایشون جریان هر مصرف کننده باشه که با افت ولتاژ خط ، کاهش پیدا میکنه.

البته " ولتاژ خیلی کم ولی آمپر خیلی " درست نیست و هر دو افت یکسانی دارند مگر در وسایلی که کنترل شده هستن و توان خروجی تنظیم میشه که برعکس جریان افزایش پیدا میکنه یا قطع میشه ...
( نه مثلا لامپ رشته ای ) .

SNOW PATROL
01-11-2014, 21:26
از یه نظر غلط هم نیست نه ؟ :n02: فکر کنم منظور ایشون جریان هر مصرف کننده باشه که با افت ولتاژ خط ، کاهش پیدا میکنه.

البته " ولتاژ خیلی کم ولی آمپر خیلی " درست نیست و هر دو افت یکسانی دارند مگر در وسایلی که کنترل شده هستن و توان خروجی تنظیم میشه که برعکس جریان افزایش پیدا میکنه یا قطع میشه ...
( نه مثلا لامپ رشته ای ) .
:n02:

خب اینطوری هم میشه به قضیه نگاه کرد من برداشتم از سوال ایشون

این بود که اگر چند تا مصرف کننده به صورت موازی در یک مدار به هم وصل شوند در جریان / ولتاژ و توان مصرفی کل چه تغییری رخ میده

باید دید منظور ایشون چی بوده

ali_mohandes
02-11-2014, 14:51

نه؟
منظور من این نبود این که خیلی واضحه گلم اشتباه فهمیدی

ببینید :
در مدارموازی جریان تغیر می کنه درمدار سری ولتاژ همین اگه منظورتون چیز دیگست بگید خو می گم

Ezel
02-11-2014, 15:28
سلام دوستان
من یه جایی کار میکنم برقش حدودا 180 یا 190 ولت هست اگه بهش ال ای دی یا لپ تاپم رو وصل کنم مشکلی پیش نمیاد؟
مثلا وسیله ای که با 220 ولت کار میکنه اگه با 190 ولت کار کنه مشکلی براش پیش میاد یا فقط توانش میاد پایین؟

سلام

سیم کشی پوسیده علت مهم و متعارف نوسان ولتاژ نیست ( نوسان عبارت بهتری هست به نسبت افت ) ، بلکه نقاطی از سیم کشی موجب نوسان میشه که سربندی شده باشه و بعد از مدتها اتصال سربندی ضعیف شده باشه ، این موضوع رو به کرات در انشعابات مشاهده میکنیم که وینچ کلمپ ها یا بی متالی که برای اتصال انشعاب از سر تیر استفاده میشه ، اتصالش ضعیف شده و یا خاصیت خودشو از دست داده و موجب نوسان میشه .

البته وحی منزل نیست که همه ی وسایل با ولتاژ دقیق 220 کار بکنند ، بعضا برخی وسایل خانگی نظیر همین مودم اینترنت و لپتاپ برق متناوب شهری رو به برق مستقیم تبدیل میکنند و استفاده میکنند و البته صرفا به مقداری از برق AC یا متناوب شهری نیاز دارند که کفاف تبدیل به برق DC یا مستقیم مورد نیازشون رو بده ، بنابراین این کاستی ولتاژ در این حدودی که میفرمایید اونچنان پر اهمیت نیست ( البته در مورد لپتاپ ) ، و چنانچه ولتاژ مورد نیاز آداپتور کمتر از حد نیاز باشه اصولا دستگاه شما روشن نخواهد شد ( در حالت عادی و بدون نوسان برق )

معمولا یخچالها و لامپها ، بی دفاع ترین وسایل و آسیب پذیر ترین وسایل در مقابل نوسانات هستند :دی

در بسیاری از مناطق تهران ولتاژ برق متناوب شهری از 200 - 205 ولت تجاوز نمیکنه معمولا ؛ و البته در برخی مناطق تا 237 هم ولتاژ اندازه گیری شده :دی

اگر خیلی حساس هستید ، از ترانس های نوسان گیر و تثبیت کننده ی موجود در بازار استفاده کنید با حدود قیمتی در بازه ی 30 هزار تومان رو به بالا ، که هم در برابر افت ولتاژ و هم در برابر افزایش بیش از حد مجاز ولتاژ از لوازم شما محافظت میکنه و آپشنهای زیادی داره مثل تاخیر در وصل و ...

Ezel
02-11-2014, 15:31

هیچ کدوم دچار افت نمیشه بلکه باعث میشه جریان بیشتری کشیده بشه توسط مسیر سیم کشی شما که اگر از حد مجاز فیوز شما فراتر بره فیوز قطع میشه

البته وقتی دستگاه جوش بکار گرفته میشه خصوصا در ساختمان سازی ها که برای رابیتس کاری از جوش برق استفاده میکنند به علت فشاری که روی ترانس تامین کننده ی برق ایجاد میشه و یک اضافه بار جدی محسوب میشه ، دچار نوسان میکنه شبکه رو .

milkyway1
14-11-2014, 11:13
سلام دوستان

اگر برق کم و زیاد باشه نهایتا آداپتور خراب میشه نه لپ تاپ و ال ای دی!
چون آداپتر ساخته شده که برقو تبدیل به یک مقدار مشخصی بکنه و جریان بیشتری ازش رد نمیشه که بخواد چیزی خراب بشه.

Canadian
10-06-2017, 00:05
ولتاژ خونه ما خیلی کمه
توی زمستونا مشکلی ندارم و ولتاژ روزا روی 210 تا 215 و شبها روی 220 تا 223:n02:
اما تابستونا ولتاژ خیلی کم میشه :n27:(فک کنم بخاطر اینه که همه کولر و اینجور چیزا روشن میکنن)
تو تابستون روزا ولتاژ روی 188 تا 193 هستش:n19:
شبا هم میشه 200 حالا خیلی بالا بره نهایت 205:n03:
نمیدونم مشکل از برق محله هست یا سیم کشی خونه
خواستم بدونم این برای pc ضرر داره؟
کدوم لوازم آسیب میبینن و کدوم لوزام آسیب نمیبینن؟
خیلی ممنون میشم یه نفر یکم توضیح بده برام:n40:

MOHAMMAD_ASEMOONI
07-07-2017, 00:01
ولتاژ خونه ما خیلی کمهتوی زمستونا مشکلی ندارم و ولتاژ روزا روی 210 تا 215 و شبها روی 220 تا 223:n02:اما تابستونا ولتاژ خیلی کم میشه :n27:(فک کنم بخاطر اینه که همه کولر و اینجور چیزا روشن میکنن)تو تابستون روزا ولتاژ روی 188 تا 193 هستش:n19:شبا هم میشه 200 حالا خیلی بالا بره نهایت 205:n03:نمیدونم مشکل از برق محله هست یا سیم کشی خونهخواستم بدونم این برای pc ضرر داره؟کدوم لوازم آسیب میبینن و کدوم لوزام آسیب نمیبینن؟خیلی ممنون میشم یه نفر یکم توضیح بده برام:n40:

سلام
کنتور دیجیتال دارین ؟ دیجیتال ولتاژ و آمپر و وات مصرفی رو نشون میده
اگر برق افت میکنه علتش بار زیاد روی ترانسفورماتور کاهنده ی محله ی شماست . در هر محله یک ترانسوفرماتور کاهنده هست که برق 11000 ولت یا 22000 ولت رو تبدیل میکنه با 230 ولت با یک آمپر معین مثلاً 5000 آمپر , اگر بیش از حد برق کشیده بشه از ترانسفورماتور,ولتاژ افت میکنه. اگر هم ولتاژ 11000 ولت افت کنه باز هم ولتاژ خروجی کمتر از 230 میشه
ببعضی دستگاهها خراب نمیشه مثل اتو و کتری برقی و اینها
بعضی دستگاهها ولتاژش اتوماتیک تنظیم میشه مثل تلوزیونهای امروزی
بعضی دستگاهها خودش محافظ داره مثل یخچالهای امروزی و با کاهش ولتاژ برقش قطع میشه تا چند دقیقه و اگر ولتاژ درست شد برقش وصل میشه و روشن میشه
برای بعضی دستگاهها باید محافظ نصب کنیم تا با کاهش ولتاژ برقش قطع بشه مثل کولر آبی و یخچال قدیمی
بعضی دستگاهها ترانس داره و کاهش ولتاژ باعث سوختنش نمیشه مثل شارژر موبایل و ریش تراش و موزر

Canadian
08-07-2017, 15:33
سلام
کنتور دیجیتال دارین ؟ دیجیتال ولتاژ و آمپر و وات مصرفی رو نشون میده
اگر برق افت میکنه علتش بار زیاد روی ترانسفورماتور کاهنده ی محله ی شماست . در هر محله یک ترانسوفرماتور کاهنده هست که برق 11000 ولت یا 22000 ولت رو تبدیل میکنه با 230 ولت با یک آمپر معین مثلاً 5000 آمپر , اگر بیش از حد برق کشیده بشه از ترانسفورماتور,ولتاژ افت میکنه. اگر هم ولتاژ 11000 ولت افت کنه باز هم ولتاژ خروجی کمتر از 230 میشه
ببعضی دستگاهها خراب نمیشه مثل اتو و کتری برقی و اینها
بعضی دستگاهها ولتاژش اتوماتیک تنظیم میشه مثل تلوزیونهای امروزی
بعضی دستگاهها خودش محافظ داره مثل یخچالهای امروزی و با کاهش ولتاژ برقش قطع میشه تا چند دقیقه و اگر ولتاژ درست شد برقش وصل میشه و روشن میشه
برای بعضی دستگاهها باید محافظ نصب کنیم تا با کاهش ولتاژ برقش قطع بشه مثل کولر آبی و یخچال قدیمی
بعضی دستگاهها ترانس داره و کاهش ولتاژ باعث سوختنش نمیشه مثل شارژر موبایل و ریش تراش و موزر

نه کنتور دیجیتال نیست
روز به روز داره بدتر میشه
قطعی برق خیلی زیاد شده
ولتاژ میشه 175!!!!
تو دورافتاده ترین روستا ها هم وضع اینجور نیس!
همین روزا میخوام برم اداره برق یکم داد و بیداد کنم بیان درستش کنن
من دارم هزینه ی برق 220 ولت رو میدم روی قبض نوشته 220 ولت نه 175!
اداره برق وظیفشه سر کنتور 220 ولت رو تحویل بده