ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : کمک های اولیه برای اسید پاشی

1376MAXIMUM
19-10-2014, 19:33
سلام دوستان همون طوری که خبر دارید یک موج تو اصفهان به وجود اومده که یه صورت زن ها اسید میپاشن خوب این موج به وجود اومده و این اتفاق میوفته ما اگر دیدیم همچین اتفاقی افتاد برای یکی چیکار کنیم برای کمک به اون شخص که اسیب رو هر چقدر که میتونیم کم کنیم که کمتر اسیب ببینه حداقل اگر ظاهر طرف از بین میره بینایی و حس های دیگر توی اون شخص کم تر ازبین بره
حداقل کاری که ما تو اون موقع میتونیم انجام بدیم که کم تر اون شخص اسیب ببینه چیه؟

Demon King
19-10-2014, 19:54
سلام دوستان همون طوری که خبر دارید یک موج تو اصفهان به وجود اومده که یه صورت زن ها اسید میپاشن خوب این موج به وجود اومده و این اتفاق میوفته ما اگر دیدیم همچین اتفاقی افتاد برای یکی چیکار کنیم برای کمک به اون شخص که اسیب رو هر چقدر که میتونیم کم کنیم که کمتر اسیب ببینه حداقل اگر ظاهر طرف از بین میره بینایی و حس های دیگر توی اون شخص کم تر ازبین بره
حداقل کاری که ما تو اون موقع میتونیم انجام بدیم که کم تر اون شخص اسیب ببینه چیه؟

برای کمک های اولیه بیشتر توصیه میشه سریعا یه بتری آب روی صورت شخص بریزید، چراکه آب از نفوذ اسید در استخوان و آسیب های جدی جلوگیری میکنه.

رومنس
19-10-2014, 20:27
برای کمک های اولیه بیشتر توصیه میشه سریعا یه بتری آب روی صورت شخص بریزید، چراکه آب از نفوذ اسید در استخوان و آسیب های جدی جلوگیری میکنه.

سلام
ببخشید که من باید نظر و توصیه تون رو کاملا رد کنم.اگر آب پاشیده بشه اثر اسید بیشتر میشه و باعث سوختگی هرچه شدیدتر میشه.اصلا میدونید چرا اسید وقتی روی پوست میریزه میسوزونه؟ عامل اسیدی تمایل شدید به واکنش با آب(حالا در مورد پوست اون رطوبت پوست) داره و به محض اینکه یون H+(عامل اسیدی) فرصتشو پیدا کنه خیلی شدید واکنش میده.
یادتون باشه اسید تشنه آب و رطوبته.

من نمی دونم که باید چیکار کرد ولی قطعا پاشیدن آب وضع رو وخیم تر می کنه. توی کارگاه هایی که با اسید سر و کار دارند یه سری پمادهای مخصوص برای مواقع ضروری هست ولی من نمی دونم چیه و قطعا در شرایط اضطراری بهشون دسترسی نیست.

امیدوارم که ناراحت نشده باشی ولی قطعا آب و اسید عاشق و معشوق هستن و نباید با هم تماس داده بشن.

یه مورد دیگه هم که عینا دیدم یه نوع اسید به صورت پودر سفید هست که روی پوست دست یه خانمی ریخته بود سوزش شدیدی داشت و به صورت غریزی فورا به سمت شیر آب می دوید خدا رو شکر مسئول آزمایشگاه سریع متوجه شد و جلوشو گرفت و فقط با دستمال کاغذی باقیمانده پودر رو پاک کرد و کمی شیر روی دستش ریخت و بعدش هم که بیمارستان و ... .

Demon King
19-10-2014, 20:37
سلام
ببخشید که من باید نظر و توصیه تون رو کاملا رد کنم.اگر آب پاشیده بشه اثر اسید بیشتر میشه و باعث سوختگی هرچه شدیدتر میشه.اصلا میدونید چرا اسید وقتی روی پوست میریزه میسوزونه؟ عامل اسیدی تمایل شدید به واکنش با آب(حالا در مورد پوست اون رطوبت پوست) داره و به محض اینکه یون H+(عامل اسیدی) فرصتشو پیدا کنه خیلی شدید واکنش میده.

من نمی دونم که باید چیکار کرد ولی قطعا پاشیدن آب وضع رو وخیم تر می کنه. توی کارگاه هایی که با اسید سر و کار دارند یه سری پمادهای مخصوص برای مواقع ضروری هست ولی من نمی دونم چیه و قطعا در شرایط اضطراری بهشون دسترسی نیست.

امیدوارم که ناراحت نشده باشی ولی قطعا آب و اسید عاشق و معشوق هستن و نباید با هم تماس داده بشن.

دوست عزیز واکنش اب و اسید باعث رقیق شدن اسید میشه وهر چه مقدار آب بیشتر باشه اثر اسید به میزان بیشتری خنثی میشه.

رومنس
19-10-2014, 21:01
دوست عزیز واکنش اب و اسید باعث رقیق شدن اسید میشه وهر چه مقدار آب بیشتر باشه اثر اسید به میزان بیشتری خنثی میشه.

این در صورتیه که شما یک لوله آزمایشگاهی داشته باشی یا یه ظرف توش اسید باشه و آب اضافه کنید این بله باعث رقیقتر شدن و افزایش PH میشه ولی وقتی دارید در مورد پوست انسان صحبت کنید اینکار ابتدا باعث تشدید سوختگی میشه(اسید تشنه آبه تا جایی که اوج واکنش از بین بره) و بعد از این باعث رقیق شدن و کاهش اثر میشه ولی خب سوختگی اولیه رو قطعا بدتر میکنه.
یه مثال براتون بزنم شما سرکه دارید بهش جوش شیرین که خنثی کننده اش هست بزنید اولش چی میشه؟ سریع کف می کنه و می زنه بالا و بعدش اون حالت خنثی رقیق شده و افزایش ph داده شده به وجود میاد.حالا همین قضیه در مورد پوست انسان هم هست اولش اون واکنش هیجانی و ناجور اسید و آب رخ میده و بعدش به رقیق شدن میرسه.
100 در 100 آب ریختن قضیه رو بدتر میکنه.
شاید بهتر باشه دوستان پزشک هم بیان تو بحث که مطمئن بشیم چه کاری درسته.

1376MAXIMUM
19-10-2014, 21:09
سلام

این حرف درسته اسید و اب خیلی سریع واکنش میدن و اسید رقیق میشه و این رقیق شدن هم با گرما همراه هست و گرماده هست اما خوب اب ریختن باعث میشه که اسید فرصت کم تری داشته باشه که بدن طرف رو حل کنه و ضعیفتر بشه و یه چیزی تو مایه های همین اسید هایی بشه که توی خونه ها استفاده میکنیم و روی دست هم بریزه خیلی اسیبی نمیرسونه فقط مسئله گرما هست نمیدونم که این گرما چقدر هست که طرف رو نپزه اب که میریزیم
من تا جایی که فهمیدم و گشتم در موردش سریع باید لباس های طرف رو که اسیدی هست در بیاریم و اگر لباس چسبیده بود به بدن طرف بهتره که کاری نکنیم که بد تر نشه چون تو بعضی مواقع خیلی اسیب میرسونه

یه مورد دیگه هم که عینا دیدم یه نوع اسید به صورت پودر سفید هست که روی پوست دست یه خانمی ریخته بود سوزش شدیدی داشت و به صورت غریزی فورا به سمت شیر آب می دوید خدا رو شکر مسئول آزمایشگاه سریع متوجه شد و جلوشو گرفت و فقط با دستمال کاغذی باقیمانده پودر رو پاک کرد و کمی شیر روی دستش ریخت و بعدش هم که بیمارستان و ... .
اون اسید جامد بوده متمئنا با تماس با آب سریعتر واکنش میداد و اون وانکنشی هم که میداده به دلیل رطوبت بدن و هوا بوده

اینو یه خبر گزاری نوشته
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

PLAΨMID
19-10-2014, 21:33
سلام

در منابع مختلف گفته شده که بهتره فورا محل سوختگی به مدت 20 تا 30 دقیقه با آب شسته بشه . . . .

laxer
20-10-2014, 00:56
تا آخرین لحضه که به اورژانس منتقل میشن باید روی نواحی سوختگی آپ ریخت.
مخصوصا" چشم ها.

منتها نزارین آبی که اسید رو باهاش شستین به قسمت های دیگه بدن تماس پیدا کنه.

B3NYAMIN
20-10-2014, 18:04
. برای شستن چشم‌ها هم آب ولرم بریزید و پلک‌ها را تمام مدت باز نگه دارید تا اسید شسته شود.

. فوری آمبولانس خبر کنید و تا زمان رسیدن آن، به آب‌گرفتن روی سوختگی‌های مصدوم ادامه دهید.

. لباس‌های چسبیده به محل سوختگی و حتی عینک را در نیاورید. لباس، کفش، جواهرات، ساعت و هر شئ دیگری را که با پوست مصدوم در تماس است ولی نچسبیده، همین‌طور که آب می‌ریزید در بیاورید.

. لباس‌ها و همه اشیای دیگر را در کیسه پلاستیکی نگه دارید چون سند است.

⇠ بایدها و نبایدها در کمک به مجروح اسیدپاشی:

- شست‌وشو با آب ولرم را در طول مدت امداد قطع نکنید.

- از یخ استفاده نکنید. به پوست صدمه می‌زند.

- پارچه پرز دار مثل حوله یا پتو استفاده نکنید.

- تاول‌های روی پوست را نترکانید.

- کره یا روغن یا هر چربی و پماد دیگری روی پوست نمالید.

A M ! N
22-10-2014, 13:00
این تاپیک به لحاظ اهمیت بالایی که داره استیکی میشه.

laxer
23-10-2014, 01:33
͟A͟͟͞C͟͞I͟D͟͞ F͟͞ir͟s͞t͟͞AI͟͞D[+]

[+]کمک‌های اولیه اسیدپا ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])شی

هنگام مواجهه با حوادث ناشی از اسیدپاشی، قربانیان یا مردمی که قصد کمک دارند چه کارهایی باید انجام دهند تا مصدومیت و جراحت واردشده کاهش یابد؟ برای آشنایی با این اقدامات اولیه توصیه‌های پی‌آمده را بخوانید.
بیشتر قربانیانی که اسید به روی آن‌ها پاشیده از اعمالی که برای کاهش صدمات ناشی از آن باید انجام دهند اطلاعی ندارند. مردمی هم که قصد کمک یا نجات مصدوم و مجروح را دارند نیز اغلب چنیند. به همین دلیل ممکن است به تصور بهبود، اقدامی انجام دهند که جراحت‌ها را بیشتر کند. موارد گفته شده در ادامه را به خاطر بسپارید و با اطلاع رسانی به دیگران،
این راهکارها یا اقدامات اولیه را به هر طریق که می‌توانید انتشار دهید:

* پیش از هر کاری، سریعاً آمبولانس خبر کنید و تا زمان رسیدن آن به محل حادثه مراحل بعدی را بدقت دنبال کنید.
* هرچه سریع‌تر روی بخش‌هایی از بدن که اسید به آن ریخته، آب بریزید. اگر آب به دمای محیط رسیده و ولرم باشد بهتر است.
* اگر اسید به صورت پاشیده، چشم‌ها را نیز با آب بشویید. بهتر است پلک‌ها تمام مدت هر چند بسختی باز نگه داشته شوند.
*شستن با آب باید به گونه‌ای باشد که اسید به نواحی سالم و اسیدی‌نشده منتشر نشود. به عنوان مثال اگر اسید به صورت ریخته، صورتتان را رو به پایین و طوری نگه دارید که آب پس از تماس با نواحی صدمه دیده، اسید را شسته و بدون آنکه به کنار صورت یا نواحی دیگر بدن سرایت کند بر زمین بریزد.
*در اولین فرصت و هم‌زمان با شست‌وشو، در صورت امکان محلول نمکی خنثی یا مایع آلکالی هم به محل سوختگی با اسید بریزید. (laxer: محلول آب و سدیم بی کربنات ( جوش شیرین یا همون بکینگ سودا))
* در حین شست و شو و ریختن آب، لباس، کفش، جواهرات، ساعت و هر شئ دیگری را که با پوست مصدوم در تماس است، تا حد امکان در بیاورید. برای پیگیری مراحل قضائی و حقوقی، این لباس‌ها و اشیای دیگر را به عنوان سند، در کیسه‌ای پلاستیکی نگه دارید. (laxer: این مورد رو حتما" رعایت کنید تا مشکلی برای شما از نظر قضایی ایجاد نشه, کیسه حاوی وسایل مصدوم رو جز به پلیس به کس دیگه حتی اگر ادعای رابطه خانوادگی با مصدوم رو دارد نحویل ندهید. (در صورت لزوم لیست وسایل و جواهرات را نوشته و از مقام گیرنده امضا یا مهر رسید دریافت کنید.))
* لباس‌های چسبیده به ناحیه سوختگی را در نیاورید. این کار باعث آسیب بیشتر به حادثه دیده می‌شود.
* از پارچه پرزدار، حوله، پتو و... استفاده نکنید.
* تاول‌های روی پوست را نترکانید.
* شست‌وشو با آب را تا زمان رسیدن نیروهای امدادی قطع نکنید.
* هرگز از یخ، روغن، پماد سوختگی، کرم و... مانند اینها استفاده نکنید و تا رسیدن نیروهای امدادی، نواحی اسیدی شده را فقط با آب بشویید.

منبع: [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
ترجمه: جام جم سرا

تگ: کمک های اولیه اسید پاشی , کمک های اولیه به مجروحان اسید پاشی, اسید پاشی, کمک های اولیه اسیدپاشی, اسیدپاشی

S0R3N4
18-11-2014, 14:09

اوه اوه اوه ...
اینو به هیچ کسی توصیه نکنی تورو خدا؟!!!!! :n30::n30:

عامل اسید شدیدا تمایل داره تا با آب واکنش نشون بده!!!!!

اون موقع آسیب،چندین و چند برابر میشه !!!!

حالا اگه فرصت شد،یه بار در آزمایشگاه این کار رو انجام میدم و براتون فیلم میگیرم تا ببینین که آب و اسید چقدر بدجور با هم دیگه واکنش نشون میدن!!!

صحبت ها و مثالِ "رومنس" کاملا درست بود! آب و اسید مثل عاشق و معشوق هستند!!

ولی متاسفانه در همچین شرایطی (اگه خدای نکرده اتفاق بیوفته) همه اولین کاری که به ذهنشون خطور میکنه که انجام بدن شستشوی صورت و بدن با آب هستش که این خیلی خیلی آسیب ها رو جدی تر میکنه!!!

بهترین کار اینه که به همراه خودتون "پودر جوش شیرین" به همراه داشته باشید به مقدار زیاد و روی اون ناحیه بریزید تا فعالیت های "اسید" خنثی بشه و آسیب ها به حداقل برسه ...!!

laxer
25-11-2014, 02:21
از بین بد و بدتر بد رو انتخاب میکنیم:

Sulfuric acid feels hot when water is added to the acid, but it is better to flush the area and not leave the acid on the skin.
src ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])