PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : ◄ریچارد فلاناگان Richard Flanagan ► ◄ برنده‌ی جایزه من بوکر 2014 ►

Ahmad
15-10-2014, 23:04
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

ریچارد فلاناگان Richard Flanagan
برنده‌ی جایزه من بوکر 2014

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

ریچارد فلاناگان نویسنده‌ی استرالیایی متولد 1961 برای کتاب "چاده باریک در عمق شمال" The Narrow Road to the Deep North
(ششمین اثر خویش) توانست جایزه من بوکر که به بهترین اثر نویسنده‌های انگلیسی‌زبان اهدا می‌شود، به خود اختصاص دهد.

در چهل و ششمین سال اهدای جوایز من‌بوکر برای اولین بار قرار شد جایزه 50 هزار پوندی نه فقط به نویسندگان انگلیسی و ایرلندی، بلکه به نویسندگان غیر انگلیسی نیز اختصاص یابد.
که در این میان دو نویسنده‌ی آمریکایی نیز حضور داشتند، جاشوآ فریس و کارن جوی فالر.

داستان کتاب فلاناگان، ماجرای اردوگاه اسرای جنگی متعلق به ژاپن در سال 1943 است که داستان جنگ و عشق و خشونت و حقیقت را روایت می‌کند.
در این کتاب «ایوانز» قهرمان جنگی استرالیا در جنگ جهانی دوم مشغول ساخت جاده‌ای جنوبی-شمالی در کشور برمه حین اشغال آن توسط ژاپنی‌ها می‌شود.

ریچارد فلاناگان این کتاب را با الهام از دوره اسارت پدر خود در جنگ جهانی دوم نوشته و آن را به او تقدیم کرده است.

فلاناگان می‌گوید: من به همراه پنج خواهر و برادر خود به عنوان فرزندان راه آهن مرگ بزرگ شده‌ایم. من در طول 12 سال پنج پیش‌نویس از این رمان نوشتم اما هربار آن‌ها را سوزاندم تا اینکه احساس کردم باید پیش از مرگ پدرم رمان را تمام کنم. پدرم هرگز از من نپرسید که چه داستانی نوشته‌ام چراکه او برای نوشتن حقیقت به من اعتماد داشت.

او تأکید کرد که این رمان، داستان پدر او نیست گرچه بسیار از سخنان و خاطرات او الهام گرفته شده است.

فلاناگان گفت که این جایزه 50 هزار پوندی را صرف هزینه زندگی خواهد کرد زیرا چندان ثروتمند نیست و حتی 18 ماه پیش درصدد کار در معادن شمال استرالیا برای گذران زندگی بوده است. او گفت این پول کمک می‌کند تا بتواند یک نویسنده باقی بماند.

"ای.سی گرایلینگ" رئیس داوران بوکر 2014 ، کتاب فلاناگان را رمانی بسیار عالی و یک اثر برجسته ادبیات توصیف کرد و گفت: گرچه این کتاب داستان مرارت‌های اسرای جنگی است اما چیزی فراتر از آن در خود دارد. این واقعاً کتاب جنگی و درمورد تیراندازی و بمب نیست بلکه داستان تجربه‌ها و روابط انسان‌ها است. آنچنان‌که هرفردی را که در احداث راه آهن برمه کار می‌کرده خواه اسیر یا نگهبان، قربانیان جنگ معرفی کرده است.

او گفت: روایت اصلی کتاب در زمان جنگ جهانی دوم می‌گذرد اما پژواکی از درگیری‌های زمان معاصر در سراسر جهان است. ما از طریق سینما و گزارش‌ها از صدماتی که سربازان در طول جنگ متحمل شده‌اند، آگاهی داریم. این تصویری است که محدودیت زمان ندارد و هر جنگی را در هر زمانی دربرمی‌گیرد.

منابع: ایبنا و ...