PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : تـــاپــیــک ویـــژه ی: چـــگـــونگـــی تـــرک "ســــیگـــار" !!



S0R3N4
02-10-2014, 15:17
سلام به همه ی دوستان عزیزم...

اینجانب،تقریبا بعد از 10 سال مصرف مداوم سیگار؛تونستم از شرش خلاص بشم و الان بیش از 7 ماهه که لب به سیگار نزدم!!! :26::26:

در این سالها؛بار ها و بار ها به اصرار خانواده و دوستان نزدیکم برای مدتی کوتاه سیگار رو کنار گذاشته بودم؛ولی از اونجایی که خودم به این باور نرسیده بودم که به خاطر خودم و سلامتی خودم باید این اعتیاد لعنتی رو کنار بگذارم ،

نه به خاطر دل خوشیِ خانواده و دوستان،برای همین دوباره به سمت مصرف سیگار برگشته بودم و عملِ ترک اصلا موفقیت آمیز نبود! :3::3::45::45:

اما دقیقا از شروع سال جدید؛یعنی 93/1/1 یه تصمیم کاملا جدی گرفتم برای ترک کردن سیگار؛اما اینبار با این تفاوت که این کار رو به خاطر خودم انجامش میدادم نه به خاطر اصرار خانواده و دوستانم! :38:

یعنی سعی کردم که کاری کنم که خودم،از سیگار متنفر بشم و ناچار به ترک اون بشم! البته از اونجایی که اینکار بدآموزی داره(!!!!) اصلا در یه انجمن عمومی نمیتونم عنوانش کنم و به کسی توصیه کنمش!!
:n02::n02:

خلاصه سرتون رو درد نیارم و وقتتون رو بیشتر نگیرم... :45:

اما به مناسبتِ همین قضیه ، سعی کردم یه مطلب مختصر و مفید از روش های ترک سیگار براتون جمع آوری کنم تا شاید شما هم به خودتون بیاید و زودتر از شرِّ این ماده ی مضر ولی شدیدا اعتیاد آور رهایی پیدا کنید... :n18:

هر سوالی هم داشتید میتونید در همین تاپیک عنوان کنید ، تا اونجایی که در توانم هست،شما رو در رابطه با این موضوع همراهی و کمک کنم...:n12::n12:



پ.ن بسیار مهم:

دوستانی که به این تاپیک مراجعه میکنن؛لطف کنند و حتما در نظرسنجی تاپیک شرکت کنن تا یه آمار داشته باشیم که چند نفر سیگاری هستند و چند نفر مایل به ترک سیگار هستن یا چند نفر سیگاری نیستن تا بدونیم که چقدر باید به این تاپیک توجه بشه و براش وقت گذاشته بشه.

سپاسگذارم از همگی...

محرمانه
02-10-2014, 15:21
دکتر انجمن سیگار می کشید :n08::n02:

Atghia
02-10-2014, 15:29
سلام افرین به اراده شما:n17:
بسیار تاپیک خوب و به جایی هست
اینکه دوستانی که موفق به انجام اینکار شدند تجاربشون رو بیان میکنند جای تقدیر و تشکر داره:n16:
سوال من اینه که شما از چه روشی استفاده کردید که موثر بود؟
مثلا کاهش پله ای استفاده؟ ((فرضا تعدادی که استفاده میشده بطور روزانه، هفتگی کاهش پیدا کرده؟))
یا جایگزینی؟

S0R3N4
02-10-2014, 15:33
دکتر انجمن سیگار می کشید :n08::n02:

بله؛همونطور که در اولین خطِ پست اولِ تاپیک عرض کردم بنده 10 سال سیگار میکشیدم!! (ولی همونطور که در آواتارم میبینید آنچنان رو چهرم اثر نذاشته بود و تا کسی خیلی بهم نزدیک نمیشد،متوجه ی سیگار کشیدنم نمیشد!!:n02:)

مگه اعتیاد؛(به هر چیزی)؛به سن و سال و مدارک تحصیلی و شغل و شهرت و مقام و منصب مربوطه دوست عزیز؟

هر کسی؛در هر جایگاهی ممکنه به اون گرفتار شه!!

بزرگ و کوچیک و با سواد و بی سواد حالیش نیس !!!


و اما آقا یا خانم محترم! و دیگر کسایی که اینجا پست میدید!

خواهشا از این پست ها و این لحن های تمسخر آمیز خودداری کنید تا دوستان خجالت نکشند و بتونن راحت مشکل خودشون رو با من و دیگر دوستان در میان بگذارند !!!

عرض کردم؛ "خواهشا " ....!!!

S0R3N4
02-10-2014, 15:52
سلام افرین به اراده شما:n17:
بسیار تاپیک خوب و به جایی هست
اینکه دوستانی که موفق به انجام اینکار شدند تجاربشون رو بیان میکنند جای تقدیر و تشکر داره:n16:
سوال من اینه که شما از چه روشی استفاده کردید که موثر بود؟
مثلا کاهش پله ای استفاده؟ ((فرضا تعدادی که استفاده میشده بطور روزانه، هفتگی کاهش پیدا کرده؟))
یا جایگزینی؟

بنده از تمامیه روش های درمانی موجود،به طور همزمان استفاده کردم!

هم اینکه به صورت پله،پله ابتدا نوع سیگارم رو عوض کردم(یعنی در هر هفته که میگذشت از سیگار هایی که حاویِ نیکوتین کمتری بودن استفاده کردم)

سپس که به حداقل ترین نوع سیگار (که حاوی 0.1 نیکوتین بود) که رسیدم؛شروع کردم به کم تر کردن مقدار سیگاری که در روز میکشم ....

یعنی وقتی در یک روز 30 عدد سیگار میکشیدم؛در روز بعدی این تعداد رو کاهش میدادم و همینطور در روز های بعدی و ......................

تا اینکه رسیدم به کمترین تعداد ممکن سیگار در طول روز ....

البته از دارو درمانی هم استفاده میکردم (که البته این موضوع حتما باید زیر نظر یه پزشک متخصص صورت بگیره و من فقط برای آگاهی دوستان عرض میکنم و بحث بنده که شغلم پزشکی هست و آشنایی به وضعیت خودم داشتم با دیگر دوستان کاملا متفاوت هستش)

اما دارو درمانی من به این شکل بود....

28 روز قبل از تزک کردن کامل سیگار(یعنی محاسبه کردم که دقیقا از چه روزی من قرار هست کلا دیگه سیگار رو ترک کنم و حتی یک نخ هم در طول روز نکشم؛) 28 روز قبل از اون از قرص نورتریپتلین 25 استفاده کردم که به مرور زمان به روزی 75 میلیگرم افزایشش دادم؛

و همزمان از قرص "کلونیدین" و "Zyban" یا همون بوپروپیون 150 میلیگرم (از نوع پیوسته رهش این دارو حتما باید در ترک سیگار استفاده بشه) هم استفاده کردم! (البته به مقدار لازم؛و از اونجایی که ممکنه یه جورایی بد آموزی داشته باشه برای مصرف خودسرانه ی این داروها؛ترجیح میدم که فعلا نحوه ی مصرف(دوز دارو و تعداد دفعاتی که باید در طول روز استفاده بشه) رو ذکر نکنم!:n27:

و در کنار اون هم از شربت یا قرص گیاهی "RAHA" (رها) هم استفاده میکردم که یه محصول از شرکت داروسازی گل دارو هستش که کاملا گیاهی هست که بیشتر برای کمک کردن به کاهش نسبی ِ علائم ترک تریاک یا مشتقات اون استفاده میشه که تا حدودی در ترک سیگار هم موثر هستش ...


و اما مهم ترین قسمت ماجرا اینه که ما باید بعد از ترک سیگار یه منبع جایگزینی ِ نیکوتین در ماه های ابتدایی درمان استفاده کنیم؛وگرنه ممکنه تمام زحمات ما به باد بره به راحتی؛

استفاده از پچ (چسب) یا آدامس های حاوی نیکوتین هم خیلی کمک میکنه؛ از اونجایی که چسب های نیکوتینِ ِ موجود در بازار هم خیلی کم یاب شده و هم خیلی بی کیفیت ، بنده از آدامس نیکوتین استفاده کردم (مارکِ نیکٌلایف رو توصیه میکنم که کیفیت بهتری نسب به بقیه برند های موجود در بازار داره به نظرم)؛

و البته به جز اینها از روان درمانی (که یه اصل خیلی مهم به حساب میاد) استفاده کردم...

توصیه میکنم پیش یه روانشناس مجرب برید تا با مشاوره های کلامی که بهتون میده خیلی راحت با این مسئله کنار بیاید...

و البته مهم ترین اصل در ترک سیگار یا ترک هر ماده ی اعتیادزای دیگر ، اراده و خواستِ باطنی ِ افراد هستش ..


من برای اینکه بتونم بهترین شکل ممکن و بدون برگشت پذیری (مثل دفعات قبل) سیگار رو ترک کنم،تصمیم گرفتم از تمامی راه های درمانی به طور همزمان استفاده کنم؛اینطوری نتیجه کاملا مثبت خواهد بود...

البته هستند کسانی که فقط با یه اراده ی پولادی میتونن بدون استفاده کردن از هیچ کدومِ این راه ها به نتیجه ی دلخواه برسند...

اما این راهی بود که بنده طی کردم...

به زودی مفصل در مورد راه های ترک سیگار بیشتر مینویسم...

S0R3N4
02-10-2014, 16:06
اگر می‌خواهید به ترک سیگار اقدام کنید، بدانید که تنها نیستید و سالانه افراد بیشتر و بیشتری برای ترک سیگار اقدام می‌کنند. بعد از چند ساعت از شروع ترک سیگار بدن شما شروع به بهبود از تاثیرات نیکوتین می‌کند، فشارخون، ضربان قلب و دمای بدن شما (در کل همه چیزهایی که بخاطر نیکوتین موجود در سیگار بالا بوده‌اند) شروع به کاهش کرده و به سطح سالم‌تری برمی‌گردند، ظرفیت ریه شما افزایش یافته و نای شما آرام می‌شود و با این تغییرات به خون اجازه دریافت میزان بیشتری اکسیژن از ریه داده می‌شود. بدلایل زیادی ترک سیگار یکی از بهترین اقدام‌ها برای سلامت کوتاه مدت و بلندمدت شما می‌باشد.


آیا ترک سیگار سخت است؟


ترک سیگار اقدامی چالش برانگیز و مبارزه طلبانه است، میزان سختی ترک سیگار به عواملی که در زیر بیان می‌کنیم بستگی دارد:

تعداد سیگاری که شما روزانه مصرف می‌کنید.
تعداد افراد سیگاری‌ایکه با شما رفت و آمد داشته و به شما نزدیک‌اند(والدین، دوستان و همکاران سیگاری).
دلیل اینکه شما سیگار می‌کشید(کنترل وزن، موقعیت اجتماعی، تحریک دوستان).



چرا سیگار کشیدن اعتیادآور است؟

مقصر اصلی اعتیادآوری سیگار، نیکوتین (مخدر اصلی درون تنباکو) می‌باشد. مغز شما سریعا به نیکوتین عادت کرده و با گذر زمان احتیاج شما به میزان بیشتری سیگار و نیکوتین را افزایش می‌دهد. مغز شما برای عادت کردن به نیکوتین و برقراری تعادل، شروع به ترشح مواد شیمیایی می‌کند. مواد شیمیایی درون سیگار مغز را وادار به ترشح دوپامین و نوراپی‌نفرین می‌کند. اگر مغز این دو ماده شیمایی را بیش از حد ترشح نماید، سطح مواد شیمیایی در مغز بهم ریخته و مغز برای مقابله به این مشکل شروع به ترشح مواد شیمیایی ضد نیکوتین می‌نماید. این مواد شیمایی ضدنیکوتین می‌تواند باعث شود زمانیکه سیگار نمیکشید دچار افسردگی و خستگی شوید.

درگذر زمان مغز شروع به پیش‌بینی زمان سیگار کشیدن شما می‌کند و در این هنگام اقدام به ترشح موادشیمایی ضدنیکوتین می‌نماید. این مواد شیمایی ضدنیکوتین باعث می‌شوند، شما احساس خستگی و افسردگی کرده و احساس احتیاج به سیگار نمایید.

محرک به هرچیزیست که مغز شما با سیگار کشیدن مرتبط می‌کند. محرک‌های هرفردی با دیگران متفاوت است. برای شما ممکن است این محرک بوی سیگار، دیدن زیرسیگاری، دیدن بسته سیگار، خوردن غذا و یا نوشیدنی خاص و یا صحبت با کسانیکه معمولا بهمراهشان سیگار می‌کشید، باشد. بعضی اوقات احساسات شما (شادی یا ناراحتی) می‌تواند محرک سیگار کشیدنتان باشد. یکی از مهم‌ترین کلیدهای ترک سیگار شناختن محرک‌هاییست که شما را به هوس سیگار کشیدن می‌اندازند.


راههای مختلف ترک سیگار

برای ترک کردن سیگار و شروع زندگی سالم راههای مختلی وجوددارد. بعضی از این راهها از بقیه راههای ترک سیگار موثرترند. بهترین شیوه ترک سیگار، شیوه‌ایست که شما می‌تواند شمارا وادار به ترک سیگار کرده و همچنین شیوه‌ایست که با روحیات و علایق شما سازگار باشد. در ادامه بعضی از شیوه‌های ترک سیگار را به شما معرفی می‌کنیم:

روش اول ترک سیگار- بوقلمون سرد (بدون کمک دیگران)

تقریبا 90 درصد افراد از این روش برای ترک سیگار استفاده می‌کنند و می‌خواهند سیگار را بدون هرگونه کمکی‌ (شامل حمایت نزدیکان، دارو و یا درمان) ترک نمایند. هرچند بیشتر افراد از این روش استفاده می‌کنند، اما کم‌تر از 10 درصد افرادیکه از این شیوه استفاده می‌کنند، موفق می‌شوند.

روش دوم ترک سیگار- رفتار درمانی

برای استفاده از روش رفتار درمانی در ترک سیگار، شما به یک متخصص برای یافتن بهترین شیوه ترک سیگار مراجعه می‌کنید. متخصص رفتاردرمان به شما برای شناسایی محرک‌هایی که باعث احساس هوس سیگار در شما می‌شود و فراهم کردن حمایت عاطفی زمانیکه به آن نیاز دارید، کمک می‌کند.

روش سوم ترک سیگار- درمان با جایگزین کردن منابع نیکوتین

این روش شامل استفاده از آدامس‌ها، چسب‌ها، اسپری‌ها و قرص‌های نیکوتین دار می‌شود. این روش نیکوتین را بدون استفاده از سیگار به بدن شما می‌رساند. این نوع ترک سیگار زمانیکه با رفتاردرمانی ترکیب شود، بهترین نتیجه را می‌دهد.

روش چهارم ترک سیگار- درمان دارویی

بعضی از انواع داروها همچون زیبان (Zyban) و یا چانتیکس (Chantix) برای کمک به ترک سیگار ساخته شده‌اند. این داروها می‌بایست با دستور پزشک تجویز شوند.

البته همانطور که در بالا و در پرسش کاربر محترم فروم؛Atghia ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) عرض کردم استفاده از دارو هایی نظیر کلونیدین و نورتریپتلین و کپسول گیاهی "رها" و .... هم خیلی کمک کننده هستند.

روش پنجم ترک سیگار- درمان ترکیبی

استفاده از ترکیبی از روش‌های مختلف ترک سیگار شانس شما را برای رسیدن به هدفتان افزایش می‌دهد. برای مثال، ترکیب رفتاردرمانی با منابع جایگزین، درمان دارویی با منابع جایگزین و … شامل این نوع درمان می‌شوند.


قوانین جدید شما درهنگام ترک سیگار

هنگام ترک سیگار چند نکتهو قانون مهم وجود دارد که شما باید رعایت نمایید. این نکات و قوانین شامل:

قانون اول ترک سیگار- محرک‌های خود را بشناسید و از آن‌ها دوری نمایید

سعی کنید از موقعیت‌هایی که باعث تحریک شما به سیگار کشیدن می‌شود، بخصوص در سه ماهه اول ترک سیگار، دوری کنید.

قانون دوم ترک سیگار- سخت‌ترین روزهای ترک سیگار روزهای اول است

اگر از روش بوقلمون سرد در ترک سیگار استفاده می‌کنید، سخت‌ترین روزها، روزهای اول است. در این چندروز شما احساس زودرنجی، افسردگی، کندی و خستگی می‌نمایید. بعد از گذراندن این چند روز شما کم کم به حالت عادی برمیگردید(اما هنوز هوس سیگار دارید).

قانون سوم ترک سیگار- تسلیم هوس سیگار نشوید

هرزمانیکه شما هوس سیگار می‌کنید و سیگار نمی‌کشید، شانس ترک سیگار در شما افزایش می‌یابد.

قانون چهارم ترک سیگار- روابط با دوستان غیرسیگاری

شروع به ایجاد روابط جدید با دوستان غیرسیگاریتان نمایید، این کار شانس ترک سیگار در شما را افزایش می‌دهد.

قانون پنجم ترک سیگار- آرام کردن ناراحتی

از آنجا که سیگار کشیدن می‌تواند یکی از عادات شما باشد که به آن علاقه دارید، ترک سیگار می‌تواند باعث ناراحتی در شما بشود، که البته طبیعی می‌باشد. با اینحال باید سعی به آرام کردن این ناراحتی و غم نمایید، چراکه غم یکی از محرک‌های تشویق به سیگار کشیدن می‌باشد.


اگر دوباره شروع به سیگار کشیدن کردم چه؟

یه این اتفاق بازگشت (relapse) گفته می‌شود. بازگشت در اعتیادهای قوی همچون اعتیاد به سیگار معمول است. خیلی از افراد قبل از ترک دائمی سیگار چندین بار ترک کرده و دوباره بازگشت می‌کنند. اگر شما بازگشت کردید، حداقل میزان این بازگشت را کم کنید. برای مثال، اگر قبل از ترک روزانه 8 نخ سیگار می‌کشیدید و پس از بازگشت 4 سیگار در روز می‌کشید، امیدتان را از دست ندهید، چراکه این یک پیشرفت برای شماست، بیاد داشته باشید که ترک سیگار ممکن است زمانبر باشد.

sadegh571
02-10-2014, 16:19
یعنی سعی کردم که کاری کنم که خودم،از سیگار متنفر بشم و ناچار به ترک اون بشم! البته از اونجایی که اینکار بدآموزی داره(!!!!) اصلا در یه انجمن عمومی نمیتونم عنوانش کنم و به کسی توصیه کنمش!!
این قسمت رو میشه برای من در پخ بشکافید تا بیشتر با این روش آشنا بشم؟ :n02:

محرمانه
02-10-2014, 20:57
این قسمت رو میشه برای من در پخ بشکافید تا بیشتر با این روش آشنا بشم؟ :n02:

برای منم بشکاف

PLAΨMID
08-10-2014, 00:07
با تشکر از دکتر عزیز بابت تاپیک عالی . .. سیگار واقعا تفریح بی محتوایی هست .
راستش من از سال 83 میکشم . اوایل به خاطر همراهی با دوستان و رفقا بود ولی بعد متوجه شدم که میل باطنی به انجام اینکار دارم !!! تا حالا چندین بار ترک کردم و طبق معمول ناموفق .
مدت مدیدی مشکلات فکری زیادی داشتم و زندگیم پر از استرس بود و همین منو به کشیدن تشویق میکرد . راستش دروغ چرا ؟ همین الان که دارم مینویسم به شدت هوس کردم !!!
چیزی که توی این سالها برام مشخص شد این بود که اعتیاد به سیگار اصلا و ابدا به اون شکلی که به نظر می رسه جنبه جسمی نداره و اون چیزی که باعث سیگار کشیدن میشه جنبه روانی و نیز موضوع عادت هستش . نه کشیدن سیگار لذت و آرامشی به آدم میده و نه ترکش باعث اذیت و آزار آنچنانی هست .
من بارها و بارها به راحتی ترک کردم و اصلا مشکلاتی مثل کج خلقی و سردرد نداشتم و هیچ وقت هم از آدامس نیکوتین استفاده نکردم . چیزی که باعث شد حتی بعد از یک سال و نیم دوباره سیگار بکشم مسائل فشار زندگی بود و جاهایی میشد که فکر میکردم چرا ترک کنم آخه ؟ که چی بشه ؟
به نظر من هروقت تونستید دلیلی ( واقعی و برخاسته از دل خودتون) واسه ترک پیدا کنید اونوقت میتونید ترک کنید . تا اونجا که من امتحان کردم ایجاد حس تنفر به سیگار زیاد موثر نیست چون چیزیست که عقلتون میگه . باید دلتون بگه که متنفرید یا نه !!
باید خودتون دلتون بخواد که دیگه سیگار نکشید . متوجه شدم علت ترک کردن های ناموفقم این بوده که هیچ وقت واقعا دلم نخواسته ترک کنم . به خاطر مصلحت اندیشی بوده و دل هم که همیشه از عقل پیروی نمیکنه
علت سیگار کشیدن رو باید درون خودتون جستجو کنید و اگه پیداش کردید و فهمیدین که چرا سیگار میکشید ، اونوقت شاید بتونید ترک کنید .
من که هنوز نتونستم .(یه دوستی داشتم که همیشه میگفت : ترک مال موتوره !!!)
دوستان دیگر هم در صورت تمایل تجربیاتشون رو بیان کنن تا ما استفاده کنیم .




روش اول ترک سیگار- بوقلمون سرد (بدون کمک دیگران)

تقریبا 90 درصد افراد از این روش برای ترک سیگار استفاده می‌کنند و می‌خواهند سیگار را بدون هرگونه کمکی‌ (شامل حمایت نزدیکان، دارو و یا درمان) ترک نمایند. هرچند بیشتر افراد از این روش استفاده می‌کنند، اما کم‌تر از 10 درصد افرادیکه از این شیوه استفاده می‌کنند، موفق می‌شوند.

دقیقا موافقم . ولی اونایی که موفق میشن ، ترک پایدارتری دارن .


قانون دوم ترک سیگار- سخت‌ترین روزهای ترک سیگار روزهای اول است

روز های اول به خاطر عادته . ولی به نظر من حتی بعد از یکسال هم میل به سیگار کشی میتونه بسیار بسیار چالش برانگیز باشه

قانون سوم ترک سیگار- تسلیم هوس سیگار نشوید
خیـــــــــــــــــــــــ ـــــلی سخته !! باید واقعا مرد روز های سخت باشیم !!!

قانون چهارم ترک سیگار- روابط با دوستان غیرسیگاری
به نظر من این قانون اوله !! دیدن دیگران در حال کشیدن سیگار بسیار تحریک کننده ست .

قانون پنجم ترک سیگار- آرام کردن ناراحتی

از آنجا که سیگار کشیدن می‌تواند یکی از عادات شما باشد که به آن علاقه دارید، ترک سیگار می‌تواند باعث ناراحتی در شما بشود، که البته طبیعی می‌باشد. با اینحال باید سعی به آرام کردن این ناراحتی و غم نمایید، چراکه غم یکی از محرک‌های تشویق به سیگار کشیدن می‌باشد.
غم و غصه اصلی ترین محرکه .
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
با تشکر . . . .

Saeed Dz
16-10-2014, 22:27
تبریک میگم دکتر جون، به خاطر مطالب خوبتم ممنان. :n16:

laxer
17-10-2014, 03:27
از قول بعضیا "حیف نیست ریه سالم بره زیر خاک؟" یا " ریه رو آک ( آکبند) تحویل خاک بدیم."

نمیدونم جواب این افراد رو چی میدن ولی سیگار و قلیان یک فلسفه جدیدی در بین جامعه پیدا کردن.
سیگار نه مایه ننگ بلکه گذر از کودکی به برگ سالی تلقی میشه! سیگار رو به دوستی تشبیه کردن که تا آخر جونش باهات میسوزه.
ای کاش تاثیر نیکوتین رو بر مغز میدیدن و صد ایکاش تاثیر دود رو بر ریه و بدن.
:n01:

-
-

پیشنهاد بنده برای ترک سیگارت مراجعه به روانپزشک ــه چون بهترین و ساده ترین روش رو براتون انتخاب میکنه. ( مثلا" با تجویز بوپروپیون کارتون راحت تر میشه)
به همه دوستانی که عزمشون رو برای ترک سیگار جزم کردن و به همه ی اون کسایی که ترک کردن تبریک میگم.

کارتون درسته :»

روانپریش
26-10-2014, 14:16
قرص بوپروپیون رو هر چی گشتم پیدا نکردم متاسفانه

laxer
26-10-2014, 17:04
قرص بوپروپیون رو هر چی گشتم پیدا نکردم متاسفانه
با نام تجاری "ولبان" , "ولبوترین" و "زیبان" در سطح کشور موجود است و بدون نسخه پزشک هم به کسی نمیدن. (زیبان مخصوص ترک سیگار)
دوز شروع 75 میل یک عدد در روز و بعد از 4 روز دوز رو میتونید دو برابر کنید.
حداقل دوز پیشنهادی برای ترک سیگار 150 میل (نوع SR پیوسته رهش زیبان) و حداکثر 300 میل ( 2 عدد 150 میل) بیشتر از این پیشنهاد نمیشه مگر با تجویز پزشک.
بوپروپیون باید صبح اول وقت مصرف بشه تا مشکلات خواب ایجاد نکنه.

روانپریش
26-10-2014, 21:04
با نام تجاری "ولبان" , "ولبوترین" و "زیبان" در سطح کشور موجود است و بدون نسخه پزشک هم به کسی نمیدن. (زیبان مخصوص ترک سیگار)
دوز شروع 75 میل یک عدد در روز و بعد از 4 روز دوز رو میتونید دو برابر کنید.
حداقل دوز پیشنهادی برای ترک سیگار 150 میل (نوع SR پیوسته رهش زیبان) و حداکثر 300 میل ( 2 عدد 150 میل) بیشتر از این پیشنهاد نمیشه مگر با تجویز پزشک.
بوپروپیون باید صبح اول وقت مصرف بشه تا مشکلات خواب ایجاد نکنه.

موقع خرید دارو باید اسم تجاری دارو بگیم یا اسم واقعیشو؟

pc-game
26-10-2014, 22:47
سلام . با تشکر از دکتر که چنین تاپیک به جایی رو بر قرار کردن .

دوست عزیزمون فرمودن که مراجعه به روانپزشک ، که البته فکر کنم منظورشون روان شناس بوده که نتیجه ی عالی هم داره .

منم البته در طی مدت زمان طولانی و کلنجار رفتن با خودم و هزاران روش گوناگون موفق به ترک سیگار شدم که در ادامه تجربیات خودم رو بیان میکنم . امیدوارم مفید واقع بشن .

نکته ی خیلی مهمی که عزیزان باید بدونن اینه که اگر اقدام به ترک کردید اینو به خاطر بسپارید : عاملی که باعث کشیدن سیگار بعد از ترک و تکرار اون میشه دوستان سیگاری هستن
اگر بهشون بگید که دیگه مصرف نمیکنید بهتون میخندن : مثلا میگن نه بابا ، تو که از این عرضه ها نداری ، حالا این یه نخو بکش دیگه نکش ، چیزیت نمیشه چراغ اول رو روشن کن !
شهامت گفتن کلمه ی نه رو داشته باشید ، مطمئن باشید اگه خدایی نکرده سیگار کشیدن باعث مریضی بشه ، هیچ کدوم از این افراد سراغی ازتون نمیگیرن و کنار میکشن ،

پس اگر اقدام به ترک کردید آمادگی شنیدن این حرفارو از اطرافیان سیگاری داشته باشید و اگر بهتون سیگار تعارف کردن فقط بگید نه

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

Hamed-M1
26-10-2014, 22:59
آدم به خونواده اش به خودش فکر کنه اراده کنه ترک میکنه . بابا یه زمانی سیگار مد بود ...

Khan gholi
26-10-2014, 23:24
به گفته یکی از دوستانم سیگار مرخصی داره ترک نداره
بنده خودم در دوران دانشجویی به دلیل هم خونه هایی مبتلا به این رفیق پر درد بلا شدم.به نظر من ترک کردن کاری نداره اینکه دوباره سمتش نرید خیلی سخته.خودم 6 ماه کامل بدون اینکه یک نخ بکشم و سراغ موادی مثل قرص و ادامس و... ترک کردم ولی بعدش شش ماه لب زدن به هیچ دودی رفتم سراغ پیپ و بعد هشت ماه دوباره به علت حساسیت به پیپ برگشتم سر خونه اول
دود استرس ,تکرر ادرار , ناتوانی در درک مطالب جدید , کمبود نفس در هنگام فعالیت ورزشی, افزایش دوره های سرما خوردگی برام نیتجه میشه ولی همچنان این داستان ادامه داره.این یک سال اخیر خیلی برام داره گرون تموم میشه.هر وقت سیگار می کشیدم معده به شدت درد می گرفت و گاهی ریه ام تیر می کشید بعد چند وقت قلبم به شدت درد می گرفت که با هر نخ سیگار حالت تهوع داشتم که اشک از چشام سرازیر میشد ولی نمی توستم ترک کنم.از وقتی هوا سرد شده حالم خیلی بهتر شده حالا نمیدون به علت اروم کشیدن سیگار هست یا عوض کردن سیگار به مارک بهتری.سر کاری میرفتم که از 9 صبح تا 11 شد روشن نمی کردم ولی اخر شب باید دو تا 3 نخ حتما می کشیدم.
مشکلی اصلی سیگار اینکه وقتی داری سیگار میکشی همون دقایق احساس می کنی خودتی و سیگار و نه کسی دیگه وارامشی که هنگام کشیدنش بهت میده.یکی ازدوستان گفته تاثیرات مخرب سیگار بر روی مغز .من هرچی مطلب سرچ کردم دیدم به انگلیسی هم دیدند از اتحقیقاتی که بر روی اثار مخرب انجام شده بر روی افراد 70 در صد سیگاری الکی هستند اگر نه نتوستند مستقیم اثارشون رو بر مغز نشون بدهند.اگر برای این مسئله کسی مطلب انگلیسی زبان از سیات ها معتبر علمی داره ممنون میشم ارائه کنه

Reza Azimy_RW
27-10-2014, 00:44
هفت ماهه ترک کردی ؟! هفت ماه هم شد ترک ؟
وقتی دو سال نکشیدی اونوقت به عنوان یه تجربه موفقیت امیز بهش نگاه کن و به بقیه مشاوره بده الان که هنوز در حال جنگی :دئ
سیگارو باید ساده بگیری هر چی بیشتر ازش یه دیو بسازی و بیشتر قضیه رو جدی بگیری ترکت سختر و کوتاه مدت تره . فقط باید به بیخیالی بزنی و نکشی . نگی نه من بمیرم هم لب نمیزنم ,من آدمه خفنیم ,من میتونم و ... :دی

laxer
27-10-2014, 23:27
دوست عزیزمون فرمودن که مراجعه به روانپزشک ، که البته فکر کنم منظورشون
روان شناس
بوده که نتیجه ی عالی هم داره .

والا من منظورم همون "روانپزشک" بود.
ترک سیگار یک پدیده ی طبی است و باید توسط پزشک هدایت بشه.
روانشناس حق تجویز دارو ندارد, درحالی که ترک سیگار بدون دارو سخت و طاقت فرساست.

Reza Azimy_RW
28-10-2014, 00:12
روانشناس حق تجویز دارو ندارد, درحالی که ترک سیگار بدون دارو سخت و طاقت فرساست.
هر مواد اعتیاد آوری بیشتر از نظر روانی اعتیاد ایجاد میکنه خصوصا سیگار
اگه فقط ترک فیزیکی بود که اینهمه معتاد وجود نداشت همه 4 روز سختی میکشیدنو ترک میکردن !
ترک سیگار هم تغریبا زیاد مشکل فیزیکی ایجاد نمیکنه غیر از سرحال شدن ! پس روانشناس خیی مناسب تره

laxer
28-10-2014, 00:56
هر مواد اعتیاد آوری بیشتر از نظر روانی اعتیاد ایجاد میکنه خصوصا سیگار
اگه فقط ترک فیزیکی بود که اینهمه معتاد وجود نداشت همه 4 روز سختی میکشیدنو ترک میکردن !
ترک سیگار هم تغریبا زیاد مشکل فیزیکی ایجاد نمیکنه غیر از سرحال شدن ! پس روانشناس خیی مناسب تره

دوست عزیز اون سر حالی که میفرمایید ناشی از تحریک مصنوعی ناقل های عصبی با نیکوتین است.
این تحریک باعث تغییر در این سیستم میشه و فکر نکنم با 1 ساعت حرف زدن مشاور و روانشناس این سیستم دوباره نظم خودش و از نو بگیره.
ترک سیگار بر پایه زمان است حالا میخواید این زمان رو با دارو کوتاه کنید یا با حرف های روانشناس انگیزه رو برای ادامه درمان حفظ کنید.
ترکیب دارو با رواندرمانی بهترین درمان است.

بحث اعتیاد بحث پیچیده ای هست و نمیشه به همین راحتی دربارش قضاوت کرد.

Khan gholi
30-10-2014, 03:26
یک مشکلی که ترک سیگار داره اینکه اشتهات به شدت باز میشه به حدی که هر چی میخوری سیر نمیشه
برای بار سوم دارم ترک میکنم اگر شد که شده اگر نشد تا اخر عمر با سیگار هستیم.فعلا که روز اولش گذشت خدا کنه 40 سال اینده اش هم پاک بگذره

Alireza SM
07-11-2014, 15:22
یک مشکلی که ترک سیگار داره اینکه اشتهات به شدت باز میشه به حدی که هر چی میخوری سیر نمیشه
برای بار سوم دارم ترک میکنم اگر شد که شده اگر نشد تا اخر عمر با سیگار هستیم.فعلا که روز اولش گذشت خدا کنه 40 سال اینده اش هم پاک بگذره

اگر ترک سیگار زیر نظر روانپزشک باشه داروهایی مثل بوپروپیون تجویز میشه که این علایم از بین میره و برعکس اشتهای فرد کاهش پیدا میکنه

Rossin
07-11-2014, 15:44
سلام
ممنون از تاپیک خوب و مفیدی که ایجاد کردین
یه سوالی دارم که شاید جوابش توی تاپیک باشه و با دقت نخونده باشم:n13:
این قرص هایی که گفتین عوارضش چیه؟
همین آدامس نیکوتین چی؟اونم عوارض داره؟ بعد از مدتی از مصرف باید دوزش کم بشه یا میشه یهو قطعش کرد؟

Reza Azimy_RW
07-11-2014, 16:36
من خودم یه بار از آدامس نیکوتینی استفاده کردم چند تا رو هم میشناسم که از آدامس یا چسب و ... استفاده کردند ولی هیچ کدوم نتیجه ای نگرفتند یعنی اصلا تاثیرشو حس نمیکنی
بر اثاث تجربیاتی که خودم داشتم فایده ای نداره فقط به درد این میخوره آدامس نیکوتینی رو بزنی بعد روش سیگار هم بزنی فاز بگیری :دی

Alireza SM
07-11-2014, 18:47
آدامس و چسب و اینا اسباب بازی هایی هستن که فقط در کنار درمان دارویی موثر هستن.
اعتیاد به دخانیات نیاز به درمان با داروهایی مثل بوپروپیون و وارنیکلین داره.

Rossin
07-11-2014, 21:39
آدامس و چسب و اینا اسباب بازی هایی هستن که فقط در کنار درمان دارویی موثر هستن.
اعتیاد به دخانیات نیاز به درمان با داروهایی مثل بوپروپیون و وارنیکلین داره.

این دارو هایی که گفتین توی مدت استفاده چه عوارضی داره؟
چاق میکنه لاغر میکنه افسرده میکنه به معده اسیب میزنه؟

laxer
08-11-2014, 02:47
این دارو هایی که گفتین توی مدت استفاده چه عوارضی داره؟
چاق میکنه لاغر میکنه افسرده میکنه به معده اسیب میزنه؟

عوارض خاصی ندارند.

بوپروپیون اشتها رو کاهش میده, خستگی و افسردگی رو از بین میبره و اگر در دوز متوسط به بالا مصرف بشه آدم رو کم خواب و مضطرب میکنه.
نورترپیتیلین هم داروی پیشنهادی دیگری برای ترک سیگار هست و عوارضش کمابیش برعکس بوپورپیون ـه. ( خواب آلودگی , افزایش اشتها و...)
در مورد داروی دومی اطلاعات جامعی ندارم برای همین اظهار نظر نمیکنم. (وارنیکلین)

S0R3N4
18-11-2014, 20:41
با تشکر از دکتر عزیز بابت تاپیک عالی . .. سیگار واقعا تفریح بی محتوایی هست .


تبریک میگم دکتر جون، به خاطر مطالب خوبتم ممنان.


سلام . با تشکر از دکتر که چنین تاپیک به جایی رو بر قرار کردن .



ممنون از تاپیک خوب و مفیدی که ایجاد کردین


خیلی ممنونم از همه ی شما عزیزان...

امیدوارم مباحث مطرح شده در این تاپیک بتونه به همه ی دوستان کمک بکنه ...

و اما یه خواهش بسیار مهم داشتم از همه ی دوستان

خواهش میکنم فقط بر اساس مطالعات غیر درسی و معلوماتِ کسب شده ای که منابع متفرقه داشتند در مورد درمان های دارویی صحبت نکنید یا حداقل به کسی توصیه نکنید و نسخه نپیچید برای کسی...

حتی خوده بنده که جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات و استاد دانشگاه هستم اصلا جرات ِ اینو ندارم که بخوام در یه انجمن عمومی به کسی دارو توصیه یا تجویز کنم...

پس کمی با دقت ِ بیشتر از تجربیاتِ شخصی خودتون صحبت کنید عزیزان...

تا هم قوانین انجمن و تالار "پرسش و پاسخ پزشکی" رعایت بشه؛و اینکه برای کسی مشکلی پیش نیاد خدای نکرده به خاطر استفاده ی نادرست از داروهای اعصاب و روان...

اما مطمئنا همه ی ما خوشحال میشیم که از تجربیاتِ شخصی و نظراتِ شخصی ِ شما در این مورد بیشتر مطلع بشیم؛
قطعا تاثیراتِ خیلی مطلوب تری خواهد داشت مباحثه به این شکل...

با تشکر از همه ی همراهانِ عزیزم در این تاپیک ...
منتظر نظرات و بیان تجربیاتِ شخصی ِ شما هستیم همگی...

S0R3N4
19-11-2014, 14:26
سيگاري‌ها به هوش باشند، آلزايمر در كمين آنها است

سيگاري‌ها به هوش باشند، آلزايمر در كمين آنها است

محققان مي‌گويند سيگاري‌هاي قهار بيشتر در معرض خطر ابتلا به آلزايمر هستند.

بر اساس مطالعات تازه سيگاري‌هاي قهاري كه سنين ميانسالي هستند بيشتر در عرض خطر ابتلا به بيماري‌ آلزايمر يا ساير بيماري‌هاي زوال عقل هستند. به گفته محققان افرادي كه به مقدار زيادي سيگاري مي‌‌كشند تا بيش از صد درصد خطر بيماري‌ آلزايمر و زوال عقل مرتبط با مشكلات عروقي را افزايش مي‌دهد. طبق شواهد سيگار هم به مغز و هم به قلب آسيب‌هاي فراواني مي‌زند. نتايج اين تحقيقات در نشريه آرشيو پزشكي داخلي 25 اكتبر درج شده است. به منظور تاييد اين نظريه محققان 21 هزار و 123 فرد را در فواصل سال‌هاي 1978 تا 1985 كه 50 تا 60 سال سن داشتند مورد مطالعه قرار دادند.در مدت 23 سال پيگيري محققان دريافتند 25 درصد با زوال عقل تشخيص داده شدند. زوال عقل و آلزايمر به دليل آسيب‌هاي شرياني در مغز ايجاد مي‌شود. در مقايسه با غيرسيگاري‌ها افرادي كه بيش از 2 بسته در روز سيگار مي‌كشيدند به طور قابل توجهي در معرض خطر آلزايمر و زوال عقل (دمانس) قرار داشتند. 157 درصد افزايش خطر آلزايمر و 172 درصد افزايش خطر دمانس‌هاي عروقي. سيگاري‌هاي قهاري كه از قبل سيگار مي‌كشيدند و افرادي كه كمتر از نصف پاكت در روز سيگار مي‌كشيدند كمتر در معرض خطر بودند. ارتباط بين سيگار و زوال عقل حتي بعد از كنار گذاشتن عوامل مخدوش‌كننده مثل جنس، فشارخون بالا، كلسترول بالا و حملات قلبي، سكته و وزن تغييري نداشت. سيگار كشيدن يك عامل خطر بسيار مهم براي سكته است و احتمال دمانس عروقي به دليل ايجاد لخته‌هاي كوچك در مغز افزايش مي‌يابد. سيگار كشيدن همچنين سبب ايجاد التهاب در عروق مغزي شده و در بروز آلزايمر عامل مشاركت‌كننده و تسريع‌كننده است.

S0R3N4
20-11-2014, 11:42
سلام...

متوجه شدم که یه سری از دوستان هنوز نمیدونن برای ترک دخانیات عموما باید پیش ِ یه روانپزشک برن یا روانشناس ...

از نظر ِ من در موارد خیلی جدی و حاد به وجود ِ هر دوی این ها نیاز هست ...

یعنی یک روانپزشک که بتونه با دارودرمانی کمک بکنه به شما...
و یه روانشناس که بتونه با روان درمانی به بهبود وضعیت شما کمک بکنه...

بازم تاکید میکنم...

به این 2 فقط در موارد حاد نیازه نه موارد خفیف ...