PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : كدامیک از این دو روش برای تهیه ی آب شیرین از آبِ شور اقتصادی تر هست ؟



MOHAMMAD_ASEMOONI
27-09-2014, 10:49
سلام دوستان
به دو روش میشه آب رو شیرین کرد:
1- داغ کردنِ آب و رساندن دما تا حدودِ 100 درجه و جوشاندنِ آب در دیگهای بزرگ و سپس سرد کردن بخار آب و تهیه ی آب شیرین که با تکرار این عملیات شوری آب کمتر و کمتر میشه .
2- گرم کردن آب با استفادن از گرمای خورشید تا حدودِ 40 درجه و سپس ریختن آبِ 40 درجه در دیگهای بزرگِ سر بسته و سپس کم کردن فشار هوایِ داخل دیگ با استفاده از پمپهای قوی که میتونه با سلولهای خورشیدی کار کنه و یا با ژنراتورهای گازی کار میکنه و سپس به جوش آمدنِ آبِ 40 درجه به علت کم شدن فشار هوای داخل دیگ و بخار شدنِ آب 40 درجه و سپس سرد کردن بخار آب و تهیه آب شیرین و تکرار عملیات در صورت نیاز .


2 سوال :
1- برای تولید انبوهِ آب شیرین و یا آب مقطر کدام روش اقتصادی تر هست ؟
2- برای تولید آب مقطر در خانه کدام روش آسانتر و اقتصادی تر هست ؟

توضیح: حتی آب منجمد شده ( یخ ) رو هم میشه با کم کردنِ فشار هوای اطرافش به جوش آورد بدون نیاز به گرم کردنِ یخ .

New Ray
28-09-2014, 01:54
در مقیاسهای کوچکتر با توجه به قیمت گاز در ایران راه اول احتمالا بهتره ، چون راه دوم نیاز به کمپرسورهای قوی و بزرگ داره که مصرف و هزینه بالاتر میره.

در مقیاس بزرگتر شاید راه دوم بهتر باشه که البته در مناطق گرمسیر و جنوبی بهتره . از نظر زمان هم فکرکنم بهتر باشه.

MOHAMMAD_ASEMOONI
28-09-2014, 14:37
سلام .
فرض کنین یک استخر بزرگ پر از آب داشته باشیم و آفتاب هم داره در دمای 40 یا 45 درجه بهش میتابه .
همینجورش هم آب استخر داره کم کم بخار میشه .
حالا روی استخر یک سقف میزنیم که کاملاً سربسته بشه و سقف هم فقط 5 سانت با سطح آب تماس داشته باشه.
حالا با پمپ هوا رو تخلیه میکنیم
فقط هوا تخلیه نمیشه بلکه کلی بخار آب هم تخلیه میشه
بعد از چند دقیقه دیگه تقریباً هوائی باقی نمیمونه و هر چی که توسط پمپ کشیده میشه فقط بخار آب هست و سطح آب استخر هم کمتر و کمتر میشه .

یک استخر دیگه شبیه اولی درست هم داریم که در سایه هست و آفتاب نمیتونه مثل اولی گرمش کنه اما سقفش از طریق یک لوله به هوای جو وصل هست یعنی فشار هوای داخل استخر دوم فشار نرمال هست .
امااین استخر پر از لوله هائی هست که آب خنک در اونها جریان داره .
با برخورد بخار به این لوله ها و کم شدن دمای بخار که فقط حدود 35 درجه حرارت داره و بخاطر فشار جو , بخارها سریعاً تبدیل به آب میشه
یعنی استخر اولی هی خالی میشه و استخر دومی هی پر میشه .
========================================

پمپ تخلیه هم خیلی ساده هست و فقط یک یا دو یا سه سیلندرِِ با حجم 10000 لیتر ( 10 متر مکعب ) برای هر سیلندر .
داخل هر سیلندر دو تا سوپاپ هست ( مثل سوپاپ دود و هوا در سیلندر موتور بنزینی ) .

یک سوپاپ به استخر اول وصل . این سوپاپ رو به داخل سیلندر باز میشه و با مکشِ پیستون باز میشه و هوا و بخار آب کشیده میشه به درون سیلندر
بعدش با بالا رفتن پیستون , سوپاپ اول خودبخود بسته میشه .
سوپاپ دوم رو به بیرون سیلندر باز میشه .
با بالا اومدنِ پیستون و افزایش فشار هوا و بخار آب , سوپاپ دوم باز میشه و بخار آب تزریق میشه توی استخر دوم و مایع میشه .
به نظرم این روش هم خطرش خیلی خیلی کمتره هم اقتصادی تره برای تولید انبوهِ آب شیرین .

mars1920
28-09-2014, 20:02
دوست عزیز
نمی دونم برا کجا می خای فقط همین دو مورد مد نظرت هست یا روش های دیگه رو خبر نداری؟
چه میزان آب شیرین در روز میخاین؟چند لیتر؟
چقدر می خای هزینه کنی؟
بهترین روش اسمز معکوس هست.
با هزینه حدود ۵۰۰ هزار تومن روزانه حدود ۲۰۰ لیتر آب شیرین خواهی داشت.
در مقیاس صنعتی هم مثلا ۲۰یا۳۰ هزار لیتر هم میشه در روز از این روش استفاده کرد.
حتی آب شور هم تبدیل به آب شیرین میشه.
موفق باشی

MOHAMMAD_ASEMOONI
29-09-2014, 17:39
سلام . روش اسمز معکوس شبیه دستگاه تصفیه ی خانگی عمل میکنه ؟ برای تولیدِ انبوه اقتصادی تر از اون دو روش هست ؟ مخارج تعمیر و نگهداری کدوم روش بیشتره ؟

Reza Azimy_RW
29-09-2014, 18:24
توضیح: حتی آب منجمد شده ( یخ ) رو هم میشه با کم کردنِ فشار هوای اطرافش به جوش آورد بدون نیاز به گرم کردنِ یخ .
آب یخ زودتر از آب گرم به جوش میاد :n02::n06:

MOHAMMAD_ASEMOONI
30-09-2014, 21:51
آب یخ زودتر از آب گرم به جوش میاد :n02::n06:
سلام
متوجه منظورتون نشدم

askdin
30-09-2014, 22:34
سلام .
فرض کنین یک استخر بزرگ پر از آب داشته باشیم و آفتاب هم داره در دمای 40 یا 45 درجه بهش میتابه .
همینجورش هم آب استخر داره کم کم بخار میشه .
حالا روی استخر یک سقف میزنیم که کاملاً سربسته بشه و سقف هم فقط 5 سانت با سطح آب تماس داشته باشه.
حالا با پمپ هوا رو تخلیه میکنیم
فقط هوا تخلیه نمیشه بلکه کلی بخار آب هم تخلیه میشه
بعد از چند دقیقه دیگه تقریباً هوائی باقی نمیمونه و هر چی که توسط پمپ کشیده میشه فقط بخار آب هست و سطح آب استخر هم کمتر و کمتر میشه .

یک استخر دیگه شبیه اولی درست هم داریم که در سایه هست و آفتاب نمیتونه مثل اولی گرمش کنه اما سقفش از طریق یک لوله به هوای جو وصل هست یعنی فشار هوای داخل استخر دوم فشار نرمال هست .
امااین استخر پر از لوله هائی هست که آب خنک در اونها جریان داره .
با برخورد بخار به این لوله ها و کم شدن دمای بخار که فقط حدود 35 درجه حرارت داره و بخاطر فشار جو , بخارها سریعاً تبدیل به آب میشه
یعنی استخر اولی هی خالی میشه و استخر دومی هی پر میشه .
========================================

پمپ تخلیه هم خیلی ساده هست و فقط یک یا دو یا سه سیلندرِِ با حجم 10000 لیتر ( 10 متر مکعب ) برای هر سیلندر .
داخل هر سیلندر دو تا سوپاپ هست ( مثل سوپاپ دود و هوا در سیلندر موتور بنزینی ) .

یک سوپاپ به استخر اول وصل . این سوپاپ رو به داخل سیلندر باز میشه و با مکشِ پیستون باز میشه و هوا و بخار آب کشیده میشه به درون سیلندر
بعدش با بالا رفتن پیستون , سوپاپ اول خودبخود بسته میشه .
سوپاپ دوم رو به بیرون سیلندر باز میشه .
با بالا اومدنِ پیستون و افزایش فشار هوا و بخار آب , سوپاپ دوم باز میشه و بخار آب تزریق میشه توی استخر دوم و مایع میشه .
به نظرم این روش هم خطرش خیلی خیلی کمتره هم اقتصادی تره برای تولید انبوهِ آب شیرین .

سلام دوست عزیز، خیلی جالبه.
همین ایده رو توسعه بدید و مشکل فشارهوا روی نقطه جوش رو حل کنید میتونید به عنوان یک ابداع و اختراع جالب بهش نگاه کنید.
:n16:

Atghia
30-09-2014, 23:09
سلام . روش اسمز معکوس شبیه دستگاه تصفیه ی خانگی عمل میکنه ؟ برای تولیدِ انبوه اقتصادی تر از اون دو روش هست ؟ مخارج تعمیر و نگهداری کدوم روش بیشتره ؟

بهتر اینه بگیم در بعضی از دستگاههای تصفیه آب خانگی از روش اسمز معکوس استفاده میشه!


سیستم اسمز معکوس (RO)

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

:: اسمز معکوس از جمله شیوه هایی است که امروزه بطور گسترده در شیرین سازی آب دریا، جداسازی مواد آلی و سمی از پسابهای صنعتی بکار برده می‌شود. بطور کلی این روش بر پایه انتقال جرم حلال با استفاده از غشای نیمه تراوا و نیز فشار هیدرواستاتیک استوار است. در اسمز معکوس، آب خام توسط پمپ به داخل محفظه‌ای که دارای غشاء نیمه تراوا می‌باشد رانده می‌شود.

لازم به توضیح است که فرایند اسمز معکوس می‌تواند TDS آب خام را تا ۹۹% کاهش دهد. در عمل کاهش TDS تا ۹۵% طبیعی است. همچنین حذف باکتریها، ویروسها و دیگر میکروبها با اسمز معکوس ۱۰۰% است. این فرایند برای تهیه آب آشامیدنی از آبهایی که حاوی املاح معدنی زیاد و ناخالصی های آلی می‌باشد، بسیار مفید می‌باشد.

اسمز معکوس را می‌توان در داروسازی و پزشکی جایگزین روش تقطیر، برای تولید آب خالص و عاری از میکروارگانیسم ها نمود. امروزه روش اسمز معکوس اقتصادی ترین فرایند برای تهیه آب آشامیدنی از آبهای شور مناطق کم آب می‌باشد.

:: سیستم‌های RO می توانند به صورت تک مرحله اي و یا دو مرحله اي طراحی شوند. انتخاب هر یک از حالات بستگی به کیفیت مطلوب آب تصفیه شده دارد.در سیستم‌هاي تک مرحله اي آب تصفیه شده خروجی از یک مجموعه از ماژولها به عنوان محصول نهایی از سیستم خارج می شود و آب شور باقیمانده دور ریخته می شود. اما در سیستمهاي دو مرحله اي با توجه به نوع آب خوراك ورودي و کیفیت محصول مورد نظر آب (تصفیه شده (،آب تصفیه شده از یک مجموعه از ماژولها وارد مجموعه بعدي شود. از سیستم هاي دو مرحله اي نیز در تصفیه آب‌هاي نیمه شور ( TDS =1000 -5000 ppm)و براي افزایش درصد بازیابی استفاده می شود.

:: مقدار درصد بازیابی با توجه به نوع غشاء ، کیفیت و کمیت آب تصفیه شده و مقدار هزینه هاي عملیاتی ، تعیین خواهد شد. بالا رفتن بیش از اندازه درصد بازیابی ، باعث افزایش املاح و در نتیجه فشار اسمزي در آب پشت غشاها می شود ، که این امر باعث افزایش انرژي عملیاتی لازم ، کاهش دبی و افزایش درصد عبور املاح از میان غشاها می شود.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]


منبع:palagostar.com

mars1920
30-09-2014, 23:19
سلام . روش اسمز معکوس شبیه دستگاه تصفیه ی خانگی عمل میکنه ؟ برای تولیدِ انبوه اقتصادی تر از اون دو روش هست ؟ مخارج تعمیر و نگهداری کدوم روش بیشتره ؟
نه همه شون بله به همون روشه.
اون دو روش چقدر هزینه بر می دارن؟
برای تولید ۲۰ متر مکعب حدود ۲۰تا ۳۰ میلیون خرج اولیه هست.
دستگاه هاشو توی بندرعباس و بوشهر تولید می کنن
برای ادامه کار هم فقط فیلتر اش باید عوض بشن.
پسابی که تولید می کنن خیلی از لحاظ زیست محیطی دارای فلزات سنگین هست.(البته برای اطلاع عرض کردم توی ایران کاری به اینش ندارن)
آب خروجیش اینقدر املاحش پایینه که تقریبا بهش آب مطقر هم میگن.
برای جبران کمبود املاحش معمولا با درصدی از آب قبل تصفیه ترکیبش می کنن.
الان توی مناطق گرم سیر اهواز بوشهر بندرعباس(من از سال ۸۰یادمه این مناطق بود) و .... حتی شیراز خیلی جدیدا رواج یافته.

MOHAMMAD_ASEMOONI
01-10-2014, 22:47
سلام
کلیپهای دستگاه جوشاندنِ آب با پمپ خلأ برای علاقمندان
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]