ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : ویلاسازی در شمال به بهانه توسعه روستایی!



wichidika
04-09-2014, 11:46
رئیس سازمان امور اراضی کشور:

ویلاسازی در شمال به بهانه توسعه روستایی! :n28:






([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
رییس سازمان امور اراضی کشور گفت: ویلاسازی به بهانه توسعه روستایی آفت اراضی شمال کشور است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه گیلان، قباد افشار امروز - چهارشنبه - در مراسم افتتاح پروژه گشت های ویژه حفظ کاربری اراضی کشاورزی در استان گیلان گفت: 11 اکیپ در این موسسه برای حفاظت از اراضی کشاورزی پنج شهرستان در اختیار موسسه حفاظتی مراقبتی تنظیم که تحت نظارت پلیس پیشگیری ناجا است در گیلان افتتاح شد و امیدواریم تا پایان سال این موسسه به 20 اکیپ مجهز شود.

وی با اشاره به اینکه درصدد توسعه این کار در سطح کشور هستیم و تا پایان نیمه اول امسال 130 شهر تحت پوشش این موسسات قرار می گیرند، اظهار امیدواری کرد: تا پایان سال به کمک دولت 200 شهر کشور را از پوشش این موسسات بهره مند کنیم.

رییس سازمان امور اراضی کشور خاطرنشان کرد: گیلان 238 هزار هکتار اراضی شالیزاری و در مجموع 400 هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که از اراضی درجه یک کشور محسوب می شوند.


شالیزارهای شمال به شدت در معرض خطر تغییر کاربری 
قباد در ادامه گفت: توسعه روستایی به بهانه ویلاسازی در اراضی کشاورزی شمال کشور موجب شده است که شالیزارهای شمال به شدت در معرض خطر تغییر کاربری ها باشند.

وی با بیان اینکه بودن راه های گریز در طرح های هادی روستایی موجب شده است که توسعه روستایی در روستاهای شمال کشور بهانه ای برای ساختن ویلاها برای افراد غیر بومی باشد، گفت: دولت قدم مهمی در جهت حفظ اراضی کشاورزی کشور انجام داده است و اعتبارات را که سال گذشته 50 میلیارد ریال بود امسال هشت برابر کرد.

رئیس سازمان امور اراضی کشور با ابراز خرسندی از صدور بخشنامه ای که توسط معاون اول رییس جمهور در مبارزه با پدیده زمین خواری صادر شده است، عنوان کرد: دولت به شدت به دنبال نظارت بر امور اراضی کشاورزی کشور است.

وی با تاکید بر اینکه عزم دولت برای امنیت غذایی راسخ است تا از دستیابی سو استفاده گران به زمین خواری جلوگیری شود، خاطرنشان کرد: هم اکنون در کمتر از 10درصد مزارع کشور یعنی 15 میلیون هکتار اراضی کشت محصولات کشاورزی انجام می شود و با توجه به رشد جمعیتی که در کشور شاهد هستیم برای حفظ این اراضی از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم بود.

انتهای پیام

New Ray
07-09-2014, 00:47
یک فکر اشتباه !
قبل از ادامه مطلب اشاره کنم که من فقط نظرم رو میگم و منفی نگر نیستم . از جناب wichidika ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) هم تشکر ویژه میکنم بابت این مطلب مهم. :n01:

ادامه :
یک پدیده ای هست به نام تغییر کاربری اراضی کشاورزی که بعضی نهادها مثلا میراث فرهنگی و محیط زیست و کلا دولتها و حتی مردم مخالفش هستند. تا اینجا خیلی خوبه و قابل قبول هست.
اما مشکل چیه ؟ اصلا برای کسی اهمیت داره که چرا زمین تغییر کاربری میده ؟ واقعا ریشه یابی شده ؟ متاسفانه اینطور بنظر نمیرسه .

چندسال پیش با رئیس جهاد کشاورزی وقت همسفر شدیم بعد از کمی صحبت متوجه شدیم آقا اصلا نمیدونه کشت دوم چیه !! ( در حالت عادی کشاورز سالی یکبار برنج میکاره ولی میشه کشت دوم هم انجام داد یعنی شش ماهه )

متاسفانه بعضی افراد که تخصص و تجربه ندارن و حتی پا توی یک زمین کشاورزی نگذاشتن و با زندگی کشاورزان آشنایی ندارن از روی دلسوزی نسبت به زمین این تصمیمات قانونی رو برای محاکمه مردم میگیرند. ( فیلم سُرخوردن یکی از این افراد با موتور شخم زننده هم در اینترنت موجوده )
کشاورز کسی هست که در گذشته خودش یا اجدادش زمین ها رو از مالکان (ارباب) خریدند. از مالکانی که توسط حکومت وقت حمایت میشدند و زمینهای ملی و بی سرپرست رو به نام خود میکردند.

فرض کنیم الان من کشاورزی هستم که یک زمین دارم که پدربزرگم بین 10 نفر از فرزندان و نوه هاش تقسیم کرده :
1 - سهم زمین من 1/10 سهم پدربزرگم هست ، آیا من میتونم 10 برابر بیشتر برنج بکارم تا امرار معاشم مثل پدربزرگم باشه ؟
2 - 50 سال پیش پدر بزرگم نیاز به خوراک و پوشاک و مسکن داشت ، مسکن که مشکلی نداشت زمین هم داشت و با چوب و گِل و کاه خونه درست میکرد ، خوراک هم که بیشترش در زمین خودش پرورش میداد. حالا نیازهای مالی من و پدر بزرگم یکسان هست ؟
3 - کف حقوق همون افراد بالای 2 میلیون در ماهه ، سه سال پیش من پول برنج یک کشاورز رو حساب کردم شد : ماهی 40.000 تومان !!! الان حقوق سالیانه یک کشاورز شاید به دو میلیون هم نرسه ، در حالی که مثلا قیمت زمینش حداقل بالای 200 میلیونه !

خوده شما اگه جای اون کشاورز باشین چیکار میکنین ؟ مثلا اگه در سرزمینی 10% مالیات بگیرن و سرزمینی که 500% میگیرن شما 500% رو انتخاب میکنید که حامیان سرزمین ناراحت نشن یا میرین به 10% ؟ در کشورهای دیگه مقدار برداشت نسبت به زمین 4 - 5 برابره ما هست ، اونم درحالی که هر کشاورز تجهیزات و زمین بیشتری در اختیار داره و حمایتهای علمی و استراتژیک هم میشه و محصولش با ضمانت خریده میشه.

باور کنید کشاورزی و وجود زمین کشاورزی تقدسی نداره و اگه برای کسی یا نهادی مهم باشه باید هزینش رو بده و خودش در اختیار بگیره و اصطلاحا ریش و قیچی دست خودش باشه . دیگه شکایت و مشکلی پیش نمیاد ولی اینکه مامور استخدام بشه تا کشاورز یا مالک مورد فشار قرار بگیره اصلا منطقی نیست !