ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : آیا باتریِ غیر قابل شارژ واقعاً غیر قابلِ شارژ هست ؟

MOHAMMAD_ASEMOONI
01-09-2014, 18:12
سلام دوستان . 5 روز پیش 2 تا باتریِ کنترلِ تلوزیون دیگه حسابی ضعیف شد تا حدی که از فاصله ی 20 سانتی هم کار نمیکرد 2 باتریِ نیم قلم ( AAA ) داره که قابل شارژ نیست .بنده به مدتِ فقط 3 دقیقه توی شارژر شارژشون کردم و هنوز داره کار میکنه با قدرتِ خوب !!! .روی باتریها هم نوشته شارژ نکنید وگرنه ممکنه بترکه یا نشت کنه . برای همین فقط 3 دقیقه زیر شارژ گذاشتم.اصلاً هم گرم نشد موقع شارژ شدن .خلاصه الان 5 روزه داره کار میکنه انگار که باتریِ نو گذاشتم توی کنترل !!! .شما هم چنین تجربه ای دارین ؟ خصوصاً با باتریهای درجه یکِ غیر قابل شارژ مثل دوراسل و انرژایزر .

sansa
01-09-2014, 18:23
سلام
این ریسک رو نکن . ممکنه دچار اتش سوزی بشه و شارژرتون هم خراب بشه .

دو تا باتری قلمی قابل شارژ بگیر کلی ازشون استفاده کن . من الان دو تا باتری قابل شارژ سونی دو سال پیش خریدم . هنوز هم داره کار میکنه و شارژ میکنم و میزنم کنترل .

2 تا باتری رو 6 هزار تومن خریدم .

مار کهای معتبر بگیری خیلی خیلی برات کار میکنه . مثل سونی ، پاناسونیک و ...

SAEED 120
01-09-2014, 18:31
ما قدیم که شارژر نبود. باطریها رو آب پز میکردیم.نیم ساعت تو آبجوش قشنگ شارژ میشد واسه 1 هفته. بعد چند با رهم که آبپز کردیم و دیگه جواب نمیداد . باطریها رو یه مقدار له میکردیم. با چکش ضربه میزدیم بهش تا فشرده بشه اما 2 سر + و - سالم میموند فقط بدنش فشرده میکردیم.

بازم تا چند روز کارمون راه میفتاد.

اما امروز که دیگه اینقدر باطری در دسترس و ارزونه که دیگه اینکارارو بوسیدیم گذاشتیم کنار.الان تو مترو 4 تا قلمی میفروشن هزار تومن دستفروشا.

ali_mohandes
01-09-2014, 18:56
سلام دوستان .
5 روز پیش 2 تا باتریِ کنترلِ تلوزیون دیگه حسابی ضعیف شد تا حدی که از فاصله ی 20 سانتی هم کار نمیکرد
2 باتریِ نیم قلم ( AAA ) داره که قابل شارژ نیست .
بنده به مدتِ فقط 3 دقیقه توی شارژر شارژشون کردم و هنوز داره کار میکنه با قدرتِ خوب !!! .
روی باتریها هم نوشته شارژ نکنید وگرنه ممکنه بترکه یا نشت کنه . برای همین فقط 3 دقیقه زیر شارژ گذاشتم.
اصلاً هم گرم نشد موقع شارژ شدن .
خلاصه الان 5 روزه داره کار میکنه انگار که باتریِ نو گذاشتم توی کنترل !!! .
شما هم چنین تجربه ای دارین ؟
خصوصاً با باتریهای درجه یکِ غیر قابل شارژ مثل دوراسل و انرژایزر .

دوست عزیز بله تمام باطری ها قابل شارز می باشند این باطری رو تنها15دقیقه به شارژ بذارید ویه بار دیگه عمر تازه ای رو شروع می کنه وفقط همین یه بار هستش که میشه شارژش کرد

imanparsa
01-09-2014, 19:09
من یبار باتری غیر قابل شارژ رو زدم به شارژ بعد از ۵ ساعت ترکید و صدای خیلی زیادی هم داشت.شارژرمم گوشش شکست که چسبش زدم.اما باتری های شارژی تا ۴ سال هم کار کردم جواب داده

3274
01-09-2014, 19:10
سلام دوستان .
5 روز پیش 2 تا باتریِ کنترلِ تلوزیون دیگه حسابی ضعیف شد تا حدی که از فاصله ی 20 سانتی هم کار نمیکرد
2 باتریِ نیم قلم ( AAA ) داره که قابل شارژ نیست .
بنده به مدتِ فقط 3 دقیقه توی شارژر شارژشون کردم و هنوز داره کار میکنه با قدرتِ خوب !!! .
روی باتریها هم نوشته شارژ نکنید وگرنه ممکنه بترکه یا نشت کنه . برای همین فقط 3 دقیقه زیر شارژ گذاشتم.
اصلاً هم گرم نشد موقع شارژ شدن .
خلاصه الان 5 روزه داره کار میکنه انگار که باتریِ نو گذاشتم توی کنترل !!! .
شما هم چنین تجربه ای دارین ؟
خصوصاً با باتریهای درجه یکِ غیر قابل شارژ مثل دوراسل و انرژایزر .
باتری غیرقابل شارژ ترکیبات کاملا متفاوتی با باتری قابل شارژ داره طوریکه الکترولیت اون قابل بازگشت بحال اول نیست
اما اگر مدتی در گرما (مثلا مدتی طولانی در آفتاب و یا دقایقی در آبجوش) قرار داده بشه کمی بیشتر میتونه کار کنه که این اتفاق یا حاصل از تفکیک بخشی از یونها نمک حاصله هست و یا فعال شدن بخشی از الکترولیت که همچنان بی استفاده مانده
وصل کردن به شارژر هم میتونه یکی از همین دو نقش رو برای شما ایفا کنه
برای اینکه با ساختار باتری آشنا بشید بد نیست خودتون یک باتری بسازید
دو قطعه فلز متفاوت با هم رو توی اسید (مثلا سرکه یا آبلیمو) قرار بدید. بطور کلی باتری های غیر قابل شارژ هم دارای همین ساختارند

ali_mohandes
01-09-2014, 20:45
من یبار باتری غیر قابل شارژ رو زدم به شارژ بعد از ۵ ساعت ترکید و صدای خیلی زیادی هم داشت.شارژرمم گوشش شکست که چسبش زدم.اما باتری های شارژی تا ۴ سال هم کار کردم جواب داده

داداش باطری غیر قابل شارژ15دقیقه وباطری شارژی 12ساعت

imanparsa
02-09-2014, 12:27
بله.اون موقع ها من نمیدونستم ۱۵ دقیقه باید باشه.
در هر صورت باتری قابل شارژ واقعا چیز خوبیه

New Ray
02-09-2014, 13:04
البته زمان شارژ ، استاندارد کلی نداره و تجربی هست. چون با توجه به جریان شارژ ، زمان تعیین میشه. ( در باتریهای قابل شارژ )

برای مثال باتری 2000mAH یعنی اگه با 2 آمپر شارژ کنیم 1 ساعت طول میکشه ، با 0.2 آمپر 10 ساعت طول میکشه و ...
اما جریان مناسب شارژ در باتریهای قلمی قدیمی یک دهم مقدار نوشته شده روی باتری هست که میشه همون 0.2 آمپر با زمان 10 ساعت. اما بخاطر اتلاف مقداری از جریان شارژ در ساختمان داخلی باتری ، بجای 10 ساعت 12 تا 14 ساعت پیشنهاد میکنن تا شارژ کامل انجام بشه. این زمان شارژ برای باتریهای کاملا خالی هست !!

باتریهای جدید مثل لیتیوم یون و لیتیوم پلیمر رو میشه با جریان بیشتری شارژ کرد ولی زمانش هم باید محاسبه بشه همینطور وضعیت فعلی شارژ. مثلا باتریهای نوکیا که روشون نوشته 4C یا 5C رو میشه با 0.4 یا 0.5 آمپر شارژ کرد. یه چیزی تقریبا نصف ظرفیتی که روی باتری مینویسن.

کلا پروسه شارژ باید استاندارد باشه تا به باتری فشار نیاد خصوصا باتری های لیتیومی که خیلی حساس هستن.

باتریهای غیر قابل شارژ رو نمیدونم ولی چیزی که بعنوان شارژ براش نام می برن در واقع نوعی شُک هست ...

ps3amir
02-09-2014, 15:11
ما که قدیم با باتری ماشین یا اداپتور ۱۲ ولت یه جرقه میدادیم به دو سر باتری و شارژ میشد.

Sent from my iPhone 4s

Stream
02-09-2014, 15:28
عموما شارژر های جدید سیستم محافظت دارند و در صورتی که باتری قابل شارژ نباشه (یا باتری قابل شارژ خراب شده باشه) اصلا اون باتری رو شارژ نمی کنند. فکر می کنم این قابلیت الان جزو قابلیت های اجباری برای شارژر ها در اکثر موسسه های استاندارد باشه.

MOHAMMAD_ASEMOONI
03-09-2014, 00:16
سلام دوستان . ممنون از حضورتون و نظراتتون . این دو تا باتری هنوز هم داره با قدرت کار میکنه تا حدی که شک کردم نکنه شارژی باشه . دوباره نوشته های روش رو خوندم دیدم نوشته قابل شارژ نیست و ممکنه بترکه یا نشتی بده اگر شارژ بشه . بنده اصلاً خیال نداشتم شارژشون کنم اما وقتی کنترل از کار افتاد دیر وقت بود , گفتم یه امتحانی کنم شاید شارژ بشه تا فردا که برم باتری بخرم . اما با کمال تعجب دیدم 1 روز , 2 روز , 3 روز ... امروز هم که روز ششم گذشت و داره کار میکنه . حالا شما هم اگر شارژر دارین امتحان کنین فقط دو سه دقیقه نه بیشتر و نتیجه رو ببینین . با تشکر

ali_mohandes
03-09-2014, 08:39
سلام دوستان . ممنون از حضورتون و نظراتتون . این دو تا باتری هنوز هم داره با قدرت کار میکنه تا حدی که شک کردم نکنه شارژی باشه . دوباره نوشته های روش رو خوندم دیدم نوشته قابل شارژ نیست و ممکنه بترکه یا نشتی بده اگر شارژ بشه . بنده اصلاً خیال نداشتم شارژشون کنم اما وقتی کنترل از کار افتاد دیر وقت بود , گفتم یه امتحانی کنم شاید شارژ بشه تا فردا که برم باتری بخرم . اما با کمال تعجب دیدم 1 روز , 2 روز , 3 روز ... امروز هم که روز ششم گذشت و داره کار میکنه . حالا شما هم اگر شارژر دارین امتحان کنین فقط دو سه دقیقه نه بیشتر و نتیجه رو ببینین . با تشکر

داداش من قبلا تموم این کارا رو کردم یه مدار شارژر طراحی کردم فقط برای این باطری ها 15دقیقه وبرای باطری شارژی 12یا5ساعت ولی اگه از 15دقیقه یه زره بیشتر بذارین خطر داره تا15دقیقه هیچ خطری نیست

New Ray
03-09-2014, 10:12

شاید باتریهای قدیمی اصل سونی رو یادتون باشه ، من تقریبا 10 سال بعد یکیشون رو از وسایلم آوردم و گذاشتم توی فرستنده ریموت RC بعلاوه یک باتری تازه مارک دیگه. بعدش باتری تازه تموم شد ولی سونی همجنان 1.5 ولت نشون میداد و لامپِ دستگاهم روشن میکرد !

الان باتری ها رو طوری میسازن که زود تموم بشه. میتونید تاریخ ته باتری رو نگاه کنید مثلا 2016 نوشته. اما اون سونی 10 سال بعد هم یه باتری سالم رو شکست داد .
با هر شارژی که شما انجام میدید بخشی از سلولهای باتری تخریب میشه و نمیتونه مثل باتری نو جریان کافی بده. کنترل خیلی کم مصرف هست ، اگه بزارید داخل مثلا دوربین عکاسی فلش دار ، یا ماشین کنترلی و ... می بینید که زود کم میاره. مثل این هست که شما بخشی از یک جمعیت پیر رو بکشید ، و چون فضا و سهم غذای بقیه بیشتر میشه فعالیت میکنن ، ولی چون پیر هستن زور کل جمعیت رو ندارن و دوباره خسته میشن !

در حالی که باتری شارژی اینطور نیست و با هربار شارژ همیشه جریان زیادی میده و میتونید باهاشون حتی چراغ جلوی ماشین هم روشن کنید. ( به شرطی که ولتاژ بیشتر از 6 ولت باشه )

MOHAMMAD_ASEMOONI
14-09-2014, 11:42
سلام . جهتِ اطلاعِ علاقمندان : امروز دوباره از کار افتاد اما با 4 دقیقه شارژ دوباره راه افتاد !!!

ali_mohandes
21-09-2014, 16:06
سلام . جهتِ اطلاعِ علاقمندان : امروز دوباره از کار افتاد اما با 4 دقیقه شارژ دوباره راه افتاد !!!

دسوت عزیز یه مدار طراحی کن یا اون مداری که طراحیکردم بهت میدم درست کن15دقیقه بزن به شارژ یه عمر دوباره پیدا میکنه

MOHAMMAD_ASEMOONI
21-09-2014, 16:40
دسوت عزیز یه مدار طراحی کن یا اون مداری که طراحی کردم بهت میدم درست کن15دقیقه بزن به شارژ یه عمر دوباره پیدا میکنهسلام . ممنون از لطف شما . بنده نگران نشتی دادنش هستم . فعلاً که با همین 4 دقیقه شارژ هر بار حدود یک هفته یا ده روز کار میده . این مداری که میگین , میتونه شما رو ملیاردر کنه . چون مردم دارند هر سال ملیاردها تومن پول خرید باتری میدند . مدار شما خوب بازاری پیدا میکنه اگر تجارتی بشه

AliSub
21-09-2014, 16:58
این باتری ها باتری خشکه و قابل شارژ نیست. فقط در حد کم شارژ میشه . فقط حواستون باشه نترکه.
من قدیما باتری ساعت مچی خیلی شارژ میکردم. البته بیشتره مواقع میترکید :دی
فقط مراقب باشید

ali_mohandes
21-09-2014, 17:04
این باتری ها باتری خشکه و قابل شارژ نیست. فقط در حد کم شارژ میشه . فقط حواستون باشه نترکه.
من قدیما باتری ساعت مچی خیلی شارژ میکردم. البته بیشتره مواقع میترکید :دی
فقط مراقب باشید

دوست عزیز باطری ساعت مچی ارزش شارژکردن نداره

MOHAMMAD_ASEMOONI
21-09-2014, 18:46
دوست عزیز باطری ساعت مچی ارزش شارژکردن ندارهسلام . درسته ریزه میزه هست اما گران هست . اگه بشه مثل این باتریها شارژش کرد مقرون به صرفه هست

MOHAMMAD_ASEMOONI
21-09-2014, 18:52
این باتری ها باتری خشکه و قابل شارژ نیست. فقط در حد کم شارژ میشه . فقط حواستون باشه نترکه.من قدیما باتری ساعت مچی خیلی شارژ میکردم. البته بیشتره مواقع میترکید :دیفقط مراقب باشیدسلام . نگرانی از ترکیدنش و نشت کردنش باعث شده بنده هر دفعه فقط 4 دقیقه شارژش کنم . تا حالا هم نه پُف کرده نه نشت داده . هر بار هم حدود 7 تا 10 روز کار میکنه . بنده که راضیم . اگر دو سه ماه هم اینجوری کار بده باز هم خوبه

3274
22-09-2014, 09:26
سلام . نگرانی از ترکیدنش و نشت کردنش باعث شده بنده هر دفعه فقط 4 دقیقه شارژش کنم . تا حالا هم نه پُف کرده نه نشت داده . هر بار هم حدود 7 تا 10 روز کار میکنه . بنده که راضیم . اگر دو سه ماه هم اینجوری کار بده باز هم خوبه
عجب . باتری شارژی مرغوب هم این اندازه کار نمیکنه
مارکش چیه برادر

ali_mohandes
22-09-2014, 10:54
سلام . نگرانی از ترکیدنش و نشت کردنش باعث شده بنده هر دفعه فقط 4 دقیقه شارژش کنم . تا حالا هم نه پُف کرده نه نشت داده . هر بار هم حدود 7 تا 10 روز کار میکنه . بنده که راضیم . اگر دو سه ماه هم اینجوری کار بده باز هم خوبه

داداش شما باچند ولت شارژمی کنی که 4دقیقه میزاری؟

MOHAMMAD_ASEMOONI
22-09-2014, 13:49
عجب . باتری شارژی مرغوب هم این اندازه کار نمیکنه
مارکش چیه برادر
سلام
هر چی تو نت گشتم پیداش نکردم .

ظاهراً مارکش نیست در جهان هست
عکسش رو گرفتم
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

MOHAMMAD_ASEMOONI
22-09-2014, 13:52
داداش شما باچند ولت شارژمی کنی که 4دقیقه میزاری؟

سلام
شارژری که استفاده میکنم اینه
مشخصاتش اینه

MOHAMMAD_ASEMOONI
22-09-2014, 14:11
با ولتمتر ولتاژ رو موقع شارژ اندازه گرفتم حدود 5 ولت هست . یعنی این دو تا باتری بصورت سری شارژ میشه با ولتاژ 4.9 یا 4.8 ولت

ali_mohandes
22-09-2014, 16:30
با ولتمتر ولتاژ رو موقع شارژ اندازه گرفتم حدود 5 ولت هست . یعنی این دو تا باتری بصورت سری شارژ میشه با ولتاژ 4.9 یا 4.8 ولت

درسته دوست عزیز 5ولته چون به یکسوساز یک خازن وصل میشه یعنی از خازن به عنوان صافی استفاده میشه به همین دلیل هم باعث فشار کمتربه ترانس ویکسوساز میشه هم ولتاژ بهتری دریافت میشه

ali_mohandes
22-09-2014, 16:32
سلام
شارژری که استفاده میکنم اینه
مشخصاتش اینه

نترسید می تونید تا15دقیقه به شارژبزارید اگه ولتاژ12ولت بود اون موقع باید نگران خطرات احتمالی باشیم ولی این جا ولتاژخوبه

AliSub
22-09-2014, 17:17
دوست عزیز باطری ساعت مچی ارزش شارژکردن نداره

کلا باتری غیر شارژی نباید شارژ کرد. حالا ما تجربه دوران بچگیمون رو گفتیم.
ولی خب با یه بار شارژ یه ماه کار میکرد

jamshidjap
22-09-2014, 18:34
ما قدیم که شارژر نبود. باطریها رو آب پز میکردیم.نیم ساعت تو آبجوش قشنگ شارژ میشد واسه 1 هفته. بعد چند با رهم که آبپز کردیم و دیگه جواب نمیداد . باطریها رو یه مقدار له میکردیم. با چکش ضربه میزدیم بهش تا فشرده بشه اما 2 سر + و - سالم میموند فقط بدنش فشرده میکردیم.

بازم تا چند روز کارمون راه میفتاد.

اما امروز که دیگه اینقدر باطری در دسترس و ارزونه که دیگه اینکارارو بوسیدیم گذاشتیم کنار.الان تو مترو 4 تا قلمی میفروشن هزار تومن دستفروشا.

آقا دمت گرم ،،، آب پز رو خيلي باحال گفتي ،،، يادش بخير ،،،

AliSub
23-09-2014, 09:23
سلام
گوشی مادرم پس از 5-6 سال دیروز باتریش از کار افتاد! در حدی که ولتاژ دوسرش 0 بود!!!!!!!!!!!!
امدم با یه اداپتور 9 ولتی به سرش ولتاژ دادم در حدی که گرم بشه دیدم کار افتاد. البته شارژش خیلی کم بود گرفتم دور یک دستمال کاغذی پیچوندم بعد تو نایلون گذاشتم و گذاشتم تو فریزر به مدت 0.5 ساعت بمونه بعد در اوردم گذاشتم تو گوشی و شروع شد به شارژ شدن!
باور کنید الان داره از باتری نو بهتر کار میکنه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:n02:

این سومین باره دارم این کار رو روی باتریهای مختلف انجام میدم و از همه نتیجه گرفتم!!!!!!!!!!!

مثلا الان باتری گوشی خودم که W810 هست رو که 8 سال پیش خریدم هنوز مثل روز اولش داره کار میکنه. با یه شارژ کامل 4 روز راحت با استفاده معمولی شارژ نگه میداره!!!!!!!

MOHAMMAD_ASEMOONI
23-09-2014, 12:32
نترسید می تونید تا15دقیقه به شارژبزارید اگه ولتاژ12ولت بود اون موقع باید نگران خطرات احتمالی باشیم ولی این جا ولتاژخوبهسلام . حرص و طمع چیز خوبی نیست . :20: بنده به همین 4 دقیقه در هفته راضیم . اگر بیشتر شارژ کنم ممکنه نشت بده چون قابل شارژ نیست . شما دوستان هم اگر خواستین امتحان کنین , از 3 دقیقه شروع کنین . آهسته و پیوسته رفتن بهتر از تندروی و خستگی

ali_mohandes
23-09-2014, 16:44
سلام . حرص و طمع چیز خوبی نیست . :20: بنده به همین 4 دقیقه در هفته راضیم . اگر بیشتر شارژ کنم ممکنه نشت بده چون قابل شارژ نیست . شما دوستان هم اگر خواستین امتحان کنین , از 3 دقیقه شروع کنین . آهسته و پیوسته رفتن بهتر از تندروی و خستگی
داداش ربطی به حرص وطمع نداره:n13:این حداکثر مدتیه که می تونید به شارژبگذارید

New Ray
24-09-2014, 00:20

در مورد این شارژرهای قدیمی ( باتری نیکل کادمیوم ) اون ولتاژ موقع شارژ 5 ولت نیست => در واقع ما با یک مدار منبع جریان سروکار داریم که جریان ثابتی داره مثلا 380 میلی آمپر ولی ولتاژش بالاتر از ولتاژ باتریهاست و زمانی که به باتری (LOAD) وصل میشه کاهش پیدا میکنه. در باتریهای قدیمی Ni-Cd وقتی باتری خالیه ولتاژش صفر میشه و پس از شارژ حدود 1.2 تا 1.3 میشه. عملا در شارژ باتریهای معمولی از حدود 1.6 ولت بیشتر نمیشه. خواستم بگم در این شارژها جریان مهمه نه ولتاژ. ( برای مثال اگه با آداپتور 12 ولت معمولی ( یکی دو آمپر ) شارژ کنید شاید چند دقیقه هم مشکلی پیش نیاد ولی با باتری ماشین ( چند صد آمپر ) احتمالا سریع باتری متلاشی بشه )

پ.ن = دو نوع منبع تولید برق هست :
منبع ولتاژ که ولتاژ ثابت و جریان بسته به مصرف کننده تغییر میکنه. مثل باتریها و ترانس و برق شهر .
منبع جریان که جریان ثابت و ولتاژ بسته به مصرف کننده تغییر میکنه. مثل همین مدل شارژر شما . منبع جریان بیشتر استفاده های خاص داره و اکثرا در شارژرها یا مدار داخلی IC ها استفاده میشه.

MOHAMMAD_ASEMOONI
26-09-2014, 01:09
سلام .
چیزی که باعث میشه برق شارژر بره توی باطری , بالاتر بودنِ ولتاژ شارژر هست ( فشار بیشتر - ولتاژ یعنی اختلاف سطح , یعنی اختلاف فشار ) .
اگر باتری ولتاژش بیشتر باشه باتری خالی میشه .
اگر ولتاژشون برابر باشه اصلاً اتفاقی نمیافته .
حتی باتری کاملاً ضعیف رو هم اگر ولتاژ دو سرش رو بگیرین 1,5 هست ( غیر قابل شارژ ) و یا 1,2 هست در باتری قابل شارژ .
ولتاژ شارژر همیشه بیشتر از باتری هست .
علت افتِ ولتاژ شارژر هم اینه که ولتاژ باتری ازش کم میشه چون باید بر ولتاژ باتری غلبه کنه .
مثل فشار 5 کیلوئی از یک طرف و 3 کیلوئی از طرف دیگه که نتیجه میشه 2 کیلو از سمتِ اونی که 5 کیلو بوده .
اما آمپر بستگی به گیرنده داره که چقدر بطلبه . باتری بزرگ آمپر بیشتری میکشه تا باتری قلمی . شارژر اگر آمپرش کمتر از آمپری باشه که باتری میخواد , شارژر خیلی داغ میشه .
اگر شارژر 10 آمپر باشه و باتری فقط 1 آمپر بخواد , شارژر این آمپر ( شدت جریان ) رو بهش میده اصلاً هم به شارژر فشار نمیاد .
درسته . ولتاژ شارژر موقع شارژ کردن افت میکنه اما کمتر از ولتاژ باتری نمیشه وگرنه برق اصلاً نمیره توی باتری .
هر چی باتری بیشتر شارژ میشه آمپر کمتر میشه تا اینکه تقریباً برابر با آمپر باتری بشه و جریان بسیار کم بشه و متوقف بشه .
در شارژرهای عقربه دار که شدت جریان رو نشون میده این موضوع قابل مشاهده هست .
وقتی شما آمپر شارژر رو زیاد میکنین , درحقیقت به باتری اجازه میدین جریان بیشتری بکشه .
با آمپر بالا باتری زودتر شارژ میشه اما زودتر هم خالی میشه . یه بار تو اخبار علمی یه کانال خارجی گفت باتری ساختند ظرفِ 30 ثانیه کاملاً شارژ میشه .
اگر باتری فقط 1 آمپر بکشه و بخواین به زور آمپر بیشتر بهش بدین باید ولتاژ رو بیشتر کنین که باعث صدمه دیدن باتری میشه .
ولتاژ اگر بیشتر بشه باتری زودتر شارژ میشه چون آمپر بیشتری به باتری خورانده میشه .
اگر افزایش ولتاژ حساب شده نباشه , به جای زودتر شارژ شدنِ باتری باعث داغون شدنش میشه .

3274
27-09-2014, 16:02
سلام .
چیزی که باعث میشه برق شارژر بره توی باطری , بالاتر بودنِ ولتاژ شارژر هست ( فشار بیشتر - ولتاژ یعنی اختلاف سطح , یعنی اختلاف فشار ) .
اگر باتری ولتاژش بیشتر باشه باتری خالی میشه .
اگر ولتاژشون برابر باشه اصلاً اتفاقی نمیافته .
حتی باتری کاملاً ضعیف رو هم اگر ولتاژ دو سرش رو بگیرین 1,5 هست ( غیر قابل شارژ ) و یا 1,2 هست در باتری قابل شارژ .
ولتاژ شارژر همیشه بیشتر از باتری هست .
علت افتِ ولتاژ شارژر هم اینه که ولتاژ باتری ازش کم میشه چون باید بر ولتاژ باتری غلبه کنه .
مثل فشار 5 کیلوئی از یک طرف و 3 کیلوئی از طرف دیگه که نتیجه میشه 2 کیلو از سمتِ اونی که 5 کیلو بوده .
اما آمپر بستگی به گیرنده داره که چقدر بطلبه . باتری بزرگ آمپر بیشتری میکشه تا باتری قلمی . شارژر اگر آمپرش کمتر از آمپری باشه که باتری میخواد , شارژر خیلی داغ میشه .
اگر شارژر 10 آمپر باشه و باتری فقط 1 آمپر بخواد , شارژر این آمپر ( شدت جریان ) رو بهش میده اصلاً هم به شارژر فشار نمیاد .
درسته . ولتاژ شارژر موقع شارژ کردن افت میکنه اما کمتر از ولتاژ باتری نمیشه وگرنه برق اصلاً نمیره توی باتری .
هر چی باتری بیشتر شارژ میشه آمپر کمتر میشه تا اینکه تقریباً برابر با آمپر باتری بشه و جریان بسیار کم بشه و متوقف بشه .
در شارژرهای عقربه دار که شدت جریان رو نشون میده این موضوع قابل مشاهده هست .
وقتی شما آمپر شارژر رو زیاد میکنین , درحقیقت به باتری اجازه میدین جریان بیشتری بکشه .
با آمپر بالا باتری زودتر شارژ میشه اما زودتر هم خالی میشه . یه بار تو اخبار علمی یه کانال خارجی گفت باتری ساختند ظرفِ 30 ثانیه کاملاً شارژ میشه .
اگر باتری فقط 1 آمپر بکشه و بخواین به زور آمپر بیشتر بهش بدین باید ولتاژ رو بیشتر کنین که باعث صدمه دیدن باتری میشه .
ولتاژ اگر بیشتر بشه باتری زودتر شارژ میشه چون آمپر بیشتری به باتری خورانده میشه .
اگر افزایش ولتاژ حساب شده نباشه , به جای زودتر شارژ شدنِ باتری باعث داغون شدنش میشه .
بعضی برداشتهای شخصی شما درباره ی شارژ باتری درست نیست
اینکه باتری شارژ بشود یا نشود و یا چه شدت جریانی از شارژر طلب کند به پارامتر مهمی به اسم مقاومت درونی باتری مربوطه که بحث در این مورد مفصل و خارج از حوصله ی تاپیک شماست

اون باتری ای هم که گفتید در مدت چند ثانیه شارژ میشه محتمله که ساختاری مبتی بر خازن ها در اون بهره گیری شده باشه نه باتری های شیمیایی رایج
کما اینکه اخیرا از ابرخازن ها(SuperCapacitor)ی کربنی در موارد بسیار خاصی داره استفاده میشه (مثل ذخیره ی انرژی جنبشی حاصل از ترمز در خودروهای هیبریدی خیابانی و یا سامانه های بسیار پیشرفته ی KERS و ERS در خودروهای فرمول 1 برای ذخیره و بازیابی حجم عظیمی انرژی بالغ بر 4MJ که در هر ترمزگیری ایجاد میشه)

MOHAMMAD_ASEMOONI
29-09-2014, 17:28
دوستان سلام .
این دو باتری همچنان به کار مشغولند .
حیفِ اون باتریهای با کیفیتِ Energizer و duracell که دور مینداختم .
شما دور نندازین . به نظرم ارزش داره حداقل شریکی یک شارژ بخرین براش .
با آداپتور معمولی هم میشه امتحان کرد
دو باتری رو با هم سری کنین و فقط 3 دقیقه با ولتاژ 4.5 شارژ کنین و نتیجه رو ببینین .
حتماً یک قابلمه بذارین روی شارژر تا اگر باتری ترکید کسی صدمه نبینه
ایمنی بر همه چیز مقدم هست .
مسئولیتِ تست با خودتونه .

ali_mohandes
29-09-2014, 19:02
دوستان سلام . این دو باتری همچنان با کار مشغولند . دلم میسوزه برای باتریهای با کیفیتِ Energizer و duracell که دور مینداختم . شما دور نندازین . به نظرم ارزش داره حداقل شریکی یک شارژ بخرین براش . با آداپتور معمولی هم میشه امتحان کرد . دو باتری رو با هم سری کنین و فقط 3 دقیقه با ولتاژ 4.5 شارژ کنین و نتیجه رو ببینین . مسئولیتِ تست با خودتونه .

اگه با ادابتور شارژبشه اگه مشخصاتش این باشه خیلی عالیه:
ولتاژ:3ولت
امپر:50میلی امپر
مدت زمان برای باطری معمولی15دقیقه
البته زمانی عالی میشه که یک مدار حساب شده طراحی بشه که قبلا گفتم طراحی کردم ولی ولتاژکاری مدار رو تغیر دادم یعنی طوری طراحی کردم که تا حداکثر7ولت رو بتونه بدون مشکل تحمل کنه وبدون مشکل باطری شارژبشه با کمترین زمان ممکن.

amir0260
29-09-2014, 19:20
سلام یادش بخیر
اون قدیما با بهم زدن دوتا قوه ضعیف شده قوه ها رو شارژ میکردم واسه چند ساعت ولی دوباره و سه باره و چهار باره هم امتحان میکردیم جواب میداد بعد از 5 بار که کارش تموم شد میزاشتم بجوشه انرژیش بعد از جوشیدن وقتی تموم میشد میزاشتیم جولو آفتاب بازم کار میکرد بعد از گزاشتن جولو آفتاب که بعد باتریش تموم شد با چکش میزدیم روش روی وسط قوه تا نه سر - نه سر + آسیب ببینه البته بعد از ساعت ها که باتریش تموم میشد دوباره مراحل رو تکرار میکردیم بعد مورد داشتیم 1 سال براش کار کرده بود همین قوه های غیر قابل شارژ...
کلا کار خطرناکی بود مورد داشتیم بعضی وقتا میترکید....:n02:

MOHAMMAD_ASEMOONI
10-10-2014, 08:55
سلام
جهتِ اطلاع دوستانِ علاقمند به این موضوع :
حالا دیگه این دو تا باتری با 5 دقیقه شارژ فقط 2 یا 3 روز کار میده .
تا حالا هم نه باد کرده نه نشتی داشته
تا جنازه نشه دست از سر کچلش برنمیدارم .
:31:

A M ! N
10-10-2014, 17:57
مارک این باطری ها چیه ؟ [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

ساخت کجا هستند ، از ایران تهیه کردید یا کویت؟

MOSTAFA_ABBASI
10-10-2014, 18:09
سلام امین جان:n15:
باطری غیر قابل شارژ؟:n04::n13:
میشه یکم بیش تر در موردشون توضیح بدی؟:n02:

MOHAMMAD_ASEMOONI
10-10-2014, 19:18
مارک این باطری ها چیه ؟
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]ساخت کجا هستند ، از ایران تهیه کردید یا کویت؟
سلام
در صفحه ی 3 عکسش هست
یک دستگاه چینی خریدم در کویت که با برق و باتری کار میکنه این دو تا باتری هم روش بود .
از باتریهای ارزون قیمتِ درپیتی هست که میذارند روی دستگاههائی که باتری میفروشند
گمان نکنم فقط این باتری اینجوری باشه
شاید مارکهای معروف از این هم بهتر شارژ بشه و مدت بیشتری هم کار بده
حالا وقتی باتری بخرم مارکهای معروف رو امتحان میکنم

MOHAMMAD_ASEMOONI
10-10-2014, 19:21
سلام امین جان:n15:باطری غیر قابل شارژ؟:n04::n13:میشه یکم بیش تر در موردشون توضیح بدی؟:n02:سلام
یاتری غیر قابل شارژ یعنی باتریِ یک بار مصرف که وقتی خالی بشه دیگه باید تعویض بشه و نمیشه شارژش کرد و ازش دوباره استفاده کرد اما ظاهراً تا حدی قابل شارژ مجدد و استفاده هست البته با رعایت نکات ایمنی

سپیده علمی
21-07-2022, 12:08
من توی چند تا از مقاله های علمی هم خوندم راجبش
اصلا باتری های معمولی رو نمیتونیم شارژ کنیم و اگه این کارو انجام بدیم ممکنه عواقب بدی داشته باشه
باتری های شارژی بهتر از باتری های معمولیمون هستن، قاعدتا امکان شارژ مجدد باعث میشه این باتری ها اقتصادی باشه برامون
این مورد هم در نظر داشته باشید که برند باتری خیلی مهمه، دو سه سال پیش باتری قابل شارژ یه برند متفرقه رو خریدم، بار دومی که گذاشتم شارژ بشه دچار خوردگی شده بود. ولی بعدش رفتم باتری شارژی برند وارتا رو خریدم و الان تقریبا یک ساله دارمش و مشکلی براش پیش نیومده:D

shonizme
29-12-2024, 01:35
من تجربه خودم را میگم
برای شارژ باتری قلمی و نیم قلمی غیرقابل شارژ شما باید یک مدار درست کنید و ولتاژ را به 1.6 ولت تنظیم کنید میتونید برای کاهش ولتاژ از lm317 و آداپتور موبایل یا غیره استفاده کنید بعد باتری را حدود نیم ساعت به ولتاژ 1.6 دو سرش قرار دهید آنوقت میتونید از باتری غیرقابل شارژ استفاده کنید اینکار را میتونید چندبار انجام دهید البته انتظار نداشته باشید به روز اول برگردد از هیچی بهتر است