مشاهده نسخه کامل
: افتخاری تازه برای ریاضیدان ایرانی دانشگاه استنفورد
wichidika
15-08-2014, 15:01
افتخاری تازه برای ریاضیدان ایرانی دانشگاه استنفورد
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
مریم میرزاخانی، استاد دانشگاه استنفورد موفق به دریافت جایزه تحقیقاتی موسسه ریاضیات Clay شد.
به گزارش خبرنگار علمی ایسنا، دکتر میرزاخانی که به واسطه تحقیقات برجستهاش در حوزه هندسه و نظریه ارگودیک کاملا شناخته شده است به همراه پیتر شولز، دیگر ریاضیدان برجسته در حوزه
ریاضیات هندسه جبری موفق به دریافت جایزه 2014 موسسه Clay شد.
دکتر میرزاخانی که در سال 2005 از سوی نشریه آمریکایی «پاپیولار ساینس» به عنوان یکی از 10 ذهنِ جوان برگزیده سال در آمریکای شمالی معرفی شده، جوایز علمی متعددی از جمله جایزه ستر انجمن ریاضی آمریکا در سال ۲۰۱۳ را در کارنامه علمی خود دارد.
وی در سالهای ۱۳۷۳ و ۱۳۷۴ در زمان تحصیل در دبیرستان با کسب مدال طلای المپیاد ریاضی کشوری به المپیاد جهانی ریاضیات در هنگ کنگ و کانادا اعزام شد که در المپیاد ۱۹۹۵ کانادا علاوه بر کسب مدال طلا حائز بالاترین امتیاز در بین دانش آموزان جهان شد. وی پس از اتمام تحصیلات متوسطه در دبیرستان فرزانگان تهران، تحصیلات کارشناسی خود را در رشته ریاضی در دانشگاه صنعتی شریف به پایان برد.
میرزاخانی پس از پایان دوره کارشناسی برای ادامه تحصیل به دانشگاه هاروارد آمریکا رفت. وی در سال ۱۹۹۹ میلادی زمانی که در دانشگاه پرینستون به تحقیق و تدریس اشتغال داشت موفق شد راهحلی برای یک مشکل ریاضی پیدا کند. ریاضیدانان مدتهای طولانی است که به دنبال یافتن راه عملی برای محاسبه حجم رمزهای جایگزین فرمهای هندسی هذلولی بودهاند و در این میان مریم میرزاخانی جوان در دانشگاه پرینستون نشان داد که با استفاده از ریاضیات شاید بتوان بهترین راه را به سوی دست یافتن به راهحلی روشن در اختیار داشت: محاسبه عمق حلقههای ترسیم شده بر روی سطوح هذلولی.
میرزاخانی تلاش دارد تا معمای ابعاد گوناگون فرمهای غیر طبیعی هندسی را حل کند. در صورتی که جهان از قاعده هندسه هذلولی تبعیت کند، ابتکار وی به تعریف شکل و حجم دقیق جهان کمک خواهد کرد. در واقع مشکل این است که برخی از این اشکال هذلولی همچون doughnuts و یا amoebas دارای ظاهری بسیار نافرم هستند که محاسبه حجم آنها را به معمایی جدی برای ریاضیدانان مبدل کردهاست؛ اما میرزاخانی با یافتن راهی جدید در واقع دست به یک ابتکار عمل بزرگ زد و با ترسیم یک سری ازحلقهها بر روی سطح این گونه اشکال پیچیده به محاسبه حجم آنها پرداخت.
میرزاخانی در سال 2005 زمانی که با کمتر از 30 سال سن در دانشگاه پرینستون آمریکا تدریس می کرد از سوی نشریه علمی Popular Science به عنوان یکی از 10 مغز برتر امریکای شمالی معرفی شد. به نوشتهی یواسای تودی این فهرست ۱۰ نفره شامل محققان و نخبگان جوانی است که در حوزههای ابتکاری مشغول به فعالیت هستند و با این حال معمولا از چشم عموم پنهان ماندهاند.
دلیل انتخاب مریم میرزاخانی، فعالیت های وی در زمینه محاسبه حجمهای فضایی منحنی هندسی بود.
این نخبه جوان ریاضی از بازماندگان سانحه غمبار سقوط اتوبوس حامل نخبگان ریاضی دانشگاه صنعتی شریف به دره در اسفندماه 76 است. در این حادثه اتوبوس حامل دانشجویان ریاضی شرکتکننده در بیست و دومین دوره مسابقات ریاضی دانشجویی که از اهواز راهی تهران بود (مسابقات ریاضی دانشجویی) به دره سقوط کرد و طی آن شش تن از دانشجوی نخبه ریاضی دانشگاه صنعتی شریف شامل آرمان بهرامیان، رضا صادقی - برنده دو مدال طلای المپیادجهانی - علیرضا سایهبان و علی حیدری، فرید کابلی، دکتر مجتبی مهرآبادی و مرتضی رضایی دانشجوی دانشگاه تهران که اغلب از برگزیدگان المپیادهای ملی و بینالمللی ریاضی بودند در اوج بالندگی و شکوفایی علمی ناباورانه، جان باختند.
انتهای پیام
wichidika
15-08-2014, 15:19
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
تبریک رییسجمهور به پروفسور مریم میرزاخانی دانش > دانشهای بنیادی - کسب مدال فیلدز توسط خانم دکتر میرزاخانی موجی از شادی را در جامعه علمی ایران ایجاد کرد و رییسجمهور نیز کسب برترین جایزه ریاضیات در جهان را به وی تبریک گفت.
متن پیام حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
خانم پروفسور مریم میرزاخانی
کسب برترین جایزه ریاضیات در جهان را به شما تبریک می گویم.
امروز ایرانیان می توانند به خود ببالند که اولین زن برنده جایزه "فیلدز" هموطن آنان است؛ آری باید که شایستگان بر صدر نشینند و قدر ببینند.
همه ایرانیان در هر کجای جهان سرمایه های ملی این مرز و بوم هستند و من به نمایندگی از ملت ایران تلاش های علمی شما را ارج می نهم .
امیدوارم زندگی تان همواره سرشار از شادکامی و موفقیت باشد.
حسن روحانی
رئیس جمهوری اسلامی ایران
wichidika
15-08-2014, 15:20
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
مریم میرزاخانی، برنده معتبرترین جایزه ریاضی جهان دانش > دانشهای بنیادی - مدال فیلدز ۲۰۱۴ که معتبرترین جایزه دنیای ریاضیات محسوب میشود مشترکا به دکتر مریم میرزاخانی، آرتور آویلا، مانجول بهارگوا و مارتین هایرر اهدا شد.
از هفته گذشته، شایعاتی در محافل ریاضیاتی مطرح شده بود که دکتر مریم میرزاخانی، استاد ریاضی دانشگاه استنفورد از بختهای اصلی برای کسب مدال فیلدز امسال به شمار میرود.
مدال فیلدز، معتبرترین جایزه جامعه ریاضیدانان جهان است که هر ۴ سال یکبار و به ریاضیدانان برگزیده زیر ۴۰ سال اهدا میشود.
دقایقی پیش، پایگاه اینترنتی جامعه بینالمللی ریاضیات IMU ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) فهرست برندگان جوایز امسال را اعلام کرد که بر اساس آن، مریم میرزاخانی، آرتور آویلا، مانجول بهارگوا و مارتین هایرر مدال فیلدز ۲۰۱۴ را برنده شدهاند. البته این جایزه برای دکتر میرزاخانی ارزشی دوچندان دارد، چراکه او نخستین بانوی ریاضیدانی است که از زمان تاسیس جایزه فیلدز در سال ۱۹۳۶/۱۳۱۵ تاکنون موفق به کسب این عنوان شده است.
معرفی برندگان مدال فیلدز ۲۰۱۴
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]آرتور آویلا، برزیلی-فرانسوی، ۳۵ ساله، مدیر تحقیقات CNRS پاریس، به خاطر مشارکت فوقالعاده در نظریه سیستمهای دینامیک (پویا)
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]مان جول بهارگوا، کانادای-آمریکایی، ۴۰ ساله، استاد ریاضی دانشگاه پرینستون (ایالات متحده) به خاطر ابداع روشهای فوقالعاده قوی در هندسه اعداد
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]مارت ین هایرر،اتریشی-انگلیسی، ۳۸ ساله، استاد ریاضی دانشگاه وارویک (انگلیس) بهخاطر مشارکت فوقالعاده در نظریه معادلات دیفرانسیل پارهای تصادفی
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]مریم میرزاخانی ، ایرانی-آمریکایی، ۳۷ ساله، استاد ریاضی دانشگاه استنفورد (ایالات متحده) بهخاطر مشارکت فوقالعاده در دینامیک و هندسه سطوح ریمانی و دیگر فضاهای مدول.
برای آشنایی بیشتر با فعالیتهای دکتر میرزاخانی، اینجا را کلیک کنید. ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
wichidika
15-08-2014, 15:21
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
بانوی ریاضیدان ایرانی در یکقدمی معتبرترین جایزه ریاضی جهان دانش > دانشهای بنیادی - خانم دکتر مریم میرزاخانی، یکی از نامدارترین ریاضیدانان ایرانیالاصل معاصر ممکن است در فهرست نامزدهای مهمترین جایزه جهان ریاضیات یعنی مدال فیلدز قرار داشته باشد.
پوریا ناظمی: برای علاقهمندان ریاضیات در ایران نام مریم میرزاخانی نام آشنایی است. شهرت او قدم از حوزه تخصصی خود بیرون گذاشته و ایرانیان، کارها و حداقل برخی از خبرهای موفقیتهای او را در شبکههای اجتماعی دنبال میکنند و به اشتراک میگذارند و بدین ترتیب او به یکی از نامدارترین ریاضیدانان جوان ایرانی بدل شده است.
مریم میرزاخانی متولد تهران است و تحصیلات دبیرستان خود را در مدرسه فرزانگان تهران سپری کرد. او در گفتگویی ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) درباره آغاز علاقهاش به ریاضیات میگوید :
«بچه که بودم دوست داشتم نویسنده شوم. هر داستانی که به دستم میرسید و در واقع هر کتابی که به دستم میرسید میخواندم. اما قبل از آخرین سال حضورم در دبیرستان هیچ وقت فکر نمیکردم ریاضیدان شوم... برادرم کسی بود که مرا به طور عام به علم علاقهمند کرد. او هرچیزی که در مدرسه میآموخت، برای من تعریف میکرد و فکر میکنم اولین خاطرهای که از ریاضیات دارم این بود که او مطلبی درباره جمع کردن اعداد ۱ تا ۱۰۰ را که در مجلهای خوانده بود، برایم مطرح کرد و اینکه چکونه گاوس با روشی نوآورانه آن را حل کرده بود. این اولین باری بود که از زیبایی یک راه حل ریاضی به شوق میآمدم و مجذوب آن میشدم.»
این علاقه او را به المپیاد ریاضی کشاند. او در دو المپیاد جهانی ریاضی در سالهای ۱۹۹۴ / ۱۳۷۳ و ۱۹۹۵ / ۱۳۷۴ که بهترتیب در هنگکنگ و تورنتو برگزار شد، مدال طلا را اخذ کرد. حدس زدن مقصد بعدی او چندان دشوار نبود؛ گروه ریاضیات دانشگاه صنعتی شریف، جایی که با بسیاری از دوستان و مدرسانش آشنا شد و از آنها الهام گرفت.
یازماندهای از شب تاریک ریاضیات ایران
در همان دوران تحصیل کارشناسی بود که به همراه تیم دانشگاه شریف برای شرکت در مسابقات ریاضی دانشجویی به اهواز سفر کرد ولی تیم دانشجویان شریف در مسیر برگشت خود از اهواز به تهران دچار حادثه شد. اسفند سال ۱۳۷۶ بود که خبر سقوط اتوبوس حامل این تیم به درون دره جامعه ایران را شوکه کرد. در آن فاجعه ۶ دانشجوی شریف جان خود را از دست دادند و در این بین غم سنگینی جامعه ریاضیات ایران را فراگرفت، چرا که فعالان این حوزه میدانستند چه استعدادهای درخشانی در آن اتوبوس بودند. مریم میرزاخانی نیز در آن حادثه آسیب دید و یکی از بازماندههای آن شب تاریک ریاضیات ایران محسوب میشود.
او پس از پایان دوره کارشناسی خود، کارشناسی ارشدش را نیز در دانشگاه شریف گرفت و برای ادامه تحصیلاتش به ایالات متحده رفت و در دانشگاه هاروارد تحصیلات خود در زمینه ریاضیات را تکمیل کرد. او پس از دریافت مدک دکتری به طور منظم و دایم در حوزه تخصصی خود در حال پژوهش و تدریس است و در دانشگاههای پرینستون و استنفورد به عنوان محقق و استاد فعالیت کرده است.
جوایز و افتخارات
اگرچه فعالیتهای تخصصی او در زمینه ریاضیات به زودی مورد توجه جامعه ریاضی قرار گرفت، اما در بین قشر عمومیتری از مردم زمانی نام او مطرح شد که در سال ۲۰۰۵/۱۳۸۴ نشریه پاپیولار ساینس نام او را در فهرستی از ۱۰ ذهن جوان و برتر علم آمریکا قرار داد.
حوزه فعالیت او به طور خاص برروی فضاهای هندسی و همچنین نظریه ارگودیک متمرکز شده است. پرداختن به جزییات فعالیتهای علمی او فراتر از این متن است، اما او در مرزهای دانش ریاضیات به جستجو میپردازد و دامنه آگاهی ما را از جهان شگفتانگیز ریاضیات توسعه میدهد.
پژوهشهای مریم میرزاخانی بارها از سوی جامعه ریاضیات جهان مورد ستایش قرار گرفته و جوایز و عناوین متعددی را برای او به ارمغان آورده است که آخرین مورد آن، اعطای جایزه پژوهش برتر سال ۲۰۱۴ موسسه ریاضیات کلی The Clay Mathematics Institute (CMI) است. این جایزه به طور مشترک به او و پیتر اسکولز (Peter Scholze) اهدا شد. این موسسه مریم میرزاخانی را به دلیل مشارکت چشمگیر و موثرش در زمینه نظریه هندسه و نظریه ارگودیک شایسته این عنوان دانسته بود.
او پیشتر جایزه دوسالانه روت لیتل ستر (Ruth Lyttle Satter) در ریاضیات را به خود اختصاص داده بود، جایزهای که انجمن ریاضیات آمریکا به زنان تاثیرگذار در حوزه ریاضیات اهدا میکند.
میرزاخانی و مدال فیلدز ۲۰۱۴
مریم میرزاخانی روز شنبه هفته آینده ۱۶ آگوست (۲۵ مرداد) در سئول و در کنفرانس جهانی ریاضیات ۲۰۱۴ سخنرانی خواهد کرد. این کنفرانس بزرگترین گردهمایی ریاضیات جهان به شمار میرود که هر ۴ سال یک بار برگزار میشود.
کنفرانس ۴ ساله ریاضیات فرصتی برای جامعه ریاضیات جهان است تا جوایز ۴ گانه خود را به برگزیدگان اهدا کند. این جوایز عبارتند از
جایزه وانلینا : (Rolf Nevanlinna Prize) به برگزیدگانی اهدا میشود که نقشی فعال در توسعه جنبههای ریاضیاتی در علوم فناوری ارتباطات و محاسبات داشتهاند.
جایزه کارل فردریش گاوس: به تحقیقات ریاضیاتی اهدا میشود که کاربردی در بیرون جهان ریاضیات پیدا کرده باشند
جایزه کرن: (Chern) به پاس یک عمر تحقیقات ریاضیاتی اهدا میشود
مدال فیلدز: بسیاری از دانشمندان، جایزه فیلدز را - در کنار جایزه اَبِل - معادلی برای نوبل ریاضیات میدانند. اگرچه این جایزه نه از نظر مبلغ و نه از نظر دوره تناوب اهدا و نه از نظر شرایط دریافتکنندگان مشابه نوبل نیست اما مشهورترین نشان جامعه ریاضیات به شمار میرود. این جایزه هر چهار سال یک بار و در این کنفرانس به یاد جان چارلز فیلدز، ریاضیدان کانادایی به ریاضیدانانی اهدا میشود که کشفی چشمگیر در جامعه ریاضیات داشته و در هنگام اهدا آن بیش از ۴۰ سال سن نداشته باشند. هر دوره این جایزه ممکن است به طور مشترک به دو، سه یا چهار ریاضیدان اهدا شود.
مانند هر نشان و مدال دیگری در هر دوره و در اوقات نزدیک به اهدای این جایزه هم در بین علاقهمندان این حوزه شایعات و گمانهزنیهایی درباره برنده احتمالی مطرح میشود و حتی نظرسنجیهایی غیررسمی برگزار میشود.
امسال یکی از نامهایی که در این بحثهای حاشیهای زیاد شنیده میشود، نام مریم میرزاخانی است که ممکن است در آخرین دورهای از کنفرانس ریاضی جهانی که شرایط سنیاش اجازه میدهد، معتبرترین جایزه ریاضیاتی را دریافت کند. دریافت این جایزه اگرچه میتواند برای مریم میرزاخانی نقطه اوجی باشد، اما شاید هیجان آن قابل مقایسه با لحظاتی نباشد که او ایستاده بر فراز تپهای سرزده از میان جنگل انبوهی از مفاهیم ریاضی، راهحلی را پیدا میکند.
وقتی از او پرسیده شد که چه چیزی برایش بیش از هرچیز دیگری حکم جایزه و پاداشی در پشت یک کار طاقتفرسای ذهنی دارد، در پاسخ گفت :«قطعا رضایتبخشترین اتفاق، همان لحظهای است که میگویی آها! لحظهای که شور و شوق کشف و لذت و شعف درک چیزی جدید را احساس میکنی و احساس اینکه بالای تپهای ایستادهای و و چشماندازی کامل را در مقابل داری. اگرچه در اغلب اوقات انجام کار ریاضیاتی برای من مانند این است که در حال کوهنوردی طولانی هستم بدون آنکه مسیر پاخوردهای وجود داشته باشد و یا حتی چشم انداز پایان مسیری در تیررس دیدگان باشد.»
wichidika
15-08-2014, 15:27
تصاویر اهدای نوبل ریاضیات به بانوی ریاضیدان ایرانی دانش > دانشهای بنیادی - دکتر مریم میرزاخانی، استاد ریاضیات دانشگاه استنفورد نخستین بانوی ریاضیدان تاریخ لقب گرفت که توانسته مدال فیلدز، معتبرترین جایزه دنیای ریاضیات را از آن خود کند.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اهدای مدال فیلدز به دکتر مریم میرزاخانی
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
طبق برنامه قرار بود برندگان جوایز چهارگانه جامعه جهانی ریاضیات صبح چهارشنبه (امروز) و در افتتاحیه کنفرانس جهانی ریاضیات ۲۰۱۴ که در سئول، پایتخت کره جنوبی برگزار میشود، اعلام گردد؛ اما شب گذشته پایگاه اینترنتی جامعه جهانی ریاضیات فهرست برندگان را اعلام کرد و موجی از شادی را در میان کاربران ایرانی شبکههای اجتماعی به راه انداخت، چراکه خانم دکتر مریم میرزاخانی، استاد ریاضی دانشگاه استنفورد موفق شد به همراه ۳ ریاضیدان دیگر، مدال فیلدز را برنده شود.
مدال فیلدز، بالاترین نشان علمی رشته ریاضیات است که به دانشمندان برگزیده زیر ۴۰ سال اهدا میشود و از آن به نوبل ریاضیات نیز تعبیر میشود.
مریم میرزاخانی، جایزه خود را در مراسم افتتاحیه کنفرانس جهانی ریاضیات از دستان خانم پارک گئون های، رییسجمهور کره جنوبی دریافت کرد. دکتر میرزاخانی، نخستین بانوی تاریخ ریاضیات و نخستین ریاضیدان ایرانی است که این جایزه ۷۶ ساله را برنده میشود. همچنین این جایزه بالاترین نشان علمی است که توسط یک دانشمند ایرانیالاصل کسب شده است.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
بسیاااااااااار افتخار کردیم به این بانوی ایرانی .. و البته مثل همیشه بعد از پیام تبریک رئیس جمهور به ایشون عده ای تفکرات منفی خود را دو مرتبه عیان کردند که ای بابا این خانوم حجاب نداره برای چی باید بهش افتخار کنیم .. باید بگم والا این خانوم بدون روسری خیلی با حجابت تر از 80 درصد خانومهایی هست که هر روز داریم توی سطح شهر ، دانشگاه ها و ادارات ایران میبینیم ..
مریم عزیز ایرانی ها به وجود شما افتخار میکنن .
hossein85
16-08-2014, 06:17
ادامه واکنشها به کسب معتبرترین جایزه ریاضیات جهان توسط مریم میرزاخانی
واکنشها به کسب «مدال فیلدز»، یک جایزه بسیار معتبر در دنیای ریاضیات توسط مریم میرزاخانی، ریاضیدان ایرانی و استاد دانشگاه استنفورد، ادامه دارد.
خانم میرزاخانی اولین زنی است که توانسته این جایزه را دریافت کند.
«جایزه فیلدز» از سال ۱۹۳۶ هر چهار سال یکبار به دو تا چهار ریاضی دان زیر ۴۰ سال داده می شود.
واکنش رسانههای آمریکایی به این موضوع را در گزارشی از خشایار جنیدی در برنامه کلیک چشمانداز بامدادی رادیو بی بی سی بشنوید و پس از آن، مهرزاد فتوحی نگاهی کرده به واکنشها به این خبر در میان ایرانیان و در شبکههای اجتماعی.
مدال فیلدز برای زن ریاضیدان ایرانی
مریم میرزاخانی، ریاضیدان ایرانی و استاد دانشگاه استنفورد، برنده 'مدال فیلدز'، معتبرترین جایزه ریاضیات در جهان شده است.
wichidika
18-08-2014, 20:23
بانوی ایرانی برنده نوبل ریاضی: تصور امریکا از سیستم آموزشی ایران درست نیست/در مقطع راهنمایی نمرات ضعیفی در درس ریاضی می گرفتم/اصلا علاقه ای نداشتم که به این درس فکر کنم
وی در پایان گفت: فکر نمی کنم که همه باید ریاضی دان بشوند. اما معتقدم که بسیاری از دانشجویان زیاد روی ریاضیات فکر نمی کنند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : گاردین نوشت: مریم میرزاخانی نخستین زنی است که برنده مدال فیدلز شده است که مهمترین جایزه در حوزه ی ریاضیات شناخته می شود.
به گزارش «انتخاب»، میرزاخانی 37 ساله در سال 2004 دکترای خود را از دانشگاه هاروارد دریافت کرد. او اکنون استاد ریاضیات در دانشگاه استنفورد است.
وی می گوید: من خیلی خوش شانس بودم، زمانیکه مقطع دبستان را به اتمام رساندم جنگ تمام شده بود. من اگر ده سال زودتر متولد شده بودم این فرصت گرانبها را بدست نمی اوردم.
این استاد برجسته ریاضی افزود: پس از پایان مقطع راهنمایی، به دبیرستانی بسیار خوبی در تهران رفتم که استاید بسیار خوبی داشت.
وی در پاسخ به سئوالی در مورد تفاوت آموزش ریاضیات در ایران و آمریکا گفت: پاسخگویی به این سئوال دشوار است چراکه تجربه من در آمربکا محدود به چندین دانشگاه است و من اطلاعات چندانی در مورد آموزش عالی در اینجا ندارم.
میرزاخانی افزود: باید بگویم سیستم آموزشی در ایران، آن طور که در امریکا تصور می کنند نیست. من در دانشگاه هاروارد بارها توضیح دادم که به عنوان زن اجازه حضور در دانشگاه های ایران را داشتم.
وی اضافه کرد: مدارس پسران و دختران در ایران از یکدیگر جداست اما این باعث نمی شود که آنها در المپیادها شرکت نکنند.
این نابغه ایرانی ریاضیات گفت: فکر نمی کنم که همه باید ریاضی دان بشوند. اما معتقدم که بسیاری از دانشجویان زیاد روی ریاضیات فکر نمی کنند.
مریم میرزاخانی تصریح کرد: من در دو سال مقطع راهنمایی به شدت نمرات ضعیفی در درس ریاضی گرفتم و اصلا علاقه ای به فکر کردن در مورد این درس نداشتم.
اینگرید دالچیس رئیس انجمن بین المللی ریاضیات که جز تیم داوران مدال فیلدز است می گوید: خانم میرزاخانی به شدت در ایران شناخته شده است و به عنوان الگویی برای دانشجویان جوان این کشور نگریسته می شود.
Iloveu-ALL
18-08-2014, 20:43
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
استاد ایرانی دانشگاه استنفورد ایالات متحده، خانم دکتر مریم میرزاخانی که به عنوان اولین زن دنیا موفق به کسب بزرگترین جایزهی ریاضی از کنگرهی جهانی ریاضیات شدند از ۲ استراتژی مهم ذهنی خود برای حل معادلات و رسیدن به این مقام میگویند.
دکتر مریم میرزاخانی به خاطر تلاش در حل معادلات پیچیدهی هندسهی فضای مدول، موفق به کسب بزرگترین جایزهی ممکن در رشتهی ریاضیات شدند. این جایزه که به نوبل ریاضی شهرت دارد از سال ۱۹۳۶ هر چهار سال یک بار اعطا میشود و ایشان اولین زنی هستند که موفق به کسب آن میشود. دکتر میرزاخانی قبل از کسب این مقام در مصاحبهای با مجلهی کوانتا به تشریح تکنولوژی فکری (Brainstorm) که در حل مسائل پیچیده به کار میگیرند، پرداختهاند.
آرام و مستمر حرکت کنید
دکتر میرزاخانی میگوید فکر آرامی دارند و اجازه میدهد مسئله برای مدت خیلی زیادی در ذهنشان باقی بماند. بر خلاف بسیاری از ریاضیدانان که مسائل را به سرعت حل میکنند او به سراغ مسائلی میرود که بتواند ماهها یا سالها در مورد آن به کار بپردازد. از این نوع انتخاب مسائل نوع تفکر متفاوت وی نسبت به بقیه ریاضیدانان مشخص میشود. دکتر میرزاخانی میگوید:
مسائلی هستند که بیشتر از ده سال است در ذهن دارم اما هنوز چیز زیادی در موردش نمیتوانم بگویم.
این روند آهستهی تحقیق و پژوهش نشان می دهد دورهی مخترعانی که لحظهای اندیشهای طلایی به مغزشان میرسید و دنیا را تغییر میدادند (داستان افتادن سیب و نیوتن) به پایان رسیده است. دانشمندان باید سالها برای حل یک مسئله رنج بکشند تا با طوفان ذهنی بتوانند مساله را حل کنند.
روانشناس معروف میهالی چیکزنمیهالی در بارهی طوفان فکر (Brainstorm) میگوید:
نوعی تغییرات رفتار شناختی در طول زمان به وجود میآید که پس از آن مغز همواره در پیشزمینهی خود روند پردازش اطلاعات را ادامه میدهد، حتی وقتی که به آن مطلب فکر نمیکنید یا حتی وقتی خوابیدهاید.
به روی کاغذ بیاورید
همانطور که در عکس بالا میبینید دکتر میرزاخانی ایدههای خود را بر روی برگههای بزرگ میکشد. پروسهی کشیدن به شما کمک میکند دچار گسستگی افکار نشوید و ارتباط خود را با مسئله حفظ کنید.
تحقیقات جدید نیز این مسئله را تایید میکنند. کشیدن طرح در افزایش قدرت ذهنی علیالخصوص تمرکز و حفظ پیوستگی در یک مسئله بسیار مفید خواهد بود. سانی براون در سخنرانی خود در TED راجع به قدرت طراحی میگوید:
کشیدن طرح از آن چه در ذهن دارید باعث روشن شدن ارتباط بین مسائل میشود.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
دکتر میرزاخانی تحقیقات خود را برای رسیدن به اهداف بزرگ بعدی ادامه خواهد داد. امیدواریم دریافت این جایزهی بزرگ به وسیلهی ایشان شجاعت و خودباوری را در بقیهی زنان دنیا تقویت کند. زنان دانشمند و ریاضیدان زیادی در دنیا هستند که همانند ایشان میتوانند افتخارات بزرگی را کسب کنند. دکتر میرزاخانی در این باره میگوید:
مطمئن هستم در سالهای پیش رو زنان زیادی برندهی چنین جوایزی خواهند شد.
منبع Zoomit.ir
wichidika
22-08-2014, 21:42
/بررسی و تبیین جایگاه علمی دکتر مریم میرزاخانی/
صعود رتبه جهانی انجمن ریاضی ایران همزمان با موفقیت درخشان «میرزاخانی»
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
استاد دانشکده ریاضی دانشگاه صنعتی شریف از ارتقاء انجمن ریاضی ایران از گروه سه به چهار در رتبهبندی پنج گانه جهانی همزمان با اعطای مدال فیلدز به دکتر مریم میرزاخانی، استاد ایرانی دانشگاه استنفورد خبر داد.
به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر بیژن ظهوری زنگنه که در نشست «بررسی و تبیین جایگاه علمی دکتر مریم میرزاخانی» در دانشگاه صنعتی شریف سخن میگفت با بیان این که اولین شکوفههای ریاضی جدید در کشور ایران مربوط به دوره دارالفنون بوده است، تصریح کرد: در آن زمان چند معلم خارجی به ایران آمدند و یک مترجم معمولی مباحث آنها را ترجمه میکرد و سالها طول کشید تا افرادی چون نجمالدوله معلم شوند و در این حوزه کتاب بنویسند.
وی با اشاره به سیر توسعه ریاضیات در کشور ایران به راهاندازی دانشگاه اشاره کرد و گفت: هدف اولیه رشته ریاضی در دانشگاههای ما تربیت معلم بود و در آن زمان راهاندازی مقاطع کارشناسی ارشد مد نظر نبود.
ظهوری زنگنه افزود: بیشترین شکوفایی ریاضی در کشور با برنامه مدرن دانشگاه شیراز آغاز شد و پس از آن دانشگاه صنعتی شریف نیز اولین دوره کارشناسی ارشد ریاضی را راهاندازی کرد. پس از انقلاب نیز دوره دکتری در دانشگاههای ایران راهاندازی شد.
استاد دانشکده ریاضی دانشگاه صنعتی شریف گفت: ما در مقطع کارشناسی با علم ریاضی دنیا شکافی نداریم به خصوص در دانشگاه صنعتی شریف دانشجویان قوی و المپیادیها که دارای اعتماد به نفس و علاقه شدید به این رشته هستند جذب میشوند.
وی بیشترین شکاف موجود بین علم ریاضی ایران و دنیا را در مقاطع بالاتر از کارشناسی عنوان کرد و گفت: باید تلاش شود شکاف موجود پر شود و نوع نگاه و زمینههای ریاضی در کنگره بینالمللی ریاضی مورد توجه کشور ما قرار گیرد.
ظهوری زنگنه با اشاره به سطح بالای ریاضیدانان ایرانی گفت: این موضوع نشان از غنیبودن این علم در کشور ما دارد که لازم است با توجه به معیارهای کنگره بینالمللی ریاضیات و جوایز فیلدز وضعیت ریاضیات در کشور خود را ارتقاء دهیم.
انتهای پیام
wichidika
22-08-2014, 21:46
/بررسی و تبیین جایگاه علمی دکتر مریم میرزاخانی/
موفقیت دکتر میرزاخانی ما را به افقهایی روشنتر از اهداف چشمانداز امیدوار میکند
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
عضو هیات علمی دانشکده ریاضی دانشگاه صنعتی شریف بر ضرورت سرمایهگذاری کشور در یک دانشگاه جهت قرارگیری آن در رتبهبندیهای بینالمللی تاکید کرد تا از میان دانش آموختگان دانشگاههای داخل نیز برندگان نوبل بیرون آید.
به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر محمدرضا رزوان که در نشست "بررسی و تبیین جایگاه علمی دکتر مریم میرزاخانی" در دانشگاه صنعتی شریف سخن میگفت با اشاره به گفته رییس جمهور مبنی بر این که شایستگان را در صدر بنشانیم و قدر آنها را بدانیم تاکید کرد: این پدیدهها نادر هستند و ما باید قدر آنها را بدانیم این در حالی است که گاهی حتی در تامین خوابگاه برای برخی از این نخبگان هم مشکل داریم.
وی با تاکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت کمک و خیرین برای توسعه دانش گفت: همه جا دنیا از ظرفیت خیرین برای توسعه دانش خود استفاده میکنند و کشور ما نیز باید این موضوع را به عنوان الگو مد نظر قرار دهد.
رزوان تصریح کرد: کشور ما برای آن که بتواند نخبگانی چون مریم میرزاخانی را تربیت کند در ابتدا باید بر روی یکی از دانشگاههای خود به صورت ویژه سرمایهگذاری کنند تا این دانشگاه در رنکینگ بینالمللی جای گیرد و از میان دانشآموختگان آن نیز نوبلیست بیرون آید.
دکتر رضا روستا آزاد نیز طی سخنان کوتاهی در نشست، نقش ریاضیات را در تاریخ علمی باستانی کشور و عصر و دورههای جدید بیبدیل خواند و گفت: دریافت مدال فیلدز توسط مریم میرزاخانی این امید را به ما میدهد که بتوانیم علاوه بر چشمانداز 20 ساله به افقهای دورتر نیز بنگریم.
رییس دانشگاه صنعتی شریف با تاکید بر ضرورت داشتن یک نقشه راهبردی در مسیر توسعه علمی گفت: در حال حاضر نقشه جامع علمی کشور توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین شده است و هر یک از دانشگاهها نیز باید بر اساس این نقشه برنامه راهبردی خود را داشته باشد.
دکتر مریم میرزاخانی، نخبه المپیادی و دانش آموخته کارشناسی دانشکده ریاضی دانشگاه صنعتی شریف که پس از ادامه تحصیل در دانشگاههای آمریکا در حال حاضر استاد ریاضی دانشگاه استنفورد است هفته گذشته در کنگره ریاضیدانان جهان در کره جنوبی به عنوان نخستین زن ریاضیدان موفق به دریافت مدال فیلدز شد که از لحاظ اهمیت علمی همپایه جایزه نوبل شناخته میشود.
انتهای پیام
wichidika
22-08-2014, 21:47
/بررسی و تبیین جایگاه علمی دکتر مریم میرزاخانی/
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف: میرزاخانی، محصول رویکرد کیفی و جامع به علم است
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
رییس دانشکده ریاضی دانشگاه صنعتی شریف با انتقاد از رویکرد کمی در سیاستگذاری حوزههای علمی گفت: نتیجه این نوع نگاه ظهور شبه علم در جامعه است و این رویکرد کیفی و همه جانبه به علم است
که می تواند به موفقیتهایی چون کسب مدال فیلدز توسط پروفسور میرزاخانی منجر شود.
به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر مرتضی فتوحی که در نشست «بررسی و تبیین جایگاه علمی دکتر مریم میرزاخانی» در دانشگاه صنعتی شریف سخن میگفت با بیان این که متاسفانه برخی سیاستگذاران اجازه نمیدهند که هر حوزه علمی خود سیاستگذار آن علم باشد، تصریح کرد: گاهی این نگاههای کمی منجر به ظهور شبه علم میشود.
وی تاکید کرد: اگر دنبال افتخاراتی چون مریم میرزاخانی هستیم باید پایهریزیهای لازم انجام گیرد در غیر این صورت شاهد محصولات غیر واقعی و شبه علم خواهیم بود که تمام آن به دلیل نگاههای کمی و عدم توجه به کیفیت است.
این عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف خواستار آن شد که ارزیابی پدیدههای علمی به محیطهای آکادمی واگذار شود.
وی تاکید کرد: اگر بخواهیم در سیاستگذاریها شاهد تکرار دستاوردهایی چون مدال فیلدز پروفسور میرزاخانی باشیم باید به تمامی ابعاد آموزش قبل از دانشگاه، دوره کارشناسی و مقاطع بالاتر توجه شود.
فتوحی همچنین با اشاره به ضرورت آموزش در دوره کارشناسی گفت: دوره کارشناسی ساختار ذهنی و فکری دانشجو را شکل میدهد و باید به آن توجه ویژه شود.
عضو هیات علمی دانشکده ریاضی دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به افتخارآفرینی پروفسور میرزاخانی تصریح کرد: حتی اگر ایشان جایزه نیز دریافت نمیکردند ارزشهای علمیشان در میان جامعه ریاضیدانان محفوظ بود.
دکتر مریم میرزاخانی، نخبه المپیادی و دانش آموخته کارشناسی دانشکده ریاضی دانشگاه صنعتی شریف که پس از ادامه تحصیل در دانشگاههای آمریکا در حال حاضر استاد ریاضی دانشگاه استنفورد است هفته گذشته در کنگره ریاضیدان جهان در کره جنوبی به عنوان نخستین زن ریاضیدان موفق به دریافت مدال فیلدز شد که از لحاظ اهمیت علمی همپایه جایزه نوبل شناخته میشود.
انتهای پیام
wichidika
22-08-2014, 22:01
تبریک مجمع زنان اصلاحطلب به مریم میرزاخانی
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
مجمع زنان اصلاحطلب در پیامی کسب برترین جایزه ریاضیات جهان توسط مریم میرزاخانی را تبریک گفت.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، متن پیام به این شرح است:
سرکار خانم پروفسور مریم میرزاخانی
باعث افتخار و مباهات مردان و زنان ایرانی است که زنی از میان جامعه ایران توانسته است بار دیگر بر بلندای افتخارات جهانی بایستد و پرچم سرافرازی زن ایرانی را بالا بگیرد.
بی شک توانایی و یکه تازی شما الگویی خواهد بود برای دختران و زنان ایرانی و مهر تأییدی بر حرکت روبه رشد و شکوفایی زنان ایران در عرصه های علمی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی که نیازمند توجه بیش از پیش مسئولان به این عرصه است.
موفقیت شما در کسب مدال فیلدز ریاضیات به زن ایرانی این پیام را می دهد که هیچ محدودیت و ممنوعیتی مانع از پیشرفت و دستیابی زنان به قلههای افتخارات جهانی نیست. مجمع زنان اصلاحطلب ایران امیدوار است این افتخار که این بار به واسطه سخت کوشی و تلاش ستودنی شما حاصل شده است محرکی باشد برای حمایت ، هدایت و رشد روز افزون زنان ایران.
پیروز باشید
مجمع زنان اصلاحطلب ایران
انتهای پیام
wichidika
22-08-2014, 22:24
پیام تبریک مولاوردی به خانم میرزاخانی برنده برترین جایزه ریاضیات در جهان
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در پیامی به خانم پروفسور مریم میرزاخانی، کسب برترین جایزه ریاضیات در جهان را به وی تبریک گفت.
به گزارش سرویس «زنان» ایسنا، متن پیام شهیندخت مولاوردی معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده به پروفسور مریم میرزاخانی به شرح زیر است:
«خانم پروفسور مریم میرزاخانی
با کسب برترین جایزه رشته ریاضیات توسط سرکارعالی بار دیگر برگ زرین دیگری از کتاب افتخارات زنان توانمند و بلند همت ایرانی ورق خورد.
مفتخرم به نمایندگی از زنان و دختران ایرانی دریافت این نشان علمی را که نشان از شایستگی و قابلیت شما دارد تبریک عرض نموده و موفقیت روزافزونتان را در خدمت به بشریت و هموطنانتان از خداوند متعال مسئلت نماید.
مام میهن به فرزندان فرهیخته و اندیشمندی چون شما می بالد.»
انتهای پیام
wichidika
27-08-2014, 20:15
رییس فرهنگستان علوم:
نهال درخت دانش پروفسور میرزاخانی در ایران رشد کرده است
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
رییس فرهنگستان علوم موفقیت درخشان دکتر مریم میرزاخانی، استاد ریاضی دانشگاه استنفورد در کسب جایزه فیلدز را تبریک گفت.
به گزارش ایسنا، استاد رضا داوری اردکانی در پیامی خطاب به پروفسور مریم میرزاخانی آورده است: «موفقیت های علمی شما و به خصوص توفیق دریافت جایزه فیلدز را تبریک می گویم. مایه مباهات و افتخار است که شما و بعضی دیگر از ستارگان درخشان علم جهان به ایران تعلق دارید و هرچند درخت دانش و ابداع شما در هاروارد و پرینستون و استنفورد ثمر داده، خوشبختانه نهال آن در ایران رشد کرده است.
در اینجا دانشگاه ها و مراکز علمی کشور باید بکوشند که هر چه زودتر به مرزهای علم و پژوهش برسند و شرایط پژوهش و ابداع چنان فراهم شود که ان شاء الله نسل دانشمندانی که بعد از این می آیند و امیدواریم نوادری چون شما هم در میان آنان باشند، بتوانند در آن مراکز به موفقیت های بزرگ علمی نائل شوند.»
انتهای پیام
reza_jolie
28-08-2014, 01:06
نهال درخت دانش پروفسور میرزاخانی در ایران رشد کرده است
ولی دمِ امریکایی ها گرم که میوه های این درخت امروز نصیب اونها میشه.
علم و دانش همان قدرت است.
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.