ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : چند سوال مبتدی در مورد پارتیشن بندی ، حجم پارتیشن و نرم افزار مناسب

amirtehrani93
04-08-2014, 11:30
سلام
من امروز یه هارد سیگیت 1ترا گرفتم و رو سیستم 2تا هارد 500 سامسونگ و 160هیتاچی دارم
چنتا سوال دارم
1-حجم پارتیشن ها تاثیری تو سرعت پارتیشن داره یا بصورت دلخواه هر سایزی میتونیم قرار بدیم؟
2-فرمت کردن هارد تاثیری در افزایش سرعت داره؟ بهترین تنظیمات فرمت برای فرمت کردن هارد بگید
3-بهتره با خود سیستم عامل فرمت کنم یا نرم افزار بهتری برای این کار موجوده؟
4-بعد از نصب ویندوز نرم افزارها تو درایو c نصب بشن سرعت سیستم عامل بهتر میشه یا تو درایو دیگه ای
من از قدیم الایام فکر میکردم و میکنم درایو c فقط باید ویندوز باشه و بقیه نرم افزارها تو درایو دیگه مثلا D بخاطر همین حجم درایو c کم میذارم در حد 50گیگ
5- با توجه به مورد بالا اگر بهتره نرم افزارها در درایو c نصب بشه آیا 200گیگ برای درایو c باعث افت سرعت نمیشه؟
در آخر نظرتون در مورد این پارتیشن بندی چیه؟
1ترابایت = 200+300+250+250
500گیگ = 250+250
160گیگ = 160
در مجموع 7 درایو اینجوری بهتره یا حجم پارتیشن هارو بیشتر کنم تا تعداد پارتیشن ها کمتر بشه
پیشاپیش دست تک تک دوستان درد نکنه

EXTREME
04-08-2014, 19:29
پارتیشن بندی تون خوبه مشکلی نداره ولی اگه تعداد پارتیشن هاتون در هارد 500 بیشتر باشه درصورت خرابی احتمالی یک پارتیشن مثلا فایل سیستم برای سایر اطلاعات مشکلی پیش نمیاد برای هر هار د حداقل 3تا پارتیشن رو داشته باشید به نظر من بهتره

فرمت کردن هم میتونید از ویندوز انجام بدید هم نرم افزار فرقی نمیکنه میتونید نرم افزارها رو در درایو c بریزید حجم درایو c رو بیشتر بگیرید

amirtehrani93
04-08-2014, 23:43
ممنون داداش فقط

ولی اگه تعداد پارتیشن هاتون در هارد 500 بیشتر باشه درصورت خرابی احتمالی یک پارتیشن مثلا فایل سیستم برای سایر اطلاعات مشکلی پیش نمیاد برای هر هار د حداقل 3تا پارتیشن رو داشته باشید به نظر من بهتره
من از دو هارد 500 و 160 برای نصب نرم افزار استفاده نمیکنم فقط برای فیلم و عکس و نگهداری ایمیج برنامه ها
باز لازمه 3تا پارتیشن بسازم؟
اینجوری برای هارد 160 حجم پارتیشن ها خیلی کم میشه 3تا پارتیشن 50گیگ
---------------------
در آخر این سوال بدجوری ذهنمو درگیر کرده
***یعنی تعداد پارتیشن هیچ ربطی به افزایش یا کاهش سرعت نداره؟
فرقی نمیکنه هارد 1ترا یه پارتیشن داشته باشه یا فرضا 5تا پارتیشن 200گیگ؟؟؟

ata.royalfalcon
05-08-2014, 08:15
سلام
من امروز یه هارد سیگیت 1ترا گرفتم و رو سیستم 2تا هارد 500 سامسونگ و 160هیتاچی دارم
چنتا سوال دارم
1-حجم پارتیشن ها تاثیری تو سرعت پارتیشن داره یا بصورت دلخواه هر سایزی میتونیم قرار بدیم؟
2-فرمت کردن هارد تاثیری در افزایش سرعت داره؟ بهترین تنظیمات فرمت برای فرمت کردن هارد بگید
4-بعد از نصب ویندوز نرم افزارها تو درایو c نصب بشن سرعت سیستم عامل بهتر میشه یا تو درایو دیگه ای
من از قدیم الایام فکر میکردم و میکنم درایو c فقط باید ویندوز باشه و بقیه نرم افزارها تو درایو دیگه مثلا D بخاطر همین حجم درایو c کم میذارم در حد 50گیگ
5- با توجه به مورد بالا اگر بهتره نرم افزارها در درایو c نصب بشه آیا 200گیگ برای درایو c باعث افت سرعت نمیشه؟
در آخر نظرتون در مورد این پارتیشن بندی چیه؟
1ترابایت = 200+300+250+250
500گیگ = 250+250
160گیگ = 160
در مجموع 7 درایو اینجوری بهتره یا حجم پارتیشن هارو بیشتر کنم تا تعداد پارتیشن ها کمتر بشه
پیشاپیش دست تک تک دوستان درد نکنه

سلام .

معمولاً هر چه تعداد پارتيشنها بيشتر و حجم كمتري داشته باشند ، شدت Fragment شدن ديتاها كمتر خواهد بود ، البته بدون در نظر گرفتن نوع File System وگرنه در File Systemـهاي به روزي مثل NTFS شدت Fragment شدن ديتاها در مقايسه با File Systemـهاي قديمي مثل FAT32 كمتر هست . همچنين مشابه Short Stroke كردن هارد ديسكها تا حدي موجب افزايش كارائي هم ميشود . به همين خاطر پيشنهاد ميكنم درايوي كه براي OS و نرم افزار هست حجم كمتري داشته باشد . ضمناً پارتيشنهايي كه در Outer Track پلاترها ساخته ميشوند پرفورمنس بهتري دارند و به همين خاطر توصيه ميشود اولين پارتيشنهاي يك هارد ديسك به OS و يا نرم افزار اختصاص داده شود .

Short stroking : بیشتر برای افزايش كارائي در Enterprise Storage استفاده میشود که به محدود كردن و کاهش دادن حجم و ظرفیت نهایی هارد ديسك اشاره میشود تا جایی که Actuator مجبور شود Head را فقط بین Trackـهاي نزدیک به هم جابجا کند . این محدود کردن و پایینتر آوردن حداکثر ميزان جابجایی Head باعث کاهش متوسط Seek Time میشود . در پلاترها با قطر یکسان هر چه TPI (تعداد ترك در هر اينچ شعاع هر پلاتر) بيشتر باشد معمولاً Seek Time هم بیشتر میشود .

بديهي هست كه اگر پارتيشنها با File Systemـهاي پشتيباني شده توسط OS فرمت نشوند ؛ قابل استفاده نخواهد بود . پس مجبور هستيد كه فرمت كنيد . ولي اگر منظورتان انتخاب بين Quick و Full هست تا زماني كه هارد ديسك مشكلي ندارد (مثلاً از لحاظ بدسكتوري) همان Quick كفايت ميكند . در حالت Quick فایل سیستم اصلی دوباره ساخته و یا بازسازی (Restructure یا Rebuild) نمیشود . همچنین در حالت Quick جهت فیکس نمودن بدسکتوریهای احتمالی كليه سکتورها اسکن نمیشود . در این روش دیتاهای ذخیره شده نیز حذف نمیشوند . یعنی در فرمت سریع فقط Journaling file system ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) حذف میشود . بنابراین تا زمانیکه اطلاعات جدیدی بر روی اطلاعات قدیمیتر که به اصطلاح مخفی (hidden) شده اند دوباره رایت (overwrite) نشوند میتوانید با استفاده از نرم افزارهای مناسب با درصد احتمال بالا ریکاوری کنید .

نكته : اگر حجم هر فايل زياد هست (مثلاً فيلم هاي بلوري 40 الي 50 گيگابايتي و حتي بيشتر) ميتونيد سايز هر كلاستر را بيشتر در نظر بگيريد مشروط بر اينكه حجم خود پارتيشن هم زياد باشد .

فرقي نميكند .

amirtehrani93
05-08-2014, 22:48
ممنون عطاجان واقعا لطف کرد
سه تا هارد با مشخصات زیر دارم
segate 1TB همون مدلی که فرمودید گرفتم 7200 64mb
samsung HD502HJ 500GB
Hitachi HDS721616PLA380 160GB
بهترینشون همین مدل segate درسته؟
ویندوز رو سیگیت نصب میکنم حالا شما جای من بودی پارتیشنارو با چه اندازه انتخاب میکردی
چون رو C نرم افزار میزنم 150 تا میذارم واسه C خوبه؟اگه حجمش کمتر یا بیشتر باشه سرعت ویندوز فرقی میکنه؟
850 هم تقریبی تقسیم بر 3 میکنم و سه تا پارتیشن جدا میسازم
برای 500 هم تقسیم بر 3 میکنم
160 هم همینجوری میذارم یه پارتیشن باشه
اینجوری خوبه؟ مخصوصا هارد 160چون یه پارتیشن داره مشکلی که نداره؟
راستی میخوام حجم پارتیشنام زیاد باشه
مثلا هارد 500 دوتا 250باشه سرعت خیلی کم میشه؟ اصلا تعداد پارتیشن تاثیری محسوسی تو سرعت داره؟
بازم ممنون

ata.royalfalcon
06-08-2014, 08:39
ممنون عطاجان واقعا لطف کرد
سه تا هارد با مشخصات زیر دارم
samsung HD502HJ 500GB
بهترینشون همین مدل segate درسته؟
ویندوز رو سیگیت نصب میکنم حالا شما جای من بودی پارتیشنارو با چه اندازه انتخاب میکردی
چون رو C نرم افزار میزنم 150 تا میذارم واسه C خوبه؟اگه حجمش کمتر یا بیشتر باشه سرعت ویندوز فرقی میکنه؟
مثلا هارد 500 دوتا 250باشه سرعت خیلی کم میشه؟ اصلا تعداد پارتیشن تاثیری محسوسی تو سرعت داره؟
بازم ممنون

سلام .

samsung HD502HJ 500GB
بهترینشون همین مدل segate درسته

با استفاده از برنامه HDtune (ورژن 5.50) از قسمت File Benchmark (از اولين پارتيشن) و همچنين از قسمت Random Access يك تست بگيريد و اينجا بگذاريد تا مشخص شود كدام پرسرعت ترين هست (مثل عكس پيوستي) .

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

حجم درايو C هارد ديسك لپتاپم 50GB هست و فضا هم كم نياوردم . البته نرم افزارهاي زيادي نصب نميكنم و ديتاهاي آرشيوي روي پارتيشنهاي ديگري ذخيره ميشوند .

اگر نرم افزار زياد نصب ميكنيد ميتونيد حجم آنرا بيشتر در نظر بگيريد (نه آنقدر زياد در نظر بگيريد كه حتي بيش از 50 درصد آن خالي بماند و نه اينكه Full شود) . هر چه قدر حجم اين پارتيشن محدودتر و بر روي بيرونيترين Trackـهاي هارد ديسك باشد كارايي آن بالاتر خواهد بود (به دلايلي كه گفته شد) .

مشكلي نيست .

اصلا تعداد پارتیشن تاثیری محسوسی تو سرعت داره؟
بازم ممنون

مهم اين هست كه با تقسيم بندي اطلاعات بر حسب ميزان اهميت آن بين پارتيشنهايي كه در ناحيه هاي مختلف پلاتر (Outer/Middle/Inner Track) قرار گرفته كارائي آنرا بيشتر شود . هماطوريكه قبلاً هم گفتم براي OS و نرم افزارهايي كه به دفعات زياد اجرا ميشوند يك پارتيشن محدود شده در Outer Track بسازيد و ديتاهاي آرشيوي را ميتوان بر روي Trackـهاي داخلي ذخيره كرد.

amirtehrani93
08-08-2014, 01:31
ممنون عطاجان
هارد سیگیت بهتر بود رو همون ویندو نصب کردم
ولی 4-5 بار نصب کردم
وندوز 7 درست پارتیشن بندی نمیکرد
3تا پریمر میساخت بعد 4امی میموند
از خود ویندوز که چهارمی ساختم کلا پارتیشنام عوض شد
آخرش با سی دی اکس پی همه درایوامو پاک کردم و پارتیشنارو ساختم به ترتیب زیر
110
300
300
221
فرمت نکردم و بعد تعریف پارتیشنا از نصب اکس پی خارج شدم
بعد با 7 فرمت کردم و نصب کردم الان درایو اولی(C)ویندوز نصبه و پریمری بقیه لاجیکال
اینجوری درسته دیگه؟
فقط یه مشکل دیگه اول که با 7 پارتیشن بندی میکردم قسمت دیسک منیجمنت که پارتیشنارو نشون میداد 100مگابایت واسه ویندوز رزرو شده بود
الان که با اکس پی پارتیشنارو ساختنم (ولی فرمت نکردم و خارج شدم فقط سازهارو تعریف کردم با ویندوز 7 فرمت کردم) الان تو همون قسمت پارتیشن 100مگابایت موجود نیست!
مشکلی که بوجود نمیاد؟اگه مشکلی هست بگید دوباره با 7 بسازم
ممنون

amirtehrani93
08-08-2014, 02:36
دوباره ویندوز عوض کردم
با خود ویندز 7 کل پارتیشنارو پاک کردم و از اول به ترتیب زیر
121
299
299
211
دوتای اولی پرمیر و 2تای بعدی لاجیکال
اینجوری بهتره یا درایو دومی هم لاجیکال کنم؟اصلا چه فرقی دارن؟

EXTREME
08-08-2014, 08:32
دوباره ویندوز عوض کردم
با خود ویندز 7 کل پارتیشنارو پاک کردم و از اول به ترتیب زیر
121
299
299
211
دوتای اولی پرمیر و 2تای بعدی لاجیکال
اینجوری بهتره یا درایو دومی هم لاجیکال کنم؟اصلا چه فرقی دارن؟

با لوجیکال امکان تقسیم به درایوهای بیشتر یعنی shrink کردن را دارید در حالت پرایمری در حالت mbr حداکثر 4 عدد میتونید داشته باشید میتونید درایو ویندوز پرایمری باشه باقی پارتیشن ها لوجیکال

ata.royalfalcon
08-08-2014, 09:07
ممنون عطاجان
هارد سیگیت بهتر بود رو همون ویندو نصب کردم
ولی 4-5 بار نصب کردم
آخرش با سی دی اکس پی همه درایوامو پاک کردم و پارتیشنارو ساختم به ترتیب زیر
110
300
300
221
فرمت نکردم و بعد تعریف پارتیشنا از نصب اکس پی خارج شدم
بعد با 7 فرمت کردم و نصب کردم الان درایو اولی(C)ویندوز نصبه و پریمری بقیه لاجیکال
اینجوری درسته دیگه؟
فقط یه مشکل دیگه اول که با 7 پارتیشن بندی میکردم قسمت دیسک منیجمنت که پارتیشنارو نشون میداد 100مگابایت واسه ویندوز رزرو شده بود
الان که با اکس پی پارتیشنارو ساختنم (ولی فرمت نکردم و خارج شدم فقط سازهارو تعریف کردم با ویندوز 7 فرمت کردم) الان تو همون قسمت پارتیشن 100مگابایت موجود نیست!
ممنون

سلام .

اگر در مرحله نصب WIN7 یک هارد دیسک تازه خریداری شده را پارتیشن بندی میکنید بطور اتوماتیک یک پارتیشن 100MB که Primary و System و Active هست میسازد . این پارتیشن مورد نیاز برنامه Bit locker هست . همچنین این پارتیشن محل استقرار فایلهای مورد نیاز برای Boot سیستم عامل هست و میتوان گفت که ساخته شدن یک پارتیشن جداگانه برای فایلهای مهم در افزایش امنیت آن موثر هست . ویندوزهای قدیمی مثل XP چنین کاری انجام نمیدهند به هر حال مشکلی هم نیست که با استفاده از WIN XP پارتیشن بندی کنید و سپس WIN7 نصب کنید .

با احتساب فضای 100MB ، حداکثر چهار پارتیشن Primary میتوان ساخت (در همان مرحله نصب ویندوز) . پس از اتمام نصب ویندوز باید با استفاده از برنامه هایی مثل Acronis Disk Director Home فضای باقیمانده را بصورت logical پارتیشن بندی کرد. اگر ار Disk management ویندوز اینکار را انجام بدید ممکن هست به Dynamic تبدیل شود .

amirtehrani93
10-08-2014, 08:40
ممنون دوستان
و سوال آخر آخر:دی
قول میدم آخریش باشه:دی
یعنی هیچ فرقی بین primary و logical نیست؟
منظورم سرعت انتقال اطلاعاته اینکه پریمری برای ویندوز میدونم
ممنون

ata.royalfalcon
10-08-2014, 09:16
ممنون دوستان
و سوال آخر آخر:دی
یعنی هیچ فرقی بین primary و logical نیست؟
منظورم سرعت انتقال اطلاعاته اینکه پریمری برای ویندوز میدونم
ممنون

ميتونيد خودتان هم تست كنيد . ابتدا يك پارتيشن Primary بسازيد و سپس با استفاده از برنامه HDtune از قسمت File Benchmark از همان پارتيشن يك تست بگيريد . سپس همان پارتيشن را به Logical كانورت كنيد (نرم افزار براي اينكار موجود هست) و سپس مجدداً از همان پارتيشن تست بگيريد و نتايج را باهم مقايسه كنيد .

مجدداً تاكيد ميكنم كه فقط روي يك پارتيشن تست كنيد . پارتيشنهاي مختلف كه روي Trackـهاي متفاوتي ساخته شده اند سرعت متفاوتي هم دارند. تا حد امكان سعي كنيد كليه شرايط (بجزء logical و يا Primary بودن) يكسان باشد تا نتيجه تست واقعي تر باشد.

amirtehrani93
10-08-2014, 15:59
ممنون عطاجان واقعا زحمت کشیدی جواب همه سوالاتمو دادی فقط یه مورد متوجه نشدم
قبلا هم گفتید فکر کردم همیشه اولین درایو پرسرعترین درایوه دیگه نپرسیدم
الان همین هارد 1 ترا که گرفتم وقتی پارتیشن بندی میکنم اولین درایوش میشه پرسرعترین دیگه؟
از کجا بدونم پارتیشن رو کدوم ترکه؟ من فکر میکردم اولین پارتیشن رو ترکه پرسرعته حالا حجمش بیشتر شد تکلیف چیه؟
تو همون پارتیشن از یه حجمی به بعد سرعت کمتر میشه؟

ata.royalfalcon
10-08-2014, 18:03
ممنون عطاجان واقعا زحمت کشیدی جواب همه سوالاتمو دادی فقط یه مورد متوجه نشدم
قبلا هم گفتید فکر کردم همیشه اولین درایو پرسرعترین درایوه دیگه نپرسیدم
الان همین هارد 1 ترا که گرفتم وقتی پارتیشن بندی میکنم اولین درایوش میشه پرسرعترین دیگه؟
از کجا بدونم پارتیشن رو کدوم ترکه؟ من فکر میکردم اولین پارتیشن رو ترکه پرسرعته حالا حجمش بیشتر شد تکلیف چیه؟

بلی ؛ معمولاً اولین پارتیشنهای یک هارد دیسک از آنجائی که برروی Trackـهای بیرونی پلاتر ساخته میشوند پرفورمنس بهتری دارند .

از کجا بدونم پارتیشن رو کدوم ترکه؟

با مقایسه تستهای File Benchmark کلیه پارتیشنهای موجود در آن هارد دیسک میتونید بفهمید که کدام پارتیشن روی Trackـهای پرسرعت ساخته شده و یا Inner Track . تستهای زیر مربوط به پارتیشنهای C و E یک هارد دیسک 500GB هست (روی عکسها کلیک کنید) .

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

حالا حجمش بیشتر شد تکلیف چیه؟

بدیهی هست که مقداری کاهش در پرفورمنس خواهید داشت گرچه ممکن هست اصلاً محسوس نباشد .
بعنوان مثال : همانطوريكه در عكس زير میبینید در محدود 400GB ابتدائی حداكثر پرفورمنس را خواهيد داشت و در نتیجه باید سعی کنید حداکثر حجم اولین پارتیشن بیشتر از 400GB نشود . بعد از 400GB و تقریباً در محدود 600GB افت سرعت شروع میشود و ...

و سوال آخر آخر[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ](4).gif

amirtehrani93
10-08-2014, 22:38
داداش دمت گرم حسابی حال دادی
ایول داری شدید

دوباره نپرسم صلوات:دی

Microsoft Windows
12-08-2014, 07:52
ولی من نظر دیگه ای دارم

چند پارتیشنی برای هر دیسک یکسری معایبی هم داره مثلا فایلی رو از پارتیشن C به پارتیشن D که هردو بر روی یک هارد هستن منتقل میکنی ویندوز فایل رو از نقطه ای به نقطه دیگه دیسک منتقل میکنه ولی اگه همون هارد فقط یک پارتیشن داشته باشه ویندوز برای جابه جایی فایل فقط آدرس فایل رو تغییر میده فایل مورد نظر سر جاش میمونه این یعنی سرعت بالاتر و استهلاک کمتر.
من خودم دوتا هارد دارم و دو پارتیشن
یه مورد مهم دیکه هم هست به اسم Allocation Unit ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) که هرچی هارد ظرفیتش بیشتر باشه باید این مقدار هم بیشتر بشه تا سرعت خوندن نوشتن هم بالا بره (ولی تا یه حدی باید باشه که فضا هرز نره)البته خوده مایکروسافت میگه برای هاردهای بالای 16 ترابایت بهتره بالای 16K استفاده بشه که من برای کمترش استفاده کردم:n02:
من برای این کار از فایل بنچمارک HDTune استفاده کردم تا بفهمم چه میزان Allocation Unit نیاز داره.

من 16 کیلو رو انتخاب کردم چون یه حد وسط هست اگه توجه کنی میبینی برای 4 کیلو یه فایل 500 مگی رو با سرعت حدودی 45 مگابایت منتقل میکنه ولی همون فایل رو اگه الوکیشن یونیت روی 16 به بالا باشه با سرعت بالای 100 منتقل میکنه.
فقط من خودم نفهمیدم چطور میشه پارتیشنی رو که میخوایم توش ویندوز نصب کنیم رو قبل از نصب الوکیشن یونیتش رو افزایش بدیم با خوده ویندوز.