kian98
26-07-2014, 09:23
نرمافزارهای پرتابل با قابلیت اجرا بدون نیاز به نصب را به واقع میتوان یکی از بزرگترین پیشرفتهای صورت پذیرفته در دنیای فناوری در سالهای اخیر دانست ایدهای که در ابتدا با تعداد اندکی نرمافزار آغاز شد و اینک بانک جامعی از اینگونه برنامهها در سرتاسر وب به چشم میخورد بطوریکه تقریبا هر نرمافزار محبوب و بزرگی دارای یک نسخه پرتابل و عمدتا رایگان بوده و بدینترتیب نیازهای کاربران در تمامی سطوح بدون درگیر شدن در مسئله نصب برنامه و طبیعتا احتیاج به اجازه Admin برای این امر برطرف میشود. در ادامه به معرفی 10 اپلیکیشن پرتابل برتر که اکثر نیازهای کاربران در تمامی سطوح را برطرف خواهند ساخت میپردازیم با ما همراه شوید.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] g
1- یک مرورگر مطمئن
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] g
یکی از بزرگترین مشکلات کاربران پرتابل در حین استفاده از کامپیوتری بجز PC خانگی دردسر استفاده از یک مرورگر قدیمی و آپدیت نشده با حفرههای امنیتی فراوان و بدون Add-onهای دوستداشتنی ست که تجربه مرور صفحات وب در مکانی غیر از کامپیوتر خانگی را به تجربهای نچندان لذتبخش بدل میکند چاره کار استفاده از نسخه پرتابل مرورگرهای بزرگ است که همگی از گوگل کروم ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])، تا موزیلا فایرفاکس ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) و اپرا ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) و حتی مرورگر قدرتمند و سریع Maxthon ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) نیز دارای نسخه پرتابل بوده و برای استفاده از آنها نیز تنها کپی کردن فایل روی حافظه USB کافی خواهد بود. نکته جالب توجه در مورد این مرورگرهای پرتابل بخصوص کروم و فایرفاکس امکان اضافه کردن اکثر Add-onهای دلخواه به این مرورگرهاست و بدینترتیب به راحتی میتوان از این برنامکها در مرورگرهای محبوب خود همیشه و همهجا استفاده کرد.
2- مکان امنی برای پسوردها
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] g
با مدرن شدن هرچه بیشتر زندگی روزمره و افزایش فعالیت در محیطهای آنلاین هر روز رمزهای ورود بیشتری به حافظه کاربران سپرده میشود که این مسئله در صورت رعایت امنیت و عدم انتخاب یک رمز مشترک که در صورت فاش شدن زندگی اجتماعی و اقتصادی افراد را با مخاطره جدی روبرو می سازد لزوم دسترسی به یک محیط امن برای نگهداری از تمامی این رمزهای عبور را به امری اجتناب ناپذیر روبرو میسازد. در این زمینه برنامههای زیادی در دسترس قرار دارد که یکی از بهترین نمونههای پرتابل آن برنامه KeePass ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) است که یک Password Manager رایگان با امکان ذخیره هر رمزی از پسورد ورود به سایتهای مختلف تا رمز حسابهای بانکی، کارتهای اعتباری، شماره سریال برنامههای مختلف، جزئیات سرور اختصاصی ایمیل و تمامی موارد مشابه است. این برنامه با یک پسورد اصلی یا Master Key از دسترسی غیر مجاز محافظت میشود و با کمک آن کاربر تنها کافی ست رمز ورود به این برنامه را به حافظه خود بسپارد.
3- یک Zipper همه کاره
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] g
با اینکه خود ویندوز به راحتی امکان باز کردن فایلهای Zip را در اختیار کاربران قرار میدهد اما نگفته پیداست که Zip تنها فرمت محبوب در این زمینه نیست و سایر فرمتهای مهم از جمله RAR، ISO و TAR شانسی برای گشوده شدن توسط اپلیکیشن پیشفرض ویندوز را ندارند. راهحل این مشکل و چاره تمامعیار برای دسترسی همیشگی به تمامی فرمتهای فشردهسازی برنامه پرتابل 7-Zip ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) است که نسخه دسکتاپی آن نیز از جمله نمونههای برتر در این رده است. در ورژن پرتابل این برنامه علاوه بر فرمتهای معمول ZIP و RAR از گشودن و ایجاد فرمتهای دیگر همچون ISO، TAR، GZIP، ARJ و CAB نیز پشتیبانی میشود و علاوه بر این امکان قرار دادن رمز و اصطلاحا Encrypt کردن آرشیو ساخته شده برای امنیت بیشتر نیز وجود دارد.
4- آفیس دور از خانه
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] g
نبود مرورگر وب و نرمافزار فشردهسازی برای برخی دیگر از کاربران از اهمیت بسیار کمتری نسبت به بسته محبوب آفیس دارد برای این دسته از کاربران دسترسی دائمی به ویرایشگرهای متن، جداول گسترده ورود اطلاعات و نرمافزارهای نمایشگر اسلایدی اطلاعات حکم یک واجب ضروری و غیرقابل اجتناب را دارد. نرمافزار اصلی در این رده بدون شک نسخه پرتابل Open Office ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) است که ورژن دسکتاپ آن نیز جایگزین رایگان و مناسبی در مواقع عدم دسترسی به برنامه گرانقیمت Microsoft Office است هرچند که رعایت تمامی قواعد نوشتاری زبانهای غیر لاتین همچون نیمفاصله در تایپ فارسی در این برنامه با مشکلات مشخصی روبروست. یک جایگزین دیگر LibreOffice ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) است که حجم بسیار بالاتری داشته و از زبانهای بیشتری نسبت به Open Office ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) پشتیبانی میکند.
5- بدون فتوشاپ هرگز
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] g
هیچ یک از موارد بالا برای یک گرافیست یا عکاس در مقابل نبود نرمافزار کلاسیک ویرایش تصویر یعنی فتوشاپ نکته مهمی به حساب نمیآید؛ برای دسترسی به بخشی از امکانات اصلی فتوشاپ بصورت پرتابل بهترین انتخاب بیشک اپلیکیشن GIMP ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) است که در بسیاری از ورژنهای لینوکس نیز بعنوان نرمافزار پیشفرض ویرایش تصویر ارائه میشود. با کمک این نرمافزار متنباز تغییر اندازه، برش، ایجاد افکت روی تصویر، تصحیح رنگ و ایجاد Mask به راحتی انجام میشود.
6- جادوی مولتیمدیا
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] g
یکی دیگر از مشکلات معمول در هنگام نقل و انتقال فایل روی USB عدم پشتیبانی از یک فرمت بخصوص در مدیاپلیر کامپیوتر میزبان است که اغلب لذت اشتراکگذاری یک محتوای صوتی یا تصویری با دیگران را با ناامیدی همراه می سازد. یکی از راهحلهای پیشرو در این زمینه استفاده از نسخه پرتایل مدیاپلیر VLC ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) است که تقریبا تمامی فرمتهای صوتی و تصویری را بدون نیاز به دانلود بستههای کدک پخش میکند.
7- بازیابی اطلاعات
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] g
پاک شدن تصادفی یا عمدی اطلاعات از روی کامپیوتر یکی از مشکلات معمول اکثر کاربران در تمامی سطوح است که بخصوص در مورد فایلهای حجیم جستوجوی Recycle Bin نیز نتیجه چندانی در یافتن تمامی اطلاعات در بر نخواهد داشت نصب یک برنامه بازیابی اطلاعات نیز به دلیل نیاز به نوشتن اطلاعاتی تازه روی هارد و در نتیجه از دست رفتن دائمی اطلاعات پاک شده به هیچ عنوان توصیه نمیشود. راهحل همانطور که به راحتی میتوان حدس زد استفاده از یک نرمافزار پرتابل است؛ نام این نرمافزار Recuva ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])است که به هر دو صورت 32 و 64 بیتی ارائه شده و امکان بازیابی تصاویر و document ها، ایمیلهای پاک شده، فایلهای ورد کرش کرده و Save نشده را داشته و حتی برای بازیابی اطلاعات از هارد فرمت شده نیز اقدام میکند.
8- آنتیویرویس همراه
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] g
شاید عمومیترین مشکل کاربران در اتصال حافظه USB به کامپیوترهای دیگر مسئله کاملا مهم ویروسهای مخرب است که در کسری از ثانیه روی حافظه پرتابل دستگاه جا خوش میکنند. یک راه مقابله با اثر نامطلوب این ویروسها زدن دکمه Write Protect از روی حافظه USB است که البته این روزها تنها در مدلهای پیشرفته دیده شده و اثری از آن در USBهای معمولی نیست راه حل دیگر یک آنتیویروس پرتابل است. یکی از نمونههای موفق در این زمینه ClamWin ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])است که با حضور روی حافظه USB خیال کاربر را در این زمینه راحت میکند.
9- مقابله با جاسوسافزارها
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] g
جاسوسافزارها یا Spy Wares از جمله دیگر گزینههای مخرب است که با اتصال به کامپیوترهای آلوده به حافظههای USB منتقل میشود عملیات مخرب این برنامهها البته در فاز متفاوتی نسبت به ویروسها قرار داشته و بجای تخریب و آسیب زدن به برنامههای کاربران، اطلاعات ضروری آنها همچون شماره حساب و رمز کارتهای اعتباری را به سرقت میبرند. نکته منفی دیگر در این زمینه ضعف نسبی آنتیویروسها در کشف این Spy ware هاست که لزوم یک برنامه اختصاصی در این زمینه را بیش از پیش یادآور میشود. برنامه پیشنهادی در این زمینه Spybot Search & Destroy ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) است که بسیاری از Spyware را تشخیص داده و خنثی میکند.
10- محافظت از خود USB
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] g
گم شدن حافظههای USB یک امر بسیارمعمول و متداول است که تقریبا تمامی کاربران حداقل یک بار آن را تجربه کردهاند این امر در صورت وجود اطلاعات حساس روی این قطعه میتواند با فاجعهای تمامعیار برای کاربران فعال بدل شده و مشکلات عدیدهای برای این افراد ایجاد کند برای آسوده بودن خیال پس از گم شدن درایو USB و عدم نگرانی نسبت به سوء استفاده از اطلاعات درون حافظه برنامههای فراوانی وجود دارد که یکی از بهترین نمونهها در این کلاس FreeOTFE ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) است این برنامه یک ابزار رمزگذار بدون نیاز به نصب است که امکان محدود کردن دسترسی به فایلهای روی حافظه را خواهد داشت البته برای استفاده از این ابزار به اجازه Administrator نیاز خواهد بود که در صورت در اختیار نداشتن چنین اجازهای میتوان از مورد 3 یعنی خاصیت رمزگذار نرمافزار 7-Zip ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) و ایجاد آرشیوهای محافظت شده استفاده نمود.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] g
1- یک مرورگر مطمئن
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] g
یکی از بزرگترین مشکلات کاربران پرتابل در حین استفاده از کامپیوتری بجز PC خانگی دردسر استفاده از یک مرورگر قدیمی و آپدیت نشده با حفرههای امنیتی فراوان و بدون Add-onهای دوستداشتنی ست که تجربه مرور صفحات وب در مکانی غیر از کامپیوتر خانگی را به تجربهای نچندان لذتبخش بدل میکند چاره کار استفاده از نسخه پرتابل مرورگرهای بزرگ است که همگی از گوگل کروم ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])، تا موزیلا فایرفاکس ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) و اپرا ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) و حتی مرورگر قدرتمند و سریع Maxthon ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) نیز دارای نسخه پرتابل بوده و برای استفاده از آنها نیز تنها کپی کردن فایل روی حافظه USB کافی خواهد بود. نکته جالب توجه در مورد این مرورگرهای پرتابل بخصوص کروم و فایرفاکس امکان اضافه کردن اکثر Add-onهای دلخواه به این مرورگرهاست و بدینترتیب به راحتی میتوان از این برنامکها در مرورگرهای محبوب خود همیشه و همهجا استفاده کرد.
2- مکان امنی برای پسوردها
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] g
با مدرن شدن هرچه بیشتر زندگی روزمره و افزایش فعالیت در محیطهای آنلاین هر روز رمزهای ورود بیشتری به حافظه کاربران سپرده میشود که این مسئله در صورت رعایت امنیت و عدم انتخاب یک رمز مشترک که در صورت فاش شدن زندگی اجتماعی و اقتصادی افراد را با مخاطره جدی روبرو می سازد لزوم دسترسی به یک محیط امن برای نگهداری از تمامی این رمزهای عبور را به امری اجتناب ناپذیر روبرو میسازد. در این زمینه برنامههای زیادی در دسترس قرار دارد که یکی از بهترین نمونههای پرتابل آن برنامه KeePass ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) است که یک Password Manager رایگان با امکان ذخیره هر رمزی از پسورد ورود به سایتهای مختلف تا رمز حسابهای بانکی، کارتهای اعتباری، شماره سریال برنامههای مختلف، جزئیات سرور اختصاصی ایمیل و تمامی موارد مشابه است. این برنامه با یک پسورد اصلی یا Master Key از دسترسی غیر مجاز محافظت میشود و با کمک آن کاربر تنها کافی ست رمز ورود به این برنامه را به حافظه خود بسپارد.
3- یک Zipper همه کاره
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] g
با اینکه خود ویندوز به راحتی امکان باز کردن فایلهای Zip را در اختیار کاربران قرار میدهد اما نگفته پیداست که Zip تنها فرمت محبوب در این زمینه نیست و سایر فرمتهای مهم از جمله RAR، ISO و TAR شانسی برای گشوده شدن توسط اپلیکیشن پیشفرض ویندوز را ندارند. راهحل این مشکل و چاره تمامعیار برای دسترسی همیشگی به تمامی فرمتهای فشردهسازی برنامه پرتابل 7-Zip ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) است که نسخه دسکتاپی آن نیز از جمله نمونههای برتر در این رده است. در ورژن پرتابل این برنامه علاوه بر فرمتهای معمول ZIP و RAR از گشودن و ایجاد فرمتهای دیگر همچون ISO، TAR، GZIP، ARJ و CAB نیز پشتیبانی میشود و علاوه بر این امکان قرار دادن رمز و اصطلاحا Encrypt کردن آرشیو ساخته شده برای امنیت بیشتر نیز وجود دارد.
4- آفیس دور از خانه
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] g
نبود مرورگر وب و نرمافزار فشردهسازی برای برخی دیگر از کاربران از اهمیت بسیار کمتری نسبت به بسته محبوب آفیس دارد برای این دسته از کاربران دسترسی دائمی به ویرایشگرهای متن، جداول گسترده ورود اطلاعات و نرمافزارهای نمایشگر اسلایدی اطلاعات حکم یک واجب ضروری و غیرقابل اجتناب را دارد. نرمافزار اصلی در این رده بدون شک نسخه پرتابل Open Office ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) است که ورژن دسکتاپ آن نیز جایگزین رایگان و مناسبی در مواقع عدم دسترسی به برنامه گرانقیمت Microsoft Office است هرچند که رعایت تمامی قواعد نوشتاری زبانهای غیر لاتین همچون نیمفاصله در تایپ فارسی در این برنامه با مشکلات مشخصی روبروست. یک جایگزین دیگر LibreOffice ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) است که حجم بسیار بالاتری داشته و از زبانهای بیشتری نسبت به Open Office ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) پشتیبانی میکند.
5- بدون فتوشاپ هرگز
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] g
هیچ یک از موارد بالا برای یک گرافیست یا عکاس در مقابل نبود نرمافزار کلاسیک ویرایش تصویر یعنی فتوشاپ نکته مهمی به حساب نمیآید؛ برای دسترسی به بخشی از امکانات اصلی فتوشاپ بصورت پرتابل بهترین انتخاب بیشک اپلیکیشن GIMP ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) است که در بسیاری از ورژنهای لینوکس نیز بعنوان نرمافزار پیشفرض ویرایش تصویر ارائه میشود. با کمک این نرمافزار متنباز تغییر اندازه، برش، ایجاد افکت روی تصویر، تصحیح رنگ و ایجاد Mask به راحتی انجام میشود.
6- جادوی مولتیمدیا
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] g
یکی دیگر از مشکلات معمول در هنگام نقل و انتقال فایل روی USB عدم پشتیبانی از یک فرمت بخصوص در مدیاپلیر کامپیوتر میزبان است که اغلب لذت اشتراکگذاری یک محتوای صوتی یا تصویری با دیگران را با ناامیدی همراه می سازد. یکی از راهحلهای پیشرو در این زمینه استفاده از نسخه پرتایل مدیاپلیر VLC ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) است که تقریبا تمامی فرمتهای صوتی و تصویری را بدون نیاز به دانلود بستههای کدک پخش میکند.
7- بازیابی اطلاعات
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] g
پاک شدن تصادفی یا عمدی اطلاعات از روی کامپیوتر یکی از مشکلات معمول اکثر کاربران در تمامی سطوح است که بخصوص در مورد فایلهای حجیم جستوجوی Recycle Bin نیز نتیجه چندانی در یافتن تمامی اطلاعات در بر نخواهد داشت نصب یک برنامه بازیابی اطلاعات نیز به دلیل نیاز به نوشتن اطلاعاتی تازه روی هارد و در نتیجه از دست رفتن دائمی اطلاعات پاک شده به هیچ عنوان توصیه نمیشود. راهحل همانطور که به راحتی میتوان حدس زد استفاده از یک نرمافزار پرتابل است؛ نام این نرمافزار Recuva ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])است که به هر دو صورت 32 و 64 بیتی ارائه شده و امکان بازیابی تصاویر و document ها، ایمیلهای پاک شده، فایلهای ورد کرش کرده و Save نشده را داشته و حتی برای بازیابی اطلاعات از هارد فرمت شده نیز اقدام میکند.
8- آنتیویرویس همراه
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] g
شاید عمومیترین مشکل کاربران در اتصال حافظه USB به کامپیوترهای دیگر مسئله کاملا مهم ویروسهای مخرب است که در کسری از ثانیه روی حافظه پرتابل دستگاه جا خوش میکنند. یک راه مقابله با اثر نامطلوب این ویروسها زدن دکمه Write Protect از روی حافظه USB است که البته این روزها تنها در مدلهای پیشرفته دیده شده و اثری از آن در USBهای معمولی نیست راه حل دیگر یک آنتیویروس پرتابل است. یکی از نمونههای موفق در این زمینه ClamWin ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])است که با حضور روی حافظه USB خیال کاربر را در این زمینه راحت میکند.
9- مقابله با جاسوسافزارها
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] g
جاسوسافزارها یا Spy Wares از جمله دیگر گزینههای مخرب است که با اتصال به کامپیوترهای آلوده به حافظههای USB منتقل میشود عملیات مخرب این برنامهها البته در فاز متفاوتی نسبت به ویروسها قرار داشته و بجای تخریب و آسیب زدن به برنامههای کاربران، اطلاعات ضروری آنها همچون شماره حساب و رمز کارتهای اعتباری را به سرقت میبرند. نکته منفی دیگر در این زمینه ضعف نسبی آنتیویروسها در کشف این Spy ware هاست که لزوم یک برنامه اختصاصی در این زمینه را بیش از پیش یادآور میشود. برنامه پیشنهادی در این زمینه Spybot Search & Destroy ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) است که بسیاری از Spyware را تشخیص داده و خنثی میکند.
10- محافظت از خود USB
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] g
گم شدن حافظههای USB یک امر بسیارمعمول و متداول است که تقریبا تمامی کاربران حداقل یک بار آن را تجربه کردهاند این امر در صورت وجود اطلاعات حساس روی این قطعه میتواند با فاجعهای تمامعیار برای کاربران فعال بدل شده و مشکلات عدیدهای برای این افراد ایجاد کند برای آسوده بودن خیال پس از گم شدن درایو USB و عدم نگرانی نسبت به سوء استفاده از اطلاعات درون حافظه برنامههای فراوانی وجود دارد که یکی از بهترین نمونهها در این کلاس FreeOTFE ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) است این برنامه یک ابزار رمزگذار بدون نیاز به نصب است که امکان محدود کردن دسترسی به فایلهای روی حافظه را خواهد داشت البته برای استفاده از این ابزار به اجازه Administrator نیاز خواهد بود که در صورت در اختیار نداشتن چنین اجازهای میتوان از مورد 3 یعنی خاصیت رمزگذار نرمافزار 7-Zip ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) و ایجاد آرشیوهای محافظت شده استفاده نمود.