ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : چرا سوال میپرسیم ؟

MOHAMMAD_ASEMOONI
09-06-2014, 12:48
سلام بر دوستانِ اندیشمند . منظور و هدف از پرسش ( پرسیدن ) چی هست ؟

B.Russell
09-06-2014, 13:00
پرسش از نظر من دو گونه هست.

دسته اول پرسش های جدید که حاصل نبوغ هستن و توسط آدمایی خاص به وجود میان که دیگران رو هم با اون پرسش ها درگیر میکنن.

دسته دوم پرسش های تکراری که اکثریت پرسش های مارو هم تشکیل میدن، که همان تکرار طوطی وار هست.
یعنی برخی از اجداد نابغه ما یکسری سئوال مطرح کردن، اینا نسل به نسل منتقل شدن.

مثلا یک انسان با نبوغ خودش برای بار اول پرسیده من کیستم؟
بعدا این پرسش منتقل شده، الان همه میگن من کیستم!!!
یکی میگه مرغ باغ ملکوتم، یکی میگه اشرف مخلوقاتم، یکی میگه مشترک با میمون، یکی میگه هیچی نیستم، یکی میگه سر کاریم و ....

اما در نهایت هدف از پرسش رو تلاش برای توجیه کردن خود به منظور استمرار حیات یا خاتمه به اون میدونم.

روانپریش
09-06-2014, 13:11
قوی تر شدن تفکر و اندیشه
یاد گرفتن
بالا بردن کیفیت زندگی

MOHAMMAD_ASEMOONI
09-06-2014, 14:43
پرسش از نظر من دو گونه هست.

دسته اول پرسش های جدید که حاصل نبوغ هستن و توسط آدمایی خاص به وجود میان که دیگران رو هم با اون پرسش ها درگیر میکنن.

دسته دوم پرسش های تکراری که اکثریت پرسش های مارو هم تشکیل میدن، که همان تکرار طوطی وار هست.
یعنی برخی از اجداد نابغه ما یکسری سئوال مطرح کردن، اینا نسل به نسل منتقل شدن.

مثلا یک انسان با نبوغ خودش برای بار اول پرسیده من کیستم؟
بعدا این پرسش منتقل شده، الان همه میگن من کیستم!!!
یکی میگه مرغ باغ ملکوتم، یکی میگه اشرف مخلوقاتم، یکی میگه مشترک با میمون، یکی میگه هیچی نیستم، یکی میگه سر کاریم و ....

اما در نهایت هدف از پرسش رو تلاش برای توجیه کردن خود به منظور استمرار حیات یا خاتمه به اون میدونم.

سلام .
بله , کاملاً درسته . میشه سوال و پرسش رو از زاویه و بُعدی که شما مطرح کردین زیر ذره بینِ اندیشه گذاشت و بگیم دو نوع هست .
اما یک زاویه ی دیگه هم هست :
وقتی یک نفر یا حتی یک گروه سوالی رو مطرح میکنند , هدفشون و منظورشون و نیّتشون از اون سوال میتونه چیزهای مختلفی باشه .

مثال :
یک نفر به بنده میگه بالاخره ماشین دار شدم . ماشین خریدم .
بنده میگم مبارکه . اما وقتی ماشینش رو بهم نشون میده میبینم که یک ماشین اوراقِ درب و داغون و له و لورده ی مدلِ 30 سال پیشه .
با خنده بهش میگم :
هاهاها... ماشینت اینه ؟
اینجا سوال بنده فقط برای تمسخر هست و هدفِ دیگه ای ندارم از سوالم .
مثال 2 :
یه نفر میگه داداشم خیلی پر زوره و همه رو میزنه .
یکی میاد داداشش رو میزنه درب و داغون میکنه .
تماشاچیها بهش میگن :
داداش پر زورت همین بود ؟ هاهاها...

حالا به همین منوال , نیّتها و هدفهایِ دیگه ای هم از سوال پرسیدن وجود داره .
اون هدفها رو بیان کنید
شماره ی یک شد تمسخر
1- تمسخر
2- ؟
3- ؟
4- ؟
5- ؟
.......

MOHAMMAD_ASEMOONI
09-06-2014, 14:50
قوی تر شدن تفکر و اندیشه
یاد گرفتن
بالا بردن کیفیت زندگی

سلام
بله درسته
2- یاد گرفتن
گاهی سوال کننده هدفش از سوال پرسیدن , یاد گرفتن هست .
مثال :
یک نفر از یک آدم فنی و باتجربه میپرسه :
وقتی میخوایم استارت بزنیم , پا بذاریم روی کلاچ بهتره یا پا نذاریم ؟
هدفش اینکه یاد بگیره کدومش سودمندتره .
اون آدم باتجربه هم بهش میگه :
پا بذاری روی کلاچ استارت بزنی بهتره چون ارتباط میل لنگ با گیربکس قطع میشه و استارتر و باتری با فشار کمتری میتونند میل لنگ رو بچرخونند تا ماشین روشن بشه
پس تا حالا :
1- تمسخر
2- یاد گرفتن یک چیز
3- بالا بردن کیفیت زندگی بر اثر کسبِ علم و دانش بیشتر

laxer
09-06-2014, 15:17
پرسش میتونه یه نوع انتقاد باشه مثلا: بنیان گذار توی*تر ( Jack) یه تویت به آقا روحانی داده بود که " مردم شما در ایران میتوانند تویت های شما را بخوانند؟" , در اینجا انتقاد به فیلت*رینگ بود. ( جدای از بحث ولی آقای روحانی هم یک جواب بسیار نامربوط داده بود. :n21:)

MOHAMMAD_ASEMOONI
09-06-2014, 15:46
بله , درسته .
4- انتقاد .
مثال دیگه برای این مورد :
یک نفر یک پرنده ی بی آزار رو با تفنگ میکشه .
کسی که شاهد این کار هست بهش میگه :
چرا این پرنده ی بی آزار رو کشی ؟ که هدفش اعتراض و انتقاد هست .

A.M.D.D.E.V.I.L
09-06-2014, 22:39
برای اینکه می توانیم
زبان یکی از خاص ترین محصولات تکامل در کل تاریخ زبان شناسی هست . اگر زبان های گفتار وجود نداشتند این سوالات قابل پرسش نبودند . پس این سوالات رو می پرسیم چون می تونیم .
همونطور که نا معادلات رو حل می کنیم چون از ریاضی معادلات رو یاد گرفتیم

Mr.Pooya
09-06-2014, 23:00
سلام

به نظر من چون انسان کلا موجودی است کنجکاو و دوست داره همه چیز رو بدونه بخاطر همین سوال می پرسیم تا مطالب جدید رو یاد بگیریم. به فرض داریم بازی تو خونه تلویزیون داره فوتبال نشون میده و ما تازه از راه می رسیم و در اون لحظه هم نتیجه بازی رو نشون نمیده به خاطر همین می پرسیم چند چنده ؟ و اگر کسی هم فوتبال نگاه نکنه و کسی ندونه می پرسیم " شما که نگاه نمی کنید چرا خاموشش نکردید " یا " بازی به این مهمی کسی نمی دونه چند چنده " در صورتی که اگر دو دقیقه بشینیم نگاه کنیم 100% نتیجه رو نشون میده یا گزارشگر نتیجه رو میگه. خب این مثالی بود از سوال پرسیدن های از روی کنجکاوی یا از روی عجله. به شخصه فکر می کنم اکثرا دوست دارند همه چیز رو زود یاد بگیرند یا زود ازش مطلع بشن بخاطر همین خیلی موقع ها تند تند سوال می پرسیم که چی شد و چرا ؟ و حاضر نیستیم یکم وقت بزاریم روش و خودمون پیدا کنیم جواب سوال ها رو.

یکی دیگه این که سوال می پرسیم که یاد بگیریم که این یکی دوباره هم از روی کنجکاوی هست هم اینکه کارمون راه بیفته، به فرض من دارم جدول حل می کنم یکیش رو نمی دونم از بقیه می پرسم که این چی میشه تو جدول ؟ در صورتی که اگر نمی خواستم مطالب جدید یاد بگیرم می گفتم خب حالا یدونش مونده مهم نیست میرم سراغ جدول بعدی

به نظر من یکی از دلایلش کنجکاوی هست و یکی دیگه هم حس علاقه به یادگیری مطالب جدید در زندگی و آخریش هم عجول بودن

Saeed Dz
10-06-2014, 00:22
برای کمک به حل مجهولات. دقت کنید که هرکس خودش باید به جواب برسه و تجربیات و پاسخ های دیگران فقط کمکی هستند در این زمینه.

MOHAMMAD_ASEMOONI
10-06-2014, 15:16
سلام . یک علتِ دیگر سوال پرسیدن , یاد دادن هست . مثال : بچه ای آچار رو برای اولین بار دست میگیره تا یک پیچ رو باهاش باز کنه . پدرش میدونه آچار رو اشتباه به دست گرفته . با نرمی و مهربانی بهش میگه اگر اینجوری آچار رو بگیری بهتره یا اینجوری ؟ بچه متوجه میشه که روشی که پدرش یادش داده بهتره و اون رو یاد میگیره .

havzhini
10-06-2014, 16:17
چرا سوال نپرسیم؟

اساس تفکر و علم پرسیدن سوال هست
شعور و تفکر و اساسا زندگی وقتی شکل گرفته که سوال پرسیدن شروع میشه
البته منظور فقط سوالات فلسفی انسان از خودش نیست بلکه حتی حیوانات هم سوال میپرسن از خودشون

سوال میپرسیدم چون زنده هستیم و شعور و اگاهی داریم

MOHAMMAD_ASEMOONI
10-06-2014, 20:01
سلام . گاهی هدف از سوال پرسیدن , سرِ موضوع رو باز کردن هست . مثال : یک نفر قصد داره با یک نفر در مورد موضوعی حرف بزنه اما نمیدونه چطوری موضوع رو پیش بکشه . میاد یه سوال مطرح میکنه که جوابش راه رو برای حرف زدن در مورد موضوع مورد نظرش هموار میکنه مثل سوال در مورد تعداد بچه بعد از ازدواج یا اسم فرزندان اما هدف اینه که موضوع ازدواج رو پیش بکشه .

MOHAMMAD_ASEMOONI
11-06-2014, 07:51
سلام . گاهی هدف از سوال, یادآوری هست به کسی که چیزی رو میدونسته اما فراموش کرده . مثال: یک نفر میگه من به تو 500 تومن بدهکارم . طرفِ دیگه چون میدونه بدهی 550 تومن هست نه 500 تومن , بهش میگه 500 تومن یا 550 تومن ؟ . منظورش اینه که یادش بیاره . اون شخص هم کمی فکر میکنه و میگه : بله , بله درسته , 550 تومن , من 50 تومنِ دو ماه پیش یادم نبود .

badboys_87
18-07-2014, 23:19
من از ناشناخته ها می پرسم به علت ترس از ناشناخته ها و احساس نا امنی روانی

JJSIMON
27-07-2014, 06:14
یه مثل معروف هست که میگه پرسیدن عیب نیست ندانستن عیب است.
پس دلیل عمده سوالات ما ندانسته هامونه!

گاهی برای این مبپرسیم که به یاد بیاریم یا شکمون رو برطرف کنیم.مثلا اگه چیزی رو گم کردیم از کسی میپرسیم تو ندیدی کجا گذاشتم؟در حالی که اصلا اون فرد اون موقع اونجا نبوده یا از موضوع خبر نداره.

سوال اعتماد به نفس میده شاید بعضی بر این باور باشن که من سوال میکنم پس هستم!

وقتی از استادی در مورد بحثی سوال میپرسیم گاهی اوقات استاد لبخندی از روی رضایت داره که میفهمه کسی به حرفش گوش داده که سوالی براش مطرح شده!پس گاهی برای اینکه کسی رو شاد کنیم سوال میکنیم.

badboys_87
29-07-2014, 22:34
نیاز به مجاب شدن یا قانع شدن ! وقتی که قانع نیستم یه چیزی منو اذیت میکنه

MOHAMMAD_ASEMOONI
30-07-2014, 00:25
نیاز به مجاب شدن یا قانع شدن ! وقتی که قانع نیستم یه چیزی منو اذیت میکنه

سلام
آفرین
گاهی سوال میپرسیم تا با گرفتنِ جواب به آرامش برسیم یا خیالمون راحت بشه یا از بی قراری و نگرانی و دلواپسی بیایم بیرون .
یعنی هدف به آرامش رسیدن هست