ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : نیازمند راهنمایی فوری دوستان در مورد بزرگی پروستات پس از جراحی

amlak021
07-06-2014, 15:57
سلام دوستان خیلی نگرانم و واقعا نیاز دارم که سریعا راهنماییم کنید.
مشکل رو قبلا اینجا توضیح دادم [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
بالاخره با اصرار فراوان تونستیم پدربزرگم رو راضی کنیم که حداقل آزمایش خون بده چون پس از 2.5 سال از جراحی هیچ تفاوتی در وی ایجاد نشده بود و همه علایم رو حتی شدیدتر داشت.آزمایشاتی که توسط پزشک تجویز شد(که کامل آزمایشات رو تا شب قرار می دم.)به این شرحه:

PSA ایشون 2.5 سال قبل هنگام جراحی 12.5 بود و نتایج بیوپسی و جراحی حاکی از غیر سرطانی بودن داشت.PSA جدیدی که 2 بار هم انجام دادن در آزمایش اول 34 و در آزمایش دوم 35.5 گزارش شده(اولیش در آزمایشگاه معمولی و بعدی در آزمایشگاه مرجع.)پس از کلی تعجب امروز به پزشک مراجعه کردن که پزشک گفته که پوسته پروستات رو باقی گذاشتن و توده ای درون اون رشد کرده که ممکنه عفونت یا سرطان باشه و درخواست بیوپسی مجدد داده و همچنین آنتی بیوتیک قوی هم تجویز کرده.
سوال من اینه که آیا اگر سرطان باشه با آزمایش خون و مثلا PSA\PSA free و سایر .... نمیشه قطعی تشخیص سرطان داد یا قطعی سرطان رو رد کرد؟
آیا اگر عفونت باشه به گفته پزشک نباید پدربزرگم تب یا لرز می داشت و آیا عفونت نباید در آزمایش خون و ادرار مشخص میشد؟(می دونم که نشانه عفونت تب هست ولی اصلا تب نداره و در آزمایش خون و ادرار از عفونت اثری نبود.)
آیا پزشک دچار خطا شده که پوسته پروستات رو باقی گذاشته؟ و آیا بهتر نبود که پوسته رو هم خارج کنه؟

می دونم که به نتایج آزمایش نیاز دارید و حتما تا شب قرار می دم. ولی خیلی نگران سرطانی بودن هستم و نمی دونم آیا احتمالش مطرحه یا نه؟ چون در بیوپسی قبل جراحی و بررسی پروستات خارج شده در 2.5 سال قبل هیچ اثری از سرطانی بودن نبود.

hajoo
07-06-2014, 16:48
همونطور که گفتید باید همه آزمایشات رو قرار بدین.تنها آزمایشی که در حال حاظر دارید PSA هست. PSA 35 بالاست ، همچنین افزایش اون بعد از عمل هم فاکتور بد دیگه است.
البته صرف وجود PSA نمیشه به خوشخیم یا بدخیم بودن پی برد چون میزان نرمال اون توی سنین مختلف فرق میکنه. ضمن اینکه در نژاد های مختلف و حجم های مختلف پروستات هم فرق میکنه.
از طرفی بعضی عوامل غیر از BPH وسرطان هم میتونه افزایش بده از جمله عفونت ، هر گونه دستکاری پروستات ، بیوپسی ، انزال و سوندگذاری.
پس نیاز هست که ازمایشات دیگر از جملهCBC و u/a و u/c و همچنین total PSA/Free PSA یا PSA density و ... قرار بدین. البته تشخیص قطعی با بیوپسی و برداشتن پروستات هست.
----
چه مدت بعد از عمل دوباره علایم رو پیدا کردن ؟
آزمایش های PSA رو چه مدت بعد از عمل و با چه فاصله ای از هم (آزمایش اول و دوم) دادن؟
برای برداشتن پروستات چه عملی داشتن ؟ عمل باز یا ترانس یورترال ؟ یا با لیزر و ... ؟

amlak021
07-06-2014, 18:10
همونطور که گفتید باید همه آزمایشات رو قرار بدین.تنها آزمایشی که در حال حاظر دارید PSA هست. PSA 35 بالاست ، همچنین افزایش اون بعد از عمل هم فاکتور بد دیگه است.
البته صرف وجود PSA نمیشه به خوشخیم یا بدخیم بودن پی برد چون میزان نرمال اون توی سنین مختلف فرق میکنه. ضمن اینکه در نژاد های مختلف و حجم های مختلف پروستات هم فرق میکنه.
از طرفی بعضی عوامل غیر از BPH وسرطان هم میتونه افزایش بده از جمله عفونت ، هر گونه دستکاری پروستات ، بیوپسی ، انزال و سوندگذاری.
پس نیاز هست که ازمایشات دیگر از جملهCBC و u/a و u/c و همچنین total PSA/Free PSA یا PSA density و ... قرار بدین. البته تشخیص قطعی با بیوپسی و برداشتن پروستات هست.
----
چه مدت بعد از عمل دوباره علایم رو پیدا کردن ؟
آزمایش های PSA رو چه مدت بعد از عمل و با چه فاصله ای از هم (آزمایش اول و دوم) دادن؟
برای برداشتن پروستات چه عملی داشتن ؟ عمل باز یا ترانس یورترال ؟ یا با لیزر و ... ؟

با سلام دوست عزیزم ممنونم از وقتی که گذاشتید.

چه مدت بعد از عمل دوباره علایم رو پیدا کردن ؟ از حدود 3 ماه پس از عمل کلیه علایم قبل عمل رو داشتند در مراجعه به پزشکشون آزمایش خون نوشتند ولی آزمایش PSA را نداده بودند پس از رویت نتایج آزمایش خون و ادرار این اطمینان رو دادند که از عوارض پس از عمل هست و شاید کمی مجرای مثانه تحریک شده باشه که خودش در طی زمان خوب میشه.

آزمایش های PSA رو چه مدت بعد از عمل و با چه فاصله ای از هم (آزمایش اول و دوم) دادن؟پس از عمل به هیچ وجه این آزمایش رو انجام ندادند(طبق گفته پزشک بهبودی کامل صورت گرفته بود و هیچ نیازی به مراجعه و پیگیری بعدی نبود.)اولین آزمایش رو به درخواست من در 1 خرداد همین سال 93 و دستور تکرار آزمایش در 10 خرداد 93 در آزمایش دیگری تکرار شد.
برای برداشتن پروستات چه عملی داشتن ؟ عمل باز یا ترانس یورترال ؟ یا با لیزر و ... ؟نمی دونم ولی می دونم که در هنگام جراحی به هوش بودند و همچنین با بی حسی موضعی جراحی انجام شده.شاید گزارش زیر کمکتون کنه.
در برگه گزارش جراحی اومده نوع عمل:سیستواورتروسکوپی--بیمار تحت LA در پوزیشن لیتوتومی پس از پرپ و درپ با شیت ش 19 با لنز 30 درجه سیستوسکوپی انجام شد.بقیه گزارش رو هم اگر لازمه بفرمایید می نویسم.

نتایج آزمایش 1 خرداد 93:

PSA 34.57

Free PSA 5.82

Free PSA/PSA 0.17

Alkaline phosphatase 201

Total Bilirubin 1.06 normal range 0.2-1.2

Direct Bilirubin 0.43 normal range up to 0.4

creatinine 1.28 normal range 0.6-1.2

نتایج CBC همه نرمال بودند و در آزمایش بعدی تکرار نکردیم.
WBC 7800
RBC 5.58
Hemogolobin 16.8
Hematocrit 48.2
MCV 86.4
MCH 30.1
MCHC 34.9
RDW 13.4
Platelet Count 153
MPV 10.3
همگی در رنج نرمال گزارش شده.

نتایج آزمایش 10 خرداد 93 در آزمایشگاه مرجع:

PSA 35.2

F-PSA 4.7

F-PSA/PSA Ratio 0.13

سن در هنگام عمل 70 هم اکنون 72 سال.درخواست دوباره بیوپسی هم توسط پزشک داده شده که تا هفته دیگه انجام میشه و هم اکنون فقط آنتی بیوتیک تجویز شده.هیچ نوع دردی یا سوزش ادرار یا ضعف و ... هم ندارند در واقع اگر به درخواست من و تکرر ادراری که در ایشون مشاهده کردم نبود هرگز دوباره این آزمایشات رو انجام نمی دادند.سونوگرافی لگن و شکم هم هفته قبل انجام دادند که نتیجه اش این شد:
نسج گرانولاسیون 40 سی سی در محل پروستاتکتومی رویت شد.

ببخشید که طولانی شد و واقعا ازتون ممنونم.

hajoo
07-06-2014, 20:15
عمل به صورت باز نبوده و همون TURP بوده. فکر کنم کپسول پروستات رو برنمیدارن.
با آزمایش نمیشه به تشخیص رسید و حتما باید منتظر جواب پاتولوژی باشید ولی آزمایشات زیاد به نفع BPH (هیپرپلازی خوشخیم پروستات) نیست.

amlak021
07-06-2014, 20:35
عمل به صورت باز نبوده و همون TURP بوده. فکر کنم کپسول پروستات رو برنمیدارن.
با آزمایش نمیشه به تشخیص رسید و حتما باید منتظر جواب پاتولوژی باشید ولی آزمایشات زیاد به نفع BPH (هیپرپلازی خوشخیم پروستات) نیست.

ممنونم.هنوز بیوپسی انجام نشده .اگر آزمایشات زیاد به نفع BPH نیست پس باید چیکار کرد؟یعنی آزمایش خون هم منظورتون هست ؟( مثلا این 2 آزمایش خون رو مجبور به انجام بودن چون اولی خیلی غیرعادی بود و تکرار آزمایش در آزمایشگاه معتبر لازم بود.بیوپسی رو هم تا زمانی که انجام ندن نمی شه تشخیص خاصی رو داد)پیشنهادتون در مورد کم کردن تعداد آزمایشات چی هست؟

hajoo
07-06-2014, 20:47
منظورم تعداد آزمایشات نبود . منظورم این بود که: "آزمایش خیلی به نفع BPH نیست = به نفع غیر BPH هست"

hajoo
09-06-2014, 13:14
لطفا نتيجه نمونه برداري رو اينجا اعلام كنيد.
يه بار ديگه تكرار ميكنم تو اين عمل پروستات بطور كامل خارج نميشه پس رشد مجددش اشتباه پزشكي تلقي نميشه

Sent from my iPhone using Tapatalk

amlak021
09-06-2014, 17:16
لطفا نتيجه نمونه برداري رو اينجا اعلام كنيد.
يه بار ديگه تكرار ميكنم تو اين عمل پروستات بطور كامل خارج نميشه پس رشد مجددش اشتباه پزشكي تلقي نميشه

Sent from my iPhone using Tapatalk

ممنونم از پیگیری و محبتتون.حتما اینکارو می کنم.یه مطلبی رو هم می خواستم خدمتتون عرض کنم که متاسفانه الان فرصت نمیشه ولی تا فردا صبح حتما در این تاپیک قرار می دم.امیدوارم که فرصت داشته باشید دوباره به تاپیکم سر بزنید.
خیلی همفکری شما به من کمک کرده.

amlak021
10-06-2014, 09:35
موضوعی که میخواستم بگم ولی فرصت نشد دیروز این بود که پیش یک پزشک دیگه هم رفتیم ایشون با معاینه ای که انجام داد گفت که توده سفت هست و خیلی هم دردناک بود و قبل از بیوپسی مجدد درخواست MRI کرد.چیزی که براش تعجب برانگیز بود این بود که پس از جراحی و خارج کردن پروستات اون توده رو از نظر پاتوبیولوژی(پاتولوژی) بررسی نکردن و ازمون خواسته که به بیمارستانی که جراحی انجام شده بریم و نتیجه رو بگیریم!!!

و گفت که طبق قانون و روال کار حتما باید اینکار انجام شده باشه.

می خواستم بدونم خدای نکرده چقدر احتمال سرطان وجود داره؟با توجه به اینکه هیچ نوع علامتی در ایشون نبوده یعنی درد لگن و کمر نداشتن و نه هیچ نوع مورد دیگه به جز تکرر ادرار؟

hajoo
10-06-2014, 14:27
بعیده که بررسی پاتولوژی نشده باشه.
دلیل انجام MRI ، بالا بودن PSA و همچنین معاینه غیر طبیعی بوده
از روی علایم نمیشه به سرطان پی برد.
امیدوارم مورد خوشخیم باشه و سایه پدربزرگ همیشه رو سرتون باشه :)