ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : % شاعر ایرانی مورد علاقه شما %

Demon King
06-06-2014, 10:28
سلام خدمت شما دوستان عزیز انجمن ادبیات.

داشتم تو انجمن یه گشتی میزدم دیدم تاپیکی که مربوط به شاعران مورد علاقه ی کاربران باشه, وجود نداره. به همین خاطر با مشورت تیم مدیریت تصمیم بر ساخت این تاپیک گرفتم.

علاقه داشتن به یه شاعر تنها میتونه به مفهوم و درون مایه شعر های اون سراینده بستگی داشته باشه. برای مثال عده ی زیادی از شعر های حافظ به خاطر مضمون عاشقانه و عارفانه بودنشون لذت میبرند.
در واقع مفهوم شعر به قالب اون بستگی داره. برای مثال اشخاصی که از اشعار عرفانی لذت میبرند, غزل ها انتخاب درستی برای اونهاست. افرادی نیز هستند که عاشق اشعاری با موضوع وصف و ستایش زیبایی های طبیعت و آفرینش خداوند هستند که من بهشون قالب شعر قصیده رو پیشنهاد میکنم.

یه نوع از غزلیات حافظ رو میتونید در زیر مشاهده کنید:

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

دوستانی که عاشق اشعار داستانی و طولانی مانند شاهنامه و لیلی مجنون نظامی هستند مثنوی گزینه ی خوبیه. قالب مثنوی بیشتر منظور شاعر رو به صورت غیر مستقیم و داستانی و بیشتر برای اشعار بسیار طولانی که بیت های اون عموما بالای هزار میباشد, استفاده میشود. به دلیل اینکه برای گفتن اشعار طولانی اگه از قالبی مثل غزل استفاده بشه, پیدا کردن هم قافیه برای بیت ها یه کار تقریبا غیر ممکنه و چون قافیه های مثنوی جفت جفته ( یعنی هردو بیت با هم ) پس میشه داستان ها و اشعار طولانی رو توسط این قالب گفت.

خوب در زمان قدیم اشعار عموما دارای قافیه بودند و ارزش شعر به کلمات هم وزن اون بود, اما امروزه در شعری به نام شعر نو کلمات هم وزن تقریبا از بین رفته و بیشتر مفهوم شعر مورد توجه قرار گرفته. مانند اشعار سهراب سپهری که در قالب شعر نو و اکثر بیت ها بدون قافیه گفته شده.

خوب حال با این توضیحات به کدام شاعر علاقه مندید, قالب شعر او چیست و کدام شعرش را بیشتر دوست دارید و اصلا چرا به شعرهایش علاقه مندید؟؟ واین که فرقی نمیکنه شاعر معاصر باشه یا غیر معاصر.

منتظر نظرات شما هستم . . /

با تشکر

Demon King

EhsanCPU
06-06-2014, 10:53
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

Mr.Pooya
06-06-2014, 11:00
سلام

من راستش زیاد اهل شعر و شاعری نیستم. زیاد که چه عرض کنم اصلا :n02:

ولی در کل از اشعار عاشقانه اصلا خوشم نمیاد به نظرم همش اغراق شده تو اشعار و نثرهای عاشقانه که جدیدا هم خواننده ها میان همون اشعار رو می خونن و یک سری هم فاز عشق بر می دارند. خب از موضوع خارج نشیم به نظر من خیام شعر های قشنگی داره چون بیشتر تو سبک حکیمانه شعر می گفت

در کارگه کوزه گری بودم دوش
دیدم دو هزار کوزه گویا و خموش
هر یک به زبان حال با من گفتند
کو کوزه گر و کوزه خرو کوزه فروش

s.zahrashadmehr
06-06-2014, 11:09
سلام
راستش من اونقدرام اهل شعر نیستم ولی می تونم مشاعره کنم.من بیشتر از شعر های حافظ و مهدی سهیلی خوشم میاد

sasha3sh
06-06-2014, 17:15
سهراب سپهری

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

JJSIMON
23-07-2014, 04:38
سعدی شاعر مورد علاقه منه چون آدم وقتی شعرها وحکایت هاشو میخونه هم لذت میبره از ادبیات و الفاض شعر هم یه چیزی یاد میگیره که شاید تو همه زندگی به دردش بخوره!
به نظر من شعر سعدی از کامل ترین وپند آموز ترین شعرهاست که هم باعث میشه آدم لذت ببره هم درس بگیره!

Atghia
23-07-2014, 06:58
حافظ
هوشنگ ابتهاج

مُعین
24-07-2014, 16:44
سعدی :n16:

این مدعیان در طلبش بی خبرانند ** کان را که خبر شد خبری باز نیامد ...
اوج اعتدال در معنا ...
نهایت صنعت پردازی طبیعی ...
انتخاب بهترین اوزان ممکن برای شعر مثلا همین شعر (( مفعول مفاعیل مفاعیل فعولن))
انتخاب کمترین لفظ در عین انتقال نهایت معنا ....
سعدی ز لب دریا دردانه کجا یابی؟؟ در کام نهنگان رو گر میطلبی کامی ! (( مفعول مفاعیلن مفعول مفاعیلن))
سعدی رو با هیچی عوضش نمیکنم....:n16:

kurn
14-08-2014, 23:38
خیام شاعر محبوب من

resane.modern33
21-05-2017, 09:55
فردوسی. البته مناظره های نظامی رو هم خیلی دوست دارم

resane.modern33
21-05-2017, 09:57
نخستین بار گفتش کز کجائی

بگفت از دار ملک آشنائی

بگفت آنجا به صنعت در چه کوشند