PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : جهان از دید یک ناشنوا چگونه است؟



M o h a m m @ d
25-05-2014, 07:57
دانشمندان به بررسی این موضوع پرداختند که جهان برای افراد ناشنوا یا دارای اختلالات شنوایی که از کاشت حلزونی استفاده می‌کنند، چگونه به نظر می‌رسد؟

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
(ایسنا)، شنیدن آواز پرندگان و گوش‌دادن به موسیقی برای اکثر افراد امری بدیهی است اما بسیاری از افراد، از بدو تولد ناشنوا به دنیا می‌آیند و برخی با بالارفتن سن، شنوایی‌شان را از دست می‌دهند.
کاشت‌های حلزونی زندگی اشخاص ناشنوا یا دارای اختلالات شنوایی را دستخوش انقلاب کرده اما دانشمندان تا پیش از مطالعه جدید نمی‌دانستند جهان برای این افراد چگونه به نظر می‌رسد. هم‌اکنون محققان این موضوع که شنیدن با استفاده از یک کاشت چگونه به نظر می‌رسد را آشکارسازی کرده‌اند.
در بهترین سناریو، ایمپلنت‌هایی که صدا را به تکانه‌های الکتریکی تبدیل می‌کنند (این تکانه‌ها به سمت مغز حرکت می‌کنند)، به بیمارانی که اصلا نمی‌شنوند، امکان دستیابی به درک 100 درصدی کلام را می‌دهد.
مایکل دورمان، استاد علوم شنوایی و کلامی دانشگاه ایالتی آریزونا، چگونگی به نظر رسیدن جهان برای اشخاص ناشنوا یا دارای اختلالات شنوایی با استفاده از یک ایمپلنت را زمانی کشف کرد که یکی از بیمارانش که شنوایی هر دو گوشش را از دست داده بود و از کاشت استفاده می‌کرد، شنوایی طبیعی یکی از گوش‌هایش را به دست آورد. این موضوع به دورمان و تیمش اجازه داد کیفیت صدای یک کاشت را با کیفیت صدای گوش شنوای بیمار مطابقت دهند.
دانشمندان نخست آزمایش خود را روی لحن‌ها انجام دادند تا دریابند فرکانس‌های خاص برای افرادی که از کاشت استفاده می‌کنند، چگونه به نظر می‌رسند. آن‌ها دریافتند این فرکانس‌ها اندکی پژواک‌دار هستند اما برای فردی که به صورت موقت یا از بدو تولد قادر به شنیدن نیست، حیرت‌آور هستند. آن‌ها سپس نشان دادند کلام با استفاده از یک ایمپلنت چگونه به نظر می‌رسد و مشخص شد که کلام واضح است گرچه اندکی رباتیک‌تر از شنوایی طبیعی است.
تیم پروفسور دورمان هم‌اکنون در حال مطالعه روی پروژه‌ای با هدف آزمایش عملکرد بیماران با استفاده از یک سیستم صدای اطراف است که کالیبره‌ شده؛ بطوری که چنانچه شخصی در وسط آرایه‌ای از بلندگوها قرار گیرد، به نظر می‌رسد گویی در یک رستوران است.
مکان‌های شلوغ مانند رستوران‌ها می‌توانند جاهای دشوار جهت تشخیص‌دادن کلام برای افرادی باشد که از اختلالات شنوایی رنج می‌برند.

farshad.88
25-05-2014, 12:17
سلام
من اگه سمعکم رو بردارم تقریبا ناشنوا هستم. جهان از دید یه ناشنوا جور خاصی نیست. فقط بعضی موقعیت ها پیش میاد که باعث ازرده خاطر شدن میشود. به نظرم ادم های ناشنوا قوه تخیل خوبی دارند و گاهی برای بعضی حرکت ها توی ذهن خودشون یک صدا رو شبیه سازی میکنند. البته به شرطی که از بدو تولد ناشنوا نباشند
تجهیزات و عمل های پزشکی در زمینه ناشنوایی و کم شنوایی طی 10 سال اخیر خیلی خوب شده. اما برای همه اینا صدای واقعی رو ایجاد نمیکنه. توی متن بالا گفته شده که درک کلمات به صورت 100 درصد موفقیت امیز بوده. اما من میگم این یک دروغه. هیچ ناشنوایی قادر نیست کلمات رو به صورت 100 درصد بشنوه. اما تمرکز روی کلمه و حدس کلمه مورد نظر رو بهبود میبخشه. اینا همه دستگاه های کمک شنوایی هستند و نه دستگاه ها رفع ناشنوایی
ناشنوایی گوش من فقط از طریق عمل سلول های بنیادی انجام خواهد شد. که هنوز توی ایران صورت نگرفته. به امید اون روز