ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : بیشتر کشورها به سمت کاهش پسماند می‌روند اما ما برعکس عمل می‌کنیم



wichidika
28-04-2014, 18:45
بیشتر کشورها به سمت کاهش پسماند می‌روند اما ما برعکس عمل می‌کنیم





[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه روزانه 14 هزار تن زباله در استان‌های ساحلی تولید می‌شود، گفت: بیشتر کشورها به سمت کاهش پسماند پیش می‌روند در حالی که کشور ما عکس این روش عمل می‌کند.

به گزارش خبرنگار «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سعید متصدی در هم‌اندیشی مدیریت پسماندهای ساحلی در کشور که به مناسبت روز جهانی زمین پاک برگزار شد افزود: زمانبندی مدیریت پسماندها تمام زباله‌ها تا پایان سال جاری مشخص می‌شود اما زمان پسماندهای ساحلی تا پایان 95 تعیین شده است.

وی افزود: روزانه 14 هزار تن زباله در استان‌های ساحلی کشور تولید می‌شود که بیشترین آن 4800 تن در استان خوزستان گزارش شده است. اما بررسی‌ها نشان می‌دهد بالاترین سرانه میزان تولید پسماند مربوط به استان مازندران است که علت آن بالا بودن حجم گردشگری است.

وی با بیان اینکه یک چهارم زباله کشور در استان‌های ساحلی تولید می‌شود تاکید کرد: اگر این میزان زباله به درستی مدیریت شود، به طور قطع بسیاری از مشکلات در این زمینه برطرف خواهد شد.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست مهمترین چالش را در سواحل کشور در زمینه پسماندها کمبود و محدودیت زمین برای دفن دانست و افزود: نبود طرح تفکیک از مبدا نیز یکی دیگر از این مشکلات است. فقط 10 درصد مراحل تفکیک زباله از مبدا انجام می‌شود.

متصدی در رابطه با مهمترین معضلات در زمینه پسماندها، گفت: تفکیک غیربهداشتی آنها و فقدان مدیریت پسماند دریایی و گمرکی نیز از دیگر علت‌های بروز مشکل در زمینه پسماندها است.

وی با بیان اینکه رویکرد دولت یازدهم برطرف کردن مشکلات برنامه ریزی است گفت: ایجاد قوانین سختگیرانه، ملزم کردن دستگاه‌ها برای پاسخگویی و ایجاد ساختار بررسی اقدامات انجام شده و نتیجه آنها برخی از برنامه‌های سازمان محیط زیست در این زمینه است.

متصدی با اشاره به قانون مدیریت پسماند که در سال 1384 تصویب شد، گفت: اکنون که در سال 1393 قرار داریم و هنوز آیین‌نامه‌های اجرایی این قانون تدوین نشده است.

وی با تاکید بر اینکه میزان تولید زباله در کشور ما بسیار زیاد است گفت: در برخی از شهرها در طول شبانه روز سه تا چهار بار پسماندها را جمع آوری می‌کنند در حالی که در بسیاری از کشورها این کار هر دو تا سه روز انجام می‌شود؛ در این میان فرهنگ‌سازی از اهمیت زیادی برخوردار است.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: متاسفانه هنوز به یک روش دفع مناسب پسماند در استان‌های ساحلی دست نیافته‌ایم از این رو تعیین روش مناسب با در نظر گرفتن جنبه‌های زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی باید جدی گرفته شود.

وی با تاکید بر اینکه بیشتر کشورها به سمت کاهش پسماند پیش می‌روند در حالی که کشور ما عکس این روش عمل می‌کند، افزود: رواج استفاده از ظروف یکبار مصرف و استفاده بیشتر از مواد تجزیه‌ناپذیر، تولید پسماند را افزایش می‌دهد.

متصدی با بیان اینکه ظرفیت خوبی در این زمینه در کشور وجود دارد که نیاز به فرهنگ سازی و ترویج صحیح الگوی مصرف دارد، گفت: ساماندهی محل‌های دفن پسماند به ویژه در نوارهای ساحلی باید جدی گرفته شود، متاسفانه در برخی مراکز تفرجگاهی ساحلی سطل زباله مناسب و با ظرفیت وجود ندارد.

معاون انسانی سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه الگوسازی باید در روستاها نیز ترویج شود، گفت: با این کار می‌توانیم از پسماندها بهترین استفاده را داشته باشیم. به عنوان مثال کشور هند و چین که چندان هم پیشرفته نیستند از پسماند برق و گاز تولید می‌کنند در حالی که این ظرفیت در کشور ما بسیار بالاست.

وی به وضعیت پسماندهای عمرانی و نخاله‌های ساختمانی اشاره و تصریح کرد: کاهش تولید پسماند، ساماندهی محل‌های دفن، مدیریت پسماندهای صنعتی و خطرناک و حمایت از مراکز خدماتی پسماند برخی دیگر از برنامه‌های سازمان محیط زیست است.

وی در رابطه با پسماندهای پزشکی بیان کرد: در مورد این پسماندها در مطب‌ها و درمانگاه‌ها باید به سمت بی‌خطرسازی علمی پیش رویم. اکنون در برخی از مراکز بی‌خطرسازی انجام می‌شود در حالی که اما این مساله خطر این پسماندها را کاهش نمی‌دهد زیرا طی کردن مراحل بی خطرسازی در واقع بدست آوردن زمان برای حمل آنها به نقطه امن است. در حالی که امروزه این پسماندهای به اصطلاح بی خطرسازی شده با پسماندهای شهری دفن می‌شوند.


انتهای پیام