ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : پارتیشن بندی هارد جدید

L.utus
14-04-2014, 14:41
سلام دوستان
ببخشید تاپیک جامعی برای هاردهای اینترنال پیدا کردم بنابراین تاپیک زدم
امروز یه هارد 2 ترا سیگیت ST2000DM001 خریدم و نصب کردم تو کیس ولی هنور پارتیشن بندی نکردم
قبل از پارتیشن بندی کار خاصی لازم نیست بکنم مثلا الاین کردن و اینها؟
بعد نوع پارتیشن بندی چطور باید باشه
و اندازه پارتیشن ها فرقی نمی کنه چطور باشه تاثیری در کارکردش نداره؟
من میخوام به 10 تا پارت 200 گیگی تقسیمش کنم یا شایدم 6 تا پارت 300 گیگی
با پاراگون پارتیشن بندی می کنم مشکلی نیست؟
ضمن اینکه هارد فعلیم یک ترا وسترن بلک هست و ویندوز رو روی این هارد نصب میکنم و هارد جدید به عنوان هارد دوم سیستم هست
راستی در دیسک منیجمنت مشخصات هارد رو نوشته 1863 گیگ مگه 2000 گیگ نیست؟

ata.royalfalcon
14-04-2014, 17:07
سلام دوستان
ببخشید تاپیک جامعی برای هاردهای اینترنال پیدا کردم بنابراین تاپیک زدم
امروز یه هارد 2 ترا سیگیت ST2000DM001 خریدم و نصب کردم تو کیس ولی هنور پارتیشن بندی نکردم
ضمن اینکه هارد فعلیم یک ترا وسترن بلک هست و ویندوز رو روی این هارد نصب میکنم و هارد جدید به عنوان هارد دوم سیستم هست

سلام .

قبل از پارتيشن بندي ، تنها كاري كه بايد انجام بديد Initialize كردن آن هست و نيازي به Align كردن هم نيست .

با توجه به تعداد پارتيشنهاي زياد ، يكي دو راه زير را ميتونيد انتخاب كنيد .

1. هارد ديسك مورد نظر را بصورت GPTد، Initialize كنيد در نتيجه ميتونيد تا نهايت 128 پارتيشن Primary بسازيد .
2. هارد ديسك مورد نظر را بصورت MBRد، Initialize كنيد و يك پارتيشن Primary بسازيد و الباقي بضورت Logical باشد و يا اينكه تمام پارتيشنها بصورت Logical باشد. در حالت MBR نهايت 4 پارتيشن Primary ميتونيد بسازيد .

تعداد و سايز هر پارتيشن به سليقه خودتان بستگي دارد . ولي من پيشنهاد ميكنم تعداد كمتري پارتيشن بسازيد (مثلاً نهايت 4 پارتيشن) و از روش فولدربندي داده ها را مرتب كنيد .

خير مشكلي نيست .

اين پست زير را بخونيد .

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

L.utus
14-04-2014, 23:17
سلام .

قبل از پارتيشن بندي ، تنها كاري كه بايد انجام بديد Initialize كردن آن هست و نيازي به Align كردن هم نيست .

با توجه به تعداد پارتيشنهاي زياد ، يكي دو راه زير را ميتونيد انتخاب كنيد .

1. هارد ديسك مورد نظر را بصورت GPTد، Initialize كنيد در نتيجه ميتونيد تا نهايت 128 پارتيشن Primary بسازيد .
2. هارد ديسك مورد نظر را بصورت MBRد، Initialize كنيد و يك پارتيشن Primary بسازيد و الباقي بضورت Logical باشد و يا اينكه تمام پارتيشنها بصورت Logical باشد. در حالت MBR نهايت 4 پارتيشن Primary ميتونيد بسازيد .

تعداد و سايز هر پارتيشن به سليقه خودتان بستگي دارد . ولي من پيشنهاد ميكنم تعداد كمتري پارتيشن بسازيد (مثلاً نهايت 4 پارتيشن) و از روش فولدربندي داده ها را مرتب كنيد .

خير مشكلي نيست .

اين پست زير را بخونيد .

Initialize یعنی چی؟ و چجوری به صورت GPT یا MBR پارتیشن بندی کنم؟ کدومش بهتره و توصیه می کنید ؟ MBR یا GPT ? هارد فعلیم فکر کنم به صورت MBR پارتیشن بندی شده باشه چون بیشتر از 3 تا داریو رو نمی تونم primary کنم. درایو primary برای نصب سیستم عامل هست؟یعنی 128 تا ویندوز می تونم نصب کنم اگر GPT باشه؟
هارد gpt توسط ورژن های قبلی ویندوز شناسایی نمیشن؟
چون وارد دیسک منیجمنت که میشم این پنجره باز میشه:

-------

تو یکی از سایت ها خوندم فریمور این هارد رو باید اپدیت کنم. درسته؟

ata.royalfalcon
15-04-2014, 07:50
Initialize یعنی چی؟ و چجوری به صورت GPT یا MBR پارتیشن بندی کنم؟ کدومش بهتره و توصیه می کنید ؟ MBR یا GPT ? هارد فعلیم فکر کنم به صورت MBR پارتیشن بندی شده باشه چون بیشتر از 3 تا داریو رو نمی تونم primary کنم. درایو primary برای نصب سیستم عامل هست؟یعنی 128 تا ویندوز می تونم نصب کنم اگر GPT باشه؟
چون وارد دیسک منیجمنت که میشم این پنجره باز میشه:

-------

و چجوری به صورت GPT یا MBR پارتیشن بندی کنم؟

در عكسي كه گذاشتيد بايد تيك گزينه مورد نظر را انتخاب و سپس OK كنيد .

کدومش بهتره و توصیه می کنید ؟ MBR یا GPT

من توصيه ميكنم كه بصورت MBR باشد ولي اگر تعداد زيادي پارتيشن Primary ميخواهيد بسازيد چاره اي نداريد كه بصورت GPT باشد.

هارد فعلیم فکر کنم به صورت MBR پارتیشن بندی شده باشه چون بیشتر از 3 تا داریو رو نمی تونم primary کنم.

به خاطر محدوديت MBR هست كه حداكثر 4 پارتيشن Primary ميتونيد بسازيد . در نتيجه اگر تعداد بيشتري درايو ميخواهيد بايد يكي از آنها بصورت Extended باشد كه ميتونيد چندين درايو Logical بسازيد .

درایو primary برای نصب سیستم عامل هست؟یعنی 128 تا ویندوز می تونم نصب کنم اگر GPT باشه؟

الزاماً به اين معني نيست كه سيستم عامل فقط روي پارتيشنهاي Primary ميتوان نصب كرد ؛ يعني :

فايلهاي مورد نياز براي بوت سيستم عامل (NTLDR در سیستمهای مبتنی بر NT و BOOTMGR در ویندوز ویستا و سون) فقط در پارتيشنهاي Primary كه بصورت سيستمي هستند ذخيره ميشوند و فایلها و برنامه های متفرقه و کلاً هر فایلهای دیگری به جزء فایلهای مورد نیاز برای بوت (مثل پوشه system32 ويندوز) را ميتوان در پارتيشنهاي Logical هم ذخيره كرد . همچنين یك پارتیشن Logical هیچوقت Active نیمشود .

در لينك زير انواع ويندوزهايي كه از GPT پشتيباني ميكنند (يا نميكنند) نوشته شده .

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]_systems_support

طبق توضيحات گفته شده در اين تاپيك (لينك ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])) ، اگر آپديت جديدي موجود هست ميتونيد اقدام كنيد .

L.utus
15-04-2014, 13:24
اینکه نوشته ویندوز ایکس پی GPT رو ساپورت نمی کنه یعنی وقتی وارد ویندزو ایکس پی بشیم هارد رو در مای کامپیوتر نشون نمیده و نمیشناسه؟

به خاطر محدوديت MBR هست كه حداكثر 4 پارتيشن Primary ميتونيد بسازيد . در نتيجه اگر تعداد بيشتري درايو ميخواهيد بايد يكي از آنها بصورت Extended باشد كه ميتونيد چندين درايو Logical بسازيد .

یعنی 3 تا درایو پریماری + چند درایو لوجیکال؟ مفهوم extended چی هست؟
همون اول که می خوام با پاراگون پارتیشن بندی کنم پارتیشن اول که مثلا 200 گیگ میذارم خودش میشه extended?

و یه چیز دیگه
هارد رو فقط یه بار میشه Initialize کرد؟
اگر MBR شده باشه نمیشه تبدیلش کرد به GPT و بالعکس؟

ata.royalfalcon
15-04-2014, 15:42
اینکه نوشته ویندوز ایکس پی GPT رو ساپورت نمی کنه یعنی وقتی وارد ویندزو ایکس پی بشیم هارد رو در مای کامپیوتر نشون نمیده و نمیشناسه؟

همون اول که می خوام با پاراگون پارتیشن بندی کنم پارتیشن اول که مثلا 200 گیگ میذارم خودش میشه extended?

و یه چیز دیگه

خود هارد شناسايي ميشود (مثلاً در بايوس) ولي در حالت Not Initialize باقي ميماند (در نتيجه پارتيشني در My computer ديده نميشود) تا زمانيكه به حالت MBR برگردانيد . دقت كنيد كه اگر اطلاعاتي روي آن باشد باعث از بين رفتن آن ميشود .

Extended در واقع فضائي هست كه درايوهاي Logical در داخل آن ساخته ميشود (عكس زير) .

بستگي به تنظيماتي كه انجام ميدهيد ، دارد .

مثلاً در عكس زير كه مربوط به برنامه Acronis Disk Director Home هست از قسمت Volume type ميتوان Logical و يا Primary بودن درايو را تعيين كرد .

و یه چیز دیگه

خير ، تا چندين بار ميتونيد اينكار را انجام بديد .

L.utus
15-04-2014, 16:02
خير ، تا چندين بار ميتونيد اينكار را انجام بديد .

دقیقا چجوری؟

ata.royalfalcon
15-04-2014, 17:21
دقیقا چجوری؟

پس از حذف کردن کلیه پارتیشنها ؛ از طریق Disk management ویندوز (یا هر برنامه دیگر) طبق عکس زیر میتونید از MBR به GPT کانورت کنید و یا بلعکس .

ali_phd71
24-04-2014, 22:10
با سلام خدمت تمامی دوستان
سیستم جدید گرفتم هاردش seagate 2tb barracuda ST2000DM001 جایی که کیس رو بستن اومده هارد رو پارتیشن بندی کرده 6 تا درایو.
ولی زیاده فک نکنم جالب باشه بنظرتون اینجوری باشه بهتره:
درایو ویندوز 200 یا 150 گیگ
دو تا درایو 800 گیگی
باقی هم یه درایو بذارم برای موقعی که بخوام یه ویندوز دیگه کنارش نصب کنم
این گزینه اخر و رو نمیدونم بذارم یا نذارم اصلا لازمم میشه یا نه
بنظرتون چطور پارتیشن بندی کنم بهتره؟
با خود ویندوز خوبه یا نه از نرم افزار paragon استفاده کنم؟
با تشکر فراوان

ata.royalfalcon
25-04-2014, 00:10
با سلام خدمت تمامی دوستان
سیستم جدید گرفتم هاردش seagate 2tb barracuda ST2000DM001 جایی که کیس رو بستن اومده هارد رو پارتیشن بندی کرده 6 تا درایو.
ولی زیاده فک نکنم جالب باشه بنظرتون اینجوری باشه بهتره:
درایو ویندوز 200 یا 150 گیگ
دو تا درایو 800 گیگی
بنظرتون چطور پارتیشن بندی کنم بهتره؟
با تشکر فراوان

سلام .

تعداد پارتیشنها و حجم هر پارتیشن کاملاً بستگی به نیاز و سلیقه های خودتان دارد . اگر واقعاً به همراه ویندوز (و یا هر سیستم عامل دیگری که استفاده میکنید) تعداد زیادی نرم افزار ، بازی و ... نصب میکنید در نظر گرفتن 150 الی 200 گیگابایت برای درایو C منطقی هست . توصیه میکنم این درایو اختصاصاً برای دیتاهای مرتبط با ویندوز و نرم افزارهای نصب شده باشد . بعبارت دیگر ؛ فیلمها ، آهنگها و موارد مشابه در پارتیشن دیگر ذخیره کنید تا در زمان نصب مجدد ویندوز مشکلی نداشته باشید ، در اینصورت اگر حجم زیادی بلا استفاده باقی میماند پس حجم کمتری برای درایو ویندوز در نظر بگیرید .

مسئله کاملاً واضح هست . اگر میخواهید سیستم عامل اضافی نصب کنید پس باید یک پارتیشن خالی برای آنهم در نظر بگیرید . اگر نه پس این فضای خالی را به یکی از دو پارتیشن 800GB اضافه کنید .

فرقی نمیکند از چه برنامه ای استفاده کنید . علاوه بر موردی که نام بردید میتونید از Acronis Disk Director Home و یا EaseUS Partition Master هم استفاده کنید . در مرحله نصب ویندوز هم میتونید هارد دیسک را پارتیشن بندی کنید . دقت کنید که اگر هارد دیسک بصورت MBR باشد نهایت 4 پارتیشن Primary میتونید بسازید که در اینصورت پس از اتمام نصب ویندوز میتونید با استفاده از برنامه های معرفی شده میتونید الباقی فضا را بصورت logical پارتیشن بندی کنید .

ali_phd71
25-04-2014, 00:45
سلام .
دقت کنید که اگر هارد دیسک بصورت MBR باشد نهایت 4 پارتیشن Primary میتونید بسازید که در اینصورت پس از اتمام نصب ویندوز میتونید با استفاده از برنامه های معرفی شده میتونید الباقی فضا را بصورت logical پارتیشن بندی کنید .
با تشکر فراوان
من پست های بالاتر رو خوندم و تا حدی متوجه شدم
ولی تفاوت Primary و logical چیه؟

vissoto
25-04-2014, 08:19
با تشکر فراوان
من پست های بالاتر رو خوندم و تا حدی متوجه شدم
ولی تفاوت Primary و logical چیه؟
سلام

هیچ فرقی ندارند و فقط بهتر است از پارتیشن های primary استفاده شود و در صورت نیاز به تعداد بالای پارتیشن(بیشتر از 4 در mbr) ان هنگام پارتیشن logical بسازید.

هنگام نصب ویندوز اگر درایو نصب primary نباشد ؛ انگاه ویندوز برخی از فایلهای مهم خود را در درایو دیگر ایجاد می کند. مثلا در درایویی که داده های شما در ان است. در این هنگام دیگر نمی توانید پارتیشن داده های خود راdelete یا فرمت نمایید.letter ان هم غیر قابل تغییر می شود.