مشاهده نسخه کامل
: کدام نسخه لینوکس
farzadepak
01-04-2014, 10:48
سلام.من برای اولین بار میخواستم از لینوکس استفاده کنم.برای یه مبتدی شما چه نسخه ای پیشنهاد میکننین و دلیل پیشنهادتون رو هم بگید لطفا
سلام.من برای اولین بار میخواستم از لینوکس استفاده کنم.برای یه مبتدی شما چه نسخه ای پیشنهاد میکننین و دلیل پیشنهادتون رو هم بگید لطفا
درود،
اگه برای اولین بار میخواین به لینوکس مهاجرت کنید پیشنهاد بنده Linux Mint هست، دلیلم برای اینکار اینه که تمرکز مینت بر روی کاربری راحت و یک سیستم عامل روان هست و بعلاوه نصب خیلی راحت این توزیع لینوکس برای افراد تازه کار با لینوکس پیشنهاد میشه
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
نسخه اوبونتو هم نسخه خوبیه راحتی و کاربر پسند بودن + زیبایی رو داره
در ضمن شما خوب بود دلیل مهاجرتتون به لینوکس رو ذکر میکردید تا بشه بهتر راهنماییتون کرد
farzadepak
01-04-2014, 19:00
نسخه اوبونتو هم نسخه خوبیه راحتی و کاربر پسند بودن + زیبایی رو داره
در ضمن شما خوب بود دلیل مهاجرتتون به لینوکس رو ذکر میکردید تا بشه بهتر راهنماییتون کرد
من چون رشته ام آی تی هست میخواستم برای کارهای شبکه یادش بگیرم
خب اگه قراره حرفه ای یاد بگیرین همون اول رو یه نسخه حرفه ای کار کنین بهتره
در مجموع توزیع رد هت برای شبکه بهترینه ولی گرونه و توزیع centos که برگرفته شده از همین توزیع است و تمامی ویژگی های اون رو داره مناسب تره
تقریبا میشه گفت بیشتر سرور هیا حال حاضر به این توزیع منتقل شدن و دو دلیل مهم داره :
۱ - پایداری بسیار زیاد و نسخه ی enterprise که پشتیبانی طولانی مدت داره
۲ - به ارث بردن تمامی خصوصیات رد هت redhat ( امنیت , پایداری , پشتیبانی و .... )
و رایگان بودنش
توزیع دبین هم به دلیل پایداری بسیار بالا , امنیت خوبش , لیست مخازن بسیار زیادش و تنوع , پشتیبانی دراز مدت و داشتن کتاب خانه ی قدرتمند دبین و نصب نرم افزاری ویژه و مخصوص خیلی طرفدرا داره و خوبه
توزیع اوبونتو سررو هم این روز ها خیلی طرفدار داره و ویژگی های دبین رو به ارث برده و چیزی داره که برای شروع کار بسیار مفیده و اون پشتیباین و منابع بسیار زیاده
البته برای استفاده از اوبونتو سررو بهتره از توزیع های LTS استفاده کنین , مثلا نسخه ی 12.04
البته توزیع های زیادی در این مورد وجود داره ولی از این توزیع ها در رابطه با شبکه استفاده ی بیشتری میشه
توزیع فدورا هم توسط رد هت پشتیبانی میشه مناسب هستش
و در آخر اینکه به نظر من دبین برای شما مناسب تره
farzadepak
01-04-2014, 19:47
خب اگه قراره حرفه ای یاد بگیرین همون اول رو یه نسخه حرفه ای کار کنین بهتره
در مجموع توزیع رد هت برای شبکه بهترینه ولی گرونه و توزیع centos که برگرفته شده از همین توزیع است و تمامی ویژگی های اون رو داره مناسب تره
تقریبا میشه گفت بیشتر سرور هیا حال حاضر به این توزیع منتقل شدن و دو دلیل مهم داره :
۱ - پایداری بسیار زیاد و نسخه ی enterprise که پشتیبانی طولانی مدت داره
۲ - به ارث بردن تمامی خصوصیات رد هت redhat ( امنیت , پایداری , پشتیبانی و .... )
و رایگان بودنش
توزیع دبین هم به دلیل پایداری بسیار بالا , امنیت خوبش , لیست مخازن بسیار زیادش و تنوع , پشتیبانی دراز مدت و داشتن کتاب خانه ی قدرتمند دبین و نصب نرم افزاری ویژه و مخصوص خیلی طرفدرا داره و خوبه
توزیع اوبونتو سررو هم این روز ها خیلی طرفدار داره و ویژگی های دبین رو به ارث برده و چیزی داره که برای شروع کار بسیار مفیده و اون پشتیباین و منابع بسیار زیاده
البته برای استفاده از اوبونتو سررو بهتره از توزیع های LTS استفاده کنین , مثلا نسخه ی 12.04
البته توزیع های زیادی در این مورد وجود داره ولی از این توزیع ها در رابطه با شبکه استفاده ی بیشتری میشه
توزیع فدورا هم توسط رد هت پشتیبانی میشه مناسب هستش
و در آخر اینکه به نظر من دبین برای شما مناسب تره
نظرتون راجع به kali چیه؟
توزیع معروفی نیست و من اسمشو ندیدم تا حالا ولی به طور کلی
1- Debian
2-red hat
3-centos
4-Fedora
5-ubuntu
این ها محبوب ترین توزیع های لینوکس هستند که روی سرور ها هم هستند و امنیت و پایداری زیادی دارن(البته شماره گذاری من به خاطر محبوبیت نبوده نظر شخصیمه)
نظرتون راجع به kali چیه؟
کالی توزیعی مبتنی بر دبیان هست که برای تستهای امنیتی ، ه ک و کشف اسیب پذیریها استفاده میشه بیشتر به درد هکرها و مدیران شبکه میخوره
به سایت distrowatch.com ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) مراجعه کنید لیست کامل تمام نسخه ها و مشخصاتشون قابل دسترسی هست
roya.rashidi
05-07-2014, 21:20
اصلاح شد •
اگه تمرکز شما روی شبکه هست که من توزیعی جز kali بهتون توصیه نمیکنم چون هر ابزاری که نیاز داری بصورت پیشفرض توش تعبیه شده ولی اگه توزیع دیگهای بخوای نصب کنی باید یکبهیک ابزارهارو نصب کنی که کار معقولی به نظر نمیآد ولی غالبا برای خود سرورها از توزیعهای Debian و CentOS استفاده میشه. من خودم توزیع دبیان رو بیشتر دوست دارم و روی سرورهایی هم که دارم از این سیستم عامل استفاده میکنم ولی این تا حدی سلیقهایه. توی ایران بیشتر از CentOS برای سرورها استفاده میشه (غالبا وبسرور) اما من با centos احساس راحتی نمیکنم و بعد از اینهمه مدت کار کردن با دبیان وقتی وارد شل میشم ناخودآگاه دستورهای اختصاصی دبیان توسط انگشتهام تایپ میشه و این عادت باعث شده اگه سروری سیستم عاملی غیر دبیان داشته باشه، تا حد امکان سعی کنم به دبیان مهاجرتش بدم ;-)
در رده سازمانی هم ۲ توزیع RHEL و Suse پیشتازند و اینجوری که بوش میآد قراره بزودی RHEL با CentOS ادغام بشه که فکر میکنم اگه شما بفکر توزیع سازمانی باشی، بهتره از همین الآن گوشه چشمی به centos داشته باشی چون احتمالا بعد از این ادغام همای سعادت رو شونههاش میشینه و توی سازمانها ازش استقبال بیشتری میشه.
ولی اگه تمرکزت بصورت کلی روی سرورهاست که من همون توزیعهای CentOS و Debian رو پیشنهاد میکنم.
جمعبندی:
اگر تمرکزت روی شبکه و امنیت شبکهست، CentOS و Debian
اگر روی یادگیری لینوکس و در دسترس بودن مطالب و آموزش و ... Ubuntu و Mint
اگر روی کارهای سازمانی و توزیعی که توی شرکتها استفاده میشه RHEL و Suse
اگه یه توزیع خوب میخوای که همه کارهاتو انجام بدی و همیشه آخرین نسخه هر نرمافزاری رو بتونی با یک کلیک توش نصب کنی، OpenSuse و Ubuntu بهترین گزینههان.
و در نهایت اگر میخوای با لینوکس کار کنی و در زمینههای مختلف یادش بگیری و در آینده بعنوان فرصت شغلی روش سرمایهگذاری کنی، توصیه میکنم یه مدت کوتاه با یکی از هرکدوم این توزیعها که دوست داشتی کار کن و بعدش سعی کن centos یا debian (توصیه من در حال حاضر دبیانه) رو بدون رابط گرافیکی کار کنی چون توی شرکتی که شما بخوای مدیریت سرور رو در اختیار بگیری و کارهای شبکه و امنیتی رو انجام بد نمیآن از شما بپرسن ایا بلدی از software center اوبونتو نرمافزاری رو با ۲ کلیک نصب کنی؟ بلکه از شما میخوان که وارد شل (محیط خط فرمان) بشی و بجای محیط گرافیکی توسط CLI که مخفف Command Line Interface (در مقابل GUI که معادل Graphical User Interface هست) کارهای شبکه رو انجام بدی.
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.