ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : درمان بیماری ها



BLAK LORD
23-03-2014, 21:12
علل آبسه دندان و راه درمان آن


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])



آبسه دندانی می تواند بی نهایت دردناک باشد

آبسه چیست؟
حفره پرچرکی است که در داخل یا اطراف ریشه دندان تشکیل می شود. آبسه معمولا بدنبال پوسیدگی دندان ایجاد می شود که بتدریج مینا و عاج را تخریب کرده و به میکروب ها اجازه تهاجم به مغز دندان (پالپ) را می دهد و گاها ممکن است آبسه دندان تشکیل شود.



انواعی از آبسه هم به علت مشکلات پریودنتال (بافت نگهدارنده دندان) ایجاد می شوند.به آنها ابسه پریودنتال گفته می شود.
آبسه دندانی می تواند بی نهایت دردناک باشد و ممکن است سبب سست شدن دندان در حفره دندانی شود.



علائم آبسه دندان چیست؟
علائم اصلی آبسه دندان بتدریج ظاهر شده و ممکن است شامل موارد زیر باشد :
1) درد شدید در لمس دندان مبتلا و حین گاز زدن و جویدن
2) سست شدن دندان مبتلا
3) تورم حساس و قرمز رنگ لثه روی ریشه دندان
4) آزاد شدن چرک به داخل دندان

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])


آبسه دندان,ابسه دندان

اگر آبسه دندان بترکد چرک به داخل دهان آزاد شده و درد را کاهش می دهد



عدم درمان آبسه چه مشکلاتی را به همراه دارد؟
اگر آبسه درمان نشود، ممکن است عفونت از دندان به سطح لثه کانال زده و یک تورم دردناک که آبسه دندان نامیده می شود، شکل بگیرد. اگر آبسه دندان بترکد چرک به داخل دهان آزاد شده و درد را کاهش می دهد. اگر عفونت گسترش یابد ممکن است صورت متورم و دردناک شود و گاها تب نیز ایجاد شود. اگر به ابسه دندان مشکوک شدید بایستی هر چه سریع تر با دندانپزشک خود مشورت کنید.


اقدامات درمانی برای آّبسه دندان چیست؟
اگر تا مراجعه به دندانپزشک تاخیر وجود دارد مصرف مسکن ها از قبیل استامینوفن، ایبوپروفن ممکن است کمک کننده باشد. شستشوی دهان با آب نمک ولرم نیز به تسکین درد و ترکیدن ابسه دندان کمک می کند. اگر آبسه دندان بترکد بایستی برای خارج کردن چرک، دهان را با آب نمک ولرم زیاد بشویید.

منبع:persiandentist.ir


BLAK LORD
23-03-2014, 21:14
با گرفتگی گوش به هنگام مسافرت با هواپیما چه کنیم؟


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])


فشار هوا, درمان گرفتگی گوش, کیپ شدن گوش ها

آیا تاکنون فکر کرده‌اید که چرا وقتی سوار هواپیما هستید گوش شما کیپ می‌شود و اگر بینی خود را گرفته، دهانتان را بسته و زور بزنید صدایی شبیه به تق را در گوش خود می‌شنوید و گوشتان باز می‌شود؟



آیا تجربه کرده‌اید که اگر با این روش گوش شما باز نشود چه گوش دردی در انتظار شما خواهد بود؟ آیـا تـاکنون فـکر کرده‌اید که چرا وقتی هواپیما ارتفاع کم می‌کند بچه‌ها بی‌قرار می‌شوند و گریه می‌کنند. مشکل گوش شایع‌ترین شکایت پزشکی مسافران هواپیماست. این ناراحتی‌ها معمولاً ساده و جزئی است و موقتاً با گرفتگی و درد همراه است.



گوش از سه قسمت تشکیل شده است که عبارتند از:
گوش بیرونی: لاله گوش و کانال گوش مجموعاً گوش بیرونی را تشکیل می‌دهند. کانال گوش بن بستی است که به پرده گوش ختم می‌شود.


گوش میانی: پرده گوش و استخوانچه‌های گوش به علاوه فضای پشت پرده‌گوش، گوش میانی را تشکیل می‌دهند. این قسمت از گوش نسبت به تغییرات زیاد فشار محیط می‌تواند آسیب‌پذیر باشد.


گوش داخلی: منطقه‌ای است که سلول‌های عصبی شنوایی و تعادلی را در خود جای داده است.


گوش و فشار هوا
گوش میانی، عامل مشکلات گوش، حین سفر است. گوش میانی به شکل حفره‌ای در داخل استخوان گیجگاهی است که نسبت به تغییرات فشار محیط حساس و آسیب‌پذیر است.



گوش میانی از طریق لوله‌ای به نام شیپور استاش به حلق راه پیدا می‌کند. لوله استاش که حالت ارتجاعی دارد در حالت معمول جداره‌هایش روی یکدیگر خوابیده است. هنگامی که فشار داخل حلق زیاد شود مثل هنگام بلع یا زور زدن، این فشار جدار لوله استاش را از همدیگر باز کرده و هوا به گوش میانی می‌رسد. لازم است بدانید که بهترین حالت پرده گوش وقتی است که فشار دو طرف پرده گوش با یکدیگر (یعنی با فشار محیط اطراف) برابر باشند.



هر چه از سطح زمین بالاتر برویم فشار هوا کمتر می‌شود. پس به هنگام صعود هواپیما فشار محیط کمتر از فشار گوش میانی می‌شود که در افراد سالم افزایش فشار گوش میانی از طریق شیپور استاش مستهلک می‌شود تا فشار دو طرف پرده گوش برابر شود. به هنگام نزول هواپیما، موارد ذکر شده برعکس می‌شود؛



یعنی فشار محیط به‌تدریج افزایش می‌یابد و در نتیجه فشار گوش میانی کمتر از فشار محیط می‌شود که برای جبران، باید شیپور استاش باز شده و از طریق حلق به پشت پرده گوش هوا رسانده و فشار دو طرف پرده را یکسان کند.



سرماخوردگی شایع‌ترین علت مسدود شدن شیپور استاش است. عفونت سینوس‌ها و آلرژی بینی نیز جزو علل شایع انسداد استاش هستند. به عبارت ساده‌تر می‌توان گفت که گرفتگی بینی باعث گرفتگی گوش هم می‌شود. به‌دلیل اینکه لوله استاش کودکان باریک‌تر از بزرگسالان است انسداد شیپور استاش بیشتر نزد کودکان دیده می‌شود.



به هنگام مسافرت هوایی گاهی اوقات فشار محیط شدیداً تغییر پیدا می‌کند. برای اینکه راحت‌تر باشیم باید شیپور استاش این قابلیت را داشته باشد که مکرراً باز شده و فشار هوای پشت پرده گوش را با فشار محیط یکسان کند. این امر به‌ویژه هنگامی صدق می‌کند که هواپیما در حال فرود آمدن است.



در واقع هر موقعیتی که در آن ارتفاع یا فشار هوا سریعاً تغییر کند برای گوش مشکل ساز خواهد بود. شما ممکن است این حالت را به هنگام سوار شدن بر آسانسور یا شیرجه زدن به قسمت‌های عمیق استخر تجربه کرده باشید. خلبانان و غواصان برای فائق آمدن بر مشکلات فوق آموزش می‌بینند. شما نیز می‌توانید از آن آگاهی داشته باشید.



فشار هوا, درمان گرفتگی گوش, کیپ شدن گوش ها

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])


چگونه کیپی گوش خود را برطرف کنیم؟
به هنگام بلع، عضله‌ای فعال می‌شود که این عضله شیپور استاش را نیز باز می‌کند. وقتی شما آدامس می‌جوید یا آب نباتی می‌مکید، ناخودآگاه تولید بزاق شما و در نتیجه دفعات بلع شما بیشتر می‌شود و این امر به‌ویژه به هنگام بلند شدن و کم‌کردن ارتفاع هواپیما برای گوش‌ها مفید است. خمیازه از آدامس جویدن هم بهتر است. در طول کم کردن ارتفاع و نشستن هواپیما سعی کنید نخوابید زیرا فردی که خوابیده است آب دهانش را قورت نمی‌دهد.



اگر بلع کردن و خمیازه کشیدن، کیپی گوش شما را برطرف نکرد اقدامات زیر را انجام دهید:
مرحله اول: سوراخ‌های بینی خود را با دستتان بسته نگه دارید.
مرحله دوم: با دهانتان دم عمیقی انجام داده و هوا را در سینه خود حبس کنید.
مرحله سوم: دهان خود را ببندید و با استفاده از عضلات دهان خود سعی کنید هوا را از بینی خارج کنید، به‌طوری‌که با مقاومت انگشت شست و اشاره خود روبه‌رو شوید.
وقتی که صدای تق بلندی را بشنوید نشان دهنده این است که عمل شما موفقیت‌آمیز بوده است. ممکن است به هنگام نزول هواپیما لازم باشد این عمل را چندین بار تکرار کنید.
روشن است که نوزادان و کودکان کم سن و سال قادر نیستند به روش فوق گوش خودشان را باز کنند اما اگر آنها مشغول مکیدن سرشیشه یا پستانک باشند همان نتیجه حاصل خواهد شد. لذا به هنگام نزول هواپیما کودک خود را بیدار نگهدارید و سعی کنید با خوراندن شیر یا غذا از بروز مشکلات گوش وی جلوگیری کنید.



هشدارهایی که باید جدی بگیرید
به هنگام زور زدن و وارد آوردن فشار به گوش توجه داشته باشید که فشار بیش از حد می‌تواند باعث بروز مشکلاتی جدی برای گوش شود.
اگر دچار سرماخوردگی، عفونت سینوس‌ها یا حساسیت بینی هستید بهتر است که مسافرت هوایی خود را تا برطرف شدن موارد فوق به تعویق بیندازید.
اگر شما اخیراً تحت عمل جراحی گوش قرار گرفته‌اید از جراح خودتان در مورد اینکه نخستین زمانی که می‌توانید مسافرت هوایی داشته باشید سؤال کنید.



توصیه هایی برای مبتلایان به حساسیت بینی
بسیاری از مسافران هوایی با تجربه قبل از اینکه هواپیما ارتفاعش را کم کند از قرص‌ها و اسپری‌های بینی استفاده می‌کنند. این کار باعث می‌شود که مخاط داخل بینی آنها جمع و کوچک‌تر شده و شیپور استاش آنها راحت‌تر باز شود. مبتلایان به حساسیت بینی باید قبل از پرواز، داروهای ضد‌آلرژی خود را مصرف کنند.


مبتلایان به بیماری‌های قلبی، افزایش فشار خون، بیماری‌های تیروئید، افراد مضطرب و عصبی و خانم‌های باردار باید از مصرف خودسرانه اسپری و قرص‌های ضد‌احتقان اجتناب کنند.
اگر کیپ بودن گوش شما برطرف نشد حتی پس از فرود نیز شما می‌توانید زور زدن را به دفعات تکرار کنید. استفاده کوتاه مدت از ضد‌احتقان‌ها مثل قطره نفازولین بینی نیز ممکن است کمک‌کننده باشد اما توجه داشته باشید که استفاده طولانی مدت از ضد‌احتقان‌ها مضر است و منجر به احتقان و گرفتگی بینی می‌شود. چنانچه باز هم مشکل شما برطرف نشد لازم است به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.
منبع:salamatnews.com


BLAK LORD
23-03-2014, 21:20
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])توصیه های سفرهای نوروزی

تکاپوی روزهای آخر سال نوید تغییر و نو شدن می‌دهد. همه در حال خرید هستند و تدارک برای روز‌های تعطیل. عده‌ای در خانه می‌مانند و به دید و بازدید و بجا آوردن سنت‌های قدیمی می‌پردازند و عده‌ای دیگر هم ترجیح می‌دهند راه سفر پیش گیرند و به نقطه‌ای نزدیک یا دور دست بروند، اما سفرهای نوروزی به برنامه‌ریزی نیاز دارد. مسافران دور از شهر هستند و امکانات نیز کمتر است و اگر حادثه یا بیماری رخ دهد، بسختی می‌توانند خود را به یک مرکز درمانی برسانند. بنابراین باید مجهز و آگاه‌تر از همیشه سفر نوروزی خود را آغاز کنند تا بتوانند نهایت لذت را از آن ببرند.



چه خطراتی در سفرهای نوروزی مسافران را تهدید می‌کند؟
خطری که مسافران را در سفرهای نوروزی تهدید می‌کند یکی در طول سفر و دیگری وقتی است که افراد در مکانی مستقر می‌شوند، بخصوص در مواردی که مسافران از شهر دور هستند و به امکانات رفاهی دسترسی ندارند. این موضوع وقتی مشکل‌تر می‌شود که کودک یا فرد بیمار و میانسالی هم همراه خانواده است.



بعضی از خانواده‌ها چادر تهیه می‌کنند و در یک نقطه دور از شهر شب را سپری می‌کنند. چادر مکان امنی نیست و ممکن است حیوانات ریز یا جانوری در اطراف آن وجود داشته باشد. به علاوه مسافران به آب شرب دسترسی ندارند و از نظر بهداشت هم در تنگنا قرار می‌گیرند یا احتمال دارد با کاهش ناگهانی دما روبه‌رو شوند. تحمل این شرایط برای جوانان شاید امکان‌پذیر باشد، ولی کودکان، شیرخواران و افراد میانسال و بیمار ممکن است نتوانند شرایط را تحمل کنند. این نحوه مسافرت مشکلات خاصی به همراه دارد.



چه نوع مشکلاتی؟
افراد بیمار یا سالمند نمی‌توانند در چنین مکانی استراحت کنند یا به‌موقع غذا بخورند. دارو برای آنها باید به اندازه کافی برداشته شود. مصرف دارو برای بعضی از بیماران ضروری است و اگر در دسترس نباشد، سلامتشان به مخاطره می‌افتد. بیماران قلبی، ریوی و دیابتی نباید زیاد از شهر دور بمانند. بیماران مبتلا به دیابت باید دقت کنند در طول سفر نوروزی مانند روز‌های معمولی به‌موقع داروی خود را مصرف کرده و انسولین‌شان را تزریق کنند. همراه داشتن وعده‌های غذا در طول سفر نوروزی و اجتناب از پرخوری ضروری است. جوان‌تر‌ها باید از افراد در معرض خطر محافظت کنند و همه شرایط را بسنجند.



سفرهای جاده‌ای اگر با آگاهی انجام نشود می‌تواند برای مسافران مشکل بیافریند. بسیاری از مردم به امید این که در طول راه می‌توانند آب و غذای کافی خریداری کنند از همراه داشتن غذا اجتناب می‌کنند، اما غذای بین راهی که از رستوران‌ها یا فروشنده‌های دوره گرد تهیه می‌شود، ممکن است بهداشتی نباشد و باعث بیماری شود.



چه بیماری‌هایی در طول سفرهای نوروزی شایع‌تر است؟
بیماری‌های مربوط به سفرهای نوروزی عموما از نوع گوارشی هستند و در اثر ورود یک عامل میکروبی به دستگاه گوارش ایجاد می‌شود. اسهال و استفراغ مهم‌ترین بیماری‌های بین راهی است. این بیماری اغلب موقتی است و با کمی رعایت برطرف می‌شود.



خوردن برنج ساده همراه با ماست به بهبود کمک می‌کند، ولی همیشه چنین نیست و احتمال بروز بیماری عفونی جدی هم وجود دارد. اسهال و استفراغ غیرعادی یا خونی توام با تب یا اسهال و استفراغی که ادامه ‌یابد و قطع نمی‌شود، حتما نیاز به معاینه پزشک دارد. در اسهال و استفراغ شدید به‌سرعت آب بدن کاهش پیدا کرده و بیمار دچار کم آبی می‌شود. کم آبی بدن خطرناک است و هر چه سریع‌تر آب بدن با تزریق سرم باید جایگزین شود.


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])


ترافیک,شلوغ بودن جاده

ترافیک در طول مسافرت های نوروزی و شلوغ بودن جاده ها

چه غذاهایی را برای سفرهای نوروزی توصیه می‌کنید؟
غذاهای سرخ شده و سنگین، مواد گوشتی، ماهی و تخم‌مرغ به هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود. غذاها باید جامد بوده و بهتر است در خانه تهیه شوند. متاسفانه بسیاری از ایرانی‌ها هنگام سفر مقدار زیادی تنقلات مانند شیرینی، آجیل، چیپس و پفک خریداری کرده و در طول سفر میل می‌کنند. این کار پرخوری محسوب می‌شود و باعث دل درد و دل‌پیچه خواهد شد.



لبنیات، میوه و سبزیجات تازه که در خانه بخوبی شسته شده‌اند مواد خوراکی خوبی هستند. آب مصرفی را هم باید از خانه تهیه کرد یا از آب‌های بسته‌بندی شده و پلمب‌شده استفاده شود. خوردن آب چشمه یا رودخانه در طول سفرهای نوروزی بسیار خطرناک است. اگر می‌خواهیم به رستورانی برویم، رستوران شناخته‌شده‌ای را انتخاب کنیم که از نظر بهداشتی مورد قبول است. از خوردن فست فود‌ها به دلیل این که آسان تهیه می‌شود نیز خودداری کنید.



همراه داشتن آب و صابون از ضروریات مهم سفرهای نورزی است. سرویس‌های بهداشتی بین راهی منبع آلودگی است. برای استفاده از آن می‌توانیم دستکش‌های یکبار مصرف همراه داشته باشیم و صابونی که با خود می‌بریم حتما باید مایع باشد، زیرا صابون‌های جامد آلودگی را روی سطح خود نگه می‌دارند.



چه توصیه‌ای به رانندگان در طول سفرهای نوروزی دارید؟
رانندگی در طول سفر کار دشواری است. رانندگان هر یک تا دو ساعت باید از ماشین پیاده‌شده و کمی قدم بزنند و چای بنوشند تا احساس خواب آلودگی از بین برود. اگر حادثه‌ای رخ داد، خونسردی خود را حفظ کرده و دیگران را هم به آرامش دعوت کنند. استراحت چه در طول سفر و چه وقتی به مقصد می‌رسیم بسیار مهم است زیرا خستگی باعث بی‌حوصلگی و کسالت و پرخاشگری می‌شود.



هواپیما,عوارض سفر هوایی

موضوع مهم در سفرهای هوایی، ساکن بودن مسافر به مدت طولانی است


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])


افرادی که با هواپیما سفر می‌کنند چه نکاتی را باید رعایت کنند؟
غذاهای هواپیما بهداشتی است و مشکلی ایجاد نمی‌کند. موضوع مهم در سفرهای هوایی، ساکن بودن مسافر به مدت طولانی است. وقتی پا‌ها به مدت طولانی بی‌حرکت می‌مانند، احتمال ترومبوز یا لخته‌شدن خون در عروق پا وجود دارد. این اختلال در عروق بسیار خطرناک است و اگر لخته جدا شود و به داخل خون راه پیدا کند، احتمال مرگ وجود دارد. بنابراین بعد از بلندشدن هواپیما وباز کردن کمربندها بهتر است مسافران هر ساعت حدود پنج تا ده دقیقه قدم بزنند.



بیمارانی که دچار انفارکتوس قلبی شده‌اند، بیماران قلبی وریوی پیشرفته، سکته مغزی، بیمارانی که دچار مشکلات انعقادی هستند و باید دارو مصرف کنند. کسانی که دچار خونریزی معده شده‌اند و به طور کلی همه بیمارانی که هر لحظه ممکن است نیاز به مراقبت‌های پزشکی تخصصی داشته باشند به‌هیچ‌وجه نباید به سفر بروند. زیرا هم جان خود را به خطر می‌اندازند و هم سفر دیگران را به هم می‌زنند. همچنین بردن نوزادان به سفر صحیح نیست، مگر این که همه شرایط بخوبی سنجیده شود.
منبع:jamejamonline.ir ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

BLAK LORD
23-03-2014, 21:21
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])چه موقع باید از سرگیجه نگران شد؟
سرگیجه یکی از ناراحتی‌های نسبتا رایج است که گاه در شرایطی خاصی مانند خستگی شدید بروز می کند. با تاری دید و بیحالی همراه است، غالبا به خاطر افت فشار ایجاد می‌شود و معمولا پس از چند دقیقه نیز برطرف می شود. اما گاه ممکن است نشانه‌ای هشداردهنده از مشکلی جدی باشد.
کشیده شدن پاها روی زمین،‌ چرخیدن اطراف دور سر،‌ کاهش حواس،‌ تاری دید،‌ تهوع و استفراغ علائم سرگیجه هستند که به دلیل اختلال تعادل ایجاد می شوند و برای فرد مبتلا شرایط سختی را به وجود می آورند.


مغز از طریق مخچه تعادل بدن را برقرار کرده، با شرایط محیط هماهنگ می سازد و حرکات را تنظیم می کند. البته مخچه به تنهایی مسئول این عملکرد مهم نیست و اعضای دیگر نیز کمک می کنند. گوش داخلی را در واقع باید مرکز تعادل دانست. در سیستم دهلیزی ( بخشی در گوش)، کریستال هایی که از کانال های نیمه دورانی به شکل مایع عبور می کنند،‌ اعصاب دهلیزی را تحریک می کنند تا اطلاعات مستقیما به مغز فرستاده شود و در نتیجه با حرکات بدن در محیط هماهنگ شود. بینایی نیز در این باره نقش مهمی دارد. کره چشم تصاویر بسیار شفافی از محیط پیرامون را به مخچه می فرستد.
ماهیچه ها و گیرنده های واقع در کف پا موقعیت بدن و حرکات بدن را بدون ارسال پیام به حس بینایی مشخص می کنند.


علل سرگیجه چیست؟
در اغلب موارد سرگیجه به عدم عملکرد پیام های اطلاعاتی مربوط شده و مشکل جدی نیست. اما ممکن است نتیجه مشکل حرکتی، بینایی یا گوش داخلی باشد.
- سیستم دهلیزی در نزدیک دستگاه شنوایی قرار دارد. مشکل شنوایی، اوتیت و مانعی در گوش می تواند سیستم دهلیزی دچار اختلال کرده و سرگیجه به وجود آید.


- در موارد دیگر سرگیجه، کریستال های سیستم دهلیزی که اطلاعات مربوط به حرکات و جایگاه بدن را به مغز می فرستند، به سمت سیستم شنوایی تغییر مسیر می دهند و در نتیجه مغز اطلاعات نادرستی از موقعیت بدن دریافت می کند که باعث عدم تعادل و سرگیجه می شود.


- التهاب اعصاب سیستم دهلیزی نیز عامل دیگری در سرگیجه است. این مشکل عموما در پی عفونت ویروسی بروز می کند و با حالت تهوع و استفراغ همراه سرگیجه های شدید همراه است. این نوع سرگیجه موقتی است و بیشتر از 15 روز طول نمی کشد.


- بعضی افراد مبتلا به بیماری منیر (Ménière) هستند. این بیماری در خانم ها بیشتر از آقایان و در سن 40 تا 60 سال بروز می کند و با سرگیجه های شدیدی همراه است. علائمی مانند کاهش شنوایی، سردرد و احساس کیپ شدن گوش قبل از بیماری فرد را آزار می دهد. برای درمان و پیشگیری این بیماری که ممکن است فرد را از فعالیت های روزمره باز دارد، بهتر است آزمایشات خاص پزشکی توسط متخصص انجام شود.



چه موقع باید از سرگیجه نگران شد؟
به طور کلی سرگیجه ها به خاطر مشکل وخیم جسمانی نیستند اما باید مراقب بود و علت را تشخیص داد زیرا در بعضی موارد نشانه ای از بیماری جدی مانند مشکلات عروق مغزی،‌ تومور مغزی، ‌صرع یا اسکلروز (‌تصلب شریان) هستند.
سیستم دهلیزی و ماهیچه ها در سالمندان پیر می شوند. بینایی کاهش می یابد و حتی در صورت پیشرفت بیماری دیابت و فشار خون از بین می رود. سرگیجه در این افراد باید مورد توجه باشد زیرا ممکن است عارضه جانبی بیماری قلبی عروقی یا مشکلات جریان خون مانند پرفشاری خون باشد. سرگیجه با افتادن همراه است که البته بی خطر نیست که اغلب باعث شکستگی های شدید و آسیب های جدی می شود.
منبع : qudsonline.ir
 ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

BLAK LORD
23-03-2014, 21:23
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])مراقبت از کلیه در طول سفرهای نوروزی

دکتر محمدرضا نوروزی ،اورولوژیست با بیان این که «رژیم های غذایی در طول سفرهای نوروزی می تواند تاثیرات عمده ای بر بیماری های کلیوی داشته باشند ».افزود:«بسیاری از بیماران کلیوی محدودیت هایی از نظر رژیم ها غذایی مثل کنترل مصرف نمک ،کنترل مصرف مایعات و الکترولیت ها را دارند،این محدودیت در رژیم های غذایی مخصوصا در ایام عید با افزایش مصرف آجیل های شور افزایش می یابد».



وی در رابطه با سلامت بیماران کلیوی و مراقبت از کلیه ها در ایام نوروز گفت:«افراد باید مراقب سلامت کلیه های خود باشند،با توجه به این که بسیاری از بیماری های کلیه در دسته بیماری های مزمن کلیه قرار می گیرند و معمولا بیمار آگاهی از بیماری خود دارد در نهایت لازم است با توجه به تعطیلات نوروز بیماران کلیوی قبل از آغاز سفرهای خود تدابیر لازم را برای مراقبت از کلیه و حفظ سلامت دستگاه ادراری تناسلی خود به کار بگیرند».



وی در ادامه گفت:«برخی از بیماری های کلیوی مانند نارسایی مزمن کلیه که به علت عدم کارکرد صحیح کلیه در رابطه با پالایش مواد زائد ازبدن ایجاد می شود که این موضوع گاه منجر به دیالیز می شود،در طول مسافرت های نوروزی ممکن است مخاطراتی برای بیمار به همراه داشته باشد».



این متخصص اورولوژیست گفت:« کلیه بیمارانی که تحت همودیالیز می باشند لازم است که همه تمهیدات لازم برای انجام دیالیز در مکانی که به سفر می روند را فراهم کنند ،مخصوصا در بیمارانی که در هفته دو یا سه بار دیالیز می شوند».



در بیمارانی که دچار نارسایی کلیه هستند ولی به مرحله دیالیز نرسیده ­اند ،مخاطرات طی سفر، مخصوصا رژیم های غذایی،تنظیم مایعات و الکترولیت­های بدن مخصوصا در مسافرت­هایی که به مناطق گرمسیر که امکان تبخیر و عرق کردن و از دست دادن مایعات بیشتر است ، در نهایت لازم است که قبل از سفر با پزشک معالج خود مشورت کنند و در طول سفر مراقبت از کلیه ها را در دستور کار قرار دهند».



نوروزی ، در رابطه با بیمارانی که سنگ کلیه دارند گفت:« بیمارانی که کلیه های سنگ ساز دارند باید توجهات لازم را قبل از سفر داشته باشند ،با توجه به این که درد ناشی از دفع سنگ ، یکی از بیشترین و بالاترین سطوح درد در بدن است به طوری که این درد را با درد زایمان مقایسه می کنند، در طی سفر که امکان حرکت سنگ های کوچکی که در بخشی از کلیه ساکن هستند بیشتر می شود و در نهایت امکان دفع سنگ هم افزایش می یابد ممکن است بیمار در طول سفر دچار دردهای کلیوی شود ،مخصوصا اگر با کاهش مصرف مایعات همراه باشد .»


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])


دفع سنگ کلیه, بیماری های کلیوی, آجیل های شور

بیمارانی که کلیه های سنگ ساز دارند باید توجهات لازم را قبل از سفر داشته باشند



وی در ادامه گفت: « بیمارانی که به صورت مکرر دفع سنگ کلیه دارند و کلیه آنها سابقه سنگ سازی دارد و یا تحت عمل جراحی سنگ کلیه قرار گرفته اند ، قبل از سفرهای نوروزی باید با پزشک معالج خود مشورت کنند ، در صورت نیاز افراد می توانند سونوگرافی انجام دهند تا مطمئن شوند در حال حاضر سنگ ندارند و یا این که سنگ در محلی است که برای آنها خطری در سفر ایجاد نمی کند».



دکتر در ادامه در رابطه با عفونت های ادراری تاکید کرد:«نکته شایان ذکر این است که بعضی افراد دچارعفونت های ادراری مداوم هستند که این افراد باید دقت وتوجه بیشتری را در حفظ سلامت خود کنند ،این بیماران به منظور جلوگیری ازعفونت باید میزان مصرف مایعات خود را افزایش دهند، این افراد معمولا باید در طول روز سه یا چهار لیتر مایعات مصرف کنند که در همین راستا باید دفع مایعات را هم داشته باشند».



وی تاکید کرد:«در طول سفر معمولا بیماران از مصرف مایعات پرهیز می کنند که در بیمارانی که عفونت های ادراری مزمن دارند این عفونت ها افزایش می یابد».
«علاوه براین در مناطق گرمسیر که تبخیر آب از بدن افزایش می یابد ،بروزعفونت افزایش می یابد».



دکتر نوروزی در رابطه با مصرف دارو در بیماران کلیوی چنین بیان کرد:« ممکن است برخی از بیماران مزمن کلیوی در طول سفر نیاز به داروهای خاص داشته باشند از جمله بیماران سرطانی دستگاه ادراری تناسلی. در برخی از سرطان ها از جمله سرطان پروستات مصرف نوعی از آمپول ماهیانه ضروری است ،بعضی از این آمپول ها که آمپول های ضد هورمون مردانه هستند ،در فضاهای سرد باید نگه داری شوند عدم مصرف این آمپول ها می تواند باعث عود و بازگشت دوباره بیماری بشود ،که افراد در طی سفر در ایام نوروز باید به این نکته توجه داشته باشند».



دکتر نوروزی ،اورولوژیست با بیان این که «رژیم های غذایی در طول سفرهای نوروزی می تواند تاثیرات عمده ای بر بیماری های کلیوی داشته باشند ».افزود:«بسیاری از بیماران کلیوی محدودیت هایی از نظر رژیم ها غذایی مثل کنترل مصرف نمک ،کنترل مصرف مایعات و الکترولیت ها را دارند،این محدودیت در رژیم های غذایی مخصوصا در ایام عید با افزایش مصرف آجیل های شوردافزایش می یابد».



وی در پایان گفت:«ایام نوروز گرچه ایام خوبی برای تعطیلات است اما برای بیماران دستگاه ادراری تناسلی توجه لازم در مراقبت از خود، برای پیشگیری از بروز اتفاقات ناگوار ضروری است و افراد همواره باید مراقبت از کلیه ها را فراموش نکنند. ».
منبع:salamatnews.com
 ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

BLAK LORD
23-03-2014, 21:26
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

طلاعاتی درمورد مواد مخدر تمجيزك و نورجيزك
تمجيزك ، نورجيزك - يكي از داروهاي ترك اعتياد كه امروزه در سطحي وسيع مورد استفاده مصرف‌كنندگان موادمخدر به منظور ترك اعتياد قرار گرفته و مي‌گيرد ، تمجزيك است.

اين دارو براي اولين بار توسط يك شركت داروسازي انگليسي به صورت آمپول و قرص به بازار داروهاي ترك اعتياد عرضه شد. ظاهراً اين دارو از تركيب مرفين صنعتي ، هيدروكلرايد و ديگر داروهاي شيميايي ساخته شده است.

نام تجاري اين دارو تمجزيك است و نام‌هاي عاميانه آن كه در بين مصرف‌كنندگان شايع است ، تيمجيزك ، تيدي‌جيزك و اورجيزك است و نام‌هاي ژنريك آن كه در دسته بندي‌هاي دارويي از آن‌ها ياد مي‌شود بوپره‌نرفين و نوپره‌نرفين مي‌باشد.


نتايج تحقيقاتی كه با استفاده از تجربيات مصرف‌كنندگان اين دارو به دست آمده است نشان مي‌دهد اين دارو به قدري مخرب ، ويران‌گر و وحشتناك است كه در تصور نمي‌گنجد. بعد وحشتناك قضيه اين است كه مصرف‌كنندگان اين دارو به منظور ترك موادمخدر سنتي نظير ترياك و هرويين به مصرف آن روي آورده‌اند و يا توسط بعضي افراد كه كارشان ترك اعتياد است به آنها تجويز شده و بعد از مدتي چنان اعتياد سنگيني به آن پيدا مي‌كنند كه ابعاد تخريب آن از تصور ما و شما خارج است.



اين دارو اغلب به صورت آمپول به منظور تزريق وريدي تجويز و استفاده مي‌شود. درنظر بگيريد شخصي كه مقداري ترياك به صورت كشيدني يا خوراكي استفاده مي‌كند و به آن اعتياد دارد و درحاليكه با داشتن اعتياد به ترياك قادر است به امورات زندگي خود رسيدگي كند ، براي ترك اعتياد مراجعه مي‌كند و به او آمپول تيمجيزك تجويز مي‌شود و بايستي آن را به صورت تزريق استفاده كند. به دليل قدرت بالاي اين دارو شخص مصرف‌كننده بعد از چندبار استفاده طوري نشئه مي‌شود كه با مقادير بسيار زياد ترياك و حتي هرويين به آن نشئگي نمي‌رسد.


بعد از مدتي ترس او از تزريق از بين مي‌رود و حتي نسبت به تزريق شرطي هم مي‌شود زيرا عمل تزريق مقدمه‌اي است براي نشئه شدن. در اين حالت او خودش عمل تزريق را انجام مي‌دهد ، رفته رفته نقطه تحمل يا تلورانس مصرف بالا مي‌رود و از روزي يك يا دو عدد آمپول به تدريج به عددي مي‌رسد كه شما باورتان نمي‌شود.



جايگزيني اين دارو و اعتياد به آن وضعيتي را به وجود مي‌آورد كه مصرف‌كننده نه تنها نمي‌تواند آن را كنار بگذارد بلكه اگر بخواهد به مصرف قبلي خودش يعني ترياك هم برگردد ، نمي‌تواند. در اين فرايند ، يعني اقدام به ترك اعتياد ترياك ، يك معتاد ساده با مصرف ترياك به يك معتاد تزريقي تبديل مي‌شود كه روزانه بايستي ده‌ها آمپول به خودش تزريق كند و ديگر قادر به ادامه زندگي و رسيدگي به امورات روزمره خود نيست.



داستان داروهاي ترك اعتياد و تجويزهاي بعضي افراد كه خود را متخصص ترك اعتياد مي‌دانند ، داستان بسيار تلخ و گريه‌آوري است كه تمامي مصرف‌كنندگان موادمخدر كه قصد ترك اعتياد خود را دارند با آن آشنا هستند و خوب مي‌دانند كه اين افراد چگونه آن‌ها را از چاله درمي‌آورند و به چاهي عميق مي‌اندازند كه بيرون آمدن از آن بسيار سخت و طاقت‌فرساست. جالب است بدانيدكه شركت سازنده اين دارو در اروپا ادعا كرده است كه اين دارو بهترين جايگزين براي موادمخدر و ترك آن است درحالي كه تجربه مصرف‌كنندگان اين دارو هرگز چنين چيزي را تأييد نمي‌كند.

يكي از مصرف‌كنندگان اين دارو مي‌گويد بعد از گذشت مدتي از مصرف اين دارو گاهي اوقات 20 عدد آمپول تمجيزك در روز تزريق مي‌كرده است.


از عوارض اعتياد به اين داروي خطرناك مي‌توان به علاقه شديد به تزريق و شرطي شدن نسبت به آن ، بي‌قراري شديد و تشنج ، كمر درد ، بي‌خوابي ، ضعيف شدن و پوكي استخوان به گونه‌اي كه با كوچكترين ضربه منجر به شكستگي استخوان مي‌گردد ، لكه‌هاي پوستي ناشي از آسيب‌هاي كبدي ، پرخاشگري ، بي‌حسي بدن و خواب رفتن اعضاي بدن ، فراموشي ، برخورد با ديوار و عدم تشخيص موانع اشاره كرد.

شايان ذكر است تاكنون تعداد زيادي از مصرف‌كنندگان اين دارو، توانسته‌اند براي هميشه اعتياد خود را به اين داروي خانمان‌سوز درمان كنند.
منبع:congress60.org


BLAK LORD
23-03-2014, 22:00
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) عوامل شب ادراری در کودکان

عوامل شب ادراری در کودکان معمولا به دلیل تاخیر در شکل گیری و رشد مکانیزمی است که تخلیه ی ادرار را کنترل می کند. در بیشتر مواقع این مشکل به خودی خود حل خواهد شد اما می توان به کودک کمک کرد تا این مشکل زودتر برطرف شود.


شب ادراری در کودکان به معنای تخیله ی ناخواسته ی ادرار در طول شب می باشد. شب ادراری در کودکان معمولا علل چندگانه ای دارد که به هم پیوسته هستند اما عامل اصلی شب ادراری در کودکان تاخیر در رشد کارکردهایی است که تخلیه ادرار را کنترل می کنند.


در سال های اولیه زندگی، کودک در صورت پر بودن مثانه اقدام به تخلیه ی ادرار می کند و این مسئله در طول روز یا شب برایش تفاوتی ندارد. با بزرگتر شدن کودک و رشد مکانیزم های مربوط به کنترل ادرار، کودک در حدود 2 تا 3 سالگی به تدریج قادر می شود تا در طول شب بدون آنکه خودش را خیس کند، بخوابد. اما در بعضی موارد کودک این توانایی را با تاخیر و در سنین بالاتر کسب می کند.


یکی از عوامل شب ادراری در کودکان این است که بدن کودک در شب آب زیادی تولید می کند. در بدن انسان ماده ی خاصی به نام ADH ( هورمون ضد ادرار ) تولید می شود که میزان آب تولیدی بدن را در کلیه ها تنظیم می کند. در کودکان از حدود 2 سالگی این هورمون با چرخه ی تولید متغیر در روز و شب ترشح می شود به طوری که در طول شب به میزان بیشتری از این ماده تولید می شود و در نتیجه کلیه ها در طول شب آب کمتری تولید می کنند اما در عین حال به تصفیه ی ضایعات ادامه می دهند. به همین علت ادرار در صبح غلیظ تر و تیره تر است و بوی تندتری دارد. در بسیاری از کودکان شکل گیری این چرخه ی تولید با تاخیر صورت می گیرد و به همین علت میزان تولید ادرار در طول شب کاهش نمی یابد و معمولا مثانه ی کودکان در نیمه شب پر می شود.


یکی دیگر از عوامل شب اداری در کودکان، عمیق تربودن خواب کودکان در مقایسه با بزرگسالان است و به همین علت کودکان در صورت پر شدن مثانه تحریک کافی را دریافت نمی کنند در حالی که بزرگسالان با پر شدن مثانه از خواب بیدار می شوند.


دیگر عوامل شب ادراری در کودکان این است که کودکان مایعات بیشتری را در مقایسه با بزرگسالان مصرف می کنند و حتی در بسیاری از موارد این مقدار از نیاز واقعی آنها بیشتر است. اگر چه کودک در طول روز دفعات بیشتری به دستشویی می رود اما نوشیدن زیاد مایعات باعث می شود تا در شب و بعد از گذشت حدود 3 یا 4 ساعت از خواب، مثانه مجددا پر شده و کودک خودش را خیس کند.



عوامل شب ادراری در کودکان و آسیب روانشناختی
در بعضی مواقع عوامل شب ادراری در کودکان می تواند نشانگر وجود یک آسیب روانشناختی در کودک باشد. البته معمولا عامل روانشناختی تنها علت بروز این عارضه نیست اما می تواند احتمال وقوع شب ادراری را افزایش دهد. وجود مشکل در مدرسه، اشکال در ایجاد ارتباط با همسالان، جرو بحث های خانوادگی، تغییر و جابه جایی های مکانی و یا تولد خواهر و برادر کوچکتر می توانند سبب ساز آسیب های روانی در کودک شوند.در بعضی از کودکان این آسیب های روانی به شکل دل درد، حالت تهوع، استفراغ و یا شب ادراری در کودکان بروز پیدا می کنند.

اگر شب ادراری کودکان تا 4 یا 5 سالگی ادامه پیدا کرد، بهتر است تا میزان مایعات مصرفی کودک را نه تنها در شب بلکه در طول روز نیز کاهش دهید و از کودک بخواهید تا در طول روز و قبل از خواب با فواصل منظمی به دستشویی برود. در صورت ادامه ی شب ادراری تا 5 یا 6 سالگی بهتر است تا برخی آزمایشات را برای اطمینان از عدم وجود عفونت، ناهنجاری های جزیی در دستگاه ادرار و نیز عدم ابتلای کودک به دیابت انجام دهید.

چند توصیه ی عملی برای درمان شب ادراری در کودکان :
1. حدود نیمه شب، قبل از آنکه خودتان به رختخواب بروید، کودک را بیدار کنید و او را به دستشویی ببرید. این کار علاوه بر آنکه باعث تخلیه ی مجدد مثانه ی کودک می شود، به تدریج به او یاد می دهد تا در طول شب هرازچند گاهی از خواب بیدار شود و اگر لازم باشد به دستشویی برود. با بالاتر رفتن سن کودک می توانید از او بخواهید تا هر شب به کمک زنگ ساعت در زمان معینی بیدار شود و به دستشویی برود.


2. از حدود 5 تا 7 سالگی می توانید به کودک آموزش دهید تا ادرارش را کنترل کند. برای آموزش این مسئله از کودک بخواهید تا قبل از تخلیه ی ادرار از 3 تا 5 شماره و یا بیشتر بشمارد و ادرارش را در این مدت نگه دارد تا با این روش کنترل مثانه اش را یاد بگیرد.


3. به کودک یاد بدهید تا در نوشیدن مایعات زیاده روی نکند. از او بخواهید تا مایعات را به آرامی بنوشد و قبل از قورت دادن، چند لحظه در دهانش نگه دارد. نوشیدن چای و نوشابه را قدغن کنید.


4. اگر همه ی روش هایی که تا کنون استفاده کرده اید بی نتیجه بوده اند، بهتر است تا از شیوه ی "زنگ هشدار" استفاده کنید. در این روش یک زنگ هشدار را که به رطوبت حساس است، داخل تشک کودک قرار می دهند. زمانی که کودک تشک را خیس می کند زنگ به صدا در می آید. با این شیوه کودک به تدریج یاد خواهد گرفت که با شنیدن صدای زنگ ادرارش را کنترل کند، زنگ را قطع کند و برای تخلیه ی مثانه اش به دستشویی برود.

منبع:ninisite.com
............................................... .................................................. ..........

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

سوراخ کردن گوش کودکتان را به پزشک بسپارید و به مراکز درمانی مراجعه کنید تا با استفاده از لوازم استریل و بهداشتی این کار انجام شود.

سوراخ کردن گوش بچه
رسمی است که از قدیم بوده و هنوز هم هست؛ این روزها فقط شکل و شمایلش عوض شده، ولی هنوز هم طرفداران زیادی دارد.

چه آن روزها که مادربزرگ با نخ و سوزن می آمد و گوش نوزاد دختر را سوراخ می کرد، چه حالا که به کمک دستگاه ها و روش های جدید گوش بچه ها را سوراخ می کنند، این کار مرسوم بوده و طرفدار داشته، اما این روزها درباره خطرات و عوارضی هم صحبت می شود که قبلا خبری از آنها نبود. البته نه این که چنین خطراتی وجود نداشته، بلکه فقط کسی به دنبال آنها نبوده و اهمیتی برایشان قائل نمی شده.

آن روزها که گوش دختر بچه ها در خانه و به کمک نخ و سوزن سوراخ می شد هم تمام این مشکلات وجود داشت، ولی آن طور که باید مورد توجه قرار نمی گرفت.

روش قدیمی را کنار بگذارید
می گویند گوش این همه نوزاد را سوراخ کرده و هیچ مشکلی پیش نیامده، به همین دلیل هم فکر می کنند هنوز می تواند به کارش ادامه دهد. در صورتی که متخصصان هشدار می دهند و می گویند سوراخ کردن گوش کودکان در خانه عوارض و خطرات بیشتری دارد و می تواند مشکلات متعددی را برایشان ایجاد کند.

البته این روزها اغلب افراد ترجیح می دهند این کار را به پزشک بسپارند، ولی هنوز هم بعضی ها هستند که روش قدیمی را بیشتر قبول دارند.

دکتر احسانی، متخصص پوست و مو به این گروه توصیه می کند سوراخ کردن گوش کودکان را به پزشکان بسپارند و به مراکز درمانی مراجعه کنند تا با استفاده از لوازم استریل و بهداشتی این کار انجام شود.

احتمال بروز عفونت در این شرایط بسیار بیشتر می شود و در نتیجه به هیچ عنوان توصیه نمی شود، این کار را در خانه انجام دهید. البته قدیمی ها سوزن را روی آتش می گذاشتند یا از روش های دیگری برای ضدعفونی کردن استفاده می کردند که از نظر بهداشتی صحیح نیست.

علاوه بر این، با این که خیلی ها از همان دوره نوزادی گوش کودک را سوراخ می کنند، اما امروزه توصیه می شود، در سنین بالای سه سال گوش بچه ها را سوراخ کنید و پیش از آن به فکر این کار نباشید. مسلما اگر برای سوراخ کردن گوش کودک به پزشک یا مراکز درمانی مراجعه کنید، راهنمایی های لازم در این زمینه را هم به شما ارائه می دهند و مشکلی از این نظر وجود نخواهد داشت.

در کنار همه اینها، سوراخ کردن گوش به کمک نخ و سوزن خیلی دقیق هم نیست و در پایان کار ممکن است سوراخ روی گوش ها قرینه یکدیگر نباشد. بنابراین این نکته هم دلیلی است برای این که کار سوراخ کردن گوش را به متخصص بسپارید.

عفونت هایی که به گوش آویزان می شود
به طور کلی اگر گوش کودکان را در سنین مناسب و در مراکز بهداشتی و معتبر سوراخ کنید، مشکل خاصی وجود نخواهد داشت، اما مسائلی هم هست که شاید در اثر سوراخ کردن گوش ایجاد شود.

دکتر احسانی در این باره می گوید: در اثر سوراخ کردن گوش ممکن است مشکلات متعددی برای کودک ایجاد شود که بروز عفونت های مختلف در محل سوراخ گوش یکی از این موارد به حساب می آید.

به گفته این پزشک متخصص، زرد زخم شایع ترین عفونتی است که در چنین شرایطی ایجاد می شود. این عفونت میکروبی در اثر استفاده از وسایل غیربهداشتی می تواند در مکان سوراخ گوش بروز کند.

علاوه بر این، اگر برای سوراخ کردن گوش فرزندتان به یکی از این مراکز مراجعه کرده باشید، حتما دیده اید پس از سوراخ کردن، از گوشواره هایی از جنس فلزاتی خاص استفاده می شود تا سوراخ گوش باز بماند و پس از آن می توان از گوشواره های طلا یا جنس های دیگر هم استفاده کرد. آن طور که دکتر احسانی می گوید در بعضی از شرایط همین فلزات هم می تواند موجب بروز حساسیت شود که این حساسیت به صورت قرمزی، خارش، التهاب و پوسته ریزی خودش را نشان می دهد.

به گفته ایشان، احتمال ایجاد گوشت اضافه نیز در این وضعیت وجود دارد و متاسفانه چنین مشکلی قابل پیش بینی هم نیست. به این معنی که ممکن است برای بعضی از افراد گوشت اضافه در محل سوراخ گوش ایجاد شود، ولی بعضی ها هم چنین مشکلی نداشته باشند. در صورت بروز این مشکل، پس از گذشت مدتی در اثر سوراخ کردن، توده سفتی در محل سوراخ گوش ایجاد می شود.

پس از سوراخ کردن گوش هم باید مراقب باشید
زمانی که گوش کودک را سوراخ کردید، هنوز کارتان تمام نشده و باز هم باید مراقبت های لازم را در نظر داشته باشید. یکی از مشکلاتی که ممکن است در اثر استفاده از گوشواره برای افراد و بخصوص بزرگسالان پیش بیاید، پاره شدن گوش است که به گفته دکتر احسانی به دلیل استفاده از گوشواره های سنگین اتفاق می افتد. زمانی که این گوشواره ها برای مدتی به گوش آویزان باشد، کم کم سوراخ گوش را گشاد می کند و علاوه بر ظاهر نامناسب موجب پارگی گوش هم می شود. البته وی تاکید می کند چنین مشکلی بیشتر برای بزرگسالان رخ می دهد و کودکان کمتر در معرض آن قرار دارند.

همچنین وی توصیه می کند به صورت دوره ای جای گوشواره را به کمک الکل تمیز و ضدعفونی کنید، ولی با توجه به این که حساسیت به طلا بندرت اتفاق می افتد، معمولا مشکلی هم در این زمینه وجود نخواهد داشت. بنابراین در چند ماه اول پس از سوراخ کردن گوش اگر یکی دو بار محل سوراخ گوش را کنترل کنید و از سلامت آن مطمئن شوید، کافی است.

وی می افزاید: پس از سوراخ کردن گوش احتمال بروز مشکلات سطحی پوست نیز وجود دارد که با استفاده از روش های درمانی می توان آنها را برطرف کرد.

دکتر احسانی یادآور می شود: اگر پس از سوراخ کردن گوش با هرگونه مشکلی مانند تورم، درد یا قرمزی در محل سوراخ گوش روبه رو شدید حتما به پزشک مراجعه کنید تا با تشخیص علت، مشکل درمان شود.

منبع: جام جم
.................................................. .................................................. ..........

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])


رشد عاطفی
تولد تا یک سالگی
حس اعتماد کردن یا نکردن از طریق تعامل با مراقبان رشد می کند.

به چند مراقب دلبستگی پیدا می کند.

عواطف خود را از طریق تکان دادن تمام بدن،‌ لگد زدن، حرکات دست ها،‌ و نیز در قیافه خود نشان می دهد.

با حضور دائمی یک مراقب اصلی در محیط،‌ به دلیل وجود پایگاهی امن،‌بیشتر به کاوش در پیرامون خود می پردازد.

در 7 تا 8 ماهگی غریبی کردن و اضطراب جدایی نمایان می شود.

علایم ترس را بروز می دهد.

به افراد آشنا محبت نشان می دهد.

*********************

یک تا دو سالگی
تمایلات خود را اظهار می کند.

از مراقبان اصلی به سختی جدا می شود.

علاقه دارد که به او توجه شود.

در بازی قایم باشک با صدای بلند می خندد.

در خندیدن و جهیدن به اطراف زیاده روی می کند.


*********************

دو تا سه سالگی
تاخیر در برآورده شدن نیازها را می پذیرد.

با مشاهده توانمندی هایش هیجان زده می شود.

به سرعت دست از کاری بر می دارد و ناامید می شود.

تکانشی است و به طور ناگهانی فعالیت ها را تغییر می دهد

*********************

سه تا چهار سالگی
آرام، سازگار و اجتماعی است، به کمک کردن به دیگران علاقه دارد.

تمایل زیادی به تقلید از والدینش دارد و از دستورات آنها پیروی می کند تا تحسین و ستایش و محبت دریافت کند.

احساسات و عواطفی مانند شادی، غم، عصبانیت و ترس را تجربه می کند.

احساس ترس آغاز می شود که ممکن است تا 5 سالگی ادامه یابد ( ترس از موجودات خاص، صدای بلند مثل رعدو برق و تاریکی)

احساسات و عواطفش را با کلام بیان می کند و مهارت های زبانی اش به طور فوق العاده و شگرفی گسترش می یابد.

قادر است با دیگران همدردی کند.

ترجیح می دهد با یک یا دو کودک خاص بازی کند ولی ممکن است در طول روز چندین بار با آنها قهر و آشتی کند.


*********************

چهار تا پنج سالگی
اگر آسیب ببیند گریه را سر می دهد و هنوز نیاز به دلداری و حمایت دارد.

به والدینش با تمام وجود عشق می ورزد و این عشق را با در آغوش گرفتن، بوسیدن و گفتن جملاتی مثل " به اندازه دنیا دوستت دارم" نشان می دهد.

نسبت به 3 سالگی، تحمل بیشتری برای انتظار کشیدن دارد اما هنوز نیازهایش بسیار فوری است. اگر به او بگویید بعد از غذا به پارک می رویم ، گاهی با شکیبایی منتظر می ماند و گاهی شروع به مخالفت می کند و از شما می خواهد هر چه سریع تر او را به آنجا ببرید.

در این سن، هنوز نمی تواند به آسانی تخیل را از واقعیت تشخیص دهد و به همین دلیل از خیلی چیزها می ترسد.

نقاشی کردن از فعالیت های مهم او محسوب می شود و از این طریق افکار واحساسات خود را بیان می کند.

حسادت در او بروز می کند و گاهی آن را به شکل فتارهای منفی با دیگران، به خصوص خواهر یا برادرش، نشان می دهد زیرا تحمل سهیم شدن محبت و توجه شما را با دیگران ندارد.

خشم یکی دیگر از احساساتی است که ممکن است در این سن به صورت های مختلف بروز کند. او ممکن است خشمش را با پرخاشگری و استفاده از الفاظ و کلمات نامناسب بیان کند.

در پایان این دوره، کم کم ترس های مختلف در او کاهش می یابد و به تدریج می تواند بر اضطراب خود غلبه کند.


منبع:kids.ir
.................................................. .................................................. .........


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
چگونگی آماده کردن کودک برای رفتن به مطب دندانپزشکی

اولین دیدار کودک با دندانپزشک نقش مهمی در شکل‌گیری نگرش کودک نسبت به دندانپزشکی دارد.

دکتر مهراشتیاق جراح و دندانپزشک کودکان در این باره گفتگفت : کودکانی که در خردسالی دیدار خوشایندی با دندانپزشک دارند احتمالاً در سراسر زندگی دید خوبی نسبت به مراقبت‌های دندانی خواهند داشت.

مهراشتیاق تصریح کرد: برای بردن کودک به دندانپزشکی لازم نیست با کودک در مورد درمانی که قرار است انجام شود صحبت کنید و این فرصت را به دندانپزشک بدهید تا با روش خود توضیحات لازم را به کودک ارائه دهد.

دندانپزشک کودکان ادامه داد: دندانپزشک با زبان ساده وسایل مورد استفاده را به کودک معرفی کرده و راجع به نحوه درمان با او صحبت خواهد کرد پس بهتر است والدین قبل از درمان، کودک را به این امر ترغیب نمایند که صحبت‌های دندانپزشک را گوش کرده و با او همکاری کند.

وی افزود: دیدار با دندانپزشک را نباید وسیله‌ای جهت تنبیه کودک معرفی کرد؛ همچنین نباید به دیگران اجازه داد که خاطرات دندانپزشکی ناخوشایند خود را در حضور کودک بازگو نمایند.

جراح و دندانپزشک کودکان تصریح کرد: اضطراب والدین به خصوص مادر به راحتی به کودک منتقل می‌شود و او را ناآرام می‌سازد پس والدین سعی کنند که آرامش خود را حفظ کنند و وقتی که در مورد ملاقات کودک با دندانپزشک صحبت می‌کند طبیعی و راحت برخورد کنند و از به کار بردن کلمات منفی مثل درد، آمپول، کشیدن و چرخ کردن دندان بپرهیزند و از طرف دندانپزشک به کودک قولی ندهند.

وی افزود: والدین در هنگام ویزیت کودک در صورت صلاحدید پزشک، اتاق درمان را ترک کنند چرا که بیشتر کودکان هنگام عدم حضور والدین اعتماد به نفس بیشتری از خود بروز می‌دهند و بیشتر با دندانپزشک همکاری می‌کنند.

مهراشتیاق ادامه داد: رعایت صحیح و دقیق بهداشت، عادت تغذیه‌ای درست و مراجعه منظم به دندانپزشک الگوی مناسبی برای بهداشت دندان در کودکان به وجود می‌آورد.

منبع:salamatnews.com
.................................................. .................................................. ..............

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

زمانی به یک کودک می توان «قدکوتاه» گفت که حدود 30 درصد از سن و همسالان خود کوتاه تر باشد. قد کودکان با توجه به سن و جنسیت آنها تعاریف متفاوتی دارد.

آیا کوتاهی قد در نتیجه بیماری است؟
کوتاه بودن قد کودک به این معنی نیست که حتما سلامتی کودک دچار مشکل است. شاید او کوتاهی خود را از والدینش به ارث برده باشد. یا شاید جزو افرادی باشد که رشد و قد کشیدن آنها دیر آغاز می شود و در سن بلوغ به بالاترین درجه رشد خود خواهند رسید.

البته گاهی مواقع، کوتاهی قد کودکان در نتیجه بیماری هایی است که به آن دچار هستند. بیماری هایی که باید آنها را درمان کرد. اگر متوجه شدید قد و جثه کودک از همسالان خود کوچک تر است یا روند رشد او به طور ناگهانی متوقف شده است، حتما او را نزد پزشک متخصص ببرید.

پزشکان می توانند به درستی دلیل این کوتاهی را تشخیص دهند. از جمله بیماری هایی که باعث کوتاه ماندن قد می شود، بیماری سلیاک (مشکل تغذیه)، تیروئید، کمبود هورمون های رشد در بدن یا بیماری های مزمن همچون کم‌خونی مدیترانه ای (داسی گویچه)، سندرم ترنر (کمبود کروموزم در دختران) یا بیماری های زنانه همچون افزایش ترشح هورمون کورتیزول، هستند. باید بدانید فقط بیماری های مزمن و جدی می توانند بر رشد کودکان تاثیر منفی داشته باشند.

چه کاری از دست پزشک بر می آید؟
قد در بیشتر مواقع مساله ای ارثی و خانوادگی است. بنابراین، پزشک کودک با بررسی پیشینه خانوادگی فرد از خواهر و برادر گرفته تا پدر، مادر، عمه، دایی، خاله و عمو، همه را بررسی می کند و میانگین آن رقمی می شود که نشان دهنده قد کودک است.

اگر پزشک این اطلاعات را نداشته باشد، با توجه به سن و جنسیت و مقایسه با همسالان، حدود قد کودک را تعیین می کند. البته پزشک باید در مورد تغذیه کودک نیز از والدین سوالاتی بکند. نوع تغذیه نیز در رشد قد کودک بسیار مهم است.

پزشکان عموما تمرینات ورزشی به کودک می دهند. البته شاید آزمایش خون یا دیگر آزمایشات را نیز برای تشخیص دقیق علت کوتاهی برای کودک تجویز کنند. حتی احتمال درخواست برای انجام آزمایش ایکس نیز وجود دارد تا پزشک ببیند آیا استخوان های کودک به اندازه سنش رشد دارند یا خیر. آزمایشاتی که پزشک برای کودک تجویز می کند، نشان دهنده مشکلات هورمونی یا داخلی هستند.

آیا قد کوتاه بودن را باید درمان کرد؟
اگر عدم رشد قد فرزند شما در نتیجه بیماری های دیرپا و مزمن همچون تیروئید است، باید آن را درمان کنید. با درمان این بیماری ها، روند رشد کودک نیز به حالت عادی باز می گردد. اگر این کوتاهی در نتیجه مشکلات هورمونی است، با مشاوره و تجویز پزشک متخصص باید به او داروهای هورمونی لازم را بدهید. البته باید درمان مناسب و بی خطر را انتخاب کنید و مراقب عوارض جانبی آن روی بدن فرزند خود باشید. هزینه و طولانی یا کوتاه بودن دوره درمان نیز از دیگر مسایلی هستند که باید در نظر داشته باشید.

در آخر باید بدانید، کودکانی که از کوتاهی قد رنج می برند به حمایت های روانی از طرف والدین و اعضای خانواده خود نیاز دارند. در صورت لزوم، با دوستان و معلم های او در مدرسه نیز صحبت کنید تا هرگز او را مورد تمسخر قرار ندهند.

منبع:bartarinha.ir


BLAK LORD
24-03-2014, 09:57
درمان بیماری يبوست [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])یبوست یكی از شایع‌ترین بیماری‌های عصر حاضر است. از نظر پزشكی دفع مدفوع سخت، ناكامل یا با تعداد كم همه به معنای یبوست است.

هر قدر حركات روده بزرگ كندتر باشد سلول‌های روده فرصت خواهند داشت تا آب بیشتری از مواد دفعی بازجذب كرده و به این ترتیب مدفوع خشك‌تر و سخت‌تر می‌شود.

مهم‌ترین عامل افزایش حركات روده فعالیت بدنی است و در صورتی كه با نوشیدن مایعات كافی همراه گردد باعث اجابت مزاج راحت و منظم می‌شود.
اگر آب و سایر نوشیدنی‌ها به میزان كافی مصرف نشود باعث می‌شود سلول‌های روده مجبور به بازجذب آب و حفظ آن شوند و مدفوع خشك شود.

فیبرها قسمتی از مواد غذایی هستند كه قابل هضم و جذب نیستند، این مواد تا انتها در روده باقی می‌مانند و باعث حجیم شدن مواد دفعی می‌شوند. در صورتی كه فیبر به میزان كافی مصرف شود دفع مدفوع آسان می‌شود. سبزی‌ها، میوه‌ها، خشكبار، غلات و حبوبات منابع اصلی فیبر هستند.

این مواد هر قدر كامل‌تر (تصفیه نشده) باشند دارای فیبر بیشتری‌اند. به عنوان مثال یك سیب متوسط، 25 گرم سویا و لوبیا یا 50 گرم بادام زمینی دارای 4 گرم فیبر هستند. یك پرتقال متوسط یا یك هویج متوسط دارای 3 گرم فیبر هستند و یك برش نان سبوس‌دار یا 30 گرم انجیر خشك دارای 2.52 گرم فیبر است.


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
یبوست علاوه بر آزاری كه در حین دفع مدفوع ایجاد می‌كند، از عوامل اصلی هموروئید (بواسیر) ـ شقاق و سایر بیماری‌های مقعدی است و نیازمند پیشگیری و درمان است.


قبل از پرداختن به بحث درمان ذكر چند نكته ضروری است:
اول ـ هر گونه تغییر تواتر دفع یا قوام مدفوع در سنین بالا نیازمند دقت و مراجعه به متخصص برای بررسی است.
دوم ـ در صورتی كه در دوران كودكی در مورد اجابت مزاج صحیح استرس زیادی به كودك وارد شود او به طور ناخودآگاه برای فرار از استرس دفعات دفع را كاهش می‌دهد.
سوم ـ بیماری‌ها از علل مهم یبوست هستند. مهم‌ترین این بیماری‌ها شامل كم‌كاری تیروئید، افسردگی و زیادی كلسیم خون می‌باشند. داروها نیز از علل مهم یبوست هستند.
بیش از 90 درصد موارد بیماران مبتلا به یبوست با افزایش فعالیت بدنی و مصرف مایعات كافی و مصرف مقادیر كافی فیبر (25 تا 30 گرم در روز) بهبود می‌یابند. در موارد مقاوم مصرف داروها توصیه می‌شود.
پودر پسیلیوم ساده‌ترین و كم‌عاضه‌ترین داروی رفع یبوست است كه به صورت فیبر عمل كرده و می‌تواند در دوره بارداری نیز استفاده شود.
دسته دوم داروهایی هستند كه با خاصیت اسمزی باعث نشت آب به روده می‌شوند، مثل شربت منیزیم و لاكتولوز.

دسته سوم داروهای محرك روده مثل برگ سنا، بیزاكودیل و روغن كرچك است. این داروها بهتر است در خط آخر درمان یبوست باشند.

BLAK LORD
24-03-2014, 10:03
از شایع‌ترین تا کشنده‌ترین بیماری‌های ژنتیکی

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

در حال حاضر میلیون‌ها نفر در سراسر جهان به بیماری‌های ژنتیکی مبتلا هستند و وراثت و سابقه خانوادگی مهمترین فاکتور برای پیش‌بینی‌ خطر ابتلا به بیماری‌های ژنتیکی است. همچنین تاکنون تحقیقات متعددی برای شناسایی و درمان این بیماری‌ها انجام شده است. یک اختلال ژنتیکی از طریق ایجاد ناهنجاری‌هایی در فاکتورها و عناصر تعیین کننده صفات و ویژگی‌های ژنتیکی فرد شامل مولکول‌های دی‌ان‌ای یا ژنوم (توالی ژن‌ها) ظاهر می‌شود و این ناهنجاری‌ها به چهار گروه جهش تک‌ژنی، چندژنی، تغییرات کروموزومی و میتوکندریال تقسیم‌بندی می‌شوند. همچنین بر محققان مشخص است که برخی نژادها مستعد ابتلا به اختلال‌های ژنتیکی خاص هستند به گونه‌ای که ابتلای آنان به این بیماری‌ها از پیش تعیین شده است. به طور مثال ساکنان مناطق مدیترانه‌ای اروپا بیشتر مستعد ابتلا به نوعی کم‌خونی ژنتیکی هستند و برخی اختلال‌های ژنتیکی همچون کم‌خونی داسی شکل، حاصل واکنش بدن برای مقابله با محرک‌های محیط زیست است. در واقع در بیماران مبتلا به کم‌خونی داسی شکل، نوعی جهش ژنتیکی که موجب می‌شود گلبول‌های قرمز خون تغییر شکل دهند در به حداقل رسیدن خطر آلوده شدن فرد به انگل مالاریا کمک‌ می‌کند. در این گزارش به بررسی شایع‌ترین و کشنده‌ترین انواع بیماری‌های ژنتیکی پرداخته‌ایم که به شرح زیر است: سندرم داون
سندرم داون یک ناهنجاری کروموزومی شایع است که از تکثیر اضافی ژن‌های موجود در کروموزوم 21 ناشی می‌شود. از هر 800 تا 1000 نوزاد یک نوزاد به این سندرم مبتلا می‌شود که می‌توان در آزمایش‌های پیش از زایمان آن را تشخیص داد. همچنین برخی از مشخصه‌های ظاهری این بیماری همچون تغییر در شکل صورت، کاهش انعطاف عضلات و نارسایی سیستم گوارشی و قلب بلافاصله پس از تولد ظاهر می‌شوند. احتمال ابتلا به این سندرم در تمام نوزادان وجود دارد اما در نوزادانی که مادرانشان در سن بالا آنها را باردار شده‌اند این احتمال بیشتر است.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
سندرم ایکس شکننده
سندرم ایکس شکننده با شایع‌ترین نوع عقب‌افتادگی ذهنی و اختلال ارثی تاخیر در رشد مرتبط است. این اختلال رشدی و مشکلات ذهنی می‌تواند از نوع خفیف تا شدید متفاوت باشد و گاهی اوقات نیز با اوتیسم همراه می‌شود. آمار نشان می‌دهد که از هر 1500 مرد و 2500 زن یک نفر به این سندرم مبتلا می‌شود. به طور معمول مردان یک کروموزوم X و زنان از این کروموزوم دو عدد دارند اما در مبتلایان به سندرم ایکس شکننده، بخشی از کروموزوم X از هم جدا می‌شود. این قسمت شکنندگی روی کروموزوم X اگر در نقاط دیگر همین کوروموزوم تکرار شود، بیماری وخیم‌تر می‌شود.



اختلال ارثی لختگی خون
فرآیند لخته‌ شدن خون یکی از پدیده‌های زیست شیمیایی پیچیده در بدن است و انواع مختلفی از اختلال ارثی لختگی خون وجود دارند. این مشکل می‌تواند به خونریزی‌های بسیار و تشکیل لخته‌های خونی غیرعادی در تمام نقاط بدن و عمدتا در رگ‌ها بینجامد و مشکلات و ناراحتی‌های جدی برای فرد مبتلا بوجود آورد.



دیستروفی ماهیچه‌ای
بسیاری از موارد دیستروفی ماهیچه‌ای که با ضعیف شدن ماهیچه‌ها شناخته می‌شود جزو اختلالات وراثتی به حساب می‌آیند. این اختلال به دو نوع دیستروفی ماهیچه‌ای «دوشن» و «بکر» تقسیم می‌شود.



در نوع اول این بیماری علائم آن پیش از سن شش سالگی ظاهر می‌شود که شامل خستگی، ضعف ماهیچه‌ و عقب‌افتادگی ذهنی است. همچنین می‌تواند با علائم دیگری همچون مشکلات قلبی، تنفسی و بد شکلی سینه و پشت ظاهر شود. به گفته پزشکان، پسران بیشتر این بیماری را به ارث می‌برند. نوع دوم دیستروفی ماهیچه‌ای نیز علائمی مشابه با نوع اول دارد با این تفاوت که با سرعت و شدت کمتری ظاهر می‌شود.



تالاسمی
بیماری‌های تالاسمی گروهی از اختلال‌های ارثی خونی را شامل می‌شوند که به موجب آن گلبول‌های قرمز به درستی هموگلوبین تولید نمی‌کنند. در اثر ابتلا به این بیماری کم‌خونی ظاهر می‌شود که شایع‌ترین علائم آن شامل خستگی، شکستگی استخوان، درد استخوانی، تنگی نفس و بزرگ شدن طحال است. همچنین بروز عفونت‌ها در مبتلایان به این بیماری شایع است.



فیبروزسیستیک
فیبروزسیستیک شایع‌ترین و مرگبارترین بیماری ژنتیکی است که تنها در آمریکا نزدیک به 30 هزار نفر به آن مبتلا هستند. این بیماری باعث می‌شود بدن مخاط‌های غلیظ و چسبنده‌ای تولید کند که سبب مسدود شدن ریه‌ها شده و فرد را دچار عفونت می‌کند و بر عملکرد پانکراس نیز تاثیر می‌گذارد. تنفس در این بیماران به سختی انجام شده و با متوقف شدن فعالیت آنزیم‌های گوارشی از جذب مواد مغذی جلوگیری می‌شود.



بیماری تای ساکس
این بیماری موجب می‌شود تا افراد مبتلا به آن در هر سنی جان خود را از دست بدهند، هرچند معمولا پنج سالگی سن بروز این بیماری و دلیل آن، فقدان آنزیم «هگزوزآمینیداز» است. بیماری تای ساکس موجب تخریب سیستم عصبی و مغز می‌شود که غیر از کنترل کردن علائم بیماری، راه‌حل درمانی برای آن وجود ندارد.



الکلیسم
اعتیاد به الکل که یک بیماری در نظر گرفته می‌شود از طریق ترکیب‌های ژنتیکی به نسل بعد منتقل می‌شود. در صورتی که یکی از والدین یا هر دوی آنان به مصرف الکل اعتیاد داشته باشند، احتمال آنکه فرزندان آنها به مصرف الکل اعتیاد پیدا کنند نیز افزایش می‌یابد که در بسیاری از موارد می‌تواند سرطان‌زا و کشنده باشد.



سرطان سینه و روده
از هر 9 زن، احتمال دارد یک نفر به سرطان سینه مبتلا شود. وجود نسخه‌های ژنی BRCA1 و BRCA2 که از والدین به ارث می‌رسد، زنان را در معرض ابتلا به سرطان سینه و تخمدان قرار می‌دهد. با این حال تمام موارد ابتلا به سرطان‌های سینه از دلایل ژنتیکی ناشی نمی‌شوند. همچنین نقش سابقه خانوادگی در ابتلا به سرطان روده به این معنی است که می‌تواند آن را به عنوان یک بیماری ارثی در نظر گرفت.



کم‌خونی داسی شکل
وجود حالت تک ژنی برای سلول داسی شکل به خودی خود عامل بیماری نیست و این ژن فرد را در برابر ابتلا به بیماری مالاریا محافظت می‌کند اما دریافت این ژن از هر دوی والدین موجب می‌شود گلبول‌های قرمز حالت غیرعادی پیدا کرده و داسی شکل شوند. این سلول‌های داسی شکل به مویرگ‌های کوچک می‌چسبند و به تخریب مفاصل و اعضای بدن منجر می‌شود.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

چاقی
چاقی بیماری پیچیده‌ای است که بر اثر محرک‌های زیست‌محیطی و ژنتیکی ناشی می‌شود. فرزندان والدین چاق، بیشتر در معرض خطر ابتلا به چاقی هستند.



بیماری قلبی
بسیاری از انواع بیماری‌های قلبی از طریق فاکتورهای ژنی به نسل بعد منتقل می‌شوند. به طور خاص سندرم «بروگادا» به عنوان بیماری ژنتیکی قابل درمان است. در صورتی که یکی از اعضای خانواده به این بیماری که با ضربان نامرتب قلب همراه است مبتلا شود، احتمال ابتلای افراد دیگر به این بیماری افزایش می‌یابد.



هموفیلی
این اختلال شامل خونریزی ناشی از فقدان فاکتورهای ژنتیکی لخته کننده خون است که از پدر یا مادر یا هر دوی آنان به ارث می‌رسد. جایگزین کردن این فاکتور، راه کنترل اختلال‌های متعدد خونریزی است. همچنین از آزمایش‌های خاصی برای تعیین و شناسایی فاکتور لخته شدن خون که در بدن فرد مبتلا وجود ندارد، استفاده می‌شود.



بیماری هانتینگتون
این بیماری ژنتیکی به آرامی و با تاثیرگذاری بر عملکرد شناختی و وضعیت نورولوژی فرد مبتلا، منجر به مرگ وی می‌شود.



هموکروماتوز
بیماری «هموکروماتوز» بر توانایی بدن در تنظیم جذب آهن تاثیر می‌گذارد که عدم درمان آن می‌تواند آسیب‌های جدی به اعضای بدن وارد کند. خارج ساختن خون سرشار از آهن از بدن، سریع‌ترین و امن‌ترین شیوه برای درمان این بیماری است.



کوررنگی
بررسی‌ها نشان می‌دهد حدود 10 میلیون مرد آمریکایی نمی‌توانند رنگ قرمز را از سبز تشخیص دهند، هرچند این اختلال در زنان آمریکایی کمتر از 600 هزار نفر است. دلیل ابتلای فرد به این عارضه این است که ژن‌های دریافت کننده نور قرمز و سبز در کروموزوم X کنار یکدیگر قرار می‌گیرند. مردان، تنها یک کروموزوم X دارند که از مادر خود به ارث می‌برند. در حالی که زنان دو کروموزوم X دارند و یک ژن طبیعی روی کروموزوم X دیگر عملکرد ژن معیوب را متوازن می‌سازد و به همین دلیل مردان بیشتر در معرض ابتلا به این اختلال هستند.



خشن بودن
محققان معتقدند ژنی که افراد را در معرض انجام رفتارهای خشن قرار می‌دهد، شناسایی کرده‌اند. به گفته محققان، رفتارهای تهاجمی در پسران بیش از رفتارهای دیگر احتمال دارد که به ارث برده شوند. هرچند در زنانی که دست به سرقت می‌زنند، نقش ژن‌ها بیشتر است.



آکنه
بررسی‌ها نشان می‌دهد پسرانی که در سن مدرسه به بیماری پوستی آکنه مبتلا می‌شوند در سوابق پزشکی خانوادگی‌شان نیز این بیماری وجود دارد.



عدم تحمل لاکتوز
ابتدا تصور می‌شد بی‌میلی مردم چین به خوردن شیر عامل فرهنگی دارد اما محققان در دهه 1960 میلادی عدم تحمل لاکتوز را در میان ساکنان آسیا، آفریقا و اروپای جنوبی شناسایی کردند که عامل ژنتیکی و ریشه در نژاد آنها دارد.



طاسی
طاسی معمولا در مردان شایع است. هر چند ژن‌ها در بروز این بیماری نقش دارند، مادران تنها علت بروز آن در فرزند به حساب نمی‌آیند. طاسی معمولا بر اثر وجود ناهنجاری در چندین ژن منتقل شده از پدر و مادر یا هر دوی آنان اتفاق می‌افتد.



نوروفیبروماتوز
«نوروفیبروماتوز» گروهی از اختلال‌های ژنتیکی هستند که از طریق رشد تومورها در سراسر سیستم عصبی بدن شناخته می‌شوند و سه نوع اصلی آن نوروفیبروماتوز 1، نوروفیبروماتوز 2 و اسکوآنوماتوز هستند که نوع اول آن شایع‌تر است. در هر سه نوع از این بیماری، ژن معیوب از تولید پروتئین‌های ضروری جلوگیری می‌کند که منجر به تقسیم سلولی غیرکنترل شده می‌شود.



همچنین از آنجا که این تومورها می‌توانند در هر نقطه از سیستم عصبی ظاهر شوند، تاثیرات بیماری نوروفیبروماتوز به طور قابل توجهی بین بیماران متفاوت خواهد بود. این بیماری معمولا کشنده نیست اما می‌تواند مشکلات جدی را همچون کم شنوایی، سرطان، تغییر شکل استخوان یا مشکلات شناختی را برای فرد به وجود آورد.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
سندرم آنجلمن
این سندرم اختلالی است که با ویژگی‌هایی همچون بروز مشکل در سیستم عصبی یا تاخیر در تکامل شناخته می‌شود و علائم این بیماری معمولا در اولین ماه‌های تولد ظاهر می‌شوند. افراد مبتلا به این بیماری معمولا برای خوردن غذا دچار مشکل می‌شوند. حدود سن دو سالگی فرد دچار تشنج شده و قادر به صحبت کردن نیست.



با بزرگ‌تر شدنِ کودک مبتلا به سندرم آنجلمن، مشکلاتی در مهارت‌های حرکتی، بیش فعالی، اختلال خواب و کوچک شدن سر مشاهده می‌شوند. این بیماری ارثی کشنده نیست هر چند درمانی برای آن کشف نشده است. همچنین افراد مبتلا به این سندرم، بی‌اختیار می‌خندند و همیشه لبخند می‌زنند که دلیل آن مشخص نیست.



بیماری پلی‌کیستیک کلیه
این بیماری اختلالی ژنتیکی است که موجب می‌شود چندین کیست غیرسرطانی در کلیه‌های بیمار تشکیل شوند. در حالی که این تومورها خوش‌ خیم هستند، می‌توانند مشکلاتی همچون سنگ کلیه، نارسایی کلیوی و فشارخون بالا را در فرد ایجاد کنند. اغلب مبتلایان به این بیماری از آن آگاهی ندارند و زمانی به پزشک مراجعه می‌کنند که وزن کلیه‌هایشان به 14-9 کیلوگرم رسیده باشد.

منبع:isna.ir
 ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

BLAK LORD
24-03-2014, 10:06
بهترین زمان مصرف ویتامینها

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

آیا می دانید بهترین ساعت روز برای جذب ویتامین چه ساعتی است؟
یا می دانید بهترین ساعت برای جذب ویتامین های مختلف چه ساعتی در روز است ؟



امروزه حتی با داشتن یک برنامه غذایی کامل و صحیح تنها درصدی از نیازهای تغذیه‌ای روزانه تأمین می‌شود و از طرفی در شرایطی همچون رژیم‌های سخت، کم اشتهایی، اصلاح نیازهای تغذیه‌ای، مصرف مولتی ویتامین‌ها ضرورت پیدا می‌کند.



ضرورت مصرف مولتی ویتامین
یک برنامه غذایی صحیح بیشتر نیاز تغذیه‌ای فرد را از بهترین منابع تأمین می‌کند. اما برای اطمینان از دریافت کافی ویتامین‌ها و املاح بسیاری از افراد مولتی ویتامین مصرف می‌کنند. البته باید توجه داشت که مولتی ویتامین‌ها هرگز جایگزین گروه‌های غذایی نیستند و نباید به دلیل استفاده از آن‌ها مصرف مواد غذایی تازه را از برنامه غذایی خود حذف کرد بلکه مکمل‌ها تنها برنامه غذایی را از لحاظ دریافت ویتامین و املاح غنی‌تر می‌کنند.



مصرف مکمل نه تنها موجب تأمین نیازهای تغذیه‌ای تأمین نشده از غذاها می‌شود بلکه در بسیاری موارد موجب پیشگیری یا کاهش عوارض یک بیماری می‌شود. برای مثال مصرف فولیک اسید در کم خونی و یا قرص‌های کلسیم + ویتامین D در پیشگیری یا کاهش عوارض استئوپروز (پوکی استخوان).



از آنجا که عوارض دریافت ناکافی ویتامین و املاح بسیار بیشتر از عوارض مصرف بیش از حد نیاز آن‌هاست می‌توان به این نتیجه رسید که مصرف مکمل‌ها کار عاقلانه‌ای است.
بدن در ساعت های مختلف روز، فعالیتهای متفاوتی انجام می دهد. بسیاری از افراد خوردن مکمل های غذایی را در ساعتهای مختلف روز پیشنهاد می کنند تا با دستگاه گوارش و هضم و جذب این مواد مغذی مطابقت داشته باشد.



بسیاری خوردن کلسیم را در شب پیشنهاد می کنند. به این دلیل که کلسیم در شب مورد استفاده قرار می گیرد و همچنین به دلیل اینکه کلسیم می تواند زمانی که در رختخواب هستید به خوابیدن تان کمک کند. برای مثال خوردن یک لیوان شیر را قبل از خواب به خاطر بسپارید. جذب کلسیم دلیل این امر است. منیزیم نیاز است که با کلسیم همراه شود. بسیاری از افراد منیزیم را با کلسیم، با مکمل های شبیه به هم، در موقع خواب مصرف می کنند اگرچه برخی معتقدند که منیزیم در روز بهتر جذب می شود. اگر مکمل کلسیم که شامل منیزیم می شود، هر دو در یک زمان مصرف شود مناسبتر است.



بسیاری از ویتامین ها با غذا مصرف می شود، بنابراین مصرف آنها همراه با غذا توصیه می شود. به خاطر داشته باشید که ویتامین ها را با غذا بخورید زیرا در آن لحظه شما درحال خوردن و آشامیدن هستید.

ویتامین های محلول در چربی به چربی نیاز دارند تا جذب شوند بنابراین آنها باید همیشه با غذاهایی که چربی دارند مصرف شود. این ویتامین ها شامل ویتامین آ، ویتامین د، ویتامین ای، و ویتامین کا هستند.



ویتامین سی فقط چند ساعت در رگ درحال گردش است. برای کسب نتیجه بهتر ویتامین سی باید هر ۳ ساعت یکبار یا در ۳ وعده غذایی تقسیم شده و مصرف شود.

بهترین زمان برای جذب فیبر صبح است. در این لحظه، فیبر در روده وارد شده بدون اینکه غذایی مانع ورود آن شود. فیبر می تواند مانع جذب ویتامین ها شود، زیرا به عنوان یک پوشش برای روده عمل می کند، بنابراین بهتر است قبل از مصرف فیبر ویتامین استفاده نکنیم. آهن نیز همراه با فیبر به خوبی جذب نمی شود.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

پروبیوتیک ها همراه با غذا و گاهی اوقات قبل از غذا مخصوصا ۲۰ دقیقه قبل از غذا جذب می شود.
آنزیم های گوارشی جهت تاثیرگذاری بیشتر، همراه با غذا مصرف شوند.



ویتامین های محرک مثل ویتامین سی، نباید قبل از خواب مصرف شوند زیرا شخص را بیدار نگه می دارد. بعضی ها معتقدند که آب مرکبات و ویتامین سی خواب را برهم می زند اما این مورد تایید نشده است.



اگر شما مکمل های غذایی زیاد مصرف می کنید، بایستی آنها را در قوطی های قرص سر و سامان دهید و هر قوطی ای را مختص ساعتی از روز قرار دهید. آنها را به اندازه ای که توصیه شده و سر ساعت مصرف کنید.



گذاشتن قوطی قرص ها نزدیک میز شامتان باعث می شود که موقع غذا خوردن، خوردن آنها را فراموش نکنید. حتی اگر ویتامین ها را سر ساعت نخوردید، اضافه کردن آنها در برنامه غذایی تان در هر ساعتی از روز به سلامتی شما کمک می کند.


بیشتر پزشکان و متخصصان تغذیه معتقدند که خوردن ویتامین ها و املاح در زمان هایی می تواند جذب بیشتری داشته باشد یا برعکس همراه کردن آنها با بعضی از خوراکی ها می تواند از اثربخشی آنها بکاهد.



در بین مکمل های خوراکی به زمان مناسب خوردن نمونه هایی از آنها اشاره می کنیم، مثلا بسیاری خوردن کلسیم را در شب پیشنهاد می کنند به این دلیل که مصرف کلسیم در بدن بیشتر در شب صورت می گیرد و همچنین به دلیل این که کلسیم می تواند به خوابیدن کمک کند.

همچنین ویتامین های محلول در چربی برای جذب به چربی نیاز دارند بنابراین آنها باید همیشه با غذاهایی که چربی دارند مصرف شود.
این ویتامین ها شامل ویتامین A، ویتامین D، ویتامین E، و ویتامین K هستند.



از طرف دیگر همراه کردن قرص کلسیم در صورتی که پزشک برای شما تجویز کرده با شیر جذب آن را افزایش می دهد بنابراین نوشیدن یک لیوان شیر شب ها قبل از خواب همراه با قرص کلسیم را فراموش نکنید.



در مورد مجموعه ای از ویتامین های گروه B مثل B 1 تا B 12 گفته می شود چون ما در حالت عادی این ویتامین ها را که از جمله ویتامین های محلول در آب هستند با غذا دریافت می کنیم پس بهتر است این ویتامین ها هم همزمان با خوردن غذا به خصوص میوه ها و سبزی ها مصرف شوند.



دقت کنید در صورتی که قرص آهن برای شما تجویز شده است از نوشیدن شیر و لبنیات و همچنین قرص کلسیم با آن خودداری کنید چون جذب آهن را کاهش می دهد.



ویتامین C هم از ویتامین های محلول در آب است اما تفاوت آن با دیگر ویتامین ها این است که فقط چند ساعت در خون می ماند و به سرعت از راه کلیه ها دفع می شود به همین علت برای کسب نتیجه بهتر، ویتامین C بهتر است در هر سه وعده غذایی تقسیم و مصرف شود.

([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
خوشبختانه ویتامین C تنها ویتامینی است که خوردن میزان بیش از نیاز آن دفع می شود و عارضه ای ندارد.
اگر از فیبر خوراکی هم برای رفع یبوست یا کاهش وزن استفاده می کنید، بهترین زمان برای جذب آن صبح است و لازم است که قرص های مکمل ویتامینی و املاح همراه با آن میل نشوند چون فیبر مانع جذب ویتامین ها می شود.

در واقع پودرهای حاوی فیبر به عنوان پوششی برای روده عمل می کنند، بنابراین بهتر است مصرف فیبر را به صبح ها موکول کنیم و ویتامین ها را با وعده دیگری از غذا میل کنیم. آهن نیز همراه با فیبر به خوبی جذب نمی شود.



به تازگی لبنیات مثلا ماست حاوی پروبیوتیک ها هم به بازار آمده اند.
اضافه کردن پروبیوتیک ها که گروهی از باکتری های مفید برای بدن هستند به این علت در علم تغذیه امروز مهم شمرده می شوند که ثابت شده این مواد می توانند از بدن در مقابل سرطان ها حفاظت کنند.

پروبیوتیک ها هم بهتر است همراه با غذا و گاهی قبل از غذا مخصوصا ۲۰ دقیقه قبل از غذا مصرف شوند چون جذب آنها در آن زمان بهتر است.



دقت کنید که ویتامین C نباید قبل از خواب مصرف شوند چون ماده ای محرک است و شخص را بیدار نگاه می دارد.
اگر شما مکمل های غذایی زیاد مصرف می کنید، بایستی آنها را در قوطی های قرص سر و سامان دهید و هر قوطی را مختص ساعتی از روز قرار دهید.
آنها را به اندازه ای که توصیه شده است و سر ساعت مصرف کنید. گذاشتن قوطی قرص ها نزدیک میز غذا کمک می کند، خوردن آنها را فراموش نکنید.



مصرف قرص های مکمل ویتامین ها و املاح در شرایط خاص مثلا در گروهی از سالمندان، برخی از کودکان، مبتلایان به بیماری های مزمن و همچنین کسانی که تحت رژیم های غذایی قرار دارند یا مبتلا به بیماری های گوارشی هستند توصیه می شود.



البته پزشکان تاکید می کنند خوردن نابجا و بدون تجویز ویتامین ها فقط از این جنبه که بخواهیم سلامت بیشتری داشته باشیم صحیح نیست و چه بسا ممکن است متحمل عوارض تجمع آنها در بدنمان هم بشویم.
منبع:edcoan.ir ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

BLAK LORD
24-03-2014, 10:10
آلرژی،علائم و راه درمان آن

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
آلرژی،علائم و راه درمان آن

آلرژی و بیماری با منشأ عصبی معمولا دو گزینه‌ای هستند که زمانی که پزشکان از تشخیص صحیح بیماری بازمی‌مانند به سمت آن‌ها پناه می‌برند. هرچند که گاهی واقعا می‌تواند منشأ بیماری، آلرژی و یا عصبی باشد. آلرژی و حساسیت در فصول بهار و پاییز به حداکثر میزان خود بروز می‌کنند (در بهار نسبت به پاییز بیشتر بروز می‌کند) و در تابستان و زمستان معمولا کمتر بروز کرده و موجب آزار و اذیت فرد می‌گردند.

علائم آلرژی

لازم به ذکر است گاهی در تابستان علائمی مشابه علائم تنفسی آلرژی بروز می‌کند که ناشی از گرمای هوا و بیماری‌های خفیف تنفسی است که نباید با آلرژی یکسان در نظر گرفته شوند زیرا از نظر درمان نیز کاملا مسیر درمانی متفاوتی با یکدیگر دارند. علائم آلرژی می‌تواند شامل آبریزش بینی، التهاب مجاری تنفسی، ریزش اشک چشم و خارش پوست برای مدت طولانی باشد که این علائم می‌تواند در افراد مختلف به اشکال مختلف و به میزان مختلف بروز کند اما نکته‌ای که در اینجا حائز اهمیت می‌باشد این است که پایه همه این علائم یکسان و همان الرژی می‌باشد.

طب سنتی و آلرژی

در کتب طب سنتی پایه هر آنچه که بگردیم نامی از الرژی و این بیماری نخواهیم یافت اما بیماری‌هایی را می‌یابیم که علائمی مشابه آلرژی برای آن‌ها ذکر گردیده است. به طور مثال افزایش صفرا در بدن و یا ابتلا به سوء مزاج صفراوی را با علائمی مانند خارش، التهاب، سوزش، قرمزی یا آبریزش بینی و چشم که بسیار شبیه و نزدیک به علائم بیماری آلرژی است، توصیف کرده‌اند.



حکما سعی کرده‌اند برای فرو نشاندن علائم افزایش صفرا در بدن به کمک نسخه‌های گیاهی و روش‌های پاکسازی به کنترل میزان صفرا در بدن بپردازند و با ایجاد تعادل در بدن به دفع اخلاط زائد و اضافی به کنترل بیماری و درمان آن کمک کنند.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
دو نکته اساسی درباره آلرژی
نکته اول: گاهی اوقات بیمار دارای آلرژی تنفسی می‌باشد که آلرژی آن می‌تواند در حالات شدید با شوک‌های تنفسی بسیار عمیقی همراه باشد. همان‌گونه که در ابتدای این مقاله نیز ذکر شد از آنجایی که طب سنتی فصلی به نام آلرژی ندارد و معمولا علائم آن را به خلط صفرا نسبت می‌دهیم بهتر است در این حالت (آلرژی تنفسی) بیمار به پزشکان طب مدرن رو بیاورد چرا که درمان فرو نشاندن آلرژی تنفسی می‌بایست بسیار سریع صورت گیرد زیرا در صورت تداوم شوک‌های تنفسی عمیق، بیمار می‌تواند وارد شرایط بحرانی بیماری گردد.



نکته دوم: به کرات دیده می‌شود که الرژی همراه با نشانه‌ها و علائم پوستی بروز می‌کند. پزشکان و درمانگران می‌بایست این مساله را در نظر بگیرند که به درمان ریشه علائم پوستی بپردازند و صرفا به درمان و پاک‌سازی سطحی این علائم نپردازند.


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

درمان آلرژی و توجه به دفع
صفرا در کیسه صفرا تجمع می‌یابد تا به هنگام مصرف غذاهای چرب ترشح گردد تا با شکستن چربی‌ها به هضم غذا نیز کمک کند. در طول فرآیند هضم و جذب مواد غذایی مقداری از این صفرا در انتهای روده باز جذب می‌شود و به کیسه صفرا باز می‌گردد. اما در صورتی که فردی مبتلا به یبوست باشد میزان باز جذب صفرا در انتهای روده بیمار بیشتر شده و در نتیجه بیمار را به سوء مزاج صفرا دچار می‌کند و بدین ترتیب میزان صفرای بدن بیمار از حد مجاز بیشتر می‌شود و این مساله موجب تقویت علائم آلرژی می‌شود.



پس درمانگر می‌بایست زمانی که با یک فرد با علائم آلرژی روبه‌رو شد ابتدای امر او را از مصرف غذاهای چرب منع کند و در صورتی که بیمار با یبوست همراه بود راه دفع مواد زائد را برای بیمار سهل کند. برای افرادی که دارای یبوست می‌باشند توصیه می‌گردد صبح‌ها یک قاشق غذاخوری خاکشیر در یک فنجان آب داغ به صورت ناشتا میل گردد. این نسخه علاوه بر اینکه سبب اجابت مزاج و خوش‌رنگی رنگ پوست می‌گردد، می‌تواند مواد زائد تجمع یافته در زیر پوست را نیز به سمت بیرون بکشد و به مرور سبب فرو نشاندن علائم آلرژی نیز گردد.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
پاکسازی صفرا از بدن
باید به این نکته توجه شود که پاکسازی بدن از صفرای زائد ضمن فرو نشاندن علائم مشابه آلرژی می‌تواند به شادابی و طراوت پوست و همچنین کاهش زردی پوست نیز کمک کند. ما می‌بایست به عنوان درمانگر جهت پاکسازی صفرا از سه بعد کنترل تولید صفرا، دفع صفرای زائد و درمان توازن تولید و دفع به قضیه نگاه کنیم.



جهت کنترل تولید صفرا، پرهیز از خوردن غذاها و مواد خوراکی مانند غذاهایی با ادویه زیاد، انواع سس‌ها، مواد غذایی سرخ کردنی، شکلات و غذاهای حاضری و فست‌فود از جمله ساده‌ترین و کاربردی‌ترین شیوه‌ها است که باعث بهبود علائم آلرژی است و امروزه این شیوه‌ها توسط بسیاری از درمانگران طب مدرن نیز برای پیشگیری از عود کردن آلرژی‌ها و کنترل حساسیت به بیماران توصیه می‌شود.



کنترل میزان مواد تولیدکننده صفرا در بدن و دفع صفرای اضافه از بدن با شیوه‌های طبیعی و تنظیم ساختار و عملکرد سیستم ایمنی بدن از جمله شیوه‌هایی است که به درمان آلرژی کمک می‌کند. توجه شود که طبع خلط صفرا، گرم است بنابراین برای متعادل کردن بدن برای مقابله با این طبع می‌بایست از مواد غذایی با طبع سرد استفاده کنیم. خاکشیر به عنوان یک صفرابر قوی در قالب یک شربت ساده و سوپ جو و گشنیز به عنوان غذاهایی که دارای مزاج سرد است به این قبیل بیماران توصیه می‌گردد.



همچنین مصرف نان‌های سبوس‌دار و کاهو بسیار توصیه می‌گردد. برخی گیاهان دارویی خاصیت تنظیم‌کنندگی و متعادل‌سازی عملکرد سیستم ایمنی را دارند. این قبیل گیاهان که معمولا دارای طبع سرد نیز می‌باشند می‌توانند در فرو نشاندن علائم آلرژی بسیار موثر باشند. برای مثال می‌توان از گل ختمی و اسفرزه نام برد. استفاده به صورت خوراکی و یا استعمال موضعی این گیاهان دارویی در کاهش علائم آلرژی بسیار مفید می‌باشند.


([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

درمان خارش‌های پوستی فصل بهار
برای درمان خارش و حساسیت‌های پوستی که در فصل بهار بیشتر می‌شود می‌توان از جوش‌شیرین، روغن نارگیل، آب لیمو و نعنای تازه استفاده کرد.کهیر یکی از بیماری‌های پوستی است که در حقیقت یک واکنش آلرژیک به مصرف برخی از مواد غذایی، داروهای شیمیایی، عطرها و بوها است که بدن نسبت به آن‌ها واکنش نشان می‌دهد. بروز کهیر بر پوست معمولا ظاهر نامناسبی را برای فرد ایجاد می‌کند که همراه با التهاب، قرمزی، درد و خارش است. درمانگران طب سنتی معتقدند برخی از گیاهان دارویی می‌توانند تا حد زیادی عوارض و نشانه‌های بروز این بیماری را در بدن کاهش دهند.



یکی از این گیاهان که می‌تواند میزان خارش و درد ناشی از ابتلا به کهیر را در بدن کاهش دهد مصرف نعنای تازه است. مصرف این گیاه به صورت تازه به همراه وعده‌های غذایی در کاهش میزان خارش و درد کهیر بسیار موثر است و حتی در بهبود عوارض ناشی از آن هم نقش دارد.



مصرف روغن نارگیل و آب لیمو نیز التهاب و خارش را کاهش می‌دهد. این مواد خاصیت ضد ویروسی و ضد قارچی دارند و از پوست در برابر عفونت‌ها محافظت می‌کنند.
مصرف آلوئه‌ورا و استفاده از ژل این گیاه نیز در بهبود خارش‌ها موثر است و همچنین استفاده از جوش‌شیرین برای رفع خارش پوستی توصیه می‌شود که با کمی آب باید مخلوط و روی پوست مالیده شود.
منبع:armandaily.ir


([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

BLAK LORD
24-03-2014, 10:11
تمیز کردن دندانهای مصنوعی و نحوه مراقبت از آنها

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

•• چگونه دندان مصنوعی (دست دندان، دندان مصنوعی نیمه کامل ، پل و روکش) خود را تمیز کنم؟
· افرادی که از دست دندان استفاده می کنند باید بعد از هر وعده غذایی، آن را از دهان خود خارج کرده و به کمک مسواک و مایع دست شویی و یا ظرف شویی، تمام سطوح آن، به ویژه سطوحی که در تماس با مخاط دهان هستند را از مواد غذایی پاک کنند. توجه داشته باشید که از خمیر دندان برای تمیز کردن دست دندان استفاده نکنید.



هفته ای یکبار هم دست دندان را به مدت 5 دقیقه در محلولی که با اضافه کردن یک قاشق چایخوری سرکه یا محلول سفیدکننده خانگی (وایتکس) با یک لیوان آب ولرم تهیه میشود، قرار دهید. سپس آن را کاملا شسته و در دهان بگذارید.


هم چنین باید دهان خود را هم پس از هر وعده غذایی با آب گرم و یا محلول نمکی رقیق شسته و با یک مسواک نرم ( یا انگشت)، لثه ها را تمیز نمایند. این کار باعث گردش خون بهتر لثه ها هم می شود.

([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

• افرادی که دندان مصنوعی ناکامل دارند: باید بعد از هر وعده غذایی آن را از دهان خارج کرده، ابتدا دندان های باقیمانده را با مسواک و نخ دندان تمیز کرده و سپس دندان مصنوعی را با مسواک مخصوص تمیز کنند. توجه داشته باشید که مسواک تمیز کردن دست دندان با مسواک تمیز کردن باقی دندان ها متفاوت باشد.
اگر دندان مصنوعی ناکامل بدنه ی فلزی دارد نباید آن را در سرکه یا وایتکس بیندازید.


• افرادی که پل و یا روکش در دهان خود دارند: باید مانند سایر افراد مسواک زده و با نخ دندانهای مخصوص ( که در داروخانه ها موجود است)ناحیه خالی را که با پل پر شده تمیز کنند.



•• شبها دندان مصنوعی خود را کجا قرار دهم؟
درآوردن دندان مصنوعی در شب مطلوب است. با توجه به جنس دندان مصنوعی بهتر است آن را شب ها در آب نگه دارید.


••چرا باید دندان های از دست رفته را جایگزین کنیم؟
اولین دلیل زیبایی شماست. دلیل دوم فضای خالی دندانهای از دست رفته است که باعث وارد شدن فشار بیشتری به دندانهای کنار می شود. بعلاوه (دلیل سوم) دندانهای کناری و مقابل به سمت این فضای خالی حرکت می کنند و نظم دندانی به هم میخورد. دلیل چهارم، تجمع باقیمانده ی مواد غذاییی، در فضای خالی ست که باعث پوسیدگی و بیماری لثه میشود.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

••کاشتن دندان یا Implant چیست؟
در این روش دندانپزشک حفره ای در محل دندان از دست رفته ایجاد می کند و یک میله که اکثرا از جنس فلز تیتانیوم است را داخل حفره قرار می دهد.



••روشهای جایگزینی دندانهای از دست رفته چیست؟
بسته به تعداد و مکان دندانهای از دست رفته این روشها متفاوت است. اما 2 روش معمول جایگزینی با دندان مصنوعی ناکامل متحرک و یا پل (بریج) است. بریج زمانی کاربرد دارد که تعداد کمتری از دندان ها را جایگزین می کنیم یا دندانهای از دست رفته در یک سمت دهان هستند.
منبع:persiandentist.ir
 ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])


([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

BLAK LORD
24-03-2014, 10:15
احياي قلبي - تنفسي بلد هستيد؟
احياي قلبي- تنفسي بلد هستيد؟ احتمالا بلد نيستيد اما يادتان باشد كه اگر اين كار را بلد باشيد شايد بتوانيد جان يكي از نزديكان و آشنايان‌تان را نجات دهيد. اين مطلب را بخوانيد و سعي كنيد در مورد احياي قلبي- تنفسي يا CPR اطلاعات‌تان را تكميل كنيد.


چطور ماساژ بدهيد
براساس دستورالعمل جديد سازمان بهداشت جهاني درصورتي كه فردي دچار ايست قلبي شد، فرياد بزنيد تا فرد ديگري با اورژانس تماس بگيرد، در همان زمان با حركات سريع، فشاري به قفسه سينه فرد وارد كنيد تا زماني كه كمك‌هاي اوليه و تكنيسين‌هاي اورژانس به محل وارد شوند.

بهترين شيوه انجام ماساژ قلبي اين است كه دو دست‌تان را روي هم بگذاريد و انگشتان‌تان را به هم بپيچانيد و آنها را روي قفسه سينه در ناحيه قلب بگذاريد و دست‌ها را سريع و قوي به سمت پايين فشار دهيد. با هربار فشار دادن بايد بتوانيد حدود 4سانتي‌متر قفسه سينه را به سمت پايين ببريد. در هر دقيقه هم بايد حدود 100بار قلب را ماساژ دهيد. در فاصله هر ماساژ بايد اجازه بدهيد قفسه سينه كمي بالا بيايد تا قلب و ريه‌ها امكان پر شدن را داشته باشند.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
يادتان باشد در جوانان و افراد بالغ مي‌توانيد از شيوه ماساژ قلبي به تنهايي استفاده كنيد اما اگر ايست قلبي فرد را نديده‌ايد و فرد مقابل چشم شما دچار ايست قلبي نشده و فكر مي‌كنيد ممكن است چند دقيقه از ايست قلبي‌اش گذشته باشد بايد به او تنفس دهان به دهان هم بدهيد. در مورد نوزادان و كودكان هم بهتر است ماساژ قلبي و تنفس دهان به دهان با هم انجام شود.

افراد غرق شده و آنهايي كه به دليل مسموميت دارويي دچار ايست قلبي شده‌اند و افرادي كه اوردوز كرده‌اند بايد هم ماساژ قلبي و هم تنفس دهان به دهان دريافت كنند.


حتی ماساژ قلبی به تنهایی هم کافی است
طبيعي است كه وقتي در چندقدمي شما كسي به زمين بيفتد هول شويد و ندانيد چه كاري بايد انجام دهيد و حتي اگر احياي قلبي هم بلد باشيد نتوانيد آن را انجام دهيد. ممكن است حتي به خاطر ترس و اضطراب يادتان برود كه CPR چگونه است و اول بايد چه كاري انجام دهيد.
براي همين است كه آمار نشان مي‌دهد در بيشتر از 50درصد موارد افرادي كه فردي در نزديكي آنها دچار حادثه مي‌شود و به زمين مي‌افتد تنها با اورژانس تماس مي‌گيرند اما يك علت مهم در اين ميان هم اين است كه بسياري از افراد نمي‌خواهند تنفس دهان به دهان براي يك فرد غريبه انجام دهند.


ترس از انتقال بيماري‌ها و حالت چندش دليل اجتناب بسياري از انجام CPR است و همين باعث مي‌شود حتي انجام ماساژ قلبي كه مي‌تواند جان افراد زيادي را نجات دهد هم انجام نشود.به همه اين دلايل،گروهي از كارشناسان تصميم گرفتند بررسي كنند در انجام عمليات احياي قلبي- تنفسي اصلا تنفس دهان به دهان لازم است يا نه؟


هر يك دقيقه حياتي است
براساس آمار تنها در ايالات‌متحده روزانه هزار نفر به دليل ايست قلبي فوت مي‌كنند. در كل حدود 400هزار مورد ايست قلبي در سال درخارج از بيمارستان‌ها اتفاق مي‌افتد كه از اين تعداد 88درصد در خانه‌هاست و براي همين آشنا بودن با CPR مي‌تواند جان نزديكان شما را نجات دهد.البته ايست قلبي با حمله قلبي متفاوت است. فرد دچار ايست قلبي ناگهان به زمين مي‌افتد و به تكان دادن و تحريك دردناك جواب نمي‌دهد و تنفس عادي‌اش قطع مي‌شود.



ايست قلبي زماني اتفاق مي‌افتد كه جريان الكتريكي قلب دچار مشكل ‌شود كه درنتيجه آن ضربان قلب هم دچار مشكل مي‌شود و اين‌گونه نمي‌تواند خون را پمپ كند. تنها پس از 4 دقيقه از بروز مشكل قدرت مغز براي در امان ماندن از كاهش اكسيژن به شدت كاهش مي‌يابد. حدود 95درصد از افراد دچار ايست قلبي قبل از رسيدن به بيمارستان فوت مي‌كنند. يادتان باشد از لحظه بروز ايست قلبي، هر دقيقه‌اي كه احياي قلبي- تنفسي ديرتر شروع شود، شانس زنده ماندن فرد بين 7 تا 10 درصد كاهش مي‌يابد.


خيلي نگران اكسيژن نباشيد
اما محققاني كه اين مطالعه را انجام داده‌اند مي‌گويند زماني كه فردي به دليل مشكل قلبي- دچار ايست قلبي مي‌شود به طور معمول مقداري اكسيژن در ريه‌هاي اوست كه براي عملكرد چند دقيقه قلب و مغز او كافي است و در اين زمان مهم است كه خون به ارگان‌هاي حياتي وی برسد اين كار با ماساژ قلبي انجام مي‌شود درضمن اين محققان مي‌گويند بسياري از افراد وقتي دچار ايست قلبي مي‌شوند سعي مي‌كنند نفس بكشند و اين‌گونه اكسيژن بيشتري را وارد ريه‌هاي خود مي‌كنند. در نتيجه شايد نبايد خيلي نگران اكسيژن باشيد و بايد ابتدا به ماساژ قلبي فكر كنيد و سعي كنيد با ماساژ قلبي و فشار به سينه، قلب را به پمپاژ خون واداريد.


شايد ماساژ قلبي به تنهايي كافي باشد
طي انجام 2 مطالعه جداگانه در سال‌هاي 2010 و 2012 كه نتايج آن در نشريه پزشكي نيوانگلند به چاپ رسيده، پژوهشگران مدعي شده‌اند ماساژ قلبي يا فشار به ناحيه سينه فرد دچار ايست قلبي شده مي‌تواند به اندازه انجام يك احياي قلبي كامل CPR مفيد باشد.
در اين مطالعات كه يكي از آنها در لندن و ديگري در سوئد انجام شده نشان داده شده است كه درصد بيشتري از كساني كه پس از ايست قلبي ماساژ قلبي گرفته‌اند (به نسبت آنهايي كه CPR كامل دريافت كردند) با عملكرد مغزي مناسب و حال عمومي خوب، پس از معالجه، بيمارستان را ترك كردند.



آمار كمك پايين است
در سال‌هاي اخير آموزش احياي قلبي- عروقي تنفسي و كمك اورژانس يا همان CPR در بسياري از نقاط جهان اجباري شده است و حالا در مدارس و دانشگاه‌ها چگونگي كمك‌هاي اوليه به فردي كه دچار ايست قلبي شده است آموزش داده مي‌شود اما نكته جالب در اين ميان اين است كه هنوز بسياري از افرادي كه در جايي غير از بيمارستان‌ها دچار ايست قلبي مي‌شوند كمك‌هاي اوليه و احياي قلبي- عروقي را دريافت نمي‌كنند.

در واقع آمار نشان مي‌دهد در اروپا تنها يك‌سوم افرادي كه دچار ايست قلبي مي‌شوند توسط مردم عادي احياي قلبي- عروقي مي‌شوند و در ايالات‌متحده اين رقم تنها يك‌چهارم است. باوجود اينكه تمام مردم قوانين CPR را مي‌دانند، پس چرا آمار كمك به افراد دچار ايست قلبي تا اين حد پايين است؟


در اين موارد بايد تنفس دهان به دهان بدهيد
براساس دستورالعمل جديد انجمن جهاني مراقبت‌هاي قلبي در مورد افرادي كه نياز به ماساژ قلبي و تنفس دهان به دهان همزمان دارند شما بايد سعي كنيد كه ريتم 100 ماساژ قلبي در دقيقه را داشته باشيد و پس از هر 30 بار ماساژ، 2بار تنفس دهان به دهان را انجام دهيد كه هركدام يك ثانيه به طول بينجامد و سپس دوباره ماساژ را براي 30بار ديگر تكرار كنيد و...
براي تنفس دهان به دهان سر فرد ايست قلبي كرده را به پشت برگردانيد تا راه هوايي باز شود. سپس دماغ فرد را با دست ببنديد و دهان‌تان را روي دهان فرد بگذاريد و با فشار هواي داخل ريه‌هاي‌تان را به دهان او بفرستيد، درصورتي كه كارتان را درست انجام دهيد بايد شاهد بالا آمدن قفسه سينه فرد به دليل ورود هوا به ريه‌هاي او باشيد.


- مـراحل انجـام CPR ( احیای قلبی - تنفسی) :
در صورتي كه تنفس طبيعي وجود نداشت سر را به سمت عقب خم كنيد سپس دو تنفس دهان به دهان بدهيد و ماساژ قلبي را ادامه بدهيد.


چطور تنفس مصنوعي بدهيم؟
برای انجام تنفس مصنوعی ابتدا نفس عمیق کشیده سپس با اطمینان از باز بودن راه هوایی با عقب کشیدن چانه مصدوم (ممکن است گشتن دهان و حلق مصدوم با انگشت ضروری باشد)دهان را روی دهان یا بینی مصدوم گذاشته و هوا را وارد ریه مصدوم می‌کنیم. معیار کافی بودن میزان ورود هوا، دیدن حرکت قفسه سینه است. پس از دادن هر نفس دهان را از روی دهان مصدوم برداشته و مجددا با يك دم عميق براي دادن تنفس عمیق آماده می‌شویم. در زمان نفس کشیدن بهتر است صورت را به سمت سینه مصدوم برگردانیم تا هم از هوای خروجی از ریه مصدوم تنفس نکنیم هم خارج شدن هوا را ببینیم و احساس کنیم. تنفس مصنوعی تنها دوبار داده می‌شود و پس از آن ماساژ شروع می‌شود.

([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])


راه هوايي را باز كنيد تا مانعي در سر راه تنفس نباشد ببينيد آيا قفسه سينه بالا و پايين مي رود يا نه؟


30 ماساژ در 20 ثانيه
ماساژ قلبی که درواقع فشردن قلب مصدوم برای پمپاژ مصنوعی قلب است توسط فشار دادن قفسه سینه انجام می‌گیرد. برای این کار کف یک دست را در ناحیه وسط سینه قرار داده و دست دیگر را روی آن می‌گذاریم. به صورت عمودی به قفسه سینه فشار وارد می‌کنیم تا در حد 3 تا 5 سانتی‌متر جابه‌جا شود. تعداد ماساژ قلبی در هر سیکل 30 عدد است که باید در بازه زمانی حدود 20 ثانیه انجام شود. بعد از این 30 عدد ماساژ 2 تنفس مصنوعی به روشی که شرح داده شد انجام می‌گیرد.
([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

روي استخوان جناغ سينه كمي به سمت چپ را با كمك هر دو دست به سمت پايين فشار دهيد.بايد هر دقيقه 100 بار حدود 4 سانتي متر قفسه سينه را به سمت پايين فشار دهيد تا قلب خون را به اندام ها برساند.


نگران شكستن دنده‌ها نباشيد
در حین عملیات CPR گاهی اتفاقاتی رخ می‌دهد که دانستن آنها ضروی است:
([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])


1- از جمله این اتفاقات احتمال شکسته شدن دنده‌های مصدوم است. استخوان‌های بدن بدون حمایت ماهیچه‌ها بسیار ضعیف هستند و همین عامل باعث می‌شود بر اثر فشارهای دست حين احياي قلبي -تنفسي گاهي دنده‌ها بشکنند. احتمال شکسته شدن دنده‌ها بر اثر پمپاژ تا حدی به واسطه تمرین زیاد فشردن صحیح قابل کاهش است اما به صورت صددرصد قابل از بین بردن نیست.

اگر در طول عملیات صدای شکسته شدن دنده‌ها به گوش رسید نباید کار را متوقف کنید. صرفا احتمال بدهید که فشار دست شما زیاد است یا راستای فشار دقیقا عمود نیست. این 2 را بررسی کنید و به کار خود ادامه دهید.


2- اتفاق دیگری که شایع است ورود هوای تنفس دهنده به معده است. در این حالت شکم مصدوم ورم کرده و بعضا فشار شکم باعث خروج محتویات معده می‌شود. در صورت بروز این اتفاق به سرعت مصدوم را به پهلو چرخانده تا محتویات وارد شش‌ها نشود. سپس با انگشت یا دستمال دهان و حلق را پاک کرده و عملیات دوباره آغاز می‌شود.

منبع : مجله سیب سبز

bartarinha.ir ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

BLAK LORD
24-03-2014, 10:16
چطور ساعت بدن را تنظیم کنیم؟

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])


([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])چطور ساعت بدن را تنظیم کنیم؟
زمان به خواب رفتن و زمان بیدار شدن زمان هایی است که بدن احساس آرامش و تازه شدن می‌کند. وقتی که آموختید چگونه ساعت داخلی یا بیولوژیکی بدن را تنظیم کنید، بدنتان خواهد فهمید که کی زمان خواب است و کی زمان هوشیاری.
شما سحرخیز هستید یا شـب زنده دار؟ آیا تا کنون شـده کـه زودتـر از زنـگ سـاعـت به طـور خـودکــار از خواب برخیزید؟


به طور کلی ساعت درونی یا بیولوژیک بدن شما به شما کمک می کـنـد تا فعالیت خود را در ساعات روز افزایش داده و در تــاریکی و شب هنگام از شدت آنها بکاهید و به استراحت بپـردازیـد.هـمـچـنـین چـرخـه خـواب و بـیــداری، فـعالیت و اسـتـراحت، حرارت بدن، بـرون ده قـلـب، مـصـرف اکسیژن و مـیـزان ترشح غدد درون ریز توسط همین ساعت بیولوژیک بدن تنظیم می گـردنـد.
سـاعــت بیولوژیک مختص انسان ها نبـوده و تـمـام مـوجـودات زنـده از بــاکتری ها گرفته تا خود انـسـان ها واجد چنین ساعتی می باشند.


در تنظیم ساعت بیولوژیک بدن سه عضو با یکدیگر همکاری می کنند:
1- گیرنده های نور واقع در چشم ها
2- بخشی از هیپوتالاموس به نام SCN
3- غده صنوبری
هنگامی که نور (به طور طبیعی نور خورشید) به چشم ها می رسد، گیرنده های نور آن را به هیپوتالاموس مغز مخابره می کنند. سپس هیپوتالاموس به غده صنوبری که چشم سوم نیز نامیده می شود، فرمان می دهد که ملاتونین ترشح کند.
در واقع تولید ملاتونین نسبت به دو عامل نور و حرارت حساس می باشد.هنگامی که نور و حرارت کاهش می یابد، ما احساس خواب آلودگی خواهیم کرد، چرا که تولید ملاتونین افزایش می یابد.ملاتونین در غیاب نور و در شب تولید می گردد، بطوری که میزان ملاتونین در شب 10 برابر میزان آن در روز می باشد.میزان ترشح و تولید ملاتونین در افراد مسن کاهش می یابد. از این رو آنها شب ها زودتر از خواب برمی خیزند.


به هم خوردن تنظیم ساعت درونی و ناهمخوانی آن با محیط پیرامون منجر به بروز بی خوابی مزمن، هواپیمازدگی (عارضه جت لگ) و اختلال خواب در شاغلینی که در دو شیفت کار می کنند، می گردد.
شما می توانید با اندازه گیری دمای بدن و سطح هوشیاری خود در طی شبانه روز بفهمید که آیا جزو دسته سحرخیزها می باشید یا شب زنده داران.
درجه حرارت بدن افراد سحرخیز معمولا پیش از ساعت 8 شب کاهش می یابد. این افراد از لحاظ آناتومی انعطاف ناپذیر بوده و اوج حرارت بدن و سطح هوشیاری آنان در اوایل بعدازظهر می باشد. اما افراد شب زنده دار انطباق پذیری بیشتری دارند.


5 راه تنظیم ساعت داخلی بدن
1- هر روز زمان مشخصی از خواب بیدار شوید.
یک خواب شبانه خوب در واقع از صبح آغاز می‌شود. زمانی که چشمانتان باز می‌شود، روشنایی وارد عصب بینایی و ساعت بیولوژیکی مغز می‌شود. در آنجا تولید هورمون های تنظیم کننده رشد، تکثیر، خوردن، خوابیدن، فکر کردن، به خاطر آوردن و حتی احساسات لحظه به لحظه را تحریک می‌کند.
نور خورشید ذهن را فعال می‌کند و هر روز در همان ساعت از صبح، ساعت بیولوژیکی بدنتان را تنظیم می‌کند. به همین دلیل بدن شما در شب به خواب می‌رود و در روز از خواب بیدار شده و فعال می‌شود. بیدار شدن در ساعات مختلف و روزهای مختلف این هماهنگی را بر هم می‌زند که ساعت ها احساس خماری می‌کنید و زمانی که تازه می‌خواهید هوشیار شوید، ستاره ها در می‌آیند و نمی‌توانید قابلیت های خود را به کار بگیرید.


2- فقط زمانی که خواب آلود هستید، به رختخواب بروید.
نه فقط زمانی که خسته و خواب آلود چشمان شما پژمرده شده و در عین حال دارید به صحبت های دیگران توجه می‌کنید.


3- برخیزید.
از ساعت یازده و نیم شب تا ساعت 2 نصف شب می‌خوابید، بعد تا ساعت 4 هم در رختخواب می‌غلطید و تا ساعت 6 صبح می‌خوابید. 8 ساعت در رختخواب بودید، ولی فقط 4 ساعت و نیم خوابیده اید که خود یک عدم هماهنگی شدید است و شما را از محرک های خواب آور دور می‌کند و باعث بی خوابی می‌شود.
برای جلوگیری از این روند، وقتی که ساعت 2 نصف شب از خواب بیدار می‌شوید از جایتان برخیزید، از رختخواب خارج شده و شروع به خواندن کتاب کنید، زیرا این کار محرک های خواب شما را بیدار می‌کند تا زمانی که دوباره به رختخواب برگشتید به خواب بروید.


هشدار:

هیچ گاه زمانی که بیدارید در رختخواب نمانید . قسمتی از مغز شما رختخواب را با بیداری شما سازگار می‌کند، در این صورت دیگر در رختخواب خوابتان نمی‌برد. این مسئله به عادت بدی تبدیل می‌شود و همیشه از اینکه خوابتان نمی‌برد شکایت می‌کنید. این خود یکی از دلایل مهم و بسیار شدید بی خوابی در اکثر مردم است.


4- به خودتان یک ساعت وقت بدهید.
شما حق دارید قبل از خواب این فرصت را به خودتان بدهید تا از حالت پر انرژی بودن و کاری بودن روزانه به حالت خواب آلودگی شبانه برسید. متاسفانه بیشتر خانم ها برای خود لحظه ای هم فرصت نمی‌دهند.
طبق سرشماری سازمان ملی خواب در سال 2007 حدود 60 درصد از ما در مدت یک ساعت قبل از خواب مشغول انجام امور مربوط به خانواده هستیم، 37 درصد مراقبت از کودکان، 36 درصد مشغول گذران امور با دیگر اعضای خانواده، 36 درصد مشغول جستجو در اینترنت و 21 درصد مشغول انجام امور مربوط به شغل خود هستیم.


5- از بی خوابی در شب های تعطیل بپرهیزید.
درست است که روزها و شب های تعطیل می‌توانید تا هر زمان که دوست دارید بیدار باشید و صبح هم هر زمان که خواستید بیدار شوید اما هرگز این کار را نکنید، زیرا در این صورت ساعت بیولوژیکی بدنتان از حالت تعادل خود خارج شده و نظم آن به هم می‌ریزد و در این صورت شبی که فردایش باید زود بیدار شوید، دوباره بی‌خوابی به سرتان می‌زند.

منبع:tebyan.net

BLAK LORD
24-03-2014, 10:18
چطور دندان هایتان را سفید کنید؟

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

چطور دندان‌تان را سفید کنید؟
دو بار در روز مسواک بزنید و یک بار نخ دندان بکشید. این دو راه، ساده ترین و مهم ترین راه برای داشتن دندان‌هایی سالم و زیباست.
سال‌های پیش و شاید همین امروزه در بسیاری از فرهنگ‌ها و مجامع، شکل خاصی از دندان‌ها علامت زیبایی بوده و باشد. رنگ کردن دندان‌ها به رنگ‌های سیاه و تیره، تراشیدن دندان‌ها به شکل‌های مختلف و یا روکش‌های طلای دندان‌ها، همگی در فرهنگ‌های مختلف جهان ممکن است علامت زیبایی شناخته شود، اما در کشور ما و بسیاری از جوامعی که فرهنگ و رفتاری شبیه به ما دارند، داشتن دندان‌هایی مرتب، خوش ‌شکل و از همه مهم‌تر سفید، علامت خاص زیبایی دندان‌ها شناخته می‌شود.


در گویش عام، دندان‌ها به رنگ سفید شناخته می‌شوند، اما اگر همین رنگ سفید را در جزییات خوب نگاه کنید و رنگ دندان‌های چند نفر از نزدیکانتان را با هم مقایسه کنید، می‌بینید که در همین رنگ سفید، درجات متفاوتی از تیرگی و روشنی وجود دارد. در واقع دندان‌ها در ذات خود و از شروع رویش ممکن است به صورت طبیعی سفیدتر و یا زردتر باشند.



پس اگر دوست دارید دندان‌های سفیدی داشته باشید، باید با انصاف به دندان‌های خود نگاه کنید و اگر دندان‌های شما سالم‌اند و به دلیل بیماری یا مشکل خاصی دچار تغییر رنگ نشده‌اند، همان رنگ واقعی دندان‌هایتان را (هر چند کمی هم زرد باشد) بپذیرید و با آن کنار بیایید.
از طرفی دندان‌ها ممکن است به دلایل مختلفی در طی سال‌های بعد از رویش تغییر رنگ بدهند. این دلایل ممکن است شامل مصرف داروهای مختلف، بیماری‌های مختلف در دوران کودکی و جنینی، ضربه خوردن به دندان‌ها، بیماری‌های خاص ساختمانی در دندان‌ها و نیز درمان‌های مختلف دندانپزشکی باشد. هر کدام از این علت‌ها می‌توانند شناسایی شوند و بسته به نوع علت، تغییر رنگ دندان، درمان شود.
اما در کنار همه این دلایل، رنگدانه‌ها یکی از اصلی‌ترین علل برای تغییر رنگ دندان‌ها هستند.رنگدانه‌های موجود در مواد غذایی، موادرنگی موجود در رژ لب‌ها و حتی ذرات معلق رنگی موجود در هوا می‌توانند در خلل و فرج موجود روی دندان‌ها بنشینند و در طول زمان و با تکرار، روی دندان‌ها ثابت شده و تغییر رنگ دندان‌ها و تا حدی تیرگی آنها را موجب شوند.


در خوراکی‌هایی مثل چای، قهوه، شکلات، میوه‌های رنگی مثل آلبالو و گیلاس، آب‌میوه‌های رنگی و ... رنگدانه‌های زیادی وجود دارد و کسانی که عادت دارند مقدار زیادی از این مواد را به صورت مرتب و روزانه مصرف کنند، باید منتظر دندان‌های تیره‌تری باشند.
اگر می‌خواهید دندان‌هایی سفید و براق داشته باشید، 9 توصیه زیر را بکار ببرید:

([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
1- هر روز نخ دندان بکشید:
پلاک (جرم) بین دندان، ذرات تیره غذا را به خود جذب می‌کند و باعث بوجود آمدن لک روی سطح دندان می شود. استفاده از نخ دندان باعث می‌شود، این پلاک‌ها از بین بروند.



2- از محلول‌های شست و شوی دهان استفاده کنید:
استفاده از محلول‌های پاک کننده و شست‌وشوی دهان با این مواد، باعث از بین رفتن ذرات غذا و لکه‌های سطح دندان می‌شود.


3- رنگ نوشیدنی‌های خود را کمرنگ کنید:
چای و یا قهوه خود را کمرنگ تر بنوشید. چای و قهوه کمرنگ حاوی مواد شیمیایی تیره کننده بسیار کمی هستند.


4- غذاهای ترد را بجوید:
جویدن سبزیجات و میوه مانند یک مسواک طبیعی عمل می‌کند و باعث می‌شود دندان‌ها از وجود پلاک و ذرات غذا پاک شده و آنها را تمیز می‌کنند.


5-سفیدکننده‌هایی مانند "کرست" نامرئی هستند. می‌توانید هنگامی که رانندگی می‌کنید و یا در حال پختن شام هستید آن را به دندان‌هایتان بمالید.
([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])



6- از یک مسواک مناسب استفاده کنید:
اگر درست مسواک بزنید، ذرات غذا و پلاک‌ها از بین دندان‌ها پاک شده و سطح دندان روشن تر از همیشه خواهد شد.


7- جرمگیری کنید:
دندان پزشک شما با وضعیت دندان‌های شما به خوبی آشناست و می‌تواند راه‌های مناسبی برای سفید کردن دندان‌ها به شما پیشنهاد کند،مثل جرمگیری دندان. می‌توانید دندان‌هایتان را با ژل سفید کننده پوشانده و به مدت نیم ساعت و یا در تمام شب آن را روی دندان ها نگه دارید. بستگی به ماندگاری ژل سفید کننده دارد.
از این راه تنها زمانی می‌توانید استفاده کنید که هدف تان براق کردن و سفید کردن دندان‌ها باشد و بعد می‌توانید برای چند ماه، دندان‌های سفید و زیبا داشته باشید.


8- از سفید کننده‌های قوی استفاده کنید:
این راه توسط دندانپزشک انجام می شود و شما را سریع تر به هدف تان می‌رساند (البته کمی گران است). دندان پزشک دندان‌های شما را با این ماده سفید کننده می‌پوشاند و در کمتر از یک ساعت، روشنایی و سفیدی خاصی به دندان‌های شما هدیه می‌کند.


9- بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید:
می‌دانم این حرف را زیاد شنیده اید، اما حقیقت دارد: دو بار در روز مسواک بزنید و یک بار نخ دندان بکشید. این دو راه، ساده ترین و مهم ترین راه برای داشتن دندان‌هایی سالم و زیباست.
منابع:
هفته نامه سلامت
سیمرغ
 ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

BLAK LORD
24-03-2014, 10:20
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

خستگی و بی‌حوصلگی علامت کمبود آهن
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت می‌گوید: اگر چه آهن موجود در گوشت قرمز بهترین نوع آهن برای جبران کم خونی است اما مصرف بیش از حد آن می‌تواند موجب افزایش چربی خون، نقرس و سرطان روده شود.
خانم عبداللهی گفت:گوشت قرمز حاوی اسیدهای آمینه ضروری برای بدن است و ارزش غذائی پروتئین گوشت (گوشت سفید و قرمز) نسبت به پروتئین گیاهی بیشتر است.


وی با اشاره به اینکه گوشت منبع چربی هم محسوب می شود افزود: افرادی که چربی خون دارند بهتر است در خوردن گوشت قرمز مراعات کنند و بیشتر گوشت سفید را در دستور کار قرار دهند.گوشت منبع خوبی برای تامین ویتامین‌های گروه B است و املاحی چون روی، آهن، سدیم، پتاسیم، منیزیم و کلسیم است.


آهن غلات جای آهن گوشت را نمی‌گیرد
وی در پاسخ به این پرسش که آیا می توان آهن موجود در برخی غلات را جایگزین گوشت کرد گفت: آهن موجود در گوشت قرمز چه به لحاظ جذب در بدن و چه میزان ارزش حتی از گوشت سفید هم بالاتر است و بدن انسان آهن گوشت را تقریباً دو برابر بیشتر از آهن سایر مواد غذایی مثل گندم و سبزیجات جذب می‌کند و بدین وسیله از کم خونی جلوگیری می‌کند.وی به این نکته اشاره کرد که کم خونی ناشی از فقر آهن شایع‌ترین کمبود تغذیه‌ای است که کودکان و زنان به ویژه در هنگام بارداری و عادت ماهیانه بیشتر در معرض خطر کمبود آهن قرار دارند.


جگر و گوشت قرمز دوای درد کمبود آهن
این متخصص تغذیه در مورد علائم کمبود آهن گفت: اشخاصی که از کمبود آهن رنج می‌برند اصولاً همیشه خسته، بی‌حوصله، بدون تمرکز و دارای سرگیجه، تاری دید و تپش قلب هستند و حتی در بعضی اشخاص ناخن‌ها حالت قاشقی پیدا می‌کنند و در زنان آشفتگی‌های قاعدگی رخ می‌دهد که با خوردن جگر یا با خوردن گوشت قرمز می‌توان کمبود آهن در بدن جبران کرد که البته باید در یک دوره زمانی این رژیم دنبال شود.


لیموترش و گوجه فرنگی کنار گوشت جذب آهن آن را بالا می‌برد
خوردن غذاهای حاوی ویتامین C در کنار پروتئین از قبیل گوجه فرنگی، لیموترش، فلفل دلمه‌ای، آب پرتقال و غیره جذب آهن را در بدن افزایش می‌دهد.


نقرس و چربی خون نتیجه مصرف بی‌رویه گوشت قرمز
وی در مورد عوارض استفاده بیش از حد از گوشت قرمز گفت: استفاده مفرط از گوشت قرمز در رژیم غذایی غلظت کلسترول، تری گلیسیرید و اسید اوریک خون را بالا می‌برد و بلکه ممکن است منجر به بیماری‌های قلبی – عروقی، مشکلات نقرس، آرتریت روماتوئید (دردهای مفصلی)، پوکی استخوان، و سرطان روده بزرگ بشود.
منبع:farsnews.com


BLAK LORD
24-03-2014, 10:32
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])حدود 4 درصد از مرگ‌های قلبی و عروقی به دلیل فشارخون بالا اتفاق می‌افتد و این خیلی نگران کننده است.

یک متخصص قلب و عروق با هشدار درباره مصرف فست‌فودها و نمک و چربی گفت 50 درصد افراد جامعه فشار خون بالا دارند و خودشان خبر ندارند و 12 درصد کودکان ایرانی هم فشارخون بالا دارند.

دکتر نوحی رئیس دومین کنگره مشترک قلب و عروق ایران افزود: فشارخون بالا، بیماری است که در مراحل اولیه هیچ علامتی ندارد و از همین رو، این بیماری را قاتل خاموش می‌نامند. وی با اعلام اینکه بیش از 35 درصد مبتلایان به فشارخون بالا برای درمان خود هیچ اقدامی نمی‌کنند، گفت: فقط 16 درصد مبتلایان به این بیماری برای درمان و کنترل فشارخون خود اقدام می‌کنند.

رئیس انجمن قلب و عروق ایران با تاکید بر اصلاح روش‌های زندگی و تغذیه مناسب به عنوان راهکارها و درمان‌های غیر دارویی در مبتلایان به فشارخون بالا، ادامه داد: حدود 4 درصد از مرگ‌های قلبی و عروقی به دلیل فشارخون بالا اتفاق می‌افتد و این خیلی نگران کننده است. وی نسبت به مصرف بالای نمک در غذای ایرانی‌ها هشدار داد و گفت: آمار مصرف نمک در ایران 2 برابر میانگین جهانی است که باید این میزان را به نصف کاهش دهیم تا بتوانیم فشارخون بالا را کنترل کنیم.

نوحی با تاکید بر اینکه کاهش مصرف نمک در غذای ایرانی‌ها کار ساده‌ای نیست، تصریح کرد: یکی از منابع مهم افزایش ورود نمک به بدن، مصرف زیاد فست فودها و غذاهای آماده که دارای نمک و چربی فراوانی هستند، از جمله دلایل بروز فشارخون بالاست.

ایشان در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه وضعیت فشارخون کودکان ایرانی با توجه به اینکه گرایش و تمایل زیادی به مصرف فست فودها و غذاهای آماده دارند، چگونه است، گفت: 12 درصد کودکان زیر 15 سال کشور دچار فشارخون بالا هستند که متاسفانه این افراد نیز از بیماری خود اطلاعی ندارند و عوارض این فشارخون در سنین بلوغ به بعد بروز می‌کند. نوحی در همین زمینه ادامه داد: فشارخون بالا در زمان کوتاهی، روی اندام‌های حیاتی کودکان اثر می گذارد و خطرناک است.

منبع :mehrnews.com


BLAK LORD
24-03-2014, 10:34
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])دیدن پوست خشک و ترک خورده نوزاد که جای خراش و کندگی هم روی آن باقی مانده، صحنه دوست داشتنی و خوشحال کننده ای نیست.

چه کسی گفته پوست بچه‌ها همیشه لطیف و شاداب است و هیچ مشکل پوستی‌ای برایشان پیش نمی‌آید؟ اگر این طور بود که هیچ کودکی، خشکی و التهاب پوست را تجربه نمی‌کرد و قرمزی و ضایعات پوستی روی بدن و صورتش دیده نمی‌شد. در حالی که خیلی از بچه ها را با پوست هایی قرمز و ملتهب می بینیم که حتی شاید جای چنگ زدن ها و کندن قسمت هایی از پوست شان هم روی دست و صورت شان باقی مانده باشد. در حقیقت، نوزادان و شیرخوارانی که پوست شان دچار خارش می شود و نمی توانند بدرستی این احساس خارش را برطرف کنند، به محض این که قدرت واکنش نسبت به این حس را پیدا کنند، شروع خواهند کرد به کندن پوست و چنگ زدن به صورت و بدن شان. متخصصان پوست و مو نیز با تائید این مطلب می گویند اگزمای سرشتی یا آتوپیک یکی از انواع اگزماهای پوستی است که می تواند در دوران نوزادی و شیرخوارگی نمایان شود و بچه ها را در این سنین درگیر می کند.

دکتر احسانی، متخصص پوست و مو درباره این مشکل پوستی در دوره نوزادی و شیرخوارگی توضیح می دهد: اگزما یک بیماری پوستی است که به شکل های مختلف بروز می کند و عوامل متفاوتی هم دارد. در این میان اگزمای آتوپیک یا اگزمای سرشتی یکی از انواع اگزماست که بخصوص در نوزادان و کودکان مشاهده می شود. به گفته وی، اگزمای سرشتی ممکن است از ماه های دوم و سوم پس از تولد کودک ایجاد شود و با علائمی خودش را نشان دهد. این مشکل پوستی همچنین می تواند زمینه خانوادگی هم داشته باشد. بنابراین در صورت وجود سابقه آسم، آلرژی یا اگزماهای پوستی در خانواده، این قضیه هم تشدید خواهد شد.

پوست ملتهب؛ لپ های قرمز
انگار همیشه عادت کرده ایم پوست بچه ها را لطیف و شاداب ببینیم و برای همین هم تصور این که کودکی دچار اگزما شود، کمی برایمان سخت است، اما این مشکل پوستی که میان کودکان و نوزادان رخ می دهد، با علائمی در این سنین نمایان می شود. آن طور که دکتر احسانی درباره این نشانه ها می گوید بچه هایی که دچار این نوع اگزما می شوند، لپ های شان قرمز شده، پوست شان ملتهب و خشک می شود و بر همین اساس زمینه خارش در پوست آنها به وجود می آید.

اگر می گویید کودکان که نمی توانند احساس خارش را بیان کنند یا توانایی از بین بردن آن را ندارند، باید بدانید به گفته این پزشک متخصص، ممکن است تا سه یا چهار ماه پس از تولد هنوز قدرت واکنش نشان دادن نسبت به احساس خارش ایجاد نشده باشد، اما از سه یا چهار ماهگی به بعد، شیرخواران برای از بین بردن احساس خارش به پوست بدن و صورت شان چنگ می زنند و برای همین می توانند این ضایعات پوستی را هم دچار حالت کندگی و زخم کنند.

در ضمن، این ضایعات پوستی می تواند در قسمت های مختلف بدن کودک مانند صورت، دست ها، زانو و آرنج ایجاد شود و لزومی ندارد همیشه کل بدن او را درگیر کند.

پوست شیرخوار را چرب نگه دارید
دکتر احسانی می گوید: شدت این بیماری ممکن است کم و زیاد شود. به طوری که معمولا در زمستان ها که هوای محیط خشک است، اگزما هم تشدید می شود و تعریق زیاد در تابستان ها می تواند اگزما را بدتر کند. به همین دلیل هم توصیه می شود مادرانی که کودک نوزاد یا شیرخوار دارند، حتما پوست بچه را به طور مرتب چرب کنند و آن را چرب نگه دارند. این متخصص پوست و مو با تاکید بر این موضوع ادامه می دهد: چرب کردن پوست شیرخوار با کرم های مناسب مانند وازلین باعث می شود زمینه بروز اگزما کاهش یابد و در نتیجه مشکلات پوستی هم به حداقل می رسد. البته چرب کردن پوست بخصوص پس از هر بار استحمام که خشکی پوست تشدید می شود، اهمیت بیشتری هم پیدا می کند. آن طور که این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران می گوید با استفاده از داروهای کورتونی هم می توان مشکل را بهبود بخشید، اما وی تاکید می کند این داروها را برای مدتی طولانی و بدون تجویز پزشک استفاده نکنید.

چه باید کرد؟
دیدن پوست خشک و ترک خورده نوزاد که جای خراش و کندگی هم روی آن باقی مانده، صحنه دوست داشتنی و خوشحال کننده ای نیست، اما خیلی از مادرها نمی دانند چطور می توان این مشکل را برطرف کرد و چه کاری از دست آنها ساخته است. برای همین هم کاری انجام نمی دهند و فقط شاهد بروز این مشکلات هستند. دکتر احسانی به مادرانی که کودک نوزاد یا شیرخوار دارند توصیه می کند هوای خانه را مرطوب نگه دارند و از لباس های نخی برای کودک استفاده کنند تا این مشکل بهبود یابد یا اصلا ایجاد نشود. این عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به این که این مشکلات خیلی زود برطرف نمی شود و اگزمای سرشتی بسرعت بهبود نمی یابد، خاطرنشان می کند: اگزمای سرشتی حتی ممکن است چند سال ادامه پیدا کند و نباید انتظار داشته باشید تمام این مشکلات در مدت زمان کوتاهی از بین برود. در حقیقت وقتی مشکل رفع می شود که مقاومت پوست بتدریج افزایش پیدا کند. به گفته وی، برای درمان این مشکل هم می توانید با استفاده از داروهایی که پزشک تحویز می کند و همین طور به کمک نرم کننده ها و چرب کننده های مناسب پوست مراقبت های لازم را انجام دهید تا بتدریج مقاومت پوست در برابر عوامل خارجی افزایش یابد و ضایعات اگزما بهبود پیدا کند. این متخصص پوست و مو یادآور می شود: استفاده از بعضی مواد شوینده هم می تواند اگزما را تشدید کند. به همین دلیل خوب است برای استحمام و شست وشوی لباس بچه ها از موادی که پوست را تحریک و خشک می کند، استفاده نکنید.

تغذیه هم نقش دارد
مسلماً وضع تغذیه و نوع غذاهایی که افراد مصرف می کنند، در روند بهبود یا تشدید مشکلات پوستی هم تاثیرگذار است. این موضوع درباره اگزمای دوره نوزادی نیز وجود دارد و آن طور که دکتر احسانی می گوید تغذیه و مصرف برخی غذاها می تواند اگزما را تشدید کند. البته خیلی مشخص نیست کدام مواد غذایی موجب تشدید مشکل می شود و براساس تجربه باید این مواد را پیدا کرد که به گفته این متخصص پوست و مو، مصرف غذاهایی که اگزما را تشدید می کند در هر صورت باید کاهش یابد و کمتر در برنامه غذایی کودک قرار گیرد.

منبع : jamejamonline.ir

BLAK LORD
24-03-2014, 10:38
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) عوامل زمینه‌ساز،نشانه‌ها و پیشگیری از اعتیاد در جوانان
در پاسخ به این سوال كه چرا نوجوانان از مواد مخدر استفاده می‌كنند به نظر می‌رسد كه حداقل در زمینه مصرف تفریحی و آزمایشی مواد در نوجوانان عامل كنجكاوی و قرار گرفتن در معرض فشار همسالان مهم‌ترین عوامل باشد, در عین حال, نوجوان تصور می‌كند كه در برابر آثار منفی مواد مخدر آسیب‌ناپذیرند, در حالیكه واقعیت غیر از این است.



عده‌ای نیز معتقدند كه مصرف مواد به آن‌ها نوعی آرامش و رهایی از آشفتگی درونی می‌دهد. مثلاً آن‌ها را شاد و سر حال می‌كند یا اندوه و ناراحتی را از بین می‌برد, در حالیكه در دراز مدت آثار و تبعات منفی آن مشخص و نمایان خواهد شد.



بطور كلی طبقه‌بندی علل استفاده جوانان از مواد مخدر به‌صورت زیر است:
1- عوامل فردی : شامل نارحتی‌های روانی و جسمانی, وضعیت بد تحصیلی, محرویت‌ها, فشارهای روانی, احساس حقارت, اعتمادبنفس پایین, نظر مثبت در مورد مواد مخدر, شروع مصرف سیگار در سن پایین, تنوع طلبی, هیجان‌خواهی, درمان مشكل‌های خلقی, بیدار ماندن درشب امتحان و . . . می‌باشد.


2- عوامل خانوادگی : شامل مصرف مواد مخدر توسط والدین, درگیری و اختلاف والدین, ناهماهنگی بین والدین در تربیت فرزندان, آزادی بیش از حد یا كنترل سخت و شدید فرزندان, جدی نگرفتن تربیت فرزندان, نبودن احساس و عاطفه و محبت بین اعضای خانواده, ضعف معنویت و اعتقاد در خانواده, دور بودن والدین از یكدیگر بنا به دلایل مختلف و . . . می‌باشد. ارتباطات كمرنگ عاطفی وجود پیوند و ارتباطات عمیق خانوادگی نقش بسزایی در پیشگیری از اعتیاد دارد و هر قدر این روابط به سردی گراید خطر اعتیاد در محیط خانواده نیز افزایش می‌‏یابد.


عدم مهارت والدین در تربیت فرزندان وجود فرد معتاد در خانواده، سهل‌‏انگاری در توجه به زنگ خطرها مثل مصرف سیگار، ایجاد تنش و درگیری بین اعضاء خانواده، عدم گفتگو پیرامون اعتیاد در خانواده، فقر مادی یا رفاه اقتصادی خانواده دیگر عوامل گرایش به مصرف مواد مخدر می‌باشند. خانواده‌‏های بدسرپرست، بی‏ سرپرست و تك ‏سرپرست در این خانواده ‏ها به خاطر عدم وجود یكی از والدین و یا عدم صلاحیت آنان در تربیت آنان در تربیت فرزندان احتمال بروز اعتیاد افزایش خواهد یافت.


3- عوامل محیطی : شامل رابطه داشتن با دوستان و همسالان ناباب و معتاد, در دسترس بودن مواد مخدر, بیكاری, نداشتن برنامه برای پر كردن اوقات فراغت, پیدا كردن پایگاه و منزلت در بین دوستان, پذیرفته شدن در گروه و . . . می‌باشد.
4- عوامل اقتصادی : در بر گیرنده مواردی چون فقر مالی یا رفاه اقتصادی بیش از اندازه, عدم درآمد كافی, مشاغل شبانه و . . . می‌باشد.
5- عوامل فرهنگی و آموزشی: برخورداری از سواد پایین و عدم آگاهی از زیان‌های سو مصرف مواد مخدر نمونه‌هایی از این عوامل هستند.


علائم مصرف مواد مخدر میتواند به ‌شكل منفی و مثبت مشاهده شود:
مثبت : در كوتاه مدت مصرف مواد مخدر موجب افزایش كارآیی فرد می‌گردد, فرد احساس سرخوشی, سبكی, قدرت و پرانرژی بودن می‌كند. فعالیت‌های سخت و دشوار تسهیل گشته و یادگیری مطالب جدید آسان می‌گردد, حافظه تقویت شده و یادآوری مطالب قبلی به‌راحتی امكان‌پذیر می‌گردد. همچنین مقاومت در مقابل درد افزایش می‌یابد. اما باید بدانیم كه این تغییرها كوتاه مدت است, و معمولاً اثرات منفی پس از مدتی نمایان می‌شود.


منفی :
- وابستگی و افسردگی.


- تغییرات شخصی :
1- كاهش علایق و انگیزه‌ها.
2- كاهش احساس مسؤلیت.
3- كاهش توجه به تحصیل, شغل و خانواده.


در مصرف مواد به‌ طور عمده مشكل‌های زیر قابل مشاهده است :
- بی‏خوابی هنگام شب
- خواب‏ آلودگی در طی روز
- پرخاشگری
- آبسه چركی مغز
- عفونت مغز
- بیماری‌های مختلف ناشی از مرگ بخشی از سلول‌های مغزی و نخاع به دنبال مصرف زیاد.


- گوارش : تهوع و استفراغ، كاهش اسید معده و اختلال در هضم غذا بی ‏اشتهایی و كاهش وزن.
- كلیه : ناتوانی در تخلیه ادرار، نارسایی، عفونت كلیه.
- پوست : خارش، تیره شدن رنگ پوست، تیرگی لبها، كهیر، عفونت پوست.
- ریه : انسداد ناگهانی رگ‌های تغذیه كننده ریه، عفونت ریه، ایست تنفسی به دنبال مصرف زیاد.
- قلب : نارسایی قلب، بهم خوردن نظم ضربان قلب، عفونت كلیه داخلی و دریچه‌‏های قلب.
- عروق و خون : سخت شدن دیواره عروق، التهاب عروق، عفونت عروق.
- كبد : اشكال در كار كبد، عفونت و التهاب كبد، بیماری مزمن كبدی.
- بیضه و تخمدان : كاهش میل جنسی، كاهش توان جنسی.


- یبوست شدید و خونریزی و احتمالاً برخی از اختلال‌های دستگاه گوارشی مانند : كم شدن حركات معده, زخم اثنی و عشر, التهاب معده, كاهش ترشح لوزالمعده, صفرا,كند شدن هضم غذا و بی‌اشتهایی و . . .
- ناراحتی‌های پوستی از قبیل خارش, ایجاد لكه‌های پوستی و ورم جلدی.
- كاهش فشار خون و سرگیجه.
- خواب آلودگی و عدم هوشیاری, ضعف و رنجوری مفرط.
- خونریزی مغزی داخل جمجمه‌ای (به علت مصرف غیرپزشكی آمفتامین).
- عفونت‌های ناشی از آلودگی وسایل تزریق مانند: كزاز, التهاب كبد, التهاب پوشش داخلی قلب, ایدز, ناراحتی ریوی و . . .


- قانقاریا (به علت نرسیدن خون كافی و اختلال تغذیه در بافت‌ها) كه سبب مرگ نسوج مبتلا می‌گردد و احتمالاً به قطع قسمت‌های آسیب دیده منجر می‌گردد.
- كاهش مقاومت بدن در مقابل امراض عفونی, مانند: ذات الریه, سل و آبسه‌های ریوی.
- قطع ترشح مواد شبه مرفین یا مسكن‌های طبیعی بدن.
- وابستگی به مواد مخدر (اعتیاد).
- تحمل دارویی (نیاز به بالا بردن پیوسته مواد مخدر).
- افت توانایی بدنی و ناتوانی در عملكردهای مختلف به‌علت مصرف بالای انرژی.


معتادان به مواد مخدر در اثر مصرف مواد مخدر دچار كم‌كاری غده هیپوفیز (یكی از غده‌های مغزی) و كورتكس (قسمتی از مغز كه با آن فعالیت‌های عالی مغزی انجام می‌گیرد) خود شده و به مرور ترشح مواد شیمیایی مغزی (انتقال‌دهنده‌های عصبی) كه مواد ضد درد و استرس مغز هستند را دچار اختلال می‌كنند. آن‌ها به‌تدریج به مواد مخدر وابستگی جسمانی و روانی پیدا می‌كنند.


توصیه‌های پیشگیرانه :
1. خطرات و عوارض مصرف مواد اعتیاد‏آور را خوب بشناسید.

2. مواد مخدر را حتی یك بار هم امتحان نكنید. هیچكس در كل دنیا نمی‏تواند به شما اطمینان بدهد كه یكبار مصرف كردن معتادتان نمی‏كند. معتادی وجود ندارد كه به‌خاطر معتاد شدن مصرف مواد را شروع كرده باشد!؟ پس این همه معتاد از كجا آمده‌اند؟!!! آیا دوست دارید پریدن از طبقه دهم یك ساختمان یا لمس كردن سیم‏های بدون روكش برق را حتی برای یك بار هم امتحان كنید؟


3. به هر كس كه مواد را به شما تعارف كرد محكم و قاطع بگوید «نه» اینكه ما بتوانیم به دوستمان «نه» بگویم یك هنر است. افراد خوش فكر هر تعارفی كه مخالف سلامتی‌یشان باشد به‌راحتی رد می‌كنند.
4. این فكر اشتباهی است كه هر موقع بخواهیم می‌توانیم مواد مخدر را مصرف نكنیم. ‌بعضی‏ها فكر می‏كنند با بقیه فرق دارند و هر وقت كه اراده كنند می‌توانند مصرف مواد را كنار بگذارند، در حالی كه این طرز تفكر منجر به اعتیاد می‏شد.


5. جواب‌هایی از قبل برای اصرار زیاد اطرافیانتان آماده كنید. پیشاپیش به این جمله‌ها فكر كنید «خیلی كیف داره»، «شنگول میشی»، «سرحال میشی» و اگر كمی‌ تردید كنید، می‌گویند: «بچه ننه‌ای»، «‌ترسویی»، اول تجربه كن بعد بگو بده»، «هنوز مرد نشدی»، «پس چرا فلانی كشید و معتاد نشد ؟ و . . .


6. یادتان باشد كه كشیدن سیگار مقدمه‌ا‏ی است برای شروع اعتیاد به موادمخدر.
7. از رفت و آمد در مكان‏های آلوده و دوستی با افراد مشكوك پرهیز كنید.
8. از دوستی با افرادی كه با شما اختلاف سنی زیادی دارند خودداری كنید.
9. به یاد داشته باشید مواد اعتیادآور سم كشنده‌ای هستند، كه اثر آن‌ها به‌تدریج ظاهر می‏شد.
10. به صحبت‏های پدر و مادرتان اطمینان كنید و سعی كنید ارتباط‌تان را با آن‌ها محكم كنید.


11. با مطالعه، ورزش و تفریحات سالم برای اوقات فراغت خودتان را برنامه‌ریزی كنید.
12. به یاد داشته باشید كسانی كه مواد مخدر رو به شما معرفی می‏كنند، چهره‌شان فرقی با دیگران ندارد. پس دوستان و نزدیكان خودتان را خوب بشناسید.
13. به هنگام سختی و ناراحتی با پدر و مادر و یا (ترجیح با پدر و یا مادر است)، یك بزرگ‌تر مطمئن و قابل اعتماد مشورت كنید.
14. اگر نمی‌توانید حرف خودتان را به آن‌ها بزنید می‌توانید به دفتر مشاوره یا روان‌شناس و یا به‌شكل تلفنی با صدای مشاور 148 تماس بگیرید.

منبع : ir-med.com


BLAK LORD
24-03-2014, 10:40
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

اثرات مورفین بر بدن
سیر تورنر در سال 1805 مرفین را از تریاک بدست آورد از دورن به عنوان استخراج کننده مورفین یاد شده است. مورفین ماده موثر و جز اساسی تریاک بوده و 7 تا 14 درصد آنرا تشکیل می‌دهد این ماده به صورت گرد سفید یا کرم و گاهی قرمز آجری و مایع بدون رنگ وجود دارد طعم آن تلخ بویی تند و زننده دارد.

چنانچه مورفین را در آزمایشگاههای مجهز از تریاک بدست آورند بصورت پودر سفید رنگ است این ماده را به شکل قرص یا محلول در آب مقطر و گرد در اختیار معتادان قرار می‌دهند مورفین به صورت تجربی و غیر آزمایشگاهی نیز توسط معتادان تهیه می‌شود که رنگ آن کرم یا قرمز آجری یا قهوه‌ای روش است.


از نظر خواص فارماکولوژی مورفین نیز مانند سایر ترکیبات تریاک یا ماده تضعیف کننده سیستم عصبی مرکزی می‌باشد و مصرف عمده آن برای اهداف پزشکی است از مورفین ، هروئین و هیدرومورفین که مسکن قویتری نسبت به خود مورفین هستند بدست می‌آید. تقریبا 10 تا 15 در صد از ترشحات گیاه خشخاش را مورفین تشکیل می‌دهند.


اثرات مورفین بر سلسله اعصاب مرکزی
مغز انسان که مرکز پیچیده‌ترین واکنشهاست تدریجا آکنده از تجربیاتی می‌گردد که وی را قادر به زیستن می‌کند ورود مورفین (یا هروئین) کار دستگاه اعصاب را در سطوح گوناگون تغییر می‌دهد و در صورتی که این تغییر تداوم یابد آن دستگاه را به بدکاری مورفین و دائمی سوق خواهد داد که نتیجه آن در زندگی فردی ، خانوادگی و اجتماعی شخص منعکس خواهد گشت.



مورفین بر دستگاه عصبی اثری پیچیده گذاشته و بعضی نقاط را تحریک و عمل بعضی دیگر را متوقف می‌کند بطور کلی می‌توان گفت مورفین اثر متوقف کننده و فرد نشاننده بر دستگاه اعصاب دارد و با تظاهراتی چون آرام بخشی ، خواب آلودگی ، تسکین درد ، پایین آمدن درجه حرارت بدن ، اثر ضد استفراغ دیرس و اثر فرونشانندگی بر دستگاه تنفس از طریق مراکز عصبی، اما در عین حال مورفین اثرات تحریکی نیز بر دستگاه اعصاب مرکزی دارد چون تهوع ، استفراغ زودرس ، تنگ شدن مردمک چشم ، و انقباض عضلات روده‌ها...دارد.



اثر ضد درد مورفین
مورفین دارای اثر ضد درد ویژه‌ای می‌باشد و تمام مشتقات آن نیز اعم از مصنوع و نیمه مصنوع دارای این اثر انتخابی می‌باشند. مثلا تصور کنیم که سوزنی را در پوست فرو بریم یا جسم داغی را روی پوست بگذاریم. شخص احساس درد می‌کند و همزمان چهره‌اش وضعیت عاطفی خاصی به خود می‌گیرد که این عمل مربوط است به تحریک پوستی بوسیله انتهاهای اعصاب منتشره در پوست گرفته شده و از طریق نخاع به مغز می‌رود و در آنجا در نقاط بخصوصی با سایر نقاط مغز که بنحوی عواطف فرد را کنترل می‌کنند مرتبط می‌گردد.


این تحریک موجب بروز حالت عاطفی خاصی می‌گردد. مورفین بر روی گیرنده پوستی درد تاثیر چندانی ندارد و شخصی که مورفین به او تزریق شده ناتوان از درک تحریک نیست درک این تحریک ممکن است حتی کاهش نیابد و تنها واکنشهایی که پس از احساس درد تظاهر می‌کنند از بین روند به این معنی که شخص اظهار می‌کند که درد هنوز موجود است اما او احساس راحتی می‌کند پس می‌توان نتیجه گرفت که درک تحریک‌های پوستی ، بینایی ، شنوایی و ارتعاشات با مورفین از بین نمی‌رود بلکه در واکنش عاطفی درک درد تغییر حاصل می‌شود.


مورفین به دلایل خاصل بر دردهای مبهم بیشتر از دردهای غیر مبهم حمله‌ای موثر است. گو اینکه که در مقادیر زیاد دردهای ناشی از انسداد مجاری ادرار یا گوارش را نیز تسکین می‌دهد .برای ایجاد اثر ضد درد باید گفت که اثر بر سلسله اعصاب مرکزی است تغییری که مخدرها در آستانه درک درد ایجاد می‌کنند نمی‌تواند توجیه کننده اثر ضد درد آنها باشد. همچنین به علت آنکه در واکنش انتهای اعصاب محیطی و انتقال الکتریکی در اعصاب محیطی تغییری نمی‌شود از این عوامل نیز نمی‌توانند علت اثر ضد درد مورفین و سایر مخدرهای باشند. آنچه امروزه مطرح است نقاطی از تالاموس و سیستم لیمبیک می‌باشند که گیرنده‌های مخدرها در آنهاست.


اثر روانی مورفین
از دیگر تاثیرات مورفین تغییر در هوشیاری و اندیشه است بدین معنا آگاهی فرد نسبت به خود و محیطش تغییر پیدا می‌کند چرت زدن ، ناتوانی در تمرکز فکر ، اشکال در فکر کردن ، خیره شدن، کاهش تیز بینی و خماری در زمره علائم چنین حالتی هستند تنبلی و بی‌حرکتی پیامد استعمال مورفین می‌باشد.


اثرات مورفین بر مراکز تنفسی واقع در سلسله اعصاب مرکزی
تنفس انسان با نظم معینی تحت عملکرد مراکزی که در بصل النخاع و پل دماغی واقعند صورت می‌گیرد از آنجا که گیرنده‌های مورفین از تعداد در نقاط مذکور و به نور یافت می‌شوند روشن است که مورفین اثر وقفه دهنده و فرونشاننده بر مراکزی وارد که کنترل و نظم تنفس در اداره آنهاست.حتی مقدار کم مورفین می‌تواند سبب بروز اختلالاتی در تعداد تنفس ، حجم هوای دم و بازدم و گاهی بی‌نظمی‌های خاص دیگر شود.





اگر مورفین داخل رگ تزریق شود بعد از حدود هفت دقیقه اثرات فرونشاننده آن آشکار می‌شوند اما اگر همین مورفین عضلانی تزریق شود تقریبا سی دقیقه زمان برای ظهور اثراتش لازم خواهد بود. در صورت تزریق زیر جلدی ، حدود نود دقیقه طول خواهد کشید تا اختلالات تنفس بروز کند و البته اگر خوراکی مصرف شود باز هم مدت بیشتری لازم خواهد بود.


اثر مورفین بر مراکز کنترل عفونت غدد مترشحه داخلی در سلسله اعصاب مرکزی
با تاثیر بر قسمت خلفی هیپوفیز باعث افزایش ترشح هورمون آ.اج (که از قسمت خلفی هیپوفیز ترشح می‌شود) و کاهش حجم ادرار را باعث می‌شود از نظر تاثیر بر قسمت قدامی هیپوفیز (آنتی بیوتیک) باعث مهار ترشح هورمون محرک غده فوق کلیوی و از نظر تاثیر بر غده تیروئید را کاهش می‌دهد. در تمامی هورمونهای محرک غده تناسلی بر اثر یک تزریق مورفین بر مراکز یا تزریقهای مداوم مهار شده و در نتیجه بی‌نظمی در قاعدگی ، نازائی و غیره ممکن است اتفاق بیفتد.


اثر مورفین بر مراکز کنترل کننده اندازه مردمک چشم
مردمک چشم تحت کنترل اعصاب مرکزی در روشنایی زیاد ، تنگ و در تاریکی گشاد می‌شود و به این ترتیب موجود زنده را از نقطه نظر بینایی کمک می‌کند.

مورفین باعث تنگ شدن مردمک در هر نوبت استفاده می شود.


اثر مورفین بر دستگاه قلب و عروق
مورفین باعث کاهش فشار خون در عروق مغز و نیز باعث گشادی و افزایش فشار مایع مغزی می‌گردد.مورفین و مشتقاتش در بیماران قلبی ریوی باید با احتیاط کامل استفاده شوند زیرا همین تغییرات اندک موجب مرگ می‌شوند.



اثر مورفین بر دستگاه گوارش
اثر مورفین بر معده به این صورت است که باعث کاهش ترشح شیره معده و کم شدن حرکات معده و تاثیر در تخلیه محتویات معده به روده می‌شود که ترشح لوزالمعده و صفرا به داخل روده باریک کم شود نتیجه این تاثیرات تاخیر در تخلیه روده باریک ، جذب زیاد آب ، سو هضم و جذب مواد غذایی و یبوست می‌باشد.


اثر مورفین بر سایر دستگاهها
مورفین باعث احساس تکرار ادرار از یک سو و اشکال در دفع ادرار میشود ،مورفین همچنین باعث گشاد شدن پوست ، تعریق و خارش میشود. تاثیر مورفین بر هورمونهای جنسی انسان به گونه ای است که ممکن است فرد را عقیم کند.

منبع:daneshnameh.roshd.ir
 ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

BLAK LORD
24-03-2014, 10:42
زنان باردار مبتلا به ایدز
بیماری ایدز در دهه‌های اخیر شیوع بالایی در جوامع مختلف داشته است و راه‌های درمانی زیادی برای آن پیدا شده است تا سن مرگ‌ومیر ناشی از این بیماری تا حدی بیشتر شود و درد و رنج بیماران در طول دوره بیماری کاهش یابد. اگرچه هنوز راه درمانی قطعی برای آن پیدا نشده است.


متاسفانه در جامعه ما، نگرش افراد نسبت به کسی که دچار بیماری ایدز شده است، مثبت نیست و به همین دلیل اکثر مبتلایان به این بیماری، از گفتن بیماری خود به دیگران و یا حتی پزشک خودداری می‌کنند.به همین علت ذکر این نکته را لازم می‌دانیم که زن بارداری که مبتلا به ایدز می‌باشد، باید حتما این بیماری را با پزشک زنان خود در میان بگذارد، زیرا در صورت مخفی ماندن این مشکل، سلامت جنین خود را به خطر می‌اندازد.


با توجه به پیشرفت‌های قابل توجهی که در درمان بیماری ایدز در سال‌های اخیر صورت گرفته است زنان باردار مبتلا به ایدز، اگر درمان مناسب را در اسرع وقت دریافت کنند، می‌توانند تا حدی امیدوار باشند که این بیماری به نوزادشان انتقال پیدا نمی‌کند.خوشبختانه امروزه تشخیص بیماری ایدز در مادران باردار در سه ماهه اول بارداری صورت می‌گیرد تا در صورت عدم آگاهی مادران، درمان های مربوطه و مراقبت‌های خاص را برای آن‌ها انجام دهند.


اهمیت درمان ایدز در دوران بارداری
یک مادر مبتلا به ایدز می‌تواند ویروسHIV را به سه طریق به جنین خود انتقال دهد:
1- از طریق جفت، وقتی که هنوز جنین در داخل رحم قرار دارد .
2- از طریق خون و مایعات بدن مادر آلوده، هنگامی که جنین از رحم مادر خارج می‌شود و زایمان اتفاق می‌افتد.
3- از طریق شیر مادر آلوده در دوران شیردهی


طبق تحقیقات مشخص شده مادران بیماری که تحت درمان به موقع قرار گرفته‌اند، کمتر از یک درصد احتمال دارد که این بیماری را به نوزاد خود انتقال دهند، این در حالی است که اگر راهکارهای درمانی برای آن‌ها انجام نگیرد، 125 درصد احتمال می‌رود که این بیماری را به نوزاد خود انتقال دهند.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
مادرانی که داروهای ایدز را مصرف نمی‌کنند
اگر مادری در دوران بارداری به هر دلیلی داروهای ایدز را دریافت نکند (دلایلی مانند عدم آگاهی از وجود این بیماری در خود، ترس از بازگویی این بیماری نزد پزشک زنان و...) سلامت خود و جنین خود را به خطر می‌اندازد.برای رفع مشکل عدم آگاهی زنان باردار از این بیماری، انجام آزمایش تشخیص ویروس HIV در سه ماهه اول بارداری انجام می‌گیرد که اگر این آزمایش وجود ویروس HIV را در مادر مثبت تشخیص دهد، اقدامات درمانی پس از سه ماهه اول بارداری شروع می‌شود.
در راستای این اقدامات درمانی، برنامه داروهای ضدویروسیAZT برای بیمار انجام می‌گیرد. در صورت لزوم، اقدامات درمانی دیگر متناسب با شرایط مادر و جنین برای فرد انجام می‌گیرد.


مادرانی که داروهای ایدز را مصرف می‌کنند
اگر مادری قبل از بارداری درمان را شروع کرده باشد، در دوران بارداری با نظر متخصص زنان می‌تواند راه‌های درمانی را ادامه دهد، زیرا قطع این روش‌های درمانی ممکن است ابتلای جنین به ویروس HIV را افزایش دهد.
پزشک متخصص با توجه به شرایط مادر ممکن است راهکار درمانی او را تغییر دهد و رژیم‌های AZT را برای او در پیش بگیرد تا احتمال انتقال این ویروس از مادر به جنین را کاهش دهد.
دیگر روش‌های درمانی ضد HIV و انتخاب صحیح روش زایمان، احتمال ابتلای جنین را به HIV تا حد زیادی کاهش می‌دهد، مثل تزریق داخل وریدی AZT در حین زایمان.



شیوه زایمان در مادران مبتلا به ایدز
مادران باردار مبتلا به ایدزی که در آزمایشات مشخص شده، تعداد کمی ویروس HIV در خون خود دارند می‌توانند با صلاحدید پزشک زنان و زایمان، نسبت به انجام زایمان طبیعی اقدام کنند.در غیر این صورت به علت احتمال انتقال ویروس از خون مادر به جنین در حین زایمان طبیعی، زایمان سزارین برای مادران مبتلا به ویروس انجام می‌گیرد. برش در ناحیه پایین شکم مادر زده می‌شود و بدون تداخل جنین با خون و مایعات دادن کانال زایمانی مادر، نوزاد از رحم مادر خارج می‌شود.


در هر دو روش زایمان، داروهای AZT به صورت داخل وریدی به مادر تزریق می‌شود.هم جنین بعد از به دنیا آمدن نوزاد،AZT طی شش هفته پس از زایمان و هر روز چهار مرتبه به نوزاد تزریق می‌شود. هم چنین 6 تا 12 ساعت پس از تولد، نوزاد باید AZT را دریافت کند.پزشک متخصص با صلاحدید خود و برآورد شرایط مادر و نوزاد می‌تواند از داروهای ضد HIV دیگری برای نوزاد استفاده کند.


تذکر: مصرف انواع داروهایی که برای بیماران مبتلا به ایدز تجویز می‌شود، برای مادران باردار مبتلا بی خطر نیست و ممکن است برخی از انواع آن، عوارض بلندمدتی را برای سلامت جنین داشته باشند.


تذکر: این فرهنگ باید در جامعه ایجاد شود که همه مبتلایان به ایدز، از راه‌های پر خطر مبتلا نشده اند و بسیاری از آن‌ها تنها قربانی‌های ناآگاه بوده‌اند. بنابراین زنان مبتلا به ایدز این حق را دارند که اگر تمایل داشته باشند طعم شیرین مادر شدن را بچشند و رسانه‌ها باید آگاهی‌ها را به آن‌ها بدهند که می‌توانند با رعایت راهکارهای درمانی مانع از ابتلای نوزادشان به ایدز شوند.
متخصصان زنان و زایمان هم باید شرایط این دسته از بیماران را درک کنند و تمام مراقبت‌های لازم را قبل و بعد از زایمان برای این دسته از مادران انجام دهند و این امیدواری را به آن‌ها بدهند که می‌توانند فرزندانی سالم به دنیا بیاورند.


تذکر: اگرچه تغذیه نوزاد با شیر مادر به همه مادران توصیه می‌شود، اما شیر دادن مادرانی که HIV مثبت هستند، اصلا توصیه نمی‌شود و باید در اولین فرصت، شیر دادن به نوزاد خود را قطع کنند، چون ویروس HIV از طریق شیر می‌تواند به نوزاد انتقال پیدا کند. این مادران باید تحت نظر پزشک اطفال، بهترین گزینه را برای تغذیه نوزادان خود انتخاب کنند.

منبع:tebyan.net ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

BLAK LORD
24-03-2014, 11:30
ورزش مناسب برای تقویت عضلات کمر


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

یک جراح استخوان و مفاصل گفت: انجام حرکات ورزشی مناسب می‌تواند برای دردهای کمر همزمان ترمیمی و پیشگیرانه باشد.



در این برنامه ورزشی سه نوع تمرین پیشنهاد می‌شود که ابتدا توصیه می شود ، تمرینات 2 تا 3 بار در هفته و در ادامه هفته‌ای یک تا 2 بار انجام شود.



وی ادامه داد: هر زمان فردی که احساس کشیدگی پشت، خستگی گردنی یا کمر درد می‌تواند این حرکات را اجرا کند.



تمرین اول:

وی تمرین اول را اینگونه توضیح داد که فرد به کمر بخوابد، زانوها را خم کرده و فشرده کند و با دست بگیرد، زانوها را به سمت سینه بالا بیاورد و به آرامی خود را به عقب و جلو تاب دهد. فقط به عقب و جلو و نه چپ و راست.سپس به موقعیت اولیه بازگردد و دوباره تمرین کند. حدود بیست بار این حرکت انجام شود.



تمرین دوم:

فرد روی کمر دراز بکشد، دست‌ها پشت سر و پاها خم باشند. زانوی راست را به سمت خود بیاورد. در حالی که بالاتنه و آرنج چپ‌ به سمت زانوی راست برده می شود و به آهستگی بازدم را هم بیرون بدهد.همین حرکت را برای سمت دیگر هم تکرار کند اما این تمرین را به نوبت 12 بار برای هر طرف انجام دهد.



تمرین سوم:

فرد روی یک صندلی بنشیند در این حالت بازوها و پاها باز و کشیده و مچ پاها خم هستند. همزمان بازوها و پاها تا حد ممکن باز شوند و 8 ثانیه در این حالت نگه داشته شود و سپس رها شوند.این تمرین نیز 5 تا 8 بار تکرار شود.



وی گفت: در واقع ماهیچه‌های شکمی، شکم بندهای طبیعی بدن هستند که کمر را کاملاً صاف نگه می‌دارند به همین دلیل نباید به آنها بی‌توجهی کرد.
منبع:salamatnews.com


انواع ورزش برای بیماران قلبی

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])


بیمار پس از ابتلای به سكته‌ی قلبی می‌تواند ورزش‌هایی را كه قبلا انجام می‌داده است از سر بگیرد. مثلا، اگر شما قبل از سكته به طور منظم به ورزش دوچرخه‌سواری می‌پرداخته‌اید، پس از شفا یافتن هم با رعایت بعضی شرایط می‌توانید این ورزش را ادامه دهید.



در عوض به هیچ‌وجه منطقی نیست كه به مرد 60 ساله‌ای كه پیش از سكته هیچ‌گونه آشنایی با دوچرخه‌سواری نداشته اجازه دهیم به این كار بپردازد.



نكات عمده در برنامه‌های ورزشی
نكات عمده در برنامه‌های لازم و طرح‌ریزی شده از جانب پزشك، در مراحل اولیه عبارتند از: تعیین زمان پیاده‌روی در بخش (پس از عمل جراحی)

زمان استحمام

زمان ترخیص از بیمارستان

تاریخ مجاز ازسرگیری فعالیت‌های جنسی

زمان ازسرگیری كار و فعالیت

تعیین مشاغل نامطلوب و ممنوع

مشاوره جهت نحوه‌ی انجام مسافرت‌های احتمالی سرگرمی‌ها و تفریحات سالم

برنامه‌ریزی شروع فعالیت‌های ورزشی ملایم تا متوسط و تعیین انواع مجاز و غیرمجاز ورزش.



ورزش كمك موثری است برای ایجاد و حفظ تعادل عصبی رضایتبخش كه همه و به‌ویژه بیماران بدان نیاز دارند در بسیاری از موارد، ورزش در حكم آرام‌بخشی است كه كمتر دارویی به پای آن می‌رسد. در ماه‌ها و سال‌های پس از سكته‌ی قلبی، ورزش موجب بازگشت اعتماد به نفس می‌شود، بیمار شفا یافته به یاری ورزش، حس اعتماد به نفس خود را باز می‌یابد. در واقع بیمار با ورزش به خود و دیگران ثابت می‌كند كه هنوز توانایی انجام كارهای خود را دارد. در حقیقت مساله مهم این است كه فرد در حال نقاهت یا شفا یافته، یك بیمار یا یك موجود ناتوان به نظر نرسد.
در هر صورت روی آوردن به ورزش پس از ابتلا به سكته‌ی قلبی نه فقط ممكن، بلكه بسیار مطلوب است.



نكات كلیدی ورزش در بیماران قلبی
از توجه به پنج اصل اساسی زیر نباید غفلت كرد:
1 – بیمار پس از ابتلای به سكته‌ی قلبی می‌تواند ورزش‌هایی را كه قبلا انجام می‌داده است از سر بگیرد. مثلا، اگر شما قبل از سكته به طور منظم به ورزش دوچرخه‌سواری می‌پرداخته‌اید، پس از شفا یافتن هم با رعایت بعضی شرایط می‌توانید این ورزش را ادامه دهید. در عوض به هیچ‌وجه منطقی نیست كه به مرد 60 ساله‌ای كه پیش از سكته هیچ‌گونه آشنایی با دوچرخه‌سواری نداشته اجازه دهیم به این كار بپردازد.



2 – برای یك بیمار آنچه هم است روش انجام دادن فعالیت‌های ورزشی است و نوع ورزش اهمیت چندانی ندارد. به همین علت است كه باید هر نوع فعالیت ورزشی رقابتی را بدون استثناء ممنوع شمرد. چرا؟ برای اینكه ورزشكار رها یافته از سكته، در هر لحظه باید بر خود مسلط باشد و تحت تاثیر رفتار حریف قرار نگیرد تا بتواند در هر لحظه كه بخواهد، متوقف شود یا فعالیت خود را كاهش دهد.


3 – هرگز بلافاصله پس از صرف غذا ورزش نكنید. یك استراحت دو ساعته نه فقط مطلوب بلكه ضروری است.



4 – باید از فعالیت‌های ورزشی در گرما یا سرمای شدید (به ویژه در فضای آزاد و سرد) پرهیز كرد.
رعایت نظم، ترتیب و اعتدال در فعالیت‌های ورزشی، رسیدن به نوعی انضباط را در پی خواهد داشت كه مسلما در زمینه‌های دیگر زندگی روزانه نیز آثار مفیدی بر جای خواهد گذاشت. پس بسیار مهم و حتی حیاتی است كه اعتدال را رعایت كرده و هرگز تا مرحله‌ی خستگی، نفس نفس زدن و درد پیش نروید. حتی لازم است كه خیلی پیش از این مرحله دست از فعالیت بكشید. پس از درك، پذیرش و رعایت این اصول است كه می‌توانید به انتخاب ورزش مورد نظر خود بپردازید.



انواع ورزش‌ها برای بیماران قلبی
انواع ورزش برای بیماران دارای سكته‌ی قلبی به سه گروه عمده تقسیم می‌شود:
1 – ورزش‌های مطلوب 2- ورزش‌های مشروط 3- ورزش‌های ممنوع



ورزش‌های مطلوب
پیاده‌روی: پیاده‌روی، نه فقط مطلوب است بلكه توصیه هم می‌شود. پیاده‌روی یكی از بهترین ورزش‌ها در هوای آزاد است كه می‌توانید آهنگ و مدت آن را بر حسب وضع و حال خود انتخاب كنید. پیاده‌روی را می‌توان در تمام فصول سال ادامه داد. مكان پیاده‌روی بهتر است در زمین‌های ناهموار نباشد، پیاده‌روی را نباید با كوهنوردی اشتباه كرد. همچنین از پیاده‌روی در هوای بسیار سرد و بسیار گرم و یا در جهت مخالف باد باید اجتناب ورزید. سرانجام فراموش نكنید كه در محاسبات خود فاصله‌ها را در دو ضرب كنید، چون همانطور كه می‌دانید باید به فكر برگشتن هم باشید.



ژیمناستیك: حركات روی بارفیكس و حلقه را باید كنار بگذارید. اما حركت‌های موزون و نرمش‌های ملایم این ورزش نه فقط مجاز بلكه بسیار هم مطلوب شمرده می‌شود. سعی كنید این حركت‌ها را طی دوره‌های زمانی كوتاه‌مدت و در صورت امكان صبح‌ها انجام دهید و از تلاش‌های سنگین و درازمدت بپرهیزید.



شنا: ورزش مناسبی است، مشروط به آنكه از زیاده‌روی اجتناب كنید. شیرجه رفتن از ارتفاع زیاد یا 800 متر شنای كرال در آب بسیار سرد، چیزی نیست كه مناسب حال یك فرد رها یافته از سكته‌ی قلبی باشد. هر چند حتی قبل از سكته هم، چنین زیاده‌روی‌هایی مناسب نیست. بهتر است در فصل مناسب، در آب مناسب و به اندازه و با آهنگ مناسب شنا كنید، به‌تدریج وارد آب شوید تا دچار «گرفتگی» ماهیچه‌ها نشوید.



حتی‌المقدور شنای قورباغه را به شنای كرال ترجیح دهید. هر چند دقیقه یك بار بدون خجالت اندكی كنار استخر استراحت كنید و از شنای انفرادی درازمدت و دور از ساحل نیز خودداری كنید. شنا در آب رودخانه و دریاچه‌های كوهستانی نیز توصیه نمی‌شود، زیرا آب معمولا بسیار سرد است. توجه داشته باشید كه بلافاصله پس از صرف غذا به شنا مبادرت نكنید و بگذارید حداقل 2 ساعت از صرف غذا بگذرد.



دوچرخه‌سوار: ورزشی است كه لزوما باید با چند احتیاط همراه باشد: این ورزش را جز در زمین‌های هموار انجام ندهید، به گشت و گذارهای دور و دراز نروید، در سرما و گرمای شدید ركاب نزنید.



اسب‌سواری: این ورزش برای مبتلایان به سكته قلبی مناسب است. هر چند امكانات آن برای همه فراهم نیست. لازم به ذكر است كه پذیرش داوطلبان در باشگاه، منوط به موافقت پزشك متخصص قلب است.



پینگ‌پونگ: این ورزش به شرط آنكه زیاد به درازا نكشد، ممنوع نیست.



ورزش‌های مشروط
اسكی: اسكی را می‌توان پس از گذشت 2 سال از سكته، برای كسانی كه قبلا به طور منظم به این ورزش می‌پرداخته‌اند، مجاز شمرد. اما توجه داشته باشید كه در این ورزش، علاوه بر خستگی ناشی از خود ورزش اسكی، خستگی‌های دیگری هم كه از محیط خاص این ورزش ناشی می‌شود بر اسكی‌بازان فشار می‌آورد. ارتفاع، سرمازدگی در پیست از جمله دشواری‌های خاص ورزش اسكی هستند. باید از اسكی در ارتفاعات بالا و در شیب‌های تند و با سرعت‌های زیاد و جهش‌های چشمگیر كلا پرهیز كرد.

ورزش‌های ممنوع
این گونه ورزش‌ها كم نیستند، ولی ممنوعیت آنها چنان آشكار است كه نیازی به هیچ‌گونه توضیح یا توجیه ندارد. برخی از مسابقات ورزش‌های مطلقا ممنوع عبارتند از: مسابقات دوومیدانی، بسكتبال، بولینگ، بوكس، شكار، تمام مسابقه‌ها، شمشیربازی، كشتی، فوتبال، شیرجه، اسكی در ارتفاعات بالا و پیست‌های ناهموار، تنیس، والیبال، جودو، كاراته و مانند اینها.


چنانكه ملاحظه می‌فرمایید تمام ورزش‌های ممنوع خسته‌كننده‌اند و حتی شخص سالم را هم به نفس نفس می‌اندازند.
فرد بیمار، با ورزش می‌تواند علاوه بر آنكه وضعیت روحی خود را بهبود بخشد، شرایط روحی و روانی مناسبی نیز در مقابل بیماری پیدا نماید. به شرط آنكه در انتخاب نوع و نحوه ورزش كردن خود دقت لازم را بنماید.
منبع:salamatnews.com

چند نرمش ساده اما بسیار مفید برای دردهای گردن و شانه


کاربران کامپیوتر ،کارمندان ،و حتی خانم های خانه دار حتما بخوانند !!!



توجه: در صورتيكه انجام هر كدام از حركات باعث ايجاد درد قابل توجه گردن يا شانه و انتشار آن به دست يا سينه شما شده با پزشك خود مشاوره نمائيد.

* این حرکات به گونه ای هستند که براحتی در محل کار شما نیز قابل انجامند ، برای بدست آوردن نتیجه ی بهتر سعی کنید

روزی چند بار آن ها را انجام دهید.



الف – حركات كششي :
* در حاليكه رو به جلو نگاه مي كنيد ابتدا به آرامي سر خود را به سمت جلو خم كنيد .
بطوريكه چانه شما به سينه تان نزديك شود و چشمهايتان به زمين نگاه كند .
سپس به آرامي سر را به سمت عقب برده و سقف را نگاه كنيد .



* در حاليكه سر در وضغيت معمولي قرار دارد ابتدا سر وگردن را به سمت راست حركت دهيد
به گونه اي كه بدون حركت شانه گوش راست به شانه همين طرف نزديك شود ، سپس به آرامي سر را به وضعيت اول برگردانده همين حركت را به سمت مقابل تكرار كنيد.



* در حاليكه سر در وضعيت معمولي قرار دارد به آرامي سر خود را حول محور عمود بر سطح افق بچرخانيد .

بطوريكه ابتدا سمت راست و سپس سمت چپ خود را ببينيد .



برای انجام حرکات شانه : ابتدا دست ها را به سمت جلو بکشید و سپس به آرامی دست ها را بسمت بالای سرببرید و پس از ده ثانیه به حالت اول بر گردانید .
همین حرکت را ده مرتبه تکرار کنید. سپس دست ها را به دو طرف بدن کشیده و باز هم سعی کنید بارامی آنها را بسمت بالای سر ببرید ( ده مرتبه ) ،در حرکت بعدی دستهایتان راکاملا بسمت جلو بکشید ( مثل حرکت اول شانه ) سپس بارامی آنها را حول محور شانه به چرخانید( عقب و جلو ، هر کدام ده بار ) .
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])در آخر حركات زير را حتما انجام دهيد .
ب - نرمش های قدرتی :

-در این چند تمرين سعي مي شود با ايجاد مقاومت در مقابل نيروي وارده با دست ، قدرت عضلات گردن را افزايش دهيم .مدت اين تمرين حدود 20 ثانيه براي هر حرکت خواهد بود.



توجه داشته باشيد که ميزان نيروي وارده با دست به گردن و بلعکس بايد در حد متوسط باشد.



در حقيقت بايد با فشار دست از حرکت گردن جلوگيري کنيم در تمرين آخر ، انگشتان دو دست را دريكديگر قفل كرده ، پشت سر خود قرار دهيد حالا سعي كنيد آرنجهاي خود را به عقب برده و به ديوار پشت سر نزديك كنيد.



پیشنهاد می کنم این تصویر را زیر شیشه ی میز کارتان بگذارید
تا هیچوقت توصیه ی مهم آن را از یاد نبرید !
درست بنشینیم و درست کار کنیم



[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

منبع:drzohrabi.ir


همه چیز درباره اثرات ورزش و فشارخون

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

یک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی با بیان اینکه:« شروع فعالیت ورزشی مبتلایان به فشارخون باید با 20 دقیقه باشد.» گفت: « مبتلایان به فشارخون برای اینکه بتوانند ورزش نرمالی داشته باشند می توانند از فرمول سن استفاده کنند.»

اصل اینکه ورزش وفعالیت فیزیکی باعث ایجاد سلامت جسمانی می شود اصل تغییر ناپذیری است خصوصا در جامعه ما که بیماری های متابولیک یعنی بیماری های مثل افزایش قند و چربی و فشارخون جزء شایع ترین بیماری های زندگی شهری است، توجه به اینکه برای کنترل و پیشگیری از ابتلا به این بیماری ها باید چه طرحی داشته باشیم اصل مهمی است.»

وی ادامه داد:« در جامعه پزشکی اصل در درجه اول براساس پیشگیری است بعد درمان و طی تحقیقاتی ثابت شده است میزان ابتلا به فشارخون در کسانی که ورزش می کنند و فعالیت فیزیکی بیشتری دارند نسبت به کسانی که ورزش نمی کنند بسیار کمتر است. »

دکتر ترکان افزود:« بنابراین باید اول به جامعه شهری که زندگی بدون تحرک و کم تحرکی دارند اعلام کنیم که اگر می خواهند از ابتلا به بیماری فشارخون بالا جلوگیری کنند بدانند فعالیت ورزشی عاملی برای پیشگیری از بروز فشارخون بالا است حتی در مورد کسانی که سابقه خانوادگی ابتلا به فشارخون بالا دارند فعالیت های ورزشی می تواند مانع از افزایش فشارخون در سنین میانسالی در آنها شود.»

وی در ادامه گفت:« در بحث درمان نیز ثابت شده است افراد مبتلا به فشارخون در صورتی که فشارخون کنترل شده ای داشته باشند یعنی فشار سیستولیک آنها بالای 16 و فشار دیاستول آنها بالای 10 نباشد می توانند با شروع برنامه ورزشی سعی کنند همین فشارخون متوسط را کنترل کنند.»

این متخصص طب فیزیکی و توانبخشی افزود:« در مورد کسانی که فشارخون آنها بالای 16 به روی 10 است توصیه می شود ابتدا درمان دارویی تحت نظر پزشک داشته باشند و سعی کنند از عوارض فشارخون جلوگیری کنند، زمانی که توانستند فشارخون خود را کنترل کنند می توانند برنامه ورزشی را شروع کنند. »

وی گفت:« گروه اصلی مخاطب ما افرادی هستند که دارای فشارخون های متوسط هستند. زمانی که شروع به فعالیت ورزشی می کنند نوع برنامه ورزشی که ما به آنها می دهیم معمولا شروعش با سه روز پیاده روی روزانه است که به تدریج این میزان را افزایش می دهیم طوری که به پنج روز در هفته برسانند.»

دکتر ترکان ادامه داد:« میزان فعالیت را با فعالیت های هوازی ملایم یعنی فعالیت های ورزشی که از گروه های عضلانی زیادی استفاده می شود توصیه می کنیم که در راس آن پیاده روی است ولی ورزش های دیگر مثل تنیس، بدمینتون، بسکتبال و والیبال که جزء ورزش های هوازی دسته بندی می شوند را هم می تواند انجام دهد ولی باید توجه داشته باشند که شدت ورزش و زمان ورزش را از کم شروع کنند یعنی شروع فعالیت ورزشی باید با 20 دقیقه باشد و بتدریج وقتی بدن عادت کرد در طی چند هفته این زمان را به 60 دقیقه در روز برسانند.»

این متخصص طب ورزشی توصیه کرد:« معمولا توصیه ما به افراد فشارخونی این است که ورزش های قدرتی انجام ندهند مثل زدن وزنه یا بلند کردن اجسام سنگین. در بسیاری از ورزش های بدنسازی افراد به اشتباه ورزش های بدنسازی را با زدن وزنه تلفیق می کنند در مورد افراد فشارخونی نباید این کار انجام شود و یا اگر وزنه می زنند باید بسیار سبک باشد که اگر خواستند افزایش دهند تعداد زدن وزنه را افزایش دهند نه اینکه وزن وزنه را بتدریج بالا برند.»

وی تاکید کرد:« انجام ورزش های سنگین در مورد افراد مبتلا به فشارخون به هیچ وجه توصیه نمی شود.»
دکتر ترکان با اشاره به اینکه رفتن به سونای گرم و سپس رفتن به سونای سرد یک باور غلط بسیار رایج است تاکید کرد:« این کار به هیچ وجه برای افراد خصوصا مبتلایان به فشارخون بالا توصیه نمی شود چرا که ممکن است منجر به سکته های مغزی و قلبی شود.»

وی درباره اینکه مبتلایان به فشارخون چطور ورزش نرمالی داشته باشند گفت:« به غیر از رعایت نکته های اشاره شده در مورد شروع ورزش از زمان کم و روزهای کمتر و افزایش تدریجی شدت ورزش های ملایم این افراد می توانند از فرمول سن استفاده کنند یعنی عدد 220 را منهای سن خود کنند عدد به دست آمده را در 60 درصد ضرب کند. عدد به دست آمده تعداد ضربان قلب فرد به هنگام فعالیت ورزشی در مرحله اولیه است.»

این متخصص طب فیزیکی و توانبخشی افزود:« براین اساس فرد می تواند به تدریج آن را افزایش دهد و هفته دوم 65 درصد و هفته سوم 70 درصد و هفته چهارم 75 درصد تا اینکه در طی چند هفته که بدنش به تدریج عادت به ورزش کرده است بتواند ضربان قلب خود را به 80 درصد آن عدد برساند.»
دکتر ترکان در پایان گفت:« نکته قابل توجه این است که معمولا افراد مبتلا به فشارخون همزمان بیماری های جانبی دیگری نیز دارند یعنی یا به دیابت مبتلا هستند یا چاق هستند و یا مبتلا به چربی خون بد هستند و یا به بیماری های قلبی مبتلا هستند بنابراین در کنار برنامه ورزشی که برای کنترل فشارخون دارند باید برای درمان بیماری های جانبی خود نیز اقدام کنند به این صورت که اگر چاق هستند رژیم غذایی مناسب دریافت کنند و در کنار آن با ورزش کاهش وزن داشته باشند اگر به دیابت مبتلا هستند باید قندخون را کنترل کنند و برنامه غذایی مخصوص دیابتی ها را داشته باشند و اگر چربی خون بالایی دارند هم درمان دارویی داشته باشند و هم کاهش وزن و نسبت به کنترل فشارخون نیز اقدام کنند.»

منبع:salamatnews.com

BLAK LORD
24-03-2014, 11:36
حرکاتی برای بالا بردن ضربان قلب

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

حرکاتی برای بالا بردن ضربان قلب

حتما لازم نیست ورزش‌های رزمی بلد باشید تا به کمک آنها ضربان قلب خود را افزایش دهید. حرکات ترکیبی مشت و لگد ساده، تمرین خوبی برای افزایش ضربان قلب و رهایی از استرس به شمار می‌رود. به همین علت، اکثر رزمی‌کاران از بدنی متناسب برخوردارند. برای آزاد‌سازی تنش‌ها لزومی ندارد حتما به جسمی ضربه بزنید. فقط نیرو وارد کردن هنگام ضربات نمایشی می‌تواند باعث بازگشت آرامش به بدن شما شود، دقت داشته باشید که این حرکات روی سیستم قلبی ـ عروقی موثر است و برای دفاع شخصی طراحی نشده است.

حرکت اول:
پاها را کمی بیشتر از عرض شانه باز کنید و دست‌ها را در حالت مشت شده مقابلتان قرار دهید. روی پنجه پاها قرار بگیرید، پای غالب را کمی عقب‌تر قرار دهید و زانوهایتان را اندکی خم کنید. ابتدا با دست جلو‌تر یک مشت کوتاه به جلو بزنید و پس از آن در حالی که بدن خود را می‌چرخانید با دست دیگر مشتی به جلو بزنید. در نهایت به نقطه شروع بازگردید و حرکت اول را مجدد تکرار کنید. این حرکت را تا ۱۰ مشت دنبال کنید.

حرکت دوم:
برای انجام این حرکت در حالت شروع حرکت قبلی قرار بگیرید. این بار به جای مشت در هر نوبت یک لگد بزنید. ابتدا وزن خود را روی پای عقبی بیندازید و زانوی پای جلویی را بالا بیاورید. سپس لگدی به جلو بزنید. بعد پای خود را پایین آورده، همین کار را با پای مخالف تکرار کنید. برای انجام این حرکت، هم می‌توانید در یک نقطه ثابت بایستید و هم می‌توانید حین انجام حرکت رو به جلو حرکت کنید. این حرکت را همانند حرکت قبل تا ۱۰ لگد دنبال کنید. همچنین می‌توانید دو حرکت فوق را با هم ترکیب کنید. به این صورت که ابتدا دو مشت و سپس دو لگد بزنید و این کار را به طور متناوب تکرار کنید.

منبع:aftabir.com


پاسخ به تمام سئوالات ورزشي قلبي

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

آیا از مشکلات قلبی مانند فشار خون و کلسترول بالا یا ضربان غیرمعمول قلب و دیگر بیماری های قلبی رنج می برید و در عین حال می خواهید سلامت قلب خود را افزایش دهید؟
به گزارش خبرنگار كلينيك باشگاه خبرنگاران؛ چه بیماری قلبی داشته باشید و چه قلب تان از سلامت کامل برخوردار باشد فرقی نمی کند، بدن تمام افراد به ورزش احتیاج دارد. در عین حال که ورزش راهی مفید برای درمان و جلوگیری از بیماری های قلبی به شمار می آید فواید دیگری هم دارد. جدا از فواید قلبی، زمانی که ورزش را به زندگی روزمره خود اضافه می کنید هم از لحاظ جسمی و هم از لحاظ روحی احساس بهتری پیدا خواهید کرد. ورزش باعث کاهش استرس، افزایش سلامت قلب و احساس خوشحالی می شود. پس از همین امروز بهانه تراشی را کنار بگذارید و شروع به ورزش کنید. برای شروع ورزش و کمک به سلامت قلب خود به این چند نکته توجه کنید.

● چه نوع ورزشی مناسب حال شماست؟
پزشکان به بیماران قلبی توصیه می کنند ورزش های هوازی و قدرتی را در برنامه هفتگی خود بگنجانند. برای این کار لازم است که در هر هفته حداقل ۱۵۰ دقیقه را به ورزش هوازی ملایم مانند سریع راه رفتن اختصاص دهید یا برای حداقل ۷۵ دقیقه به ورزش های هوازی شدید مانند دویدن بپردازید. علاوه براین برای تقویت ماهیچه های خود بهتر است که ۲روز در هفته یا بیشتر از وزنه های مختلف یا ورزش های استقامتی استفاده کنید. هرچقدر حجم ماهیچه ها بیشتر باشد بدن کالری بیشتری می سوزاند. علاوه براین تقویت ماهیچه ها به کنترل سطح قند خون کمک می کند. بنابراین این نوع ورزش ها برای افراد مبتلا به دیابت بسیار مفید هستند. اگر۱۵۰ دقیقه ورزش هوازی یا ۷۵ دقیقه ورزش قدرتی شما را وحشت زده می کند به این ۵ پیشنهاد توجه کنید:

● ۱۵۰ دقیقه زیاد است؟
زمان را تقسیم کنید
۱۵۰ دقیقه ورزش هوازی در هفته را می توانید به ۵ روز در هفته و هربار ۳۰ دقیقه تقسیم کنید. هر ۳۰ دقیقه را نیز می توانید به ۳ دور ۱۰ دقیقه ای در روز تقسیم کنید البته این موضوع بستگی به وضعیت شما و شدت ورزش ها دارد. ورزش های سبک را بهتر است پشت سر هم انجام دهید و میان ورزش های سنگین وقفه ایجاد کنید تا به بدنتان فشاری وارد نشود.

● وسایل ورزشی گران هستند؟
راه رفتن را امتحان کنید
قدم زدن یکی از بهترین انتخاب هاست. برای انجام دادن آن جز یک جفت کفش ورزشی به هیچ وسیله دیگری احتیاج ندارید و می توانید در هر جایی آن را انجام دهید. بهتر است که ابتدا با سرعت کم شروع کرده و به تدریج به سرعت راه رفتن تان بیفزایید. راه رفتن نوعی ورزش هوازی است که ضربان قلب و گردش خون را افزایش می دهد و قلب را تقویت می کند. در نتیجه اکسیژن و مواد مغذی بیشتری به ارگان های بدن می رسد. علاوه براین توانایی شش ها برای دریافت اکسیژن را افزایش داده و فشار خون و چربی های بدن را کاهش می دهد.

● حوصله ورزش ندارید؟
هنگام ورزش کردن فیلم ببینید
اگر حس و حال ورزش ندارید می توانید برای سریع تر گذراندن آن به طور همزمان کارهای مورد علاقه تان را انجام دهید. برای مثال زمانی که درحال استفاده از تردمیل هستید می توانید درگوشی تلفن یا تبلت تان یک فیلم نگاه کنید یا هنگامی که مشغول راه رفتن هستید می توانید به دوست یا یکی از افراد فامیل تلفن کنید. همچنین وقتی درحال پا زدن روی دوچرخه ثابت هستید می توانید کتاب بخوانید. به این صورت گذر زمان را حس نخواهید کرد و تا چشم به هم بگذارید به اندازه کافی ورزش کرده اید.

● وقت ورزش کردن ندارید؟
پیاده سرکار بروید
برای انجام دادن فعالیت بدنی و ورزش همیشه نیاز به زمان خاص، لباس و وسایل ورزشی وجود ندارد. حتی کوچک ترین فعالیت و حرکت بدنی هم از اهمیت برخوردار است. در محل کارتان هر یک ساعت یک بار از صندلی خود بلند شوید و به خود کش و قوسی بدهید. بعد به طرف آب سردکن بروید و آب بنوشید. در ساعت ناهار هم برای مدت کوتاهی سریع راه بروید. سعی کنید به جای استفاده از اتومبیل از دوچرخه استفاده کنید یا پیاده به محل کار بروید.

● هیجان ندارید؟
ورزش های جدید را امتحان کنید
دکتر گوردن توماسلی، مدیر گروه قلب دانشگاه جان هاپکینز می گوید: «اگر ورزش کردن برایتان حالت انجام وظیفه پیدا کند به احتمال زیاد دیگر آن را انجام نخواهید داد. ورزش ها و فعالیت های بدنی مختلفی را امتحان کنید تا بالاخره فعالیت مورد علاقه خود را پیدا کنید.» شاید ورزش کردن در باشگاه ورزشی یا کلاس ایروبیک پس از مدتی برایتان کسل کننده و باعث شود که انگیزه خود را از دست بدهید. حتی ترس را کنار بگذارید و ورزش های مهیج مانند اسکی و اسکیت یا ورزش های آرامش بخش مانند شنا و یوگا را امتحان کنید.

● زنگ خطر کی به صدا در می آید؟
از پزشک خود سؤال کنید که ضربان قلب تان در هنگام ورزش کردن چقدر باید باشد. سپس زمانی که فعالیت بدنی دارید ضربان قلب تان را اندازه بگیرید. اگر خیلی کند باشد به این معنی است که از ورزش تان سود چندانی نبرده اید. اگر بیش از حد سریع باشد یعنی شما درمعرض خطر عوارض قلبی قرار دارید. پزشکان بیشتر اوقات به افراد مبتلا به بیماری های قلبی اجازه می دهند هر زمان که می خواهند شروع به ورزش کنند اما افرادی که دچار ضربان قلب نامنظم یا گرفتگی رگ های قلبی هستند ابتدا باید با استفاده از دارو وضعیت خود را بهبود بخشند. مراکز توانبخشی هم می توانند بسیار کمک کننده باشند. یک متخصص می تواند برنامه ورزشی مناسبی را برای فرد فراهم کند و در هنگام ورزش مراقب باشد تا خطری او را تهدید نکند. اگر با ورزش کردن احساس درد، تنگی نفس و خستگی شدید می کنید همان لحظه ورزش را متوقف کنید و قبل از شروع دوباره با پزشک خود مشورت کنید. ممکن است برای بررسی وضعیت و جلوگیری از مشکلات جدید لازم باشد چند تست انجام دهید.

● ممکن است وسط ورزش سکته کنید؟
متخصصان معتقدند ورزش کردن در بیشتر مواقع برای افراد مبتلا به بیماری های قلبی مانند ضربان غیرمعمول قلب یا نجات یافتگان از سکته قلبی مفید است. با این حال ممکن است که باز هم قبل از ورزش احساس نگرانی پیدا کنید. حتما تاکنون درمورد داستان های نگران کننده افرادی که در هنگام دویدن یا تنیس بازی کردن دچار سکته قلبی شده اند، شنیده اید. تکلیف چیست؟ دکتر استز می گوید: رسانه ها همیشه این داستان ها را انعکاس می دهند. این رویدادها خیلی غم انگیز است اما در حقیقت تعداد افرادی که در خانه خود سکته می کنند با تعداد افرادی که در هنگام ورزش سکته می کنند قابل مقایسه نیست و سکته در زمان ورزش خیلی کمتر است.

دکتر توماسلی معتقد است داشتن مشکل قلبی باعث نمی شود که اجازه ورزش کردن نداشته باشید. بلکه فقط لازم است قبل از شروع به ورزش توسط پزشک معاینه شوید. ممکن است متخصص قلب لازم بداند که قبل از ورزش چند تست روی شما انجام دهد و یا نکاتی را به شما گوشزد کند. همچنین لازم است که ابتدا با سرعت کمتر و ورزش های سبک تر شروع به کار کنید. اگر اضافه وزن شدید داشته باشید و ناگهان شروع به انجام ورزش های سنگین کنید تنظیم هورمون هایتان به هم خواهد ریخت. اگر مبتلا به ضربان قلب غیرمعمول هستید، شروع ناگهانی ورزش های شدید یا ورزش کردن برای مدت طولانی می تواند باعث ایجاد عوارض شود. به جای این کار بهتر است ۵ تا ۱۰ دقیقه ورزش در روز را شروع کرده و به تدریج به زمان آن بیفزایید.

منبع:yjc.ir

BLAK LORD
24-03-2014, 11:49
چه کسانی کمردرد می‌گیرند؟
بسیاری از افراد در حین کار کردن و بلند کردن، فشار دادن و هل دادن یک جسم سنگین دچار کمردرد می‌شوند.
تبیان: کمردرد دارای انواع حاد و مزمن می‌باشد.

- درد شدید: دردی که حداقل شش هفته طول بکشد، درد شدید و حاد می‌باشد. اغلب این درد توسط تصادف، افتادن و یا بلند کردن وسایل سنگین رخ می‌دهد. معمولا این درد از چند روز تا چند هفته طول می‌کشد و بدون درمان بهتر می‌شود.

- درد مزمن: دردی که بیشتر از سه ماه طول بکشد، درد مزمن می‌باشد. این درد شیوع کمتری دارد. بیشتر این درد‌ها بدون عمل جراحی درمان می‌شوند.

- بیشتر بزرگسالان دچار این درد می‌شوند. ممکن است اولین درد کمر را در سن ۳۰ تا ۴۰ سالگی احساس کنید.

- بسیاری از افراد در حین کار کردن و بلند کردن، فشار دادن و هل دادن یک جسم سنگین دچار این درد می‌شوند.

افراد زیر نیز در معرض خطر درد کمر قرار دارند:

- افرادی که صاف نمی‌نشینند و نمی‌ایستند.

- افرادی که فعالیت بدنی ندارند.

- افرادی که اضافه وزن دارند.

اضافه وزن، فشار زیادی را به کمر وارد می‌کند و باعث کمر درد می‌شود

- افتادن و تصادف کردن نیز یکی از عوامل خطر می‌باشد.

- دارا بودن مشکلات سلامتی که باعث درد کمر می‌شوند، از قبیل: آرتریت و یا سرطان.

- سیگار کشیدن: اگر شما سیگار می‌کشید، بدن نمی‌تواند از مواد مغذی لازم برای سلامت دیسک‌های کمر استفاده کند. سرفه سیگاری‌ها نیز ممکن است باعث درد کمر شود. افراد سیگاری دارای کمردرد، ممکن است مدت‌ها طول بکشد تا کمردردشان خوب شود.

- وراثت: برخی از علل ارثی کمردرد مانند: سفت شدن مهره‌ها که نوعی بیماری آرتریت است که بر ستون فقرات اثر دارد.


چه وقت باید نزد پزشک رفت؟

- اگر شما احساس سوزش و یا خارش و یا کرختی کردید.

- درد شدیدی که با استراحت کردن بهتر نمی‌شود.

- بعد از زمین خوردن و یا جراحت، درد احساس کنید.

- درد به علاوه اشکال در ادرار کردن، ضعف داشتن، بی‌حسی پا‌ها، تب و کاهش وزن بدوت دلیل.

جلوگیری از کمردرد

- بهترین راه برای جلوگیری از درد کمر عبارت است از: تقویت عضلات پشت و کمر.

- حداقل ۲ تا ۳ بار در هفته، ورزش‌های کششی و تقویتی انجام دهید.

- موقع نشستن و ایستادن، حتما صاف باشید.

- از بلند کردن اجسام سنگین جدا خودداری کنید.

- اگر اضافه وزن دارید، وزن خود را کاهش دهید تا کمتر به کمر فشار آید.

- اگر یک جسم سنگین را باید از روی زمین بردارید، زانوهای خود را خم کنید و بنشینید و کمرتان را صاف نگه دارید.

راه‌های درمان کمردرد

درمان این درد بستگی به نوع آن دارد. کمر درد حاد معمولا بدون درمان بهتر می‌شود، اما شما می‌توانید از دارهای استامینوفن، آسپیرین و یا ایبوپروفن برای تسکین درد استفاده کنید.

ورزش کردن و عمل جراحی برای درد حاد چاره گشا نیست.

۱- کمپرس سرد و یا گرم و یا هر دو: این کمپرس می‌تواند سفتی و جراحت کمر را تسکین کند. کمپرس گرم باعث می‌شود تا گرفتگی عضلانی و درد کاهش یابد. کمپرس سرد نیز از بی‌حس شدن و ورم کمر جلوگیری می‌کند.
استفاده از کمپرس گرم و سرد باعث تسکین درد می‌شود، اما این درمان باعث رفع کمردرد حاد نمی‌شود

۲- ورزش کردن: ورزش مناسب می‌تواند کمر درد مزمن را آرام کند، اما برای درد حاد مناسب نیست. پزشک و یا فیزیوتراپ به شما خواهد گفت که چه نوع ورزشی برای شما مناسب می‌باشد.

۳- دارو درمانی: مهم‌ترین انواع دارو‌ها که برای درد کمر استفاده می‌شوند، عبارتند از:

- مسکن‌های ضد درد که آن‌ها را بدون نسخه می‌توانید از داروخانه تهیه کنید، مثل استامینوفن.

- مسکن‌های ضد درد موضعی از قبیل: کرم‌ها، پماد‌ها و مرهم‌هایی که بر روی پوست و بر‌‌ همان محل درد مالیده می‌شود.

- داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی داروهایی هستند که برای فروکش کردن درد و ورم استفاده می‌شوند.

- آرام کننده عضلات و داروهای ضدافسردگی نیز ممکن است برای برخی دردهای مزمن تجویز شوند، اما این دارو‌ها برای همه انواع درد‌ها کارساز نمی‌باشند.

۴- تغییرات رفتاری: شما باید یاد بگیرید که بدون وارد آمدن کوچک‌ترین فشاری بر کمرتان، چگونه یک جسم را بلند کنید، فشار دهید و هل دهید. نوع خوابیدن و ورزش کردن خود را تغییر دهید تا به کاهش کمر درد کمک کنید. رژیم غذایی صحیح داشته باشید. سیگار کشیدن را ترک کنید.

۵- تزریق آمپول: پزشک ممکن است آمپول استروئید را تجویز کند تا درد را کم کند.

۶- درمان جایگزین و مکمل: هنگامی که کمردرد تبدیل به درد مزمن گردد و یا دیگر درمان‌ها اثری بر بهبودی نداشته باشد، بسیاری از مردم به درمان‌های مکمل رو می‌آورند. این درمان‌ها شامل: تحریک الکتریکی عصب (TENS)، طب سوزنی و طب فشاری است.

۷- عمل جراحی: بسیاری از افراد دارای کمردرد مزمن، نیازی به عمل جراحی ندارند. اگر درمان‌های دیگر موفقیت آمیز نبود، این عمل انجام می‌گیرد. ندرتا، هنگامی که درد کمر توسط سرطان، عفونت و یا مشکلات ریشه عصب بوجود آمده باشد، عمل جراحی برای کاهش درد و جلوگیری از مشکلات بیشتر استفاده می‌شود.

در صورت داشتن موارد زیر، عمل جراحی برای رفع کمردرد انجام می‌شود:

- فتق یا بیرون‌زدگی دیسک: هنگامی که یکی و یا بیشتر از دیسک‌هایی که ستون فقرات را محافظت می‌کنند، آسیب ببینند، مایع ژله‌ای دیسک به بیرون تراوش می‌کند و باعث ایجاد درد می‌شود.

- تنگی کانال نخاع

- Spondylolisthesis: هنگامی رخ می‌دهد که یک یا چند استخوان ستون فقرات از جای خود بلغزند.

- شکستگی مهره‌ها: توسط ضربه به ستون فقرات و یا پوکی استخوان، شکستگی مهره‌ها رخ می‌دهد.

- بیماری دیسک‌های معیوب: همانطور که سن افراد بیشتر می‌شود، برخی از دیسک‌های کمر شکسته شده و باعث درد شدیدی می‌شوند.

BLAK LORD
24-03-2014, 11:50
عفونت‌های باکتریایی، هدیه ماهی‌های زینتی
نگهداری ماهیان زینتی در خانه‌ها و محل کار در حال گسترش است و در اغلب سفره هفت سین‌ها، یک تنگ ماهی به چشم می‌خورد به این منظور بررسی سلامت این حیوانات که به نوعی در تماس مستقیم با انسان قرار دارند، امری ضروری است.
سینانیوز: با توجه به فرایند رو به رشد نگهداری از ماهی‌های زینتی، لازم است سلامت این حیوانات از دیدگاه‌های مختلف مورد ارزیابی واقع شود، بنابراین مطالعه‌ای با هدف بررسی آلودگی‌های ماهی طلایی به انگل‌های خارجی و باکتری‌ها این حیوانات را ارزیابی می‌کند.

بر طبق این بررسی، ۵۵ماهی طلایی با نشانه‌های خاراندن پهلو‌ها به دیواره‌های آکواریوم، ریزش فلس، بی‌حالی، جراحات جلدی و پوسیدگی باله برای مشاهده انگل‌های خارجی با استفاده از تکنیک لام مرطوب که بعد از آن نمونه گیری باکتریایی انجام شد و تحت بررسی قرار گرفتند.

طبق نتایج این مشاهده، مونوژن جلدی ژیروداکس و تک یاخته تریکودینا بعد از بررسی‌های میکروسکوپ مشاهده شدند. همچنین بررسی‌های آزمایشگاهی نشانگر آلودگی همزمان ماهیان مذکور با باکتری‌های سودوموناس، آسینتو باک‌تر و سیتروباک‌تر که به عنوان بیماری‌های مشترک شناخته شده‌اند، بود.

افزایش احتمال حساسیت ماهی به عنوان باکتریایی قابل انتقال به انسان بعد از آلوده شدن ماهی به این انگل‌های خارجی نشانگر اهمیت نظارت‌های دامپزشکی بر ماهیان زینتی و استفاده درست از درمان‌های ضد انگل برای ماهیان می‌باشد.

گفتنی است این مطالعه در دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید باهنر کرمان انجام شده و نتایج آن در کتاب خلاصه مقالات بیماری‌های انگلی ایران به چاپ رسیده است.

BLAK LORD
24-03-2014, 11:51
چگونه جای جوش صورت را از بین ببریم؟
دیدن صورتی پر از آثار ناشی از جای جوش، یكی از اتفاقات بسیار آزاردهنده برای آقایان و بخصوص خانم‌های جوان محسوب می‌شود.
باشگاه خبرنگاران: داشتن چنین پوستی، تاثیر زیادی در كاهش اعتماد به نفس هر جوانی خواهد داشت، این اثرات روانی منفی به حدی آزاردهنده است كه بسیاری افراد حاضرند برای رفع جاهای جوش‌ها به خصوص در ناحیه صورت، تن به روش‌های سخت و پرهزینه بدهند تا شاید رویای داشتن پوستی صاف و زیبا را به واقعیت تبدیل كنند.

در حالی كه بنا به گفته متخصصان پوست نه تنها درمان جای جوش نسبی است، بلكه رسیدن به نتیجه مطلوب درمانی به عمق فرورفتگی، میزان بازسازی پوست شخص و البته انتخاب درمان مناسب بستگی دارد.

دكتر سعید كشاورز، متخصص پوست و عضو هیات علمی دانشگاه بقیه‌الله گفت: جای جوش اگر به معنای ایجاد فرورفتگی در پوست باشد، به هیچ وجه و در هیچ شرایطی صددرصد درمان نمی‌شود، بلكه تنها می‌توان با بهره‌گیری از یكی از روش‌های نوین درمانی، شدت و آثار منفی آن را كاهش داد.

جوش‌هایی كه آثارشان محو نمی‌شود

دكتر كشاورز نیز با تاكید بر این كه معمولا جوش‌های بزرگ و چركی آثاری از خود بر پوست به جا می‌گذارد، می‌گوید: البته باقی ماندن جای جوش به چند عامل بستگی دارد كه یكی زمینه‌های ژنتیك پوست برای ترمیم و بازسازی است كه در برخی افراد، این زمینه بسیار ضعیف است.

از سوی دیگر دست كاری زیاد و فشار دادن جوش‌های چركی به باقی ماندن جای آنها روی پوست منجر می‌شود، پس توصیه می‌شود كه در هر شرایطی از دستكاری جوش‌ها پرهیز شود.

جای جوشی كه محو می‌شود

متخصصان پوست معتقدند پیشگیری از ایجاد جای جوش بسیار ساده‌‌تر از درمان آن است، به همین دلیل در اكثر موارد، این متخصصان بر درمان طبی زودرس و طولانی جوش‌ها یعنی تا محو شدن كامل آنها تاكید می‌كنند.

عضو هیات علمی دانشگاه بقیة‌الله تاكید می‌كند: اگر جای جوشی به شكل لكه‌های قرمز روی پوست دیده شود، نیاز به درمان نداشته و پس از مدتی به خودی خود محو می شود، اما اگر جای جوش به شكل لكه‌ها قهوه‌ای باشد، با لیزر قابل درمان است. از سوی دیگر لكه‌های تیره و قهوه‌ای رنگ با لایه‌برداری یا پیلینگ‌های پوستی نیز قابل رفع است.

دكتر كشاورز می‌افزاید: درمان میكرودرم نیز نوعی از روش‌های لایه‌برداری محسوب می‌شود كه در آن از روش‌های فیزیكی برای از بین بردن جای جوش استفاده می‌شود، اما رفع جای جوش‌های عمیق بسته به قابلیت بازسازی پوست و روش درمانی انتخابی، قابلیت درمان نسبی دارد.

روش‌های درمانی متنوع

متخصصان پوست روش‌‌های مختلفی را برای درمان اسكار یا جای جوش صورت پیشنهاد می‌كنند كه عمده‌‌ترین آنها لیزر است و آثار تهاجمی كمی چون زخم و قرمزی را روی پوست به جا می‌گذارد.

البته از روش‌های درمانی دیگری چون پانچ یعنی بریدن یا برآمده كردن جای جوش نیز استفاده می‌شود كه در هر دو مورد خون‌ریزی ایجاد شده به پر شدن جای جوش تا حد قابل قبولی منجر می‌شود.

دكتر كشاورز اضافه می‌كند: استفاده از فیلرها یا پركننده‌ها كه می‌تواند از نوعی ژل یا چربی خود بدن باشد، نیز از روش‌های رایج درمان جای جوش محسوب می‌شود، اما این روش به دلیل عوارضی كه دارد، شیوه مطلوبی نیست.

تراشیدن پوست، روشی تهاجمی و موثر

این متخصص پوست با اشاره به تهاجمی بودن روشی تحت عنوان «درم ابریژن» كه با تراشیدن، لایه سطحی پوست برداشته می‌شود، می‌گوید: به دنبال انجام این روش لایه زیرین پوست كه ظاهر صاف‌ و شفاف‌‌تری دارد، جایگزین لایه ناصاف و پر از اسكار قبلی می‌شود.

اما میزان قرمزی و لكه‌های ناشی از انجام این روش نه تنها تا چند ماه روی پوست می‌ماند، بلكه برای این‌كه به لكه‌های ماندگاری تبدیل نشود به مراقبت زیادی نیاز دارد.

وی ادامه می‌دهد: بعضی مواقع جوشگاه‌‌های عمیق پوست صورت را می‌توان با عمل جراحی برداشت و محل را بخیه كرد، در برخی بیماران نیز لازم است اسكارهای عمیق توسط تزریق كلاژن پر شده یا در بعضی موارد كه پیوند پوست از پشت گوش به ناحیه فرو رفته انجام ‌شود.

اما لیزرهای كم تهاجمی كه میزان التهاب و قرمزی كمی را به جا می‌گذارد، یكی از موثرترین روش‌ها برای از بین بردن جای جوش محسوب می‌شود.

BLAK LORD
24-03-2014, 11:53
سرماخوردگی و آنفلوانزا:
بسیاری از ما تصور می‌کنیم که هنگام سرماخوردگی باید از خوردن ترشی، ادویه‌جات و ... خودداری کنیم، اما دکتر "گریفیتز" نظریه جالبی دارد که خلاف این باورهای قدیمی است. با خوردن مواد ادویه‌دار مثل کاری، مخاط و ترشحات جریان پیدا می‌کنند و گرفتگی بینی ، عفونت گوش و احتقان ریه تسکین پیدا می‌کند.

در هنگام سرماخوردگی مصرف سیر را هم فراموش نکنید. سیر اثرات ضد ویروسی، ضد قارچی و ضد باکتری دارد و آنتی‌اکسیدانی قوی به شمار می‌رود، به این دلیل در درمان عفونت و تقویت ایمنی موثر است.

بوی بدن:
بوی بد بدن مشکلی است که بیشتر در فصل تابستان و هوای گرم موجب عذاب افراد می شود. در هر حال این توصیه را برای روز‌های گرم سال به خاطر داشته باشید: یک قاشق چای خوری جوش‌شیرین را زیر بغل و روی پاهای خود بپاشید. این ماده، یک ضد عرق طبیعی است و میزان رطوبت طبیعی تولید شده در بدن را کم می‌کند.

تب یونجه (آلرژی فصلی):
یک چای کیسه‌ای را در آب سرد خیس کرده و در دستمال کاغذی بپیچید و بر روی چشم ها بگذارید تا خارش ناشی از آلرژی فصلی یا سرماخوردگی تسکین پیدا کند. دکتر "چارلز سیمناف" از دانشگاه منچستر معتقد است اسید تانیک موجود در چای در کاهش خارش موثر است. استفاده از وازلین در سوراخ‌های بینی هم در این مورد خالی از فایده نیست.

متخصصان معتقدند از آنجایی که مواد حساسیت‌زا به وازلین می‌‌چسبند و وارد بدن نمی‌شوند، نمی‌توانند واکنش حساسیتی را شروع کنند. برای بهره‌مندی از این خاصیت کافی است هر دو ساعت یک بار وازلین باقی مانده را از بینی پاک کنید و دوباره بینی خود را با وازلین چرب کنید.

تهوع:
زنجبیل حالت تهوع را برطرف می‌کند. بررسی‌ها نشان می‌دهد مصرف تنها یک گرم پود‌ر زنجبیل قبل از سوارشدن در کشتی تا 40 درصد علائم بیماری مسافرت و تا 70 درصد استفراغ را کاهش می‌دهد.

مصرف زنجبیل در رفع تهوع صبحگاهی(ویار) در بارداری نیز بسیار موثر است. از آنجا که کاهش
قند خون
باعث بروز تهوع می‌شود، به زنان باردار توصیه می شود از شیرینی زنجبیلی استفاده کنند، چون در این صورت
قند خون
آنها افت نمی‌کند.

آرتریت (التهاب مفصل):
عسل و سرکه سیب از جمله ضد التهاب‌های قوی هستند. بنابراین اگر از درد مفاصل رنج می‌برید، یک قاشق مرباخوری عسل را با یک قاشق مرباخوری سرکه سیب مخلوط کنید و این معجون را صبح‌ها مصرف کنید تا درد مفاصل ناشی از آرتریت تسکین یابد.

تغییر رنگ دندان‌ها:
دکتر "فیل استیمر" از کلینیک دندان پزشکی لندن توصیه می‌کند برای پیشگیری از تغییر رنگ دندان‌ها بعد از
نوشیدن چای
و قهوه، آدامس بدون قند(sugar free) بجوید. آدامس جریان بزاق را زیاد می‌کند و با شست‌وشوی دهان مانع ایجاد لکه می‌شود.

سردرد:
بسیارند کسانی که اگر یک روز
نوشیدن چای
را فراموش کنند، عقوبت ناخوشایندی چون سردرد در انتظارشان است. اما ظاهرا
نوشیدن چای
در درمان سردرد کسانی که به نوشیدن آن عادت ندارند هم مفید است.

دکتر "جین کلارک" متخصص تغذیه برای درمان سردرد راهکار راحتی دارد: "با شروع اولین علائم سردرد چای بنوشید".

این متخصص، عمده علل سردرد را به گشادی یا تنگی عروق خونی مغز نسبت می‌دهد و معتقد است، کافئین این تغییرات را برطرف می‌کند.

جرم گوش:
4 بار در روز چند قطره روغن زیتون را در گوشتان بچکانید تا جرم گوش نرم شود . دکتر "بایروم" معتقد است این ماده از داروهای شیمیای که برای درمان این مشکل وجود دارند، مفیدتر است.

دندان درد:
اگر می‌خواهید دندان درد شما فورا خوب شود، پنبه را به عصاره گل میخک آغشته کرده و روی دندان دردناک خود بگذارید. البته دقت کنید این ماده بیش از دو دقیقه روی دندان نماند، چون باعث التهاب لثه می‌شود .

پزشکان آلمانی از این گیاه، داروی بی‌حسی تهیه کرده‌اند.

درد پشت:
برای تسکین درد پشت، وردنه را روی زمین گذاشته و در حالی‌که پشت تان را روی آن گذاشته‌اید دراز بکشید. به این ترتیب وردنه بین شانه‌ها قرار گرفته و به صورت شکل T انگلیسی عمود بر نخاع قرار می‌گیرد.

اگر بدن تان را روی آن به حالت بالا و پایین حرکت دهید باعث تسکین تنش عضلانی می‌شود.

منبع:آکا ایران

BLAK LORD
24-03-2014, 11:58
بیماری آلزایمر (به انگلیسی: Alzheimer's disease) که به اختصار آلزایمر خوانده می‌شود، یک نوع اختلال عملکرد مغزی است که بتدریج توانایی‌های ذهنی بیمار تحلیل می‌رود. بارزترین تظاهر زوال عقل اختلال حافظه‌است. اختلال حافظه معمولاً بتدریج ایجاد شده و پیشرفت می‌کند. در ابتدا اختلال حافظه به وقایع و آموخته‌های اخیر محدود می‌شود ولی بتدریج خاطرات قدیمی هم آسیب می‌بینند. بیمار پاسخ سئوالی را که چند لحظه قبل پرسیده‌است فراموش می‌کند و مجدداً همان سؤال را می‌پرسد. بیمار وسایلش را گم می‌کند و نمی‌داند کجا گذاشته‌است. در خرید و پرداخت پول دچار مشکل می‌شود و نمی‌تواند حساب دارائیش را نگه دارد. بتدریج در شناخت دوستان و آشنایان و نام بردن اسامی آنها نیز مشکل ایجاد می‌شود. کم کم مشکل مسیر یابی پیدا شده و اگر تنها از منزل بیرون برود ممکن است گم شود. در موارد شدیدتر حتی در تشخیص اتاق خواب، آشپزخانه، دستشویی و حمام در منزل خودش هم مشکل پیدا می‌کند. بروز اختلال در حافظه و روند تفکر سبب آسیب عملکردهای اجتماعی و شخصی بیمار شده و در نتیجه ممکن است سبب افسردگی، عصبانیت و پرخاشگری بیمار شود.

یکی از مشکلات زوال عقل بروز توهم و هذیان است. مثلاً بیمار فکر کند همسرش به وی خیانت کرده‌است و یا همسایگان و پرستارش قصد آسیب رساندن و توطئه علیه وی را دارند. بیمار ممکن است به فرزندانش بدبین شود. گاهی اوقات بیمار افرادی را که نیستند می‌بیند مثلاً والدین فوت شده یا اقوام دیگر.

در موارد شدید بیمار برای انجام کارهای اولیه شخصی نیاز به کمک پیدا می‌کند و ممکن است توانایی کنترل ادرار و مدفوع را هم از دست دهد. بیمار دچار زوال عقل ممکن است در تکلم و یافتن کلمات مناسب مشکل پیدا کند و در نتیجه کم حرف و گوشه گیر شود. در موارد پیشرفته تر بیمار آگاهیش را نسبت به بیماری از دست داده و نمی‌داند دچار ناتوانی در انجام برخی کارها است و ممکن است کارهای خطر ساز انجام دهد. بتدریج ممکن است توانایی حرکتی بیمار هم دستخوش آسیب شده و مکرراً تعادلش را از دست داده زمین بخورد.

آلزایمر رایج‌ترین شکل زوال عقل است. علائم این بیماری با از دست دادن قدرت حفظ اطلاعات بخصوص حافظهٔ موقت در دوران پیری آغاز شده و به‌تدریج با از دست دادن قدرت تشخیص زمان، افسردگی، از دست دادن قدرت تکلم، گوشه‌گیری و سرانجام مرگ در اثر ناراحتی‌های تنفسی به پایان می‌رسد. مرگ پس از پنج تا ده سال از بروز علائم اتفاق می‌افتد؛ اما بیماری حدود بیست سال قبل از ظهور علائم آغاز شده‌است. این بیماری با از دست رفتن سیناپسهای نورونها در برخی مناطق مغز، نکروزه شدن سلول‌های مغز در مناطق مختلف سیستم عصبی، ایجاد ساختارهای پروتئینی کروی شکلی به نام پلاک‌های پیری (SP) در خارج نورون‌های برخی مناطق مغز و ساختارهای پروتئینی رشته‌های به نام NFT در جسم سلولی نورون‌ها، مشخص می‌شود.

این بیماری علاج‌ناپذیر را اولین بار روانپزشک آلمانی به نام اَلویز آلزایمر در سال ۱۹۰۶ میلادی معرفی کرد. غالباً این بیماری در افراد بالای ۶۵سال بروز می‌یابد؛ گر چه آلزایمر زودرس (با شیوع کمتر) ممکن است زودتر از این سن رخ دهد. در سال ۲۰۰۶ میلادی ۲۶٫۶ میلیون نفر در جهان به این بیماری مبتلا بودند و پیش‌بینی می‌شود که در سال ۲۰۵۰ میلادی از هر ۸۵ نفر یک مبتلا به آلزایمر وجود داشته باشد. روز جهانی آلزایمر: همه ساله روز ۲۱ سپتامبر یا ۳۰ شهریور به مناسبت روز جهانی آلزایمر در دنیا مراسم و همایش‌های مختلف بر‌گزار می‌شود. شعار سال ۲۰۰۸ این روز (No time to lose) است، به این معنی که زمانی برای تلف کردن نداریم.

پنج درصد جمعیت ۶۵ ساله و بالاتر به بیماری آلزایمر متوسط تا شدید مبتلا هستند و این در حالیست که ۱۰ تا ۱۵ درصد سالمندان در همین گروه سنی از بیماری آلزایمر خفیف رنج می‌برند.

در بیماری آلزایمر ساختارهای پروتئینی کروی شکلی در خارج نورون‌های برخی مناطق مغز و ساختارهای پروتئینی رشته‌ای در جسم سلولی نورون‌ها، تشکیل می‌شود. این ساختارهای پروتئینی که به آنها اجسام آمیلوئیدی گفته می‌شود، در اثر برخی تغییرات در پروتئوم سلول‌های عصبی وبهم خوردن تعادل و تغییر در میزان و یا ساختار پروتئین‌های پرسینیلین، آپولیپوپروتئینE، سینوکلئین، و پپتید آمیلوئیدبتا ایجاد می‌شود. یکی از مهم‌ترین پروتئین‌هایی که در ایجاد آلزایمر نقش دارد، پروتئین پیش‌ساز آمیلوئید (APP) نام دارد. این پروتئین در سلول‌های دستگاه عصبی بیان می‌شود و در اتصال سلول‌ها به هم، تماس سلول‌ها و اتصال به ماتریکس خارج سلولی و اسکلت سلولی نقش دارد. پروتئین APP به‌وسیلهٔ سه نوع آنزیم پروتئولیتیک پردازش می‌شود. آنزیم‌های آلفا، بتا و گاما- سکرتاز، به ترتیب پروتئین APP را در اسیدهای آمینه ۶۷۸، ۶۷۱ و ۷۱۱برش می‌دهند. با اثر آنزیم‌های گاما و بتا سکرتازبلا بر پروتئین APP، به ترتیب، پپتیدهایی به نام آمیلوئیدبتا۴۰ (دارای ۴۰ اسید آمینه) وآمیلوئیدبتا۴۲ (دارای ۴۲ اسیدآمینه) ایجاد می‌شوند. در حالت عادی مقدار این قطعات در سلول‌ها کم است و به‌سرعت تجزیه می‌شود؛ اما اگر در پروتئوم سلول‌های عصبی این تعادل بر هم بخورد و مقدار این قطعات افزایش یابد، ساختارهای پروتئینی کروی و درنتیجه آلزایمر ایجاد می‌شود. در بیماران مبتلا به سندروم داون (تریزومی ۲۱) میزان بیان پروتئین APP افزایش می‌یابد و علائمی شبیه آلزایمر مشاهده می‌شود که ممکن است به علت افزایش مقدار پپتید آمیلوئید بتا۴۲ باشد؛ زیرا ژن پروتئین APP بر روی کروموزوم ۲۱ قرار دارد.
در حال حاضر درمان بیماری آلزایمر بیشتر شامل درمان‌های علامتی، درمان اختلالات رفتاری و داروهای کاهنده سیر پیشرفت بیماری است.

درمان‌های غیر دارویی: از راه‌های غیر دارویی کاستن از پرخاشگری و بیقراری، شناسایی و رفع عللی است که سبب پرخاشگری بیمار می‌شود. مثلاً از تغییر محیط زندگی و جابجا کردن وسایل وی باید اجتناب کرد. گاهی اوقات حضور افراد بیگانه و ناآشنا سبب ترس و بی قراری وی می‌شود. ماساژ بیمار و معطر کردن محیط و موزیک آرام در برخی بیماران سبب کاهش بیقراری می‌شود. ورزش‌های سبک و کارهای ساده مثل قدم زدن یا حتی کندن علف‌های هرز باغچه می‌تواند سبب آرامش بیمار شود.

درمانهای دارویی: گرچه هنوز درمانی برای بیماری آلزایمر وجود ندارد اما با استفاده از داروها می‌توان سیر پیشرفت بیماری را کم کرد و از شدت اختلال حافظه و مشکلات رفتاری بیمار کاست. داروهای مورد تایید برای بیماری آلزایمر شامل موارد زیر است.

داروهای آرامبخش و ضد جنون: اگر با روش‌های غیر دارویی نتوان رفتارهای آزاردهنده، بی قراری و پرخاشگری بیمار را کمتر کرد می‌توان از داروهای جدید ضد جنون مثل اولانزاپین، کوتیاپین و ریسپریدون استفاده کرد. گاهی اوقات افسردگی سبب پرخاشگری بیمار است که با استفاده از داروهای ضد افسردگی مثل فلوکستین می‌توان آن را درمان کرد.

داروهای ضد کولین استراز: در بیماری آلزایمر مقدار استیل کولین که یکی از واسطه‌هایی شیمیایی مداخله گر در حافظه‌است کم می‌شود. داروهای مختلفی برای افزایش مقدار استیل کولین پایانه‌های عصبی استفاده می‌شوند از جمله ریواستیگمین (Exelon)، دانپزیل (Aricept)، و گالانتامین (Razadyne). این داروها سبب بهبود حافظه، عملکرد شناختی و عملکرد اجتماعی بیمار می‌شوند. این داروها تا حدودی رفتارهای غیر طبیعی بیمار را نیز اصلاح می‌کنند. مشکل عمده این داروها عوارض گوارشی، تهوع، استفراغ، دل پیچه و اسهال است که با افزایش تدریجی دارو، مصرف همراه صبحانه و شام و با مایعات یا آب میوه از شدت عوارض کاسته می‌شود.

ممانتین(Ebixa, Namenda): داروی دیگری که در درمان موارد متوسط تا شدید بیماری آلزایمر استفاده می‌شود و تا حدودی هم اثرات محافظتی بر روی سلولهای مغزی دارد ممانتین است. این دارو نیز سبب بهتر شدن توانایی شناختی و حافظه بیمار می‌شود. گیجی و منگی مهمترین عوارض این دارو هستند. دارو را می‌توان همراه با غذا مصرف کرد. داروهایی که اثر بخشی آنها به تایید نرسیده‌است: داروها مختلف شیمیایی و گیاهی وجود دارند که بر اساس برخی مطالعات برای بیماری آلزایمر توصیه شده‌اند اما اثر بخشی آنها هنوز به تایید نرسیده‌است. ویتامین‌ها مثل ویتامینE، ویتامین‌های گروه ب، امگا ۳، استروژن، جینکوبیلوبا، داروهای ضد التهاب مثل بروفن از این دسته داروها هستند. رژیم غذایی سالم شامل مصرف روزانه سبزی و میوه و کاهش مصرف چربی‌های اشباع به علاوه مصرف مناسب مواد غذایی حاوی ویتامین‌های "آ، سی و ای" یکی از راه‌های مهم پیشگیری از آلزایمر است.

گاما سکرتاز سابقاً" برای درمان آلزایمر مورد آزمایش قرار گرفته بود.

پژوهشگران دانشگاه پزشکی شیکاگو با بررسی عادت غذایی ۶۰۰۰ نفر دریافتند که آن دسته از افرادی که دچار مشکلات فراموشی و نظایر آن نیستند، در عادت غذایی خود غذاهای سرشار از ویتامین ای گنجانده‌اند. ویتامین ای، رادیکال‌های آزاد را که محتملا" می‌توانند به سلول‌های مغز آسیب بزنند، مهار می‌کند

هنوز راه ثابت شده‌ای برای جلوگیری از ابتلاء به آلزایمر وجودندارد، چراکه عامل و یا عوامل اصلی این بیماری ناشناخته است. با اینحال یکی از بهترین راههایی که امروزه برای پیشگیری از ابتلاء به آلزایمر بیان می‌شود، همان راههایی است که برای کاهش خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی بیان می‌شوند. کنترل موارد مهمی که بر سلامت قلب تاثیر دارد، مانند، فشارخون بالا، چاقی و دیابت ممکن‌است بتواند به پیشگیری از ابتلاء به آلزایمر کمک کند.
افزایش تحرک و فعالیت جسمی، روابط اجتماعی و رژیم غذایی سالم می‌تواند، خطر ابتلاء به آلزایمر را کاهش دهد.منابع:بیو ایران - سایت مرجع بیوشیمی

BLAK LORD
24-03-2014, 12:13
نکات کلی راجع به بیماریهای مقعد:

برطبق بررسی های به عمل آمده در مراجعین به مطب که طی یک دوره 7ساله انجام شده است افراد با هر درجه از تحصیلات معمولا دچار هر مشکلی در ناحیه آنال و اطراف آن میشوند و به غلط از آن بعنوان هموروئید یا بواسیر یاد می کنند در حالیکه اکثریت غریب به اتفاق آنان دچار مشکلات دیگر علی الخصوص شقاق(فیشر) می باشند(90%موارد مراجعین به مطب دچار شقاق می باشند و اکثرا با درد و به میزان کمتری با درد و خونریزی مراجعه میکنند) بنابراین توصیه میشود دچار هر علامتی در نشیمنگاه هستید حتما قسمت فیشر یا شقاق را مطالعه نمائید. واقعیت بعدی آماری حکایت از خود درمانی ویا توصیه درمانی ازطریق اطرافیان می باشد بطوریکه اکثرا قبل از مراجعه به پزشک یک یا چنددوره از پماد و قرص به توصیه اطرافیان و از داروخانه تهیه و استفاده می کنند که نه تنها موثر نبوده بلکه منجر به و باعث پیشرفت بیماری می گردد.

اما چه مسائلی منجر به مراجعه تاخیری ودیرهنگام افراد به پزشک می گردد:

اولین مسئله شرم و حیا در بیان بیماریهای این ناحیه می باشد که علت آن پوشیده بودن ناحیه است واکثرا خجالت در بیان موضوع دارند واقدام به خوددرمانی کرده باعث پیشرفت می شوند. دومین مسئله ترس از مراجعه بخاطر شنیدن تجربیات دردناک بعداز جراحی های سنتی از بیمارانی است که عمل جراحی کرده اند است. مسئله سوم اطلاع یافتن از درد و خونریزی بعد از عمل های سنتی وانجام پانسمان داخل نشیمنگاه(توپی یا تامپون) است که معمولا بعد از جراحی معمولی انجام میشود. مسئله چهارم نگرانی از بستری شدن در بیمارستان و گرفتن بیهوشی یا بی حسی نخاعی وبدنبال عمل ماندن چند روزه اجباری در منزل و دور افتادن از کار و زندگی وفعالیت روزمره میباشد که در شرایط سخت اقتصادی و کاری امروزه چندان هم بی جا نمی باشد.

حال سوال این است که لیزر چه نقشی در درمان بیماریهای نشیمنگاه داشته و چه مزایایی نسبت به جراحی سنتی دارد:

1) نیازی به بستری در بیمارستان و گرفتن بیهوشی عمومی یا بی حسی نخاعی که یکی از علل ترس بیماران است نداشته ومتعاقب آن نیازی به استراحت چند روزه در منزل که از ضروریات جراحی سنتی است را ندارند و از روز بعد از عمل میتوانند به سرکار خود بازگردند زیرا بیمار بیهوشی نگرفته ودرد زیادی بعد از عمل ندارد.
2) نیازی به پانسمان داخلی (توپی یا تامپون)ندارد که معمولا در جراحی سنتی اجباری و خارج کردن آن بسیار دردناک است .
3) عمل معمولا در مطب انجام و بیمار بعد از عمل مرخص ومیتواند بعد از عمل تغذیه معمولی و دفع مدفوع داشته باشد در حالی که در جراحی سنتی اصل برعدم تغذیه حداقل برای24ساعت وسپس تغذیه با سوپ برای به تاخیر انداختن دفع برای مدت چند روزمی باشد.
4) درد بعد از عمل با لیزر نسبت به جراحی سنتی بسیارکمتر و میزان خونریزی نیزکمتر است همچنین میزان عود کمتر است.
5) انتقال عفونت های خطرناک مثل هپاتیت که در جراحی سنتی محتمل است درعمل با لیزر وجود ندارد.
6) بر خلاف تصور عموم لیزر در هر مرحله ای حتی مراحل پیشرفته هموروئید و غیره کارآیی دارد و حتی در مورد بیماران با سن بالا و مشکلات دیابتی-کبدی-کلیوی و بیماران قلبی که داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنند قابل انجام است.

عوامل مستعد کننده بیماریهای نشیمنگاه:

گذشته از عوامل ارثی و ژنتیکی مهمترین عامل تغییر در نوع دفع مدفوع بصورت یبوست یا اسهال شدید می باشد که هر دو این حالت ها منجر به صدمه به ناحیه آنوس و نهایتا ایجاد بیماری میشود.اما علت یبوست چه میتواند باشد.مهمترین عامل تغییر در شیوه زندگی و رفتن به سمت بی تحرکی است همچنین عدم استفاده از مواد غذایی فیبردار و به جای آن استفاده از غذاهای چرب و سرخ شدنی مثل فست فودها است.
هموروئید (بواسیر) Hemorrohid :

به زبان ساده واریس سیاهرگهای (وریدهای ) مخرج را بواسیر یا هموروئید گویند و واریس اتساع و گشاد شدن و پیچ در پیچ شدن سیاهرگهاست. هموروئیدها جزء طبیعی از ساختمان مخرج هستند و به بسته شدن کامل مخرج در زمان استراحت سیستم اسفنکتری کمک می کنند و درمان تنها در صورتی ضرورت دارد که این بواسیرها مشکل ایجاد کرده باشند. خون که محتوای اکسیژن و مواد مغزی است توسط شریانها(سرخرگها) به مخرج می رسد وتوسط سیاهرگها (وریدها) به قلب باز می گردد. جهت گردش خون همیشه یکطرفه و در جهت فلش ها می باشد. اگر به هر دلیلی در سر راه بازگشت خون توسط سیاهرگها مانعی ایجاد شود به تدریج فشار داخل سیاهرگها افزایش یافته و این مسئله باعث گشادی سیاهرگها و پیچ در پیچ شدن آنها (یعنی واریس وریدهای مخرج که معادل هموروئید است) می شود. در مخرج دو شبکه وریدی داخلی و خارجی وجود دارد.

شیوع: 5% افراد بالای 50 سال دچار بواسیر هستند که خوشبختانه فقط 5% آنها علامتدار می شود و در زیر بیست سالگی بسیار کمتر دیده می شود.

علل: شایعترین علت آن یبوست و اسهال طولانی و زور زدن (straining) در موقع دفع مدفوع می باشد. هر 3 عامل فوق سبب افزایش فشار داخل شکم شده و مانع بازگشت خون وریدی در مخرج می شوند. هر عامل دیگری نیز که مانع بازگشت خون ورید بشود می تواند از علل آن باشد.

چاقی (حجم فراوان چربیهای داخل شکم سبب افزایش فشار داخل شکم می شود)

حاملگی (بزرگی رحم سبب افزایش فشار داخل شکم می شود) و نیز بلند کردن اجسام سنگین سبب بواسیر می شود.

ارث نقش قابل توجهی در ایجاد بواسیر ندارد اما چون شیوع آن بالا می باشد می تواند در افراد متعددی از یک خانواده وجود داشته باشد. خاصه این که رژیم غذایی یک خانواده اغلب مشابه است

سیروز کبد نیز در راه بازگشت خون وریدی مخرج ایجاد مانع کرده و سبب بواسیر می شود

گاهی با وجود تمام بررسی ها علت مشخص و واضحی یافت نمی شود در دنیا معمولا افزایش فشار داخلی مخرج سبب بواسیر می شود.

از طریق ایجاد یبوست و بالا بردن فشار داخل کانال مخرج سبب بواسیر می شود. علائم: 95-90% بواسیرها بدون علامت هستند. تظاهرات شایع ومهم هموروئید خونریزی بدون درد و بیرون زدگیprotrusion می باشد علائم در بواسیر داخلی و خارجی متفاوت است. شایعترین بواسیر داخلی علامت خونریزی قرمز روشن است و معمولا توام با درد نیست. احساس دفع ناکامل مدفوع و عدم تخلیه کامل روده و نیز ترشح اطراف مخرج و رطوبت آن و گاهی نیز توده ها و تورم مخرج که با زور زدنstraining بیشتر می شود از دیگر علائم آن است.

دراینجا دو نکته مهم وجود دارد:

بواسیر از علل سرطان روده نیست اما بواسیر وجود همزمان سرطان روده را نفی نمی کند و چون سن شیوع سرطان روده بالای 40 سالگی ( مثل هموروئید است) و بعلاوه علامت شایع هر دو بیماری( هموروئید و سرطان روده) خونریزی است لذا در همه موارد هموروئید( خاصه در بالای 40 سالگی) و بخصوص اگر علامت شایع آن خونریزی باشد بیمار را باید جهت تشخیص دقیق تر مورد اندوسکپی (رکنوسگیموئیدسکپی) قرار داد.

از دیگر علل خونریزی مخرج پولیپ رکتوم( راست روده) و شقاق مخرج است که آنها هم در (رکتوسیگموئیدسکپی) مشخص می شوند. بواسیر خارجی معمولا سبب برجستگی یا تورم به اندازه نخود یالوبیا در مخرج یااطراف آن می شود و گاهی نیز سبب دفع خون روشن می شود. به دو نکته مهم توجه فرمائید اول اینکه بواسیر معمولا سبب دفع خون سیاهرنگ نمی شود و دوم اینکه در صورت دفع خون سیاهرنگ(MELEMA) باید علل دیگری را بررسی و جستجو نمود.

بواسیر بر اساس شدت آن به 4 نوع درجه بندی می شوند.

بواسیر درجه 1 : سیاهرگهای گشاد شده اند ولی هرگز از مخرج خارج نمی شوند و تنها علامت آنها خونریزی است.

بواسیر درجه 2 : سیاهرگهای گشاد شده در زمان دفع از مخرج خارج می شوند لیکن با پایان اجابت مزاج خودبخود به داخل مخرج بازگشت می کنند.

بواسیر درجه 3 : توده های بواسیری با دفع مخرج خارج می شوند ولی خودبخود به داخل مخرج باز نمی گردند بلکه با کمک دست به داخل مخرج بازگردانده می شوند.

بواسیر درجه 4 : توده های بواسیری حتی به کمک دست به داخل مخرج بر نمی گردند و همیشه در بیرون از مخرج وجود دارند.


درمان بواسیر:

درمان داروئی (کنسرواتیو و غیر جراحی): در بواسیر درجه1 که تنها علامت آن خونریزی در زمان دفع می باشد و در نوع درجه 2 اقدامات کنسرواتیو و غیر جراحی مثل افزودن فیبر غذای ملین و پرهیز از زور زدن و نیز استفاده از لگن آب گرم) معمولا در طی 5-4 روز سبب درمان بیماری می شود روزانه حدود 100تا150 گرم فیبر غذایی بصورت میوه جات و سبزیجات تازه یا سالاد باید استفاده نمائید. افزایش فیبر غذایی سبب دفع یبوست و مانع زور زدن (STRAINING) می شود و رگهای گشاد شده به تدریج جمع می شوند تنها استثناء دستور فوق، بواسیر بعلت اسهال طولانی مثلا در جریان کولیت اولسروز می باشد و البته در این موارد باید اسهال را درمان نمود. لگن آب گرم(40-37) بصورتی که مطبوع بیمار باشد روزانه 3بار و هر دفعه20 دقیقه سبب کاهش فعالیت و توان اسفنکترهای مخرج و به تبع آن کاهش فشار داخل مخرج می شود.

پمادهای ضد هموروئید: همگی در درمان بواسیر بیفایده اند و استفاده از آنها غیر ضروری است. در صورت یبوست شدید مقاوم به رژیم پرفیبر از ملین استفاده کنید.

لیزر درمانی (اشعه درمانی یا فتوگواگولاسیون مادون قرمز): یک درمان مطبی مناسب و سرپایی برای هموروئید های درجه 1و2 کوچک می باشد.

جراحی: معمولاً برای هموروئید های درجه 3 و 4 انجام می گردد که با استفاده از لیزر بسیار مؤثرتر و کم عارضه تر از جراحی سنتی می باشد. عمل با لیزر و بی حسی موضعی بصورت سرپایی انجام می گردد و در مورد بواسیر ها با هر میزان بزرگی و اندازه قابل انجام می باشد. پس از عمل نیاز به پانسمان داخل مقعدی نداشته و درد و خونریزی پس از عمل بسیار کمتر از جراحی معمولی می باشد.

دستورات بعد از عمل:

1- رژیم پر فیبر
2- مصرف مسکن و آنتی بیوتیک
3- ملین خوراکی

موارد زیر جهت جلوگیری از عود بواسیر بسیار کمک کننده هستند:

1- جلوگیری از یبوست طولانی با استفاده از رژیم پرفیبر و عدم استفاده از تریاک و سایر داروهای یبوست زا
2- جلوگیری از اسهال طولانی با درمان بیماری زمینه ای مثل کولیت اولسروز
3- کنترل چاقی
4- فعالیت بدنی و ورزش کافی
5- مصرف مایعات فراوان

علل مختلف درد مخرج:

از علل درد مخرج – شقاق مخرج- آبسه مخرج- هموروئید ترومبوزه، تومورهای مخرج و تورم پروستات و نیز گاهی علل روحی مثل اضطراب شدید می باشد.

روش تشخیص: شرح حال دقیق و معاینه (مشاهده و معاینه با انگشت) و نهایتا رکتوسیگموئیدسکپی کلیدهای اصلی تشخیص درد مقعد هستند.

هموروئید ترومبوزه (هموروئید بیرونی یا هموروئید اورژانس یا هموروئید لخته ای ):
یکی از شایع ترین علل درد ناگهانی مقعد و اطراف مقعد می باشد که بطور ناگهانی و در افراد کاملا سالم بدون هیچ پیش زمینه ای از بیماری های مقعد ظاهر می گردد. و اگر چه در هر سنی دیده می شود ولی بیشترین شیوع آن در سنین بین 18 تا 35 می باشد. از عوامل مساعد کننده این بیماری برداشتن اجسام سنگین و یا زور زدن شدید حین دفع می باشد. اما مطالعات اخیر تاثیر فاکتورهای روحی و بخصوص استرس را در بروز آن موثر می دانند. درمان این موارد در مواردی که اندازه توده هموروئید ترومبوزه در حد 0.5 سانتی متر باشد تا 50% با دارو قابل انجام می باشد اما در موارد بزرگتر از این یا حتی موارد کوچکتر که درد بیمار شدید می باشد حتما به روش جراحی سنتی و ترجیحا به کمک لیزر و با بی حسی موضعی و به صورت سرپایی انجام پذیر است. بلافاصله بعد از انجام درمان درد بیمار بهبود یافته و می تواند به سر کار بازگردد.

آبسه مخرج (آبسه پرآنال - کورک یا دمل):
یکی از علل شایع درد مقعد و اطراف آن آبسه پرآنال یا دور مقعدی می باشد و معمولا در هر سنی اتفاق می افتد اما در سنین 20 تا 35 بیشتر می باشد. در شروع علائم به صورت درد مبهم ناحیه مقعد همراه با کوبیدگی بدن و بی اشتهایی و گاهی این علائم با یک سرماخوردگی معمولی که همین علائم دارد از سوی بیمار به اشتباه تفسیر می شود اما به تدریج که بیماری پیشرفت می کند درد مقعد سریع تر شده به طوری که حتی با حرکت و یا سرفه کردن درد بیمار تشدید می گردد و بیمار حتی به علت درد شدید نمی تواند بنشیند و تمایل دارد به طور ایستاده قرار گیرد . تب بیمار در مراحل پیشرفته تر بیماری به 39 درجه سانتی گراد و حتی بالاتر همراه با لرز شدید می رسد.
درمان آن حتما و در هر مرحله ای جراحی و به صورت تخلیه آبسه و یا دمل می باشدو معمولا با لیزر و به صورت سرپایی قابل انجام است. بلافاصله بعد از پایان عمل بیمار احساس راحتی و بهبود کامل نموده و تب بیمار قطع می گردد .



فیستول مخرج:

معمولاً بدنبال یک آبسه (دمل) اطراف مقعد به وجود می آید که معمولاً آبسه نیاز به تخلیه اورژانس با لیزر یا جراحی داشته و در 50 درصد موارد به دنبال درمان آبسه فرد دچار فیستول می گردد. علامت اصلی آن ترشح چرکی طولانی مدت از یک سوراخ و گاهی چند سوراخ از اطراف مخرج می باشد.
بنا به تعریف یک فیستول باید حداقل 2 دهانه داشته باشد که بوسیله یک مجرای توخالی به یکدیگر متصل می شوند. اغلب فیستول های مخرج از غدد مترشح بلغم(muccos) مستقر در کانال مخرج منشا می گیرند. این غدد ابتدا عفونی می شوند و سپس عفونت به آبسه منجر می شود و زمانیکه آبسه باز یا پاره شود فیستول پدید می آید که ممکن است زیر پوستی- زیر مخاطی- داخل عضلانی و یا زیر عضلانی باشد. و نیز فیستول می تواند قدامی یا خلفی و یا منفرد یا مرکب یا نعل اسبی باشد.

علائم: شکایت اصلی معمولا ترشح مداوم یا متناوب است. معمولا سابقه آبسه عود کننده که خودبخود یا با جراحی تخلیه شده است وجود دارد گاهی یک برجستگی که از آن چرک خارج می شود یا بهبود یافته دیده می شود. مجرای فیستول مانند طنابی لمس می شود و مسیر آن در مجاورت اسفنکتر و سوراخ اولیه قابل لمس است. فیستول هایی که به مدت طولانی عفونی و بدون درمان مانده اند می توانند سبب عفونت های منتشر بشوند. سرطان(کارسینوم) در فیستول هایی مزمن و درمان نشده درموارد زیادی گزارش شده است و درمان موثر فیستول در واقع پیشگیری از این واقعه است.

درمان: نکته مهم در درمان فیستول آنست که درمان داروئی به کمک آنتی بیوتیک و غیره هیچ جایگاهی نداشته و تنها درمان موثر انجام جراحی با لیزر یا بصورت سنتی می باشد. درمان جراحی(فیستولوتومی) معمولا تنها درمان موثر است و جهت انجام آن سوراخ خارجی و داخلی(اولیه) باعبور پروب (میله فلزی نازک و قابل انعطاف و نرم) و با استفاده از آب اکسیژنه و بلدومتیلن رقیق باید پیدا شوند و مجرا یا مجاری فیستول باید بطور کامل مشخص شوند و مجرا در تمامی طول آن بازunroffed شود بطوریکه فیستول به شکل یک زخم باز درآید و باید مطمئن شد که زخم حاصل از عمق به سطح بطور خود به خود ترمیم می شود. و در تمام روش های درمانی اعم از جراحی معمولی و یا لیزر 5 تا 10 درصد بسته به طول و عمق فیستول احتمال عود وجود دارد.

raana
24-03-2014, 12:34
دوست عزیز.....از دیروز تا الان تاپیک رو 6 صفحه جلو بردید!!!!!

سعی کنید در روز یک پست بزارید....اینجوری حالت اسپم پیدا میکنه......

خواهشا از این به بعد رعایت کنید......

.................................................. ............
و دیگر اینکه تو انجمن زیست شناسی پزشکی برای هر موضوع که به صورت اخبار هست می تونید تاپیک جداگانه بزنید..نه اینکه همه رو به صورت یک جا تو یک تاپیک بیارید...بعضی پست ها هم که مربوط به انجمن سبک زندگی میشه.
.................................................. .......
دوستان هم هر گونه مشکل سوال یا بیماری داشته باشن یک تاپیک تو انجمن پرسش و پاسخ پزشکی میزنن و بهش رسیدگی میشه.......

raana
24-03-2014, 13:10
سعی کردم پست ها رو منتقل کنم به انجمن های مربوطه......این تاپیک هم قفل میشه......