PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : تئــوری تــوطئــه ! | Conspiracy theory ( تـوهــم توطئــه ! )



V E S T A
18-03-2014, 17:16
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]


تئوری توطئه یا توهم توطئه اصطلاحی است که در ابتدا، وصفی برای هر ادعای دسیسه گری بود. با این وجود، امروزه، تئوری توطئه فقط در این معنا به کار می‌رود: تئوری ای که رویدادی کنونی یا تاریخی را نتیجهٔ نقشهٔ مخفیانهٔ گروهی دسیسه گر (عموماً قدرتمند) می داند.

در تعریفی دیگر، تئوری توطئه عبارتست از نداشتن اعتقاد یا باورنکردن شکل ظاهری و رسمی رویدادهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی. تئوری توطئه در شکل حاد آن بیانگر این است که تمامی بدبختی‌های عالم در پی اعمال گروهی از افراد پرنفوذ و معمولاً پنهان است. در بیان این مفهوم گفته می‌شود گروه‌های کوچک و تیزهوشی دارای امکانات سیاسی، مالی، نظامی، روانی و علمی در پس تمام حوادث خوب و بد این دنیا هستند.



توسل به فرضیه توطئه ارتباط زیادی به عامل روانی و عامل فرافکنی دارد. معمولاً کارشناسان ویژه و متخصص با کنجکاوی و ریزبینی و با کندوکاو همه جانبهٔ یک رویداد پس از دریافت اطلاعات و دانستنی های کافی و مستندات محکم و انجام آزمایشهای لازم به تفسیر رویدادها از این منظر می روند ولی اکثریت دیگری وجود دارند به ویژه در جهان سوم که بلافاصله پس از هر رویدادی برای علت آن جوابی فوری دارند که ممکن است از عوامل زیر سرچشمه گیرد:


۱- علت روانی در این صورت افراد برای راضی کردن خود متوسل به فرافکنی می شوند و علت یک رویداد را به موضوعی یا فاعلی خیالی و یا غیر واقعی منصوب می کنند.

۲- کم اطلاعی، نا آگاهی، کم حوصله ای

۳- برای سرگرمی و یا اهداف دیگری و یا منحرف کردن اذهان از یک واقعیت به موضوعات و فاعل و عامل غیر واقعی و یا ممکن است صرفاً بدلیل عدم علاقه‌مندی به درک کنه و عمق وقایع برای پاسخ به علت هر رویدای به تئوری توطئه پناه می برند.

۴- در عین حال عوامل پشت پرده ای نیز هستند که با مطالعه و دقت کافی به تئوری توطئه متمسک می شوند که عموماً ممکن است انگیزه ایدئولوژیک و انگیزه های قومی، قبیله ای و سیاسی داشته باشند. و با پیش‌داوری به قضاوت بپردازند.

بعضی از افراد علاقه‌مند به پیش داوری بر اساس اعتقادات مذهبی به اینگونه تحلیل ها روی می آورند. بنابراین افراد با انگیزه ای متفاوت به تئوری توطئه متوسل می شوند. در قدیم مردم علت هر رویداد ناگواری را به اهریمن و شیطان منسوب می کردند.

این گروه مانند جبرگرایان، ریشه یابی علت و معلولی رویدادها را امری بی فایده می بینند لذا با توسل به تفسیر رویدادها از منظر توهم توطئه هیچ نیازی به بررسی ابعاد و زوایای رنگارنگ موضوع نمی‌بینند و مراجعه به کتاب ها و مقاله ها و تئوری های سیاسی و تجزیه و تحلیل تاریخی و زنجیره ای حوادث برایشان بی معنی است.

برخی از افراد معتقد هستند هیچ اتفاق سیاسی، مالی و اقتصادی در این دنیا بدون دلیل پشت‌پرده اتفاق نمی‌افتد بلکه همواره افرادی در پس پرده‌های اینگونه رخدادها هستند که اینگونه مسائل را هدایت می‌کنند.

به تئوری‌های توطئه اغلب با دیدی شکاک نگاه می‌شود؛ زیرا اغلب این تئوری‌ها مدرک کافی یا معتبری برای اثبات شدن ندارند. البته در مواردی ارئهٔ بعضی از مدل های تئوری توطئه که با ادله ضعیف بیان می شوند را می توان به همان مجامع و گروه های مخفی نسبت داد که با ارائهٔ چنین مطالبی بدون ادله کافی سعی در بی پایه نشان دادن اصل قضیه را دارند.

در واقع توطئه گر خود با ارئه یک تئوری ضعیف و غیر قابل دفاع از واقعیت ماجرا سعی در پوشاندن نیات خود رادارد و این هم از پیچیدگی های دنیای رسانه و اطلاعات است.

نمونه تئوری توطئه:

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]





انگلیسی‌هراسی یا ترس از انگلستان است.
شایعات پروژه هارپ
یازده سپتامبر کار دولت آمریکا بود نه کس دیگر. چون هیچ‌کس توان اجرای حمله‌ای به دقت و بزرگی را نداشت.
هیچ انسانی پا روی ماه نگذاشته است و آن‌چه در تلویزیون نشر شد بخشی از خاک آمریکا بود نه ماه.
طالبان نمایندگان ظاهرشاه بودند و قرار بود او بر تخت قدرت تکیه زند.
باراک اوباما یک مسلمان تمام عیار است که در لباس مسیحیت مردم را فریب می‌دهد.
و...



به راستی گرایش به تئوری توطئه ریشه در چه دارد؟

خاستگاه آن چیست؟

چرا برخی‌ها با وجود روبرو شدن با شواهد محکم، هنوز هم بر باور اشتباه خود پا می‌فشارند؟





[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
هرم نظریات توطئه در جهان



خاستگاه روانشناختی تئوری توطئه

تِم میلی از نویسندگانی است که در این باره در آمریکا تحقیق کرده و کتاب نوشته است. به گفتۀ او، دو عامل عمده در این جا نقش دارند.

نخست باور شدید به فردگرایی و دوم نداشتن کنترول بر وضعیت؛ یعنی این باور که فرد بتواند با استقلال تمام برای خود تصمیم بگیرد و زیر تأثیر هیچ نیروی بیرونی نباشد و فکر کند اختیار زندگی خود را در دست دارد.

با اینحال، زمانی که همین فرد متوجه می‌شود که اختیار زندگی او از دست‌اش بیرون رفته، با اضطراب شدید مواجه می‌شود. در عین زمان چون به فردگرایی شدیدا باورمند است برایش مشکل است بپذیرد که تنها یک فرد یا یک گروه کوچک قادر بوده تا آرامش یک منطقه را برهم زده و سرنوشت زندگی او را تغییر دهد.


بنابر این به این نتیجه می‌رسد که آن‌چه اتفاق افتاده هرگز نمی‌تواند کار یک نفر باشد. به باور او حتماً در پشت یک بمب‌گذاری یک گروه بزرگ یا حتا چند گروه یا کشور دخیل اند.

حالا اگر شما تلاش کنید تا خلاف این مسئله را برای او ثابت کنید (حتا با ارایه شواهد انکارناپذیر)، او این شواهد را رد می‌کند، چون با جهان‌بینی او جور در نمی‌آید. او اگر به این باور برسد که یک فرد به تنهایی می‌تواند سبب بر هم زدن آرامش و امنیت یک منطقه شود، یا یک رئیس جمهور را به قتل برساند، در آن صورت امنیت ذهنی و روانی خود را از دست می‌دهد. چنین فردی با چنگ و دندان از تئوری‌های توطئه ‌خود دفاع می‌کند ودلیل اصلی آن، مقابله با ترس است؛ ترس از اینکه زندگی‌اش ممکن است از کنترل خارج شود.

آن چه تِم میلی مطرح کرده است با یافته‌های روانشناس دیگر، جین توینج، هم‌خوانی دارد. توینج با بررسی مجموعه‌ی بزرگی از پژوهش‌ها از سال ۱۹۶۰ تا ۲۰۰۰ مشخص کرده است که چگونه ویژگی‌های فردی شهروندان آمریکا از کودک تا بزرگسال در طول این مدت بطور فزاینده‌ای گرایش به استرس و اضطراب پیدا کرده است.


عامل دیگر احساس «قربانی بودن/شدن» است. این که شخص فکر کند که کنترل زندگی خود را ندارد یا این که اجتماع یا کشوری که در آن زندگی می‌کند کنترل امور را در دست ندارد، بلکه این بیگانگان و نیروهای غیرخودی اند که برای سرنوشت شان تصمیم‌گیری کرده و می‌کنند.

این ذهنیت در میان غربی‌ها در یک دهه‌ی اخیر بشدت افزایش یافته، لیکن در میان شرقی‌ها از دهه‌ها قبل از آن با قدرت تمام حضور داشته است.

تئوری توطئه سبب می‌شود تا برای تحلیل واقعات، چند تا دلیل ردیف کنیم. برای حادثات ناگوار دنبال توجیه باشیم. مشکلات خود را نادیده بگیریم. ناتوانی خود را انکار کنیم. دنبال مسبب حادثه بگردیم. بگوییم که این «ما» نیستیم که مقصریم، بلکه این «دیگران» اند که مسوول این حوادث اند.

احساس «قربانی شدن» نیز سبب می‌شود تا فرد یا گروه همیشه مسوولیت را بر دوش دیگران بیاندازد، دست روی دست بگذارد، و هیچ کاری نکند. روشی که در میان برخی از کشورهای شرقی بسیار رونق دارد.


جهان از بدو پيدايش تابع تغييرات و تبدلاتي استوار بر قوانين علمي و دقيق بوده كه لحظۀ نميتوان بقاي آنرا در نبود اين قوانين رشد و انكشاف تصور نمود. جامعۀ بشري همپا با ديگر پديده ها اصول خاص خودرا دارد كه انكشاف و رشد مدام آنرا تظمين نموده و بقا و يا نابودي آنرا رقم ميزند.

«تئوري توطئه» همه بدبختي هاي جهان را نتيجۀ اعمال قدرتهاي خرابكار، پنهاني و مخفي ميداند . اين تئوري طوري بيان ميكند كه گويا گروهي كوچك و نخبه تمام امكانات سياسي، مالي، نظامي، رواني و علمي را براي رسيدن به هدف بكار ميگيرد


هيچ واقعه تصادفي نيست . هرچه رخ ميدهد اجراي يك برنامه و ناشي از قصد و عمد انساني است . هيچ چيز چنان نيست كه بنظر مي ايد و تمام حوادث و واقعات باهم ارتباط پنهاني دارند . بنابراين بايد همواره اسرار را پيدا كرد و به رمزشگافي پرداخت چرا كه در عقب يك راز راز بزرگتر و كاملاً مخفي وجود دارد . ذهن معتقدين به «تئوري توطئه» بصورت بي پايان گرفتار ترديد است .



"ویکی پدیا"
"روان انلاین"
"اصالت"


آیا با تئــوری توطئـه آشنــا هستیــد ؟ آیا توهـم توطئـه را می توانیـد تشخیـص دهیـد ؟

چـه مصادیقـی را بـرای توهـم توطئــه می شنـاسیــد ؟

danielo
18-03-2014, 18:16
توهم توطئه احساس خاص بودن به یک انسان میده .

خودش را یک فردی میدونه که از اسرار مطلع هست .و فکر میکنه مسائل را بهتر از دیگران میفهمه.

havzhini
18-03-2014, 19:48
فکر میکنم اصلیترین دلیل رواوردن به تئوری توطئه ضعف در دانش و اگاهی هست که فرد چون در تجزیه و تحلیل و پیدا کردن جواب درست برای مسائل ضعیف هست به سراغ راحترین و اماده ترین جوابی که وجود داره میره و اون رو میپذیره و به عنوان واقعیت قلمداد میکنه

و نکته جالبتر اینجاست که اینگونه افراد که باورمند به اینگونه تئوریها میشن بعد از باور این تئوریها دیگه بهیج وجه نمیشه به اونها با صدها دلیل و مدرک فهموند که این جواب غلط هست و جواب درست چیزه دیگه هست

هر موردی رو مثال بزنیم و روش بحث بشه همین حالت هست و درصد بسیار بسیار پایین ممکنه با دادن جوابهایی صحیح دست از باور به تئوریهای توطئه بردارند
مثل همه چیز دست فراماسونهاست ( قدیم انگلیس جای ماسون خوراک روز بود)
خوده امریکا 911 را ساخت
ماموریتهای آپلو ساخته هالیود است
و ...

برای هرکدام این تئوریها هزاران مدرک و دلیل کاملا مستند و موثق وجود داره که براحتی این تئوریها رو مردود میکنه ولی میبینیم میلیونها (حتی میلیارد) نفر باورمند به این تئوریها هستن

L͠øneWolf
18-03-2014, 21:11
خب من فکر می کنم اگر توضیحاتی که برای اثبات تئوری های توطئه عنوان می شه رو در نظر بگیریم غالبا به مدل های پیچیده تری از مسئله منجر می شه. پس از ویژگی های تئوری های توطئه می شه نادیده گرفتن توضیحات ساده و واقعی پنداشتن توضیحات پیچیده رو در نظر گرفت.

مثلا در مورد توضیحات مربوط به ماه اگر باور کنیم که ساخته هالیوود هست به این نتیجه منجر می شه که هالیوود تونسته استودیو های چند هکتاری خالی از هوا بسازه، نیم میلیون نفر رو فریب بده، یا این نتیجه که مجموعه افراد دارای تخصص در مورد موضوع فاقد دانش کافی یا مغرض هستن. در صورتی که غالبا توضیحات ساده، معقول و پذیرفتنی تر از توضیحات پیچیده هستن و انسان به طور عادی قائل به این توضیحات هست. البته علت این رفتار و توضیح مقاله برام جالب توجه بود.

kian98
18-03-2014, 21:50
توطئه دلایل زیادی داره. یکی از دلایل می تونه کلا مخالف بودن با خود شخصیت فرد باشه.دلیل دیگر می تونه خصومت شخصی باشه.همین طور علت روانی نیز داشته باشه.یکی از معروفترین دلایل توطئه ترسیدن از شخص هست که مثلا به این خاطر بر ضد وی توطئه می کنند تا شخص مشکلی برای اون ها پیش نیاره.دلایل توطئه می تونن به طرف افراط هم پیش بروند مثلا فرد شخصی خرافاطی باشد و بخواهد بر ضد کسی توطئه کند.یکی از احمقانه ترین دلایل توطئه شاید این باشد که فرد توطئه کننده این کار را به نفع خود شخص انجام می دهد. توطئه می تواند ساختگی نیز باشد.مثلا شخصی برای اینکه عکس العمل سایرین را بفهمد به افرادی می گوید تا بر غلیه خودش توطئه کنند.همین طور می تواند از سر سرگرمی و برای تفریح خودش بر ضدشخصی توطئه کند.

B.Russell
20-03-2014, 13:36
به نظر من باور به وجود توطئه رو نمیشه اسمشو توهم گذاشت.
توهم یعنی باوری که هیچ ریشه ای نداشته باشه، اما توطئه یک ریشه ای داره و اون ریشه چیزی نیست جز باور به آگاهی.
توطئه بخواهی نخواهی در کنار باور آگاهی هست و یکجورایی علت و معلول هستن.

بهترین حرفی که میتونم بزنم از زبان آلبر کامو هست :

کسانی که مدعی اند همه چیز را می دانند و همه چیز را می توانند درست کنند، سرانجام به این نتیجه می رسندکه همه را باید کُشت...!

V E S T A
21-03-2014, 17:32
تئوري توطئه يا توهم توطئه يكي از تئوري‌هاي مطرح در بين نظريه‌پردازان و تحليل‌گران سياسي است كه علاوه ­بر رواج در بين بسياري از سياستمداران و صاحبان قدرت، بسياري از افراد جامعه نيز در تحليل‌هاي عاميانۀ خود آن­را به كار مي‌گيرند؛ به‌گونه‌اي كه به فرهنگ سياسي در جامعه تبديل شده است.


از اين تئوري تعاريف متعددي ارائه شده است. آبراهاميان تئوري توطئه را نداشتن اعتقاد يا باور نکردن شکل ظاهري رويدادهاي سياسي، اجتماعي و اقتصادي مي‌داند.[1]

احمد اشرف نيز در تعريف توهم توطئه ‌آورده است: «توهم توطئه نوعي بيماري رواني فردي و جمعي است. بيماري فردي سوءظن به همه‌چيز و همه‌کس را «پارانويا» و بيماري جمعي را تئوري توطئه مي‌نامند. کسي که به «توهم توطئه» در مفهوم اخير آن مبتلاست، تمام وقايع عمده‌ي سياسي و سير حوادث و مشي وقايع تاريخي را در دست پنهان و قدرتمند سياست بيگانه و سازمان‌هاي سياسي و اقتصادي و حتي مذهبي وابسته به آن سياست مي‌پندارد.[2]


حاصل همۀ اين تعاريف اين است كه تئوري توطئه نظريه‌اي است كه حوادث تاريخي و تحولات آشكار اجتماعي را محصول مستقيم دسيسه‌هاي پشت پرده‌ي گروهي معدود از توطئه‌گران مي‌داند و فرض را بر اين مي گذارد که دست‌هاي آشکار ـ و بيشتر ـ پنهان رقم­زننده­ي مقدرات فرد، جامعه و يا يک ملت هستند.[3]


اين نوع تبيين معمولا داراي سه ويژگي بنيادي است كه بارزترين آن انتساب حوادث به عوامل خارجي است؛ خواه اين عامل خارجي يك قدرت بيگانه باشد يا يكي از احزاب و جناح‌هاي رقيب باشد. ويژگي ديگر اين تئوري فراگيري آن نسبت به همه­ي حوادث سياسي و اجتماعي و حتي فرهنگي و مذهبي است.

از ديدگاه طرفداران اين تئوري همۀ انقلاب‌ها، شورش‌ها، جنگ‌ها، عقب‌ماندگي‌ها و وابستگي‌هاي سياسي و اقتصادي، ترورهاي سياسي و كمبودهاي اقتصادي و... را دست پنهان بيگانه كارگرداني مي‌كند. ويژگي ديگر اين تئوري فقدان استدلال و تحليل علمي در آن است.

همۀ كساني كه بر اين اساس به تحليل حوادث مي‌پردازند بسياري از وقايع اجتماعي را بدون كاوش‌هاي علمي‌ و كشف علل حادثه به توطئه­ي ديگران نسبت مي‌دهند به‌طوري كه گويا حوادث عالم به غير از توطئه نمي‌تواند علل ديگري داشته باشد. به ­عنوان نمونه در تبيين علي انقلاب‌ها هوادران انقلاب يا كساني كه از آن سود جسته‌اند انقلاب را به قيام دليرانۀ توده‌هاي ناراضي مردم نسبت مي‌دهند ولي مخالفان انقلاب‌ها و محافظه‌كاران سياسي غالبا علت انقلاب را به دست پنهان و توطئه‌گر بيگانه نسبت مي‌دهند و فراماسون‌ها و صهيونيزم بين‌المللي و كارتل‌هاي نفتي و دستگاه‌هاي جاسوس و ابرقدرت­ها يا تركيبي از آنان را عامل وقوع انقلاب مي‌دانند.

[1]. آبراهاميان، يرواند؛ و اشرف، احمد؛ و همايون کاتوزيان، محمدعلي؛ جستارهايي درباره تئوري توطئه در ايران، ترجمه محمدابراهيم فتاحي، تهران، نشر ني، 1382، چاپ اول، ص 11
[2]. اشرف، احمد؛ «توّهم توطئه»، گفتگو، شماره 8، تابستان 1374، ص 7
[3]. كاشي، غلامرضا؛ تئوري توطئه يا فرايندهاي پنهان سياسي، فصلنامه تاريخ معاصر ايران، ش 3، پاييز 1376، ص 9

"گردآوری از مقاله : تئوري توطئه conspiracy theory
نویسنده : عباس عمادي"

B.Russell
21-03-2014, 23:08
احمد اشرف نيز در تعريف توهم توطئه ‌آورده است: «توهم توطئه نوعي بيماري رواني فردي و جمعي است. بيماري فردي سوءظن به همه‌چيز و همه‌کس را «پارانويا» و بيماري جمعي را تئوري توطئه مي‌نامند. کسي که به «توهم توطئه» در مفهوم اخير آن مبتلاست، تمام وقايع عمده‌ي سياسي و سير حوادث و مشي وقايع تاريخي را در دست پنهان و قدرتمند سياست بيگانه و سازمان‌هاي سياسي و اقتصادي و حتي مذهبي وابسته به آن سياست مي‌پندارد.

ببخشید امکانش هست بگین مقام و منصب این افرادی که باور به توطئه رو یکجور بیماری و توهم میدونن چی بوده؟
این طبیعیه انسان هایی که هیچ قدرتی دستشون نیست، این رو یک بیماری و توهم ببینن، چون هیچ تجربه ای از داشتن قدرت ندارن.

بنابر این نظرشون صرفا برای بی قدرت ها ارزشمند و قابل تمجید هست.

من تا حالا حتی یک نمونه انسان که قدرتی دستش بیوفته ندیدم که همواره قدرتش رو در معرض خطر نبینه و در پی دفع توطئه نباشه.
قدرت و باور به آگاهی در کنار توطئه وجود داره و لازم و ملزوم یا علت و معلول هستند، و این تعریف عزیزان از توطئه به عنوان بیماری و توهم و... صرفا نگاه از یک دریچه ناشی از کم تجربگیه.

V E S T A
21-03-2014, 23:48
ببخشید امکانش هست بگین مقام و منصب این افرادی که باور به توطئه رو یکجور بیماری و توهم میدونن چی بوده؟
این طبیعیه انسان هایی که هیچ قدرتی دستشون نیست، این رو یک بیماری و توهم ببینن، چون هیچ تجربه ای از داشتن قدرت ندارن.

بنابر این نظرشون صرفا برای بی قدرت ها ارزشمند و قابل تمجید هست.

من تا حالا حتی یک نمونه انسان که قدرتی دستش بیوفته ندیدم که همواره قدرتش رو در معرض خطر نبینه و در پی دفع توطئه نباشه.
قدرت و باور به آگاهی در کنار توطئه وجود داره و لازم و ملزوم یا علت و معلول هستند، و این تعریف عزیزان از توطئه به عنوان بیماری و توهم و... صرفا نگاه از یک دریچه ناشی از کم تجربگیه.

مراجعه کنید به منبع + متن پست اول رو درباره تئوری توطئه (توهم توطئه) مطالعه کنید.

V E S T A
09-06-2014, 13:40
اینکه گفته می‌‌شود توهم توطئه نوع بیماری است، بدین معنا نیست که اساساً هیچ توطئه‌ای در هیچ موردی در کار نیست و آنچه توطئه خوانده می‌‌شود، همه از باب خواب و خیال و توهّم است. بلکه منظور آنست که مقوله توطئه را به دو گونه می‌‌توان برسی‌ کرد:

یکی‌ برخورد آفاقی و علمی‌ و دیگری برخورد انفسی و عاطفی و بیمار گونه.

در برداشت علمی‌، توطئه به عنوان فرضیه‌ای در نظر می‌‌آید که قابل ردّ یا اثبات است و در پرتو داده‌های عینی و اسناد و مدارک تاریخی و بدون جانب‌داری عاطفی مورد برسی‌ و تحلیل قرار می‌‌گیرد. حال آنکه توهم توطئه از اعتقاد راسخ و جزمی و تعبدی است و در قلمرو برسی‌ و تحلیل علمی‌ قرار نمی‌‌گیرد.

برخی اندیشمندان استفاده بیش از حد از «نظریه توطئه» را مورد انتقاد قرار داده‌اند و دیدگاهی میان حد تفریطی (که هیچ حادثه ای ناشی از توطئه نیست) و افراطی (که همه چیز ناشی از توطئه است) را توصیه کرده‌اند. در نتیجه در تحلیل‌های سیاسی نباید از وجود فرآیندهای پنهان سیاسی غافل ماند بلکه با رویکردی جستجوگرانه به عمق رویدادهای سیاسی نگریست و پنهان موثر در رویدادها را در کنار نشانه‌های آشکار این پدیده ها مورد بررسی قرار داد.

"ویکی پدیا"


چـه چیـزی بیــن واقعیــت و توهـم توطئــه تمـایـز ایجـاد می کنـد ؟ (چـه چیـزی باعـث میشـود یک تئـوری را واقعیـت در نظـر بگیـریم یا آن را توهـم توطئـه بدانیــم ؟ )

چـرا برخـی‌ها با وجـود روبـرو شـدن با شواهـد محکـم، هنـوز هـم بر بـاور اشتبـاه خـود پا می‌فشـارنـد ؟

laxer
09-06-2014, 15:01
مثلا" اگر بگم دنیا به دو دسته شرق و غرب تقسیم شده و شرق زیر نظر روسیه و غرب زیر نظر آمریکا است و رویداد های سیاسی هر کشور مبنی بر حاکمان آن هاست ( آمریکا و روسیه) متوهم یا بیمار هستم؟
روسیه بر خیلی از کشور ها تسلط دارد و آزادی و دمکراسی که به ظاهر در انتخابات یا ... دیده میشود نمایشی بیش نیست.
پس این توهم توطئه است؟

Mohammad Hosseyn
18-06-2014, 17:47
مثلا" اگر بگم دنیا به دو دسته شرق و غرب تقسیم شده و شرق زیر نظر روسیه و غرب زیر نظر آمریکا است و رویداد های سیاسی هر کشور مبنی بر حاکمان آن هاست ( آمریکا و روسیه) متوهم یا بیمار هستم؟
روسیه بر خیلی از کشور ها تسلط دارد و آزادی و دمکراسی که به ظاهر در انتخابات یا ... دیده میشود نمایشی بیش نیست.
پس این توهم توطئه است؟

این جملاتی که گفتید خیلی کلی هست ... باید دقت بشه که توهم توطئه در نوع باور ها و گزاره هایی نیست که بکار میبریم... بلکه در روش شناسی هست که باعث باور ما نسبت به اون گزاره شده ...

گزاره ی " کودتای 28 مرداد کار امریکائی ها بوده" میتونه توهم توطئه باشه یا نباشه ... زمانی توهم توطئه هست که ما شواهد لازم برای اثبات این مسئله رو ارائه نداده باشیم ... مشکل توهم توطئه ها اینه که ادعاهای اثبات نشده رو بهمراه مقداری شواهد غیر قابل اطمینان ارائه میدن ... مواردی هم در پست اشاره شد و موردهای زیادی تو دنیا وجود داره ... از این نظر فکر میکنم توهم توطئه ارتباط تنگاتنگی با شبه علم داره ...


اما در مورد جملاتی که شما گفتید ، خیلی کلی هستند... میتونیم از نظر نفوذ سیاسی جهان رو در یک دوره به غرب و شرق تقسیم کنیم ، میتونیم بسیاری از تغییر و تحولات سیاسی یا غیر سیاسی رو با همین دسته بندی توجیه و تفسیر کنیم ، ولی هنوز این جملاتتون باید چند ویژگی دیگه هم داشته باشه که توهم توطئه بشه !

1. ادعا اشاره به موارد خاصی بکنه یا اینکه ادعا بی چون و چرا و مطلق باشه. مثلا بگید فلان کودتا حتما کار غرب بوده یا مثلا هر بلایی سر ما میاد تقصیر انگلیسی هاست (مطلقا !! )

2. برای ادعاهاتون دلایل روشن ارائه ندید ...

A.M.D.D.E.V.I.L
18-06-2014, 22:11
بی شک این تئوری توطئه تا حدودی واقعی هست ... چرا ؟ چون کسانی که بیشترین قدرت را دارند مهم ترین تصمیمات رو میگیرن . و چیز عجیبی نیست و نباید اسمشو گذاشت توطئه ، نحوه ی اداره شدن جامعه دست یک سری افراد محدود خیلی قدرت مند هست

Mohammad Hosseyn
19-06-2014, 09:43
بی شک این تئوری توطئه تا حدودی واقعی هست ... چرا ؟ چون کسانی که بیشترین قدرت را دارند مهم ترین تصمیمات رو میگیرن . و چیز عجیبی نیست و نباید اسمشو گذاشت توطئه ، نحوه ی اداره شدن جامعه دست یک سری افراد محدود خیلی قدرت مند هست

تا هر حدی که براش شواهد و توصیفات علمی ارائه بشه بله تئوری توطئه میتونه درست باشه ، ولی خارج از اون دیگه تئوری نیست ، توهمه ...

به هر حال شاید برخی چیزها خیلی از نظر شهودی بدیهی به نظر برسه ولی با بررسی علمی زیر سوال بره ... در مورد بسیاری از مسائل که توجیه های علمی مناسبی ارائه شده ... مثلا اینکه چرا سبک زندگی عوض شده ، چرا غرب پر قدرت هست ، چرا جنگ ها رخ دادن ، علل رکود و رونق ها و بحران های اقتصادی چیه ، چرا ایران عقب مانده است و خیلی چیزهای دیگه همشون بررسی های علمی مناسبی شده ...

توهم توطئه مثل اینه که ما بخوایم افتادن سیب از درخت به سمت پائین رو اینطور توصیف کنیم که فرشته ای سیب رو میگیره و میاره پائین !!

تا زمانی که توجیه علمی نیوتون وجود داره چه نیازی به همچین تئوری های بی اساس هست ؟

Stream
20-06-2014, 03:57
مسئله اصلی همین شواهد و مدارک هست، تئوری های توطئه معمولا شواهد و مدارک درستی ندارن و مدعیان هم معتقد هستند دلیل اینکه شواهدی وجود نداره اینه که قدرتمندان کاری می کنند که شواهدی از چیزی باقی نمی مونه... چیزی که این افراد هیچ وقت قادر به توضیحش نیستند اینه که خودشون از کجا فهمیدند قضیه اینه. آیا این افراد به اون شواهد دسترسی دارن و ما نداریم؟ آیا حدس و گمان هست؟ و ...


بی شک این تئوری توطئه تا حدودی واقعی هست ... چرا ؟ چون کسانی که بیشترین قدرت را دارند مهم ترین تصمیمات رو میگیرن . و چیز عجیبی نیست و نباید اسمشو گذاشت توطئه ، نحوه ی اداره شدن جامعه دست یک سری افراد محدود خیلی قدرت مند هست

حرف شما تئوری توطئه نیست، وقتی تئوری توطئه میشه که بگیم این افراد قدرمتند نسلشون به فلان قسمت زمین برمی گرده، باورهاشون X و Y و Z است، در مراسم هایی که دارند فلان کارها رو می کنند، اهدافشون این و آنه و هیچ شواهدی نیاریم برای ادعاهامون به جز اینکه این قدرتمندان هیچ شواهدی رو لو نمی دن!

laxer
20-06-2014, 06:48
یک خط باریکی بین تئوری توطئه و توهم توطئه وجود داره.

من به تئوری توطئه معتقد هستم ولی نه در این حد که اگه فردا بارون بارید و سیل اومد بگم کار هارپ بوده و یا .... ولی به هر حال کنترل کشور ها بدست یک کشور خاص فکر نکنم غیر قابل باور باشه.
نمونه بارزش کشور روسیه و متحدان منزوی از جهانش هستند.... ( چین , کره شمالی , کوبا و متاسفانه ایران...)

Saeed Dz
20-06-2014, 13:10
یک خط باریکی بین تئوری توطئه و توهم توطئه وجود داره.

من به تئوری توطئه معتقد هستم ولی نه در این حد که اگه فردا بارون بارید و سیل اومد بگم کار هارپ بوده و یا .... ولی به هر حال کنترل کشور ها بدست یک کشور خاص فکر نکنم غیر قابل باور باشه.
نمونه بارزش کشور روسیه و متحدان منزوی از جهانش هستند.... ( چین , کره شمالی , کوبا و متاسفانه ایران...)
چیزی که شما بهش معتقد هستی یک واقعیت هست نه تئوری توطئه!

این تئوری یا همونطور که محمد عزیز هم فرمودن اگر از یک محدوده ای خارج بشه توهم، مباحثی رو مطرح میکنه که توست شواهد پشتیبانی نمیشن.

B.Russell
05-10-2014, 19:14
محبوبیت نظریه های توطئه در بین ایرانیان ترکیبی از عوامل سیاسی، اجتماعی-روانی و فرهنگیست.

از مهم ترین جنبه های فرهنگی در بین ایرانیان که زمینه را برای نظریه های توطئه محیا می کند :

اعتقاد به قضا و قدر و گریز ناپذیری از سرنوشت است.

همچنین مساله ظاهر و باطن و اعتقاد به اینکه «هیچ چیز آنطور که به نظر می رسد نیست» از جمله مولفه های فرهنگی اعتقاد به نظریه توطئه در بین ایرانیان بیان می شود.

جدید ترین نمونه تئوری توطئه رو میشه در بازی های آسیایی اینچئون 2014 دید، که اکثر ایرانی ها معتقدند دست های پشت پرده نمیخواهند ایران طلای زیادی بگیرد و با ناداوری ها قصد زمین زدن ایران رو دارند، در حالیکه وقتی در همان ناداوری ها ریز میشویم، چیزی جز چند اشتباه سطحی که برای تمامی ورزشکاران همه کشورها پیش آمده و می آید نیست.

کاش ما ایرانی ها دست از این حس نظر کردگی بر داریم و اینقدر فکر نکنیم خاص هستیم و بسیاری از جاهای دنیا چون ما خاصیم با ما دشمنن !!
این اعتقاد به قضا و قدر رو چطوری میشه از ذهن ایرانی ها پاک کرد، ساعت ها بحث جدی میطلبد !

Masoud-2014
05-10-2014, 19:30
وقتی در زندگی خودمون هر لحظه توطئه رو احساس میکنیم(تو محل کار ، بین اجتماع، گروهها و ...) در قالب اصطلاحاتی قبیل زیر آبزنی و ریشه کنی و ... به گونه ای که حس اعتماد کم رنگ شده و غیره -------------> بعد اونوقت در ابعاد بزرگتر و بین المللی و جهانی و ... نباید انتظار توطئه رو داشته باشیم؟ :n13:

V E S T A
07-10-2014, 10:56
وقتی در زندگی خودمون هر لحظه توطئه رو احساس میکنیم(تو محل کار ، بین اجتماع، گروهها و ...) در قالب اصطلاحاتی قبیل زیر آبزنی و ریشه کنی و ... به گونه ای که حس اعتماد کم رنگ شده و غیره -------------> بعد اونوقت در ابعاد بزرگتر و بین المللی و جهانی و ... نباید انتظار توطئه رو داشته باشیم؟ :n13:

مفهوم توهم توطئه طیق متن پست اول :

تئوری توطئه یا توهم توطئه اصطلاحی است که در ابتدا، وصفی برای هـر ادعـای دسیـسه گری بود. با این وجود، امروزه، تئوری توطئه فقط در این معنا به کار می‌رود: تئوری ای که رویدادی کنونی یا تاریخی را نتیجهٔ نقشهٔ مخفیانهٔ گروهی دسیسه گر (عموماً قدرتمند) می داند.

در تعریفی دیگر، تئوری توطئه عبارتست از نداشتن اعتقاد یا باورنکردن شکل ظاهـری و رسمـی رویدادهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی. تئوری توطئه در شکل حاد آن بیانگر این است که تمامی بدبختی‌های عالم در پی اعمال گروهی از افراد پرنفوذ و معمولاً پنهان است. در بیان این مفهوم گفته می‌شود گروه‌های کوچک و تیزهوشی دارای امکانات سیاسی، مالی، نظامی، روانی و علمی در پس تمام حوادث خوب و بد این دنیا هستند.



توسل به فرضیه توطئه ارتباط زیادی به عامل روانی و عامل فرافکنی دارد. معمولاً کارشناسان ویژه و متخصص با کنجکاوی و ریزبینی و با کندوکاو همه جانبهٔ یک رویداد پس از دریافت اطلاعات و دانستنی های کافی و مستندات محکم و انجام آزمایشهای لازم به تفسیر رویدادها از این منظر می روند ولی اکثریت دیگری وجود دارند به ویژه در جهان سوم که بلافاصله پس از هر رویدادی برای علت آن جوابی فوری دارند که ممکن است از عوامل زیر سرچشمه گیرد:


۱- علت روانی در این صورت افراد برای راضی کردن خود متوسل به فرافکنی می شوند و علت یک رویداد را به موضوعی یا فاعلی خیالی و یا غیر واقعی منصوب می کنند.

۲- کم اطلاعی، نا آگاهی، کم حوصله ای

۳- برای سرگرمی و یا اهداف دیگری و یا منحرف کردن اذهان از یک واقعیت به موضوعات و فاعل و عامل غیر واقعی و یا ممکن است صرفاً بدلیل عدم علاقه‌مندی به درک کنه و عمق وقایع برای پاسخ به علت هر رویدای به تئوری توطئه پناه می برند.

۴- در عین حال عوامل پشت پرده ای نیز هستند که با مطالعه و دقت کافی به تئوری توطئه متمسک می شوند که عموماً ممکن است انگیزه ایدئولوژیک و انگیزه های قومی، قبیله ای و سیاسی داشته باشند. و با پیش‌داوری به قضاوت بپردازند.

B.Russell
23-12-2014, 12:25
آمریکا، پیتزا را جایگزین آبگوشت در ایران کرد.


همایش «آگاهی های سیاسی فرهنگی» ویژه مدیران و روسای ادارات و نهادهای دولتی و عمومی کاشان، با حضور مدرس حراست کل استانداری خراسان رضوی در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد.

رضا عظیمی مدرس حراست کل استانداری خراسان رضوی با اشاره به طراحی و تأسیس اتاق فکر آمریکایی ها در کشور امارات برای بررسی ذائقه ایرانی‌گفت:

در این اتاق فکر به این نتیجه رسیدند که ایرانی ها از آب گوشت بیزارند لذا پیتزا را وارد و جایگزین آب گوشت کردند که نیازی به سفره نداشته تا ایرانی ها سر سفره با هم درد دل نکنند.

به گفته وی طراحی و تأسیس این اتاق فکر توسط آمریکایی ها در امارات ۱۲ دلیل داشت که مهمترین آن برداشت سفره ایرانی از جلوی پای ایرانی بود تا راحت تر بتوانند کشور ایران را بدون خون ریزی تصرف کنند.



[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

Reza Azimy_RW
23-12-2014, 13:24
عنوان رو که دیدم فکر کردم یه مطلب طنزه یا یه شوخی !


رضا عظیمی

من فردا مراسم خودکشی دارم

مهـندس مسعود
26-01-2015, 18:32
آمریکا، پیتزا را جایگزین آبگوشت در ایران کرد.


همایش «آگاهی های سیاسی فرهنگی» ویژه مدیران و روسای ادارات و نهادهای دولتی و عمومی کاشان، با حضور مدرس حراست کل استانداری خراسان رضوی در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد.

رضا عظیمی مدرس حراست کل استانداری خراسان رضوی با اشاره به طراحی و تأسیس اتاق فکر آمریکایی ها در کشور امارات برای بررسی ذائقه ایرانی‌گفت:

در این اتاق فکر به این نتیجه رسیدند که ایرانی ها از آب گوشت بیزارند لذا پیتزا را وارد و جایگزین آب گوشت کردند که نیازی به سفره نداشته تا ایرانی ها سر سفره با هم درد دل نکنند.

به گفته وی طراحی و تأسیس این اتاق فکر توسط آمریکایی ها در امارات ۱۲ دلیل داشت که مهمترین آن برداشت سفره ایرانی از جلوی پای ایرانی بود تا راحت تر بتوانند کشور ایران را بدون خون ریزی تصرف کنند.



[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]




مستند شوک درباره فست فود نشان می دهد چگونه غذاهای غربی مانند پیتزا و همبورگر بطور سیستماتیک جانشین غذاهای سنتی کشور مانند آبگوشت و آش شده است. این مستند در یوتوب موجود است.

Darushafshar@gmail
05-05-2016, 22:41
تئوری توتئه بخشی از زندگی کنونی و داستان تاریخ تحریف شده ی انسان از زمان های پیشا باستانی تاکنون است. ما آن چیزی نیستیم که به ما گفته شده یا اگر بگویید پس چه هستیم، باید گفت همه ی آن چه که هستیم را به ما نگفته اند.


من داریوش افشار هستم و برای شناساندن کتابی که ترجمه کرده ام به دنبال انجمنی برای سخن گفتن بودم. من نخستین و تنها مترجم کتاب "بزرگ ترین راز" اثر پژوهشی سترگ دیوید آیک در زمینه ی "تئوری توتئه" هستم. این کتاب پس از 17 سال به پارسی برگردانده شده است.

خوشحال می شوم به تارنمای من به نشانی [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] سر بزنید و دیدگاه های خود را مطرح کنید. این کتاب هم اکنون برای خرید در اختیار آویژه مندان هست. اگر پرسشی در مورد تئوری توتئه ی جهانی و باستانی دارید، خوشحال می شوم با شما سخن بگویم.

Captain_America
06-05-2016, 00:58
تئوری توتئه بخشی از زندگی کنونی و داستان تاریخ تحریف شده ی انسان از زمان های پیشا باستانی تاکنون است. ما آن چیزی نیستیم که به ما گفته شده یا اگر بگویید پس چه هستیم، باید گفت همه ی آن چه که هستیم را به ما نگفته اند.


من داریوش افشار هستم و برای شناساندن کتابی که ترجمه کرده ام به دنبال انجمنی برای سخن گفتن بودم. من نخستین و تنها مترجم کتاب "بزرگ ترین راز" اثر پژوهشی سترگ دیوید آیک در زمینه ی "تئوری توتئه" هستم. این کتاب پس از 17 سال به پارسی برگردانده شده است.

خوشحال می شوم به تارنمای من به نشانی [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] سر بزنید و دیدگاه های خود را مطرح کنید. این کتاب هم اکنون برای خرید در اختیار آویژه مندان هست. اگر پرسشی در مورد تئوری توتئه ی جهانی و باستانی دارید، خوشحال می شوم با شما سخن بگویم.

بزگوار فکر نمی کنید به عنوان مترجم حداقل املای صحیح لغات رو باید رعایت کرد؟ تا جایی که من اطلاع دارم توطئه صحیح است ! اینجوری خواننده تو اولین برخورد دلسرد خواهد شد.

Darushafshar@gmail
06-05-2016, 12:38
سرور گرامی
البته اینگونه فکر نمی کنم و اگر کسی می خواهد از من همان اول دلسرد شود، بگزار بشود که از همان آغاز دست کم تکلیف من معلوم باشد. نوشتار من هیچ غلط املایی ندارد، این شیوه ی نوشتاری است. شما بر اساس املای واژه ای درست می گویید اما هیچ دلیلی ندارم که تا هنگامی که یک "ت" تلفظ می کنم، آن را به شکل دیگری بنویسم.
برای نمونه:
توتی، توفان، هدیس و...

a.g g.a
03-11-2016, 16:01
نمونه های زیادی رو در سخنان اساتید روازاده و رائفی پور و عباسی ( و بسیاری اساتید بلند پایه دیگر) هم می توان یافت !

سخنان منتسب به استاد روازاده :


در هر بیماری که به سراغ انسان می آید ما (پزشکان) ابتدا معده را تطهیر می کنیم. همه فسادها از معده است. دشمن هم این را فهمیده است و همه بلاهایی که می خواهد سر ما بیاورد از معده در می آورد. انسان ذاتا گوشتخوار است. نشانه آن هم این است که وقتی سیرابی بخورید سریع و راحت می توانید بخوابید ولی اگر کوکو سبزی بخورید و شب بخوابید تا صبح چهل بار اینور و آنور می شوید. ما به همین خاطر توصیه می کنیم که کودکان تا 4 سالگی سبزی نخورند چون عمرشان کم می شود چون روده توانایی هضم سبزی را در آن سنین ندارد. لذا دشمن با فهم این موضوع، چیپس را طراحی کرده است که ده برابر بدتر از آن است و به خورد بچه ها داده اند. سیب زمینی را اگر روی ذغال بگذارید و بخورید نیم ساعته هضم می شود. ولی همین سیب زمینی را در قابلمه ریخته تا با آب بپزد و بعد بخورید 2 ساعت طول می کشد تا هضم شود. همین روند برای سیب زمینی سرخ کرده 8 ساعت طول می کشد تا هضم شود. چیپس که اصلا هضم نمی شود و بچه را نابود می کند.


چند سال از عمر ایرانی ها را چای از بین می برد. از وقتی چای وارد ایران شد سن عمر ایرانی ها از 120 سال به 80 سال رسیده است. یعنی چای، 40 سال از عمر ایرانی ها را گرفته است. چای سم خطرناکی است که به طور مداوم وارد بدن می شود. چای عامل سودا و سودا عامل سرطان است. اگر مقداری چای در حوز بریزید تمام ماهی ها از بین می روند. برای معدوم کردن چای فقط باید آن را آتش زد و هیچ کاری نمی توان کرد، حتی در دریا هم نمی توان ریخت.


نشسته در حمام سرتان را بشویید. قابل توجه کسانی که موخوره دارند، یا موی های کم پشتی دارند. و نشسته موهایتان را شانه کنید. طراحی دوش، نقشه دشمن است. ما در تاریخ ایران، دوش داشته ایم که آب را به طبقه سوم می فرستادند و آب از آنجا با فشار از لوله ها خارج می شده است. وقتی دانشمندان کشور ما می توانستند با یک شمع، آب یک حمام را گرم کنند و هنوز هم علم نتوانسته است علت و چرایی و دلایل آن را کشف کند، فکر می کنید نمی توانستند دوش طراحی کنند؟ ولی علت در آن است که نباید ایستاده دوش گرفت. وقتی آب گرم به بدن می خورد با نشسته باشید. علت آن این است که وقتی آب گرم به بدن می خورد رگ های بدن گشاد می شوند و وقتی رگ ها گشاد می شوند، خون کمتری به زیر پوست سر می رسد. در این هنگام اگر با پوست موی سر بازی کنید، مو سست بوده و میریزد. یا موخوره پیدا می کند و می ریزد.

به عنوان تمرین در خانه موارد دیگری از شبه علم و توهم توطئه از بین سخنان ایشان پیدا کنید :n02:

بعضی از این افراد دفعه اول که با هر پدیده ای رو به رو میشن از خودشون می پرسن : "چه توطئه ای پشت طراحی این یکی می تونه باشه ؟ "

تا جایی که یادم میاد یکی تز توطئه هایی که در بازی کلش آف کلنز هست و آقای رائفی پور ازش پرده برداری کردن این هست که سیستم انتخاب حریف وار کلن ها(متاسفانه باید با این بازی آشنایی داشته باشین تا متوجه بشین) طوری عمل می کنه که کلن های ایرانی رو رو به روی کلن های عربی میندازه(خوب تا همین جا مردود هست این صحبت چون این سیستم حریف ها رو کاملا تصادفی انتخاب میکنه و مشاهدات دوستانی که بازی کردن هم همین تصادفی بودن رو تایید می کنه-ولی حالا صبر کنید ببینید چه نتیجه ای میخواد ازش بگیره !)و بعد بین اعضای دو کلن دعوا راه میفته و فحش و فحش کاری میشه و بین قوم های مختلف اختلاف میفته ، وا شگفتا وا عجبا شما ببینید ایشون با چه دقتی و به چه شفافیتی و با چه منطق محکمی ریزترین توطئه های داخل بازی به این سادگی که شما هر روز به سادگی از کنارش رد میشید رو شناسایی کردن چرا ایمان نمی آورید !(حالا بماند که معمولا اکثر کلن ها از قبل از وار در های کلنشون رو می بندن و معلوم نیست اعضای کلن های رو به رو کجا همدیگه رو میبینن که میخوان با هم فحش کاری کنن،بالاخره حتما ایشون طی تحقیقاتشون یه جایی برای این کار پیدا کردن !)
ایشون به این شکل کار بسیاری از اساتید دیگه توطئه یاب رو هم راحت کردن ، شما به راحتی می تونی این اصل رو به فوتبال و بسکتبال و المپیک و هر جریان رقابتی دیگه تعمیم بدی و از دلش ده ها و صد ها وهزاران توطئه در بیاری :n02::n02:

در همین راستا میتونین این ویدئو ها رو هم ببینین(سخنان آقای رایفی پور درمورد بازی کلش آف کلنز) یادم نیست این مورد مهم رو داخل همین ها تشریح میکنن یا جای دیگه....

1 ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] %D8%B4%DB%8C%D8%B7%D8%A7%D9%86%DB%8C_(%DA%A9%D9%84 %D8%B4_%D8%A2%D9%81_%DA%A9%D9%84%D9%86%D8%B2)_-_%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%AF_%D8%B1%D8%A7%D8%A6 %D9%81%DB%8C_%D9%BE%D9%88%D8%B1)

2 ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] D8%A7%D8%AF_%D8%B1%D8%A7%D8%A6%D9%81%DB%8C_%D9%BE% D9%88%D8%B1_%D8%AF%D8%B1_%D9%85%D9%88%D8%B1%D8%AF_ %D8%A8%D8%A7%D8%B2%DB%8C_%26quot%3B%DA%A9%D9%84%D8 %B4_%D8%A2%D9%81_%DA%A9%D9%84%D9%86%D8%B2%26quot)

MOHAMMAD2010
03-11-2016, 19:27
تو نظر سنجی اشتباه به خیر رای دادم :n29:

M . Sayid
03-11-2016, 20:13
نظریه توطئه درست تره انگار ! چیزی به اسم توهم توطئه نداریم ! چون توهم مربوط به موقعیه میشه که فرد در غیاب محرک حسی وجود اون رو گزارش میده !!! و اینکه کسی فکر کنه توطئه بر علیهش جریان داره میشه هذیان گزند و آسیب !!

Public Enemy
12-12-2016, 02:11
جواب سوال نظرسنجی را در یک "بله" و "خیر" ساده نمیتوان داد. با توجه به رفتار شخص، قدرت استدلال و میزان استناد صحبت ها گاها میتوان توهم توطئه را تشخیص داد. اما اگر بخواهم به صورت عمومی بگویم، جواب خیر است نمیتوانم به صورت عمومی توهم توطئه را تشخیص دهم، مگر در مواردی خاص با توجه به موارد بالا که قطعا موارد خاص مربوط به بحث نیست.

اما یک نکته ای وجود دارد: شاید برخی افراد تصور کنند که فکر کردن به احتمالات همان توهم توطئه است. بنده شخصا فردی هستم که عادت دارم در برخورد با پدیده ها، چند احتمال مختلف را برای پدیده در نظر میگیرم و برای هر احتمال نیز دلیل های احتمالی و توجیه هایی می آورم و به آن مسائل فکر می کنم. گاها برخی دلیل هایی که در ذهن خودم برای احتمالات می آورم کاملا منطقی و گاها مسخره و متناقض است. اما هرگز (یا به صورت دقیقتر، در اکثر موارد) احتمالات و تفکرات خود را ملاک جهت حکم کردن برای یک موضوع قرار نمیدهم. متاسفانه برخی افراد تفکرات مربوط به احتمالات خود را ملاک تصمیم گیری برای یک موضوع قرار میدهند که به نظر بنده کار جالبی نیست.

یک مثال ساده:

فرضا امروز بنده به فست فود مراجعه میکنم و غذای همیشگی را سفارش داده و طبق معمول با کارت اعتباری هزینه را حساب میکنم. پس از نگاه کردن به صورتحساب متوجه میشوم امروز قیمت غذا بنا به دلایلی کمتر حساب شده است. خوب بنده در ذهن خودم چند احتمال میدهم:

۱- آیا فروشنده اشتباه کرده؟
۲- آیا چون مشتری همیشگی ام این بار خواسته تخفیف دهد؟
۳ - آیا امروز روز خاصی است که بنا به این مناسبت تخفیف داده شده؟
۴ - آیا صنف اغذیه دستور داده که قیمت غذاها کاهش پیدا کند؟
۵ - آیا کیفیت غذا کاهش یافته که کمتر حساب شده است؟

خوب همه ی موارد بالا فقط احتمال هستند. چیز بدی نیست که به احتمالات بالا فکر کنم، در نهایت اثبات و یا رد احتمالات با یک پرسش ساده از فروشنده مشخص میشود. اما مسلما مستقیما به سراغ مورد پنجم نمیروم و مستقیما تصمیم نمیگیرم که طرف حتما کیفیت را کم کرده است

حیزون
12-12-2016, 09:23
توطئه مال آدم های جذاب و کاریزماتیک هست و تنها علتش هم خانم ها هستن