ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : پارتیشن بندی هارد جدید

ezio7
22-02-2014, 21:33
سلام دوستان
من یه هارد وسترن گرین 3 ترا خریداری کردم و نصبش هم کردم
حالا وقتی میخوام تو حالت نرمال یعنی MBR پارتیشن بندی کنم چه از طریق دیسک منیجر ویندوز چه با برنامه EaseUS Partition Master فقط 2.1 ترابایت از 2.8 رو در دسترس قرار میده و باقیش غیر قابل استفاده میمونه
ولی وقتی به GPT تغییر میدم کل حجمو میتونم استفاده کنم
حالا دلیل این چی میتونه باشه و چی کار کنم که بشه حالت معمولی کل ظرفیت هاردو استفاده کنم؟
و اینکه فرق MBR با GPT چیه اگه همون GPT پارتیشن بندی کنم مشکلی برا اطلاعات پیش نمیاد؟

ata.royalfalcon
22-02-2014, 23:09
سلام دوستان
من یه هارد وسترن گرین 3 ترا خریداری کردم و نصبش هم کردم
حالا وقتی میخوام تو حالت نرمال یعنی MBR پارتیشن بندی کنم چه از طریق دیسک منیجر ویندوز چه با برنامه EaseUS Partition Master فقط 2.1 ترابایت از 2.8 رو در دسترس قرار میده و باقیش غیر قابل استفاده میمونه
ولی وقتی به GPT تغییر میدم کل حجمو میتونم استفاده کنم
حالا دلیل این چی میتونه باشه و چی کار کنم که بشه حالت معمولی کل ظرفیت هاردو استفاده کنم؟
و اینکه فرق MBR با GPT چیه اگه همون GPT پارتیشن بندی کنم مشکلی برا اطلاعات پیش نمیاد؟

سلام .

حالا دلیل این چی میتونه باشه

مهمترین دلیل 512byte بودن سکتورهای هارد دیسکها هست . mbr هارد دیسک ها در واقع 32 بیتی هست و بنابراین فقط میتواند تعدادی از سکتورها را که با یک عدد 32 بیتی برابر هستند آدرس دهی کند . در هارد دیسکهایی که بصورت mbrد، initialize شده باشند حداکثر تعداد سکتورهایی که میتواند در هر پارتیشن میتواند وجود داشته باشد 2 به توان 32 خواهد بود ، یعنی 4294967296 سکتور در هر پارتیشن . با توجه به اینکه سایز هر سکتور در اکثر هارد دیسکها 512byte هست پس حداکثر سایز پارتیشن برابر با 512byte x 4294967296 = 2199023255552 خواهد بود (2TiB) .

اگر سایز سکتور 4096 می بود میتونستید بصورت mbr یک پارتیشن به حجم حداکثر 16TiB بسازید . عکس زیر مربوط به هارد اکسترنال 4TB هست که بصورت mbr شناسایی شده (البته این هارد اکسترنال یک داستان دیگه ای داره) .

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

و چی کار کنم که بشه حالت معمولی کل ظرفیت هاردو استفاده کنم؟

هیچ راهی ندارید به جزء اینکه بصورت GPT استفاده کنید .

اگه همون GPT پارتیشن بندی کنم مشکلی برا اطلاعات پیش نمیاد؟

مشکلی برای اطلاعات پیش نمیاد .

ezio7
22-02-2014, 23:23
ممنون از راهنماییتون عطا جان